![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: przewodnik po ... -> IKEA
Ja mam biały zlew, wprawdzie nie z Ikei, ale biały i przeklinam go każdego dnia, bo brud w nim chyba widać nawet bardziej niż w innych. Jedyny plus to taki, że nie widać zacieków od twardej wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
Ja lubię czerpać pomysły,ale nie odwzorowywać ich dosłownie. Musiałabym w takiej kuchni z katalogu dodać jakiś swój akcent, np. stalowy zlew
![]() Fajnym rozwiązaniem są malutkie pojemniki, niby na segregowanie śmieci, ja jednak mam zamiar zainstalować je w łazience jeden pod drugim po jednej stronie lustra. Będą na szczoteczki do zębów i waciki, coby nie straszyło na wierzchu. Śmietnik w kuchni wolę chyba jednak wolno stojący, ale to z czystego przyzwyczajenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A zlew - teraz mi sie marzy biały, ale do momentu tworzenia własnej kuchni mam jeszcze spokojnie rok czasu, wiec coś mi sie może zmienić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy ten stolik jest teraz sprzedawany w innym kolorze? Na stronie pisze, ze jest czarnobrązowy, a pamiętam, ze był on zawsze w czarnym kolorze http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10073835/
![]() |
![]() |
#965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dziś jechać do IKEA, ale nie wyszło ![]()
![]() |
![]() |
#967 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ten czarny, to właśnie czarnobrązowy taki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;32264434]
Ten czarny, to właśnie czarnobrązowy taki. ![]() moja znajoma ma ten stolik, kupiony za 2, 3 lata tamu i jest idealnie czarny. A więc zmienili kolor ![]()
![]() |
![]() |
#969 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może widziałaś go w takim świetle, że się kolor załamuje? Może im się sypnęło za dużo pigmentu do tamtej partii? A może Ikea robi wszystkich w konia i faktycznie są dwa kolory tych stolików, a oni chcąc wszystkich wyprowadzić w pole, utrzymują, że kolor jest jeden? ![]() Kup i przemaluj. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
BAN stały
|
Ikea-pościel
Czy ktoś używa z ikei pościel jakąkolwiek ?? Chodzi mi o opinie jak materiałowo są,jakościowo itp. niestety nie mam ikei w moim mieście tylko bardzo daleko i muszę na allegro kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ikea-pościel
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sama mam dobre doświadczenia z ich pościelą. Uwielbiam tę w kremową kratkę (nie pamiętam nazwy). Jedno trzeba im przyznać, że różnica w cenie to różnica w jakości. Miałam do czynienia i z taką za 30zł i taką za 130zł (wspomniana wyżej kratka). Przy okazji z całego serca odradzam pościel z Jyska. Ta się dopiero "kulkuje". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to mnie teraz zagięłaś. Czyżbym ja miała takiego pecha czy co? no ale właśnie każdą inna brałam. bawełna, satynowa bawełna i flanela.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
ojej to zdzwiniona jestem negatywną opinią
ja mam kilka kompletów pościeli, również dla dziecka- zwykle ustawiam w pralce na gotowanie i piorę ją dość często- nic nie wypłowiało kolory są nadal intentsywne trzeba tylko zwracać uwagę na rozmiar poduszki- bo ja wzięłam kiedyś dwa komplety i okazało się,że poszewki na poduszki pasują na jaśka heehhe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
w tej chwili leczymy pasożyty (owsiki) więc praktycznie codziennie piorę w 95 stopniach razem z majtkami i białymi pieluchami, kolory zostają |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Konto usunięte
|
A to nie ma reguły. Ja byłam zadowolona do czasu, jak wyprałam taką pościel jasną w czarne koła/okręgi i wszystko w praniu zeszło.. Więc chyba różnie to bywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
BAN stały
|
Bo to na pewno zależy za jaką cenę ją kupisz,ja myślę o tym za ponad stówe,bardzo podoba mi się z serii Dvärgvide,kremowo brązowa,takie kolory mi się podobają.
Miała albo ma któraś tą serię ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
BAN stały
|
http://tablica.pl/oferta/ikea-nowa-p...de-IDhaB7.html a ja piszę o tej,bardzo mi się podoba ale niewiem... jak się zawiodę ?? Tutaj ktoś sprzedaje za 100zł ale wiem że są też ceny za ponad stówe. Czy ktoś miał tą ??
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90154111/ a miała któraś tą ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Wiesz, to zależy o jakiej pościeli myślisz. Ja mam kilka kompletów i jestem bardzo zadowolona. Ale nie wybieraj tych najtańszych. Najtańsze kiedyś miałam i szybko się zeszmaciły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
BAN stały
|
no nie nie,tych najtańszych na pewno nie będę brała...
Wznawiam pytania tak jak pisałam powyżej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Rozeznanie
|
Przymierzamy się do zakupu zlewu boholmen i baterii ringskar. Czy może któraś z Was ma/używa i może powiedzieć coś na ich temat?
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszej nie znam ja mam same pozytywne doświadczenia z pościelami z Ikei (no może or=prócz kupowanych w czasach mniejszej ilości pieniędzy najtańszych kompletów) kupuj te z gęsto tkanej bawełny, satynowej, zapinane na zatrzaski (chociaż wtedy z maglem jest problem) nie polecam tych bez zapięcia i tych w których rogi kołdry wychodzą z poszewki. W praktyce to te najtańsze komplety po 30-40zl. Polecam też ich kołdry puchowe, prześcieradła z gumką i ochraniacze na materac. Mam też wspomnianą wyżej poszewkę na kołdrę Kajsa Sten (tylko ją, bo z kosza z przeceną), nic mi nie zafarbowało, hm [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;32466903]a ja bardzo lubię i nie narzekam w tej chwili leczymy pasożyty (owsiki) więc praktycznie codziennie piorę w 95 stopniach razem z majtkami i białymi pieluchami, kolory zostają[/QUOTE] współczuję, pewnie też polujesz nocami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
BAN stały
|
jak będzie przypływ gotówki to na pewno kupię:P
Swoją drogą szkoda,że nie ma u mnie ikei,byłabym co tydzień;p Ten styl bardzo mi się podoba... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
ja mam te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...004/#/50179967
i jestem zadowolona. pralam w 60 stopniach, zwykle w 40stu. nie stracila kolorow. jest miekka i ladna. jedyny problem to badziewne zapiecia od koldry- ciagle sie rozpina.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Zalezy jaką pościel kupisz, ja mam dwa komplety z tych tańszych i są ok, mały w nich śpi i zmniem dośc częst, więc i poirę często i cały czas dobrze wygląda. Jednak kiedyś ogłądałam taka pościel z promocji wyjątkowej, za 20, czy 30 zł i ona niemal wcale nie miała materiału - cienka bawełna, okropność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
BAN stały
|
a ma któraś tą ??
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90154111/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Ja kupiam wczoraj w ikei gazetnik, pojemnik na pościel pod łóżko i materac.
Ogólnie z materacy z ikei zadowoleni sa moi teściowe, wujkowie, także też się skusiliśmy, wg mnei fajne były dwa sprężynowe kieszeniowe, chyab dość porządne a dość przystęone cenowo, jeden średniotwardy, drugi twardy. my kupiliśmy sultan hagavik, na 160: 745zł; fajny wydawał się też twardy (ale ja nei lubię, stąd wybór) sultan hamnvik , na 160: 895zł Reszta w sumie wydawała się kiepska, albo strasznei droga.. Piankowe porządne były tak po 1500zł. Na przykłąd w jysk nic nie było moim zdaniem, a na necie, może są tańsze, ale jakoś wolałam sobie najpierw przed kupnem na nim poleżeć.
![]() |
#989 |
po prostu Em :)
|
Żelki truskawkowe wyglądają świetnie, ale są gorzkie. Nie polecam.
![]()
![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.