Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 22:46   #1291
rysiki
Raczkowanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.Okropny człowiek A innym nie przeszkadza? Bo może to ona powinna być pierwsza do odstrzału?

2.U nas pół roczku jutro wybija i też za kilka dni Tymuś dostanie pierwsze żarełko
Z tego co piszą, to do roku i tak mleko matki ma być podstawowym pokarmem a jedzenie innych rzeczy może być tylko zabawą.
1. Właśnie laska zostanie odesłana od marca na przymusowy tygodniowy bezpłatny urlop. Zobaczymy co będzie dalej.

2. Ja co prawda nie karmie UU, ale moja Asia na widok łyżeczki jest tak strasznie ucieszona, zjada (narazie bardzo niewiele) wszystko z apetytem, a kiedy widzi, jak Tż albo ja coś jemy, to mało jej oczy nie wylecą z oczodołów. Jeszcze do tego zaczyna tak bardzo głośno ciamkać. Więc zaczynam wierzyć, że jej po prostu potrzeba innych posiłków.
Stary 2012-02-21, 22:47   #1292
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
no to płacisz taaki inny abonament

tego państwowego nie płać, do moich rodziców też przychodzi żeby zapłacili za parę lat prawie 1000zł ale mają to w poważaniu.. to nieściągalne raczej
Irytuje mnie to że każą sobie płacić abonament a i tak puszczają reklamy, na których zarabiają mnóstwo kasy

Kajool zgapiłam Twółj przepis i zrobie te pierożki jutro, bo mam też resztke ciasta francuskiego, które trzeba zużyć i fetę która od dawna zalega w lodówce
smacznego mam nadzieje, ze posmakuja

Cytat:
Ale się stęskniłam za Wami przez tych kilka godzin

No, oby coś dotarło na dłużej...

Okropny człowiek A innym nie przeszkadza? Bo może to ona powinna być pierwsza do odstrzału?

Wie co dobre

BOMBA!!!!
Tak się cieszę, jakby to był nasz ząb

Aż sie boję czytać bo ja chyba też Tyle dobrego że nie suszę nidgy i używam tylko tego grzebienia z szerokim rozstawem, o którym piszesz.

Ale z niego twardziel No ale to dobrze

Brawa za marchewkową ucztę. Tzn. brawa za próbę, a ulewania współczuję Może musi się "przyjąć" nowy pokarm

Śledzików nie lubię Ale jadłam łososia

A z lodówką to mnie zaskoczyłaś Czekałam na Twoją opinię w tej kwestii i głowę bym sobie dała uciąć, że będziesz na nofrostem. Ale widać jeszcze za mało się znamy
Kurczę, naprawdę mam brać bez tego? Dziewczyny, jesteście jedynymi w całym necie, które są na nie

Nie stosowałam Jakoś kompletnie nie czuję takiej potrzeby, a patrząc na zachowwanie Tymusia po zastrzykach wcale jej nie ma

U nas pół roczku jutro wybija i też za kilka dni Tymuś dostanie pierwsze żarełko
Z tego co piszą, to do roku i tak mleko matki ma być podstawowym pokarmem a jedzenie innych rzeczy może być tylko zabawą.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Ja już iskrzę

Przyznaj się szybko co tam wysmarowałaś

A jak było na nartach?

Kawał kobity
brumek sluchaj forum, przeciez zawsze dobrze ci doradzamy nie ?? :P
Stary 2012-02-21, 22:47   #1293
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek ja mam Indesita No Frost i jest strasznie głośna. Oczywiście nie cały czas. Tylko mi to nie przeszkadza, chociaż zajęło chwilę przyzwyczajenie się do tych hałasów. Zwłaszcza w nocy .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 22:49   #1294
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

U nas też w końcu się przebiła lewa jedynka, chyba się nie chwaliłam
Dziekujemy i rowniez gratulujemy

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

gratuluje!!!!
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

a jak to p[rzechodziła
miała mniejszy apetyt?
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Stronczek za pierwszego ząbka brawooo!
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No właśnie Stronczek
Dziekujemy !!!!

Telik u nas strajk glodowy na calego, ale tylko na mleko... reszta (obiadki, deserki, jogurty wcina) je ładnie. Oprocz tego w czwartek mi goraczkowala. No to tyle chyba objawow. Poza tym jest soba. Jest pogodna, duzo sie smieje, sama sie soba zajmie (w granicach rozsadku), nie marudzi...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 22:50   #1295
agadus
Wtajemniczenie

ładny ten serniczek,ale mogłas nie ukrywać tego zjedzonego kawałka,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 22:52   #1296
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

My u tesciow...
Ale nic wiecej nie napisze, bo mykam spac.
Dobranoc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 22:53   #1297
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
ciasto francuskie kroisz na kwadraty, ser feta albo jakis twarozek (np. almette ) rozdrabniasz i dodajesz bazylii, do fety soli juz sie nie daje, do normalnego wskazane. smarujeszkwadraty ale tak aby moz je zlozyc w trojkat, czyli tylko z jednej strony. na twarozek ukladasz suszone pomidory i oliwki. Ja dzisiaj robilam bez suszonych pomidorow tylko z oliwkami i kaparami. Skladasz trojkaciki, sklejaszi smarujesz zoltkiem. Do piekarnika. pieczemy az sie ladnie zezloca.
O jest i przepis, z chęcią wypróbuję.

Cytat:
1. No własnie, mi też się ten film w ogóle nie podoba. Do tej pory (byłam 3 razy) były fajne filmy a tym razem... ale jak napisałaś w celu spotkania się (bo jak to wygląda to ja już wiem ) można się ewentualnie wybrać...
a co o tym myśli Naataszkaa?

2. Z racji skończenia przez Helenę 6 miesięcy postanowiłam zacząć wprowadzać jej inne posiłki - zakupiłam słoiczki z marchewką, jabłuszka i coś tam jeszcze. Pierwszy dzień - marchewka - nawet coś tam zjadła, niedużo ale niedużo jej dałam , drugiego dnia znowu jej dałam marchewkę i z jedzeniem było gorzej. Dzisiaj i wczoraj była próba z jabłuszkiem - w ogóle nie chciała jeść - mina nieszczęśnicy, skrzywiona, plująca (a akurat jabłuszko mi smakowało, w porównaniu z bezsmakową marchewką), za to na mleczko z UU się "rzuciła" bo głodna była... i jak tu wprowadzać te nowe smaki...
1. Nataszka pisała, że nie da rady. Może faktycznie odpuśćmy sobie ten film skoro i Tobie wydał się on mało interesujący. Bo chyba zdążymy jeszcze razem na coś pójść zanim wrócisz do pracy?
2. Spokojnie, powoli się przyzwyczai i polubi. Dzisiaj np od pediatry usłyszałam, że dzieci piersiowe dłużej się przestawiają- może coś w tym jest bo Hania też cały czas się na wszystko krzywiła. Dzisiaj się lekarzowi pożaliłam, i co? Raczyła zjeść marchewkę z jabłkiem, a wcześniej ziemniaka z koperkiem. Co prawda je po kilka łyżek, ale ważne, że je. Nie chce jej karmić na siłę, więc podaje jej tylko jak otwiera buzię.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Melduję się, że żyjemy. Dzisiaj miałam do oddania kolejny rozdział pracy, więc namiętnie pisałam przez ostatnie dni.

2. Marzenko jesteś zadowolona z Nuny? Jeździsz już nią? Mogłabyś wkelić zdjęcie Haniołka w niej?
1. Oj brakuje tu Ciebie, ale jesteś usprawiedliwiona. Mam nadzieję, że szybko się uporasz z pisaniem pracy.
2. Od wczoraj się nunujemy , jestem zadowolona choć na początku było mi dziwnie nie widząc Hani i mając ją tak nisko (w porównaniu do gondoli). Wózek lekko się prowadzi (czasami miałam wrażenie, że jest pusty ), łatwo podjeżdża się na krawężniki (nie szoruje podwoziem, a tego obawiałam się przy jej niskim zawieszeniu) i zwraca na siebie uwagę (ciągle ktoś się za nami ogląda, ale to w końcu kosmita). Kolor też ma swoje zalety, bo samochody momentalnie się zatrzymują, jak chcę przejść przez ulicę. Według mnie te pasy bezpieczeństwa mogłyby być dłuższe, ale w transporterze też jest podobnie, więc takie najwidoczniej starczają. Jak na razie Hania momentalnie w nim zasypia, więc chyba jej wygodnie. Oto dowód.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0909.jpg (51,6 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0893.jpg (52,8 KB, 64 załadowań)
Stary 2012-02-21, 22:53   #1298
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

BOMBA!!!!
Tak się cieszę, jakby to był nasz ząb
Dziekujemy

A u mnie dzis ostatni samotny wieczor, jutro jade na lotnisko po Tz
Zrobil mi tez niespodzianke i nowego laptopa kupil
Oprocz tego przywiezie nowy dekoder i teraz jak wielkomiejskie pany bedziemy ogladac Tv w Hd

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-02-21 o 23:00
Stary 2012-02-21, 22:57   #1299
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zamierzasz płacić?
nie rodzice mają Cyfre+, my Polsat Cyfrowy, a tego państwowego nie zamierzamy płacić
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 23:02   #1300
marzena_S
Zadomowienie

Brumek, mam nadzieję, że ten odkrojony kawałek włożyłaś w kartonik i wysłałaś do mnie.
Stary 2012-02-21, 23:03   #1301
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
1. Właśnie laska zostanie odesłana od marca na przymusowy tygodniowy bezpłatny urlop. Zobaczymy co będzie dalej.

2. Ja co prawda nie karmie UU, ale moja Asia na widok łyżeczki jest tak strasznie ucieszona, zjada (narazie bardzo niewiele) wszystko z apetytem, a kiedy widzi, jak Tż albo ja coś jemy, to mało jej oczy nie wylecą z oczodołów. Jeszcze do tego zaczyna tak bardzo głośno ciamkać. Więc zaczynam wierzyć, że jej po prostu potrzeba innych posiłków.
1. No to atmosfera się pewnie poprawi, tak? A do marca już bardzo niedługo
2. Tymek łyżeczki też lubi. Ale póki co do zabawy, nie do jedzenie Ale oczywiście masz rację że maluchy zaczynają się już interesować jedzeniem. nie wiem czy to potrzeba innego jedzenia, czy chęć robienie i posiadania tego co rodzice, ale rzeczywiście mają parcie na żarcie

Cytat:
brumek sluchaj forum, przeciez zawsze dobrze ci doradzamy nie ?? :P
I tak chyba zrobię

Cytat:
Brumek ja mam Indesita No Frost i jest strasznie głośna. Oczywiście nie cały czas. Tylko mi to nie przeszkadza, chociaż zajęło chwilę przyzwyczajenie się do tych hałasów. Zwłaszcza w nocy .
U nas to byłby kłopot, bo mamy otwartą kuchnię, bardzo blisko sypialni. A ja strasznie wrażliwa jestem na hałasy w nocy I na wszelkie światełka, nie zasnę, jak mi coś miga, świecie itp Choćby najmniejsza diodka

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ładny ten serniczek,ale mogłas nie ukrywać tego zjedzonego kawałka,
Musiałam, bo był brzydko odkrojony I wcale nie był to jeden kawałek

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A u mnie dzis ostatni samotny wieczor, jutro jade na lotnisko po Tz
To jutro wieczorem pewnie nie za dużo będziesz mieć dla nas czasu
Stary 2012-02-21, 23:04   #1302
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
nie rodzice mają Cyfre+, my Polsat Cyfrowy, a tego państwowego nie zamierzamy płacić
Moi rodzice tez nie placa... kiedys mieli kablowke teraz w spadku dostali nasz stary dekoder z Polsatu... moim zdaniem to placenie podwojnego abonamentu...

A taka ciekawostke Wam powiem... tu w Angli sciagalnosc oplat za abonament tzw tv license jest na poziomie ponad 90 % (ostatnio artykul o tym czytalam wlasnie). Kary potrafia nakladac horrendalne nawet do 1000 funtow i potrafia po domach chodzic i sprawdzac czy sa odbiorniki tv

Brumek obawiam sie ze mozesz miec racje... ale tylko wieczorem bo przylatuje dopiero po 19. W dzien bede z Wami of course

Czas edycji: 2012-02-21 o 23:07
Stary 2012-02-21, 23:13   #1303
youyou
Zakorzenienie

Rysiek jutro umrze
http://www.pudelek.pl/artykul/38417/...nu_mamy_wideo/

ps. nie oglądam Klanu ale czytam Pudelka

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-21 o 23:16
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 23:21   #1304
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Rysiek jutro umrze
http://www.pudelek.pl/artykul/38417/...nu_mamy_wideo/

ps. nie oglądam Klanu ale czytam Pudelka
Ojej a ja nie obejrze... bo nie mam teraz tv, dopiero wieczorem jak Tz przywiezie... we czwartek w poludnie chyba powtorka bedzie
Stary 2012-02-21, 23:27   #1305
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Nataszka pisała, że nie da rady. Może faktycznie odpuśćmy sobie ten film skoro i Tobie wydał się on mało interesujący. Bo chyba zdążymy jeszcze razem na coś pójść zanim wrócisz do pracy?
2. Spokojnie, powoli się przyzwyczai i polubi. Dzisiaj np od pediatry usłyszałam, że dzieci piersiowe dłużej się przestawiają- może coś w tym jest bo Hania też cały czas się na wszystko krzywiła. Dzisiaj się lekarzowi pożaliłam, i co? Raczyła zjeść marchewkę z jabłkiem, a wcześniej ziemniaka z koperkiem. Co prawda je po kilka łyżek, ale ważne, że je. Nie chce jej karmić na siłę, więc podaje jej tylko jak otwiera buzię.
1.To sobie odpuśćmy za tydzień możemy iść (trzymajmy kciuki, żeby dali coś bardziej ambitnego) a potem.. to ja chyba wolne w pracy będę brała na środy, żeby do kina chodzić
2. Mam taka nadzieję. Teraz jej daję tak bardziej na próbowanie i też tylko jak otwiera buzię (inaczej zaciska z całej siły) - zjada może z 2 łyżeczki (chociaż trudno nazwać to zjadaniem )

A wózek jakby robiony dla Hani, a kolor mi się podoba
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 23:34   #1306
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natka , co u Was?
u nas wszystko wporządku. Wkońcu codziennie spacerujemy z Domkiem Zostały mu tylko czerwone blizny po ospie, ale już bledną. Ma pare dziurek na twarzy, chyba bedze pare pamiątek po ospie.
Mąż mi w domu przeszkadza Siedzi teraz w domu, bo nie ma jak ruszyć z pracą, bo ziemia zmarznięta. Wybija mnie z rytmu, nie umiemy się przy nim zorganizować Jutro całe szczęście już idzie coś działać.

Cytat:
A jak było na nartach?
Super! Tak się wyjeździłam, że wczoraj ledwo chodziłam

Cytat:
1. Oj brakuje tu Ciebie, ale jesteś usprawiedliwiona. Mam nadzieję, że szybko się uporasz z pisaniem pracy.
2. Od wczoraj się nunujemy , jestem zadowolona choć na początku było mi dziwnie nie widząc Hani i mając ją tak nisko (w porównaniu do gondoli). Wózek lekko się prowadzi (czasami miałam wrażenie, że jest pusty ), łatwo podjeżdża się na krawężniki (nie szoruje podwoziem, a tego obawiałam się przy jej niskim zawieszeniu) i zwraca na siebie uwagę (ciągle ktoś się za nami ogląda, ale to w końcu kosmita). Kolor też ma swoje zalety, bo samochody momentalnie się zatrzymują, jak chcę przejść przez ulicę. Według mnie te pasy bezpieczeństwa mogłyby być dłuższe, ale w transporterze też jest podobnie, więc takie najwidoczniej starczają. Jak na razie Hania momentalnie w nim
zasypia, więc chyba jej wygodnie. Oto dowód.
Dziękuję Ci baaardzo Marzenko
Ten wózek mnie coraz bardziej intryguje. Najpierw wydawał się totalnym kosmitą, ale im dłużej go oglądam tym coraz bardziej chcę go mieć Jutro chyba przejadę się do sklepu zobaczyć na żywo. A jaki macie model? 2012 czy 2011?
Potrzebuję dodatkowej lekkiej i małej spacerówki po złożeniu. Bo nasza Mura jest duża i ledwo mi wchodzi do bagażnika mojej estery.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 23:43   #1307
madziaranew
Rozeznanie

Witam
Brawa dla Wiki za zabka.

Dzis kupilam mm no I probowalam podac wieczorem , byl wieli placzz Zalem , za chiny Joe chciala wypic nawet 10 g , wiec cyc poszed w roch I dziecko szczesliwe.niestety cos sie poprzestawialo mojej ksiezniczce Bo budzi sie co godz a jak wezme do lozka to potrafi spac 3 godz. W nocy ciezko byc stanowczym jak sie wstaje piec czy siedem razy , poddaje sie juz wtedy I spi z nami , ale tak nie chce.
W niedziele dal am Sophie banana o 17 zawsze daje o 16 a tu spoznilam sie I strasznie wymiotowala o 12 w nocy , normalnie wszystko do prania poszlo.
U nas z obiadkami jest ok , zjada zupki , tylko z owocami gorzej , normalnie na wymioty ja zbiera,banana tylko przechodzi , ju mieszalam banana z wszystkim , no I wtedy nawet tego nie zje.....
To tyle co u nas..
Stronczek a Ty dajesz jogurty Wiki? Co to za jogurty?
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 23:45   #1308
Natka_
Zakorzenienie

Stronczek za ząbek Wiktorii
Stary 2012-02-21, 23:56   #1309
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak nie mozna!?! moje to uslini cale rekawy zanim swoja kurtke na garb zaloże...
Monia ale Twoje dzieci mają wrodzony spryt

Cytat:
no tak Ostatki dziś... dla niektórych zwane śledzikiem..(?) włśnie dopiero przed chwilą dowiedziałm się że tak też są nazywane..
A ja że są ostatki

Cytat:
Wiki umie robic "bucu - bucu" mowie do niej bucu bucu i zblizam czolo do jej czolka i ona wtedy robi buc i uderza swoim w moje.

Musi to wzruszająco wygladać

Ps. Ja też gratuluję

Cytat:
Mąż mi w domu przeszkadza Siedzi teraz w domu, bo nie ma jak ruszyć z pracą, bo ziemia zmarznięta. Wybija mnie z rytmu, nie umiemy się przy nim zorganizować Jutro całe szczęście już idzie coś działać.

Dziękuję Ci baaardzo Marzenko
Ten wózek mnie coraz bardziej intryguje. Najpierw wydawał się totalnym kosmitą, ale im dłużej go oglądam tym coraz bardziej chcę go mieć Jutro chyba przejadę się do sklepu zobaczyć na żywo. A jaki macie model? 2012 czy 2011?
Potrzebuję dodatkowej lekkiej i małej spacerówki po złożeniu. Bo nasza Mura jest duża i ledwo mi wchodzi do bagażnika mojej estery.
Z tymi przeszkadzającymi TZtami to ostatnio dość popularne na forum

A ten wózek to właśnie jest parasolka?
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 23:57   #1310
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam
Brawa dla Wiki za zabka.

Stronczek a Ty dajesz jogurty Wiki? Co to za jogurty?
Dziekujemy

Jogurty z bobovity klik lub z nestle klik

Wiktoria bardzo lubi, potrafi dwa na raz zjesc, daje jej na sniadanie gdy odmawia mleka. Poszukaj u siebie moze w jakims polskim sklepie znajdziesz, a jesli nie to moge Ci kupic i wyslac na sprobowanie...

Cytat:
Stronczek za ząbek Wiktorii
Dziekujemy

Czas edycji: 2012-02-22 o 00:01
Stary 2012-02-21, 23:58   #1311
brumek
Zakorzenienie

Kupiłam lodówkę
Bez No Frost. Będzie na Was jakby co
Dostarczą w piątek. I jeszcze się na dzień darmowej dostawy załapałam
Stary 2012-02-22, 00:03   #1312
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Kupiłam lodówkę
no to a pokaz jaka

A wiecie co.... wyskoczyła mi (od przeziebienia) skwarka, ale gdzie????....UWAGA na nosie. I jak ja sie jutro mężowi zaprezentuje ???

Czas edycji: 2012-02-22 o 00:11
Stary 2012-02-22, 00:04   #1313
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
1.To sobie odpuśćmy za tydzień możemy iść (trzymajmy kciuki, żeby dali coś bardziej ambitnego) a potem.. to ja chyba wolne w pracy będę brała na środy, żeby do kina chodzić
2. Mam taka nadzieję. Teraz jej daję tak bardziej na próbowanie i też tylko jak otwiera buzię (inaczej zaciska z całej siły) - zjada może z 2 łyżeczki (chociaż trudno nazwać to zjadaniem )

A wózek jakby robiony dla Hani, a kolor mi się podoba
Co do podkreślonego, to bardzo mi się ten pomysł podoba. Oby repertuar dopisał.

Cytat:
1. u nas wszystko wporządku. Wkońcu codziennie spacerujemy z Domkiem Zostały mu tylko czerwone blizny po ospie, ale już bledną. Ma pare dziurek na twarzy, chyba bedze pare pamiątek po ospie.
2. Mąż mi w domu przeszkadza Siedzi teraz w domu, bo nie ma jak ruszyć z pracą, bo ziemia zmarznięta. Wybija mnie z rytmu, nie umiemy się przy nim zorganizować Jutro całe szczęście już idzie coś działać.

3. Dziękuję Ci baaardzo Marzenko
1. Blizny są świeże, Dominik malutki, więc myślę że się jeszcze zagoją i śladu nie będzie. Jeśli nie, to nie ma czym się przejmować- w końcu faceci z bliznami są bardziej męscy.
2. Ja przy swoim tż też totalnie nie potrafię się zorganizować.
3. Nie ma za co. U mnie to była miłość od pierwszego wejrzenia. Mamy model z 2012 roku, bo kolor mi się spodobał. Jest lekki i malutki po złożeniu, więc powinien się sprawdzić.
Stary 2012-02-22, 00:08   #1314
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Dziekujemy

Jogurty z bobovity klik lub z nestle klik

Wiktoria bardzo lubi, potrafi dwa na raz zjesc, daje jej na sniadanie gdy odmawia mleka. Poszukaj u siebie moze w jakims polskim sklepie znajdziesz, a jesli nie to moge Ci kupic i wyslac na sprobowanie...

Dziekujemy

O pierwszy raz widze , zobacze u nas czy maja, moze w takiej postaci owoc bedzie jej smakowal
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 00:14   #1315
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
O pierwszy raz widze , zobacze u nas czy maja, moze w takiej postaci owoc bedzie jej smakowal
Sprobowac zawsze warto...a noz widelec posmakuje...
Stary 2012-02-22, 00:18   #1316
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Bardziej walizka, niż parasolka. Nie składa się w harmonijkę, tylko na płasko. Tutaj filmik: http://www.youtube.com/watch?v=nzgy-Txc1q8
Stary 2012-02-22, 00:24   #1317
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
7,06
Julka to samo - kaszki butelką absolutnie bo histerii dostaje - nawet na spaniu nie przyjmie mleka z kaszką przez smoczek - jak tylko poczuje że co innego niż mleko czyste ma to się wybudza i złości

kaszki bardzo lubi ale wyłącznie łyżeczką i nie za gęste, my jemy ryżowe smakowe pół na pół z czystym kleikiem ryżowym bo same za słodkie są albo kleik ryżowy bądz kukurydziany z owocami - bananem podziabanym widelcem, jabłkiem prażonym, owocami ze słoiczka itp.
:
Świetne to jest, jak takie maluszki mają tak wyraźne i zdecydowane zdanie na jakiś temat i jeszcze je egzekwują

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
syn właśnie zasnął. sposobem niani Kajool
Znowu coś fajnego przeoczyłam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
akcja kupa wymiata!!!!!!!!!!!!!
Można dołączyć?

Cytat:
Lecą rozmowy w toku o klątwach, podpis pod imieniem jakiejś kobiety: nasikała na grób matki, żeby odczynić klątwę

podpis nr 2:
odgrażała się, że jak matka nie zdejmie klątwy, to zrobi koopę na jej grób

i ja za to płacę abonament ...

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Odkryłam przedmiot, który interesuje Dominika dłużej niż minutę - portfel Swój chłop

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
MAMAD
Marinko to proste,na prawdęSru na buzie możesz 10 % kwas.Ale i po tym mocno tłusty krem.

Byłam u fryzjera i popadłam w depresje.Chciałam mieć więcej włosów,wycieniowane tak a mam przeswity.Chciałam 3 warstwy-mam dwie
Chciałam kształt V mam kwadrat.T. pojechał po nożyczki.Cos zrobie.Nie wytrzymam!
Musiałam się tylko wyżalić,nic więcej.
Tragedia,czuje sie pusta,ogołocona,łysa....T o tyle.
Ciekawa jestem rozwoju sytuacji

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Bardziej walizka, niż parasolka. Nie składa się w harmonijkę, tylko na płasko. Tutaj filmik: http://www.youtube.com/watch?v=nzgy-Txc1q8
A już myślałam
Nie do końca mam wyobrażenie jak wyglądają te parasolki - tzn które to.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 00:46   #1318
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
A już myślałam
Proszę, tutaj przykład wózka parasolki.
http://www.youtube.com/watch?v=cKFhVA4ohBs
Stary 2012-02-22, 00:49   #1319
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
no to a pokaz jaka

A wiecie co.... wyskoczyła mi (od przeziebienia) skwarka, ale gdzie????....UWAGA na nosie. I jak ja sie jutro mężowi zaprezentuje ???
Taka: http://www.euro.com.pl/lodowki/liebh...-comfort.bhtml

I wyjaśni, czym jest skwarka na nosie? Bo takiego określenia nie słyszałam jeszcze

Cytat:
A już myślałam
Parasolki to takie spacerówki z malutkimi kółkami, które się składają do wąskiej postaci, czegoś na kształt dużego parasola właśnie. O takie coś : http://allegro.pl/spacerowka-joker-m...113431450.html
Stary 2012-02-22, 00:55   #1320
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
To akurat nie parasolka

Cytat:
Kupiłam lodówkę

Te NoFrost to jakieś nieporozumienie jest. Ja się pozbyłam takiej w mig i kupiłam bez.

Cytat:
1. Blizny są świeże, Dominik malutki, więc myślę że się jeszcze zagoją i śladu nie będzie. Jeśli nie, to nie ma czym się przejmować- w końcu faceci z bliznami są bardziej męscy.
2. Ja przy swoim tż też totalnie nie potrafię się zorganizować.
3. Nie ma za co. U mnie to była miłość od pierwszego wejrzenia. Mamy model z 2012 roku, bo kolor mi się spodobał. Jest lekki i malutki po złożeniu, więc powinien się sprawdzić.
Myślisz, że Hani będą imponować Domkowe blizny?
No kolor wózka macie fajny Ja bym chciała ten kolor Night Nie ma co, jadę jutro go oglądać!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości