|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
2. Ja co prawda nie karmie UU, ale moja Asia na widok łyżeczki jest tak strasznie ucieszona, zjada (narazie bardzo niewiele) wszystko z apetytem, a kiedy widzi, jak Tż albo ja coś jemy, to mało jej oczy nie wylecą z oczodołów. Jeszcze do tego zaczyna tak bardzo głośno ciamkać. Więc zaczynam wierzyć, że jej po prostu potrzeba innych posiłków.
|
|
#1292 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
mam nadzieje, ze posmakujaCytat:
|
|
|
#1293 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek ja mam Indesita No Frost i jest strasznie głośna. Oczywiście nie cały czas. Tylko mi to nie przeszkadza, chociaż zajęło chwilę przyzwyczajenie się do tych hałasów. Zwłaszcza w nocy
.
|
|
#1294 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy i rowniez gratulujemy
Dziekujemy !!!! Telik u nas strajk glodowy na calego, ale tylko na mleko... reszta (obiadki, deserki, jogurty wcina) je ładnie. Oprocz tego w czwartek mi goraczkowala. No to tyle chyba objawow. Poza tym jest soba. Jest pogodna, duzo sie smieje, sama sie soba zajmie (w granicach rozsadku), nie marudzi... |
|
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
ładny ten serniczek,ale mogłas nie ukrywać tego zjedzonego kawałka
,
|
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
My u tesciow...
Ale nic wiecej nie napisze, bo mykam spac. Dobranoc! |
|
|
|
#1297 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może faktycznie odpuśćmy sobie ten film skoro i Tobie wydał się on mało interesujący. Bo chyba zdążymy jeszcze razem na coś pójść zanim wrócisz do pracy?2. Spokojnie, powoli się przyzwyczai i polubi. Dzisiaj np od pediatry usłyszałam, że dzieci piersiowe dłużej się przestawiają- może coś w tym jest bo Hania też cały czas się na wszystko krzywiła. Dzisiaj się lekarzowi pożaliłam, i co? Raczyła zjeść marchewkę z jabłkiem, a wcześniej ziemniaka z koperkiem. Co prawda je po kilka łyżek, ale ważne, że je. Nie chce jej karmić na siłę, więc podaje jej tylko jak otwiera buzię.Cytat:
2. Od wczoraj się nunujemy , jestem zadowolona choć na początku było mi dziwnie nie widząc Hani i mając ją tak nisko (w porównaniu do gondoli). Wózek lekko się prowadzi (czasami miałam wrażenie, że jest pusty ), łatwo podjeżdża się na krawężniki (nie szoruje podwoziem, a tego obawiałam się przy jej niskim zawieszeniu) i zwraca na siebie uwagę (ciągle ktoś się za nami ogląda, ale to w końcu kosmita Oto dowód.
|
|||
|
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy
A u mnie dzis ostatni samotny wieczor, jutro jade na lotnisko po Tz Zrobil mi tez niespodzianke i nowego laptopa kupil Oprocz tego przywiezie nowy dekoder i teraz jak wielkomiejskie pany bedziemy ogladac Tv w Hd Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-21 o 23:00 |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
nie
rodzice mają Cyfre+, my Polsat Cyfrowy, a tego państwowego nie zamierzamy płacić
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, mam nadzieję, że ten odkrojony kawałek włożyłaś w kartonik i wysłałaś do mnie.
![]()
|
|
|
|
#1301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Tymek łyżeczki też lubi. Ale póki co do zabawy, nie do jedzenie Ale oczywiście masz rację że maluchy zaczynają się już interesować jedzeniem. nie wiem czy to potrzeba innego jedzenia, czy chęć robienie i posiadania tego co rodzice, ale rzeczywiście mają parcie na żarcie ![]() I tak chyba zrobię ![]() Cytat:
I na wszelkie światełka, nie zasnę, jak mi coś miga, świecie itp Choćby najmniejsza diodka ![]() Musiałam, bo był brzydko odkrojony ![]() Cytat:
|
|
#1302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A taka ciekawostke Wam powiem... tu w Angli sciagalnosc oplat za abonament tzw tv license jest na poziomie ponad 90 % (ostatnio artykul o tym czytalam wlasnie). Kary potrafia nakladac horrendalne nawet do 1000 funtow i potrafia po domach chodzic i sprawdzac czy sa odbiorniki tv ![]() Brumek obawiam sie ze mozesz miec racje... ale tylko wieczorem bo przylatuje dopiero po 19. W dzien bede z Wami of course Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-21 o 23:07 |
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Rysiek jutro umrze
http://www.pudelek.pl/artykul/38417/...nu_mamy_wideo/ ![]() ps. nie oglądam Klanu ale czytam Pudelka
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-21 o 23:16 |
|
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za tydzień możemy iść (trzymajmy kciuki, żeby dali coś bardziej ambitnego) a potem.. to ja chyba wolne w pracy będę brała na środy, żeby do kina chodzić![]() 2. Mam taka nadzieję. Teraz jej daję tak bardziej na próbowanie i też tylko jak otwiera buzię (inaczej zaciska z całej siły) - zjada może z 2 łyżeczki (chociaż trudno nazwać to zjadaniem )A wózek jakby robiony dla Hani, a kolor mi się podoba
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi w domu przeszkadza Siedzi teraz w domu, bo nie ma jak ruszyć z pracą, bo ziemia zmarznięta. Wybija mnie z rytmu, nie umiemy się przy nim zorganizować Jutro całe szczęście już idzie coś działać.Super! Tak się wyjeździłam, że wczoraj ledwo chodziłam ![]() Cytat:
Ten wózek mnie coraz bardziej intryguje. Najpierw wydawał się totalnym kosmitą, ale im dłużej go oglądam tym coraz bardziej chcę go mieć Potrzebuję dodatkowej lekkiej i małej spacerówki po złożeniu. Bo nasza Mura jest duża i ledwo mi wchodzi do bagażnika mojej estery. |
|
|
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Brawa dla Wiki za zabka. Dzis kupilam mm no I probowalam podac wieczorem , byl wieli placzz Zalem , za chiny Joe chciala wypic nawet 10 g , wiec cyc poszed w roch I dziecko szczesliwe.niestety cos sie poprzestawialo mojej ksiezniczce Bo budzi sie co godz a jak wezme do lozka to potrafi spac 3 godz. W nocy ciezko byc stanowczym jak sie wstaje piec czy siedem razy , poddaje sie juz wtedy I spi z nami , ale tak nie chce .W niedziele dal am Sophie banana o 17 zawsze daje o 16 a tu spoznilam sie I strasznie wymiotowala o 12 w nocy , normalnie wszystko do prania poszlo. U nas z obiadkami jest ok , zjada zupki , tylko z owocami gorzej , normalnie na wymioty ja zbiera,banana tylko przechodzi , ju mieszalam banana z wszystkim , no I wtedy nawet tego nie zje..... ![]() To tyle co u nas.. Stronczek a Ty dajesz jogurty Wiki? Co to za jogurty? |
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek
za ząbek Wiktorii
|
|
|
|
#1309 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musi to wzruszająco wygladać ![]() Ps. Ja też gratuluję Cytat:
![]() A ten wózek to właśnie jest parasolka? |
||||
|
|
|
#1310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jogurty z bobovity klik lub z nestle klik Wiktoria bardzo lubi, potrafi dwa na raz zjesc, daje jej na sniadanie gdy odmawia mleka. Poszukaj u siebie moze w jakims polskim sklepie znajdziesz, a jesli nie to moge Ci kupic i wyslac na sprobowanie... Dziekujemy Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-22 o 00:01 |
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam lodówkę
![]() Bez No Frost. Będzie na Was jakby co ![]() Dostarczą w piątek. I jeszcze się na dzień darmowej dostawy załapałam
|
#1312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pokaz jaka ![]() A wiecie co.... wyskoczyła mi (od przeziebienia) skwarka, ale gdzie????....UWAGA na nosie. I jak ja sie jutro mężowi zaprezentuje ??? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-22 o 00:11 |
|
|
|
|
#1313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby repertuar dopisał. Cytat:
![]() 2. Ja przy swoim tż też totalnie nie potrafię się zorganizować. ![]() 3. Nie ma za co. U mnie to była miłość od pierwszego wejrzenia. Mamy model z 2012 roku, bo kolor mi się spodobał. Jest lekki i malutki po złożeniu, więc powinien się sprawdzić. |
||
|
|
|
#1314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O pierwszy raz widze , zobacze u nas czy maja, moze w takiej postaci owoc bedzie jej smakowal
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Bardziej walizka, niż parasolka.
Nie składa się w harmonijkę, tylko na płasko. Tutaj filmik: http://www.youtube.com/watch?v=nzgy-Txc1q8
|
|
|
|
#1317 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Znowu coś fajnego przeoczyłam Można dołączyć? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
![]() Nie do końca mam wyobrażenie jak wyglądają te parasolki - tzn które to.
|
|||||
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=cKFhVA4ohBs |
|
|
|
|
#1319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wyjaśni, czym jest skwarka na nosie? Bo takiego określenia nie słyszałam jeszcze ![]() Cytat:
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
To akurat nie parasolka
![]() Cytat:
![]() Te NoFrost to jakieś nieporozumienie jest. Ja się pozbyłam takiej w mig i kupiłam bez. Cytat:
?No kolor wózka macie fajny Nie ma co, jadę jutro go oglądać!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

)

A innym nie przeszkadza? Bo może to ona powinna być pierwsza do odstrzału?

ale mają to w poważaniu.. to nieściągalne raczej

Może musi się "przyjąć" nowy pokarm 

), łatwo podjeżdża się na krawężniki (nie szoruje podwoziem, a tego obawiałam się przy jej niskim zawieszeniu) i zwraca na siebie uwagę (ciągle ktoś się za nami ogląda, ale to w końcu kosmita

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)