|
|
#1351 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
"Studentki" - momentami mnie obrzydzał, no ale takie realia, co dość dobrze ukazuje. Mimo wszystko dziwny film i nie powiedziałabym, że należy do tych, które trzeba obejrzeć.
|
|
|
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie obejrzałam ,,Burleske" i ,,Zabójczy numer" - ,,Burleska" podobała mi się bardzo, czym jestem bardzo zaskoczona
podobały mi się piosenki, układy teneczne, właściwie wszystko, nawet Christina nie była taka zła, i ja jej w ogóle nie słucham, a ona ma piękny głos.... Dla mnie 9/10 (bo jednak troszkę przesłodzony) Za to ,,Zabójczy..." podobał mi się średnio, nawet bardzo średnio, daje 4/10, przewidywalny aż do bólu, nawet Hartnett go nie uratował![]() ,,Dziewczyne z tatuażem" też oglądałam, amerykańską - wszystko nawet ok, ale jak dla mnie aż za bardzo skrupulatnie oddaje książkę, Ja czytałam książkę jakieś 2 lata temu ,to oglądało mi się dobrze, ale mój znajomy, który przeczytał przed filmem, właściwie bardzo się nudził. Ale wejściówka na napisach - bomba! i piosenka! jeśli się nie mylę Zeppelinów? bo nie sprawdzałam.... Edytowane przez granatowyprawieczarny Czas edycji: 2012-02-17 o 21:52 |
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
"Za garść dolarów" - 7/10, stary, dobry Eastwood
ale na początku western nieco nudny, z czasem się troszeczkę rozkręcił
Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2012-02-17 o 22:54 |
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
"Wybacz, ale będę Ci mówiła Skarbie"
A daje 10 ![]() Jestem zachwycona filmem. Nawet przez chwilę się nie nudziłam. Cudowna historia o miłości, opowiedziana z poczuciem humoru. Cały czas się coś dzieje. Film na pewno poprawi nastrój, ja go oglądałam y uśmiechem na ustach. Polecam, naprawdę ![]() "Jeśli tylko" hmm, 7 na 10. Też mi się podobał, tylko zakończenie smutne. W niektórych momentach się wzruszyłam. Przyjemnie się oglądało. "Pożegnanie z niewinnością" 6 na 10 Tematyka trudna, momentami akcja się strasznie ciągnęła. Ale podobał mi się. Zwłaszcza zakończenie. Film mówi o niebezpieczeństwie poznawania ludźi w sieci przez nastolatki. Tylko długi trochę jak na mój gust.
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Rejs w nieznane - 8/10
Ponieważ cierpię ostatnio na bezsenność, o 3 albo 4 rano trafiłam na ten film. Szóstka przebogatych Amerykanów wybiera się w rejs. Amber (Madonna!) doprowadza do szału włoskiego marynarza Peppe. Jest kapryśna, arogancka, nie traktuje go z szacunkiem. Do czasu kiedy trafiają na bezludną wyspę, i tu role się odwracają... Film jest miejscami prześmieszny, Madonna nie drażni, byłam zaskoczona kiedy dziś rano wyszukałam film w necie i okazało się, że był nominowany do Złotej Maliny. Polecam
|
|
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
"Musimy porozmawiać o Kevinie"
Mówi się, że to film o toksycznym chłopaku, który wyniszcza matkę, a przed resztą świata jest zwykłym nastolatkiem, tyle że zbuntowanym. Dla mnie jednak to film raczej o czymś innym - niechcianej ciąży, niechcianym dziecku, które matka próbuje za wszelką cenę kochać, walczy z ogromną cierpliwością ze swoimi lękami, uprzedzeniami, troszczy się o to dziecko, choć ma też ciężkie chwile. Jak np. gdy dziecko płacze non stop, ciągle i zawsze, a nieustający wrzask, wszechobecne krzyki doprowadzają ją do tego, że znajduje chwilę wytchnienia zatrzymując się przy robotnikach pracujących młotem pneumatycznym. Albo gdy mówi do małego synka, że mamusia miała szczęśliwe życie dopóki on się nie pojawił. Pytanie w tym filmie to: skąd się wzięło zło? Czy z braku miłości, poczucia bycia niechcianym przez całe osiemnastoletnie życie (czyli wina matki), czy może ono tam już było i wina leży w samym Kevinie. Warto obejrzeć
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
"The Vow" - przyjemny film z dobrą ścieżką dźwiękowa (chociaż z tego co pamietam, piosenka, która mi się zapętliła, byla tylko w trailerze - http://www.youtube.com/watch?v=AbeAo5fXgGw)
Trochę więcej na blogu 7/10
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
"Sobowtór diabła". 10/10 http://www.filmweb.pl/film/Sobowt%C3...011-507609#_=_
Rewelcyjny film |
|
|
|
#1360 |
|
Rozeznanie
|
,,Soul Kitchen" - dobry, dziwny, ale dobry - chociaż myślałam, że będzie bardziej zakręcony i dający do myślenia, po tym co o nim słyszałam.
Dla mnie 8/10. ,,Rasa" - o wyspie, na którą przyjeżdża (oczywiście!) grupka młodych przyjaciół, a na niej grasują zmutowane psy (na żadne zmutowane nie wyglądały- zwyczajne pieski ). W kategorii horror daję 2/10, w kategorii horror o zwierzętach 5/10
|
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
"Żona na niby"
![]() No cóż, film wysokich lotów to nie jest, ale nieźle się na nim uśmiałam Jak zresztą na większości filmów z Adamem Sandlerem Piękne widoki- Hawaje są magiczne Taki lekki film do zrelaksowania się po ciężkim dniu. 8/10
|
|
#1362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sponsoring - 5/10
Nie wiem czego się spodziewałam. Najlepszy z filmu jest jego trailer w którym najwięcej się dzieje Film jest bardzo statyczny, praktycznie zero akcji (poza "akcjami" łóżkowymi, które są przedstawiane bardzo dosłownie). 75% scen przedstawia zamyśloną główną bohaterkę, reszta to mieszanka jej rozmów z 2 dziewczynami i sprzeczek z synami i mężem. Jeśli ktoś nastawia się na film z Jandą i Chyrą - zapomnijcie, pojawiają się na ekranie przez 2 minuty. Cytat:
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Konto usunięte
|
Niebezpieczna metoda (2011) - po Cronenbergu i generalnie po tym filmie spodziewałam się więcej, znacznie więcej. Ani mnie nie zaszokował, ani nie wciągnął od strony dyskusji pomiędzy Freudem, a Jungiem - ścierania się tych dwóch, jakby nie było wybitnych, osobowości. O grze aktorskiej Keiry Knightley wolę się nie wypowiadać, bo może się nie znam i to był wybitny występ, a tylko we mnie się flaki przewracały, jak oglądałam jej wyczyny na ekranie? Nie wiem. Żeby nie było: to jest dobry, poprawnie zrobiony film, ale moje oczekiwania biorąc pod uwagę tematykę, osobę reżysera i obsadę były większe, znacznie większe.
|
|
|
|
#1364 |
|
BAN stały
|
Róża - 10/10, chyba nie da się dać mniej. Wchodzi do głowy i już tam siedzi. Oczywiście, że jest smutny i brutalny, ale najsmutniejsze w niem jest to, że pokazane rzeczy działy się na tych ziemiach naprawdę.
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
American gangster- russel crowe i denzel washington. Mialam wrazenie ze film trwa w nieszkonczonosc... ciagle mieszali mi sie bohaterowie. nie wiem jak dotrwalam do konca. Zwykle uwielbiam gangsterskie filmy ale ten byl niesamowicie nudny. mimo ze oparty na faktach... 5/10
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
A Better Life - 5/10, więcej na blogu
![]() Albert Nobbs - film z gatunku, które ocenia się ciężko; wart zobaczenia, szczegolnie ze wzgledu na role Glenn Close (moim zdaniem lepsza niz Meryl Streep z Zelaznej Damie ), jednak ma w sobie cos ciezkiego i moze troche niestrawnego, co dosc ciezko mi okreslic; bez oceny
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
"Rzymskie wakacje"-8/10
super film, świetna rola A. Hepburn!
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio widziałam: Pora umierać (9/10) - zachwycająca rola Danuty Szaflarskiej! Strasznie głośno, niesamowicie blisko (9/10) - proponuje na początku przeczytać książkę Foer'a a dopiero potem zapoznać się z filmem. Na moje oko starano się nie tylko poprawnie opowiedzieć historię, ale też nawiązać do specyfiki samej książki. To kolejny film nawiazujący do tragedii z 11 września, ale widzianej oczami dziecka. Jedynym minusem jak dla mnie był chłopiec grający Oskara, głównego bohatera, jakos inaczej go sobie wyobrażałam czytając książkę. Moneyball (5/10) - niczym nie zachwyca, a Brad Pitt.. chyba mam już przesyt jego osoby. Nie wzbudza już we mnie pozytywnych emocji, tak jak w starszych filmach, wręcz przeciwnie |
|
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
Bal Maturalny/ Prom (2011) - tragedia
. Walt Disney chyba przewraca się w głowie. Może to wina tego, że jestem za stara na takie filmy, ale nie znalazłam w tym filmie nic wartego uwagi. Drewniana gra i ta cała cukierkowa otoczka zaczęła mnie w pewnym momencie mocno irytować. Dotrwałam do końca i oczywiście wszystko było jasne od pierwszej minuty, więc zakończenie to tylko formalność...Łącznie z wirującą kamerą podczas pocałunku. Można znaleźć dużo lepsze lekkie filmy, nawet jeśli jest się nastolatkiem. 3/10Big Love - pisałam już w wątku o filmie. No, niestety nie zachwycił mnie. Nie podobała mi się ani muzyka ani gra (zwłaszcza głównej bohaterki), cała historia też słaba i to jeszcze taka typowa, także nic odkrywczego. Moim zdaniem za dużo przeciąganych scen erotycznych. Jedynym plusem jest wykorzystanie retrospekcji - naprawdę fajny zabieg, który bardzo przyjemnie się ogląda. Ogólnie film raczej dla nastolatków, w końcu tematem jest toksyczna relacja. 5/10 Inny Świat (2010) - dosyć ciekawy film, w Sali Samobójców widać sporo podobieństw (o ile Sala nie była realizowana wcześniej, nie mam pojęcia). Historia generalnie podobna, ale to thriller. Kilka razy pojawia się świat wirtualny, która wciąga głównego bohatera (na własne życzenie), gdyż chce znaleźć tam dziewczynę, którą ocalił od samobójstwa. Wielkim dziełem ten film nie jest, zwłaszcza jak na Marchanda, ale da się obejrzeć. Mocne 6/10 Czy jest jeszcze szynka? / Il reste du jambon? - typowa komedia romantyczna. Bez fajerwerków, ale da się przeżyć . Kilka śmieszniejszych momentów (w zasadzie dwa, może trzy?), reszta to znany schemat. Zdecydowanie nie spodobało mi się szablonowe przedstawienie Algierczyka we Francji, ale cóż to tylko komedia. 3/10
|
#1370 | |
|
Konto usunięte
|
"Spadkobiercy" (2011) - przyjemny film, ale nie można się po nim spodziewać zbyt wiele. Gdybym na niego poszła do kina, to chyba bym żałowała kasy wydanej na bilet, chociaż nie jakoś bardzo. To film bardzo made in USA (i nie jest to wcale zarzut wobec niego) i przez pryzmat amerykańskiego gustu i uznawania co jest subtelne, czy liryczne, a co nie, należy na niego patrzeć.
"Iron Lady" (2011) - to, co zrobiła Meryl Streep w tym filmie, to nawet nie jest mistrzostwo świata, ale mistrzostwo galaktyki - geniusz w stanie czystym. Po tej jej roli stwierdzam, że to największa żyjąca i czynna zawodowo aktorka na świecie. Szkoda, że film jako całość nie jest nieco lepszy, ale cóż - nie można mieć wszystkiego. Będę w szoku, jeżeli się okaże, iż Oskar dla najlepszej aktorki pierwszoplanowej dostała inna pani. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-02-21 o 09:26 |
|
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
"Lista Klientów" z Jennifer Love Hewitt , która jest mamą 3 dzieci i żoną kochającego męża, niestety małżeństw wpada w duże kłopoty finansowe. Bohaterka przyzwyczajona jest do czerpania zysków ze swej urody i to prowadzi do tego, że zostaje prostytutką... Film naprawdę OK + Jennifer wygląda w nim szałowo
Edytowane przez MissMonika Czas edycji: 2012-02-21 o 09:58 Powód: lit. |
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Ze "studentkami" mialam podobnie jak koleżanka wyzej trochę
![]() Obejrzałam "Spadkobierców" dla mnie 9/10. Gdyby rzecz nie działą sie na Hawajach byłby to bardzo smutny film, a tak mimo trudnego tematu, był ciepły, zabawny i zwruszający. |
|
|
|
#1373 |
|
BAN stały
|
Blue valentine - 8/10, niby jest wszystko co być powinno, subtelny film, ważny temat, dobrzy aktorzy ale jakoś nie do końca kupiłam historię. Jak ktoś się kocha, to się nie rozstaje, a jak się nie kocha, to nie zachowuje się wobec siebie, tak jak bohaterowie filmu.
|
|
|
|
#1374 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
Iron Lady - wszyscy się podniecają tym filmem i zwiastują Oskara dla Meryl Streep, uwielbiam tą aktorke, ponieważ ma klasę, nie łaknie blichtru, robi co do niej należy - czyli wciela się perfekcyjnie w postać, po czym idzie do domu ugotować mężowi obiad. Ale sam film jest słaby, jest to wręcz zarys Żelaznej Damy, spodziewałam się czegoś lepszego. Wg. mnie najlepiej zagrała młoda aktorka, Alexandra Roach, która odtwarzała młodą Margaret. Wg mnie była idealna!
Film bym oceniła na mocne 6/10 Change-up - komedia amerykańska z Reynoldsem i Batemanem w rolach głównych. Świetna komedia, od pierwszych minut człowiek śmieje się do ekranu. Spodziewałam się kolejnej ogłupiającej komedii, a tu została zwrócona uwaga na codzienność, której nie doceniamy, dopóki nie znajdziemy się w czyjejś skórze. Polecam każdemu. Mocne 8/10 ![]() Crazy, stupid, love z cudownym Ryan'em Goslingiem. Ciekawa propozycja. Nie wiem co mam napisać, żeby nie zdradzić zbyt wielu. PO prostu szukając miłości, powinnniśmy dać się ponieść i nie wyrywać wszystkiego co nam wpadnie w ręce. 8/10 |
|
|
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
"Niebezpieczna Metoda"
świetna rola Keiry KnightleyDużo się niestety tam nie dzieje, film opiera się głównie na dialogach, w końcu to biograficzny film o Jungu ![]() Chwilami może znudzić, ale na prawdę w pewnym momencie wciąga
|
|
|
|
#1377 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
ja "kupiłam", ale nieco irytowała mnie główna bohaterka i jej decyzje
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Moim zdaniem to on ją do końca kochał, ona miała dość, tym bardziej patrzac na jego pijackie awantury, ktore robil w miejscu jej pracy. To i brak milosci = idealny powod do rozstania. Moim zdaniem obie strony sa winne tej sytuacji. Ja sie wczulam calowicie. Do tego ile razy dzieja sie takie rzeczy, ale ludzie po prostu nie maja sily, aby taki bezsensowny zwiazek zakonczyc?
|
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nieznoszę tej aktorki. Nieznoszę. Już od Jeziora Marzeń jej nieznoszę. Ostatnio oglądałam: ROZSTANIE / filmweb - klik / Film dostał z Niemczech Złotego Niedźwiedzia, okrzyknięty arcydziełem kina. Porusza problemy kultury irańskiej, rozstania dwojga ludzi, problemów z porozumieniem, wyższości religii nad prawem. Polecam ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-02-21 o 23:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

Dla mnie 9/10 (bo jednak troszkę przesłodzony)

). Moim zdaniem to on ją do końca kochał, ona miała dość, tym bardziej patrzac na jego pijackie awantury, ktore robil w miejscu jej pracy. To i brak milosci = idealny powod do rozstania. Moim zdaniem obie strony sa winne tej sytuacji. Ja sie wczulam calowicie. Do tego ile razy dzieja sie takie rzeczy, ale ludzie po prostu nie maja sily, aby taki bezsensowny zwiazek zakonczyc?