|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
Dziękuję za kciuki! |
|
|
|
|
#2702 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny..
nadrobilam 12 stron i nie dam rady wiecej... noc mialam ciezka, ciagle myslalam itp.( bylam dopoludnia u lekarza z NFZ kiedys do niego chdzilam, zbadal mnie.Mam jakies zapalenie,dal mi tabletki i powiedzial, zebysmy zrezygnowali z igraszek i tak juz chyba do konca ciazy. Jutro ide do niego na usg wtedy dopiero zobacze jak tam moje malenstwo..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak pisalamwyzej to jakies zapalenie, a malenstwo na usg zbadam jutro popoludniu....Cytat:
Widze ze dzis byla tu powazna dyskusja... hm... kolezanka chyba naprawde nie do konca zdaje sobie sprawe co to znaczy macierzynstwo..mam nadzieje,ze jak maluch sie urodzi zmieni jej nastawienie!!! Ja nie wobrazam sobie isc na imprezke i zostawic dziecko z mama, czy wyjechac bez malenstwa na kilka dni...chyba musialabym miec przy sobie tel z kamera i byc 24 na dobe na linii a bycie matka nie rownia sie wcale z zaniebaniem samej siebie itp.. ja zamierzam chodzic do fryzjera, cwiczyc mozna w domu - ja zawsze tak robilam, spacery z maluszkiem itp., a kontakty towarzyskie.... pewnie, ze bede na pogaduchy zabierala maluszka mojego albo.. tak jak robi moja przyjaciolka ma juz wieksze dzieciaczki ok 4 i 2 lat...mamy do siebie dwa kroki i jak juz nakarmi, utuli do snu maluszki... przychodzi do mnie, albo ja do niej wieczorkiem i pogaduchy mamy tylko we dwie a dzieciaki smacznie spia pod opieka tatusia ... wszystko da sie pogodzic z rozsadkiem
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||||
|
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
Depoison - śliczna córcia - ma taki ładny nosek i usteczka... świetna fota...
Ja w przyszłym tygodniu mam iść na takie usg (połówkowe), będzie badane echo serca, przepływy (cokolwiek to jest) i wszystko inne i koszt mnie powala - 325 zł. A jesli chcę 3D 4D to 75 zł więcej... więc nie wiem czy się zdecyduję... Prince - uśmiałam się strasznie z Twojego postu o facecie co pachniał chlebem ze smalcem A tak na poważnie - strasznie Ci współczuję, ja też dziś w nienajlepszej formie...bolą mnie kości, spojenie łonowe i ledwo chodzę, w nocy się budziłam jak przewracałam się z boku na bok, a najgorsze jest wstawanie z łóżka, bo trzeba wykonać przewrót na bok i nogi zdjąć z łóżka (rotacja w biodrach) i jeszcze w dodatku unieść tułów i te 3 ruchy są kosmicznie bolesne, dlatego kładę się późno, bo spanie nie jest zbyt przyjemne... Ale rano czuję się ciut lepiej - jak się rozchodzę to troche mniej boli i jakoś funkcjonuję do ok. 14, a później znowu koszmar... Czytałam na jakimś forum, że pomaga na to basen - zapytam się w czwartek i chyba się skuszę... może faktycznie pomoże, bo inaczej to kaplica... nie mogę się ruszać i leżę - to cukry są niedobre i z nudów pewnie więcej zjem, więc będę miała większą wagę, a to powoduje większy ból i nie wpływa zbyt dobrze na cukrzycę... kicha ;( koło się zamyka... a miałam napisać do czerwca doktorat, a ja nie mogę forum nadrobić... i przy kompie spędzam znacznie mniej czasu niż wcześniej, bo źle mi się siedzi (bo boli), a później trzeba wstać i znowu boli... ehh Zamówiłam dziś w aptece wita-miner, bo ma w składzie wapń i selen, a tego nie miał femibion natal classic. Selen pomaga funkcjonować tarczycy, ale szczerze mówiąc nie wiem, czy w takiej postaci jest w ogóle przyswajalny... mam nadzieję, że tak... Zamówiłam też Prenatal Grip care, bo jedynie to pomaga mi opanować przeziębienie, a przeziębiam się jak tylko ktoś chory na mnie spojrzy Mam taką ochotę na słodycze, czekolady, toffifee, michałki, ciasta, pączki, drożdżówki, lody, naleśniki, masakra - nawet nie mogę zagryźć waflami ryżowymi, bo to też węglowodany i w dodatku szybko przyswajalne - zwariować można... Dziś na obiad zjadłam kaszę jęczmienną (ok. 40g) z mięsem i sałatą i okazało się, że to za dużo węglowodanów... cholera jasna - szlag mnie trafi za moment... I jeszcze włosy wypadają mi garściami - i to nie jest przenośnia... sorry za użalanie się, ale dziś mam doła - już uporałam się z tymi zastrzykami, chociaż nie było łatwo, to teraz te bóle i wypadające włosy, co jeszcze mi się przytrafi???!!! ![]() Dobrej nocki życzę Iza
|
#2704 | ||
|
Zadomowienie
|
witamy Zosie
pisz pisz...zawsze lzej sie robi jak człowie sie wygada i pozali Moja kuzynka ma synka Tymusia i córeczkę Amelkę ![]() Cytat:
Cytat:
oczywiście żartem to mówił, bo czeka az zrobi mi się ogromny typowo ciążowy brzuszek i juz mu sie dluzy![]() mrowka88wszystkiego naj! ![]() mam nadzieje ze jutro dotrzymasz słowa
|
||
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Zjadłam śniadanie i piję drugą herbatę. Mam jeszcze chwilkę na szykowanie się do pracy. Mam nadzieję, że na chodnikach roztopiło się nieco śniegu/lodu. Wczoraj do pracy szłam bardzo bardzo powoli. Teraz panicznie boję się upadku. W zeszłym roku jak właśnie była taka pogoda, trochę lodu na chodnikach to miałam okazję kilka razy zaliczyć chodnik. Tylko wtedy nie byłam w ciąży no i co najwyżej ucierpiała moja duma Teraz chcę tego uniknąć.Miłego dnia Kobietki. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
Cena za usg chyba tak jak wszędzie, znaczy ciut droższa przez to, że będzie badanie echo serca, a jakoś mam zakodowane, że jest to dodatkowo. Ale mogę się mylić. Tak czy owak tanio to nie jest no ale co zrobić? Basen jako forma ruchu jest bardzo dobry. Moją koleżankę bolały wszystkie kości zapisała się na basen na naukę pływania i czuje się dużo lepiej Możesz spróbować. Tylko niestety nie można korzystać z jacuzzi ![]() Dużo zdrówka Cytat:
Będzie dobrze |
||
|
|
|
#2707 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nom a moje wczorajsze niecne plany poszły sie **** ![]() cudowny wieczor, kąpiel, kusa koszulka..TŻ wniebowzięty, ale matka natura swoje na szczescie małż okazał sie bardzo wyrozumiały ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
żal mi Ciebie bardzo, ale trzymaj sie jestesmy z Toba |
|||||||
|
|
|
#2708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha no ładnie, lekarz bardziej przejęty ciążą niż pacjentka Mogę zapytać, do kogo chodzić, bo widzę, że też w Krk mieszkasz?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do przepływów - mierzone są przepływy w żyłach i tętnicach przez co też sprawdza się budowę zastawki trójdzielnej - czy się prawidłowo zamyka. Jeśli krew się nie miesza, wszystko jest ok i strasznie mi Cię bidulko szkoda, wymęczy Cię ta ciąża trzymaj się cieplutko, mam nadzieję, że dzidzia Ci potem to wszystko wynagrodzi
|
|
#2709 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() wypiłam wlasnie kawe. Cytat:
Cytat:
kochana Cytat:
Cytat:
nastaw sie na lipiec Lekarz musiał sie pomylic![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jelsi chodzi o basen to u mnie jest tak ze jak tylko wejde do wody na basenie jestem cała w plamach czerwoncyh i swedzi mnie wszystko, wole nie ryzykowac...... porozmawiam z ginem an temat jakis cwiczen, moze mi pozwoli.....Dzis jakos wiecej spałam. Ułozyłam sobie tak poduszke ze w miare jeszcze mi było wygodnie. Ale co chwile sie budziłam by sie przekręcic i nie dopuscic do takich bóli jak wczoraj Dzis bola mnie mięsnie ud. jak bym wczoraj pocwiczyła konkretnie no i wstałam z bólem brzucha tzn tez jakby zakwasami na samym dole![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Wybaczcie że wczoraj po badaniu nic nie pisałam ale jakaś taka zmęczona byłam. Zmęczona i szczęśliwa bo dzidzol zdrowy ![]() cudownie się go oglądało i słuchało serduszka Mąż zadowolony, cały czas uśmiechaliśmy się do siebie. Lekarz bardzo miły, na koniec dał nam 2 reklamówki a w nich między innymi gazety, butelka dla dzidźka, płyn do kąpieli jakieś bony do smyka i na pieluszki. Rodzina szczęśliwa Dziękuję za 3manie
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wam za wszystkie gratulacje
ach, bardzo emocjonujący to był dzień, dla mnie znacznie bardziej, niż pierwsze usg tudzież usg genetyczne. Aż zasnąć z tych emocji nie mogłam, tylko... oglądałam sukieneczki na allegro ( linzey - no wiadomo, że Zosia najładniejsze! słyszałam tylko, że w PL teraz bardzo popularne - to prawda, że jak się woła Zosię w piaskownicy, to co druga dziewczynka się odwraca? (już mnie dwie koleżanki nastraszyły, niedobre) trochę kiepsko, cała pociecha w tym, że w DE teraz na topie Mia, Hanna i Lea, hmm.Soleilka - pewnie, że super, że umieściłaś Zosię na pierwszej stronie ![]() nel_a - gratulacje, świetne wieści! |
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana!
Sas, super, że się odezwałaś. Dobrze, że lekarz wszystko dokładnie zdiagnozuje. Mam nadzieję, ze szybko dojdziesz do siebie Iza, no ciąża też dała mi się zaskoczyć - Ty liczyłaś na doktorat, a ja na magisterkę, ale u mnie nici z tego. Cóż począć? Dziękuję za kciuki. Wybywam do lekarza
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Wafelku, Aguniu, Depoison
Dziś pierwszy dzień wielkiego postu a ja tak się objadłam na śniadanie jajecznica z pieczarkami ![]() A na obiad robię dziś pizzę z oliwkami
|
#2716 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam u różnych lekarzy, ale chyba tego lubię najbardziej - ostatnio cieszył się jak dziecko gdy liczył naszemu maluchowi paluszki ![]() Cytat:
![]() Czytam o waszym bólach i zastanawiam się czy macie na myśli te związane z rozchodzeniem się kości Bo chyba coś takiego miałam w niedzielę i poniedziałek, ale poszłam wieczorem na pilates dla mam z brzuszkiem (nawet tym malutkim) - polecam Koalę w Krakowie - i już mi minęło. Zauważyłam też że ból w kręgosłupie, w odcinku lędźwiowym tez mi minął. Dziś wrócił, ale idę na basen, więc powinno wszystko wrócić do normy. ![]() Jestem bardzo naiwna i wierzę, że do samego końca ciąży będę mogła dużo pracować (przy komputerze) - jest mgr, są egzaminy, moje szkolenia, projekty ![]() ![]() Prince_polo trzymam kciuka, żeby dziś był przyjemniejszy dzień Cytat:
Rozsądni ludzie są zdrowymi egoistami ![]() Mój życiowo-trenerski blog Life Skills Academy Mój ekologiczno-naturalny blog ![]() The Body. Naturally. Konferencje Psychologiczne - strona informacyjna http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kbrj3d565.png |
||||
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad. 2 Pytanie nie do mnie, ale ja też piję kawę. Sypaną, robioną w dzbanuszku do parzenia kawy na kuchence. Nie robię mocnej i pije jedną dziennie, ponoć można nawet i 2 filiżanki dziennie wypijać bez problemu (oczywiście nie za mocnej, espresso odpada) Ad.3 Ja myślę, że większość z nas właśnie tych bóli doświadcza niestety, uroki ciąży Ja też muszę coś zacząć kręgosłup ćwiczyć, bo im bardziej brzuszek rośnie, tym bardziej boli...Ad.4 Ja mam wstępny plan pracować nawet do końca 8 miesiąca (a siedzę przy kompie 8h), ale jak będzie to się okaże, bo być może kręgosłup mi nie pozwoli, albo brzuch zacznie twardnieć i trzeba będzie wcześniej iść na zwolnienie.
|
|
#2718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ad4 Oj a ja mam obronę na końcu czerwca - a termin przewiduję na 20-30 lipca...
Rozsądni ludzie są zdrowymi egoistami ![]() Mój życiowo-trenerski blog Life Skills Academy Mój ekologiczno-naturalny blog ![]() The Body. Naturally. Konferencje Psychologiczne - strona informacyjna http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kbrj3d565.png Edytowane przez Life Skills Academy Czas edycji: 2012-02-22 o 09:38 |
|
|
|
|
#2719 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj strasznie późno wróciłam i byłam tak padnięta, że nie wchodziłam już na neta, ale widzę, że mnie pilnujecie ![]() Cytat:
Hehe, ja jak dzisiaj mężowi przypomniałam, że jest środa popielcowa, to mu tak mina zrzedła...aż mi się szkoda go zrobiło, bo miał straszną ochotę na jajecznice na boczku
|
|||
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obrony, to jak się będziesz dobrze czuła, to może dasz radę. Tylko nic na siłę, zresztą sama zobaczysz bliżej terminu co z ciążą i Twoim samopoczuciem, bo może trzeba będzie z czegoś zrezygnować. Kurcze, mało brakło, a bym "posłodziła" kompot mąką ziemniaczaną
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-22 o 09:51 |
|
|
|
|
#2721 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agunia - może taka mieszanka byłaby smaczna :P Cukier - ostatnio nie lubię słodzić niczego A kiedyś słodziłam nawet zieloną herbatę![]() Miłego dnia Mamusie - czas na pracę
Rozsądni ludzie są zdrowymi egoistami ![]() Mój życiowo-trenerski blog Life Skills Academy Mój ekologiczno-naturalny blog ![]() The Body. Naturally. Konferencje Psychologiczne - strona informacyjna http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kbrj3d565.png |
|
|
|
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
A macie!
Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2012-02-22 o 23:50 |
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że niby przy mnie taki chudy ja mu dam ![]() ![]()
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Na TVN pokazują bajkową pościel dla dzieci. Urocze
|
|
|
|
#2728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pięknie wyglądaliście! ja zajadam śniadanko i czekam na faceta od kablówki ![]() Soleilka dopisz mi Miłosza bo narazie nie mamy innego imienia ![]() sas trzymam kciuki za wizytę i usg
|
||
|
|
|
#2729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dziwne, że w ogóle pamiętał, bo oni mają tyle wesel i imprez, że dla nich każda para młoda to jedno i to samo
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Ubawiłam się i ucieszyłam... Po pierwsze wreszcie położna zarządziła, żeby wchodzić wg kolejności zapisów, a nie wg tego kiedy kto przyszedł. Ja byłam 8 i miałam być o 8.55... Jednak czekała już oburzona pani, która była 17, a nawet jedna, która była 28! Co tam, że jest zapisana na 11-12 - najlepiej przyjść godzinę przed lekarzem! A jaki był krzyk... że to takie bez sensu. Mam nadzieję, ze zrobią z tym porządek. Dzięki temu weszłam chwilę po przyjściu, a tak, to musiałabym czekać, aby wszystkie te babki weszły. Miałam wielką ochotę się odezwać, bo tymi swoimi głupotami już mi podnosiły ciśnienie, ale przemilczałam - co mi tam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

masakra. całe podbrzusze i krzyz.

Teraz chcę tego uniknąć.
Okropnego stresiora mam i jakoś tak mi smutno

Wydaje mi się, że właśnie on się przejął, bo aż z zachwytem spojrzał na monitor i wydusił z siebie: "No jest ciąża..." A potem już nie weryfikował tej daty. Chyba go okrzyczę podczas kolejnej wizyty 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)