Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 08:37   #2551
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Daria super mądra kobieta z Ciebie! Ale jak rodzice wspaniali to i córka swoją droga jestes do mamy niesamowicie podobna! i z tym szukaniem biologicznych to w moim odczuciu dobra decyzja - w koncu rodziców masz jedynych i niepowtarzalnych

Pop napisz coś... Jak noc? Umieram z nerwów...

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Madzia ja mojemu Kupilam na all z early days. Są świetne! Z pilkami pokazuje na nie i mówi "nie ee" ze kupy nie moze na nie zrobic. I dzisiaj zarządziłam 3 podejście do nie noszenia pampka w dzień. Ciekawe co z tego wyjdzie...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:42   #2552
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Gmyrelka może zrób jak ja robiłam puść go w grubszych skarpetkach i kapciach ale z gołą pupą, może będzie chciał sam się załatwiać. Bo u nas największym problemem było nauczenie wolania, lub ściągania gatek

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:45   #2553
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Gmyrcia jak ten Twój synek wydoroślał-cudny
a w sprawie spotkania to zapraszam do nas nad nasze morze to już chyba nie pojadę ostatni raz był masakrą z powodu pogody teraz jedziemy do Hiszpanii ,ale spotkac się zawsze można oczywiście z przyjemnością

w sprawie adopcji to jestem pełna podziwu i gratuluje osobom,które się decydują na ten krok i pomagają tym samym małym dzieciątkom,jestem jaknajbardziej za
znam kilka osób w rodzinach zastępczych i to jest najlepsze co mogło ich spotkać,moja szwagierka szukała swojego brata po 18 roku życia i odnalazła ale niestety to nie był dobry pomysł jak się później okazało,więc rozumie chęć poznania biologiczych rodziców czy rodzeństwo ale ja bym chyba nikogo nie szukała skoro dobrze jest jak jest,można czasami kogoś skrzywdzić

Monka ja zrobiłam wczoraj tak samo jak Darusia,nie czytałam nic tylko szukałam postów od PoP,bo nic innego nie było ważne,szkoda,ze jeszcze nie mogła zostać trochę u mamusi,boję się,ze PoP nic nie pisze

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Gmyrelka może zrób jak ja robiłam puść go w grubszych skarpetkach i kapciach ale z gołą pupą, może będzie chciał sam się załatwiać. Bo u nas największym problemem było nauczenie wolania, lub ściągania gatek
u mnie wczoraj się tak udało,Danielek po kąpieli latał po łóżku z gołą pupką i sam zawołał siii,pobiegliśmy i zrobił bez popuszczenia,w szoku byłam,jeszcze raz się to powtórzyło-może dojrzewa do tego
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:48   #2554
ice woman
Raczkowanie

PoP daj znać, odezwij się, spać nie mogłam bo wiem co czujesz. Wiem jak długie są nocne godziny, i ten okropny strach, wiem bo mam to na co dzieńTrzymam kiuki za Ciebie i Twoja maleństwo.
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:51   #2555
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madzia zobacze jak dzisiaj Mu pójdzie i wyprobuje Twój sposób. Chociaż Marci kupę woła juz z pół roku wiec moze sie uda...

Oliwka a gdzie do Hiszpanii? Ja tez chce! Jak kosztowo Was to wychodzi bo drogi rejon... Autem czy samolotem? Moze by sie tak zgrać ja rozwazam Bułgarię w tym roku tez.

Stary 2012-02-22, 08:51   #2556
aneczkkaa
Zakorzenienie

P0P co u Was ??
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:53   #2557
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ice a jak tam u Was? Napisz coś o Małej.

Stary 2012-02-22, 08:56   #2558
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
izazula to zycze mu mojego charakteru w tej sprawie jak sie dowie

ania spoko,temat otwarty dla mnie jest przez sekunde moze nie zla,ale troche zawiedziona,tylko jak mi przez mysl przemklo jakie zycie moglam miec a jakie mam to nawet zawiedzenie minuty chyba nie trwalo.

A adopcja bo ojciec nie mogl dzieci miec

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

lepiej wiedziec,decyzja co z tym zrobi nalezy do niego,ja temat olalam chociaz czasem mysle,ze moze gdzies tam rodzenstwo sie szweda
Fajnie,mądre,dojrzałe masz podejście

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
PoP daj znać, odezwij się, spać nie mogłam bo wiem co czujesz. Wiem jak długie są nocne godziny, i ten okropny strach, wiem bo mam to na co dzieńTrzymam kiuki za Ciebie i Twoja maleństwo.
Ice napisz co u was się dzieję?jak córeczka?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:58   #2559
megi-megi
Zakorzenienie

Kochane,
myślę, że P0P jak będzie gotowa napisać, napisze.
Wie, że jesteśmy z nią i Nataszką. I cierpliwie czekamy.

Może dajmy dziewczynom czas....

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Gmyrelka - wychodzimy gdzieś w weekend?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:09   #2560
minka26
Wtajemniczenie

Dariusia mądrze myślisz

Megi masz racje, dajmy P0P i Nataszce czas, jak będzie mogła i czuła się na tyle dobrze to do nas napisze

Ice daj znać jak u Was!!
Stary 2012-02-22, 09:23   #2561
monka23
Zakorzenienie

Grymelka masz taki sam avatar jak pop? Co go widzę to myślałam ze ona coś napisała .
Ja tez kupiłam te same majciory dla małego jak je widzi to krzyczy -goool. Ja kupiłam w primarku za 3 funty, ile dalas?

Tylkooliwka rozumiem tez tak czytam i szukam a potem resztę .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 09:31   #2562
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Megi ou yes!

Monka no coś Ty. Zupełnie inny mam avatar - syna mego za 7pak dałam coś koło 30zł albo 25... Na all zamawialam.

Stary 2012-02-22, 09:45   #2563
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie o poranku

Pop - buziaki przesyłamy moje i Zosi. Mam nadzieję że dochodzisz do zdrowia. Martwię się oczywiście o Nataszkę ale zdaję sobie sprawę że Twoje zdrowie też jest w fatalnym stanie.

Daria - przepraszam że przegapiłam Twoją osobę. Faktem jest że nie zawsze czytam uważnie albo widzę coś co zupełnie inaczej wygląda.
Masz bardzo dojrzałe podejście do życia. Rodzice jak rodzice, nasi biologiczni też potrafią wkurzyć i to nieźle.
Czworokąty oczywiście nie są wskazane. Tak tylko pytałam bo słyszałam dość często że dzieci dążą do tego aby poznać biologicznych rodziców żeby się dowiedzieć dlaczego.
A swoją drogą to jak to się stało że taki temat został pominięty w dyskusji. Może byłam na urlopie .Mam nadzieję ze nie czujesz się urażona moją dociekliwością

Dziewczyny odpieluchowujące - Nie zniechęcajcie się. To może potrwać. Zdjąć pieluchę i przetrzymać to lanie po kątach.
Stary 2012-02-22, 10:00   #2564
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Megi ou yes!

Monka no coś Ty. Zupełnie inny mam avatar - syna mego za 7pak dałam coś koło 30zł albo 25... Na all zamawialam.

No mowie ci serio widzilama pod twoim napisem tego dzieciaczka przy komputerze,czytalam z tele wiec moze tam cos sie pokickalo, teraz nawet nie widze zdjecia twojego synka , cos mi wzaz szwankuje juz od kilku dni

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Monka ja zrobiłam wczoraj tak samo jak Darusia,nie czytałam nic tylko szukałam postów od PoP,bo nic innego nie było ważne,szkoda,ze jeszcze nie mogła zostać trochę u mamusi,boję się,ze PoP nic nie pisze

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

u mnie wczoraj się tak udało,Danielek po kąpieli latał po łóżku z gołą pupką i sam zawołał siii,pobiegliśmy i zrobił bez popuszczenia,w szoku byłam,jeszcze raz się to powtórzyło-może dojrzewa do tego
Tez najpierw szukalam jej postow a potem reszte , dzis z rana z telefonu czytalam i myslalam ze cos napisala bo widzialam avatar PoP pod podpisem Grymelki . Moj pare dni temu tak po kapieli zawolal si i zrobil na nocik. Smieszne to jest ze takie zwykle siku do nocnika potrfi uszczesliwic rodzica

Cytat:
Megi ou yes!

Nie wiem , czemu tak wyszlo. moglam fotke zrobic. Ja dalam 3 ftunty To w sumie plus koszt wysylki i chyba ta sama cena by wyszla, albo i taniej. Ja mojemu starszemu je kupowalam bo tanie i nie szoda wyrzucic, moj starszy czesto walil kupki w majty, to odrazu w koszu ladowaly z cala zawartoscia
Stary 2012-02-22, 10:01   #2565
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
No mowie ci serio widzilama pod twoim napisem tego dzieciaczka przy komputerze,czytalam z tele wiec moze tam cos sie pokickalo, teraz nawet nie widze zdjecia twojego synka , cos mi wzaz szwankuje juz od kilku dni

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

eee bo wizaż od paru dni nawala,nie tylko mi,ale inne dziewczyny też się skarżą.Pewnie coś znowu robią

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-02-22, 10:09   #2566
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
eee bo wizaż od paru dni nawala,nie tylko mi,ale inne dziewczyny też się skarżą.Pewnie coś znowu robią
a jednak, juz myslalam ze mam jakies zwidy , albo wirusa .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-22 o 10:11
Stary 2012-02-22, 10:22   #2567
ice woman
Raczkowanie

U mnie w sumie bez zmian, dalej w szpitalu,dalej nic nie wiadomo, szlag mnie zaraz trafi, tyle lekarzy, tyle badań i dalej diagnozy nie ma. Młoda dobrze to znosi juz się przyzwyczaiła. Ja juz siły nie mam. Młoda jest troche lepsza, ale dalej wody nabiera, i tlenki się kumulują ale juz troszke mniej. nie mam pojecia co to za choroba i jak pomóć
Stary 2012-02-22, 10:27   #2568
Izumi
Wtajemniczenie

A ... skoro i tak oblookiwuje foruma w oczekiwaniu na wieści od POP, to się facjatą syna podzielę ;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg walentynki 2012.jpg (41,5 KB, 44 załadowań)
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:31   #2569
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Wieści z frontu od niani - Marci leje gdzie popadnie jeszcze ani raz na nocnik... :p
Ice straszne to co piszesz ile juz jesteście w szpitalu? Dobrze ze dzieci tak szybko sie przystosowuja, my rodzice znacznie gorzej to znosimy... A co Małej jest ze trzymają Was w szpitalu? Szok z tym brakiem diagnozy trzymajcie się dzielnie!

Izumi a moze jak juz jestes to napisalabys coś więcej co u Was? Nie wstyd Ci tak milczeć totalnie? Misiek świetny!

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2012-02-22 o 10:33
Stary 2012-02-22, 10:34   #2570
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
a jednak, juz myslalam ze mam jakies zwidy , albo wirusa .
Jest spoko,to wizaż szaleję
Cytat:
U mnie w sumie bez zmian, dalej w szpitalu,dalej nic nie wiadomo, szlag mnie zaraz trafi, tyle lekarzy, tyle badań i dalej diagnozy nie ma. Młoda dobrze to znosi juz się przyzwyczaiła. Ja juz siły nie mam. Młoda jest troche lepsza, ale dalej wody nabiera, i tlenki się kumulują ale juz troszke mniej. nie mam pojecia co to za choroba i jak pomóć
Nie wierzę normalnie w takie cuda.Toż to jak z housa brzmi
Ale lekarze już mieli jakąś diagnoze,prawda?i co?to już nie to?
Trzymajcie się Ice,biedna malutka.Dziadowski ten świat jest i nic się nie poradzi na to.
Odzywaj się i pisz nam co z wami.Ucałuj córeczke

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
A ... skoro i tak oblookiwuje foruma w oczekiwaniu na wieści od POP, to się facjatą syna podzielę ;]
Moja Nina z mega uśmiechem spojrzała na Michałka
Synuś duży już bardzo

Stary 2012-02-22, 10:39   #2571
monka23
Zakorzenienie

Izumi slicznego masz szkrabika pocieszna minke ma ,

Ice w szoku jestem ze tak dlugo siedzicie i dalej nie wiedza cco jes malej.Mi jedyne co przychodzi na mysl to skopiowac dokumentacje malej i dowiedziec sie gdzie ejst jakis dobry lekarz. Na necie ludzie pisza wiele opini, jakis specjalista czy cos, moze jakis podobny przypadek i pojechac z ta dokumentacja i pokazac. Nie dziwie ci sie ze sie zalamujesz

Grymelka hehe powiedz niani niech sie nie poddaje .

Tak na marginesie lekarzy, to wczoraj mialam telefon z przychodzni aby wrocic z mlodym , sprawdzili na wiekszym zdjeciu jego reke i ma lekkie pekniecie w okolicach lokcia. Dali nam taka szmate przez ramie sie zaklad ,nie pamietam jak to sie nazywa. Mamy czekac na tele ze szpitala, za kilka tyg maja dzwonic i znowu zdjecie beda robic. Takze nie tylko w pl cos przeocza, cos spapraja, dobrze ze sprawdzili to drugi raz i zadzwonili, a nie olali.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-22 o 10:42
Stary 2012-02-22, 10:40   #2572
ice woman
Raczkowanie

Właśnie Hausa mi trzeba, macie jakieś pomysły aby tu przyjechał???
Kurde juz nie wiem gdzie szukać pomocy zeby jej pomogli. Podobno tamta diagnoza to nie jest to. To był efekt wtórny który ustąpił, a to co sie dzieje to nikt nie wie. Ona kumuluje CO2 i dochodzi do niewydolności oddechowej i zatrzymuje wode w organiźmie.
Stary 2012-02-22, 10:48   #2573
megi-megi
Zakorzenienie

Ice - brak słów. Pewnie już szukaliście wszędzie pomocy. W jakim szpitalu teraz jesteście? (a z Twoim tż jakoś ułożyło się lepiej?)

Gmyrelka - piątek czy sobota?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:54   #2574
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Właśnie Hausa mi trzeba, macie jakieś pomysły aby tu przyjechał???
Kurde juz nie wiem gdzie szukać pomocy zeby jej pomogli. Podobno tamta diagnoza to nie jest to. To był efekt wtórny który ustąpił, a to co sie dzieje to nikt nie wie. Ona kumuluje CO2 i dochodzi do niewydolności oddechowej i zatrzymuje wode w organiźmie.
jaki ten świat niesprawiedliwy mam nadzieję, że szybko znajdą co to za dziadostwo. Trzymajcie się

Izumi Michaś to na każdym zdjęciu taki roześmiany, wdał się w mamuśkę
Stary 2012-02-22, 10:54   #2575
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Izumi - Michał

Ice - to okropne że dzieciaczek tak musi cierpieć i rodzice oczywiście też. Oby wszystko szybko i dobrze się skończyło Moze przynajmniej mają jakieś podejrzenia co to za cholerstwo.
Ja kilka lat temu miałam w rodzinie sytuację żywcem wyjętą z Hausa. Chora okazało się że ma toczeń układowy rumieniowaty. Też zbierała wodę płuca i serce topione w wodzie, nerki przestawąły pracować. Ciężko było postawić diagnozę nawet jak była na OIOMie, jak się później okazało zupełnie przez przypadek podali właściwe leki, była reanimowana i nie mieli pomysłu co robić wiec próbowali. Już chyba wspominałam o tym.
Stary 2012-02-22, 10:58   #2576
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
mrowak apropo snu Gabrysi - idź z Nią do psychologa dziecięcego. Ona ewidentnie ma zaburzenia snu.
Gmyrelka, to juz tez mamy w planach, juz psychiatre odwiedzilismy, ale g....o to dalo. I tez uwazam, ze to sa zaburzenia snu, a nie jak wspaniala-ponoc bardzo dobra psychiatra dziecieca stwierdzila- "ona ma taki nawyk". W d... niech sobie taką diagnozę wsadzi. Tyle czekalismy na te wizyte, kolejki sie do tej baby ustawiaja, tylko dzieci przyjmuje, specjalista pelna geba, a takie farmazony mi serwuje. Myslalam ze ja przez okno wywalę tam!
Tak czy inaczej, dzieki za zrozumienie Gmyrelka

Ice, ile Wy juz jesteście w szpitalu???

Izumi, to ma być materac dla dorosłych
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:06   #2577
Izumi
Wtajemniczenie

A bo i nie ma o czym pisać tak naprawdę.
Zwłaszcza w świetle poważniejszych tematów na forum (Ice ... kobietko .... trzymaj się)
My się w grudniu wprowadziliśmy do wynajmowanego mieszkania. Koszty wynajmu, opłaty itd. pochłaniały ok. 80% budżetu. Zostawało nam po porobieniu wszystkich opłat ok. 400-600zł (w zależności od miesiąca) na życie na cały miesiąc - czyli jedzenie, pieluchy, chemia, itd. itp. . Tak więc od grudnia przestałam korzystać z komunikacji miejskiej (oszczędność ok 50zł mies) i nawet przy tych mrozach -27'C dymałam po 10km żeby dojść i wrócić z pracy. No i jednak oboje z TŻ'em po dodatkowym etacie wzięliśmy. Ponadto staram się organizować zbiórki dla lokalnego domu dziecka, trochę pomagam fundacji PRO na rzecz życia i zapisałam się do bazy dawców szpiku .... . (...) Na forum czasu nie pozostaje mi czasu (chyba, że w godzinach pracy w przerwie na kanapkę ;] ). Ba! Cieszę się jak mi się uda więcej niż raz w tygodniu głowę umyć!!! .... A włosy to już mam za du*ę, bo na fryzjera tysh czasu nie ma.... powoli zaczynam jak Chohoł wyglądać
Stary 2012-02-22, 11:07   #2578
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ice wspolczuje ci bardzo bardzo bardzo mocno trzymamy kciuki za was!!!

Pop oczywiscie za Ciebie i Nataszke takze,napisz cos jak bedziesz miala chwile jak ty sie czujesz....

Izazula spoko mnie tym tematem raczej chyba nie da sie urazic:P

no nic lece dalej... wejde pozniej zobaczyc co u was...

aaa ja tez chce do hiszpanii! ale sama:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:09   #2579
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Izumi, to ma być materac dla dorosłych
To też kieszeniowy, tylko już nie koniecznie taki miękki, chyba że jesteś chuda jak szkapa ;d ... . Niektóre firmy mają kieszeniówki z rozróżnieniem na przedział wagowy użytkownika. Trzeba poszukać.
No i oczywiście nie same kieszonki, tylko jakaś pianka wysokoelastyczna, lub warstwa lateksu by się jednak przydała.
Stary 2012-02-22, 11:12   #2580
monka23
Zakorzenienie

Mrowka a czytalas te artykuly? http://dziecko.wieszjak.pl/male-dzie...j-dziecka.html , http://dziecko.wieszjak.pl/male-dzie...u-dziecka.html moze to cos pomoze . Moja kuzynka ma z mala taki sam problem , tez nie wyrabia i mala jest wlasnie agresywana , nieposluszna.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości