![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Dukan zmodyfikowany czy to będzie efektywne?
Cytat:
Nie rozumiem - masz jakieś swoje wytyczne, co do odżywiania się, ale jakiś koleś napisał w swojej książce, że nie można jeść ziaren i dlatego ty ich do swojej diety nie wprowadzasz? Jak dla mnie niedorzeczność wielka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;32190862]
Nie rozumiem - masz jakieś swoje wytyczne, co do odżywiania się, ale jakiś koleś napisał w swojej książce, że nie można jeść ziaren i dlatego ty ich do swojej diety nie wprowadzasz? Jak dla mnie niedorzeczność wielka. ![]() To nie jest niedorzeczność. Fakty są takie, że zboża po prostu nie są najzdrowszyym wyborem. Polecam artykuł : http://naszezdrowezycie.blogspot.com...-zboza-sa.html Książka, którą tam wspominają "Wheat Belly" czytałam, jest świetna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
tez bym chetnie przeczytala "wheat belly".. joanna kupilas czy moze znalazlas gdzies w wersji elektronicznej?
paranoja poczytaj troche potem pogadamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;32190862]
Nie rozumiem - masz jakieś swoje wytyczne, co do odżywiania się, ale jakiś koleś napisał w swojej książce, że nie można jeść ziaren i dlatego ty ich do swojej diety nie wprowadzasz? Jak dla mnie niedorzeczność wielka. ![]() Jakbys czytała ze zrozumieniem, to wiedziałabys, że nie rezygnuje z ziaren bo ktos tak napisał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() edit: To, że pszenica jest niezdrowa nie jest tajemnicą już od dawna. Ale czy wg tej waszej teorii, odrzucacie również pełnoziarniste żyto? Cytat:
Czyli np. warzywa korzenne też odrzucasz? Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2012-02-10 o 15:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;32214534]Zadałam pytanie hauuu, oczekiwałam jej odpowiedzi.
![]() edit: To, że pszenica jest niezdrowa nie jest tajemnicą już od dawna. Ale czy wg tej waszej teorii, odrzucacie również pełnoziarniste żyto? Czyli np. warzywa korzenne też odrzucasz? [/QUOTE] Póki co jeszcze niczego nie odrzucam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;32221564]A dietą Raw Food się interesowałaś? To chyba najbliższe naturze rozwiązanie.
[/QUOTE] 8 lat byłam wegetarianką i chciałabym jednak spróbować czegos innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Raw Food nie wyklucza mięsa, można jeść surowe jak komuś pasuje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;32226071]I wracasz do mięsa? Ja jestem wegetarianką od lat 19 i nie wyobrażam sobie tak drastycznej zmiany.
![]() Raw Food nie wyklucza mięsa, można jeść surowe jak komuś pasuje. ![]() [/QUOTE] Tak, od kilku lat jem mięso i czuje się lepiej. Mam wyrzuty sumienia trochę ale jakos z nimi żyje. Jem "tylko" drób, swinie i krowy. Nie wyobrażam sobie jesc królików czy innych takich. Chociż już przy krowie mam mega wyrzuty sumienia .... Ale fizycznie czuję się dużo lepiej. Niestety wegetarianizm u mnie jest trudny bo mam alergię na dużo pokarmów. Chciałam jesc tylko ryby ale mam na nie alergię podobnie jak na jaja ![]() Surowe mięso jest fuuuuuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
no co ty hauuu.... a tatar z jajem, cebulka i ogoreczkiem... mniam mniam!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Jestem na dukanie od 2 maja z przerwą i ciagle ja modyfikuje bo w zasadzie bez owoców bym nie wyżyła . do dziś schudłam 24kg jestem zdrowa co miesiąc robię badania ... tylko brakuje mi ziemniaków <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
No właśnie - muszę sobie zrobić tatara z superowej wołowinki ( nie takiej z supermarketu ). No to wiem co będzie w sobotę do jedzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
wlosien to fakt, bardzo niebezpieczny pasozyt.. dlatego mieso jest kontrolowane przez wyspecjalizowanych weterynarzy.. osobiscie znam jeden przypadek zarazenia wlosniem kretym - po spozyciu surowej, niekontrolowanej dziczyzny (dziko zyjace zwierzeta chyba maja wiecej pasozytow niz te hodowlane?). ale wiem, ze byl to dzik ubity przez gospodarza imprezy, przyrzadzony na rozne sposoby i od razu spozyty (a to jest chyba nawet nielegalne, bez uprzedniej kontroli).. kto jadl mieso gotowane/pieczone temu nic sie nie stalo, kto zjadl prawie surowe (zdaje sie, ze to byla kielbasa) ten zlapal pasozyta... ale raczej kiedy kupujemy mieso takie cuda nam nie groza..
a tatar mniam mniam u mnie niestety brak odpowiednich ogoreczkow ale z sama cebula i jajem tez zjem, doprawiam cytryna.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Moja mam pracuje w zakładzie produkcyjnym i mówi ile teraz jest różnych badań wytycznych kontroli ... nie opłaca się komuś kupować lipnego mięsa bo może bardzo dużo stracić !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Jestem na zmodyfikowanym Dukanie od 2 msc, schudlam 13 kg. Po 5 dniach proteinowych, przeszlam do fazy 3 i trzymam sie jej. Pominęłam fazę 2, gdyz nie chcę obciążać organizmu. Jem owoce, warzywa.
Ograniczyłam tłuszcze, produkty mączne i cukier. I ruch moje panie przede wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny,
zainteresowało mnie bardzo to paleo i mam jedno pytanie, a mianowicie czy na tej diecie można jeść oliwki ze słoika lub wędzone ryby ? jakoś nie wyobrażam sobie diety absolutnie bez ograniczeń (pomijając epokę), więc może dam się skusić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Hej, różnie ludzie podchodzą do wędzonych rzeczy. Oliwki wydają się być ok , w końcu to nieprzetworzone jest, a rybki są teraz dla mnie za słone te ze sklepu i dawno nie jadłam. Jak już jem to kupuję świeże filety i wtedy coś z nimi robię.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
oliwki mniam
![]() co do ryby wedzonej.. gdyby to byla tak naprawde ryba tylko wedzona to "ideologicznie" powinna byc ok, w koncu wedzenie to taki w sumie prosty i prymitywny sposob konserwowania zywnosci.. ale z drugiej strony podobno wedzona zywnosc moze zawierac jakies szkodliwe zwiazki z dymu, tak mi sie obilo o uszy ale nie wiem na 100%.. no i te kupne ryby fakt, slone sa i nie wiemy czy sa w nich jakies inne konserwanty.. tu u mnie makreli wedzonej nie uswiadczysz, ale musze przyznac ze chetnie bym od czasu do czasu zjadla. aha, a tu rozwijajacy sie watek o diecie paleo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=32468011 moze sie przeniesiemy tam z dyskusja..? Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2012-02-22 o 10:20 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.