|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
ja nie kupowałam dla Antka i teraz też nie kupuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja taka spokojna niby, ale mam takie momenty, na 15 sekund ,że lezki lecą, bo jednak gdzieś te głupie myśli siedzą w glowie i się próbują przebić.Lęk jest , ale staram się nad nim panować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() u mnie dzisiaj dzień dziecka- nic nie robię tylko leżę i jem ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny, jak wygotowywałyście laktatory, smoczki,butelki i inne takie, to o wyjęciu z wrzątku zostawiałyście do wyschnięcia czy wycierałyście te sprzety? Konia-super,że to już jutro ![]() moniq- ja nie kupuję.liczę, że może ktoś nam sprezentuje ...bo w sumie by się przydała...a wózek bardzo mi się podoba.kurteczka czadowa ![]() karolca-cudna kołyska ![]() jonaros,evvcia -super, że wizyty udane ![]() mała-trzymam kciuki za wizytę aaagga- Kochana, jaka ze mnie bohaterka...trzęsę portkami od samego początku ciąży ![]() ![]()
#4384 |
Zakorzenienie
|
Konia zazdroszczę ze to juz jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Ja od 8:30 ciągle leżę no powiedzmy...siedzę na pół-leżąco na kanapie wstaję na siku tylko...
i myślałam, że mam spokojniej już z tymi skurczami ale faktycznie to się przyzwyczaiłam do nich i przestałam zwracać na nie taką uwagę...no chyba, że są maga mocne! to się nie da nie zauważyć! ...a to dlatego to piszę bo mam je teraz od rana ciągle co 10 min! teraz co 8... a jak się ruszę lub wstanę to ciągle twardy... nieźle!!! Jutro kończę 36t. i chcę zmniejszyć na dwa dni leki a potem już odstawić, mam wrażenie, że to nic nie zmieni... że działają już jak placebo!!! PS: no dokładnie co 8 min ...hihi 11:25 i teraz 11:33 ![]() ![]()
#4386 |
Rozeznanie
|
uuuu... jaka zażarta dyskusja się wywiązała na temat "potworka"
mi też wydaje się, że to takie pieszczotliwe określenie i wolę je 100 razy bardziej niż np. kluseczko - bo to od razu oznacza, że dziecko jest grubiutkie, a potworek to może nie raz i nie dwa być wynikiem tego, że dziecko jest czasami nieznośne i może porządnie zajść za skórę czy to płaczem, czy czymś innym no ale my z TŻtem też mówimy do małego potworku albo mała wredoto bo zawsze jak chcę go nagrać jak się wypycha i wyciągam aparat to właśnie przestaje ![]() a poza tym do siebie też mówimy "chamulcu" albo "bydluku" i to są takie nasze określenia jak ktoś był dla drugiej osoby niemiły np. nie pomyślał, że może coś co robi sprawi mu przykrość, ale mimo wszystko są obarczone nutką miłości poprzez zdrobnienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak zaciskam kciuki że znów mi łapy spuchły.. ![]() Ale wyniki moczu ok, nawet te bakterie które miałam wypędziłam ![]() ale już kurcze nie wiem o co chodzi z tym rannym puchnięciem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Rozeznanie
|
lena może taka Twoja uroda po prostu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, ze to już jutro, ale i tak wolałabym rodzić naturalnie, boję się komplikacji jakiś w trakcie cięcia itd. to sa te moje głupie myśli.Dobrze,że leżę tu dzień wcześniej, bo w domu byłoby mi trudniej przejść ten dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas funkcjonuje "paskudo" ,"franco" " pijaku" , " pierdoło", " ale i " myś" ," kochanie" ," zresztą po tonie głosu można poznac czy mówimy do siebie ze złością i wtedy szczelamy focha ![]() ![]() ogólnie muszę się zabrac za robotę ale jak wstane to miewam twardy brzuch jak dotknę z tym że nie boli ani nie odczuwam żadnych skurczybyków oddechu też nie brakuje sama już nie wiem co z tym moim bębnem jest ![]() skończyłam kocyk ale sprułam bo mi się nie podobał ![]() ![]() ![]() Wiem że dzisiaj środa popielcowa ale mamuś posłała mi wczoraj gołąbki i bigos i pomidorókę mam zrobioną i nie wiem co na obiad jeśc ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle czy wy tez macie takie suche dłonie ? mnie aż swędzą ale mam tak niestety co zimę ![]() ![]() i suszy mnie ![]() ![]() koniakonia trzymam ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaa zrobiłam sobie rano z 5 zdjęć, bo widzicie tak się za to zabierałam ,że prawie bym nie zdążyła, ale jak tak je widziałam to raczej dobrze,że nie robiłam więcej ![]() ![]() ![]() był obiad, ryba gotowana i sos cytrynowy, tego to ja nie lubię, ale jest snickers ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Oj ja też ostatnio bardzo dużo wody piję. Normalnie wystarczyło mi około 1,5 litra dziennie a teraz spokojnie 3 litry potrafię wypić. Nie tylko wody, bo i soki, herbatę
![]() Ale czuję, że trochę tej wody zatrzymuje się w organizmie. Wydaje mi się, że to takie "robienie przez ciało zapasów na poród" ![]()
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro idę powtórzyć badania moczu. I chyba od razu posiew zrobię na wszelki wypadek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ze wyniki moczu lepsze ![]() ![]()
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
KArolca super kołyska
![]() ![]() Tikki bardzo ładny brzuszek, wdg mnie wcale nie taki mały ![]() Natka ja na szczescie mam spokoj z infekcjami, raz mi sie cos przyplątało, a tak przed ciążą non stop globulki, przerwa tydzien i od nowa, leczyłam sie troche jogurtem i pomagało. Ja mysle ze mój synek bedzie miał max 3500 ,3800 i jak juz to bedzie tylko małym klocusiem ![]() czasem z Tz mówimy na niego mały dziabong albo bobek ![]() ![]() potworkiem moze byc jak mi bardzo udokucza ![]() Jolka ja nie slucham tych glupot które opowiadaja kobiety ktore juz urodziły...kazdy jest inny i ma inne podejscie, niektórzy maja skłonnosci do paniki i przesady, ja tam wole sie przekonac na wlasnej skórze, nastawiam sie pozytywnie i bojowo ![]() Ja wdg om jestem w 33t6 dni a wdg wszystkich pomiarów 35t6dni, strasznie mnie dezorientuje...to prawda ze ostatni miesiac sie straszne dłuży... Ja tez duzo pije ![]() ![]()
#4396 |
Zakorzenienie
|
dziwne to co masz, ale może to z takiego zastania się robi, bo jak po nocy to jak inaczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 180 cm wzrostu, mąż trochę więcej... ale niewiele ![]() w zeszłym tyg. nasz maluch był szacowany na 3250, w szpitalu chcą wywoływać poród w przyszłym tyg. min. z powodu cukrzycy... mam cichą nadzieję, że nie będzie dużym dzieckiem, bo mnie trochę przeraża rodzić 4 kg dziecko za pierwszym razem, ale wiem, że inne dziewczyny dają radę, a Ty jesteś tego najlepszym przykładem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
cziqua jak od mrozu mam suche rece i podraznione tez czasem to kupuje zwykla masc z witamina A w aptece, zawsze pomaga
![]()
#4399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki zakupię ![]() a ja mam takiego pypcia na coś śmietanowego słodkiego i w ogóle najchętniej bym coś takiego wszamała ale cukry ![]() ale może ktoś sobie może pozwolic więc na zachętę ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zadomowienie
|
Konia trzymam kciukiza cc. Na pewno wszystko sprawnie pójdzie i już jutro cieszyc się będziesz córeczką
![]() Evcia czekamy na relacje z wizyty wieczorem ![]() Moniq super wózek i kurteczka rewelacja ![]() Lenka nic sienie martw...ja mam plan do 17.04 być nierozpakowana ![]() a co do metra to ja wczoraj jechałam na wizytę strasznie zatłoczonym i nikt nie ustapił....a mojego brzucha nie da się przegapić zwłaszcza że mam przyciasna kurtkę i bardzo się odznacza ![]() Mój tez ostatnio ma po kilka razy dziennie ale chyba w miarę krótką.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Ja też się boję że moje dziecko dobije do 4kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | ||
Raczkowanie
|
Ale czy 2.5 cm rozwarcia w 39 tc to duzo?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tam sie trzymam postu dzisiaj i miesa nie zjem ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mam prasować czy nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zadomowienie
|
to jest nas dwie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
jak Ci się nie chce, to nie prasuj
![]() Ja od trzech dni zabieram się za prasowanie... i ciężko mi to idzie ![]()
#4407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
Konia czyli o tej porze będziesz już tuliła Kaję
![]() Dziewczyny jestem w 33t i jeszcze nie miałam KTG czy powinnam się upomnieć?? bo z tego co piszecie to większość z Was już miała i czasem po kilka razy |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
a już myślałam że to ze mnie tylko taki leniuszek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powiedzial czemu ewentualnie by Cie chcial zatrzymac w szpitalu? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Ale ja urodzilam w pierwszy dzien 38 tygodnia wiec moze dlatego? ![]() Moze gdybym dluzej chodzila w ciazy to moze bym musiala do szpitala podjechac na Ktg? Nie wiem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.