Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 10:25   #4381
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wy kupujecie nianie elektroniczną ? A jezeli tak to jaką bo ogladam i nie moge sie zdecydowac a u mnie by sie przydała zebym mogla spokojnie po ogrodzie sie przejsc.
ja nie kupowałam dla Antka i teraz też nie kupuję.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:27   #4382
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Konia ja Cię podziwiam za spokoj jaki w tobie drzemie, ja bym już z emocji nie wysiedziala w tym lozku szpitalnym. Dobrze ze masz neta mozesz sie oderwac troche buszujac w sieci.

Ja mam wizyte jutro ciekawe co tym razem w badanich wyjdzie, mam nadzieje ze mocz sie poprawił bo ostatnio nie bylo ciekawe po wydzielinie widze ze infekcja ustapiła. Ale czekam na posiew jutro wyniki jak sie okaze ze cos znalezli to bede jeszcze musiala poczekac na antybiogram i znow leczenie wrrr ale nie ma co zakladac z gory licze ze jest czysto.

U nas leci 31 tydzien ...

Aaaa zapomnialam sie pozalic TP wylaczyla mi telewizję ! Bałagan maja w papierach i anulowali mi zlecenie ktore od 4 miesiecy dzialalo bo ktos zle cos kliknal w systemie ... rece mi opadają. I podobno nowe zlecenie bedzie dzialalo dopiero od 1 marca W sumie nie jestem jakos specjalnie uzalezniona od TV ale jak siedze caly dzien w domu to cos bym sobie obejrzala
Eee no bo mam Was, dlatego też net wzięłam, dzięki Dziewczyny za towarzycho, a wyobrażacie sobie jakbyśmy tak razem na oddziale wszystkie były

A ja taka spokojna niby, ale mam takie momenty, na 15 sekund ,że lezki lecą, bo jednak gdzieś te głupie myśli siedzą w glowie i się próbują przebić.Lęk jest , ale staram się nad nim panować.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:31   #4383
agabi
Rozeznanie

dzień dobry
u mnie dzisiaj dzień dziecka- nic nie robię tylko leżę i jemnawet prysznic dziś olałam teściowa zapowiedziała dzisiaj że od 5 marca wzięła urlop, żeby mi pomagać mam nadzieję, że po porodzie będę oazą spokoju i cierpliwości, inaczej nie wyrobię

dziewczyny, jak wygotowywałyście laktatory, smoczki,butelki i inne takie, to o wyjęciu z wrzątku zostawiałyście do wyschnięcia czy wycierałyście te sprzety?

Konia-super,że to już jutro od rana będziemy tutaj w napięciu czekały na wieści.

moniq- ja nie kupuję.liczę, że może ktoś nam sprezentuje ...bo w sumie by się przydała...a wózek bardzo mi się podoba.kurteczka czadowa

karolca-cudna kołyska

jonaros,evvcia -super, że wizyty udane

mała-trzymam kciuki za wizytę

aaagga- Kochana, jaka ze mnie bohaterka...trzęsę portkami od samego początku ciąży a tak na poważnie- czasem myślę, że straszną egoistką jestem po prostu...tak bardzo chciałam być mamą, tak bardzo chciałam mieć dzidziusia, że to moje 'chcenie' ważniejsze się okazało niż cokolwiek innego. nie myślałam o tym jak bardzo cała rodzina i bliscy będzą się stresowali, nie myślałam o tym, że jak mi się coś stanie, jak oni będa cierpieli strasznie...najważniejesz e było -chcę być mamą, nie wyobrażam sobie że nigdy nie będę... mam nadzieję, że to się dobrze skończy
Stary 2012-02-22, 10:32   #4384
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Konia zazdroszczę ze to juz jutro
Stary 2012-02-22, 10:35   #4385
Mała!
Zakorzenienie

Ja od 8:30 ciągle leżę no powiedzmy...siedzę na pół-leżąco na kanapie wstaję na siku tylko...
i myślałam, że mam spokojniej już z tymi skurczami ale faktycznie to się przyzwyczaiłam do nich i przestałam zwracać na nie taką uwagę...no chyba, że są maga mocne! to się nie da nie zauważyć! ...a to dlatego to piszę bo mam je teraz od rana ciągle co 10 min! teraz co 8... a jak się ruszę lub wstanę to ciągle twardy... nieźle!!!

Jutro kończę 36t. i chcę zmniejszyć na dwa dni leki a potem już odstawić, mam wrażenie, że to nic nie zmieni... że działają już jak placebo!!!

PS: no dokładnie co 8 min ...hihi 11:25 i teraz 11:33 ciekawe jak ja te zakupy dziś zrobię??? i jeszcze Mały zaczyna Tańcować w brzuszku... to je pewnie pobudzi

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:41   #4386
mag_99
Rozeznanie

uuuu... jaka zażarta dyskusja się wywiązała na temat "potworka"

mi też wydaje się, że to takie pieszczotliwe określenie i wolę je 100 razy bardziej niż np. kluseczko - bo to od razu oznacza, że dziecko jest grubiutkie, a potworek to może nie raz i nie dwa być wynikiem tego, że dziecko jest czasami nieznośne i może porządnie zajść za skórę czy to płaczem, czy czymś innym

no ale my z TŻtem też mówimy do małego potworku albo mała wredoto bo zawsze jak chcę go nagrać jak się wypycha i wyciągam aparat to właśnie przestaje

a poza tym do siebie też mówimy "chamulcu" albo "bydluku" i to są takie nasze określenia jak ktoś był dla drugiej osoby niemiły np. nie pomyślał, że może coś co robi sprawi mu przykrość, ale mimo wszystko są obarczone nutką miłości poprzez zdrobnienie i myślę, że takie też było Karolci zamierzenie

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:43   #4387
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Całość od wjazdu na blok coś pewnie koło godziny, potem człowiek po głupim jasiu chyba pierniczy trzy po trzy heheheh, ja właśnie dzisiaj widziałam pielęgniarkę anestezjologiczną,której ostatnio nadawałam po cięciu na moją Tesciową i gadałam Jej,że Nina będzie śpiewać w operze.
Rano pobudka o 5 , kąpiel, kroplówka i jedziemy na stół.Skurczy wywoływać nie będą , tak postanowili po przejrzeniu mojej historii porodu poprzedniego.Dostaję dwa leki jeszcze.
Od 22 nie mam nic jeść ani pić, właśnie zjadłam twixa a mam jescze marsa i snickersa.

tak zaciskam kciuki że znów mi łapy spuchły..

Ale wyniki moczu ok, nawet te bakterie które miałam wypędziłam
ale już kurcze nie wiem o co chodzi z tym rannym puchnięciem...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 10:46   #4388
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

lena może taka Twoja uroda po prostu...

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:51   #4389
koniakonia
Zakorzenienie

Ja się cieszę, ze to już jutro, ale i tak wolałabym rodzić naturalnie, boję się komplikacji jakiś w trakcie cięcia itd. to sa te moje głupie myśli.Dobrze,że leżę tu dzień wcześniej, bo w domu byłoby mi trudniej przejść ten dzień.
Stary 2012-02-22, 10:52   #4390
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
uuuu... jaka zażarta dyskusja się wywiązała na temat "potworka"

mi też wydaje się, że to takie pieszczotliwe określenie i wolę je 100 razy bardziej niż np. kluseczko - bo to od razu oznacza, że dziecko jest grubiutkie, a potworek to może nie raz i nie dwa być wynikiem tego, że dziecko jest czasami nieznośne i może porządnie zajść za skórę czy to płaczem, czy czymś innym

no ale my z TŻtem też mówimy do małego potworku albo mała wredoto bo zawsze jak chcę go nagrać jak się wypycha i wyciągam aparat to właśnie przestaje

a poza tym do siebie też mówimy "chamulcu" albo "bydluku" i to są takie nasze określenia jak ktoś był dla drugiej osoby niemiły np. nie pomyślał, że może coś co robi sprawi mu przykrość, ale mimo wszystko są obarczone nutką miłości poprzez zdrobnienie
i myślę, że takie też było Karolci zamierzenie

u nas funkcjonuje "paskudo" ,"franco" " pijaku" , " pierdoło", " ale i " myś" ," kochanie" ," zresztą po tonie głosu można poznac czy mówimy do siebie ze złością i wtedy szczelamy focha czy z nutką humoru

ogólnie muszę się zabrac za robotę ale jak wstane to miewam twardy brzuch jak dotknę z tym że nie boli ani nie odczuwam żadnych skurczybyków oddechu też nie brakuje sama już nie wiem co z tym moim bębnem jest

skończyłam kocyk ale sprułam bo mi się nie podobał i robię od nowa ładniejszym wzorem pistacjowo kremowy będzie

Wiem że dzisiaj środa popielcowa ale mamuś posłała mi wczoraj gołąbki i bigos i pomidorókę mam zrobioną i nie wiem co na obiad jeśc wszystko z pomidorami

a tak w ogóle czy wy tez macie takie suche dłonie ? mnie aż swędzą ale mam tak niestety co zimę kremy nawet nie pomagają

i suszy mnie ale tak że masakra od 9 rano już litr wody ponad wypiłam

koniakonia trzymam za CC

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:56   #4391
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Lena proszę mi te łapki wyprostować, bo wciry będą

aaaa zrobiłam sobie rano z 5 zdjęć, bo widzicie tak się za to zabierałam ,że prawie bym nie zdążyła, ale jak tak je widziałam to raczej dobrze,że nie robiłam więcej no ja pikno matka polka nie jestem oj nie

był obiad, ryba gotowana i sos cytrynowy, tego to ja nie lubię, ale jest snickers
Stary 2012-02-22, 10:57   #4392
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
i suszy mnie ale tak że masakra od 9 rano już litr wody ponad wypiłam
Oj ja też ostatnio bardzo dużo wody piję. Normalnie wystarczyło mi około 1,5 litra dziennie a teraz spokojnie 3 litry potrafię wypić. Nie tylko wody, bo i soki, herbatę
Ale czuję, że trochę tej wody zatrzymuje się w organizmie.
Wydaje mi się, że to takie "robienie przez ciało zapasów na poród"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 10:59   #4393
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to zrobiłaś?
Ja jutro idę powtórzyć badania moczu. I chyba od razu posiew zrobię na wszelki wypadek.
Stary 2012-02-22, 11:02   #4394
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Od 22 nie mam nic jeść ani pić, właśnie zjadłam twixa a mam jescze marsa i snickersa.
no to masz czas do 22 zeby je opędzlować
Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość

A ja wczoraj bylam na ostatniej wizycie u gina- rozwarcie z 1.5 cm zwiekszylo sie na 2.5 cm w ciagu 2 tygodni (od ostatniej wizyty). W sobote mam isc do szpitala bo moj lekarz ma dyzur, zrobi mi KTG, sprawdzi rozwarcie i jesli dojdzie do 4 cm to mowi ze mnie juz zostawi w szpitalu ale po co skoro mam czas jeszcze do terminu no nic, miejmy nadzieje ze nic sie nie rozkreci jeszcze.
Moze wlasnie z powodu rozwarcia chce Cie lekarz wziac do szpitala?
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak wygotowywałyście laktatory, smoczki,butelki i inne takie, to o wyjęciu z wrzątku zostawiałyście do wyschnięcia czy wycierałyście te sprzety?
Ja kladlam na czyste reczniki papierowe i czekalam az dobrze wyschnie
Cytat:
Ja tez mam dlonie spuchniete troszke i czuje je tak jakby nie moje byly
Super ze wyniki moczu lepsze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:03   #4395
tynka88
Zadomowienie

KArolca super kołyska my tez bedziemy w weekend skręcac łóżeczko, w sumie do konca jeszcze nie wiemy w ktorym miejscu je postawimy

Tikki bardzo ładny brzuszek, wdg mnie wcale nie taki mały

Natka ja na szczescie mam spokoj z infekcjami, raz mi sie cos przyplątało, a tak przed ciążą non stop globulki, przerwa tydzien i od nowa, leczyłam sie troche jogurtem i pomagało.

Ja mysle ze mój synek bedzie miał max 3500 ,3800 i jak juz to bedzie tylko małym klocusiem
czasem z Tz mówimy na niego mały dziabong albo bobek tak jakos
potworkiem moze byc jak mi bardzo udokucza

Jolka ja nie slucham tych glupot które opowiadaja kobiety ktore juz urodziły...kazdy jest inny i ma inne podejscie, niektórzy maja skłonnosci do paniki i przesady, ja tam wole sie przekonac na wlasnej skórze, nastawiam sie pozytywnie i bojowo

Ja wdg om jestem w 33t6 dni a wdg wszystkich pomiarów 35t6dni, strasznie mnie dezorientuje...to prawda ze ostatni miesiac sie straszne dłuży...

Ja tez duzo pije) TZ tylko ustawia mi butelki z woda, przynosi kompociki od tesciowej i robi soczki i smieje sie ze uzupelnia mój wodopój)) mysle ze spokojnie 3 litry płynów wypijam.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:03   #4396
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

dziwne to co masz, ale może to z takiego zastania się robi, bo jak po nocy to jak inaczej?
Stary 2012-02-22, 11:05   #4397
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Ja mam 174 cm wzrostu maz 180 on wage tak okolo 90 kilo jak przychudnie i dba to 80 , u mnie wacha sie od 75 do 80 kg jak nie jestem w ciazy
Przy Maxim ( 4860g) mialam cukrzyce ciazowa
Przy Gabi ( 4030g) bylo wszystko jak nalezy
Tym razem lekaarz stwierdzil ze nie ma co sie spodziewac kruszynki z takich rodzicow wiec raczej to dziedziczne .

ja mam 180 cm wzrostu, mąż trochę więcej... ale niewiele
w zeszłym tyg. nasz maluch był szacowany na 3250, w szpitalu chcą wywoływać poród w przyszłym tyg. min. z powodu cukrzycy... mam cichą nadzieję, że nie będzie dużym dzieckiem, bo mnie trochę przeraża rodzić 4 kg dziecko za pierwszym razem, ale wiem, że inne dziewczyny dają radę, a Ty jesteś tego najlepszym przykładem
Stary 2012-02-22, 11:05   #4398
Aguśkaa83
Zakorzenienie

cziqua jak od mrozu mam suche rece i podraznione tez czasem to kupuje zwykla masc z witamina A w aptece, zawsze pomaga
SZYMONEK

Stary 2012-02-22, 11:06   #4399
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ja się cieszę, ze to już jutro, ale i tak wolałabym rodzić naturalnie, boję się komplikacji jakiś w trakcie cięcia itd. to sa te moje głupie myśli.Dobrze,że leżę tu dzień wcześniej, bo w domu byłoby mi trudniej przejść ten dzień.
Kochana będzie dobrze myśl pozytywnie. Ja też leżałam dzień przed cięciem w szpitalu. Będzie dobrze

Stary 2012-02-22, 11:09   #4400
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
cziqua jak od mrozu mam suche rece i podraznione tez czasem to kupuje zwykla masc z witamina A w aptece, zawsze pomaga

dzięki zakupię

a ja mam takiego pypcia na coś śmietanowego słodkiego i w ogóle najchętniej bym coś takiego wszamała ale cukry

ale może ktoś sobie może pozwolic więc na zachętę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bardzo-smaczny-tort-owocowy.gif.jpg (28,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bb_319_400x400.jpg (26,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gofry 1 kopia.jpg (121,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050882.jpg (24,3 KB, 7 załadowań)

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-02-22, 11:10   #4401
Flowerbombka
Zadomowienie

Konia trzymam kciukiza cc. Na pewno wszystko sprawnie pójdzie i już jutro cieszyc się będziesz córeczką

Evcia
czekamy na relacje z wizyty wieczorem

Moniq
super wózek i kurteczka rewelacja

Lenka
nic sienie martw...ja mam plan do 17.04 być nierozpakowana

a co do metra to ja wczoraj jechałam na wizytę strasznie zatłoczonym i nikt nie ustapił....a mojego brzucha nie da się przegapić zwłaszcza że mam przyciasna kurtkę i bardzo się odznacza

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
* Zjadłam pomarańcza... mały się lekko wierci..pewnie zaraz będzie miał czkawke...
mój ma mocną i długą czkawke przynajmniej raz-dwa razy dziennie :/ hym....
Mój tez ostatnio ma po kilka razy dziennie ale chyba w miarę krótką..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:11   #4402
joanaros
Zakorzenienie

Ja też się boję że moje dziecko dobije do 4kg
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:15   #4403
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Moze wlasnie z powodu rozwarcia chce Cie lekarz wziac do szpitala?
Ale czy 2.5 cm rozwarcia w 39 tc to duzo? Dodam ze nie mam zadnych skurczy, czop mi nie odpadl, wody nie odchodza....Wolalabym dostac skurczy i dopiero jechac rodzic do szpitala, prosto z domu a nie czekac na porod w szpitalu....

Cytat:

aaaa zrobiłam sobie rano z 5 zdjęć, bo widzicie tak się za to zabierałam ,że prawie bym nie zdążyła, ale jak tak je widziałam to raczej dobrze,że nie robiłam więcej no ja pikno matka polka nie jestem oj nie
Nie zobaczymy juz tych zdjec co sobie zrobilas?

Cytat:

skończyłam kocyk ale sprułam bo mi się nie podobał i robię od nowa ładniejszym wzorem pistacjowo kremowy będzie

Wiem że dzisiaj środa popielcowa ale mamuś posłała mi wczoraj gołąbki i bigos i pomidorókę mam zrobioną i nie wiem co na obiad jeśc wszystko z pomidorami
Nie szkoda Ci bylo spruc go? Oby drugi kocyk Ci sie podobał
Ja tam sie trzymam postu dzisiaj i miesa nie zjem
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 11:16   #4404
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Nie wiem czy mam prasować czy nie bo ogólnie mi się nie chce.

Stary 2012-02-22, 11:17   #4405
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

to jest nas dwie

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-02-22, 11:18   #4406
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
jak Ci się nie chce, to nie prasuj
Ja od trzech dni zabieram się za prasowanie... i ciężko mi to idzie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 11:19   #4407
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
to jest nas dwie
trzy
Stary 2012-02-22, 11:22   #4408
Nikii89
Zakorzenienie

Konia czyli o tej porze będziesz już tuliła Kaję

Dziewczyny jestem w 33t i jeszcze nie miałam KTG czy powinnam się upomnieć?? bo z tego co piszecie to większość z Was już miała i czasem po kilka razy
Stary 2012-02-22, 11:23   #4409
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
trzy
a już myślałam że to ze mnie tylko taki leniuszek ale do porodu jakoś to ogarniemy

Stary 2012-02-22, 11:26   #4410
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Ale czy 2.5 cm rozwarcia w 39 tc to duzo? Dodam ze nie mam zadnych skurczy, czop mi nie odpadl, wody nie odchodza....Wolalabym dostac skurczy i dopiero jechac rodzic do szpitala, prosto z domu a nie czekac na porod w szpitalu....
hmm nie wiem, ale jestes blisko terminu (piszesz ze to juz 39 tydzien) wiec moze lekarz chce wywolac porod?
Nie powiedzial czemu ewentualnie by Cie chcial zatrzymac w szpitalu?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem w 33t i jeszcze nie miałam KTG czy powinnam się upomnieć?? bo z tego co piszecie to większość z Was już miała i czasem po kilka razy
Ja nie mialam ani razu Ktg ani w poprzedniej ciazy ani w tej.
Ale ja urodzilam w pierwszy dzien 38 tygodnia wiec moze dlatego?
Moze gdybym dluzej chodzila w ciazy to moze bym musiala do szpitala podjechac na Ktg? Nie wiem.
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości