|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Ależ mnie miły poranek spotkał
![]() Wstaje z łóżka zmierzam w stronę kuchni co by od razu coś na ząb wrzucić ja patrze a tu czeka na mnie gotowe śniadanko i chłop się wyłania z ukrycia. i tak mi się miło zrobiło bo przecież zawsze w pracy jest o tej porze a to moje kochane specjalnie zadzwoniło do roboty że się spóźni żeby zjeść ze mną śniadanko dopiero potem sie zorientowałam o co chodzi jak mi życzenia zaczął składać.. się okazało że imieniny mam
|
#3032 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
a ja zazdroszczę tym które nie mają
bo juz tak widać po mnie tą ciążę ze obce chłopy się pytają kiedy rozwiązanie Cytat:
ja USG miałam na leżance na szczęśćie nie na samolocie Cytat:
Nawet nie wiesz jak ci współczuję ale trzymam kciuki że jednak może dzidziusiowi się uda trzymajcie się cieplutko ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
no depresyja bo taki mam brzuch jak bym miała rodzić na dniach ! wczoraj pomimo pisania o zarciu to jadłam bardzo dietetycznie i nie dużo a dzisiaj znowu na wadze wzrost i brzuch wywalony od rana ze szok i obcy ludzie mi mówią ze z daleka widac ze w ciąży jestem nooo... co to będzie za 7 miesięcy!! w dodatku samochód mi nawalił dzisiaj do pracy sie spóźniłam przez to pół godziny i boli mnie głowa i chce mi sie spć chyba nie mam ciśnienia ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
hehe no jak nie mówie jak właśnie mówie
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
Adunia, przykro mi, nie wyobrażam sobie kochana jak musisz sie teraz czuć, jak się boisz o maleństwo. Jest jednak jeszcze 20% szans i to daje nadzieję. Trzymaj się i odpoczywaj
Sojka, najlepszego (bezal koholowe)Alfabia, to czekamy na relację Wczoraj nawcinałam się pierogów ruskich i ze szpinakiem z sosikiem majonezowo-czosnkowym, myślałam później że umrę, do samej nocy mnie mdłości męczyły i sądziłam, żę odbędę pierwszą rozmowę z kibelkiem, ale jakoś wytrzymałam. Wciąż sobie obiecuję że kończę z obżarstwem, ale kiedy wracam do domu i mama obiadek podaje nie mogę się oprzeć, nażeram się i do wieczora zdycham .Mam wielką ochotę od kilku dni na surówkę z selera lub surowego buraczka, ale z lenistwa nie chce mi się zrobić. |
|
|
|
#3035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Teraz w ciągu dnia mnie nie boli, tylko czasami cos zakuje, najgorzej jest wieczorem. Spać mi sie chce jak cholera a nie moge zasnąć tak mnie tam boli...
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuje takiego toku sprawy, ale mimo wszystko trzymam za Was kciuki bardzo mocno. Wiem, że takie wiadomości zniechęcają do wszystkiego. Trzymajcie się mocno i życzę z całego serca żeby wszystko dobrze się skończyło ![]() Ja dzisiaj dzwoniłam do szpitala umówić się na badania prenatalne. Zarejestrowana jestem na 5 marca. Na razie jeszcze sie nie denerwuje chwilowo. Poza tym nadal co jakiś czas mam różowe plamienia i w tym czasie takie pikanie tam w dole. Lekarz mnie badał i nic złego sie nie dzieje. Kurde to z czego to jest???? Niby nie dużo , brzuch nie boli.... Czasem czuje w tym momencie jakby ktos tam ciężarki powiesił i ciągnie w dół. Zaraz potem sie kłade a na drugi dzień już jest dobrze, żadnych plamień, a i tak boje sie nawet wstać i chodze jak gejsza co to jest grane ???
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Co do obrzarstwa to małżonek zrobił mi rano sniadanie,to zjadłam całe a teraz znowu na frytki mnie wzięło
to się źle skończy![]() Lukrecja zjedz sobie coś i będzie Ci lepiej jedzenie poprawia humor chyba hehehSojka życze dużych zachcianek i Wszystkiego co Najlepsze |
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia, kurcze.... trzymam kciuki za Ciebie cały czas. Trzymaj się jakoś, chociaż to na pewno trudne.
Kurde, to tylko ja jestem taka dziwna, że mam mdłości w nocy ? |
|
|
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
Iwoncia, w kwestii plamień się nie wypowiem, ale takie ciągnięcie miałam też w pierwszej ciąży, kiedy dzidzia rosła i więzadła się naciągały, okropnie nieprzyjemne uczucie.
Almariel, ja też jestem dziwna, bo mam mdłości od popołudnia do zaśnięcia, nie mam w ogóle porannych ![]() Anusia, no od śniadani minęło już kilka godzin, frytki możesz spokojnie wciągnąć |
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Adunia dużo siły i cierpliwości Wam życzę i zdrówka dla dzidziusia
![]() Sojka 101 lat ![]() Dzisiaj w nocy to się poważnie umęczyłam Śniło mi się, że spóźniłam się na swój własny ślub, bo nie mogłam znaleźć rajstop
|
#3042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego zatem! ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Wy znowu o jedzeniu... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
tak Ci współczuję. Trzymaj się.
|
||
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie jakby chciało wszystko ze mnie wypaść ![]() Niech sie już to uspokoi w końcu. A Wy tak o tych frytkach, gołąbkach nawijacie, że jęzor z ziemi musze za każdym razem zwijać :P Tak mi sie frytek chce że je dzisiaj chyba zjem, tylko musze chłopka sie sprosić o kupienie bo dzisiaj nie mam siły stać i kroić tych ziemniorów
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Rozeznanie
|
Iwoncia, no co ty, to dopiero początek
, to ciągnięcie miałam do końca ciąży i im bardziej zaawansowana tym bardziej ciągnęło.Zobaczcie dziewczyny jakie piękne torty robi jedna z moich znajomych mamuś z mojego starego forum mamusiowego. http://himmlischetorten.de.tl/Torten-f.ue.r-Kinder.htm |
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojka, to wszystkiego naj naj w dniu imienin! Aguś, kobiet w ciąży post nie dotyczy. tzn. oczywiście bezmięsnie dziś, ale ilość posiłków (1 do syta i 2 nie) to absolutnie się nie stosuj. teraz musimy się dobrze odżywiać i jeść tyle, ile potrzebujemy
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-02-22 o 12:18 |
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te torciki to coś pięknego, aż sie jeść chce Dosłownie majstersztyk tortowy
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
Coś mi się wydaje, że moja "przyjaciółka" grzybica wróciła
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Was z tym jedzeniem, bo ja dzisiaj w ogóle nie mam apetytu. Z trudem zmęczyłam bułkę z dżemem na śniadanie. |
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczęliśmy 10 tydzień
|
#3052 |
|
Rozeznanie
|
Marta, my zaczęliśmy 10 tydzień wczoraj
|
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak ja mialam ostatnia@ 24.11.2011 to teraz zaczynam 13 czy 14 tydzien?bo mi roznie kalkulatory podaja i juz nie kumam. ![]() adunia-zycze wam wszystkiego dobrego i trzymam za was kciuki no i witam nowe mamusie
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-02-22 o 13:49 |
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Takie torciki są świetne
mój synek miał taki czerowny samochodzik zygzak na podeście na roczek a w tym roku myślę o myszce miki bo ma faze na nią![]() Ja sie objadłam spaghetti i nie mam żadnych wyrzutów |
|
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam wyrzuty jak zjem cokolwiek bo jestem spasiona i to jest dla mnie dzisiaj akurat wielka tragedia....
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ciąży nie wolno się katować dietą więc tak się tym teraz nie przejmuj. Przyjdzie czas na odchudzanie. Podobno karmienie piersią bardzo pomaga, pod warunkiem że się w tym czasie nie je o 500kcal więcej niż przed ciążą. Ja polecam nie jeść kolacji, a na śniadanie płatki z otrębami. U mnie to najlepiej działało. |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skończyłaś już 13tydz, więc jesteś w tygodniu 14tym. dla przykładu my dzisiaj mamy 12tydz +6dni, czyli jesteśmy w 13 tygodniu
|
|
#3059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trudno było, ale przez ostatnie trzy tygodnie wszystko ograniczyłam, zero słodyczy i już się nie przejadam. Zobaczymy jaka będzie waga dziś na wizycie, bo on ma taką lekarską z odważnikami Zaczęłam czuć jakiś dziwny niepokój przed dzisiejszą wizytą.Aduniu mam wielką nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Trzymam za Ciebie kciuki. |
|
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
przytyłam juz 4,5 kg a mi doktorka powiedział ze lepiej zebym nie przytyła wiecej niż 8 kg .... no to ja nie wiem jak ja to zrobie jak jestem w 8tc i juz prawie limit mi sie skończył
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

i chłop się wyłania z ukrycia. i tak mi się miło zrobiło bo przecież zawsze w pracy jest o tej porze a to moje kochane specjalnie zadzwoniło do roboty że się spóźni żeby zjeść ze mną śniadanko 

ja USG miałam na leżance na szczęśćie nie na samolocie 

(bezal koholowe)

25.10.2014

Trudno było, ale przez ostatnie trzy tygodnie wszystko ograniczyłam, zero słodyczy i już się nie przejadam. Zobaczymy jaka będzie waga dziś na wizycie, bo on ma taką lekarską z odważnikami