|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ligh Sheer Duet depilacja laserowa
Cytat:
Może być tak, że kiedyś jakiś nowy włosek się pojawi - to normalne, wszak jesteśmy ssakami ![]() Czasami ta forma depilacji, jak i żadna inna nie przynosi skutku i włosy rosną dalej, ale jest to zazwyczaj spowodowane nieprawidłową pracą hormonów i problemów na tym tle. Więc jeśli ktoś boryka się z problemami tego typu, to faktycznie nie może liczyć na super efekt. Jeśli jednak wszystko jest ok, to i efekt będzie Niestety.... Cytat:
![]() Ale każda z nas jest inna i nie wszystkim uda się wytępić niechciane owłosienie forever. Ja na nogach mam jeszcze jakieś słabe, niektóre całkiem jasne mini włoski i wiem, że z tymi już nic nie da się zrobić - laser ich nie widzi. Ale w sumie ja też, jeśli nie patrzę z odległości 2 cm
SARCASM - only one of the services I offer ![]() Edytowane przez Apsik13 Czas edycji: 2012-02-08 o 20:26 |
||
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, zrobiłam w ub. roku po trzy zabiegi LSD (łydki, bikini, pachy). Od ostatniego minęły dwa miesiące i zastanawiam się czy robić kolejne. Szczerze mówiąc efektów brak. Przez miesiąc po zabiegu mam spokój. Z czasem odrasta co raz więcej. A po dwóch miesiącach nie widać żadnej różnicy. Mam wrażanie, że to działa jak wosk, tylko ciut dłużej. Co Wy o tym myślicie? Jest sens płacić dalej?
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby naprawdę tak było, to bym na to nie szła i nie pisała tutaj, że ten sposób depilacji jest dobry ![]() Poprawiam: świetny Ja osobiście nie powiem Ci czy jest sens płacić dalej bo nie wiem jak to u Ciebie wygląda i czy efektów faktycznie brak. U mnie po trzecim zabiegu szału nie było, ale nie chciałam mieć znienawidzonych włosków, więc stwierdziłam, że warto na to przeznaczyć fundusze i zrobić więcej zabiegów. Nie żałuję bo efekty są super
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma jeszcze niczego co dziala na zawsze ![]() moje bikini robione tak niby dokladnie i systematycznie odrasta sobie pieknie wlosow jest mniej, fakt, tylko co to za pocieszenie......odrastaj a i tak a to znaczy, ze wkrotce zaczne je golic wciaz twierdze ze kasa nie poszla w bloto bo u mnie golenie bikini wiaze sie z zapaleniem mieszkow wlosowych i czerwonymi krostami wiec to co wydalam zaoszczedzilam na leki i masci ale wlosy niestety odrastaja |
|
|
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem 3 tygodnie po drugim zabiegu na bikini (swoja droga bardzo bolesnym bo na zwiekszonej mocy
) i wypadlo mi jakies 85% wlosow.Moge sie narazie podzielic efektami pierwszego zabiegu - po 10 tygodniach od zabiegu jedynie w pachwinach wlosy mi sie widocznie przerzadzily (co osobiscie mnie bardzo cieszy bo w wakacje mam strasznie problemy z pokazywaniem tych okolic ze wzgledu na podraznienia, wrastajace i szybko odrastajace wloski i ogolnie niefajnie wygladajaca skore), odroslo tam moze 50% tego co mialam wczesniej, jesli chodzi o pozstala czesc (robie pelne bikini) efekty (jesli jakies byly) to bardzo malo widoczne, ale po konsultacji z lekarzem okazalo sie ze moc lasera mogla byc po prostu za slaba - o wiele mniej wlosow mi wypadlo wtedy niz po ostatnim zabiegu - teraz mam tylko gdzieniegdzie jakas kępke, ktora nie zalapala sie na laser, takze na ten moement jestem zadowolona ale o obiektywnych efektach porozmawiamy za ok 6 tygodni
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Spróbuj zwykłym Light Sheerem...ja nim robię i efekty są, może nie usunęło 100% włosów, ale w porównaniu z tym co miałam jest naprawde świetnie. Od czasu do czasu machne maszynką do golenia i mam spokój. Nawet na basen ide bez stresu i bez godzinnego golenia przed ![]() |
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Hormony w normie. Nie jestem jakoś strasznie owłosiona.
Dlatego też jestem tak rozczarowana efektem. W każdym salonie, w którym robiłam mówią o innej liczbie zabiegów. A potem jeszcze o konieczności powtarzania po kilku miesiącach. Nie wiem czy to jest warte tych pieniędzy skoro nie usuwa włosków na całe życie? A Wy ile zabiegów zrobiłyście? ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam 5 i do całkowitego zera przydałby mi się jeszcze jeden... zresztą w niektórych salonach twierdzą, że właśnie 6 to taka seria
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie zgodzę się - trucizna działa
![]() Cytat:
Jaką mocą robisz bikini? Ja zahaczyłam o 9 raz, ale nie są to "całkowite" zabiegi. Od jakiegoś czasu robię tylko partie, które tego wymagają, czyli tam, gdzie jeszcze coś wyrasta. Włosek - przyłożenie - strzał - koniec Nie ma potrzeby katowania całego bikini. Jest bardzo dobrze. Co do odrastania jakichś włosków kiedyś tam po depilacji, to dla mnie normalne, że coś może się pojawić. Skoro organizm żyje i funkcjonuje, to może aktywować niezniszczone cebulki do produkcji włosków. Więc jeśli kiedyś pojawi się włosek, raczej nie popełnię sepuku, tylko go usunę ![]() Nikt nie da nam gwarancji, że wszystkie cebulki zostaną zniszczone. Jeśli tak - super, jeśli nie - nie koniec świata. Chyba że ktoś ma problemy hormonalne, to faktycznie może być koniec świata bo płacenie za laser i patrzenie jak włosków przybywa nie jest przyjemne. Czyli najpierw i tak trzeba się gruntownie zbadać, dla pewności.
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
ile płacisz za takie dostrzeliwania? jak za całe bikini?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
na małej głowicy jeśli dobrze spojrzałam miałam chyba 10,5/12
na dużej sie nie przyglądałam, ale ogólnie różnica we "wrażeniach" ogromna, przy następnym zabiegu - bez emli się nie obędzie na wzgórku i wargach... tzn mam nadzieje, ze to pomoże po Pani Doktor nie wiedziała co ze mną począć jak kopałam nogami w fotel : D zresztą to pewnie przez to mam te malutkie kępki włosków, które nie wypadły - pewnie laser się zsunął i nie załapały... a wiec muszę się postarać, by następnym razem wszystkim czarnulcom sie dostało! a narazie ciesze się chwilową cudowną gładkością...
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
by c moze umnie ten sam problem co u likamari robie bez znieczulenia i czasami nie tylko zasycze ale i podskocze, byc moze to zmienia kat uderzenia swiatla i stad te "kepki" bo ja tez je mam
no nic.....nie zrazam sie, probuje dalej |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie, zależy ile tego było. Raz zapłaciłam 50% kwoty, a raz udało mi się nic nie płacić bo było tego malutko
To chyba zależy też od osoby, która robi zabieg i od tego czy można się z nią dogadać![]() Oj to chyba musiało być na dużej głowicy bo takie parametry dają efekt, ale tylko na dużej. Na małej to byłoby nic
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
A u kogo teraz robisz zabiegi?
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradzcie, wspomozcie, podpowiedzcie...
dzisiaj bylam na pierwszym zabiegu na LS, 3 strefy pachy, bikini, nogi. przed zabiegiem pani posmarowala pachy i bikini emla i zabrala sie za nogi bez znieczulenia. nie powiem, po prostu szczypalo albo momentami jakby mrozilo. skojarzylo mi sie to z uzywanym przed paru laty depilatorem mechanicznym, podobne uczucie. na nogach pozostaly czerwone kropy z czarnymi wystajacymi wloskami (jakby wyskoczyly z cebulek hehe), spojrzalam na moc bylo 25. kosmetyczka tlumaczyla mi ze sile dostosowuje sie do fototypu skory. ja mam z tych ciemnych, ale nie sniada a raczej brzoskwiniowa jak to okreslila i ciemne wlosy. pachy znioslam bezbolesnie, pewnie po emli i pozsoatly zaczerwienione, natomiast bikini, w jednym miejscu zapiszczalam z bolu i kosmetyczka zmniejszyla moc na bodajze 21-22. po wszystkim posmarowala mnie grubo jakas mascia i wypisala recepte na dwie kolejne tubki (masc na poparzenia). powiedziala, ze bala sie jak zareaguje moja skora, ale wedlug niej rewelacyjnie, chociaz w okolicach bikini z tego co widzi bede cierpiec. wyszlam zmasakrowana. w domu zaczelo mnie piec, szczypac, jak po poparzeniu slonecznym. faktyczne nogi zaczerwienione, wokol kropek opuchlizna, pachy to samo ale bikini masakra, jakby mnie ktos wrzatkiem oblal. posmarowalam sie cala gruba warstwa masci i po kilku godzin bol ustal i wyglad rowniez sie poprawil. na nastepna wizyte pani umowila mnie za 5 tygodni, argumentujac, ze trzeba jak najwiecej zabiegow zrobic przed latem...nie wiem czy to dobry argument. za tydzien kazala mi zrobic piling, ostrzegla przed przebarwiona skora i polecila obserwowac wloski. podpowiedzcie, co zmenic, poprawic, zeby te zabiegi byly po prostu NAJSKUTECZNIEJSZE. moze przerwa za krotka? a moze moc za mala? jak dlugo po zabiegu nie mozna sie opalac? nie zebym chciala wskakiwac pod lampy solarium, ale chodzi mi o takie zwykle wystawienie nog na slonce. znam ta kosmetyczke, ale i tak nie do konca jej ufam. zadalam jej w trakcie pare laickich pytan w stylu "czym sie rozni LS od LSD". no i oblala egzamin ;-). stwierdzila pokretnie, ze LS to po prostu nowsza wersja LSD, a zdaje sie jest zupelnie odwrotnie . ale co miala mowic? prosze pani, boli pania, bo mam stary laser sprzed kilku lat zamiast nowoczesniejszej wersji LSD??
Edytowane przez monika.c25 Czas edycji: 2012-02-23 o 21:47 |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie, ale miesiąc z hakiem to dla mnie stanowczo za krótka przerwa. Mówisz, że masz cerę raczej z tych ciemnych - moim zdaniem moc 21 - 25 to za mało, ale jeśli nie wytrzymujesz wyższych, to trudno. Jednak wiadomo, że im większa moc, tym lepszy efekt. I mniej zabiegów bo mając moc dwadzieścia coś tam, to zabiegów może być o wiele więcej niż gdybyś miała moc np. 40. No i odcień skóry - im ciemniejsza, tym gorzej i tu też powinna być większa moc. Najlepsza sytuacja jest wtedy, jak skóra jest jasna, a włoski ciemne - wtedy byłoby super, ale wiadomo, że nie każdy tak ma. Nie jestem ekspertem, ale u Ciebie przydałaby się większa moc i dłuższe przerwy. A jeśli ta pani umawia Cię na zabieg za 5 tygodni i argumentuje to tym, że "trzeba jak najwięcej zrobić przed latem", to chyba chce wyciągnąć jak najwięcej kasy Nie wiem, ja tak to widzę.Nie da się wszystkiego zrobić przed latem. Jeśli załóżmy idzie się na pierwszy zabieg np. nóg jesienią i powtarza się je co 8 tygodni, to lato i tak w końcu nadejdzie i trzeba zrobić przerwę, by po jego zakończeniu znów wznowić zabiegi. I nic się tu nie przyspieszy. To tak jakby jednego dnia napić się tyle wody, żeby starczyło na drugi dzień - nie da się Ja zrobiłam przerwę wakacyjną na zabiegi i jakoś lato nie przeszkodziło mi w niczym. Nikt mi nie sugerował, że trzeba się przed latem spieszyć z kolejnymi zabiegami, czy coś w tym stylu bo to nieprofesjonalne. Ja po zabiegu nie smaruję skóry niczym. I tak jest biedna po depilacji, więc tego dnia oszczędzam jej smarowania czymkolwiek. Przez noc sobie odpoczywa, a dopiero następnego dnia po umyciu delikatnie wcieram swoje smarowidła. Peelingu też wtedy nie robię. Włoski i tak wypadną. Co to za maść, którą babka Ci przepisała? A skoro źle znosisz depilację mogła zaraz po zabiegu posmarować Cię pantenolem, żeby złagodzić skutki zabiegu. Mi tak pani robiła, ale nie lubię tego, więc jeśli nie chcę, nie nalega. Aha, a te czarne kropy jak mówisz, to po prostu spalone laserem włoski, dlatego zaraz po zabiegu są tak widoczne. Też tak miałam na początku jak włoski były mocne i ciemne. A jeszcze co do mocy, to ostatnim razem robiłam wybrane partie bikini i linii białej mocą 53 na małej końcówce - bez znieczulenia rzecz jasna. Lekki hardcore, ale za to jaki efekt
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
W sumie to wiedzialam wiekszosc, o co zapytalam was na forum. bo juz naczytalam sie kilku watkow. przedstawilam tylko swoja sytuacje, zeby poznac wasze zdanie. faktycznie bylam zaskoczona krotkim czasem miedzy zabiegami, ale po prostu wymusze na niej dluzszy czas z byle powodu przesuwajac wizyte.
co do mocy, to zerknelam w miedzyczasie, ze bylo to 25, a ona robila swoje i swobodnie rozmawialysmy, nawet nie sygnalizowalam, ze cos jest nie tak, bo nie bolalo po prostu. podczas bikini znieczulonego emla psikala mnie czyms w sprayu, pewnie lodem, nie wiem dokladnie a tuz po posmarowala gruba warstwa wszystkie depilowane czesci ciala, byc moze to byla ta sama masc/krem, ktory przepisala --> Argosulfan. w sumie chwalila jak to cudownie moja skora reaguje na laser, ale bikini stwierdzila, ze gorzej znioslam. wieczorem juz nie czuje zupelnie bolu a i skora wrocila w miare do normy. pozostalo mi pare ciemnych babelkow w okolicach 1 pachwiny. zadalam jej tez laickie pytanie w stylu "czym sie rozni LS od LSD". powiedziala wymijajaco, ze LSD to starsza wersja LS, a chyba jest na odwrot. chociaz rozne opinie czytalam. w kazdym razie moj laser mial mala koncowke tak wielkosci paznokcia i strzaly byly na sucho. nie wiem co o tym wszystkim mam myslec, bo jakos kobiecy nos kaze mi podejrzewac probujaca zaprzyjaznic sie ze mna kosmetyczke o probe wyludzenia ode mnie wiekszej ilosci zabiegow czytaj kasy. tym bardziej nie wiem co mam robic, bo wybor mam zadny w moim miescie. jedynie 2 gabinety robia LS i robia jednocesnie z klientkami co chca (koszmarne ceny). bylam juz kiedys u niej na endermologii, odbiegajac od tematu, po kilku zabiegach oczywiscie sowicie oplaconych nagle pojawila sie inna pani, ktora delikatnie mowiac za grube pieniadze posmyrala mnie zwyczajnie, zamiast pozadnie pozasysac moja skore. najwyrazniej sie uczyla. wkurzylam sie i tuz po zabiegu zadzwonilam do mojej pani i poprosilam, zeby to ona wykonywala wszystkie oplacone przeze mnie zabiegi. i tak tez sie stalo. stad moje obawy co do dbania o dobro klienta...ale jak tu byc asertywna? poprosic o wieksza moc lasera? tak po prostu? bo termin to najnormalniej w swiecie na niej wymusze i tyle. wracajac do mocy lasera, sama w necie znalazlam specyfikacje kilku laserow LS i kazdy z nich ma rozny zakres mocy! wiec chyba nie bardzo sa adekwatne nasze wszystkie liczby mocy bez nr modelu lasera. znalazlam laser o zakresie mocy 10-40 J/cm2 (model : LUML-0210-00800/100J V-XC), wiec na pewno na nim nie mozna uzyskac...53. a tu model LightSheer TM Diode Laser System o mocy z zakresu 10-100 J/cm2, wie nijak sie ma porownywanie mocy tych dwoch laserow, jak i pewnie istnieja rowniez inne modele. nie jestem jakos specjalnie wrazliwa na bol, ale jak mi przejechala, po znieczuleniu, miedzy nogami to zapiszczalam z deka i trudno mi sobie wyobrazic, ze moglaby tam strzelac mi laserem o podwojnej mocy i w dodatku bez znieczulenia. mysle, ze te nasze opinie nie sa miarodajne, bez specyfikacji sprzetu, jakim dysponuje gabinet. Edytowane przez monika.c25 Czas edycji: 2012-02-24 o 00:20 |
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo inaczej zanim włoski zaczną odrastać, Ty znowu wylądujesz na zabiegu, który nic nie załatwi, jeśli tych włosków zwyczajnie jeszcze nie będzie ![]() No właśnie, a LSD to nowsza wersja. W starszej była tylko mała końcówka. Pani się chyba nie douczyła.... skoro nazwa brzmi Light Sheer Duet, to DUET znaczy, że coś jest w liczbie 2 Olej wiedzę pani... a raczej niewiedzę. I następnym razem powiedz: "Myli się pani, ponieważ sądzę, iż jest tak i tak". I już![]() Co do asertywności, to warto nad nią popracować. Ja też na początku grzecznie siedziałam sobie na zabiegu i nie śmiałam się odezwać bo przecież "panie wiedzą lepiej". Ok, na pewno tak jest, ale teraz nie mam problemu z wypowiedzeniem się, pytaniami różnej maści, gdybania, zastanawiania się na głos, jeśli mam jakieś wątpliwości i pokazywania palcem i mówienia "jeszcze tu i tu", jeśli pani doktor czegoś nie zauważy. Pewnego dnia stwierdziłam, że wydaję duże pieniądze na zabiegi, więc mogę sobie do woli pytać, uzgadniać, nie zgodzić się na coś i rozmawiać abym to ja była zadowolona. Rzecz jasna jest to asertywność z dodatkiem kultury i grzeczności, a nie prostackie wymagania na wyrost. Uczmy się tego, żeby nas nikt nie wpuścił w maliny, nie tylko w salonach piękności
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny.
Jednak podjelam decyzje o zmianie gabinetu. Przypomnialam sobie jak kiedys robilam u tej samej kosmetyczki endermologie a potem inna kosmetyczka pytala mnie skad mam takie pajaczki na nogach i czy pani, ktora robila endermologie je widziala i nadal robila zabieg? chyba po prostu to wlasnie ona mi ich narobila, bo wolala wyciagnac kase niz powiedziec, ze to zabieg nie dla mnie. Teraz boje sie o depilacje laserowa, z powodu za krotkich odstepow, malej mocy, pewnie bede chodzila do niej w nieskonczonosc a ona wspanialomyslnie bedzie mi dawac marne znizki po x-tym zabiegu. W sumie to dobrze sie sklada, bo pojde do innego gabinetu, po pierwszym zabiegu opowiem o swoim niezadowoleniu z odstepow i mocy lasera, moze to zmobilizuje kolejna pania do uczciwosci wobec mnie. myslicie, ze to dobry pomysl? swoja droge bede musiala doplacic, do i tak horrendalnie wysokiej ceny spowodowanej brakiem konkurencji :-(. wracajac do mojego zabiegu, piszecie ze moc za mala, a ja mam poparzona pachwine...mam tam brazowe kropki/kwadraty wypalonej skory...naprawde uwazacie ze to od ZA MALEJ mocy lasera???? Edytowane przez monika.c25 Czas edycji: 2012-02-24 o 18:53 |
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro masz poparzoną skórę, to może jest wrażliwa i tak reaguje, nie mam pojęcia. Mnie tam nie rusza dwa razy większa moc i dlatego trudno mi sobie wyobrazić rozmiar tych poparzeń. Opowiedz o tym lekarzowi przed kolejnym zabiegiem, tak będzie najprościej
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
hmmm jesli masz brazowe kropki to znaczy ze w tym miejscu byl spalony wlosek natomiast te kwadraty to poparzenie i nastepnym razem powiedz o tym przed zabiegiem
szkoda skory, jak napisala Apsik i tak jest juz biedna poo zabiegu po co fundowac jej jeszcze jakies zapalenia i inne pozdrawiam |
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, przeczytałam ten wątek, choć może niezbyt dokładnie... W każdym razie od kilku dni zastanawiam się nad depilacją bikini laserem LSD (chyba w Krakowie, choć tutaj jest na pewno trochę drożej dlatego innego miasta też nie wykluczam) i mam parę wątpliwości.
Mianowicie kilka razy depilowałam tę strefę przy pomocy pęsety i wosku, ale niestety pojawił się ten okropny problem wrastających włosków jak na razie zaprzestałam tej depilacji żeby skóra odpoczęła, ale zostały ślady po tych włoskach, które wrastały i je wyciągnęłam... Takie nieestetyczne troche ciemniejsze od reszty skóry plamki, nie takie blizny a raczej ściemnienia, które w koncu zejdą. Chyba lepsze to niż wrośnięte głęboko włoski... No i moje pytanie brzmi czy wiecie może czy to przeszkadza w depilacji laserowej? Bo to powoli znika, pisząc powoli mam na myśli tak, że pewnie po wakacjach już by śladu po tym nie było, ale do wakacji bym chciała chociaż zacząć chodzić na zabiegi. Dodatkowa sprawa że z kasą mam cienko, trochę oszczędności i nie chciałabym ich wydać na marne... np na niepotrzebne zabiegi usuwające te powstałe przebarwienia albo konsultacje, które do niczego nie doprowadzą...A i jeszcze jedno pytanie, czy jak po którymś zabiegu jednak odrastają włoski, to zdarza się ze wrastają w skórę? czy ten problem już znika? |
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
mialam problem wrastajacych wloskow po woskowaniu, strasznie mi wrastaly, po laserze juz nie wrastaja ale odrastaja niestety
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
mam do wyboru depilację laserową Light Sheer Duet lub laserem diodowym w technologii ELOS i nie wiem na który się zdecydować, czy mogłybyście powiedzieć mi, który jest lepszy? O LSD można dużo znaleźć na różnych stronach, a o ELOSie nic i nie wiem czy jest to spowodowane tym, że może niedawno pojawił się na rynku (tego nie wiem), czy może tym, że jest do niczego |
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Mi osobiście trudno się wypowiadać porównując LSD z laserem, o którym nigdy nie słyszałam, ale ja będąc na Twoim miejscu pewnie skłoniłabym się w kierunku LSD - 1) jest znany i skuteczny, 2) nie ma problemu ze znalezieniem o nim informacji, 3) wiele osób robi nim depilację, więc szybciej do nich trafić i poradzić się w pewnych kwestiach, chociażby tu na Wizażu
![]() Ale... the choice is yours
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
od 3 tygodni nie urosły mi włosy pod pachami, ciekawa jestem czy już tak zostanie ^^
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

) i wypadlo mi jakies 85% wlosow.

Dlatego też jestem tak rozczarowana efektem.

jak na razie zaprzestałam tej depilacji żeby skóra odpoczęła, ale zostały ślady po tych włoskach, które wrastały i je wyciągnęłam... Takie nieestetyczne troche ciemniejsze od reszty skóry plamki, nie takie blizny a raczej ściemnienia, które w koncu zejdą. Chyba lepsze to niż wrośnięte głęboko włoski... No i moje pytanie brzmi czy wiecie może czy to przeszkadza w depilacji laserowej? Bo to powoli znika, pisząc powoli mam na myśli tak, że pewnie po wakacjach już by śladu po tym nie było, ale do wakacji bym chciała chociaż zacząć chodzić na zabiegi. Dodatkowa sprawa że z kasą mam cienko, trochę oszczędności i nie chciałabym ich wydać na marne... np na niepotrzebne zabiegi usuwające te powstałe przebarwienia albo konsultacje, które do niczego nie doprowadzą...