Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1919 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 13:33   #57541
anwen
Zadomowienie

GG do anwen
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
mam kryzys i to nawet nie włosowy, a psychiczny po wczorajszym prostowaniu cały czas prześladuje mnie myśl o tych ogonach, że po co ja je pielęgnuje, jeśli połowa i tak jest do ścięcia, bo przecież nie zagęści mi się w cudowny sposób
eee tam, w wersji kręconej wcale ich nie widać bardzo ładnie wyglądają! a tak masz przynajmniej jeszcze jeden powód by nie prostować

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:35   #57542
gohs
Zakorzenienie

Hej Jakiś czas temu odsubskrybowałam się z wątku pod wpływem jakiegoś kryzysu włosowego - tzn nadal dbałam o loki, ale jakoś bez entuzjazmu No ale włosomania wróciła, więc wracam i ja

Loki nadal nie są w super genialnym stanie niestety. Kręcą się dobrze, no ale suchość nadal jest zauważalna, rosną chyba w tempie ok, ale się kruszą, przez co przyrostu nie widać Końce nie są rozdwojone, ale robi się z nich sianko...
Aktualnie używam:
szampony: babydream, kupiłam radical do wypadających, ale jeszcze nie stosowałam
d/s: Garnier Awokado, TBS bananowa
b/s: Joanna z makiem, Biovax w sprayu do suchych
maski: Biovax latte, Alterra z granatem
oleje: Alterra z oliwkami i limonką
stylizacja: Nivea FC, zielony żel rossmann, Artiste

oczywiście nie wszystko na raz, tylko w różnych kombinacjach

Długość marzy mi się chociaż taka jak najdłuższego aktualnie jednego loka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2102'.jpg (114,7 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012.02.17.jpg (55,4 KB, 63 załadowań)
Stary 2012-02-22, 13:39   #57543
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
mam kryzys i to nawet nie włosowy, a psychiczny po wczorajszym prostowaniu cały czas prześladuje mnie myśl o tych ogonach, że po co ja je pielęgnuje, jeśli połowa i tak jest do ścięcia, bo przecież nie zagęści mi się w cudowny sposób
zetnij te ogonki i pielęgnuj
no i nie prostuj już

moje wyprostowane też są ogoniaste ale ja nie lubie siebie w prostych

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:48   #57544
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
zetnij te ogonki i pielęgnuj
no i nie prostuj już

zmierzyłam, że muszę ściąć aż ok. 14 cm z 44 cm zrobi się 30, jak rok temu

ja za to uwielbiam siebie w prostych, oczywiście jeszcze jak była wersja bez-ogoniasta
kiedyś miałam naprawdę gęste włosy, mimo że cienkie i zawsze ciocie pytały się czy robię sobie loki lokówką ale to było jeszcze w podstawówce
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:52   #57545
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
ja też chce len i rumianek u mnie nigdzie jej nie ma
ja tez bym chciala, nawet mam drogerie pod nosem w ktorej powinny byc wszystkie z drugiej strony nie wiem czy jest sens jak wiosna przyjdzie niedlugo i gliceryna w tej z makiem i bawelna nie powinna juz przeszkadzac i puszyc.
Cytat:
BTW kot mi wyduldał zel lniany
hahaha pysznosci
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie martw się, to się kończy w miarę doskonalenia umiejętności A potem znów upada, gdy uczy się słicza i innych trików
jakos sobie nie wyobrazam jechac na lewa noge (ja goofy )
Cytat:
W Karpaczu nie byłam, za to w Szklarskiej owszem. Lola jest fajniutka, tylko za dużo wypłaszczeń
O Czarnej już pisałam. Zieleniec wolę odpuścić, bo trasy bardzo krótkie. W Krynicy byłam na etapie nauki, więc znam tylko Słotwiny - krótkie, ale szerokie i do nauki rewelacyjne. No i Białka
A myslisz ze jest sens jechac teraz na weekend czy przez ta temperature warunki zrobia sie do ?

Siedze sobie wlasnie z miodkiem rozcienczonym odrobina wody na wlosach od polowy w dol w nadziei, ze troche sie rozjasnia i tym samym wyrowna mi sie troche kolor (dol jest teraz delikatnie ciemniejszy). To juz trzeci raz, po dwoch poprzednich widze subtelne rozjasnienie, ale nie mam pewnosci czy sobie tego nie wmawiam
Kolo 17 doloze olej ze slodkich migdalow, moj ulubiony jak na razie

Na olejowym dziewczyny pisaly, ze Joaśka z miodem i cytryna dosc mocno rozjasnila im wlosy, Wy tez zauwazylyscie to u siebie?

Eloe, pociesze Cie z tym koncem zimy ze sa tacy, co w ogole jeszcze w tym sezonie nie pojezdzili i nie zapowiada sie, ze cos sie w tej kwestii zmieni

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:32   #57546
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
zawsze tak na orzech reagują?

moje sa po oliwie, ciekawe jakie

czy jak myje skalp alterrą z papają do OMO to dobrze robię, czy pranie nią nastawić?
wczoraj prałam w garnierze z olejkiem arganowym sprawdza się

Edit : zdjęcia po oliwie całonocnej
nie umiem zrobić ładnej fotki, a tak mi sie podoba
Pięknie!!!! Coś mi się zdaje,że u Ciebie , jak u Myszki-nie ma złych dni, zawsze super!!!
Cytat:

Martek_ zdjęć nie mam niestety nie będę drażnić rodziców i tak już sądzą, że jestem dziwna, bo ciągle włosy fotografuję
Oj, bidoku. Mnie wczoraj na chwilę dopadł, gdy koleżanka (która zresztą zawsze powtarza, że wolała mnie w króciutkiej fryzurce, bo taka najlepiej do mnie pasowała) orzekła, że bez grzywki wyglądam jakoś łyso (to moje wysokie czoło). I juz miałam chęć pojechać z nożyczkami. powstrzymało mnie tylko to, ze grzywa sięga już mi do brody i do wakacji może bedę ja układać razem z reszta włosów i nie bedzei mi się kleić do czoła pod dżokejką czy na plazy.
Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Witajcie, dłuuuugo mnie tu nie było. Wzięłam się za CG, bo mam już dość wiecznego bałaganu na głowie. Dzisiaj poszło mycie szamponem z Joanny pokrzywa i zielona herbata, garnier AiK na jakieś 15-20 minut, potem ugniecione, podeschły trochę, ugniotłam znowu z Joanną b/s miód i mleko, teraz pod koszulką dosychają i nabierają kształtu

Mam nadzieję, ze po jakimś czasie nie będę musiała używać lokówki do zawinięcia prostego wierzchu...

I odkryłam, ze moje włosy lubia czapkę
Witamy, pokaz włoski, bo nie pamiętam.
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hej Jakiś czas temu odsubskrybowałam się z wątku pod wpływem jakiegoś kryzysu włosowego - tzn nadal dbałam o loki, ale jakoś bez entuzjazmu No ale włosomania wróciła, więc wracam i ja

Loki nadal nie są w super genialnym stanie niestety. Kręcą się dobrze, no ale suchość nadal jest zauważalna, rosną chyba w tempie ok, ale się kruszą, przez co przyrostu nie widać Końce nie są rozdwojone, ale robi się z nich sianko...
Aktualnie używam:
szampony: babydream, kupiłam radical do wypadających, ale jeszcze nie stosowałam

No, jesteś wreszcie! Wiedziałam ,zę kiedys wrócisz Wiele razy przegladając codziennik, przypominałam sobie Twoje lokasy.
Z przodu świetnie wygladają, Tył widać, ze potrzebuje wsparcia. Pielęgnuj oi zapuszczaj. Moze wciereczka? (eiri specjalistka)A może ostatnio furorę robiące Calcium Panthotenicum doustnie?
Cytat:

ja za to uwielbiam siebie w prostych, oczywiście jeszcze jak była wersja bez-ogoniasta
kiedyś miałam naprawdę gęste włosy, mimo że cienkie i zawsze ciocie pytały się czy robię sobie loki lokówką ale to było jeszcze w podstawówce
Nie tnij aż tyle!!! Broń Boże. To tylko pogłębi kryzys. Wiekszosć z nas po obcieciue więcej niż 10 cm, wpada w rozpacz. Brakuje tych włosów, jak ręki. Max. 5cm-ale to już naprawdę ostatecznie. Zapusc , trochę podhoduj,potem znów ciut zetnij, a w miedzyczasie wcieraj i lykaj coś na porost i zagęszczenie. Skoro miałaś kiedyś dużo włosów, to znaczy, że jest co odtwarzać. Dużo gorzej mają dziewczyny, które genetycznie od urodzenia mają mało i cienko. Głowa do góry i do dzieła!!! Połysk już osiągnęłas peilęgnując właściwei, przyjdzie czas i na resztę.
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Na olejowym dziewczyny pisaly, ze Joaśka z miodem i cytryna dosc mocno rozjasnila im wlosy, Wy tez zauwazylyscie to u siebie?
Nie zauważyłam rozjaśnienia, ale ja nie używam systematycznie, tylko na zmianę z makiem lub pokrzywą. Poza tym hennuję. Mnie by sie przydało góre za to rozjaśnić, aby henna bardziej na rudo łapała, bo na tych ciemnych naturalkach, to ciemny kasztan wyłazi.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:38   #57547
Miskaa78
Kazar Lady

AgRafka ja tez mam wysokie czoło i nie zamierzam mieć grzywki - miałam już i tak jak piszesz przyklejona, u mnie czoło aż sie zaczeło przetłuszczać
przez te koleżanki zazdrość przemawia, wiesz

dzięki za komplement

a co do joaśki - ja używam nagminnie i nie rozjaśniła mi czornego łba

Stary 2012-02-22, 14:48   #57548
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

No, jesteś wreszcie! Wiedziałam ,zę kiedys wrócisz Wiele razy przegladając codziennik, przypominałam sobie Twoje lokasy.
Z przodu świetnie wygladają, Tył widać, ze potrzebuje wsparcia. Pielęgnuj oi zapuszczaj. Moze wciereczka? (eiri specjalistka)A może ostatnio furorę robiące Calcium Panthotenicum doustnie?
.
A dziękuję za przyjęcie córki marnotrawnej

Szamam od tygodnia Silicę i dzisiaj dotarła paczka z Jantarem, zapomniałam dopisać Tylko nie wiem jak się wcierki stosuje

I w ogóle z lewej strony mi się mniej kręcą chyba
Stary 2012-02-22, 14:58   #57549
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
ja też nie, a kiedyś prostowałam teraz jak wyprostuje to tak mi ich malutko, a jak się troszkę po swojemu pofalują to jest ich dwa razy więcej chyba
Stary 2012-02-22, 15:01   #57550
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
hm.. chyba któraś Was myje isaną, tak mi się wydaje , dlatego i ja spróbowałam. i to w zasadzie nie miało zastąpić BD, a ograniczyć jego stosowanie żeby skalpu nie męczyć codziennie . takie bardziej odświeżenie włosków niż regularne czyszczenie i mam nadzieję, że tutaj się sprawdzi
Ja od początku myję Isaną z olejem babassu i nic się nie dzieje, oleje też nią zmywam tylko na dwa razy wtedy A włosy myję 2 razy w tygodniu (zazwyczaj środa-niedziela).

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Jest taki wątek.
Ooo to nie wiedziałam Ale taki z adresami sklepów gdzie można kupić trudno dostępne produkty typu Bingo, Khadi, Jantar?

Cytat:
W zasadzie to zauważyłam że tą warstwę położoną niżej mam bardziej zniszczoną niż wierzchnią. Oby się końcówki nie wykruszały
Ja mam odwrotnie - te od spodu ładne, mocne, a wierzchnia warstwa mizerna - puszy się i w dotyku struktura włosa taka bardziej chropowata (porowata?). Zakładam, że to wina słońca

Cytat:
To może chlaśnij tak z 5cm (propozycja w załączniku), to Ci ulży i pozbędziesz się tych cieniutkich, zmęczonych końcówek Ale na pokręconych nie widać tych ogonków
Chociaż z drugiej strony ja miałam podobnie - miałam podcięte w kształt odwróconego V, tam gdzie powinny być najdłuższe były najkrótsze, i mimo że na kręconych nie było tego widać to sama świadomość mi przeszkadzała (psychoza...)

Cytat:
Oj, bidoku. Mnie wczoraj na chwilę dopadł, gdy koleżanka (która zresztą zawsze powtarza, że wolała mnie w króciutkiej fryzurce, bo taka najlepiej do mnie pasowała) orzekła, że bez grzywki wyglądam jakoś łyso (to moje wysokie czoło). I juz miałam chęć pojechać z nożyczkami. powstrzymało mnie tylko to, ze grzywa sięga już mi do brody i do wakacji może bedę ja układać razem z reszta włosów i nie bedzei mi się kleić do czoła pod dżokejką czy na plazy.
Nie słuchaj koleżanki, bo co osoba to inna opinia. Mi przyjaciółka mówiła, że z końską grzywą (taka gruba, prosta) wyglądam świetnie i wogóle z prostymi włosami. A mi nie pasuje, koledze zdjęcie tej fryzury pokazałam to nazwał to "ludzik LEGO"

dżokejka... koniara jesteś?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cięcie.jpg (31,1 KB, 39 załadowań)
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:01   #57551
edyta07
Zadomowienie

Cytat:

Edit : zdjęcia po oliwie całonocnej
nie umiem zrobić ładnej fotki, a tak mi sie podoba
Ładne włoski
Użyłaś oliwy z oliwek? (Jak to jasne jest to wybacz za pytanie)

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:03   #57552
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość

Ładne włoski
Użyłaś oliwy z oliwek? (Jak to jasne jest to wybacz za pytanie)
tak w codzienniku dokładny opis

Stary 2012-02-22, 15:07   #57553
edyta07
Zadomowienie

Cytat:

Aktualnie używam:

ładne masz te lokasy, zwłaszcza na pierwszym zdjęciu rewelacyjnie wyglądają

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-02-22, 15:09   #57554
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
jak ja ci zazdroszcze umiejetności produkcji serów
No co Ty, każdy na pewno potrafi zrobić taki serek
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A serwatka po produkcji białego zwykłego twarogu? Bo taki ser produkuje sama, odkąd mama dopuściła mnie do kuchenki i odkąd wiadro potrafię sama podnieść, czyli od jakiś 15 lat A krówka za oknem stoi
Hmmm, serwatka to serwatka, po zwykłym twarogu też powinna być dobra

Mój brat mieszka w mieście satelickim Łodzi i też ma mleko prosto od krowy Ale serów nie produkuje, zjada moje i zazdrości :P
Cytat:
Powiadasz?
To czekam na przepis
Tu jest link, z którego korzystałam:
http://ziolowyzakatek.com.pl/ser-korycinski/
Podpuszczkę (syntetyczną) można kupić na Allegro, występuje w formie tabletek lub płynnej - ja polecam płynną, bardzo łatwo się ją dozuje.
Cała filozofia sera podpuszczkowego to podgrzanie mleka (lub mieszanki mleka ze śmietaną i/lub kefirem do temperatury max 38 stopni, wkropleniu podpuszczki i zamieszaniu. Potem ser robi się sam, po pół godzinie pozostaje nam odłowić skrzep na sitko i odsączyć, a z pozostałej serwatki albo robić ricottę, albo piec na niej chleb, albo kłaść ją na włosy
Dużo informacji jest tutaj:
http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5661
Cytat:
dziękuję. Dokładnie, zima się kończy
Za pół roku znów przyjdzie
Cytat:

Rozumiem Cię, ja też bardzo lubiłam siebie w prostych włosach. A ostatnio z kolei miałam doła, że nie chcą się kręcić - babie nie dogodzisz
Masz bardzo ładne loczki, gdybyś nie zaczęła mówić o ogonkach, to ja bym na nie nie zwróciła uwagi Może nie ścinaj ich na razie?
Jest spora szansa, że przy odpowiedniej pielęgnacji włosy znów będą miały kondycję jak za dawnych czasów, ale prostownica na pewno im w tym nie pomoże a nawet zaszkodzi...
Mam wrażenie, że potrzebujesz natychmiastowej zmiany i stąd to prostowanie i myśli o cięciu... a loczki lubią cierpliwą pielęgnację

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
tak w codzienniku dokładny opis
Twoje włosy... zzieleniałam z zazdrości....
Stary 2012-02-22, 15:12   #57555
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość

To może chlaśnij tak z 5cm (propozycja w załączniku), to Ci ulży i pozbędziesz się tych cieniutkich, zmęczonych końcówek Ale na pokręconych nie widać tych ogonków
Chociaż z drugiej strony ja miałam podobnie - miałam podcięte w kształt odwróconego V, tam gdzie powinny być najdłuższe były najkrótsze, i mimo że na kręconych nie było tego widać to sama świadomość mi przeszkadzała (psychoza...)
może nie aż 5 cm, ale 2-3 myślę, że dobrze im zrobi

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-02-22, 15:14   #57556
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Oooo! No nie dalej jak przedwczoraj dumałam gdzie podziały się dziewczyny, które tutaj się udzielały kiedy ja zaczynałam i takim sposobem zawędrowałam nawet na Twojego bloga zobaczyć jak tam włosy ;>

Cytat:
I w ogóle z lewej strony mi się mniej kręcą chyba
witaj w klubie

czytam na bieżąco ale czasu mi znowu zaczyna brakować na pisanie... jeśli komuś ostatnio nie odpisałam a powinnam to krzyczeć proszę

Eloe dziękuję za analizę tego żelu Pantene... chyba można zaryzykować stwierdzenie, że ten produkt chociaż trochę im się udał? Jeszcze cenę by mogli dopracować, to bym go spróbowała, wiosną może.
Miśka, zrobienie sera to wcale nie jest skomplikowana sprawa
Stary 2012-02-22, 15:16   #57557
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Witajcie, dłuuuugo mnie tu nie było. Wzięłam się za CG, bo mam już dość wiecznego bałaganu na głowie. Dzisiaj poszło mycie szamponem z Joanny pokrzywa i zielona herbata, garnier AiK na jakieś 15-20 minut, potem ugniecione, podeschły trochę, ugniotłam znowu z Joanną b/s miód i mleko, teraz pod koszulką dosychają i nabierają kształtu

Mam nadzieję, ze po jakimś czasie nie będę musiała używać lokówki do zawinięcia prostego wierzchu...

I odkryłam, ze moje włosy lubia czapkę
Wierzchu?
Dziewczyny przeważnie narzekają na prosty spód

Czekam na zdjęcia Twoich włosków, ale takich bez stylizacji lokówką!

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-02-22, 15:21   #57558
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
ładne masz te lokasy, zwłaszcza na pierwszym zdjęciu rewelacyjnie wyglądają
Thnx

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

Mój brat mieszka w mieście satelickim Łodzi i też ma mleko prosto od krowy Ale serów nie produkuje, zjada moje i zazdrości :P
Hehe, ja też mieszkam w mieście satelickim Łodzi - w Pabianicach dokładniej Mleka prosto od krowy nie lubię za bardzo, ale za to jajka prosto od kury dostaję w ilości nie do przejedzenia

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Oooo! No nie dalej jak przedwczoraj dumałam gdzie podziały się dziewczyny, które tutaj się udzielały kiedy ja zaczynałam i takim sposobem zawędrowałam nawet na Twojego bloga zobaczyć jak tam włosy ;>

witaj w klubie
Wędrówki już nie będą koniecznie bo wracam do Was pewnie na dłużej No ale na bloga oczywiście zapraszam
Stary 2012-02-22, 15:28   #57559
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Nie zauważyłam rozjaśnienia, ale ja nie używam systematycznie, tylko na zmianę z makiem lub pokrzywą. Poza tym hennuję. Mnie by sie przydało góre za to rozjaśnić, aby henna bardziej na rudo łapała, bo na tych ciemnych naturalkach, to ciemny kasztan wyłazi.
Cytat:
a co do joaśki - ja używam nagminnie i nie rozjaśniła mi czornego łba
Ciekawe, skad takie rozbieznosci miedzy watkami Moze to jest bardziej widoczne na jasniejszych wloskach?

Jak patrze na Wasze to juz sama nie wiem, czy chce miec jasne, czy ciemne, czy czerwone, czy moj naturalny braz Co chwile mi sie cos innego podoba jak widze te wszystkie lsniace glowy

Cytat:
ja też nie, a kiedyś prostowałam teraz jak wyprostuje to tak mi ich malutko, a jak się troszkę po swojemu pofalują to jest ich dwa razy więcej chyba
A ja lubie siebie w prostych, choc "jakosciowo" te wlosy sa wtedy kiepskie - suchutkie sianko no i konce sie oczywiscie podkrecaja i tak. Ale gdy przed cg dwa razy do roku zdarzylo mi sie wyprostowac to dopiero wtedy zbieralam wlosowe komplementy, ale to pewnie przez to ze wtedy bylo widac jakie sa dlugaśne no i ludzie jakos tak lubia proste wlosy... Chyba bardziej niz krecone. Jak tylko wyprostowalam to zaraz slyszalam "chce ciebie czesciej widziec w prostych" Dobrze, ze ich wtedy nie posluchalam

Co do grzywki - tez sie powaznie zastanawiam czy by jej nie zapuscic, ale boje sie, ze nie wytrwam Ciezko jest? Poza tym po tylu latach z grzywka wydaje mi sie, ze bede glupio wygladac bez niej, do tego ten moj kwadratowy ksztalt twarzy...

Przyszly moje mazidelka z ZSK
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030837.jpg (55,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030859.jpg (31,5 KB, 45 załadowań)

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:50   #57560
natalcia250
sentimental animal

po pierwsze - wreszcie przywieźli maski Bingo do mojego zielarskiego kupiłam tą z masłem sha
po drugie, za jakąś godzinę idę do fryzjerki, mam porozdwajane końcówki, a to wiadomo, trzeba ściąć przestraszyłam się jak przeczytałam gdzieś, że włosy rozdwajają się coraz wyżej
Stary 2012-02-22, 16:08   #57561
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
po pierwsze - wreszcie przywieźli maski Bingo do mojego zielarskiego kupiłam tą z masłem sha
po drugie, za jakąś godzinę idę do fryzjerki, mam porozdwajane końcówki, a to wiadomo, trzeba ściąć przestraszyłam się jak przeczytałam gdzieś, że włosy rozdwajają się coraz wyżej
Zazdroszczę. Ja nie mogę znaleść Bingo w Koszalinie

Tylko uczul fryzjerkę żeby obcieła Ci tylko TYLKO końcówki. Najlepiej powiedz, że 1-2cm, to ciachnie tak 3-4cm
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
Stary 2012-02-22, 16:12   #57562
natalcia250
sentimental animal

yoanka85, zamierzam powiedzieć fryzjerce, żeby obcięła to, co już jest nie do odratowania, a potem rozpoczynam zmasowany atak ku porostowi
Stary 2012-02-22, 16:16   #57563
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

no odważnie, bo to pozwala jej na wolną interpretację, ja bym się bojała ;]
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
Stary 2012-02-22, 16:19   #57564
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Wierzchu?
Dziewczyny przeważnie narzekają na prosty spód

Czekam na zdjęcia Twoich włosków, ale takich bez stylizacji lokówką!
Tak, najkrótsza warstwa na samym wierzchu jest wybitnie nieposłuszna, nie kręci się jak reszta, tylko faluje, ewentualnie na końcu jest sprężynkocoś... Postaram się wieczorem wrzucić zdjęcia, o ile coś wyjdzie z tych moich kudłów
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:20   #57565
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
super lokasy !!
całe moje dotychczasowe życie obywałam sie bez stylizatorów i więcej - twierdziłam że to zbędne zlepiaczo-utrwalacze
a ja po prostu nie umiałąm sie nimi posługiwać ot co !!
teraz żel lniany żel z bielendy
Cytat:
Napisane przez Miskaa78;32452105[FONT=&quot
spróbuj [/FONT]

jakbym czytała o sobie, kiedy w końcu jednak uznałam, że to nie zło, nie pali jak prostownica, s skład ma niezły, zdałam sobie sprawę, że po prostu nie umiem.
kiedyś wgniatałam piankę, wiadomo, świństwo, ale tylko ją wgniotłam i włosy robiły, co chciały, a i efekt był zadowalający. teraz mam isanę, biorę niewielką ilość, chcę harmonijkować/ugniatać, a wszystko zostaje na ręku, albo się ciągnie. więc najzywczajniej w świecie stylizację olewam, a potem wyglądam, jakbym wpadła na słup elektryczny.
Za to Twoje włosięta uwielbiam, nie tylko za skręt, ale i kolor.

Cytat:
ale jest śliczny! zawsze ci się taki robi?
ja nadałabym mu imię

haha, prawie zawsze. ostatnio zapytano mnie, dlaczego zakręciłam sobie tylko jedno pasmo.
Ej, dobry pomysł, nazwę go Kippei!

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Masz rację, wczoraj już się od tego pomysłu odgoniłam, bo stwierdziłam, że na początku to może i będę się czuła fajnie, bo zmiana, ale później do długich mi będzie tęskno. Ja właściwie nigdy nie miałam krótkich, jedynie jako mały szkrab. U fryzjera podetnę same końce, a dziś zrobię płukankę octową
Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
[IMG]file:///C:/Users/Maylet/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]

Oj jesteście, jesteście wzorem dziewczyny

mayletka jaki rulon!
Widzę, że coraz piękniejsze są [IMG]file:///C:/Users/Maylet/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image008.gif[/IMG]Kochana ja z torbą mam to samo, w tamtym roku to był chyba główny powód zniszczenia moich końców, ciągle nosiłam plecak na włosach [IMG]file:///C:/Users/Maylet/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image006.gif[/IMG]A teraz już się pilnuję, zgarniam włosy na drugi bok i nawet się trzymają, choć z torbą to łatwiej niż z plecakiem.

Ja też nigdy nie miałam krótkich, a ileż się nasłucham, że takie cieniasy powinno ściąć się ''na męsko'', albo, kiedy mamie mnie w dzieciństwie tak drastycznie czesała, zawsze kończyło się na kłótni i ''zetnij!'', ale mała M. broniła włosów zawsze. Dobrze, że nie ścięłaś, krótkich teraz pełno, pozostałości po przelotnej modzie, czy efekty zniszczeń, zawsze byłam zwolenniczką długości.

Piękniejsze? Ja mam wrażenie, że są cały czas takie same, tylko nie puszą się na czubku tak, jak kiedyś.

Dziewczyny, nacytowałam się, a tutaj informacja, że za dużo grafiki i dodać nie można. skopiowałam do worda i chcę dodać częściami, ale chyba go trochę zniekształcił, więc wybaczcie. Wygląda na to, że emotki zamieniło na linki, ehh, pousuwałam większość chyba.

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog

Edytowane przez mayletka
Czas edycji: 2012-02-22 o 16:24
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:28   #57566
natalcia250
sentimental animal

znacie jakieś kosmetyki zabezpieczające końcówki zgodne z CG?
Stary 2012-02-22, 16:30   #57567
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale się naśmiałam
Zrobiłam tą płukankę z l-cysteiny, poszłam do pokoju i siedzieli rodzice. Po jakiejś chwili Mama do Taty: Spierdziałeś się?!
Tata: Niee, no co Ty!
Mama: Jak nie, jak czuję!
Zaczęłam się tak turlać ze śmiechu, ale nic nie powiedziałam

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No to już nie lubię l-cysteiny Rozwaliła mi loki w drobniutkie
A mnie się właśnie baardzo podobają takie drobne loczki i nie miałabym nic przeciwko, żeby ktoś zaczarował moje strączki

Cytat:
Pomyślę
zawsze możesz zajrzeć do albumu. Stamtąd przynajmniej nie uciekną
Zwykłej? Czyli na deskorolce? Mysle, że to fajna zabawa, choć nie próbowałam.
Nie wiem Nie sprawdzałam. Po złamaniu ręki boje się jeździć szybko i automatycznie hamuję. Za to coraz więcej się bawię - robię jakieś dziwne podskoki i ląduję często w lesie dosłownie
Tej soboty jeździłam bokiem trasy po hopkach w lasku i wpadłam w puch Im bardziej próbowałam się wygrzebac, tym bardziej wpadałam

Nie ma nic od razu. Wiele stylizatorów działa według własnego przepisu - z większą lub mniejsza ilością wody, z taką a nie inną odżywką, w trakcie suszenia, na suche włosy... Trzeba się ich nauczyć - który i kiedy działa najlepiej na Ciebie.
Najwazniejsze byś nie wyciągała ich na siłę spod ramion plecaka. Wóczas je sobie powyrywasz.
Słodka Na pewno dołączą do niej też inne krewne lokowe

Ma.
Album z pewnością będę podziwiać jeszcze nie raz, ale to nie to samo. To tak, jakbyś miała ładną przyjaciółkę (albo lepiej! - przyjaciela ) i oglądała ją tylko na zdjęciach - nieważne, czy sprzed kilku tygodni, czy sprzed miesiąca. Miałabyś jakieś jej wyobrażenie, świadomość, że jest ładna, ale jednak niedosyt pozostanie, bo wiesz, że nie zbrzydła - no bo jak - ale mogła np. zacząć się inaczej malować, albo... zakochać ? Dobra, ta metafora nie była udana, w każdym razie, myśl, myśl, bo jestem pewna, że każda z nas chce zobaczyć Twoje lokaski w wydaniu końcowo lutowym.

Tak, na deskorolce. Przeraża mnie wizja przebywania na dworze w zimę dłużej, niż to konieczne, ale z drugiej strony.. taka adrenalina. Rozumiem, że przez rękę taka mała trauma pozostanie, ale z czasem, wiem, że dasz się ponieść emocjom.
Haha, o matko, bolało ? Kojarzy mi się z typową bajką/komedią, bo oni zawsze mają jakieś bliskie spotkania z drzewami/puchem.

Hm, właściwie, to już minął jakiś czas od kiedy jestem CG. Dziewczyny tutaj są krócej i radzą sobie lepiej, ale fakt - nigdy nie przykładałam wagi do stylizacji...
Cytat:
Mycie temu I miałam zakrzywione prostaki
Przyznaję bez bicia - na wpływie pogody na skręt nie znam się zupełnie.

Zapracowałam ciężką orką na ugorze włosów mych
Kilka miesięcy temu prawa strona różniła się od lewej, ale teraz,o dziwo, faktycznie się wyrównały. Bardzo pomogło to, że przestałam pchać się z łapami do poprawek.
haha, jeżeli są efekty, a są, to może być i ciężka.

Cytat:
Dziękujemy razem z młodą
Owieczka przecudnej urody. Moze z czasem dorobi się sióstr.
My też dziękujemy.
Cytat:

Loki nadal nie są w super genialnym stanie niestety. Kręcą się dobrze, no ale suchość nadal jest zauważalna, rosną chyba w tempie ok, ale się kruszą, przez co przyrostu nie widać [IMG]file:///C:/Users/Maylet/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]Końce nie są rozdwojone, ale robi się z nich sianko...
Aktualnie używam:

ładne są!

Cytat:
AgRafka ja tez mam wysokie czoło i nie zamierzam mieć grzywki - miałam już i tak jak piszesz przyklejona, u mnie czoło aż sie zaczeło przetłuszczać
przez te koleżanki zazdrość przemawia, wiesz
I ja mam wysokie, źle czuję się bez grzywki, a jest już do ust.

Zainspirowana zdjęciami afrogirl, zawinęłam kilka pasm w folię. Ogólnie chciałam uzyskać efekt takich drobniutkich loczków, a raczej ich imitacji, bo takich: http://msnlatino.telemundo.com/_cach...___484x363.jpg nigdy mieć nie będę, Wyszło, jak wyszło, ale fajnie mieć takie coś na glowię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg milciamilcia.jpg (35,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mmmmm.jpg (23,3 KB, 50 załadowań)

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:43   #57568
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, nie męczcie się ze śmierdzącą cysteiną i zacznijcie jak ja robić sery, będziecie mieć cystynę pachnącą mlekiem Właśnie wyprodukowałam serek z czarnuszką a śliczna, żółta serwatka z bogactwem aminokwasów siarkowych już czeka, żeby wskoczyć na me kudły
Hehe ja bym bardzo chetnie sie nauczyla, tylko ze TZ ma nietolerancje na laktoze i wyrobow mleka musi unikac, choc kocha dobre serki. Zjedzenie wiekszej ilosci zawsze odpokutuje bolem brzucha..
A ja sery kocham, ale jakbym miala dla siebie robic i zjadac toby mi szybko przybylo cm bo to przeciez tluste jest.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:48   #57569
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
znacie jakieś kosmetyki zabezpieczające końcówki zgodne z CG?
Hmm olej? Dosłownie odrobina. Albo zgodna odżywka d/s też ociupinkę.

Pochwalę Wam się jak podcięłam koleżance włosy. Byłam u niej na weekend, zobaczyłam te wiszące ogonki (cienkie i rozdwojone!) i miałam obciąć nożyczkami fryzjerskimi, ale okazało się, że nie mam przy sobie i musiały wystarczyć takie wielkie nożyczki do papieru Po prostu na sucho złapałam wszyskie włosy i ciach. Miejscami może z 10cm poszło, ale bez żalu. Potem boki lekko skróciłam et voila. Trwało to ok 5min i pierwszy raz była zadowolona od razu (poprzednio musiała dojrzewać po moich cięciach) Mówi, że włosy od razu niebo a ziemia, odżyły. Na zdjęciach wygląd przed i po.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed-po.jpg (95,6 KB, 61 załadowań)
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
Stary 2012-02-22, 16:53   #57570
natalcia250
sentimental animal

końcówki zupełnie jak moje ładnie ścięte, choć ja się na tym nie znam ;d
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości