Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 12:10   #3841
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
oddaję Ci na moment tytuł zaszczytny Panikary
hehehe dzięki .... a jak siedziałam na sali to tylko patrzyłam kiedy po mnie przyjda a jak przyszli to spoko luz poszłam postałam pośmiałam się i głupi pogadałam z moim ginkiem.....

wcześniej przyszedł i mi przyniósł jakiś papier do podpisania pytam się co w ogóle podpisuję a ona wyrok śmierci hehehe i zaczęłiśmy się śmiać polubiłam go jeszcze bardziej....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 12:58   #3842
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
dzień dobry, zaglądam przed pracą, bo później nie będę mogła .muszę się dowiedzieć co z tym monitoringiem
Oby Was nie sprawdzali...

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Kundzia to pow mu że ja mam 3 lata panele i już bym je wywaliła bo mój Tż tez się uparł na tańsze panele i całe są poździerane....!!! wrrr nie ma co kupować tańszych rzeczy!!
A ja mam panele i jestem bardzo zadowolona. Co prawda z tych droższych, ale jak na razie się nie ścierają, rys nie widać żadnych. Mamy je rok

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
kto dziś kawkę serwuje???? padam na twarz normalnie...
Coś ta pogoda kiepska, bo ja bym mogła spać cały dzień

Cytat:
Gdzie jest SŁOŃCE!!!!! kto je ukradł???
A no u mnie jest słońce, ale jakoś sił mi nie dodaje

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:05   #3843
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

a u mnie dzdzawka, chce mi sie spac, przez ta pogode wszedzie woda stoi, lod i syfy pod nia, na moich kochanych kozakach ciagle sol wylazi, juz sama nie wiem jak jej sie pozbyc juz probowalam, cieplej wody z octem ale to na krtoko pomaga, wejde w kaluze i abarot to samo ... protestuje JA CHCE WIOSNE
jutro czeka mnie badanie prolaktyny, progesteronu i testosteronu, hmm zastanawiam sie czy testost jest drozszy niz progesteron, nie zapytalam sie, i nie wiem ile kaski wyplacic - w przychodni nie akteptuja kart wrrrrr.....

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

A ja mam panele i jestem bardzo zadowolona. Co prawda z tych droższych, ale jak na razie się nie ścierają, rys nie widać żadnych. Mamy je rok

no wlasnie rozne sa opinie, a jak chodzicie to stukaja? czy nic nie slychac?? musze sie chyba wziasc za ostre szukanie w necie moze beda jakies promocje wiosenne?! macie ciemne podlogi czy jasne??

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:26   #3844
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
no wlasnie rozne sa opinie, a jak chodzicie to stukaja? czy nic nie slychac?? musze sie chyba wziasc za ostre szukanie w necie moze beda jakies promocje wiosenne?! macie ciemne podlogi czy jasne??
W sumie nie zwróciłam uwagi na stukanie, raczej w butach rzadko chodzimy kolor mamy jak na zdjęciu, ale nie pamiętam jakiej są firmy. Ale nic na nich widać, to też zaleta, szczególnie przy moim uwielbieniu sprzątania

Acha i jeszcze są jakoś inaczej łączone, mają jakby przerwy, wszyscy co przychodzą, mówią, że mamy ładne deski a nie panele
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1289249712_1024_500_nature-dab-tarbek-ciemny2.jpg (70,3 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez Maga83
Czas edycji: 2012-02-22 o 13:30
Stary 2012-02-22, 13:45   #3845
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

bardzo ciekawy kolor a ktora klase scieralnosci macie?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-02-22, 13:54   #3846
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ciekawy kolor a ktora klase scieralnosci macie?
To Ci najwyżej napiszę jak TŻ wróci, bo nie pamiętam może on będzie wiedział

Stary 2012-02-22, 14:02   #3847
Nita6
Zakorzenienie

Pani - serwuję kawę

u mnie dzisiaj pierozki z białym serkiem

wróciłam ze spaceru , zaraz trza się brać po nicole do przedszkola
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:09   #3848
agatkaa1
Zakorzenienie

Kundzia nie polecam Ci ciemnych paneli!! Znać na nich wszystko!! A jak panele są droższe to i lepsze mój się uparł na najtańsze!! wrrr ale takie jak MAGA ma mogą być jeszcze bo nie są ciemne aż tak bardzo i ładne

U mnie w jednym lab tutaj troszkę drożej niż w tym co robię ale nie wiele są takie ceny:
Progestaron (P) 29zł
Prolaktyna (PRL) 24zł
Testosteron 30zł
Testosteron wolny 35zł

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-02-22, 14:12   #3849
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Pani - serwuję kawę
ufffff.... uratowana!!!!

Cytat:
u mnie dzisiaj pierozki z białym serkiem
na słodko czy na słono?!
zamówiłam kiedyś w stołówce pracowniczej pierogi z serem i polałam je sobie bez spróbowania maggi... okazało się, że w Krakowie pierogi z serem są na słodko, a ruskie to ruskie.
U mnie się nie jadało/robiło pierogów z serem na słodko. Więc każde pierogi z serem to dla mnie ruskie Naleśniki owszem - z serkiem na słodko

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:30   #3850
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Kundzia nie polecam Ci ciemnych paneli!!
Też nie polecam, w poprzednim mieszkaniu, które wynajmowaliśmy, mieliśmy takie czekoladowe. Masakra to była, każdą kropkę i rysę było widać :/ dlatego teraz chciałam takie nie brudząc

Stary 2012-02-22, 14:44   #3851
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dzień Dobry!
Głowa popiołem posypana na rannej, śledź na śniadanie zjedzony
barszczyk postny z uszkami gotowy. Czekam na Tz-a. Przedpołudnie przespałam

amilcia- piękne zdjęcia a obiekty fotografowane jeszcze piękniejsze
Zuzanka- mówisz? Może dlatego, że trochę podobne do Zeberka
A ja poważnie rozważam te Karolinkę- i chyba Tz-owi też się podoba bo wczoraj mówił do brzucha -Karolinka.

kunegunda, agatka- ja mam odwrotny "problem" z Tz-em, ona ciągle powtarza przy każdych zakupach "Lepiej dołożyć i mieć pożądne"
I fajna to cecha ale my do burżuazji nie należymy. Ja chociaż też nie lubię takiego "dziadowania" wolę faktycznie wolniej remont robić a kupić co mi się podoba i posłuży dłużej ale niekoniecznie tylko z najwyższej półki bo na tych środkowych tez towar dobrej jakości a o wiele tańszy...

agatko- dzielna kobietko, fajnie, że dobre wrażenia po wizycie w szpitalu pozostały i że lekarz Ci odpowiada
co do okien- ja się zdecydowałam na brązowe, obustronne i udało mi się przekonać Tz-a, nie wiem co bedzie z Teściową bo oczywiście już siostry Tz-a dobre doradczynie-odradzają, żeby absolutnie nie brać brązowych bo ciemne "burki". Tz- powiedział, że jak Mama będzie chciała białe od wewnątrz to bedziemy na parter zamawiać białe ale umówiliśmy się, że ma ją przekonać (kazałam mu powiedzieć, że on widział brązowe i są ładniejsze i że nam powiedzieli w sklepie, ze białe żółkną (nic nam takiego nie mówili).
Ja go tak skutecznie przekonałam, że on teraz nawet na strych i do piwnicy chce obustronne brązowe - a tam mieliśmy zakupić białe od środka bo to bez większego znaczenia a trochę tańsze.

Sofciu- a może mała czuje, ze taty nie ma bo wyjechał i tęskni?

Nitka- 4 miesiące....szok, jak to leci

Maksi- wybieramy pomiędzy oknoplus a dako. Te drugie na profilach veka z okuciami roto
co do koloru to nie wybrałam na 100% bo bardziej skupiłam się wczoraj na danych technicznych i wycenie ale w oknoplus planuje złoty dąb lub montana a w dako - złoty dąb lub winchester do tego parapety z konglomeratu tyle że jasne (cos w beżu(boticino,brecia 2cm)
gość mnie speszył bo mówi, ze do takich okien biorą albo drewnopodobne albo ciemne- zbliżone kolorem- a mnie się podoba kontrast. Parapety są piękne i nie bylejakie więc niech są widoczne.
Poza tym chciałabym potem czymś podobnym (takim samym obłożyć kominek).
Cenowo obie firmy podobnie jeżeli chodzi o same okna, ale w oknoplast droższy montaż i parapety. U nas cena jest kolosalna bo Tz ma duży dom (dwa piętra, piwnica częściowo mieszkalna bo Teściowa tam ma kuchnię gospodarczą, strych z wielkimi oknami- więc są tak jak 4 kondygnacje). Kobieta nam mówiła, że do nowego domu zamwiają ludzie po 12-14 okien a my mamy 25 i to nie małe (np maym 7 okien 230cm).
Mam też dylemat z zawiasami - bo w oknoplus oferowali kryte a w dako odradzali.
Nie wiemy też jak okna dzielić - podobają nam się niesymetryczne podziały - takie wielkie okno 230 na dwie kwatery mniejszą i większą ale mamy tez takie na 145 i boję się, ze niesymetryczny podział spowoduje, że mniejsza kawatera będzie śmiesznie wąska...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:45   #3852
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Kundzia nie polecam Ci ciemnych paneli!! Znać na nich wszystko!! A jak panele są droższe to i lepsze mój się uparł na najtańsze!! wrrr ale takie jak MAGA ma mogą być jeszcze bo nie są ciemne aż tak bardzo i ładne

U mnie w jednym lab tutaj troszkę drożej niż w tym co robię ale nie wiele są takie ceny:
Progestaron (P) 29zł
Prolaktyna (PRL) 24zł
Testosteron 30zł
Testosteron wolny 35zł
dziekuje Agatko, czyli powinnam sie wyrobic w ok. 100zł

kurcze tak teraz sobie mysle, ze fajnie by bylo Was wszystkie poznac osobiscie , ale z pewnoscia jest to niemozliwe...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-02-22, 14:57   #3853
zebrawpaski
Zakorzenienie

Tz wrócił i powiedział, ze Teściowa przystała na brazowe okna- byleby nie za ciemne. Obiecała dołożyć trochę do okien.
Mam jeszcze jeden dylemat- bo ostatnio w rozmowie z Teściową wyczułam, że ona nie chce zmieniać kaloryferów a my kolejny krok planowaliśmy wymianę całego ogrzewania C. O. -piec i wszystkie kaloryfery, złączki itd. Do tego chcieliśmy się pozbyć szpecących rur, które idą po ścianach w każdym pomieszczeniu. Aby to wykonać na piętrze musimy przerobić też parter u Teściowej a tu opór. Mówiła, ze kiedyś z Teściem tyle dali kasy za te grzejniki a jeszcze sporo nowych na strychu zostało bo gość im źle przeliczył powieszchnię grzewczą więc ona nie chce wymieniać a my jak chcemy na piętrze to możemy. Noż cholerka...poskarżyłam się Tz-owi i widzę, że już nad tym pracuje. Powiedział, żebym się nie martwiła i to na jego głowie aby Mamę przekonać, zaczął ją uświadamiać, ze jak u niej nie przerobimy ogrzewania to na górze też nie damy rady...
Boję się tego wszystkiego...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-02-22, 15:25   #3854
agatkaa1
Zakorzenienie

Kundzia a skąd jesteś??

Zeberka no widzisz!! Ja chciałam brązowe to mi mama pow że jak to będzie wyglądało jak na połowie z połowy domu będa brązowe a reszta białe?? a teraz mi gada że przydałoby im sie wymienić okna bo już nie sa szczelne i chce brązowe aż się we mnie zagotowało!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-02-22, 15:36   #3855
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Kundzia a skąd jesteś??

!!
Agatka, przeciez masz mnie na nk

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-02-22, 15:37   #3856
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Kundzia a skąd jesteś??
Cytat:
n asz Gagatek

Stary 2012-02-22, 15:44   #3857
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe a bo myślisz że ja na NK wchodzę :P

Zeberka nie przejmuj się Kochana i zostaw to na głowie Tż poradzi sobie w końcu to jego mama więc kto jak nie on??Widzisz do okien ją przekonał to i z grzejnikami sobie poradzi a stare te grzejniki mają?? jak wyglądają?? może tylko złączki i rurki można powymieniać??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-02-22, 16:01   #3858
zebrawpaski
Zakorzenienie

agatko- na szczęście Teściowa z zewnątrz też chciała brązowe - białe miały być ewentualnie od środka ale przystała na brąz

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

agatko- grzejniki satre- złote do tego w każdym pomieszczeniu rury ciągnące sie przez całe ściany- malowane farbą taką jak pokój. Okropnie to wygląda, u mnie w domu było podobnie ale Tata wszystko wymieniał- rury są pochowane- jak ktoś wchodzi na parter do moich Rodziców to jest jak w nowym domu
My też tak chcemy..

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

wymiana grzejnika to najmniejszy problem- nawet gdyby Teściowa się uparła i zostawiła takie jak ma to trzeba ściany kuć aby te rury pochować bo one wychodzą na piętrze i ciągną się aż na strych...

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

a grzejniki Teściowa ma stare- ale co z tego- jak wedlug niej pożądne i drogie były to szkoda wymieniać...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Nie pożaliłam się Wam, ze ochrzciłam wczoraj samochód.
Ale się zdenerwowałam...
Cofałam autem z placu na drogę, jak wyjeżdżałam to zerwał się wiatr i brama uderzyła w bok auta...mam wgięcie na nadkolem z przodu od str kierowcy, mało się nie popłakałam...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-02-22, 16:28   #3859
agatkaa1
Zakorzenienie

Zeberka wiem o co chodzi....też tak mamy :P i żyje ale rozumiem że jak chcecie robić wszystko i to chcecie usunąć....nic się nie martw teściowa się zgodzi na pewno!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-02-22, 16:38   #3860
zebrawpaski
Zakorzenienie

agatko- gdybyśmy nie robili remontu cenatralnego ogrzewania to inaczej bym na to patrzyła- ale że chcemy wymieniać wszystko bo na taki wielki dom ogrzewanie jest zbyt słabe (sam piec ma ponad 30 lat i był przewidziany na dom parterowy) szkoda byłoby nie zrobić tego przy okazji do porządku - skoro podejmujemy się już tego typu kosztownej inwestycji to niech już to będzie zrobione od A do Z a nie wtopić kase bez efektów

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-02-22, 16:50   #3861
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
agatko- gdybyśmy nie robili remontu cenatralnego ogrzewania to inaczej bym na to patrzyła- ale że chcemy wymieniać wszystko bo na taki wielki dom ogrzewanie jest zbyt słabe (sam piec ma ponad 30 lat i był przewidziany na dom parterowy) szkoda byłoby nie zrobić tego przy okazji do porządku - skoro podejmujemy się już tego typu kosztownej inwestycji to niech już to będzie zrobione od A do Z a nie wtopić kase bez efektów
jasne że tak!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-02-22, 17:33   #3862
pani22ka
Zakorzenienie

Zeberka, dobrze kombinujesz! jak robić to całość, bez pitu-pitu!

Stary 2012-02-22, 18:08   #3863
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Berbie - pochwal się najnowszymi zdjęciami.
bardzo się sobie teraz nie podobam, pozwólcie, że trochę kg zrzucę i pofarbuje włosy to coś wstawię

agatko cieszę się, że aktywniejsza jesteś

zeberko niesymetryczne okna są bardzo fajne. ale często są problemy jeśli mają być otwierane pod skosem itp. u nas też tak było, że rury na wierzchu były. dużo było z tym roboty.
Cytat:
Zeberka no widzisz!! Ja chciałam brązowe to mi mama pow że jak to będzie wyglądało jak na połowie z połowy domu będa brązowe a reszta białe?? a teraz mi gada że przydałoby im sie wymienić okna bo już nie sa szczelne i chce brązowe aż się we mnie zagotowało!!

Cytat:

Ale się zdenerwowałam...
Cofałam autem z placu na drogę, jak wyjeżdżałam to zerwał się wiatr i brama uderzyła w bok auta...mam wgięcie na nadkolem z przodu od str kierowcy, mało się nie popłakałam...
bidulka, ja też ostatnio troszkę połamałam grzejnik, pierwszy raz mi się to zdarzyło odkąd jeżdżę samochodem.

temat remontowy widzę się zaczął... przede mną ciężkie wakacje, chcę odnowić trochę rzeczy w domu. dołożyć grzejniki, ocieplić podpiwniczenie. nie wiem skąd wezmę na to kasę
Stary 2012-02-22, 19:01   #3864
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
Sofciu- a może mała czuje, ze taty nie ma bo wyjechał i tęskni?
a kto to wie może to też wpływa na jej samopoczucie... ale patrzcie dzisiaj znowu był spacer i dziecko zupełnie inne ...

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:26   #3865
BERBIE
Zakorzenienie

sofciu zazdroszczę spacerów z Julką. ja ostatnio tylko z domu do samochodu z samochodu do pracy
Stary 2012-02-22, 19:30   #3866
Maga83
Zakorzenienie

Berbie i jak w pracy? Monitorują Was?

Kundzia panele, które mamy co Classen Discovery, klasa ścieralności to AC4 - wysoka odporność na ścieranie. Wyższa jest tylko AC5. Płaciliśmy za nie coś koło 60-70zł. Taka średnia cena chyba

Stary 2012-02-22, 19:38   #3867
BERBIE
Zakorzenienie

madziu nie wiem do końca czy nas monitorują, jakoś boję się chodzić po stronach nie związanych z pracą.
głowa mi boli tak jakoś chorobowo chyba nie mam siły ćwiczyć.
Stary 2012-02-22, 19:43   #3868
Maga83
Zakorzenienie

Berbie może głowa Cię boli bo cały czas tylko praca, jak napisałaś ;/ masz pieska nie? To może z nim się wybierz na spacer czy już zupełnie bez sił jesteś?

Stary 2012-02-22, 19:55   #3869
BERBIE
Zakorzenienie

Madziu mam 2 pieski, ale one sobie spacerują same po podwórku kiedy zechcą. dzisiaj o spacerze nie ma już mowy, dobiło by to mnie.
Stary 2012-02-22, 19:55   #3870
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Dzien dobry

Sylwia kończy dzisiaj 4 miesiące

ale ma katarek , co na katar dla takiego bobasa ???
za 4 miechy!

Cytat:
a u mnie dzdzawka, chce mi sie spac, przez ta pogode wszedzie woda stoi, lod i syfy pod nia, na moich kochanych kozakach ciagle sol wylazi, juz sama nie wiem jak jej sie pozbyc juz probowalam, cieplej wody z octem ale to na krtoko pomaga, wejde w kaluze i abarot to samo ... protestuje JA CHCE WIOSNE
jutro czeka mnie badanie prolaktyny, progesteronu i testosteronu, hmm zastanawiam sie czy testost jest drozszy niz progesteron, nie zapytalam sie, i nie wiem ile kaski wyplacic - w przychodni nie akteptuja kart wrrrrr.....
u mnie każdy hormon 19zł kosztuje, z tego co widzę to niedużo, za ostatni progesteron płaciłam własnie tyle i przy okazji zapytałam się o inne badania

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
W sumie nie zwróciłam uwagi na stukanie, raczej w butach rzadko chodzimy kolor mamy jak na zdjęciu, ale nie pamiętam jakiej są firmy. Ale nic na nich widać, to też zaleta, szczególnie przy moim uwielbieniu sprzątania

Acha i jeszcze są jakoś inaczej łączone, mają jakby przerwy, wszyscy co przychodzą, mówią, że mamy ładne deski a nie panele
śliczne panele!!!

Cytat:

Ale się zdenerwowałam...
każdemu może się zdarzyć

jutro odbieram wyniki i do dentysty z TŻ jedziemy tak się mój małż zapuścił że naliczyła mu 10 dziur a prosiłam żeby nie pił pepsi i mył również rano zęby!!! no nic, jak mnie nie chce się posłuchać to obcej osoby może posłucha się, bo nieźle dentystka nagadała mu dziś hehe

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości