Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 15:20   #2881
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

Dziewczynki ceny o krtórych tutaj piszecie są kolsalne za USG w 3D.
200 - 300 zł?! Kielce to nie mała mieścina a za USG w 2D płacę tyle co w 3D czyli 100zł. Do tego lekarz podglada malucha w 4D. Otrzymuję zdjecia.
Dodatkowo w tej cenie mam sprawdzaną czystość pochwy i długość szyjki macicy USG dopochwowym.
piszesz o USG genetycznym, na którym oceniane są dokładnie narządy wewnętrzne dziecka, plus budowa serca i mierzone przepływy i które trwa około pół h lub więcej, czy o zwykłym USG trwającym jakieś 10 minut? Bo za zwykłe USG to ceny w Krk są podobne, zdjęcia też zawsze w cenie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:20   #2882
ajka89
Zadomowienie

Natee a jak tam Twoje przytulanki z wybrankiem?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:26   #2883
depoison
Zadomowienie

Kochane, za dużo by było cytowania, więc dziękuję wam wszystkim (tym dzisiejszym , wczorajszym już dziękowałam ) za radość, gratulacje i miłe słowa pod adresem Zosi/imienia/zdjęcia

U mnie dziś (wreszcie!) ładna pogoda, więc wybrałam się na spacer i... jakoś SAMO mi się poszło w kierunku Zary. I SAMO weszło do środka. I SAMO mi się kupiło pierwsze typowo dziewczęce rzeczy dla Zofijki

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wiecie może jak to jest z tym usg 3d 4d - czy to ma sens, czym sie rożni od zwykłego? Czy dla lekarza to bez różnicy - w sensie - czy nie utrudnia mu to badania..?
u mnie dokładnie tak samo, jak u wszystkich: cała diagnostyka była przeprowadzana w 2D, trójwymiar włączono na koniec dla naszej przyjemności

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi (sorry ze tak męczę) jak długo trwa takie oglądanie?
u mnie na genetycznym trwało jakieś 5-7 minut (podczas gdy badanie - w nieskończoność, już nie pamiętam, ale chyba godzinę?), wczoraj, na połówkowym, już znacznie dłużej: byłam ostatnia, lekarz miał czas i pokazywał nam dzieciątko z każdej strony chyba ze 20 minut. Potem jeszcze wybieraliśmy, które zdjęcie chcemy w dużym (a4) a które w małym (9x13) formacie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
podeslesz jakiejs mamusi wątkowej, która ma córeczkę
no właśnie, Soleilka, jak coś, to ja się piszę na wymiankę - mam kilka ciuszków typowo chłopaczkowych

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:32   #2884
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

U mnie dziś (wreszcie!) ładna pogoda, więc wybrałam się na spacer i... jakoś SAMO mi się poszło w kierunku Zary. I SAMO weszło do środka. I SAMO mi się kupiło pierwsze typowo dziewczęce rzeczy dla Zofijki

fajne sa takie nieplanowane zakupy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:33   #2885
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
nom a moje wczorajsze niecne plany poszły sie ****
cudowny wieczor, kąpiel, kusa koszulka..TŻ wniebowzięty, ale matka natura swoje
na szczescie małż okazał sie bardzo wyrozumiały
ajka89

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:36   #2886
phdwao
Zakorzenienie

hej ide kupic jakis ciuch an duper, bo nie mam w czym chodzic, uroslam z dnia na dzien

potem nadrobię
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:37   #2887
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ależ moja dzidzia od wczoraj jest aktywna, co i rusz mamę kopie A wczoraj wieczorem myślałam, że już się nie uspokoi, od 20 tak się wierciła, że szok, aż oglądałam jak już brzucho mi falować zaczyna dopiero jak poszłam się kąpać to się wyciszyła
Też już bym chciała czuć kopniaczki, pamiętam jakie to cudowne uczucie i podczas pierwszej ciąży przeżywałam każde

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Witam .
ja ostatnio jakos nie mam ochoty strasznie sie martwie przeszly mi wszystkie ciazowe oznaki zachcianki nawet przestalam sie robic glodna
dzidzia tez tak nie czuje jak wczesniej i strasznie sie martwie
To pogoda taka i dzidzia też nie ma humoru-nic się nie martw

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj test glukozowy 2 godzinny...
Też miałam dzisiaj iść ale za chiny nie umiałam się zebrać

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ale już zrobiłam listę pytań do mojej ginekolożki po dojczlandzku, więc jestem wielka
tak co byś tylko zrozumiała co ona do ciebie szwargoli

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Muszę iść do dentysty Mam tyle zębów do leczenia, że dentystka mnie chyba zabije Ale ja tak panicznie boję się dentystów, że to dla mnie masakra Jestem cała spocona z nerwów jak tam wchodzę
Oj temat zębów Jest pare do zrobienia i się zbieram od dwóch lat Ja z kolei jak siadam na fotel, to same łezki do oczu mi się pchają z nerwów a po zastrzyku szlocham jak dzieciak jakeiś Ja nie wiem czemu tak mam ale czuje się jakby mi ktoś poprostu krzywdę zrobił

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Nie przepraszaj. Przytulam
Dziękuje

Cytat:
Ja też już chcę znać płeć ! Nie wiem jak mam się zwracać do brzuszka
No jak to jak? np. Bobasku mój kochany Ja czasem mówię URWISKU a tż Franek choć napewno tak nie nazwiemy dzieciaka

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
połóż się Kochana i prześpij!dzisiaj też mam taki dziwny dzień,nic mi się nie chce pogoda do d...y szaro buro nic tylko spałabym
Dziękuje kochana tak zrobiłam i juz mi jakby lepiej

Cytat:
Dulce Candy jak była w ciąży to pokazywała stylizacje Ale nie mogę znaleźć na jej blo☠☠☠☠☠☠m http://dulcecandy.com/2010/11 ale trzeba w archiwum się cofać, bo to końcówka ciąży
Kurcze ale fajny blog fajnie, że go znalazłaś

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:38   #2888
blueberry88
Zakorzenienie

Zasnęłam na 4 godziny... Nie można Was normalnie zostawić samych!
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
gratuluje dziewczynki teraz one prowadzą n naszym kochanym forum
A na początku zapowiadało się na inwazję chłopców!
Dziękuję za wszystkie gratki i oznaki łączenia się ze mną w radości!

Cytat:
dziś na 17.30 mam wizytę, może coś się wyjaśni??trochę się stresuję - normalka, ale Małż idzie ze mną więc będzie nam raźniej
czekamy na relację!

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
A dlaczego bananów nie można??? ja je uwielbiam
Nie pytałam już.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
super kochana a co do kobiet w poczekalni to temat rzeka i szkoda nerwow ciewkae czy my w ich wieku bedziemy takie same???

ja sie stresuje troszke przed tym usg.... mialam isc do kosciolka i nie dalam rade ehhh
Tylko one były tak w naszym wieku. Żadne tam babcie.
Już czekam aż będziesz po badaniu, żebyś była spokojniejsza

Cytat:
Witam .
ja ostatnio jakos nie mam ochoty strasznie sie martwie przeszly mi wszystkie ciazowe oznaki zachcianki nawet przestalam sie robic glodna
Nie smutaj się! "Odpędź czarne myśli. Porzuć błędny wzrok! Niech to wszystko zabierze już noc!" Od Starego Dobrego Małżeństwa

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A za mną chodzi pizza od kilku dni. ale mrożona! tylko mrożona! CO JEST???
Mmmm, Ristorante

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Chyba nie będziesz jej jeść takiej zmrożonej?

Cytat:
Trzymam mocno kciukasy A masz problemy z szyjką?
Dziękuję za kciuki
Nie mam, ale miałam ostatnio takie bóle brzucha, że się martwiłam, czy coś złego się dzieje.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:39   #2889
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Też już bym chciała czuć kopniaczki, pamiętam jakie to cudowne uczucie i podczas pierwszej ciąży przeżywałam każde
doczekasz się, sama zobaczysz, jak szybko zleci i już będziesz ruchy czuć ja też byłam taki niecierlpiwiec, a teraz ciągle się zastanawiam kiedy to ta połowa ciąży minęła, bo mam wrażenie, jakbym wczoraj te 2 kreski widziała

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:46   #2890
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To trochę na innej zasadzie działa niż głupi jaś. Głupi jaś to premedykacja, czyli przygotowanie pacjenta do znieczulenia ogólnego, znosi odruchy (tzn. można bez problemu włożyć pacjentowi rurkę intubacyjną do gardła i się nie dławi)jest to uzyskiwane za pomocą leków. Gaz to sedacja, czyli uspokojenie, zniesienie lęku i częściowo bólu, odruchy pozostają, pacjent reaguje na polecenia, jest świadomy, ale się nie boi (jeśli wszystko idzie tak jak trzeba, bo że w praktyce różnie bywa jak pisałam parę postów wstecz)
Jak dostałam coś chwilę przed narkozą i to chyba był "głupi jaś", to miałam dość silny odruch wymiotny. Do tego chyba zawroty głowy itd. Skoro piszesz, że na gaz ludzie reagują bardzo różnie, to wolałabym nie eksperymentować przynajmniej w takich okolicznościach.
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, też miewacie kołatanie serca?
Kilka dziewczyn pytało o to samo kilka tygodni temu. Ja miałam duszności, ale kołatania nie.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/amazonas-poduszka-ciazowa-dreamgenni-do-spania-snu-i2098862008.html
Nie chcę za wcześnie tego chwalić, ale przeszedł mi ból pleców i bioder! Może mi ta podusia pomogła. Tak super się czuję bez dolegliwości. Miałam tylko rano spotkanie z muszlą - ale to mnie to już za bardzo nie rusza.
Dzięki.
Cytat:
Jutro kończę 18 tc i ciągle nie wiem czy to co czuję to są ruchy Bo coś tam czuję, ale czy to nie są jelita Także ja taka niepewna jestem
Na początku nie byłam pewna, ale teraz już wiem, że na przełomie 17 i 18 tc jednak czułam maleństwo. Tylko jak nabrałam pewności, że to kopniaki, to nagle przez ponad dwie doby niewiele czułam i miałam kolejny powód do zmartwień. Najbardziej wierci się po północy.
Napisz, co lekarz powie o Twoim Skarbku.
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Musiałam wrócić do pracy jak Zosia miala 6 miesiecy , karmilam piersia do 11 m-ca- moja mama przyjerzdzała do małej.Teraz mała chodzi do żłobka i wiadomo 2 tyg w żłobku ,3 tyg odchorowuje to nie moge sobie pozwolic żeby ten czas siedziec w domu- dawno już bym wyleciała wiec czasem Zosia jedzie na tydzien do dziadków.( babcia ma 50 km i w te mrozy nie mogłam jej prosić by dojerzdzała)
Zosia to taka mała cyganka , nic sobie z tego jeszcze nie robi. Raz już usłysszalam od "przyjaciółki" że ona sobie nie wyobraża jak można tak dziecko wywieść do dziadków- to lepiej sie zwolnic i wrocić do rodziców na garnuszek czy nie miec dzieci??
Aż tak źle jest w tych żłobkach? Wiem, że moja koleżanka postąpiła podobnie, ale myślałam, że to jej syn tak często chorował. Młodszego nawet nie oddaje do żłobka, tylko zajmują się nim na zmianę z mężem, a później też na dłużej zawiezie go do mamy. Początkowo nie rozumiałam tej decyzji, ale inna mi uświadomiła, że jak para np. spłaca kredyt mieszkaniowy, to po prostu muszą pracować oboje.
Ja w promieniu 100 km nie mam nikogo, kto mógłby mi pomóc i zająć się dzieckiem w czasie choroby (tż nawet w czasie urlopu załatwia masę spraw na zewnątrz), więc zdaje się, że będę musiała znaleźć pracę, która nie wymaga zbyt częstego wychodzenia z domu bez dziecka, bo w obecnej zarobiłabym na honorarium opiekunki, dojazdy, waciki i... może na coś jeszcze by wystarczyło, ale chyba na niewiele. Poza tym i tak trudno będzie mi przekonać się do obcej osoby w domu.
Cytat:
Dziewczyny kochane,
chciałabym was nadrobić i zaraz to zrobię (bo mam dobrych kilka godzin w plecy), ale najpierw muszę przedstawić wam moją CÓRECZKĘ, Zosię
dla Zosi.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Zmęczona i szczęśliwa bo dzidzol zdrowy wszystko w normie
cudownie się go oglądało i słuchało serduszka
Mąż zadowolony, cały czas uśmiechaliśmy się do siebie.

Cytat:
Napisane przez Life Skills Academy Pokaż wiadomość
Rozpuszczalna pewnie też odpada.... To w sumie sama chemia. Muszę kupić zaparzacz!
Niestety kilka lat temu musiałam się przestawić na tą chemię, bo po zaparzanej, a dokładniej zalewanej wrzątkiem, czułam kołatanie serca. Parzona w ekspresie (czyli krótko) na szczęście mi nie szkodzi, ale na razie ekspresu nie mam. Też muszę kupić. Od drugiego trymestru piję jedną "kawę" dziennie, ale taką z ok. 2 płaskich łyżeczek rozpuszczalnej Jacobs Cronat Gold, czyli słabiznę.
Cytat:
Po drugie - szyjka jest ok... uff
Na bóle mam brać no-spę dwa razy dziennie przez dwa tygodnie i po tym czasie mam wizytę.
No i po trzecie - na tej wizycie 7 marca będzie USG połówkowe!
A po czwarte potwierdziło się, że będzie dziewczynka!
Gratuluję!
Cytat:
Witam .
Nie zamartwiaj się. Może po prostu minął czas objawów, a dzidzia sobie odpoczywa i rozrabia, jak Ty śpisz.
Cytat:
ale już zrobiłam listę pytań do mojej ginekolożki po dojczlandzku, więc jestem wielka
Hmm... a zrozumiesz odpowiedzi? Bo ja taką listę pewnie też byłabym w stanie zrobić, ale musiałabym wziąć dyktafon, żeby później przetłumaczyć odpowiedzi. Zaznaczam, że nauka języków obcych to mój słaby punkt.
Cytat:
Jej miałam dzisiaj do duszy ranek Niedobrze mi jak tylko zacznę się ruszać
Ja tak mam prawie codziennie.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-22 o 15:49
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:47   #2891
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
doczekasz się, sama zobaczysz, jak szybko zleci i już będziesz ruchy czuć ja też byłam taki niecierlpiwiec, a teraz ciągle się zastanawiam kiedy to ta połowa ciąży minęła, bo mam wrażenie, jakbym wczoraj te 2 kreski widziała
dokładnie, ten czas tak szybko leci. Pamiętam te dni kiedy sie staralismy o dziecko TZ chetnie by wrocil do tym wieczorow

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:49   #2892
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Mamuśka odebrała mi wypis ze szpitala Mam z głowy jeżdżenie tam

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Robię pizzę
mam nadzieję że będzie smakować
daj troche

Cytat:

Co do USG 4D, ja miałam na genetycznym tak samo jak pisze Irmusia, najpierw wszystkie pomiary w 2D, a potem lekarz włączył trójwymiarowy obraz, żebyśmy sobie tak dzidziusia obejrzeli, próbował też zrobić dzidzi portret, ale dzidziol nie chciał pozować, mam nadzieję, że w sobotę będzie bardziej skłonny do współpracy
ale fajnie. my mielismy tylko w 2 d. moze to dlatego ze lekarz trzy podejscia mielismy bo dzidziolek sie odwracał pleckami do nas cały czas...jednym słowem mial nas w

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny, nie było mnie tu trochę i
Teraz musze się położyć, bo strasznie mi się spać zachciało. A podobno powinno mi już minąć spanie?
no wlasnie nie wiem co to za kłamstwa! u mnie dzien bez drzemki to dzień stracony

ale dzien do w ogóle... szaroburo i sennie...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:52   #2893
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ale dzien do w ogóle... szaroburo i sennie...
u mnie rano swieciło sloneczko. A teraz jest tak ajk piszesz i pieka mnie oczy i chce mi sie spac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:02   #2894
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuśka odebrała mi wypis ze szpitala Mam z głowy jeżdżenie tam
Kochana mama!

Cytat:
Jakby się okazało, że będę miała chłopaka, to będzie przewalone. Mam takie jedno piękne body na dziewczynkę
No jak to co? Mi wyślesz!

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

A ja w ogóle słyszałam, że u nas jest takie obłożenie, że po urodzeniu trzeba przedszkole zaklepać
Stary 2012-02-22, 16:03   #2895
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
ajka89
Nie zauważyłam
To szkoda, że nic nie wyszło
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
u mnie rano swieciło sloneczko. A teraz jest tak ajk piszesz i pieka mnie oczy i chce mi sie spac
Ja też chcę słońce i jeszcze w żadnej kwiaciarni w okolicy nie mogłam dostać żonkili

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Kochana mama!

No jak to co? Mi wyślesz!

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

A ja w ogóle słyszałam, że u nas jest takie obłożenie, że po urodzeniu trzeba przedszkole zaklepać
a podobno dzieci coraz mniej
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:03   #2896
hanjah
Zakorzenienie

Oglądacie rozmowy w toku?

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-02-22 o 16:05
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:04   #2897
blueberry88
Zakorzenienie

A u nas pogoda przez kilka godzin była iście wiosenna! Piękne słońce, naprawdę cudo. Choć ja chyba bardziej niż na ciepełko czekam na te warzywa!
Za to mama dziś wraca z gór i dostanę oscypka! Czekam na niego.
Stary 2012-02-22, 16:05   #2898
Norniczka
Rozeznanie

Ja też jestem dzisiaj nie do życia. Najchętniej bym przespała cały dzień, ale wieczorem idę do pracy. Mój mąż pojechał na 3 dni do Dublina, dopiero w piątek wraca i zabrał mi laptopa, piszę z kompa szwagra, ale nie bede miała go cały czas żeby byc na bieżąco, także nie skrobcie za dużo .
Stary 2012-02-22, 16:05   #2899
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Oglądacie rozmowy w toku? Program IDEALNY dla wiadomo kogo
Już włączam.
Stary 2012-02-22, 16:17   #2900
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam podobnie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:37   #2901
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry Mamuśki!
Soleika miło znów Cię widzieć
Ja tylko na chwilę, bo w pracy ciężko znaleźć chwilę a poza tym muszę przyuczyć nową osobę na moje miejsce. Jeszcze 2 tygodnie i będę miała czas i siły zaglądać do Was o wiele częściej.
Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie!
Buziaki!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:38   #2902
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby się okazało, że będę miała chłopaka, to będzie przewalone. Mam takie jedno piękne body na dziewczynkę
Oddasz której mamusi która ma córeczkę. Na pewno doceni piękne body. Albo zostawisz sobie na przyszłość. Może będziesz miała jeszcze córkę.

Cytat:
Tak odnośnie panny Tusk, podoba mi się jej strój walentynkowy (oprócz rajstop) http://www.makelifeeasier.pl/moda/stroj-walentynkowy/
Jejku jaka ona jest chuda i absolutny brak biustu hmm
W życiu nie byłam taka szczupła i nigdy nie będę
Jednak stylizacja jest bardzo fajna

Cytat:
Kurczę z chęcią bym obejrzała, ale mam telewizor zajęty

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:44   #2903
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

tak co byś tylko zrozumiała co ona do ciebie szwargoli
jakoś dam radę- na razie rozumiałam wszystko co do mnie szwargoliłagorzej by było jakbym w tym stresie miała nagle klecić gramatycznie zdania z głowy

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hmm... a zrozumiesz odpowiedzi? Bo ja taką listę pewnie też byłabym w stanie zrobić, ale musiałabym wziąć dyktafon, żeby później przetłumaczyć odpowiedzi. Zaznaczam, że nauka języków obcych to mój słaby punkt.
zrozumiem!!! postaram się skupićjakoś daję radę z tym niemieckim
Stary 2012-02-22, 16:46   #2904
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się skąd biorą tych ludzi.
Ta pierwsza jakby początkująca aktoreczka

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:48   #2905
blueberry88
Zakorzenienie

Obejrzałam album dzieciaczków znajomych na Picassie! Jakie cudeńka Mały ma kilka tygodni i jego siostra 14 miesięcy. Serce mi się poruszyło! Ja już chcę Martynkę!
Stary 2012-02-22, 16:49   #2906
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej
niedawno wrocilam z miasta
Tż zabral mnie do kawiarni , pochodzilismy po sklepach
dzisiaj u mnie pogoda jakby wiosna byla
swietna poprostu !
i wkoncu zjadlam truskawki
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:53   #2907
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kochane,
chciałabym was nadrobić i zaraz to zrobię (bo mam dobrych kilka godzin w plecy), ale najpierw muszę przedstawić wam moją CÓRECZKĘ, Zosię

Byliśmy dziś na połówkowym, wszystko w jak najlepszym porządku, serce, mózg, żołądek i wszystkie inne części małego ciałka działają bez zarzutu, córcia mierzy coś koło 22 cm i waży 370 g. Moje wyniki też idealne

ale sliczna Zosia
Cytat:
UWAGA, UWAGA

W związku z tym, że dużo mamuś zna już płeć, to jeśli któraś z Was zdecyduje się o umieszczeniu imienia dzieciątka na 1 stronie proszona jest o napisanie

Ale Zosia tam ładnie wygląda
u mnie Janek
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ale jazda kebab w tym wszytskim najwazniejszy

hej wrocilam, kupilam kilka wygodnych łachów, zebym miala w czym do pracy chodzic. Za raz ide do dentysty
Stary 2012-02-22, 16:57   #2908
natee
Zakorzenienie

a ja wlasnie sciagnelam sobie program WebTV i mam polskie kanały przez internet ze ja nie pomyslalam o tym wczesniej

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:57   #2909
dottta
Zakorzenienie

przepraszam, że nie nadrobię rozłożyło mnie i fatalnie się czuję, niedawno od lekarki wróciłam i muszę sie kurować. Z dzieckiem w porządku - widzieliśmy je dzisiaj na usg bo kość nosową sprawdzaliśmy.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:59   #2910
phdwao
Zakorzenienie

ja moge powiedziec ze coraz silniej odczuwam ruchy dziecka, dzis moj mały sie wciaz wierci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości