![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Spowiednik z jedzenia - 5 małych posiłków
Dziewczęta
Być może mało skrupulatnie szukałam i przegapiłam już istniejący wątek. Jeżeli nie to rozpoczynam takowy. Kto chce dołączyć do spowiadania się z tego co zjada ? Może to być dla nas inspiracją na nowe posiłki ?? Możemy podawać również ich ceny i gdzie kupić je najtaniej. Zasada oczywista zdrowe: 5 posiłków bez głodowania się. Edytowane przez maminka83 Czas edycji: 2012-02-22 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Spowiednik z jedzenia - 5 małych posiłków
ja chętnie dołączę ;D od dzisiaj zaczęłam projekt "lato 2012" i mam zamiar schudnać 5-6kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To nie jest źle ja bym chciała jeszcze 12 kg. Schudłam jak na razie 6 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ładnie już schudłaś! super
![]() ja niby nie jakoś mocno dużo, ale jestem strasznym leniuszkiem i ciężko mi to wychodzi zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hey
![]() Czy mogę dołączyć??? POZDRAWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Rudafoka jak dla mnie całkiem nieźle. Ja mam dużo ruchu przy dzieciach ale bez dyscypliny z jedzeniem ciężko zrzucić. Teraz po urodzeniu dzieci warsztat zamykamy
![]() strass23 jasne że możesz ![]() Zacznę : I mlego 0,5% + 4łyżki otrąb owsianych + mały banan II twarożek z sera 0% z jogurtem naturalnym III miseczka zupy pomidorowej z ryżem planuję IV omlet z warzywami na patelnię V pomarańcza Edytowane przez maminka83 Czas edycji: 2012-02-22 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Hej! w takim razie ja też bym chciała się dołączyć. Chciałam się dołączyć do istniejącego wątku, ale nikt naet mnie nie przywitał, wiec odpływam stamtąd
![]() Jestem na diecie- a raczej na racjonalnym odżywianiu od 2 i pół tygodnia. narazie nie widzę rezultatów niestety, ale mam nadzieje, że do lata dam radę zrzucić około 8 kg ![]() mój dzisiejszy jadłospis: 1. 2 kromki razowca, 2 plastry wędzonego łososia, 100g pomidora, 100 g ogórka, herbata zielona 2. serek wiejski 150 g, pół jabłka, 2 sliwki suszone 3. mintaj pieczony, 2 łyżki kaszy jaglanej, surówka z pomidora, ogórka, mix salat. 4.mała garść pestek słonecznika 5, sałata lodowa z wędzonym łososiem, sokiem z cytryny i jajkiem. To chyba wszystko ![]() łsoś- 10 zł mix sałat-3,8 zł serek wiejski- 1,90 warzywka- okolo 5 zł za kg słonecznik 3 zł za 300 g. śliwki suszone- 3,5 ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
2 śniadanie na podwieczorek, podwieczorek na kolację a pomarańcza na 2 śniadanie. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cześć.Ja też chętnie się przyłączę.Mam do zrzucenia ok.4 kg.Chętnie ćwiczę-przysiady,Callanetics,8 min.buns.
Mój jadłospis: Parówka (Sokołów 93%)2 kromki grahama banan
zupa pomidorowa z jogurtem naturalnym (zamiast śmietany) gotowana na chudym drobiu-bez skóry sałatka z wędzonym łososiem,pomidor,pestki dyni Danio i jabłko ![]()
"Uśmiecham się co rano.Jestem dobrą dziewczyną,tylko ludzie mnie wku * wiają.Bóg mnie stworzył,diabeł-opętał.Na zawsze więc pozostanę grzeszna i święta" "Nie dość,że nie mam się w co ubrać,to jeszcze szafa pęka mi w szwach!"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Witam, Tequila!
kolejna osoba z pomidorówką ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny bardzo chętnie do Was dołączę
![]() ![]() ja nam sporo do zrzucania bo marzy mi się waga 55 a niestety póki co waże 72 więc sporo pracy przede mną ![]() mam zamiar jeść regularnie; ze śniadaniem mi wychodzi: codziennie jem 3-4 (takie pół kubka) płatków owsianych zalanych jogurtem owocowym.. z drugim śniadaniem jest już gorzej.. ale postanowiłam robić sobie jakieś sałatki do pracy... sałatka z jogurtem i kromka chleba powinna być ok... a dalej się zobaczy Gorąco Was pozdrawiam i życzę dużo silnej woli
72 ![]() ![]() Edytowane przez aga0131 Czas edycji: 2012-02-22 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jest kilka prostych zasad.
Po pierwsze: nie przesadzamy - nie wolno nie dojadać. Starajcie się, żeby posiłki były pełnowartościowie, a kaloryczność zjadanych posiłków nie spadła poniżej 1000 kalorii. Po drugie: węglowodany jemy do południa. Do pierwszego i drugiego śniadania dodajemy owoce (czy to surowe, czy to soki albo owoce suszone), im dalej od obiadu tym mniej cukrów w posiłkach. Kolacja powinna być białkowa, z dużą porcją warzyw. Po trzecie: dbamy, aby na naszych talerzach nie zabrakło 1-3 porcji owoców i 3-5 porcji warzyw w ciągu dnia. Po czwarte: witaminy rozpuszczalne są w tłuszczach, więc staramy się nie pomijać tych dobrych tłuszczy przy przygotowywaniu posiłków. Sięgamy po oliwę, wcinamy orzechy. Po piąte: burczenie w brzuchu, albo inne sygnały głodu to sygnał, że robimy sobie krzywdę.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny też chętnie się przyłączę
![]() ![]() U mnie dzis bylo tak- na śniadanie ciemna bułka z pomidorem, IIśn 2 mandarynki, obiad zupka jarzynowa, a na kolacje jajecznica ze szczypiorkiem. Do tego duzo wody i 2 czerwone herbatki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
hej można dołączyć?
Zaczynam od jutra bo dziś niestety poszalałam -w złą stronę...
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jest Panie Kapitanie !! Zgłaszam swoją obecność, i chęć dostosowania się do tychże zasad! ![]() Tylko nie rozumiem piątego punktu ... nigdy nie interesowałam się w sumie przyczynami burczenia w brzuchu ... lecę zapytać wujka google ![]() A przy okazji, lecę do sklepu na jakieś zakupy ... dużo warzyw i owoców, a na kolację coś białkowego. Tylko patrzeć jak waga leci w dół - czego wszystkim Nam Kichane życzę!! ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Nam w szkole na klinice mówiła nauczycielka, że jak burczy w brzuchu( zaczyna) to znaczy, że orgamizm potrzebuje ,,nawodnienia'' czyli musimy się napić jakiegoś płynu, np. wody
![]()
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko czasem nawet lepiej poczuć burczenie w brzuchu-niż efekt objedzenia 1 godz.Callanetics ![]() ćwiczenia u mnie dziś 8 min.buns
120 przysiadów 250 agrafka I od dziś zaczyna ćwiczyć brzuszki-narazie 50 ![]()
"Uśmiecham się co rano.Jestem dobrą dziewczyną,tylko ludzie mnie wku * wiają.Bóg mnie stworzył,diabeł-opętał.Na zawsze więc pozostanę grzeszna i święta" "Nie dość,że nie mam się w co ubrać,to jeszcze szafa pęka mi w szwach!"
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ehh jakie macie piękne jadłospisy! ja mam dużo mniej dietetyczny,ale trzymałam się 5 posiłków co jak na mój poprzedni sposób odżywiania to i tak super
![]() I :2 kromki z tuńczykiem w sosie własnym II : 3/4 szklanki pestek słonecznika III : fasolka po bretońsku (ahh te studenckie obiady ![]() IV : Fantasia jagodowa V: 3 kromki z tuńczykiem (ostatni posiłek o 18.30 dlatego 3 kromeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamień ilość kromek, tj. rano więcej , kolacja wcale albo mało. Pestki słonecznika są ok. tylko jak z kaloriami i ilością tłuszczu? Proponuję wieczorem jak najmniej węglowodanów (chyba że to będą warzywa), a więcej białka. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
2 wafle ryżowe z serkiem białym,
jogobella musli, kubek pomidorowej bez makaronu, jogurt, 3 wafle ryżowe z chudą wędliną, papryką i dwa jajka na twardo.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- Do każdego posiłku dodaj warzywo lub owoc - Który to obiad? ![]() - Zmieść się w 1200-1500 kcal ![]() ![]() A jaki jest skład wafli i kalorii w 1 sztuce. Jest na opakowaniu?
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
I ja sie dolanczam super ze powstal watek. bede sie starac obiecuje...
zaczynam od jutra ![]()
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ahoj to i ja sie spowiadam
Sniadanie płatki owsiane zalane woda (ok 150 g) plus świeże małe jabłko (wkrojone) 2 sniadanie salatka z 2 jajek na twardo, pomidora, 100g kalafiora z jogurtem naturalnym i pieprzem plus minimalna ilośc soli Następnie już nie bardzo miałam czas więc tylko jogurt naturalny Ok 16 warzywa z patelni z ok 100g mięsa pieczonego z kurczaka (bez skory)☠ Na kolacje zjadłam ciemna bułkę z pasztetetm, ale chciałam coś innego. Słabo mi było więc dlatego ta bułka, słabo przez zeba. Mam do zrzucenia 10 kg, na razie spadło nieco ponad ☠1, 5 kg a "dietuje" od 13 lutego, w miedzy czasie kilka grzechów.☠ Ćwicze na orbim, na razie 3 razy od 13 lutego, teraz jestem na antybiotyku i ketonalu przez zeba więc wole sie nie forsować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Kochane, a ja się podzielę z Wami planem moich jutrzejszych posiłków. Wiem, że planowanie z wyprzedzeniem jest bardzo ważne przy diecie, bo "nie zjemy" niedozwolonych rzeczy, tylko z góry trzymamy się jakiegoś planu działania. Więc mój jutrzejszy:
I (6:00) - kubek jogurtu greckiego z musli, otrębami i 4 szt. daktyli II (10:00) - 2 kromki z hummusem i avocado + miseczka sałaty z pomidorem III (13:30) - banan + latte (?) IV (17:00) - pełnoziarnisty makaron z pesto, szpinakiem i cukinią V (20:00) - kubek jogurtu naturalnego z "chipsami" z cukini i bakłażanu
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Gosiaczek071- widzę, że mamy taką samą wagę startową i mniej wiecej takie same aspiracje co do wagi końcowej
![]() ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: 1.2 kromki razowca, 4 plasterki polędwicy z kurczaka, ogórek kiszony, pomidor, herbata zielona 2. serek wiejski 100g, małe jabłuszko, 3 śliwki suszone 3 kotlet z piersi w panierce z otrąb, duża łyżka kuskusa, surówka z marchwi i pora 4.jajko na miękko i jakieś warzywka 5.twarożek chudy polany łyżeczką miodu 1 kromka chlebka chrupkiego wiem, że na kolację nie powino być tego miodku i chlebka, tylko jaies warzywka, ale wiem, że wieczorem będę miała parcie na słodkie, więc troszkę sobie odpuszczam ![]() Co do zakupów, to jak zwykle biedronka- bo najbliżej. polecam polędwicęz kurczaka- ok 4 zł, za opakowanie, w 1 plasterku tylko 10 kcal ![]() twarożek 2,5 zł, chlebek chrupki- są 2 odzaje. jeden bardziej przypomina wafelki i jest po ok 2 zł, a drugi 2,5zł ale taki juz pożądny i lepszy w smaku ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() No przede wszystkim ciesze się, że nasze grono w tym wątku się powiększyło. Chciałam żeby pisać dokładnie co jemy, żeby bardziej doświadczone dziewczyny pomagały nam, mówiły co zmienić, co lepiej eliminować bądź co wprowadzać. Ja Kochane zaczęłam dzień od otrąb owsianych z pokrojonym bananem zalane połową szklanki mleka 0% a reszta wodą bo wycisnęłam z kartonu ostatnie krople mleka a zapas się skończył. Jeszcze nie wiem co będzie potem ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj oglądałam program "wiem co jem" i tam mówili, ze mleko 0% nie ma żadnych wartości odżywczych. Ze dla dorosłego już lepiej o zawartości 1.5 %
Ja w ogole zrezygnowalam z mleka, wole jogurty, kefiry, białe serki. Ja na śniadanie miałam czarna bułkę z szynka i pomidorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja zamiast tego mleka do otrąb, dodałabym serek wiejski. Ma więcej białka, wiec więcej kozyści
![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ilość kalorii w jednym waflu ryżowym to 19. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.