|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
cześć dziewczyny.
u mnie chyba lepiej( piszę "chyba" bo nie chcę zapeszyć nadal męczy mnie nad miską ale za to mam ochotę na jedzenie inne niż sucha bułka i cienka herbatka. od 2 dni wcinam obiad i bardzo mi wszystko smakuje. a cieszę się jak debil jakiś ale za to jaki numer dziś odstawiłam... czytając wasze dzisiejsze wpisy dopiero się zorientowałam, że dziś środa popielcowa a ja dziś na śniadanie co? ... karkówka pieczona a na obiad kotlet schabowy i ziemniaczki oblane tłuszczykiem a wczoraj jak na ironię smażyłam rybę... no nic, trudno się mówi, nie polecę teraz zwracać, kolacja za to będzie postna.a jak smakuje mi kapusta kiszona jadłabym ją do wszystkiego a wcześniej nawet spojrzeć na nią nie chciałam.wczoraj przyszły książki i jestem z nich zadowolona. zamówiłam sobie W oczekiwaniu na dziecko i Ciężarówką przez 9 miesięcy. polecam zwłaszcza tę drugą, można się popłakać ze śmiechu choć ważnych informacji też jest sporo. no nic, zmykam na razie. poczytam trochę póki mnie nie mdli. |
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w pierwszej przytyłam 13 kg,ciekawe ile w tej musze pożyczyć wage od siostry
|
|
|
|
|
#3063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
ooo to dzisiaj środa popielcowa??
no to żeście mnie zaskoczyły. Dobrze,że mnie dzisiaj na spaghetti wzięło a miał być karczek heheh
|
|
|
|
#3065 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zapisuje od jutra wszystko co zjadłam kolezanka tak robiła w ciąży i mówi ze jak zapisywała to mniej jadła jakoś
|
||
|
|
|
#3066 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie kobitki!
Ale nabazgrałyscie przez te pare dni... ![]() Ja właśnie wsunełam szósta kanapkę z nutellą i wole nie wchodzic na wage. W ogóle jak na samiusim poczatku nie mogłam na czekolade patrzec to teraz nie moge bez niej dnia przeżyć
|
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przesyłam dobre fluidki Cytat:
![]() Cytat:
My właśnie nie wcinamy ich wcale, a jemy naprawde duzo. Tyle, że właśnie samych kanapek, obiadków i innych takich. Dzisiaj mamy 13t, a przytyłam tylko 0,5kg . Na to jedzenie, które wciągam - dosłownie! - to bardzo malo. Choc mi sie wydaje, ze to taaaaak duuuuzooo No i kolacji bym nie jadla Ostatni posilek do 18 i tyle ![]() I DZIEWCZYNY. Czy Wy tez tak kichacie? Bo ja już dzisiaj 6razy kichnęłam, a to dopiero 16godzina. . I to nie jest tak,że tylko dzisiaj parcham, bo codziennie już od dłuższego czasu
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-02-22 o 16:00 |
|||
|
|
|
#3070 |
|
Konto usunięte
|
colds ja też kicham a przeziebiona nie jestem.tak o sobie kicham
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kolacji od kilku dni w ogóle nie jem, ewentualnie jogurt naturalny... a i tak mnie mdłości męczą przed snem okropnie.
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
też kicham non stop; fakt, że mam zapalenie zatok aktualnie, ale w ubiegłym tygodniu zdrówko dopisywało a kichanie się zaczęło..
Alergikiem też nie jestem, więc może to normalne w ciąży??
|
|
#3073 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Adunia niewiem co napisać... Jednak wierzę że te 20% to jednak będzie prawda i Maluszek będzie zdrowy. 20% to bardzo dużo. Trzymaj się kochana Sojka wszystkiego naj Kurde ja jakoś tej ciąży nie odczuwam. Ani mdłości, ani ciągnięcia, nawet cyce przestają boleć. Nie czuję się jak kobieta w ciąży. Ja chcę już brzuch mieć. Ciążowy nie tłuszczowy. Kiedy on się pojawi???????? |
|
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
Ja też kicham i to tak śmiesznie jak małe dziecko, ale mało może tak z 3 razy dziennie
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
Cześć MAMUŚKI
Powiedzcie mi jak to u WAS jest? mówicie już o swojej ciązy, czy jeszcze nie?? ja powiedziałam dopiero rodzicom, teściom, szwagierce i koleżance w pracy z którą siedze biurko w biurko i czekam z wieściami do końca I trymestru, ale już mnie korci żeby się pochwalić ![]() no ale ja jestem po# w zeszłym roku wiec postanowiąm poczekać z nowiną u mnie odkąd zaczełam pić kawę zdecydowana poprawa samopoczucia i ciśnienia, no i mdłości mniejsze a jestem w 9t5d |
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za kciuki, na pewno się przydadzą. Nie będę cytować bo nie mam głowy do tego. Co do tego o co pytała gda, jest 20% szans na to, że dziecko urodzi się zdrowe, ale lekarz wyjaśnił mi, że trzeba teraz chodzić często na USG, bo w sytuacjach takich jak moja, płód może obumrzeć. A ja tak bardzo boję się, że pójdę na wizytę i nie usłyszę już bijącego serduszka... Wsparcie mam, bardzo duże, od swojej rodziny i rodziny TŻta. Chociaż tak najbardziej to on mnie wspiera, widzę, że cholernie to przeżywa, ale nie pokazuje tego, żeby chociaż jedno z nas było silne. Płakać już nie płaczę, chyba mi się łzy skończyły, poza tym boje się szpitali, boje się tego jak to może się skończyć. Obserwowałam sytuacje dziewczyny, która była bardzo podobna do mojej, no i niestety... Dzidziuś nie dał rady, wczoraj stwierdzono zanik tętna i jutro musi zgłosić się do szpitala na wywołanie. Brrr.... A do tego jeszcze lekarz poinformował mnie, że to najprawdopodobniej dziewczynka. Nie do końca jest pewny, bo inne rzeczy sprawdzał, ale to tak przy okazji. Serce mi pęka, ale cóż, jak widać na niektóre rzeczy nie mamy w ogóle wpływu.
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
czuje się do dupy chce mi się płakać i jest niefajnie
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie wzięło na naleśniki z serem i ja tez kicham a zdrowa jestem ![]() |
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
No to super! A co się stało?
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co sie stało sie?? Buziam mocno
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj jest rocznica jak mama odeszła i mi tak strasznie źle ... dobrze że małż mój już jedzie
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
bardzo mi przykro. Nie wyobrażam sobie stracic mamy. mogę Cię tylko przytulić wirtualnie
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, to sie nie dziwie że smutno.
Twoja mama pewnie by nie chciala żebyś sie smuciła bo to dzidzi szkodzi. Pewnie wolałaby żebyś cieszyła się maluszkiem w Tobie a ona sama jest w lepszym miejscu i na Was patrzy z gňry i jest szczęśliwa widząc że i Wy jesteście. Trzymaj sie cieplutko
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, ciężki dzień dziś... |
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mama mojego męża też już nie żyje, ale i tak nie potrafię sobie wyobrazić jakie to straszne musi być uczucie. Iwoncia ma rację, cieszcie się dzidziolkiem
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
w piątek mam umówioną swoją pierwszą poważną wizytę na USG no może nie koniecznie pierwszą bo byłam wcześniej dwa tygodnie temu ale lekarz stwierdził że to dopiero 5/6 tc i jest za mała aby coś było widać poza ciałkiem żółtym. Kazał mi przyjść za dwa tygodnie więc idę w piątek.To będzie chyba jakiś 7/8 tc jak myślicie będzie już słychać serduszko? Bo widać moją fasolkę to chyba będzie już ładnie na USG chociaż ja to tam zawsze bardzo mało widzę Boje się troszkę tej wizyty ale to chyba normalne co? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie |
|
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

a wczoraj jak na ironię smażyłam rybę... no nic, trudno się mówi, nie polecę teraz zwracać, kolacja za to będzie postna.
jadłabym ją do wszystkiego a wcześniej nawet spojrzeć na nią nie chciałam.

ja w pierwszej przytyłam 13 kg,ciekawe ile w tej
kolezanka tak robiła w ciąży i mówi ze jak zapisywała to mniej jadła jakoś 

I przesyłam dobre fluidki

Kazał mi przyjść za dwa tygodnie więc idę w piątek.