Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 15:16   #3061
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

cześć dziewczyny.

u mnie chyba lepiej( piszę "chyba" bo nie chcę zapeszyć)
nadal męczy mnie nad miską ale za to mam ochotę na jedzenie inne niż sucha bułka i cienka herbatka. od 2 dni wcinam obiad i bardzo mi wszystko smakuje. a cieszę się jak debil jakiś
ale za to jaki numer dziś odstawiłam... czytając wasze dzisiejsze wpisy dopiero się zorientowałam, że dziś środa popielcowa a ja dziś na śniadanie co? ... karkówka pieczona a na obiad kotlet schabowy i ziemniaczki oblane tłuszczykiem a wczoraj jak na ironię smażyłam rybę... no nic, trudno się mówi, nie polecę teraz zwracać, kolacja za to będzie postna.

a jak smakuje mi kapusta kiszona jadłabym ją do wszystkiego a wcześniej nawet spojrzeć na nią nie chciałam.

wczoraj przyszły książki i jestem z nich zadowolona. zamówiłam sobie W oczekiwaniu na dziecko i Ciężarówką przez 9 miesięcy. polecam zwłaszcza tę drugą, można się popłakać ze śmiechu choć ważnych informacji też jest sporo.

no nic, zmykam na razie. poczytam trochę póki mnie nie mdli.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:21   #3062
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
przytyłam juz 4,5 kg a mi doktorka powiedział ze lepiej zebym nie przytyła wiecej niż 8 kg .... no to ja nie wiem jak ja to zrobie jak jestem w 8tc i juz prawie limit mi sie skończył
No ale z tego co gdzieś tam czytałam to kobieta w ciąży chyba 11 kg przytyć możeja w pierwszej przytyłam 13 kg,ciekawe ile w tejmusze pożyczyć wage od siostry

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:21   #3063
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
przytyłam juz 4,5 kg a mi doktorka powiedział ze lepiej zebym nie przytyła wiecej niż 8 kg .... no to ja nie wiem jak ja to zrobie jak jestem w 8tc i juz prawie limit mi sie skończył
Pij dużo wody, nie jest to komfortowe, bo latasz cały czas do kibla. Słodycze jedz tylko w niedziele. Ja się tak przestawiłam. Narazie stoje z wagą ale ile mnie to kosztowało silnej woli, to chyba złoża na całe życie wykorzystałam. A na kolacje jem jabłko albo mandarynek kilka i już. Wcześniej mój żołądek był bez dna, teraz szybko się najadam. Ale to była trzytygodniowa walka
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:24   #3064
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

ooo to dzisiaj środa popielcowa??no to żeście mnie zaskoczyły. Dobrze,że mnie dzisiaj na spaghetti wzięło a miał być karczek heheh

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-02-22, 15:37   #3065
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No ale z tego co gdzieś tam czytałam to kobieta w ciąży chyba 11 kg przytyć możeja w pierwszej przytyłam 13 kg,ciekawe ile w tejmusze pożyczyć wage od siostry
no ale to zależy od wagim przed ciążą... ja mam nadwagę ogólnie więc nie powinnam przytyć niby więcej niz 7 kg ale mi dała dr 1 kg dyspensy

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Pij dużo wody, nie jest to komfortowe, bo latasz cały czas do kibla. Słodycze jedz tylko w niedziele. Ja się tak przestawiłam. Narazie stoje z wagą ale ile mnie to kosztowało silnej woli, to chyba złoża na całe życie wykorzystałam. A na kolacje jem jabłko albo mandarynek kilka i już. Wcześniej mój żołądek był bez dna, teraz szybko się najadam. Ale to była trzytygodniowa walka
no nie jem juz słodyczy ... ja nie pije a sikam non stop zapisuje od jutra wszystko co zjadłam kolezanka tak robiła w ciąży i mówi ze jak zapisywała to mniej jadła jakoś
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:38   #3066
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Witajcie kobitki!
Ale nabazgrałyscie przez te pare dni...

Ja właśnie wsunełam szósta kanapkę z nutellą i wole nie wchodzic na wage.
W ogóle jak na samiusim poczatku nie mogłam na czekolade patrzec to teraz nie moge bez niej dnia przeżyć
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:54   #3067
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie z rana, i te Nowe, i te Stare
Chcialam odezwac sie wczoraj ale jednak nie mialam sily, biopsja niestety boli i czulam to po zabiegu przez caly dzien. Na badaniu wyszlo ze przeziernosc urosla razem z Maluszkiem, jest tylko 20% szans ze mu sie uda... Wyniki mam w przyszlym tygodniu, ale lekarz przygotowal mnie na Z. Turnera, wszystkie markery na to wskazuja. Najgorszy jest obrzek ktory moze przejsc ale male na to szanse. Boje sie co dalej, juz zaraz 14tc i strata Maluszka w tym momencie totraumatyczne przezycie na ktore nie da sie chyba przygotowac.

Ogladalam Wasze fotki, Dzieciaczki piekne a ja tak bardzo Wam zazdroszcze. Trzymam kciuki za przyszle wizyty, badania i co tam jeszcze przed Wami. Ja wracam do lozka, caly tydzien mam sie oszczedzac co nie bedzie latwe. Pozdrawiam Was.
Cześć Adunia, dobrze słyszeć od Ciebie - szkoda tylko, że takie smutne wieści... Te 20% to szanse, że mu się uda nie mieć tego zespołu, tak? Masz rację, że nie da się przygotować na takie wydarzenie, ale można sięgnąć po pomoc w przeżyciu i zrozumieniu tego. Może warto pójść do psychologa, porozmawiać? Wiem z doświadczenia, że to przynosi niesamowitą ulgę, po takich rozmowach i przeżytej żałobie, można wyjść z takiej sytuacji dużo, dużo silniejszym. A jak Twój ukochany sobie radzi? Myślę o Tobie i przesyłam dużo siły, bo jest Ci teraz potrzebna!!!

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
ooo to dzisiaj środa popielcowa??no to żeście mnie zaskoczyły. Dobrze,że mnie dzisiaj na spaghetti wzięło a miał być karczek heheh
Jak dobrze być niewierzącym, mogę jeść wszystko!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:57   #3068
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
jesteś na takim samym etapie jak my bo om 26.11. więc już Ci mówie jak sobie liczysz
Skończyłaś już 13tydz, więc jesteś w tygodniu 14tym. dla przykładu my dzisiaj mamy 12tydz +6dni, czyli jesteśmy w 13 tygodniu
dzieki kochana czyli ja zaraz drugi trymestr zaczynam?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 15:58   #3069
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was wszystkie z rana, i te Nowe, i te Stare
Chcialam odezwac sie wczoraj ale jednak nie mialam sily, biopsja niestety boli i czulam to po zabiegu przez caly dzien. Na badaniu wyszlo ze przeziernosc urosla razem z Maluszkiem, jest tylko 20% szans ze mu sie uda... Wyniki mam w przyszlym tygodniu, ale lekarz przygotowal mnie na Z. Turnera, wszystkie markery na to wskazuja. Najgorszy jest obrzek ktory moze przejsc ale male na to szanse. Boje sie co dalej, juz zaraz 14tc i strata Maluszka w tym momencie totraumatyczne przezycie na ktore nie da sie chyba przygotowac.

Ogladalam Wasze fotki, Dzieciaczki piekne a ja tak bardzo Wam zazdroszcze. Trzymam kciuki za przyszle wizyty, badania i co tam jeszcze przed Wami. Ja wracam do lozka, caly tydzien mam sie oszczedzac co nie bedzie latwe. Pozdrawiam Was.
Trzymam kciuki za Was I przesyłam dobre fluidki

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ależ mnie miły poranek spotkał
Wstaje z łóżka zmierzam w stronę kuchni co by od razu coś na ząb wrzucić ja patrze a tu czeka na mnie gotowe śniadanko i chłop się wyłania z ukrycia. i tak mi się miło zrobiło bo przecież zawsze w pracy jest o tej porze a to moje kochane specjalnie zadzwoniło do roboty że się spóźni żeby zjeść ze mną śniadanko dopiero potem sie zorientowałam o co chodzi jak mi życzenia zaczął składać.. się okazało że imieniny mam
No to wszystkiego najlepszego Mamuśko

Cytat:
Może właśnie jakieś otręby na śniadanko? Wyeliminować słodycze?
My właśnie nie wcinamy ich wcale, a jemy naprawde duzo. Tyle, że właśnie samych kanapek, obiadków i innych takich. Dzisiaj mamy 13t, a przytyłam tylko 0,5kg . Na to jedzenie, które wciągam - dosłownie! - to bardzo malo. Choc mi sie wydaje, ze to taaaaak duuuuzooo
No i kolacji bym nie jadla Ostatni posilek do 18 i tyle

I DZIEWCZYNY.
Czy Wy tez tak kichacie?
Bo ja już dzisiaj 6razy kichnęłam, a to dopiero 16godzina. . I to nie jest tak,że tylko dzisiaj parcham, bo codziennie już od dłuższego czasu , a na nic alergii nie mam

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-02-22 o 16:00
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:00   #3070
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

colds ja też kicham a przeziebiona nie jestem.tak o sobie kicham
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:24   #3071
Almariel
Zakorzenienie

Ja kolacji od kilku dni w ogóle nie jem, ewentualnie jogurt naturalny... a i tak mnie mdłości męczą przed snem okropnie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:31   #3072
maggie123
Zakorzenienie

też kicham non stop; fakt, że mam zapalenie zatok aktualnie, ale w ubiegłym tygodniu zdrówko dopisywało a kichanie się zaczęło..
Alergikiem też nie jestem, więc może to normalne w ciąży??

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:37   #3073
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Dziwni są ci lekarze, Twoja Cię straszy ciśnieniem i wagą, mój lekarz mnie szpitalem tak jakby to od nas zależało

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

u mnie chyba lepiej( piszę "chyba" bo nie chcę zapeszyć)
nadal męczy mnie nad miską ale za to mam ochotę na jedzenie inne niż sucha bułka i cienka herbatka. od 2 dni wcinam obiad i bardzo mi wszystko smakuje. a cieszę się jak debil jakiś
ale za to jaki numer dziś odstawiłam... czytając wasze dzisiejsze wpisy dopiero się zorientowałam, że dziś środa popielcowa a ja dziś na śniadanie co? ... karkówka pieczona a na obiad kotlet schabowy i ziemniaczki oblane tłuszczykiem a wczoraj jak na ironię smażyłam rybę... no nic, trudno się mówi, nie polecę teraz zwracać, kolacja za to będzie postna.

a jak smakuje mi kapusta kiszona jadłabym ją do wszystkiego a wcześniej nawet spojrzeć na nią nie chciałam.

wczoraj przyszły książki i jestem z nich zadowolona. zamówiłam sobie W oczekiwaniu na dziecko i Ciężarówką przez 9 miesięcy. polecam zwłaszcza tę drugą, można się popłakać ze śmiechu choć ważnych informacji też jest sporo.

no nic, zmykam na razie. poczytam trochę póki mnie nie mdli.
a w którym jesteś tygodniu? może ja tez będę mogła kiedyś normalnie jeść
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:38   #3074
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry
Adunia niewiem co napisać... Jednak wierzę że te 20% to jednak będzie prawda i Maluszek będzie zdrowy. 20% to bardzo dużo. Trzymaj się kochana
Sojka wszystkiego naj
Kurde ja jakoś tej ciąży nie odczuwam. Ani mdłości, ani ciągnięcia, nawet cyce przestają boleć. Nie czuję się jak kobieta w ciąży. Ja chcę już brzuch mieć. Ciążowy nie tłuszczowy. Kiedy on się pojawi????????
Stary 2012-02-22, 16:39   #3075
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też kicham non stop; fakt, że mam zapalenie zatok aktualnie, ale w ubiegłym tygodniu zdrówko dopisywało a kichanie się zaczęło..
Alergikiem też nie jestem, więc może to normalne w ciąży??
Ja też kicham i to tak śmiesznie jak małe dziecko, ale mało może tak z 3 razy dziennie
Stary 2012-02-22, 16:39   #3076
coventry
Raczkowanie

Cześć MAMUŚKI
Powiedzcie mi jak to u WAS jest? mówicie już o swojej ciązy, czy jeszcze nie??
ja powiedziałam dopiero rodzicom, teściom, szwagierce i koleżance w pracy z którą siedze biurko w biurko i czekam z wieściami do końca I trymestru, ale już mnie korci żeby się pochwalić
no ale ja jestem po# w zeszłym roku wiec postanowiąm poczekać z nowiną

u mnie odkąd zaczełam pić kawę zdecydowana poprawa samopoczucia i ciśnienia, no i mdłości mniejsze a jestem w 9t5d
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:40   #3077
adunia89
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za kciuki, na pewno się przydadzą. Nie będę cytować bo nie mam głowy do tego. Co do tego o co pytała gda, jest 20% szans na to, że dziecko urodzi się zdrowe, ale lekarz wyjaśnił mi, że trzeba teraz chodzić często na USG, bo w sytuacjach takich jak moja, płód może obumrzeć. A ja tak bardzo boję się, że pójdę na wizytę i nie usłyszę już bijącego serduszka... Wsparcie mam, bardzo duże, od swojej rodziny i rodziny TŻta. Chociaż tak najbardziej to on mnie wspiera, widzę, że cholernie to przeżywa, ale nie pokazuje tego, żeby chociaż jedno z nas było silne. Płakać już nie płaczę, chyba mi się łzy skończyły, poza tym boje się szpitali, boje się tego jak to może się skończyć. Obserwowałam sytuacje dziewczyny, która była bardzo podobna do mojej, no i niestety... Dzidziuś nie dał rady, wczoraj stwierdzono zanik tętna i jutro musi zgłosić się do szpitala na wywołanie. Brrr.... A do tego jeszcze lekarz poinformował mnie, że to najprawdopodobniej dziewczynka. Nie do końca jest pewny, bo inne rzeczy sprawdzał, ale to tak przy okazji. Serce mi pęka, ale cóż, jak widać na niektóre rzeczy nie mamy w ogóle wpływu.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:44   #3078
Konczita
Zakorzenienie

melduje się po wizycie ... dzidzia urosła .. jesteśmy w 10t i mamy już 3,78 cm ... serduszko pięknie bije .. no to teraz czekamy na prenatalne
czuje się do dupy chce mi się płakać i jest niefajnie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 16:45   #3079
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
no ale to zależy od wagim przed ciążą... ja mam nadwagę ogólnie więc nie powinnam przytyć niby więcej niz 7 kg ale mi dała dr 1 kg dyspensy

no nie jem juz słodyczy ... ja nie pije a sikam non stop zapisuje od jutra wszystko co zjadłam kolezanka tak robiła w ciąży i mówi ze jak zapisywała to mniej jadła jakoś
Moja lekarka powiedziała,żeby wagi pilnować ale nie mówiła aż tak dokładnie
mnie wzięło na naleśniki z serem
i ja tez kicham a zdrowa jestem

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-02-22, 16:59   #3080
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
melduje się po wizycie ... dzidzia urosła .. jesteśmy w 10t i mamy już 3,78 cm ... serduszko pięknie bije .. no to teraz czekamy na prenatalne
No to super! A co się stało?
Stary 2012-02-22, 17:01   #3081
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
O matko a co to za nastrój?? Wszystko dobrze po wizycie a Tobie niefajnie??
Co sie stało sie??
Buziam mocno
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:06   #3082
Konczita
Zakorzenienie

dzisiaj jest rocznica jak mama odeszła i mi tak strasznie źle ... dobrze że małż mój już jedzie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:08   #3083
sensuall
Zadomowienie

bardzo mi przykro. Nie wyobrażam sobie stracic mamy. mogę Cię tylko przytulić wirtualnie
Cytat:
dzisiaj jest rocznica jak mama odeszła i mi tak strasznie źle ... dobrze że małż mój już jedzie
Stary 2012-02-22, 17:08   #3084
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję
Ale dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku. Mama na pewno się cieszy gdzieś tam do góry.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:11   #3085
Iwoncia81
Zakorzenienie

Oj, to sie nie dziwie że smutno.
Twoja mama pewnie by nie chciala żebyś sie smuciła bo to dzidzi szkodzi. Pewnie wolałaby żebyś cieszyła się maluszkiem w Tobie a ona sama jest w lepszym miejscu i na Was patrzy z gňry i jest szczęśliwa widząc że i Wy jesteście.
Trzymaj sie cieplutko
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:22   #3086
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję wszystkim za kciuki, na pewno się przydadzą. Nie będę cytować bo nie mam głowy do tego. Co do tego o co pytała gda, jest 20% szans na to, że dziecko urodzi się zdrowe, ale lekarz wyjaśnił mi, że trzeba teraz chodzić często na USG, bo w sytuacjach takich jak moja, płód może obumrzeć. A ja tak bardzo boję się, że pójdę na wizytę i nie usłyszę już bijącego serduszka... Wsparcie mam, bardzo duże, od swojej rodziny i rodziny TŻta. Chociaż tak najbardziej to on mnie wspiera, widzę, że cholernie to przeżywa, ale nie pokazuje tego, żeby chociaż jedno z nas było silne. Płakać już nie płaczę, chyba mi się łzy skończyły, poza tym boje się szpitali, boje się tego jak to może się skończyć. Obserwowałam sytuacje dziewczyny, która była bardzo podobna do mojej, no i niestety... Dzidziuś nie dał rady, wczoraj stwierdzono zanik tętna i jutro musi zgłosić się do szpitala na wywołanie. Brrr.... A do tego jeszcze lekarz poinformował mnie, że to najprawdopodobniej dziewczynka. Nie do końca jest pewny, bo inne rzeczy sprawdzał, ale to tak przy okazji. Serce mi pęka, ale cóż, jak widać na niektóre rzeczy nie mamy w ogóle wpływu.
No niestety ta wada występuje tylko u dziewczynek, więc pewnie dziewczynka... Nie mamy na to wpływu, to matka natura, czasem okrutna tak to wszystko nam układa. To bardzo ważne, że masz przy sobie ukochanego i rodzinę i że czujesz wsparcie. Teraz ciężkie tygodnie niepewności przed Wami... Teraz pozostało tylko liczyć na najlepszy scenariusz!

Cytat:
Bardzo mi przykro, ciężki dzień dziś...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:37   #3087
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi mama mojego męża też już nie żyje, ale i tak nie potrafię sobie wyobrazić jakie to straszne musi być uczucie. Iwoncia ma rację, cieszcie się dzidziolkiem
Stary 2012-02-22, 17:39   #3088
anusia1808
Rozeznanie

Hej dziewczyny
w piątek mam umówioną swoją pierwszą poważną wizytę na USG
no może nie koniecznie pierwszą bo byłam wcześniej dwa tygodnie temu ale lekarz stwierdził że to dopiero 5/6 tc i jest za mała aby coś było widać poza ciałkiem żółtym. Kazał mi przyjść za dwa tygodnie więc idę w piątek.
To będzie chyba jakiś 7/8 tc jak myślicie będzie już słychać serduszko?
Bo widać moją fasolkę to chyba będzie już ładnie na USG chociaż ja to tam zawsze bardzo mało widzę
Boje się troszkę tej wizyty ale to chyba normalne co?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:40   #3089
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
przytulam Cię bardzo mocno

Cytat:
Adunia, ja wierzę z całego serca, że córeczka da radę i urodzi sie zdrowiutka ku radości rodziców i nas wszystkich tutaj

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:45   #3090
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
w piątek mam umówioną swoją pierwszą poważną wizytę na USG
no może nie koniecznie pierwszą bo byłam wcześniej dwa tygodnie temu ale lekarz stwierdził że to dopiero 5/6 tc i jest za mała aby coś było widać poza ciałkiem żółtym. Kazał mi przyjść za dwa tygodnie więc idę w piątek.
To będzie chyba jakiś 7/8 tc jak myślicie będzie już słychać serduszko?
Bo widać moją fasolkę to chyba będzie już ładnie na USG chociaż ja to tam zawsze bardzo mało widzę
Boje się troszkę tej wizyty ale to chyba normalne co?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Różnie to bywa. Ja byłam w 5 tyg. i był już pęcherzyk widoczny, a pod koniec 6 tyg. widziałam bijące serduszko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości