Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1920 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 16:59   #57571
gohs
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Hmm olej? Dosłownie odrobina. Albo zgodna odżywka d/s też ociupinkę.

Pochwalę Wam się jak podcięłam koleżance włosy. Byłam u niej na weekend, zobaczyłam te wiszące ogonki (cienkie i rozdwojone!) i miałam obciąć nożyczkami fryzjerskimi, ale okazało się, że nie mam przy sobie i musiały wystarczyć takie wielkie nożyczki do papieru Po prostu na sucho złapałam wszyskie włosy i ciach. Miejscami może z 10cm poszło, ale bez żalu. Potem boki lekko skróciłam et voila. Trwało to ok 5min i pierwszy raz była zadowolona od razu (poprzednio musiała dojrzewać po moich cięciach) Mówi, że włosy od razu niebo a ziemia, odżyły. Na zdjęciach wygląd przed i po.
No proszę, niezły efekt Moim pewnie też by się to przydało ale taaaak mi żal długości, bo pierwszy raz od chyba 5 lat są minimalnie dłuższe niż zwykle Według pofarbowego odrostu, powinnam mieć dłuższe o jakieś 15cm, a nie mam, a nie podcinałam
Stary 2012-02-22, 17:04   #57572
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
końcówki zupełnie jak moje ładnie ścięte, choć ja się na tym nie znam ;d
No coś podobnego, dlatego mi się przypomniało, bo to w grudniu było Ale u niej na pofalowanych było widać te ogonki, a u Ciebie na kręciołąch nie Dziękować

Ej minęła godzina, nie miałaś iść do fryzjera

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
No proszę, niezły efekt Moim pewnie też by się to przydało ale taaaak mi żal długości, bo pierwszy raz od chyba 5 lat są minimalnie dłuższe niż zwykle Według pofarbowego odrostu, powinnam mieć dłuższe o jakieś 15cm, a nie mam, a nie podcinałam
Ja jak czuję, że końcówki są niemiłe już w dotyku to ścinam ok 5 do 10mm, łapię pasma jedno po drugim - totalny chaos, ale jakoś idzie. I widzę jak do umywalki spadają
To skręt moja droga, SKRĘT - rosną, ale nie widać, bo się kręcą ;]
A weź porównaj sobie ich długość ze zdjęciami z wakacji - pewnie odnajdziesz te 15cm
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA

Edytowane przez yoanka85
Czas edycji: 2012-02-22 o 17:06
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:10   #57573
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
No coś podobnego, dlatego mi się przypomniało, bo to w grudniu było Ale u niej na pofalowanych było widać te ogonki, a u Ciebie na kręciołąch nie Dziękować

na 17;15 idę, a fryzjer jest w tym samym budynku po ścinaniu zrobię zdjęcia
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:12   #57574
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Aż jestem ciekawa efektów

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:22   #57575
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Ja od początku myję Isaną z olejem babassu i nic się nie dzieje, oleje też nią zmywam tylko na dwa razy wtedy A włosy myję 2 razy w tygodniu (zazwyczaj środa-niedziela).

Ooo to nie wiedziałam Ale taki z adresami sklepów gdzie można kupić trudno dostępne produkty typu Bingo, Khadi, Jantar?

Ja mam odwrotnie - te od spodu ładne, mocne, a wierzchnia warstwa mizerna - puszy się i w dotyku struktura włosa taka bardziej chropowata (porowata?). Zakładam, że to wina słońca

To może chlaśnij tak z 5cm (propozycja w załączniku), to Ci ulży i pozbędziesz się tych cieniutkich, zmęczonych końcówek Ale na pokręconych nie widać tych ogonków
Chociaż z drugiej strony ja miałam podobnie - miałam podcięte w kształt odwróconego V, tam gdzie powinny być najdłuższe były najkrótsze, i mimo że na kręconych nie było tego widać to sama świadomość mi przeszkadzała (psychoza...)

Nie słuchaj koleżanki, bo co osoba to inna opinia. Mi przyjaciółka mówiła, że z końską grzywą (taka gruba, prosta) wyglądam świetnie i wogóle z prostymi włosami. A mi nie pasuje, koledze zdjęcie tej fryzury pokazałam to nazwał to "ludzik LEGO"

dżokejka... koniara jesteś?
Nieee, dżokejkę (zwykłą czapkę z daszkiem) noszę czasem latem na rower lub plażę.
Cytat:
yoanka85, zamierzam powiedzieć fryzjerce, żeby obcięła to, co już jest nie do odratowania, a potem rozpoczynam zmasowany atak ku porostowi
Ojoj, zeby sie dobrze skończyło i płaczu nie bylo.
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

A ja lubie siebie w prostych, choc "jakosciowo" te wlosy sa wtedy kiepskie - suchutkie sianko no i konce sie oczywiscie podkrecaja i tak. Ale gdy przed cg dwa razy do roku zdarzylo mi sie wyprostowac to dopiero wtedy zbieralam wlosowe komplementy, ale to pewnie przez to ze wtedy bylo widac jakie sa dlugaśne no i ludzie jakos tak lubia proste wlosy... Chyba bardziej niz krecone. Jak tylko wyprostowalam to zaraz slyszalam "chce ciebie czesciej widziec w prostych" Dobrze, ze ich wtedy nie posluchalam

Co do grzywki - tez sie powaznie zastanawiam czy by jej nie zapuscic, ale boje sie, ze nie wytrwam Ciezko jest? Poza tym po tylu latach z grzywka wydaje mi sie, ze bede glupio wygladac bez niej, do tego ten moj kwadratowy ksztalt twarzy...

Przyszly moje mazidelka z ZSK
Towje proste faktycznie też śłiczne. Ja też siebie lubiłam w prostych, ale żal mi włosów... Na poczatku znoiszczeń nie byłoo widać, ale po 7 latach prostownicy i dwóch trwałych prostujących-nie ogarniałam ich, nawet prostownica nie robiła połysku, tak były zniszczone.
Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość

A mnie się właśnie baardzo podobają takie drobne loczki i nie miałabym nic przeciwko, żeby ktoś zaczarował moje strączki

Album z pewnością będę podziwiać jeszcze nie raz, ale to nie to samo. To tak, jakbyś miała ładną przyjaciółkę (albo lepiej! - przyjaciela ) i oglądała ją tylko na zdjęciach - nieważne, czy sprzed kilku tygodni, czy sprzed miesiąca. Miałabyś jakieś jej wyobrażenie, świadomość, że jest ładna, ale jednak niedosyt pozostanie, bo wiesz, że nie zbrzydła - no bo jak - ale mogła np. zacząć się inaczej malować, albo... zakochać ? Dobra, ta metafora nie była udana, w każdym razie, myśl, myśl, bo jestem pewna, że każda z nas chce zobaczyć Twoje lokaski w wydaniu końcowo lutowym.

Tak, na deskorolce. Przeraża mnie wizja przebywania na dworze w zimę dłużej, niż to konieczne, ale z drugiej strony.. taka adrenalina. Rozumiem, że przez rękę taka mała trauma pozostanie, ale z czasem, wiem, że dasz się ponieść emocjom.
Haha, o matko, bolało ? Kojarzy mi się z typową bajką/komedią, bo oni zawsze mają jakieś bliskie spotkania z drzewami/puchem.

Hm, właściwie, to już minął jakiś czas od kiedy jestem CG. Dziewczyny tutaj są krócej i radzą sobie lepiej, ale fakt - nigdy nie przykładałam wagi do stylizacji...

haha, jeżeli są efekty, a są, to może być i ciężka.

My też dziękujemy.

ładne są!

I ja mam wysokie, źle czuję się bez grzywki, a jest już do ust.

Zainspirowana zdjęciami afrogirl, zawinęłam kilka pasm w folię. Ogólnie chciałam uzyskać efekt takich drobniutkich loczków, a raczej ich imitacji, bo takich: http://msnlatino.telemundo.com/_cach...___484x363.jpg nigdy mieć nie będę, Wyszło, jak wyszło, ale fajnie mieć takie coś na glowię.
Włosy włosami-efekt świetny, ale te oczyska!!!
Cytat:
Hmm olej? Dosłownie odrobina. Albo zgodna odżywka d/s też ociupinkę.

Pochwalę Wam się jak podcięłam koleżance włosy. Byłam u niej na weekend, zobaczyłam te wiszące ogonki (cienkie i rozdwojone!) i miałam obciąć nożyczkami fryzjerskimi, ale okazało się, że nie mam przy sobie i musiały wystarczyć takie wielkie nożyczki do papieru Po prostu na sucho złapałam wszyskie włosy i ciach. Miejscami może z 10cm poszło, ale bez żalu. Potem boki lekko skróciłam et voila. Trwało to ok 5min i pierwszy raz była zadowolona od razu (poprzednio musiała dojrzewać po moich cięciach) Mówi, że włosy od razu niebo a ziemia, odżyły. Na zdjęciach wygląd przed i po.
Świetne cięcie.(też lubie sie bawić nozyczkami). A próbowałaś koleżankę nakłonić do CG? Widać ze fajne fale, przydałoby im się trochę nawilżenia.
Cytat:
No to juz siedzisz na fotelu
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:26   #57576
pussynka
Raczkowanie

Lightbulb Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
obstawiałabym drożdże sporo osób ma po nich wysyp pryszczy.
Ja niegdyś jadłam o później brałam drożdże z powodu problemów skórnych i efekty były super! W sumie głównie z tym kojarzą mi się drożdże. Choć przyznam, że teraz jakichś spektakularnych efektów niestety nie widzę No ale nie mam juz nastu lat

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale się naśmiałam
Zrobiłam tą płukankę z l-cysteiny, poszłam do pokoju i siedzieli rodzice. Po jakiejś chwili Mama do Taty: Spierdziałeś się?!
Tata: Niee, no co Ty!
Mama: Jak nie, jak czuję!
Zaczęłam się tak turlać ze śmiechu, ale nic nie powiedziałam
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mój TŻ gra w zespole, który bierze udział w konkursie na hymn EURO 2012. Szczegóły w moim podpisie (niestety link trzeba skopiować/zaznaczyć ręcznie). Pomożecie im swoimi głosami? To niestety tylko dla tych, którzy maja konto na FACEBOOku. Z góry ogromne dzięki
Bardzo chętnie, ale napisz proszę jaki wykonawca a najlepiej na której też sa stronie, bo tego jest od groma...

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No to już nie lubię l-cysteiny Rozwaliła mi loki w drobniutkie
Pokaż fotkę plisss! I daj znać jak z "zapachem"

Cytat:

Edit : zdjęcia po oliwie całonocnej
nie umiem zrobić ładnej fotki, a tak mi sie podoba
Mniamnuśne jak zawsze

Cytat:
znacie jakieś kosmetyki zabezpieczające końcówki zgodne z CG?
Ja uzywam oliwki, np. Alterry. Rycyna zbytnio obtłuszczała albo źle nakładałam.

U mnie puch i brak błysku, bleee...

A przy okazji - kupiłam sobie odzywkę Artiste różową (często pojawiała się w Waszych wypowiedziach). Nie wiem tylko czy dobra kupiłam - "keratyna, naturalny jedwab, gliceryna i pantenol". Dobre to? Nadaje się?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:33   #57577
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, daj od razu fotki

Nareszcie wysłali mi zamówienie z ekostrefy! Już się nie mogę jantara doczekać, a bingacza shea będę miała dziś, bo mama akurat się do tesco wybiera, kazałam jej też zerknąć na oleje
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:35   #57578
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

jakbym czytała o sobie, kiedy w końcu jednak uznałam, że to nie zło, nie pali jak prostownica, s skład ma niezły, zdałam sobie sprawę, że po prostu nie umiem.
kiedyś wgniatałam piankę, wiadomo, świństwo, ale tylko ją wgniotłam i włosy robiły, co chciały, a i efekt był zadowalający. teraz mam isanę, biorę niewielką ilość, chcę harmonijkować/ugniatać, a wszystko zostaje na ręku, albo się ciągnie. więc najzywczajniej w świecie stylizację olewam, a potem wyglądam, jakbym wpadła na słup elektryczny.
Za to Twoje włosięta uwielbiam, nie tylko za skręt, ale i kolor.

dzięki
Cytat:
znacie jakieś kosmetyki zabezpieczające końcówki zgodne z CG?
olej kokosowy?
Cytat:

I ja mam wysokie, źle czuję się bez grzywki, a jest już do ust.
.
ale Tobie z grzywka ładnie - mi niekoniecznie
Cytat:
Mówi, że włosy od razu niebo a ziemia, odżyły. Na zdjęciach wygląd przed i po.

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Ja niegdyś jadłam o później brałam drożdże z powodu problemów skórnych i efekty były super! W sumie głównie z tym kojarzą mi się drożdże.
drożdże brałaś więc obstawiam piwne, rozmowa tyczyła drożdży piekarskich, zrobionych do picia - po takich bardzo dużo osób ma problemy skórne.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:35   #57579
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość

Nareszcie wysłali mi zamówienie z ekostrefy! Już się nie mogę jantara doczekać, a bingacza shea będę miała dziś, bo mama akurat się do tesco wybiera, kazałam jej też zerknąć na oleje
Napisali do Ciebie sami czy ich męczyłaś? Bo u mnie wciąż cisza...
Stary 2012-02-22, 17:36   #57580
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość

ile to juz tygodni mi obiecali wysłac w poniedziałek i

Stary 2012-02-22, 17:37   #57581
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

dzięki

olej kokosowy?

ale Tobie z grzywka ładnie - mi niekoniecznie

drożdże brałaś więc obstawiam piwne, rozmowa tyczyła drożdży piekarskich, zrobionych do picia - po takich bardzo dużo osób ma problemy skórne.
No rzeczywiście. teraz też łykam piwne choinka... Nawet głupia nie pomyślałam, że to co innego. To może nie ma co ich łykać?
Jakie Wy łykacie? (bo picia nie przezyję...)
Stary 2012-02-22, 17:45   #57582
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisali do Ciebie sami czy ich męczyłaś? Bo u mnie wciąż cisza...
Napisałam do nich maila dwa razy, dwa tygodnie temu i w tamtym tygodniu, na tego w tamtym tygodniu odpowiedzieli mi w poniedziałek i napisali, że w tym tygodniu wyślą i dziś dostałam maila, że dziś wysłali moje zamówienie. Fajnie by było gdyby jutro doszło, bo w sumie mieszkam całkiem blisko Warszawy, ale pewnie będzie w piątek, albo w poniedziałek.

Cytat:
ile to juz tygodni mi obiecali wysłac w poniedziałek i
Dokładnie to będzie 2 tygodnie i 1 dzień, ale powiem wam, że na nic tak długo nie czekałam. A zamawiał ktoś od nich wcześniej? Też były problemy z wysyłką?
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:45   #57583
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Pochwalę Wam się jak podcięłam koleżance włosy
Bardzo fajnie Wlosy jakby optycznie zyskaly na gestosci, zwlaszcza ten dol

Cytat:
yoanka85, zamierzam powiedzieć fryzjerce, żeby obcięła to, co już jest nie do odratowania, a potem rozpoczynam zmasowany atak ku porostowi
Ryzykantka z Ciebie Trzymam kciuki, zeby fryzjerka sie nie zagalopowala i zebys byla zadowolona z efektu

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:45   #57584
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jak czuję, że końcówki są niemiłe już w dotyku to ścinam ok 5 do 10mm, łapię pasma jedno po drugim - totalny chaos, ale jakoś idzie. I widzę jak do umywalki spadają
To skręt moja droga, SKRĘT - rosną, ale nie widać, bo się kręcą ;]
A weź porównaj sobie ich długość ze zdjęciami z wakacji - pewnie odnajdziesz te 15cm
No tak, o tym nie pomyslałam Od września faktycznie jest trochę przyrostu Bardziej chodziło mi o to, że przed zmianą pielęgnacji włosy rosły, ale efektu nie było bo końcówki się kruszyły non stop

w codzienniku aktualizacja dzisiejsza
Stary 2012-02-22, 17:47   #57585
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
w codzienniku aktualizacja dzisiejsza
Widziałam Bardzo fajne

Stary 2012-02-22, 17:57   #57586
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
No rzeczywiście. teraz też łykam piwne choinka... Nawet głupia nie pomyślałam, że to co innego. To może nie ma co ich łykać?
Jakie Wy łykacie? (bo picia nie przezyję...)
te piwne sa lepsze, natomiast piekarskie lepiej sie wchłaniają ( że prostsza forma podaży) sama już zgłupiałam ale po rozmowie z dermatologiem, od którego wiem, że bardzo dużo ma pacjentów z pryszczami po piciu drożdży, myśle ze najlepiej byłoby piwne skombinować, moze są w wersji do picia

Stary 2012-02-22, 18:19   #57587
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Aaaha to wiele tłumaczy

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Nieee, dżokejkę (zwykłą czapkę z daszkiem) noszę czasem latem na rower lub plażę.

Świetne cięcie.(też lubie sie bawić nozyczkami). A próbowałaś koleżankę nakłonić do CG? Widać ze fajne fale, przydałoby im się trochę nawilżenia.
Aaa myślałam, że końska dżokejka. Ja koniara jestem... Średnio raz w roku średnio godzina jazdy
Koleżankę poinstruowałam co i jak, kokosa kupiłyśmy, orzecha jej odlałam, poleciłam różne oleje i odpowiednie kosmetyki. Tylko od grudnia się nie widziałyśmy więc nie wiem co i jak.

Cytat:

A przy okazji - kupiłam sobie odzywkę Artiste różową (często pojawiała się w Waszych wypowiedziach). Nie wiem tylko czy dobra kupiłam - "keratyna, naturalny jedwab, gliceryna i pantenol". Dobre to? Nadaje się?
Tak, to ta i nadaje się Ja czasem używam jej do mycia i jest dobrze.
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
Stary 2012-02-22, 18:35   #57588
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Na olejowym dziewczyny pisaly, ze Joaśka z miodem i cytryna dosc mocno rozjasnila im wlosy, Wy tez zauwazylyscie to u siebie?
hmmm :. to może dlatego TZ i koleżanka (osobno )stwierdzili ze mam jakies jaśniejsze włosy

ale używam kilku joasiek na zmianę...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:06   #57589
natalcia250
sentimental animal

no i wróciłam płaczu nie ma, fryzjerka bardzo fajna sama ma kręcone włosy (w sumie falowane) ale baardzo zniszczone. nie prostowała, obcinała na mokro, upewniała się ile ma obciąć, ile poszło nie wiem, zmierzę jak włosy wyschną, bo po powrocie łeb od razu pod kran suszyła mi dyfuzorem, ale efekt baaaaaaaardzo marny wstawię zdjęcia jak już zrobię po swojemu, zobaczycie czy będzie jakaś różnica

no i powiedziała, że mam takie błyszczące włosy
Stary 2012-02-22, 19:12   #57590
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
no i wróciłam płaczu nie ma, fryzjerka bardzo fajna sama ma kręcone włosy (w sumie falowane) ale baardzo zniszczone. nie prostowała, obcinała na mokro, upewniała się ile ma obciąć, ile poszło nie wiem, zmierzę jak włosy wyschną, bo po powrocie łeb od razu pod kran suszyła mi dyfuzorem, ale efekt baaaaaaaardzo marny wstawię zdjęcia jak już zrobię po swojemu, zobaczycie czy będzie jakaś różnica

Jak powiedziała tak sama fryzjerka, to naprawdę muszą być super błyszczące

Stary 2012-02-22, 19:28   #57591
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

super !!
już nie ma ogonków i proszę uśmiech już

Stary 2012-02-22, 19:30   #57592
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
gdzie znalazłaś zdjęcia claudiiin? przeszukałam dziennik i nic mi nie wyskakuje
W dzienniku jeszcze sie nie wpisywalam, wrzucalam moje zdjecia kilka dni temu w tym watku Ale od razu mowie (pisze ), ze do pieknych kręciołów little.b.blue sie nie umywaja
swoja droga ta wyszukiwarka jest fatalna, albo ja cos zle robie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
hmmm :. to może dlatego TZ i koleżanka (osobno )stwierdzili ze mam jakies jaśniejsze włosy

ale używam kilku joasiek na zmianę...

O! A jednak W ogole to Ty masz takie magiczne wlosy, ktore potrafia byc raz proste, raz krecone, prawda? Musze sprobowac kiedys, czy na moich uda sie taki myk Nie mam obecnie mocnego skretu, cos jak 2c, wiec kto wie

Cytat:
Jak najbardziej dobre, z tym, ze nie poleca sie jej do stosowania solo - raczej w mieszance z jakas emolientowa, np. Alterra lub Garnier, albo najpierw Artiste, a na to emolientowa, tudziez jakies inne kombinacje

Ja teraz siedze naolejowana lnianym jednak, nie migdalowym. Wyprobowalam dzis metode miseczkowa i hojnie polalam oleju do tej wody, bo chce go w koncu zuzyc Skoro juz utknelam w miescie, to chociaz zrobie sobie mini SPA, a co!

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
Stary 2012-02-22, 19:35   #57593
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:

uff to dobrze, że jesteś zadowolona sama nie rozumiem dlaczego aż tak się wczułam i tak się martwiłam niczym matka polka chyba jakaś trauma mnie dręczy

mierzyłam ostatnio włosy w kategorii gęstości i wychodzi na to, że przybyło mi ich i mam "iii"
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
Stary 2012-02-22, 19:40   #57594
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

Jak najbardziej dobre, z tym, ze nie poleca sie jej do stosowania solo - raczej w mieszance z jakas emolientowa, np. Alterra lub Garnier, albo najpierw Artiste, a na to emolientowa, tudziez jakies inne kombinacje

Ja teraz siedze naolejowana lnianym jednak, nie migdalowym. Wyprobowalam dzis metode miseczkowa i hojnie polalam oleju do tej wody, bo chce go w koncu zuzyc Skoro juz utknelam w miescie, to chociaz zrobie sobie mini SPA, a co!
Garniera i Alterke mam na szczęście, dobrze wiedzieć. A przy okazji - możesz wytłumaczyć dlaczego tak? (wścibska jestem)
Aha, piszesz o uzywaniu jej jako bs czy jako O zamiast olejowania?
Stary 2012-02-22, 19:43   #57595
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

odeślesz mnie gdzie jest napisane o tej metodzie?

Stary 2012-02-22, 19:51   #57596
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
uff to dobrze, że jesteś zadowolona sama nie rozumiem dlaczego aż tak się wczułam i tak się martwiłam niczym matka polka chyba jakaś trauma mnie dręczy

mierzyłam ostatnio włosy w kategorii gęstości i wychodzi na to, że przybyło mi ich i mam "iii"
trauma? czyżby jakaś nieudana wizyta? (:

a jak mierzy się tą gęstość?
Stary 2012-02-22, 19:53   #57597
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ooo to nie wiedziałam Ale taki z adresami sklepów gdzie można kupić trudno dostępne produkty typu Bingo, Khadi, Jantar?
Wklejam link do wątku, nie wszędzie są adresy: KLIK

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Na olejowym i na blogu Anwen. Żeby było szybciej podam Ci link do Anwen (znowu nie mam na nic czasu buuuuuuu)
KLIK

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:58   #57598
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Garniera i Alterke mam na szczęście, dobrze wiedzieć. A przy okazji - możesz wytłumaczyć dlaczego tak? (wścibska jestem)
Aha, piszesz o uzywaniu jej jako bs czy jako O zamiast olejowania?
Pisze o uzywaniu jej jako ds Nie wiem dlaczego tak, pewnie dlatego, ze za duzo w niej protein i humektantow w stosunku do emolientow. Zreszta ja jej kiedys uzylam sama i rzeczywiscie nie bylam zadowolona z efektu - puch i raczej suchosc. Teraz mieszam ja z Alterra. Eloe pisala gdzies o tym - z tego co pamietam mozna je wlasnie mieszac, lub nalozyc najpierw Artiste, na to odzywke emolientowa; albo splukac Artiste woda i dopiero wtedy nalozyc emolientowa; albo nalozyc Artiste na mokre, zostawic do wyschniecia, a potem dopiero splukac i nalozyc emolientowa odzywke (tego ostatniego nie jestem pewna, moglam cos namieszac). Artiste jest tez dobra do kuracji proteinowych, takich przed myciem, wzbogacona roznymi rzeczami - czyli wtedy jako pierwsze O zamiast olejowania

Cytat:
http://anwena.blogspot.com/2012/01/c...-haircare.html

EDIT: Juz mnie widze Basia wyprzedzila

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-02-22 o 20:02
Stary 2012-02-22, 20:37   #57599
kascysko
Zakorzenienie

Gohs, witaj

Kupiłam oliwkę BD, zaraz będę próbować
Dziewczyny, jakie Rabarba ma włosy Loki bezpuchowe, mimo niesprzyjającej pogody
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:42   #57600
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
trauma? czyżby jakaś nieudana wizyta? (:

a jak mierzy się tą gęstość?
A bo to nie jedna

Jak prosiłam o podcięcie końcówek 2cm to ścinały mi fryzjerki około 10cm.
Jak nie miałam pomysłu i mówiłam "proszę mi coś dobrać" to wychodziłam wystrzępiona jak kurczak - wierzchnia warstwa 20cm długości, spodnia za ramiona, pośrednich brak ;]
Jak w liceum chciałam na chłopaka to zrobiła ze mnie czeskiego piłkarza (góra krótko, z tyłu wywinięty ogonek).
Jedynie z grzywki rok temu zrobionej byłam zadowolona (wtedy byłam prostowłosa), ale w sumie nie musiała na tą grzywkę brać włosów zza czubka głowy. Teraz czekam aż odrosną.
Dlatego podcinam sobie sama, proszę chłopa albo mamę. A mamie podcinam ja - jej też fryzjerki robiły kalafiora

Aha, tu jest opisane jak mierzyć gęstość włosów: http://homepage.mac.com/annsofie.hen...ersonal27.html

W skrócie - robimy kitkę ze wszystkich włosów i mierzymy jej obwód np. miarą krawiecką. Jesienią miałam ok 9cm, teraz mam 11cm Roooosną

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Wklejam link do wątku, nie wszędzie są adresy: KLIK

Ooo dziękuję Zaraz poszukam namiarów w Poznaniu i Koszalinie (w co wątpię)
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA

Edytowane przez yoanka85
Czas edycji: 2012-02-22 o 21:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości