Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 17:46   #4561
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ok dziękuję za odpowiedź
Zastanawiam się nad wyjazdem za jakiś czas i pytam bo sama nie znam rewelacyjnie angielskiego, a nawet powiem że znam tyle co nic
My tak w sumie na szybko wyjechalismy,okazja sie trafila.I naczej to pewnie w Polsce by byla jakas intensywna nauka,a tak to nie bylo kiedy.W szkole z mezem mielismy niemiecki i rosyjski

A jesli myslisz o wyjezdzie,to radzilabym ci zaczac jak najszybciej nauke,zey chociaz dogadac sie w stopniu podstawowym.Coraz gorzej jest z praca jak jezyka sie nie zna.Ja szukajac pracy i chodzac po agencjach,nawet jesli przyjmowali w nich Polacy to musialam rozmawiac po angielsku.
Stary 2012-02-22, 17:46   #4562
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pokłuwania w macicy że aż nie umiem wstać :/
Jak wyglądają wasze skurcze? to jakiś ból? czy tylko napinanie się brzucha?
O masakra mój mały wkłada mi nóżki z prędkością światła pod żebra aż boli.
Mi do tej pory brzuch się napinał jakby mnie ktos obręczą ściskał. Ale od kiedy brzuch opadł to mam pobolewania w dole brzucha ale co to jest
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:47   #4563
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam takie pokłuwania w macicy że aż nie umiem wstać :/
Jak wyglądają wasze skurcze? to jakiś ból? czy tylko napinanie się brzucha?
O masakra mój mały wkłada mi nóżki z prędkością światła pod żebra aż boli.
ja już od miesiąca albo więcej czuję takie jakby kłucie w szyjkę ale to dzidzia jak się rusza. Chyba że o co innego Ci chodzi. A jeśli chodzi o skurcze to brzuch się robi taki twardy i czasem mam napady gorąca i aż oddycha się ciężko.
Cytat:
Ok dziękuję za odpowiedź
Zastanawiam się nad wyjazdem za jakiś czas i pytam bo sama nie znam rewelacyjnie angielskiego, a nawet powiem że znam tyle co nic
ja jak wyjeżdżałam to praktycznie nic nie umiałam, teraz już się dogaduję i potrafię sobie wszystko załatwić. Moim zdaniem samemu ciężko się jest nauczyć trzeba jak najwięcej z nimi rozmawiać i z czasem już coraz lepiej idzie.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:48   #4564
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
czy któraś z Was zamawiała staniki do karmienia na allegro??
Jak tak to mogę prosić o link do sprzedawcy i wypowiedź czy rozmiarówka się zgadza?
ja zamawiałam ale takie zwykłe tylko cyce mi urosły i chyba będą o rozmiar za małe
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:54   #4565
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

ja jak wyjeżdżałam to praktycznie nic nie umiałam, teraz już się dogaduję i potrafię sobie wszystko załatwić. Moim zdaniem samemu ciężko się jest nauczyć trzeba jak najwięcej z nimi rozmawiać i z czasem już coraz lepiej idzie.
Pewnie,ze najlepiej nauczyc sie rozmawiajac.Ale jakies podstawy trzeba znac.Chyba ze ma sie kogos kto pomoze i zalatwi rozne rzeczy.Ja musialam radzic sobie sama.Tzn niby kogos mialam,ale jak uslyszalam za ile taka pomoc to podziekowalam.
A wyjezdzajac musisz zalatwic sobie mieszkanie,insurance,znal ezc prace,zarejestrowac sie w przychodni itp.
Wiec nie znajac wcale jezyka nie zalatwisz nic.
Stary 2012-02-22, 17:55   #4566
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

ból jak na okres?
tak

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
ja już od miesiąca albo więcej czuję takie jakby kłucie w szyjkę ale to dzidzia jak się rusza. Chyba że o co innego Ci chodzi. A jeśli chodzi o skurcze to brzuch się robi taki twardy i czasem mam napady gorąca i aż oddycha się ciężko.

mi sie jeszcze czasem niedobrze z bolu robi jak mnie mocno zlapie
Stary 2012-02-22, 17:56   #4567
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowała któraś z Was te naleśniki z Biedronki??
Bo mam takie pytanie jakiś czas temu kupiłam i zamroziłam je bo termin się kończył i nie wiem czy teraz po rozmrożeniu będą się nadawały do zjedzenia??
oj nie wiem, ja zawsze robię sama i jem świeże
Stary 2012-02-22, 18:00   #4568
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
My tak w sumie na szybko wyjechalismy,okazja sie trafila.I naczej to pewnie w Polsce by byla jakas intensywna nauka,a tak to nie bylo kiedy.W szkole z mezem mielismy niemiecki i rosyjski

A jesli myslisz o wyjezdzie,to radzilabym ci zaczac jak najszybciej nauke,zey chociaz dogadac sie w stopniu podstawowym.Coraz gorzej jest z praca jak jezyka sie nie zna.Ja szukajac pracy i chodzac po agencjach,nawet jesli przyjmowali w nich Polacy to musialam rozmawiac po angielsku.
A powiedz co robiłaś z córką jak szłaś do pracy - zostawiałaś ją samą?

Co do wyjazdu to jeszcze nic pewnego bo nie wiadomo czy Nam się to uda ale napewno nie tak szybko...

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
moim zdaniem tak samo ciężko się nauczyć samemu dopiero jak się tam siedzi to idzie się bardziej nauczyć wiem po sobie choć ja byłam krótko i tylko w odwiedzinach a już zaczęłam kumać o czym kto mówi i powoli coś tam mówić.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
ja zamawiałam ale takie zwykłe tylko cyce mi urosły i chyba będą o rozmiar za małe
dziękuję mi chodzi o takie zwykłe.
ja nie wiem jak tam z moimi czy urosną jeszcze czy nie

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:00   #4569
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A powiedz co robiłaś z córką jak szłaś do pracy - zostawiałaś ją samą?

Co do wyjazdu to jeszcze nic pewnego bo nie wiadomo czy Nam się to uda ale napewno nie tak szybko...
Nie no co ty.
Jest tutaj moja mama.
Stary 2012-02-22, 18:06   #4570
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Nie no co ty.
Jest tutaj moja mama.
a no widzisz, a my jak będziemy wyjeżdżać to w 3 i ja będę z dzieckiem a mąż w pracy ale póki co chcemy jeszcze posiedzieć w polsce, aż mąż zdobędzie doświadczenie.
Bo w jego zawodzie tam chcą od 3 do 5 lat doświadczenia.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-22, 18:07   #4571
natkulec
Zadomowienie

Hej!
Ja dziś po KTG, wszystko w porządku, serducho bije jak dzwon jak się nic nie będzie działo to 29.02 nast KTG a po 1 marca cesarka
Stary 2012-02-22, 18:11   #4572
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a no widzisz, a my jak będziemy wyjeżdżać to w 3 i ja będę z dzieckiem a mąż w pracy ale póki co chcemy jeszcze posiedzieć w polsce, aż mąż zdobędzie doświadczenie.
Bo w jego zawodzie tam chcą od 3 do 5 lat doświadczenia.
Rozumiem.
Ale i tak mysle,ze przyda sie jak troche pouczysz sie jezyka,chocby z ksiazek,plyt.Tym bardziej,ze bedac z dzieckiem,nie pracujac bedziesz miala mniejszy kontakt z jezykiem.
Stary 2012-02-22, 18:14   #4573
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie,ze najlepiej nauczyc sie rozmawiajac.Ale jakies podstawy trzeba znac.Chyba ze ma sie kogos kto pomoze i zalatwi rozne rzeczy.Ja musialam radzic sobie sama.Tzn niby kogos mialam,ale jak uslyszalam za ile taka pomoc to podziekowalam.
A wyjezdzajac musisz zalatwic sobie mieszkanie,insurance,znal ezc prace,zarejestrowac sie w przychodni itp.
Wiec nie znajac wcale jezyka nie zalatwisz nic.
masz rację, o tym nie pomyślałam Jak przyjechałam to kolega mi pomógł to wszystko załatwić.
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Hej!
Ja dziś po KTG, wszystko w porządku, serducho bije jak dzwon jak się nic nie będzie działo to 29.02 nast KTG a po 1 marca cesarka
to super że wszystko w porządku. Już nie długo się z dzidzią przywitasz

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:15   #4574
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
czemu cc?
Stary 2012-02-22, 18:20   #4575
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Rozumiem.
Ale i tak mysle,ze przyda sie jak troche pouczysz sie jezyka,chocby z ksiazek,plyt.Tym bardziej,ze bedac z dzieckiem,nie pracujac bedziesz miala mniejszy kontakt z jezykiem.
No tak wiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-22, 18:24   #4576
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Cytat:
Rozumiem.
Lepiej przyswoic chocby podstawowe slowka bo co jak z dzieckiem do lekarza trzeba bedzie isc?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:27   #4577
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A mnie bola biodra, dretwieje mi noga i przed chwilka mialam znow taki skurcz jak wczoraj ze az zaklnelam

emigra
nie jest latwo byc konsekwentnym, jednak to co napisalas o synku kolezanki co wyprawia, nie miesci mi sie w glowie. Sama mam prawie 3-letniego syna i doskonale wie, ze np jesli czyms rzuci to ponsieie tego konsekwencje. Staramy sie mu tlumaczyc, ze wogole nie wolno rzucac czymkolwiek w kogos w cos itd, jedynie pilka do mamy lub do taty jak wspolnie gramy. Czy kuleczka z papieru kiedy razem sie bawimy. Dzieci bardzo czesto robia rozne rzeczy, ale od nas zalezy na ile im pozwolimy. Sa metody, bez krzyku, dzieki ktorym mozna nauczyc dziecko, ze pewnych rzeczy nie wolno i koniec kropka. I nie wyobrazam sobie zeby moj grzebal u kogos w domu poszufladach, ani tez zeby w tym wieku ruszal wszystko co mu sie nawinie na rece. Wiadomo, jak byl mlodszy, to bylo ciezko, bo trzeba bylo setki razy powtarzac, ale w koncu wie co wolno mu a czego nie. I wiadome jest, ze dziecko kiedy poznaje swiat ciezko powstrzymac od dotykania wszystkiego ale wszystko z glowa.
Tylko dziecku wspolczuc, ze nie ma wytyczonych granic. No ale co zrobisz, niektorzy tak wychowuja dzieci. I mozna te roznice w wychowaniu zauwazyc juz w piaskownicy. Znam z widzenia mame, ktorej nie rusza, ze jej dziecko bije inne dzieci i ze zabiera im zabawki. Ona udaje ze tego nie widzi, bo nie zwraca tym dzieciom uwagi. Jak widze ta dziewczyne to unikam.

karo_z No i nie dowiesz sie jak to bylo z ta ksiazeczka
Ale super sprawa z tym wyjazdem Ja tez tak chce!

rybka ciesze sie, ze teraz jest taka swiadomosc facetow odnosnie ciazy, porodu itd, bo przeciez to nie tylko te cudowne momenty ale duzo duzo trudow i jesli ma sie wsparcie w mezczyznie to latwiej przez to przebrnac.

gosia moj maz nie dal mi zadnego prezentu z tej okazji, ze tyle czasu z wieloma roznymi ciezkimi dolegliwosciami nosilam i urodzilam mu syna, ale nie potrzebowalam prezentu. Dla mnie jego prezentem byly te slowa, ze dziekuje mi za syna oraz to, ze pomagal zawsze wtedy kiedy potrzebowalam od niego pomocy. Na zmiane ze mna wstawal w nocy do malego a takze pomagal w ciagu dnia. Uwazam, ze to sa najpiekniejsze dowody milosci do dziecka i do mnie.
I Ty tez pieknie to ujelas, milosc to nie tylko pozadanie, seks ale wlasnie to, ze mozemy na siebie liczyc w tych trudnych momentach. I ja osobiscie widze to u siebie w pracy na oddziale, kiedy kobiety leza ciezko chore, uziemione choroba w lozku a mezowie nie wpadaja na 5 minut a siedza, pielegnuja, karmia i poswiecaja chorym żoną swoj caly wolny czas. Najpiekniejszy obraz jaki mozna sobie wymarzyc.

Monia jej ksiazke tylko jedna przeczytalam wlasnie ta o ktorej pisalam. Bardzo ciekawie napisana a jej rady ciagle stosuje w stosunku do Filipa, bo czesto samemu nie wie sie co zrobic, jak dziecko jest niegrzeczne, a ona wlasnie pokazuje jakie kroki podejmowac zeby dziecko nauczyc porzadku lagodnymi ale skutecznymi metodami
Jesli lubisz tego typu ksiazki, to polecam Ci jeszcze te dwie:
http://rodzinna.pl/kazde-dziecko-moz...spac-p-41.html
http://rodzinna.pl/kazde-dziecko-moz...gul-p-175.html
Rowniez je przeczytalam i bardzo z nich sie wielu ciekawych rzeczy dowiedzialam

monika_krk Wlasnie "Języka niemowląt" niestety nie czytalam, ale slyszalam wlasnie, ze tez bardzo ciekawa ksiazka

evvcia infekcje pieknie wyleczysz i bedzie dobrze Trzymam kciuki za pozostale badania!

gosica super ze na wizycie wszystko ok! Ja do 29 lutego mam brac jeszcze 1 nospe na noc.

Asika no Filip mial 56 cm dlugosci i mial jeszcze sporo luzu takze mysle tak jak Ty, ze 60 cm bobasek tez sie zmiesci

Jolka ja kupowalam na allegro staniki do karmienia i kiedys wklejalam linki, ale Ci nie pomoge bo nie pamietam u kogo Moge tylko znalezc jakiego typu to staniki jesli chcesz.

natkulec super ze Ktg w porzadku!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:27   #4578
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Pytałam już wcześniej ale nie dostałam odpowiedzi czy któraś z Was zamawiała staniki do karmienia na allegro??
Jak tak to mogę prosić o link do sprzedawcy i wypowiedź czy rozmiarówka się zgadza?
ja kupowałam, ale nie polecę, bo mam zastrzeżenia - zblaknięte (a prane w woolite), miski zdeformowane, snują się. pasek z haftkami stracił "misiowatość" i niemiłosiernie drapie brzegami w plecy-jak plastik.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ahh te nogi w zebrach
skurcze mam teraz bolesne taki narastający stopniowo ból co do klucia do rzadko mam
ha, a piąstka w pęcherz, i druga w tyłek? i nie wiadomo,czy to ona, czy ja popuściłam...

Cytat:
Hej!
Stary 2012-02-22, 18:29   #4579
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jolka ja kupowalam na allegro staniki do karmienia i kiedys wklejalam linki, ale Ci nie pomoge bo nie pamietam u kogo Moge tylko znalezc jakiego typu to staniki jesli chcesz.
nie trzeba już zamówiłam

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-22, 18:35   #4580
Karo89
Zakorzenienie

cziqua super, pochwal się efektem końcowym koniecznie świetna robota

Na pocztę wrzuciłam swoje zdjęcie z dziś, no i się ujawniłam.
wybaczcie, że cały czas musicie "podziwiać"moją łazienkę, ale nie dorobiłam się jeszcze innego lustra w domu
no i przy okazji ostatnio upolowane ciuszki, ale większe rozmiary. Ten dresik udało się kupić na przecenie za 18zł

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:39   #4581
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
ha, a piąstka w pęcherz, i druga w tyłek? i nie wiadomo,czy to ona, czy ja popuściłam...
co racja to racja

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
cziqua super, pochwal się efektem końcowym koniecznie świetna robota

Na pocztę wrzuciłam swoje zdjęcie z dziś, no i się ujawniłam.
wybaczcie, że cały czas musicie "podziwiać"moją łazienkę, ale nie dorobiłam się jeszcze innego lustra w domu
no i przy okazji ostatnio upolowane ciuszki, ale większe rozmiary. Ten dresik udało się kupić na przecenie za 18zł
e tam spoko masz lazienke swoja droga bardzo ladnie wygladasz, szczupla jestes i tylko brzuszek masz ciuszki tez bardzo fajne
Stary 2012-02-22, 18:41   #4582
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A dlaczego masz lezec z podusia pod pupa?
Nie wiem, może dlatego żeby nie było ciągłego nacisku na szyjkę poleżałam tak trochę to nawet jakoś dla kręgosłupa lżej

Cytat:

Pytałam już wcześniej ale nie dostałam odpowiedzi czy któraś z Was zamawiała staniki do karmienia na allegro??
Ja kupiłam od kobuski czy coś takiego i rozmiarówka jest zawyżona i w dodatku staniki jak dla starej babki muszę się wybrać i zainwestować w jakieś dwa porządne.

Cytat:
Hej!
czekamy na dalsze wieści

Dziękuję dziewczyny poleżałam i już lepiej. Jakoś nie chce mi się na noc wkładać tych globulek nigdy nie musiałam i będę to robić pierwszy raz w życiu...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:42   #4583
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
WItam

Ja dziś byłam na wizycie u lekarza Mała waży 2900 i poza tym mam już odstawic nospy i w ogóle

Poza tym mąż był ze mną pierwszy raz na usg (hahah rychło w czas). No ale wcześniej praca mu kolidowała z wizytami więc nie było okazji Zachwycony naszym maleństwem jest Poprawiła mi ta wizyta humor
fajnie,ze udalo Mu sie ujrzec Mała jeszcze w brzuchu potem już przywitanie osobiste na zywo!
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
U nas tak samo - maz bedzie ze mna do chwili az nie zacznie sie ''prawdziwy'' porod, czyli wypieranie malej. Chce by byl przy mnie, ale nie chce go do niczego zmuszac. Jemu taki uklad pasuje. No i twierdzi ze lepiej mu ze swiadomoscia, ze bedzie mogl wyjsc jak cos a nie sie kompromitowac mdlejac i robiac jeszcze wieksze zamieszanie

Spedzam z nimi tak malo czasu ze mam to juz gdzies Wczesniej staralam sie jakos naprowadzic ja jakby mogla na niego wplynac, ale widocznie jej pasuje takie zycie i takie wychowywanie dziecka, wiec nie bede sie wciskac na sile

Ja tez mam taka nadzieje i tez od wczoraj czesto pobolewa mnie podbrzusze, ale nie okresowo, sama nie wiem jak ten bol opisac....

A dlaczego masz lezec z podusia pod pupa?

Mam podobnie

Dodzwonilam sie do mojej poloznej, a wlasciwie juz nie mojej miala dwa tygodnie temu sie u mnie zameldowac bo mieli jej te dziadostwa z nog zdejmowac i mialysmy sie umowic na spotkanie, ale sie nie zameldowala. Wczoraj dzwonilam, nie odbierala. Przed chwila sie dodzwonilam i pytam co u niej slychac a ona ze ona sama nie wie, bo jej zle idzie i nie wie co teraz zrobic ale nie umiala mi powiedziec ze mam sobie kogos innego szukac, to jej powiedzialam sama ze w takim razie nie bede sie jej kurczowo trzymac skoro ma tyle stresu i poszukam kogos do pomocy, ale ona zaoferowala ze skontaktuje sie ze swoja znajoma polozna i moze ona mnie przejmie, jutro bede wiedziec. Szkoda tylko ze nie zadzwonila do mnie te 2 tyg temu - bo teraz moge w kazdej chwili urodzic i zostane sama
hmm niefajnie sie ta Pani zachowala. Przeciez telefon nie gryzie i mogła Cie uprzedzic. Nie rozumiem co takiego trudnego było w poinformowaniu? ehh..Trzymam kciuki, aby sie jutro okazało, że ta druga kobieta jest dostępna.

jeszcze tylko chcialam wrocic do tematu porodu z mężem. U nas w sumie sytuacja sie sama rozwiązała, bo T.nie wyobraża sobie nie być, a ja się bardzo ciesze, bo będzie mi razniej. W szpitalu w którym będziemy rodzili Tata wychodzi na "rodzenie lozyska"..(moze tez wczesniej jesli chce oczywiscie) i ten czas spędza z dzieckiem.
Dużo o tym rozmawiamy i wierze, że to może nas tylko zbliżyć. Oboje nie mamy żadnych wątpliwości, nikt sie nie czuje do niczego zmuszony .Nie krępuje sie przy Nim. Myślę, że to będzie niesamowite doznanie i tj piszą dziewczyny niepowtarzalny moment.

Już nie mogę się doczekać
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:43   #4584
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
to super że wszystko w porządku. Już nie długo się z dzidzią przywitasz
Chyba się już nie doczekam

Cytat:
czemu cc?
Bo moja Madzia się nie obróciła i ustawiona jest miednicowo

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
natkulec super ze Ktg w porzadku!
Dzięki
Stary 2012-02-22, 18:44   #4585
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Jakoś nie chce mi się na noc wkładać tych globulek nigdy nie musiałam i będę to robić pierwszy raz w życiu...
dla mnie męczarnia jest spanie w majtkach jak zaaplikuje sobie glubulke na noc bez tego leci mi po nogach
Stary 2012-02-22, 18:47   #4586
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Karo89 ale laska z Ciebie zgrabniutka a brzuszek jakoś nisko albo mi się wydaje?

gkatarzynka rośniesz, rośniesz a pępuszek jak na wierzchu

Cytat:
dla mnie męczarnia jest spanie w majtkach jak zaaplikuje sobie glubulke na noc bez tego leci mi po nogach
no to ja też sobie na noc zamontuję gacie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:47   #4587
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Zreszta on nie nalezy do osob,ktore sie czegos brzydza,czy uwazaja rzeczy naturalne za niesmaczne.I chyba nie chcialabym byc z kims takim.Tak samo na starosc mysle,ze bedziemy mogli na siebie liczyc.Nie wiem ktore z nas bedzie pierwsze potrzebowalo pomocy drugiego,ale wiem ze zadne z nas sie nie zawaha,zeby drugie obmyc czy zmienic pieluche.Bo milosc to nie tylko sex i wspolne spedzanie romantycznych wieczorow,ale przede wszystkim to trwanie ze soba na dobe i na zle,w kazdych okolicznosciach.
Super napisane Takie proste życiowe i tak jak powinno być...
ja mam to szczęście, że mój sie tez niczego nie boi i nie brzydzi

Cytat:
odebralam wyniki moczu
mam bialko 22 mg/dl
krwinki biale usiane w polu widzenia
krwinki czerwone 2-4 w polu widzenia
wszelkie zrodla mowia o zapaleniu pecherza i babka ktora mi wyniki dawala to samo powiedziala
jutro dzwonie do przychodni na wczesniejsza wizyte sie zapisac
Kurcze nie za dobrze z tymi Twoimi siuskami..ale gin na pewno zaradzi szybciutko...

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a oto i moja robótka
kocyś kremowo- pistacjowy ( na fot. bledssze kolorki wyszły ale robione telefonem) to na razie początek a wzoru naumiałam się wczoraj
Super kocyk będzie...szkoda że ja nie mam takich zdolności...kiedyś sporo szydełkowałam ale krzywo mi to zawsze wychodziło...

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
szeroka w biodrach ok, ale jak ciasna TAM, to przecież nie wystrzeli jak popkorn...
Puma uwielbiam twoje teksty

Cytat:
wow tylko 6,5kg ja już mam z 12kg
My to z ta waga się równo trzymamy Ja mam 11,5 kg na plusie w 33 tygodniu...z czego na początku stycznia miałam 57 kg a na początku 63,5 kg, a teraz przez3 tygodnie tylko 1 kg więcej...więc może się to stabilizuje jakoś..

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
WItam

Ja dziś byłam na wizycie u lekarza Mała waży 2900 i poza tym mam już odstawic nospy i w ogóle

Poza tym mąż był ze mną pierwszy raz na usg (hahah rychło w czas). No ale wcześniej praca mu kolidowała z wizytami więc nie było okazji Zachwycony naszym maleństwem jest Poprawiła mi ta wizyta humor
Super że wszytsko ok z córcią
A usg to rewelacyjna sprawa....tak podglądać swój skarb w brzuszku...

Cytat:
Super, że wizyta udana
Mój Mąż nie miał okazji zobaczyć malucha na USG ale może jeszcze się uda chociaż na tym ostatnim
Bierz męża koniecznie..zobaczysz jak się ucieszy...mój jak się dowiedział że na poniedziałek nas zapisałam to bardzo się ucieszył... zreszta był na każdym..i zawsze coś fanie pokomentuje w trakcie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Dominikowi tez sie nie podobal wypad na miasto, to on mi tak pecherz zmaltretowal. W takich chwilach mowie "ty gnojku" pieszczotliwie ale i zlosliwie.
Ja w takich chwilach nazywam go gałganem

Natkulec dobrze że wszystko ok....a ta cesarka to pewna?

Emigra nieźle z tą położną...rzeczywiście mogła chociaż zadzwonić wcześniej...ciekawe czy gdybyś Ty nie zadzwoniła to czy by się odezwała...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:49   #4588
emigra
Zakorzenienie

Evcia, acha

Agusia, no kazdy inaczej wychowuje ja mam malo przykladow jak dziecko powinno sie wychowywac i doswiadczenia nie mam zadnego, ale widze jakie ona bledy popelnia i sama nie mam zamiaru ich powtarzac... mam nadzieje ze mi sie uda

Wlasnie zamowilam sobie stolik do przewijania mialam jeszcze nie kupowac ale znalazlam fajna aukcje i zamowilam do mamy jest stabilny drewniany, a tutaj za te same pieniadze mialabym taki na jakis rurkach slabych wiec maz stwierdzil ze ten z PL lepszy
http://allegro.pl/stolik-do-przewija...160759762.html
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 18:50   #4589
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Natkulec dobrze że wszystko ok....a ta cesarka to pewna?
Tak, pewna, gin nie ma co do tego wątpliwości, a ona chyba wiem najlepiej
Stary 2012-02-22, 18:51   #4590
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Puma uwielbiam twoje teksty
tjaaa, puma słynie w towarzystwie z obrazowych metafor
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości