|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
![]() A jesli myslisz o wyjezdzie,to radzilabym ci zaczac jak najszybciej nauke,zey chociaz dogadac sie w stopniu podstawowym.Coraz gorzej jest z praca jak jezyka sie nie zna.Ja szukajac pracy i chodzac po agencjach,nawet jesli przyjmowali w nich Polacy to musialam rozmawiac po angielsku.
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak wyjeżdżałam to praktycznie nic nie umiałam, teraz już się dogaduję i potrafię sobie wszystko załatwić. Moim zdaniem samemu ciężko się jest nauczyć trzeba jak najwięcej z nimi rozmawiać i z czasem już coraz lepiej idzie. |
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A wyjezdzajac musisz zalatwic sobie mieszkanie,insurance,znal ezc prace,zarejestrowac sie w przychodni itp. Wiec nie znajac wcale jezyka nie zalatwisz nic.
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyjazdu to jeszcze nic pewnego bo nie wiadomo czy Nam się to uda ale napewno nie tak szybko...---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
mi chodzi o takie zwykłe. ja nie wiem jak tam z moimi czy urosną jeszcze czy nie
|
|||
|
|
|
#4569 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jest tutaj moja mama.
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
a no widzisz, a my jak będziemy wyjeżdżać to w 3 i ja będę z dzieckiem a mąż w pracy ale póki co chcemy jeszcze posiedzieć w polsce, aż mąż zdobędzie doświadczenie.
Bo w jego zawodzie tam chcą od 3 do 5 lat doświadczenia. |
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ja dziś po KTG, wszystko w porządku, serducho bije jak dzwon
|
#4572 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale i tak mysle,ze przyda sie jak troche pouczysz sie jezyka,chocby z ksiazek,plyt.Tym bardziej,ze bedac z dzieckiem,nie pracujac bedziesz miala mniejszy kontakt z jezykiem.
|
|
#4573 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak przyjechałam to kolega mi pomógł to wszystko załatwić.Cytat:
|
||
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
czemu cc?
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie bola biodra, dretwieje mi noga i przed chwilka mialam znow taki skurcz jak wczoraj ze az zaklnelam
emigra nie jest latwo byc konsekwentnym, jednak to co napisalas o synku kolezanki co wyprawia, nie miesci mi sie w glowie. Sama mam prawie 3-letniego syna i doskonale wie, ze np jesli czyms rzuci to ponsieie tego konsekwencje. Staramy sie mu tlumaczyc, ze wogole nie wolno rzucac czymkolwiek w kogos w cos itd, jedynie pilka do mamy lub do taty jak wspolnie gramy. Czy kuleczka z papieru kiedy razem sie bawimy. Dzieci bardzo czesto robia rozne rzeczy, ale od nas zalezy na ile im pozwolimy. Sa metody, bez krzyku, dzieki ktorym mozna nauczyc dziecko, ze pewnych rzeczy nie wolno i koniec kropka. I nie wyobrazam sobie zeby moj grzebal u kogos w domu poszufladach, ani tez zeby w tym wieku ruszal wszystko co mu sie nawinie na rece. Wiadomo, jak byl mlodszy, to bylo ciezko, bo trzeba bylo setki razy powtarzac, ale w koncu wie co wolno mu a czego nie. I wiadome jest, ze dziecko kiedy poznaje swiat ciezko powstrzymac od dotykania wszystkiego ale wszystko z glowa. Tylko dziecku wspolczuc, ze nie ma wytyczonych granic. No ale co zrobisz, niektorzy tak wychowuja dzieci. I mozna te roznice w wychowaniu zauwazyc juz w piaskownicy. Znam z widzenia mame, ktorej nie rusza, ze jej dziecko bije inne dzieci i ze zabiera im zabawki. Ona udaje ze tego nie widzi, bo nie zwraca tym dzieciom uwagi. Jak widze ta dziewczyne to unikam. karo_z No i nie dowiesz sie jak to bylo z ta ksiazeczka ![]() Ale super sprawa z tym wyjazdem Ja tez tak chce!rybka ciesze sie, ze teraz jest taka swiadomosc facetow odnosnie ciazy, porodu itd, bo przeciez to nie tylko te cudowne momenty ale duzo duzo trudow i jesli ma sie wsparcie w mezczyznie to latwiej przez to przebrnac. gosia moj maz nie dal mi zadnego prezentu z tej okazji, ze tyle czasu z wieloma roznymi ciezkimi dolegliwosciami nosilam i urodzilam mu syna, ale nie potrzebowalam prezentu. Dla mnie jego prezentem byly te slowa, ze dziekuje mi za syna oraz to, ze pomagal zawsze wtedy kiedy potrzebowalam od niego pomocy. Na zmiane ze mna wstawal w nocy do malego a takze pomagal w ciagu dnia. Uwazam, ze to sa najpiekniejsze dowody milosci do dziecka i do mnie. I Ty tez pieknie to ujelas, milosc to nie tylko pozadanie, seks ale wlasnie to, ze mozemy na siebie liczyc w tych trudnych momentach. I ja osobiscie widze to u siebie w pracy na oddziale, kiedy kobiety leza ciezko chore, uziemione choroba w lozku a mezowie nie wpadaja na 5 minut a siedza, pielegnuja, karmia i poswiecaja chorym żoną swoj caly wolny czas. Najpiekniejszy obraz jaki mozna sobie wymarzyc. Monia jej ksiazke tylko jedna przeczytalam wlasnie ta o ktorej pisalam. Bardzo ciekawie napisana a jej rady ciagle stosuje w stosunku do Filipa, bo czesto samemu nie wie sie co zrobic, jak dziecko jest niegrzeczne, a ona wlasnie pokazuje jakie kroki podejmowac zeby dziecko nauczyc porzadku lagodnymi ale skutecznymi metodami ![]() Jesli lubisz tego typu ksiazki, to polecam Ci jeszcze te dwie: http://rodzinna.pl/kazde-dziecko-moz...spac-p-41.html http://rodzinna.pl/kazde-dziecko-moz...gul-p-175.html Rowniez je przeczytalam i bardzo z nich sie wielu ciekawych rzeczy dowiedzialam monika_krk Wlasnie "Języka niemowląt" niestety nie czytalam, ale slyszalam wlasnie, ze tez bardzo ciekawa ksiazka ![]() evvcia infekcje pieknie wyleczysz i bedzie dobrze Trzymam kciuki za pozostale badania!gosica super ze na wizycie wszystko ok! Ja do 29 lutego mam brac jeszcze 1 nospe na noc.Asika no Filip mial 56 cm dlugosci i mial jeszcze sporo luzu takze mysle tak jak Ty, ze 60 cm bobasek tez sie zmiesci ![]() Jolka ja kupowalam na allegro staniki do karmienia i kiedys wklejalam linki, ale Ci nie pomoge bo nie pamietam u kogo Moge tylko znalezc jakiego typu to staniki jesli chcesz.natkulec super ze Ktg w porzadku!
|
#4578 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już zamówiłam
|
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
cziqua super, pochwal się efektem końcowym koniecznie
świetna robota ![]() Na pocztę wrzuciłam swoje zdjęcie z dziś, no i się ujawniłam. wybaczcie, że cały czas musicie "podziwiać"moją łazienkę, ale nie dorobiłam się jeszcze innego lustra w domu no i przy okazji ostatnio upolowane ciuszki, ale większe rozmiary. Ten dresik udało się kupić na przecenie za 18zł
|
#4581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
swoja droga bardzo ladnie wygladasz, szczupla jestes i tylko brzuszek masz |
||
|
|
|
#4582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, może dlatego żeby nie było ciągłego nacisku na szyjkę
poleżałam tak trochę to nawet jakoś dla kręgosłupa lżej ![]() Cytat:
muszę się wybrać i zainwestować w jakieś dwa porządne.Cytat:
Dziękuję dziewczyny nigdy nie musiałam i będę to robić pierwszy raz w życiu...
|
|
#4583 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
potem już przywitanie osobiste na zywo!Cytat:
ehh..Trzymam kciuki, aby sie jutro okazało, że ta druga kobieta jest dostępna.jeszcze tylko chcialam wrocic do tematu porodu z mężem. U nas w sumie sytuacja sie sama rozwiązała, bo T.nie wyobraża sobie nie być, a ja się bardzo ciesze, bo będzie mi razniej . W szpitalu w którym będziemy rodzili Tata wychodzi na "rodzenie lozyska"..(moze tez wczesniej jesli chce oczywiscie) i ten czas spędza z dzieckiem. Dużo o tym rozmawiamy i wierze, że to może nas tylko zbliżyć. Oboje nie mamy żadnych wątpliwości, nikt sie nie czuje do niczego zmuszony .Nie krępuje sie przy Nim. Myślę, że to będzie niesamowite doznanie i tj piszą dziewczyny niepowtarzalny moment.Już nie mogę się doczekać
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#4584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo moja Madzia się nie obróciła i ustawiona jest miednicowo ![]() Dzięki
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Karo89 ale laska z Ciebie
zgrabniutka albo mi się wydaje? gkatarzynka rośniesz, rośniesz a pępuszek jak na wierzchu ![]() Cytat:
|
|
#4587 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam to szczęście, że mój sie tez niczego nie boi i nie brzydzi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My to z ta waga się równo trzymamy Ja mam 11,5 kg na plusie w 33 tygodniu...z czego na początku stycznia miałam 57 kg a na początku 63,5 kg, a teraz przez3 tygodnie tylko 1 kg więcej...więc może się to stabilizuje jakoś..Cytat:
A usg to rewelacyjna sprawa....tak podglądać swój skarb w brzuszku... Cytat:
![]() Cytat:
Natkulec dobrze że wszystko ok....a ta cesarka to pewna? Emigra nieźle z tą położną...rzeczywiście mogła chociaż zadzwonić wcześniej...ciekawe czy gdybyś Ty nie zadzwoniła to czy by się odezwała...
|
|||||||
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Evcia, acha
![]() Agusia, no kazdy inaczej wychowuje ja mam malo przykladow jak dziecko powinno sie wychowywac i doswiadczenia nie mam zadnego, ale widze jakie ona bledy popelnia i sama nie mam zamiaru ich powtarzac... mam nadzieje ze mi sie uda Wlasnie zamowilam sobie stolik do przewijania jest stabilny drewniany, a tutaj za te same pieniadze mialabym taki na jakis rurkach slabych wiec maz stwierdzil ze ten z PL lepszy http://allegro.pl/stolik-do-przewija...160759762.html
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
Tak, pewna, gin nie ma co do tego wątpliwości, a ona chyba wiem najlepiej
|
#4590 |
|
Rozeznanie
|
tjaaa, puma słynie w towarzystwie z obrazowych metafor
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

ale napewno nie tak szybko...

Trzymam kciuki za pozostale badania!
poleżałam tak trochę to nawet jakoś dla kręgosłupa lżej
nigdy nie musiałam i będę to robić pierwszy raz w życiu...

ehh..Trzymam kciuki, aby sie jutro okazało, że ta druga kobieta jest dostępna.