Wszystko o Avonie - cz.26 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 19:06   #2101
kejtiryba
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.26

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Dzięki
Żaden problem Mówisz - masz

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:11   #2102
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Mam już zamówienie na naszyjnik i torebkę z wyprzedażowej oferty!
szkoda, że nie dali tej oferty na papierze razem z kat. 4
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:13   #2103
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malcobb Pokaż wiadomość
dołączam się do pytania

A ma może któraś z was ten zestaw do makijażu i manikiuru? Cena fajna, opłaca się wziąć?
ja go mam i jak dla mnie to te pedzelki itp. są małe i nie praktyczne w użyciu tzn dla cieni ok do ust tez ok ale do pudru to porażka jak chcesz to za chwile wrzuce ci na katalogowy fotke...
Stary 2012-02-22, 19:18   #2104
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
szkoda, że nie dali tej oferty na papierze razem z kat. 4
No, to była moja pierwsza myśl jak zobaczyłam ofertę...
Ale nie ma tego złego, zamawiam jeszcze w 3 katalogu, bo doszło mi parę rzeczy i uzbieralam już za ok. 180zł. W pierwszym terminie miałam za prawie 400, więc 30% na niektóre z tych rzeczy pyknie

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-22, 19:24   #2105
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Noooo, aż sama jestem w szoku Ale Facebook działa cuda Miałam jeszcze jedną szansę na torebkę, ale koleżanka się rozmyśliła, bo mieszka 60 km ode mnie i nie opłaca się jej wziąć z przesyłką, a ja niestety w jej rejony z tym brzucholem się nie zapuszczam
brawo!
to weź jej na jakiś termin regularnej przesylki?będzie bezpłatnie a moze sie da bezposrednio do niej, oni to moga sprawdzic jak sie dzwoni do Avonu bo wczoraj dzwonilam czy moge nadac ze swojego konta paczke do Poznania.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
ja go mam i jak dla mnie to te pedzelki itp. są małe i nie praktyczne w użyciu tzn dla cieni ok do ust tez ok ale do pudru to porażka jak chcesz to za chwile wrzuce ci na katalogowy fotke...
Dokładnie, całosc wygląda fajnie ale jakość pędzelków jest co najmniej srednia.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:25   #2106
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
brawo!
to weź jej na jakiś termin regularnej przesylki?będzie bezpłatnie a moze sie da bezposrednio do niej, oni to moga sprawdzic jak sie dzwoni do Avonu bo wczoraj dzwonilam czy moge nadac ze swojego konta paczke do Poznania.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Dokładnie, całosc wygląda fajnie ale jakość pędzelków jest co najmniej srednia.
Ona by chciała torebkę Hailee, no to bym musiała zapłacić za małe zamówienie jeszcze

A mam pytanie odnośnie torebki Herve Leger. Ona faktycznie jest złotawa, czy wpada raczej w nude?

dyniowiec z jabłkami

Edytowane przez kejtiryba
Czas edycji: 2012-02-22 o 19:27
Stary 2012-02-22, 19:30   #2107
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez OlkaG87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny - konsultantka Avon się wita
Witam
Cytat:
Napisane przez paciaz1993 Pokaż wiadomość

Która kartka jest Twoja?
Ta rozkładana żółta z ubraniami w srodku

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja nie miałam 9 miesięcy a po tygodniu przenoszenia ciąży mała już była dość duża i skóra nie wytrzymała, ale nie jest tak źle

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Ja również przyłączam się do GRATULACJI
Dzięki
Cytat:
Napisane przez malami881222 Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak to u mnie będzie w 4 kat, dla siebie trochę mi się uzbierało aż na 140 zł. W tym kat zamówienie mniej więcej na 300zł (no i mam nadzieję że nie zapomną o zestawie SSS który miał być w jedynce) więc może w w czwórce będzie lepiej
Zastanawiam się jaką mogę zrobić promocje na nowe kremy Solutions (mają tylko 10% opustu ) bo szminki obniżę może akurat się ktoś skusi. Chociaż u mnie szminki rzadko kto bierze a tego typu kremów jeszcze nie sprzedałam nawet sztuki
10%, myslałam, że wypracowany

Cytat:
Fajna ta wyprzedaż
Super. Mi podoba sie naszyjnik Nautical Drop, Anchor i Samson. Ma któras z was jakis. Warto brać, nie czarnieje?

Cytat:
Napisane przez malinowa_06 Pokaż wiadomość
Mam pytanko czy ta wyprzedaż to cenny netto czy mamy jeszcze z tego rabat?
Własnie, ciekawe czy ma opust
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:30   #2108
HoneyIlove
Zakorzenienie

na katalogowy wrzuciłam ekskluzywny zestaw do makijażu i manikiuru ale fotki robione na szybko....

a mógłby mi ktoś coś powiedzieć o torebce Hailee czy się dobrze sprawuje i w ogóle jakieś fotki jak by ktoś miał żeby wrzucić na katalogowy....
Stary 2012-02-22, 19:47   #2109
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
Tak się składa, że dla mnie to istotna sprawa. AVON dlatego lubię,bo właśnie nie testuje kosmetyków na zwierzętach, jeśli by zaczął, to ja bym zrezygnowała z bycia konsultantką, zresztą nie tylko ja...

Może dla Ciebie to bez znaczenia, ale dla mnie nie i ja sprawdzam znaczki na kosmetyku zanim go kupię...
nie że bez znaczenia zupełnie ale nie jest to dla mnie sensem posiadania lub nie posiadania... z tego powodu nie przestałabym być konsultantką, gdyby tylko były klientki - to konsultantką byłabym dla nich... jesli jesteś weganką, nie jadasz mięska , sama warzywka hodujesz to jesteś moją idolką.. ale jeśli z reszty uzytecznych rzeczy konsumpcyjnie korzystasz to uważam że to akurat nie ma znaczenia czy jest znaczek czy go nie ma.. l'oreal, vichy, palmolive, listerine , jesli o spożywke chodzi to Danone i Mc Donalds czy nawet zwykłą colę.. no nie mów że w życiu nie korzystałaś bo nie uwierzę ... tu masz listę na wizażu właśnie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Do tego testowania dodam jeszcze tylko, że nie wierzę w te nietestowanie.. korzystają bowiem ze składników które dawno były już wytestowane, korzystają z opatentowanych technologii (ktore też były testowane na zwierzętach przez inne firmy) - ale lepiej jest zapłacić za taką gotową formułę niż ją samemu testować.. no i jak się podpisują pod króliczkiem to nie płacą pieniążków za ich godne dożycie, więc mogą mieć takie firmy tańsze kremy w ofercie itp... dlaczego kosmetyki niektórych firm są tak drogie?? bo przecież kupując je klient płaci za utrzymanie tego zwierzątka w godnych warunkach, bo zwierzątko można testować tylko raz a potem ma być w super warunkach trzymane do końca jego dni...

ja po prostu w ten znaczek nie wierzę i tyle

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-02-22 o 19:48
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 19:47   #2110
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

A ja myślałam że będzie papierowa wersja wyprzedażowej oferty
Stary 2012-02-22, 19:58   #2111
sysia_91
Przyczajenie

możecie napisać które maseczki z planet spa można ściągać z twarzy, a które się zmywa?
sysia_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:00   #2112
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malami881222 Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak to u mnie będzie w 4 kat, dla siebie trochę mi się uzbierało aż na 140 zł. W tym kat zamówienie mniej więcej na 300zł (no i mam nadzieję że nie zapomną o zestawie SSS który miał być w jedynce) więc może w w czwórce będzie lepiej
Zastanawiam się jaką mogę zrobić promocje na nowe kremy Solutions (mają tylko 10% opustu ) bo szminki obniżę może akurat się ktoś skusi. Chociaż u mnie szminki rzadko kto bierze a tego typu kremów jeszcze nie sprzedałam nawet sztuki
ja nie robię tym razem żadnych zniżek na te produkty. Uważam, że podana cena jest dość niska w porównaniu do podobnych produktów i zachęcająca

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
Z wiosennej wyprzedaży biorę 2 torebki dla siebie: Deanna i Renee. A mama torebkę Alesha.
Już kiedyś, jak były w katalogu, mi się podobały.
Czy któraś z Was miała te torebki? Jak z nimi "na żywo"?
właśnie się nad nią zastanawiam. Byłby 20% opust, prawda?
Może mi ktoś powiedzieć jak z trwałością po dłuższym czasie? Bo bym ciężkie rzeczy w niej nosiła i nie wiem czy wytrzyma. No i ta panterka mi do niczego nie pasuje nawet do głupiego płaszcza
Stary 2012-02-22, 20:01   #2113
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
Do tego testowania dodam jeszcze tylko, że nie wierzę w te nietestowanie.. korzystają bowiem ze składników które dawno były już wytestowane, korzystają z opatentowanych technologii (ktore też były testowane na zwierzętach przez inne firmy) - ale lepiej jest zapłacić za taką gotową formułę niż ją samemu testować.. no i jak się podpisują pod króliczkiem to nie płacą pieniążków za ich godne dożycie, więc mogą mieć takie firmy tańsze kremy w ofercie itp... dlaczego kosmetyki niektórych firm są tak drogie?? bo przecież kupując je klient płaci za utrzymanie tego zwierzątka w godnych warunkach, bo zwierzątko można testować tylko raz a potem ma być w super warunkach trzymane do końca jego dni...

Ja również w znaczek nie wierzę, ponieważ WEDŁUG PRAWA nie wolno gotowego kosmetyku testować na zwierzętach - nie dotyczy to jednak składników, formuł itp. A wiele firm produkujących kosmetyki nie sprawdza (lub raczej nie sortuje) swoich dostawców, więc taki znaczek w większości przypadków można potraktować jako element dekoracyjny. Są firmy, które dbają również o pochodzenie składników, ale dam sobie rękę uciąć, że nie jest to Avon. Dlatego nie ma co się rozpływać nad tym nietestowaniem, bo nie jest to prawdą. Gotowy produkt owszem, nie był testowany, bo nie mógł być. Jednak składniki jak najbardziej i o tym się nie mówi.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:03   #2114
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość

Własnie, ciekawe czy ma opust
Opust 20%
Stary 2012-02-22, 20:05   #2115
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Ja również w znaczek nie wierzę, ponieważ WEDŁUG PRAWA nie wolno gotowego kosmetyku testować na zwierzętach - nie dotyczy to jednak składników, formuł itp. A wiele firm produkujących kosmetyki nie sprawdza (lub raczej nie sortuje) swoich dostawców, więc taki znaczek w większości przypadków można potraktować jako element dekoracyjny. Są firmy, które dbają również o pochodzenie składników, ale dam sobie rękę uciąć, że nie jest to Avon. Dlatego nie ma co się rozpływać nad tym nietestowaniem, bo nie jest to prawdą. Gotowy produkt owszem, nie był testowany, bo nie mógł być. Jednak składniki jak najbardziej i o tym się nie mówi.
Dziękuję Ci , bo się czułam jak odmieniec z tą swoją niewiarą w rysunek króliczka
Stary 2012-02-22, 20:08   #2116
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:

A mam pytanie odnośnie torebki Herve Leger. Ona faktycznie jest złotawa, czy wpada raczej w nude?
W katalogu pisze że każda torebka ma unikalny wzór więc może być w różnych kolorach
Stary 2012-02-22, 20:09   #2117
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
W katalogu pisze że każda torebka ma unikalny wzór więc może być w różnych kolorach
Hmmm... no bo w tej ofercie jest napisane, że złotawa, a Klientka wolałaby nude...

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-22, 20:10   #2118
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
każda OMS o żabkach gada ostatnio
Hehehe, czyli moja nie jest taka zdolna i dowcipna Wygląda na to, że powtarzają gotowe teksty podane im przez dział marketingu.

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Na każdym katalogu jest napisane, że kosmetyki nie są testowane na zwierzętach Jeśli o to Ci chodzi.
Prawda. Tyle tylko, że zwykle ten króliczek był na okładce a teraz (sprawdziłam w katalogach 3,4,5 i 6) gdzieś w środku.

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
ale ja miałam żółtą kropę a nie szarą, a teraz piszą że produkcja zakończona.
no nic, zadzwonię jutro do COKu czy mają
Nie dostałam taśmy w paczce (produkcja zakończona), ale w COKu kupiłam bez problemu, nawet dużo mieli.

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Kiedyś czytałam na avon.com, że generalnie nie testują na zwierzętach, ale w niektórych krajach jest to dopuszczalne czy nawet wymagane. Nie pamiętam dokładnie treści tego oświadczenia i nie mogę go znaleźć teraz, ale może ktoś bardziej biegły w wyszukiwaniu znajdzie?
Stary 2012-02-22, 20:14   #2119
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość

Kiedyś czytałam na avon.com, że generalnie nie testują na zwierzętach, ale w niektórych krajach jest to dopuszczalne czy nawet wymagane. Nie pamiętam dokładnie treści tego oświadczenia i nie mogę go znaleźć teraz, ale może ktoś bardziej biegły w wyszukiwaniu znajdzie?
Podzielę sie zatem linkiem, który i ja dzis dostałam w prywatnej wiadmości, za którą jeszcze raz serdecznie dziękuję. To jest link do Avon Products na FB. Jeśli powinnam wrzucić to w inny watek (np katalogowy), proszę o przeniesienie http://www.facebook.com/AvonProductsInc?sk=wall

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-22, 20:17   #2120
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
Hehehe, czyli moja nie jest taka zdolna i dowcipna Wygląda na to, że powtarzają gotowe teksty podane im przez dział marketingu.

Prawda. Tyle tylko, że zwykle ten króliczek był na okładce a teraz (sprawdziłam w katalogach 3,4,5 i 6) gdzieś w środku.

Nie dostałam taśmy w paczce (produkcja zakończona), ale w COKu kupiłam bez problemu, nawet dużo mieli.

no a myślałaś inaczej, przecież te wszystkie prezentacje na staffach są takie same w każdym okręgu.. chyba nie myślisz , że one same z siebie są takie twórcze- ale ja na swoją nie narzekam, bardzo rzeczowa babka

taśma w COKu?? no to jutro zalecę do mojego
Stary 2012-02-22, 20:20   #2121
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysia_91 Pokaż wiadomość
możecie napisać które maseczki z planet spa można ściągać z twarzy, a które się zmywa?
Japońska sake i ryż - peel off (ściąga się z twarzy)
Reszta raczej zmywalna Poczytaj na KWC
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:21   #2122
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Podzielę sie zatem linkiem, który i ja dzis dostałam w prywatnej wiadmości, za którą jeszcze raz serdecznie dziękuję. To jest link do Avon Products na FB. Jeśli powinnam wrzucić to w inny watek (np katalogowy), proszę o przeniesienie http://www.facebook.com/AvonProductsInc?sk=wall
tutaj możesz dodawać linki i zdjęcia

ale w wątku katalogowym nie można pisać, tam tylko i wyłacznie zdjęcia i linki no i opis do zdjęć jak najbardziej
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:22   #2123
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Japońska sake i ryż - peel off (ściąga się z twarzy)
Reszta raczej zmywalna Poczytaj na KWC
Prowansalska lawenda i jaśmin tez jest peel off Swoja drogą bardzo lubię te do zrywania

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
tutaj możesz dodawać linki i zdjęcia

ale w wątku katalogowym nie można pisać, tam tylko i wyłacznie zdjęcia i linki no i opis do zdjęć jak najbardziej
ufff, kamień z serca

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-22, 20:23   #2124
zlotowlosa2005
Raczkowanie

No ja się chciałam dzisiaj pochwalić
za radą mojej liderki postarałam się troszkę bardziej niż zwykle i...
1000 zł zamówienia i trzy szt IM , w tym jeden dla mnie
NORMALNIE TAKA DUMNA JESTEM
zazwyczaj jakieś 500 robię więc dla mnie to duuuże osiągniecie
koszulka nocna (niebieska) rozm.M jest w COKu w Gliwicach jakby coś ktoś...
zlotowlosa2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:28   #2125
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotowlosa2005 Pokaż wiadomość
Brawo! Gratulacje! Powiedz, jak to zrobiłas ? Jesli to nie kłopot ;D

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Prowansalska lawenda i jaśmin tez jest peel off Swoja drogą bardzo lubię te do zrywania

Dzieki, ze mnie poprawiłaś! Ja dzisiaj wyprobowałam sake i ryz - cuudo pieknie schodzi, nie morduje sie ani nic a lawenda przyjemny ma zapach ?
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:28   #2126
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
BRAWO!!! Świetny wynik

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-22, 20:28   #2127
zlotowlosa2005
Raczkowanie

sama nie wiem , jakoś tak wyszło... no i na stałe czyli od ok pół roku daję zniżkę 10% na wszystko, nawet nie wiecie jak to przekonuje do większych zakupów...
zlotowlosa2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:29   #2128
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

Dzieki, ze mnie poprawiłaś! Ja dzisiaj wyprobowałam sake i ryz - cuudo pieknie schodzi, nie morduje sie ani nic a lawenda przyjemny ma zapach ?
Nie ma za co Po to siebie tu na forum mamy Ja bardzo lubie tę lawendową. Ma przyjemny zapach, troszkę długo schnie, ale za to na dziobie pięknie wygląda, bo jest niby przezroczysta ale ma miliardy fioletowych drobinek, więc cudnie opalizuje

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-22, 20:31   #2129
magocha
Raczkowanie

Cytat:
nie że bez znaczenia zupełnie ale nie jest to dla mnie sensem posiadania lub nie posiadania... z tego powodu nie przestałabym być konsultantką, gdyby tylko były klientki - to konsultantką byłabym dla nich... jesli jesteś weganką, nie jadasz mięska , sama warzywka hodujesz to jesteś moją idolką.. ale jeśli z reszty uzytecznych rzeczy konsumpcyjnie korzystasz to uważam że to akurat nie ma znaczenia czy jest znaczek czy go nie ma.. l'oreal, vichy, palmolive, listerine , jesli o spożywke chodzi to Danone i Mc Donalds czy nawet zwykłą colę.. no nie mów że w życiu nie korzystałaś bo nie uwierzę ... tu masz listę na wizażu właśnie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

tak się składa, że nie jestem weganką, i nigdzie nie napisałam, że nie
korzystałam z rzeczy wyżej przez Ciebie wymienionych,

po prostu jeśli mam do wyboru produkt testowany, a nie testowany to wybiorę ten drugi.

A jeśli chodzi o AVON, to widzisz - ja nie potrafiłabym wciskać klientkom tego, do czego sama nie jestem przekonana.

I bardzo Cię proszę uszanuj moje zdanie, i nie staraj się mnie na siłę przekonać do swojego. Chyba każdy ma prawo mieć swoją opinię.

I skończmy ten temat, bo sprawa z avonem już się wyjaśniła.

Dziewczyny, a jak zbieracie zamówienia z tej wyprzedaży? Wysyłacie klientkom plik czy jak??
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:33   #2130
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości