Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 20:05   #2461
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Na deser zrobiłam dzisiaj czekoladę na gorąco, ale taką prawdziwą Pyszności
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:08   #2462
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Agata poprosze haslo
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:11   #2463
clauudik
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32480937]Na deser zrobiłam dzisiaj czekoladę na gorąco, ale taką prawdziwą Pyszności [/QUOTE]

A ja mam budyń aż mój mały zaczął podskakiwać na myśl o tym

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:16   #2464
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość

Ooo, to porządne przygotowania przed wizytą!
hehe, tylko że mój lekarz jest kobietą

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
W końcu mu ulegnę

A ja po wizycie, i znowu muszę leżeć kurde. Mały coś napiera na szyjkę i jest zwiększone napięcie w macicy...
Ale już chyba nie musi być tak rygorystycznie jak poprzednio, powiedziała, że na ruski i na SR mogę chodzić, tylko poza tym mam grzecznie leżeć i brać nospę i magnez
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:16   #2465
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A ja mam budyń aż mój mały zaczął podskakiwać na myśl o tym
A ja dziś na deser kluski na parze vel parzaki każdy inaczej je nazywa
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:20   #2466
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
vel buchty?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:30   #2467
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Też mam w ciąży strasznie dziwne sny. Ostatnio przeczytałam, że to naturalne działanie organizmu, który stara się w ten sposób relaksować zestresowaną kobietę w ciąży. Nie wiem jak to się ma do opisywanego tu ostatnio snu z wpychaniem dziecka
To był mój sen, ale on był całkiem przyjemny

Cytat:

A jak u Was koleżanki z goleniem?
Ja wczoraj pierwszy raz musiałam wspomóc się lusterkiem przy depilacji. A będzie coraz gorzej.
Ja się przestałam golić (chwilowo) bo się w ogóle tam nie widzę, a ręką jeszcze nie wyczuwam jakichś wielkich krzaków Ale za tydzień mam wizytę, więc będę musiała jakoś się oporządzić

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Zamiast nowalijek sklepowych polecam wysianie rzeżuchy mi zawsze pomaga na tęsknotę za wiosną, w takim czasie pozimia-przedwiośnia
A ja polecam kiełki Wysiewamy w takim specjalnym naczyniu do kiełek. Najlepsze są z rzodkiewki. Można dodawać do twarożku (pychota!!!), albo po prostu posypać kanapkę. Ja je zawsze kroję na mniejsze kawałeczki

Cytat:
Cholera! Nie skojarzyłam. Co prawda filiżanka się stłukła ale w maki była.
A mi się od razu skojarzyło I dzięki temu od razu zapamiętałam

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja też bym już chciała mieć w domu i "pobawić się" nim ale przynajmniej do początku kwietnia czekam z zakupem, żeby dłużej korzystać z gwarancji... jeśli kupię w końcu nowy
Mam to samo, też bym się już chciała pobawić wózkiem

Cytat:
Zagadałam go ejszcze o zwolnienie, to na odchodne dodał "ja bym w ciąży w ogóle do pracy nie chodził"
To nie wzięłaś w końcu tego zwolnienia?? Nie no, twardzielka z Ciebie Ja już powoli wyluzowałam i nastawiłam się na wolne, chociaż dziś mnie dopadła myśl, że jeszcze tylko tydzień i przykro mi się zrobiło, że nie będę chodzić do roboty Ale już się nie cofnę

Odebrałam dziś wyniki glukozy i daleko mi do maksymalnych wartości, więc chyba cukrzyca mi nie grozi A robiłam tylko 50g, więc chyba wszystko jest OK i nie trzeba już powtarzać 75g.

Dziewczyny, rzucam temat, bo mnie nurtuje już od jakiegoś czasu Czy puszczacie Waszym "brzuszkom" jakąś muzykę, albo śpiewacie im?

Ja bym chciała zacząć i najlepiej by chyba było jakbym sama śpiewała do brzucha jakąś jedną piosenkę, żeby się Sebastianek przyzwyczajał do kontretnej melodii, ale nie znam żadnych ładnych kołysanek/pioseneczek. Szukałam kiedyś na youtube, ale nic mi nie wpadło w ucho. Jeśli znacie coś ładnego to podlinkujcie

Myślałam też ewentualnie o jakiejś maskotce z pozytywką (zamiennie do mojego śpiewania ), ale jeszcze nie szukałam. Tylko musiałaby ta melodyjka być jakaś taka spokojna, żeby dziecku nie dzwoniło w uszach jak mu położę grająca zabawkę obok głowy.

I jeszcze się zastanawiałam nad puszczaniem muzyki klasycznej, ale nie jestem do tego jakoś bardzo przekonana. Wolałabym "nauczyć" dziecko jakiejś jednej melodii/piosenki.

Co myślicie?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:31   #2468
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A ja po wizycie, i znowu muszę leżeć kurde. Mały coś napiera na szyjkę i jest zwiększone napięcie w macicy...
Ale już chyba nie musi być tak rygorystycznie jak poprzednio, powiedziała, że na ruski i na SR mogę chodzić, tylko poza tym mam grzecznie leżeć i brać nospę i magnez
To fajnie, że nie jest tak rygorystycznie jak wcześniej. Proszę się takm w takim razie oszczędzać i może znowu na następnej wizycie będzie już lepiej

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32481397]vel buchty?[/QUOTE]
i jeszcze u mnie vel pampuchy
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:33   #2469
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
A u mnie tak z wiejska: parzoki
Stary 2012-02-22, 20:37   #2470
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To był mój sen, ale on był całkiem przyjemny

Ja się przestałam golić (chwilowo) bo się w ogóle tam nie widzę, a ręką jeszcze nie wyczuwam jakichś wielkich krzaków Ale za tydzień mam wizytę, więc będę musiała jakoś się oporządzić
(...)
Dziewczyny, rzucam temat, bo mnie nurtuje już od jakiegoś czasu Czy puszczacie Waszym "brzuszkom" jakąś muzykę, albo śpiewacie im?

Ja bym chciała zacząć i najlepiej by chyba było jakbym sama śpiewała do brzucha jakąś jedną piosenkę, żeby się Sebastianek przyzwyczajał do kontretnej melodii, ale nie znam żadnych ładnych kołysanek/pioseneczek. Szukałam kiedyś na youtube, ale nic mi nie wpadło w ucho. Jeśli znacie coś ładnego to podlinkujcie

Myślałam też ewentualnie o jakiejś maskotce z pozytywką (zamiennie do mojego śpiewania ), ale jeszcze nie szukałam. Tylko musiałaby ta melodyjka być jakaś taka spokojna, żeby dziecku nie dzwoniło w uszach jak mu położę grająca zabawkę obok głowy.

I jeszcze się zastanawiałam nad puszczaniem muzyki klasycznej, ale nie jestem do tego jakoś bardzo przekonana. Wolałabym "nauczyć" dziecko jakiejś jednej melodii/piosenki.

Co myślicie?
Czyli będzie Sebastian? Pięknie mój Filipek też miał być Sebastianem zawsze, ale jakoś został Filipem ja jeszcze nie śpiewam, ale podłączam się pod pytanie, bo też o tym myślałam. Póki co rozmawiamy sobie tylko

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:40   #2471
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisałam już nieraz Śpiewam namiętnie, choć głos mam przeciętny To działa, a przynajmniej na Maksie widziałam ewidentnie jak go uspokajało w pierwszych tygodniach życia, kiedy nic innego nie skutkowało Lepiej moim zdaniem śpiewać niż puszczać muzykę, bo to Twój głos wtedy dziecko słyszy i to dodatkowo dla niego znane dźwięki po drugiej już stronie brzucha.
Zresztą potem dzieciom też trzeba śpiewać, nawet jak przy innych wstydzicie się swojego głosu, to dziecko o tym nie wie! Śpiew pomaga w nauce mówienia, rozwija, itp., nie pamiętam jakichś naukowych argumentów, ale na pewno takie są Naprawdę warto śpiewać maluszkom!
Nie musisz śpiewać akurat kołysanki, śpiewaj cokolwiek, najlepiej jedną piosenkę jak najczęściej! Ja śpiewałam Maksowi pszczółkę Maję - krótkie, proste, melodyjne. Jak człowiek zacznie śpiewać, to się mu odczepić nie może Dla Kaja nic lepszego nie wymyśliłam i też go Mają raczę
Stary 2012-02-22, 20:40   #2472
Jastinkaa
Zadomowienie

Macie może jakieś wypróbowane sposoby na zgagę, mleko i jogurty piję pół dnia i nic nie pomaga

Jastinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:42   #2473
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was przed ciążą paliła papierosy?
ja paliłam przed ciążą, w pewnym momencie mnie odrzuciło od papierosów i przestałam palić z dnia na dzień, po 2 tygodniach okazało się że jestem w 3 miesiącu ciąży.... czasami mam jeszcze okropną ochotę na papierosa, ale mózg mi nie pozwala

Cytat:
Jeszcze Wam napiszę obiecane słówko o tym, co oglądałam w stolicy...
W zasadzie to raptem znalazłam dwie rzeczy Nie miałam czasu na to, żeby po takich sklepach więcej jeździć. Chyba jeszcze bez jednej wizyty w Krakowie się nie obędzie. Głównie chciałam obejrzeć wózki firmy Hauck, bo moje wymarzone pod względem funkcjonalności Peg Perego nie podoba się tż ("taki zwykły ten wózek" ) i cena też trochę za duża dla mnie, zwłaszcza nowego... a te Haucki znowu w internecie są podejrzanie tanie. Znalazłam jeden model, nie ten który chcę, ale przynajmniej coś sobie pomacałam I w zasadzie nie mam się do czego przyczepić... I tak się waham, bo może lepiej kupić coś nowego ciut gorszego (tzn. tańsze, mniej znane) i mieć gwarancję, niż super PP używany bez gwarancji, w którym też może mi się równie dobrze po miesiącu coś zepsuć, a u nich słono się płaci za naprawy I dalej jeszcze nie przekreśliłam do końca Mutsy Transportera i Bebe Confort Streety...
Druga rzecz, którą bardzo chciałam "przymierzyć" to fotel do pokoju Kaja Ma służyć mi do karmienia i żeby w razie potrzeby, gdy Kaj będzie chory, zęby będą rosnąć, itp i trzeba będzie w nocy przy nim posiedzieć, to żeby się dało na tym fotelu wygodnie kimnąć
Obmyśliłam sobie kiedyś takie pufy - worki z granulatem, pytałam Was o nie kiedyś, czy któraś zna... kapukat, chyba tylko Ty mi wtedy odpowiedziałaś, że to wygodne rzeczywiście, ale może być ciężko np. z niego wstawać z dzieckiem na rękach... I znalazłam takie worki, są super wygodne A w takim w kształcie stożka, można usiąść dosłownie pionowo jak na krześle, mając przy tym rewelacyjne podparcie pleców i wstaje się z niego spokojnie, a jak się go bardziej pochyli, to znowu bardziej półleżąco można się usadowić, po prostu on się dopasowuje do pozycji, w której się usiądzie. Rewelacja dla mnie i kupuję taki! Dla dzieciaków to też będzie super siedzisko
Przymierzałam się dokładnie do takiego - http://allegro.pl/mega-pufa-worek-sa...109471880.html
a kupię chyba ten, trochę większy - http://allegro.pl/fotel-sako-xxxxl-g...153734165.html

A teraz uciekam zająć się praniem i skończyć rozpakowywanie... Jeszcze z tego co pamiętam... Jeszcze mi ponad 10 stron zostało do przeczytania zostało, ale tak na szybko:
ewus, justys, agatka, jeszcze nie doczytałam o wszystkich, czy Wy aktualnie w domu, czy w szpitalu jeszcze, ale duuużo kciuków i buziaków, żeby Wasze problemy ustąpiły i z dzieciaczkami wszystko było dobrze
Gabi, cieszę się, że u Ciebie okazało się, że z dzidzią wszystko dobrze, że to nie łożysko, choć oczywiście współczuję też problemów z nerką
aniu, cieszę się się, że u Ciebie poprawa
kapukat, drzewo prześliczne, świetny pomysł Nie mogę się doczekać, jak będzie wyglądać z liśćmi!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Hehe, tak samo robię
No ale jeszcze jest multum korespondecji ze znajomymi... Dawniej trzymało się listy, a teraz większość mam na e-mailu.

Kism - to dobrze, że wyjazd udany, na tyle na ile mógłb być i że decydujesz się na pufy - a wybrałaś kapitalne
dziękuję - na pewno pochwalę się jak kiedyś je zrobię... na razie mam ze wszystkim pod górkę i już czasami nie mam siły, tak jak dzisiaj się poryczałam i rzucałam mięsem jak nie jeden szefc...ale co tam - życie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Tak patrzę na te moje zdjęcia z wakacji i łapię doła Kiedy znowu będzie tak beztrosko...nigdy Ostatnio wieczorami, jak kładę się już do łóżka, to mam właśnie taki nawał myśli o tym, jak to będzie po urodzeniu dziecka. Z jednej strony się cieszę, że Hania będzie z nami, z drugiej strony boję się, że zatracę siebie
przechodziłam dokładnie to samo co Ty .... ciągle myślałam, jak cholernie dużo zachodu potrzeba żeby wybrać się gdzieś z małym dzieckiem, ile trzeba spakować o czym myśleć, a jeszcze do niedawna mogłam wyjść z domu wsiąść w autobus, pociąg, samolot i po prostu gdzieś się wybrać, pochodzić po górach, klifach czy pojechać nad morze... ale to mnie tylko bardziej dobijało, więc przestałam myśleć

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
wogole mam dziewczyny do Was sprawe, a raczej chcialabym sie poradzic...

bijemy sie z mezem od kilku tygodni z tym problemem i nie potrafimy znalezc sensownego rozwiazania. Zreszta, czy kiedykoliwek mozna zlapac wszystkie sroki za ogon? Hmmm...

Chodzi nam losy naszego mieszkania z zwiazku z tymi wydarzeniami na przestrzeni 2 miesiecy.
Teraz jest juz spokojniej - bo nie wychodze na piechote, tylko wszedzie autkiem. Ale moj stan psychiczny jest daleki idealowi - podejrzewam, ze ciaza to poteguje, bo obawiam sie takze o to, ze moje dziecko bedzie dorastalo w takim srodowisku kilka dni jest znosnie, az do dnia kolejnego, kiedy placze caly dzien i mam wisielczy nastroj. I tak w kolko. Ulge czuje, jak tylko wyjezdzam poza miasto.
Podejrzewalam juz u siebie depresje, bo ten stan trwa za dlugo, wiec czeka mnie pewnie wizyta u psychologa.

Wiem, ze to powazna sprawa i moze nie powinnam pytac Was o zdanie w takiej kwestii, ale moze dostane od Was jakies wskazowki i rady?

U nas stanelo na tym, ze na razie nie damy rady sprzedac bo porod. Co dalej jakby co - myslimy nad wynajmem na 3-4 lata. A potem? moze sie cos fajnego kupi/zbuduje?

Przepraszam ze zawracam glowy takimi rzeczami, ale jak tylko przekraczam progi klatki schodowej i mieszkania to niestety wszystko mi sie poteguje
moim osobistym zdaniem? nikt by mnie tam nie przytrzymał nawet siłą, dziewczyno Ty się męczysz, dziecko w sobie nosisz - ono odbiera Twoje nastroje. Do tego ciągle myśleć co się stanie? ooo nie. Już byłabym spakowana i dawno wyprowadzona

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!

Muszę się wam pochwalić że kupiliśmy wózek po miesiącach poszukiwań w końcu mam kupiliśmy jane rider reverse z gondolką matrix light która może służyć jako fotelik + osłonka przeciw deszczowa i śpiworek na zimę. Ma fajną torbę bo dość dużą i jest jeszcze z przewijakiem ogólnie to bardzo mi się podoba i cieszę się że już jedną rzecz mam z głowy. No to tyle mojego chwalenia się ale powiem wam że ulżyło mi ja już ma i nie muszę sobie tym głowy zawracać.
no to gratulacje miło słyszeć że komuś się udaje !

Cytat:

Co myślicie?
pomysł przedni!

ja puszczam mu kołysanki które dostałam od mamy pocztą na niektóre ewidentnie reaguje kopem
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:46   #2474
fonn
Rozeznanie

Cytat:

kocham pampuchy

a jak robicie?
ja moje idealne pampuchy jadlam kiedyś w Białce Tatrzańskiej, zwane tam parzakami lub buchtami, podawane na gorąco z polewą czekoladową. Kształt i rozmiar jagodzianki, kolor bialutki

zawsze marzyłam o ich odtworzeniu, ale nie wiem jak
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:49   #2475
Konto usunięte

Cytat:

Co myślicie?
Ja słucham swojej ulubionej muzyki, bo myślę, że u mnie się wtedy uruchamiają pozytywne emocje, które dobrze działają na dziecko. Mam też nadzieję, że przy nas będzie chciało słuchać później takiej muzyki, a nie pójdzie w totalnie odrębnym kierunku (jesteśmy rodzinką rockowo-metalową oczywiście żadnych typowych metalowych piosenek nie pozwalam puszczać mężowi, bo dziecko pewnie to słyszy jako jeden wielki hałas, ale jakiś melodyjny rock czy tam moje ulubione The Cure owszem, często. I szczerze to wolałabym nie mieć małego fana Justina Biebera w domu, ale będę kochać tak czy siak).
Jeśli chodzi o muzykę klasyczną, to ja lubię tak czy siak i czasami słucham.
Ale żadnej jednej konkretnej melodyjki mojemu chłopcu nie puszczam. Może faktycznie pomyślę o tym.
Stary 2012-02-22, 20:50   #2476
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
śliczny duzo kosztował?
Tak jak pisałam mąż wynegocjował 2250zł
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:51   #2477
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
na razie mam ze wszystkim pod górkę i już czasami nie mam siły, tak jak dzisiaj się poryczałam i rzucałam mięsem jak nie jeden szefc...ale co tam - życie
Czasem trzeba sobie ulżyć, żeby potem móc weselej spojrzeć na świat

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
a jak robicie?
ja moje idealne pampuchy jadlam kiedyś w Białce Tatrzańskiej, zwane tam parzakami lub buchtami, podawane na gorąco z polewą czekoladową. Kształt i rozmiar jagodzianki, kolor bialutki
Ja nie robię Jadam kupne...
Stary 2012-02-22, 20:52   #2478
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Czyli będzie Sebastian? Pięknie mój Filipek też miał być Sebastianem zawsze, ale jakoś został Filipem ja jeszcze nie śpiewam, ale podłączam się pod pytanie, bo też o tym myślałam. Póki co rozmawiamy sobie tylko
U nas to było topowe imię dla chłopaka jeszcze przed ciążą, więc jak się okazało, że będzie chłopak to jakoś tak naturalnie zaczęliśmy na niego mówić Seba i tak już zostało Jakiś czas temu pytałam się męża, że może jednak jakieś inne imię wybierzemy, ale on stwierdził, żeby już został Sebastian

Cytat:
Pisałam już nieraz Śpiewam namiętnie, choć głos mam przeciętny To działa, a przynajmniej na Maksie widziałam ewidentnie jak go uspokajało w pierwszych tygodniach życia, kiedy nic innego nie skutkowało Lepiej moim zdaniem śpiewać niż puszczać muzykę, bo to Twój głos wtedy dziecko słyszy i to dodatkowo dla niego znane dźwięki po drugiej już stronie brzucha.
Zresztą potem dzieciom też trzeba śpiewać, nawet jak przy innych wstydzicie się swojego głosu, to dziecko o tym nie wie! Śpiew pomaga w nauce mówienia, rozwija, itp., nie pamiętam jakichś naukowych argumentów, ale na pewno takie są Naprawdę warto śpiewać maluszkom!
Nie musisz śpiewać akurat kołysanki, śpiewaj cokolwiek, najlepiej jedną piosenkę jak najczęściej! Ja śpiewałam Maksowi pszczółkę Maję - krótkie, proste, melodyjne. Jak człowiek zacznie śpiewać, to się mu odczepić nie może Dla Kaja nic lepszego nie wymyśliłam i też go Mają raczę
No właśnie pamiętam, że pisałam i sama chciałam zacząć śpiewać, ale kompletnie nie wiem co. Nie znam żadnych fajnych piosenek, a przecież mu nie będę śpiewać Dody czy Piaska Chciałabym coś ładnego i dziecięcego, mogłabym się nawet nauczyć (np. z youtuba), ale nic fajnego jak do tej pory nie znalazłam.

Cytat:
Napisane przez Jastinkaa Pokaż wiadomość
Macie może jakieś wypróbowane sposoby na zgagę, mleko i jogurty piję pół dnia i nic nie pomaga
Mi parę dni temu pomogło parę łyków coli

Cytat:
pomysł przedni!

ja puszczam mu kołysanki które dostałam od mamy pocztą na niektóre ewidentnie reaguje kopem
A jakie to kołysanki? Zdradź jakieś tytuły, może się zainspiruję
Stary 2012-02-22, 20:52   #2479
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość

podawane na gorąco z polewą czekoladową
OK to już wiem, co jemy w piątek na obiad
Ja też raczej kupne, choć mogłabym się w sumie zainteresować, jak się robi domowe. Ale w piątek planuję jechać do tego ostatniego sklepu po szafę, więc nie będę miała czasu. A smak pozostanie

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-02-22 o 20:54
Stary 2012-02-22, 20:53   #2480
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jastinkaa Pokaż wiadomość
Mnie pomagają jabłka i własnie się nimi ratuję.
Stary 2012-02-22, 20:56   #2481
Tacca
Zakorzenienie

O, zapomniałam, ze jabłuszka mam..
Jutro muszę do sklepu wyskoczyć, bo chcę ciasto toffi zrobić, czy to może 3bit jest... Sama nie wiem...
Dziś amnezji częściowej doznałam i nie kupiłam części produktów.
Stary 2012-02-22, 20:57   #2482
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Mnie pomagają jabłka i własnie się nimi ratuję.
mnie dzisiaj męczyła zgaga, zjadłam banana i przeszło
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:05   #2483
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kapukat;32482077]

no to gratulacje miło słyszeć że komuś się udaje !

Dzięki
Jesteśmy rzeczywiście zadowoleni z zakupu
Stary 2012-02-22, 21:06   #2484
kapukat
Zakorzenienie

[QUOTE=kism;32482400]Czasem trzeba sobie ulżyć, żeby potem móc weselej spojrzeć na świat

QUOTE]

dzięki Kism

Cytat:
A jakie to kołysanki? Zdradź jakieś tytuły, może się zainspiruję
a proszę bardzo
chodził senek i drzemota
złotowłosa Królewna
Był sobie Król
aaa, ktoki dwa
dobrnoc
siwa chmurka
jędruś śpi
wieczorem
kołyszże się kołysz kolebeczko
słoneczko już gasi złoty blask
uśnij mój Ty aniołeczku
srebrna noc
pora dobrej nocy
śpij kochanie
idzie niebo ciemną nocą
bajka iskierki
już gwiazdy lśnią
kołysnaka dla okruszka
senna piosenka
Dorotka
kołysanki-utulanki
wróżki
w muszelkach Twoich dłoni
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:07   #2485
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ale henne na co? Bo ja sobie czasem robię hennę na włosy (na głowie), tylko jest mały wybór kolorów więc wolę szampony
Nie. Na brwi

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:09   #2486
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
mnie dzisiaj męczyła zgaga, zjadłam banana i przeszło
My z mężem to dziś musielibyśmy się specjalnie wrócić do sklepu bo zapomniałam jabłek kupić a bez nich ostatnio to ani rusz
Stary 2012-02-22, 21:16   #2487
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
O, zapomniałam, ze jabłuszka mam..
Jutro muszę do sklepu wyskoczyć, bo chcę ciasto toffi zrobić, czy to może 3bit jest... Sama nie wiem...
Dziś amnezji częściowej doznałam i nie kupiłam części produktów.
Ja też dzisiaj kupiłam, zachęcona wpisami tutaj na forum
A zapominanie to u mnie standard....

Cytat:
a proszę bardzo
chodził senek i drzemota
złotowłosa Królewna
Był sobie Król
aaa, ktoki dwa
dobrnoc
siwa chmurka
jędruś śpi
wieczorem
uśnij mój Ty aniołeczku
srebrna noc
pora dobrej nocy
śpij kochanie
idzie niebo ciemną nocą
bajka iskierki
już gwiazdy lśnią
kołysnaka dla okruszka
senna piosenka
Dorotka
kołysanki-utulanki
wróżki
Dzięęęęęęęęęęeeki za tę listę
Ale ja mogę śpiewać tylko, jak jestem sama, nikt normalny tego nie zniesie
Myślę, że fasolkowe piosenki też będą fajne, np. Bursztynek bursztynek (przerobione przez mojego męża na: Budyniek budyniek, znalazłem go w lodówce).

Aa dobra, wiem, co to za płyta. Cudna

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-02-22 o 21:18
Stary 2012-02-22, 21:16   #2488
Tacca
Zakorzenienie

[QUOTE=kapukat;32482854]
Cytat:
Czasem trzeba sobie ulżyć, żeby potem móc weselej spojrzeć na świat

QUOTE]

dzięki Kism

a proszę bardzo
chodził senek i drzemota
złotowłosa Królewna
Był sobie Król
aaa, ktoki dwa
dobrnoc
siwa chmurka
jędruś śpi
wieczorem
uśnij mój Ty aniołeczku
srebrna noc
pora dobrej nocy
śpij kochanie
idzie niebo ciemną nocą
bajka iskierki
już gwiazdy lśnią
kołysnaka dla okruszka
senna piosenka
Dorotka
kołysanki-utulanki
wróżki
Rety... Trzeba sobie teksty przypomnieć...
Stary 2012-02-22, 21:21   #2489
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ooo ja się nie zastanawiałam nawet czy hennę można czy nie można. po prostu poszłam do kosmetyczki i zrobiłam :P
Ja robię sobie sama na brwi tylko, bo na rzęsy nie dałabym rady Zrobię jutro.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:26   #2490
Jastinkaa
Zadomowienie

Dziękuje za rady spróbuję jabłek, może pomogą

Jastinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości