Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 20:59   #4651
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Juz po wizycie... matko juz wiem dlaczego ich tak rzadko zapraszam te dziecko jest wulkanem energii i w dodatku tak nieusluchane, ze szok Matka moze drzec sie ile wlezie a on i tak swoje ...
masakra

to wszystko zalezy przeciez od wychowania i konsekwencji...
prawda jest to co mowi Aguska, ze nie zawsze latwo jest byc konsekwentnym, ale mimo wszystko dziecko musi znac granice

Cytat:
o mother

''doszlismy z kolega do tego ze przez carskie ciecia rodza kobiety porzadne a przez pochwe prostytutki''

Cytat:
wow u mnie 24 kg na plusie chyba mam najwiecej kg na naszym watku wiec oglaszam sie watkowym wielorybem
hehe... ja wd niu dzisiwjszym mam 18 na plusie... i postanowilam sobie, ze juz do dnia porodu na wadze nie stane

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a oto i moja robótka
kocyś kremowo- pistacjowy ( na fot. bledssze kolorki wyszły ale robione telefonem) to na razie początek a wzoru naumiałam się wczoraj
wow... pieknie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Z kolei polozna mowiła, ze większe dzieci się łatwiej rodzi ,bo mniej kombinuja(przez to, że maja mniej miejsca).
Wazne ,zeby zdrowe bylo,a urodzimy tyle ile będzie!

Cytat:
Dodzwonilam sie do mojej poloznej, a wlasciwie juz nie mojej miala dwa tygodnie temu sie u mnie zameldowac bo mieli jej te dziadostwa z nog zdejmowac i mialysmy sie umowic na spotkanie, ale sie nie zameldowala. Wczoraj dzwonilam, nie odbierala. Przed chwila sie dodzwonilam i pytam co u niej slychac a ona ze ona sama nie wie, bo jej zle idzie i nie wie co teraz zrobic ale nie umiala mi powiedziec ze mam sobie kogos innego szukac, to jej powiedzialam sama ze w takim razie nie bede sie jej kurczowo trzymac skoro ma tyle stresu i poszukam kogos do pomocy, ale ona zaoferowala ze skontaktuje sie ze swoja znajoma polozna i moze ona mnie przejmie, jutro bede wiedziec. Szkoda tylko ze nie zadzwonila do mnie te 2 tyg temu - bo teraz moge w kazdej chwili urodzic i zostane sama
ehhh... szkoda, ze tak wyszlo...

a masz w poblizu jakis Geburtshaus? Bo oni zazwyczaj maja dosc poloznych, zeby ktos mogl sie wami "zaopiekowac" po porodzie
Stary 2012-02-22, 21:02   #4652
desia888
Wtajemniczenie

Ja melduje sie z Karpacza, chcialam glownie zyczyc Koni powodzenia jutro, oby wszystko poszlo sprawnie szybko i bezbolesnie

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:04   #4653
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Jesteśmy z Ewą od poniedziałku wieczorem w domku. I nadal jest fajnie Powiem wam że moment kiedy stanęłam w domu z małą w naszej sypialni- po prostu ocean łez.
Jeszcze ten dzień był taki emocjonalny, to jeszcze to wrażenie że ostatni raz stałam tam jeszcze z brzuszkiem a teraz przynoszę tam własne dziecko... aż teraz mi trudno to opisać...
Zaraz potem mąż wręczył mi wielki bukiet i podziękował... tutaj już szlochałam Ale nie mogłam się opanować.
Super, że wszystko w porzadku Dbajcie o siebie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:08   #4654
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ivonka az sie wzruszyłam super ze jesteście juz w komplecie
Stary 2012-02-22, 21:11   #4655
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ivonka wzruszyłam się super, że jesteście już w domku życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Małej

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:13   #4656
karo_z
Rozeznanie

Ivonka popłakałam sie czytając Twoją relację!
cieszę się że wszystko jest w porządku, że się dobrze czujecie i wszystko idzie gładko oby tak dalej! zazdroszczę że już tulisz i oglądasz to swoje Maleństwo
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:18   #4657
Asika21
Rozeznanie

Ivonka super, że już jesteście w domku i możecie cieszyć się swoją kruszynką Namęczyłaś się biedactwo tym porodem i jeszcze na koniec cesarkę zrobili, ale wszystko dla dobra małej Ewuni Najważniejsze, że jest cała i zdrowa Całuski dla małej ślicznotki

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:20   #4658
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Brzuch miesiąc temu i dzisiaj

Załącznik 4517744 -> miesiąc temu

Załącznik 4517745 Załącznik 4517746 -> dzisiaj
Fajny ten brzuszek,zgrabny.

Cytat:
Witajcie!

Jesteśmy z Ewą od poniedziałku wieczorem w domku.
Szkoda,ze sie tak wycierpialas.Ale dobrze,ze to juz za toba.
No i ze wszystko u was ok.Malutka na pewno bedzie rosla jak na drozdzach,skoro apetyt jej dopisuje.
A jak sie czujesz po cesarce,rana ladnie sie goi,boli cie?
Trzymaj sie i dawaj jak najczesciej znac co u was
Stary 2012-02-22, 21:21   #4659
88natka
Zadomowienie

ivonka super że jesteście już w domku, Twoja córka jest śliczna. Gratuluję jeszcze raz
Po Twoim opisie wszystko się takie realne zrobiło

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:23   #4660
Mała!
Zakorzenienie

hej piękne... alllllleeee naskrobałyście Wow

Najpierw napiszę jak u mnie po wizycie a potem Was nadrobię ...

**Więc wszystko jest OK. Łożysko II st. i ok, główka b. nisko, Szyjki mi w ogóle nie sprawdzał...powiedział, że na tym etapie mogę już bezpiecznie rodzić i jak ma się zacząć to się i tak zacznie...i nie będzie mi badał aby jej nie pobudzać dodatkowo! więc nie mam pojęcia co się z nią dzieje
Maluszek po wymiarach wyszedł wiekowo na 38t.!!! a ja jutro zaczynam 37!!! hihi Waży 2850...+/_ 417gr. ( myślałam, że więcej ) ...
Termin jeszcze poszedł w dół...śmieszne to bo na początku był 21 maca ... potem stanęłam na 18 marca a dziś mi powiedział, że wychodzi 11 marca...czyli tak jak wg. miesiączki... a potem jeszcze dodał żebym wzięła pod uwagę nawet ok 6 marca bo program mu tak wylicza!!! 6-ty marca!???? dla mnie ok. ale to na pewno nie jest prawidłowy termin
No i powiedział, że "raczej " nie przenoszę...mogę powoli zacząć zmniejszać dawkę leków...(ja podsunęłam ten pomysł) lekarz powiedział, że łożysko ma lepszy przepływ i dotlenienie dzięki fenoterolowi i żebym brała... ale ja już mam dość! i dawka idzie w dół!
za tydzień mam KTG i zobaczymy wtedy co dalej...

**Byłam na małych zakupach... a suma wydana b... duża
kupiłam Octenisept (drogi jak diabli) majtki do szpitala, stanik do karmienia (średni jakiś ale może być)... krem do twarzy, pod oczy, żel do mycia buzi, oliwkę na rozstępy..., no i naszykowałam sobie miniaturki do szpitala: w małych buteleczkach mam żel pod prysznic, płyn do pł. ust, oliwkę, żel do hig. int., i tyle...

** byliśmy na chwilkę u szwagra bo ma urodzinki i najadłam się pizzy i tortu i jestem szczęśliwa

jestem padnięta brzuszek chyba też bo mam mocne twardnienia...

no i przytyłam 2,3 kg przez 1m-c

idę Was poczytać...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:28   #4661
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

super że wszystko w porządku i fajnie że dzień dobrze minął. Teraz odpoczywaj

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:30   #4662
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mała dobrze ze masz dobre wiesci
Stary 2012-02-22, 21:34   #4663
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie!

Jesteśmy z Ewą od poniedziałku wieczorem w domku. I nadal jest fajnie Powiem wam że moment kiedy stanęłam w domu z małą w naszej sypialni- po prostu ocean łez.
Jeszcze ten dzień był taki emocjonalny, to jeszcze to wrażenie że ostatni raz stałam tam jeszcze z brzuszkiem a teraz przynoszę tam własne dziecko... aż teraz mi trudno to opisać...
Zaraz potem mąż wręczył mi wielki bukiet i podziękował... tutaj już szlochałam Ale nie mogłam się opanować.

Malutka nakarmiona no to może skrobnę Wam RELACJE Z PORODU:
Jak już wam wcześniej sygnalizowałam cały mój organizm mówił mi że poród blisko... miał racje.
W nocy obudziłam się ok 1 bo poczułam że coś mi tam spływa, miałam taki bardzo wodnisty śluz podbarwiony krwią (rano miałam badaną szyjkę i podejżewałam że to może być to, z drugiej strony wyglądało to troche jak wody). Obudziłam męża i postanowiłam że położe się jeszcze na chwile. Miałam skurcze-więc zaczęłam je mierzyć i były średnio co 8 minut, czasami przerywane słabszymi i krótszymi. Postanowiliśmy że jednak pojedziemy do szpitala.
Zanim wyprostowałam włosy zebraliśmy się to była już godzina 2. Na IP położna mnie zbadała, zrobiła KTG i powiedziała że sama nie wie... bo rozwarcie jest na 2 palce co mnie kwalifikuje do przyjęcia, ale że skurcze nie są jakieś giga i że sama nie wie- a nie chce żebym siedziała 2 dni w szpitalu. Ale po konsultacji z lekarzem zapadła decyzja... na porodówkę!
Rozgościliśmy się na sali którą nawet pokazywałam wam kiedyś na forum. Rozłożyli mi bardziej łóżko żebym mogła jeszcze trochę poodpoczywać między skurczami, w międzyczasie zrobili USG - bo cały czas ważyła się decyzja czy próbujemy SN czy od razu CC-bo jestem niska, miednica zawężona itp. No ale przystali na próbe porodu SN.
Skurcze robiły się coraz bardziej i bardziej bolesne, musiałam już przy nich głęboko oddychać. Badania rozwarcia szyjki podczas skurczy... Wow-to było hardcorowe doznanie. Lekarzowi prowadzącemu poród zaczął się podobać postęp akcji i kazał mi zwiększyć aktywność, wejść do wanny itp. Za jakiś czas przebili mi pęcherz płodowy i jak już wody odpłynęły to zaczęła się prawdziwa walka z bólem. Nie krzyczałam (jeszcze) ale muszę przyznać że ten ból mnie paraliżował, odcinał od świadomości zupełnie. Oddychałam i to było jedyne wyjście z tej sytuacji. Mąż cały czas był przy mnie, czasami widziałam że jest przerażony tym że mnie tak boli a on nie może nic na to poradzić, ale był bardzo dzielny. Kiedy poczułam że skurcze zamieniają się w parte lekarz zaproponował kroplówkę z oksytocyną, ja oczywiście nie zgodziłam się-mówiłam że boje się że nie wytrzymam bólu (wtedy przy najwyższym momencie skurczu już krzyczałam a położna ściemniała że wcale nie będzie dużo bardziej boleć..taaa) no ale podpięli mnie do KTG i niestety zorientowali się że małej spada tętno i tutaj już potoczyło się ekspresowo, bardzo szybka decyzja o cesarce, podpisanie zgody -widzę że mąż ma łzy w oczach ale sama byłam tak zamroczona bólem że było mi wszystko jedno. Szybko na blok operacyjny, anestezjolog po drodze wypytał mnie o potrzebne mu informacje. Maska na buzi... i sala pooperacyjna. W tym czasie mąż byl przygotowany z rozpinaną koszulą na kangurowanie malutkiej.
Ja dostałam dzidzie po godzinie od CC i już jej nie oddałam położne tylko mi ją przewijały, mała Ewa od razu zaprzyjaźniła się z cycuszkami i do dzisiaj już pałaszuje moje mleczko-jeżeli to twardnienie i pobolewanie piersi było nawałem-to nie było źle. Wczoraj kąpaliśmy malutką pierwszy raz, poszło świetnie i bez płaczu...uffff

Kochane widzę że u was atmosfera pełna napięcia i oczekiwania na kolejne porody.
Nie wiem kiedy i jak was nadrobię bo mimo wszystko dzidziuś+dom bardzo absorbuje. Dzisiaj mogliśmy z mężem przytulić się mocno się bez brzuszka pomiędzy nami, fajne uczucie po tylu miesiącach z Ewą w środku. Teraz trzeba będzie korzystać z momentów we dwoje kiedy będzie spała.

Pozdrawiam was serdecznie i postaram się mimo wszystko podczytywać i pisać
Dobrej nocki!

p.s. Ewa dziękuje za komplementy przyznaje że jestem w niej zakochana a Mąż biega do jej łóżeczka popatrzeć jak słodko śpi. Szaleństwo mówię wam
też tak chcę!!!
no, może bez tej akcji z tętnem Ewuni.
No i jakbyś miała więcej fot... wrzucaj na bieżąco, będą mi podnosić cukier swoją słodkością, ale co tam
Stary 2012-02-22, 21:37   #4664
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!

swietnie, ze u Was wszystko tak dobrze sie układa. Fajnie, ze udało Ci sie znalezc chwilę aby się odezwac. Szkoda,ze musialas sie tak nameczyc, a potem CC, ale najwazniejsze, ze już Malutka jest z Tobą

Cytat:

.
no to ładnie, że dzien taki udany i obfity w dobre wiadomości .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:37   #4665
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mam palce u jednej reki spuchniete bardziej niz u drugiej.... za duzo kompa??
Stary 2012-02-22, 21:41   #4666
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mam palce u jednej reki spuchniete bardziej niz u drugiej.... za duzo kompa??
Też tak mam, że w prawej mam bardziej spuchnięte. Może dlatego, że więcej jej używam

Karolca
super się brzuszek prezentuje i mam taki sam stanik tylko teraz już mi za mały...

Ivonka dzielna z Ciebie kobieta dzięki za relację niech Wam wspólnie dobrze mija czas i te szczęśliwe chwile trwają wiecznie jeszcze raz gratulacje z okazji narodzin Ewy

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:43   #4667
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Karolca super się brzuszek prezentuje i mam taki sam stanik tylko teraz już mi za mały...
z Etam?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:48   #4668
Mała!
Zakorzenienie

Ivonka Jeszcze raz gratulacje Ewa jest urocza Pomimo ciężkich chwil na porodówce nie wyczułam w twoim opisie ani razu, że to coś strasznego...bije z Ciebie radość i miłość i nawet jak o bólu piszesz to też są tam te uczucia Fajnie Szczęścia życzę od groma dla Waszej trójki

Stary 2012-02-22, 21:49   #4669
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Super,ze wszystko dobrze.
I duzy maluszek.No to tylko czekac na porod pozostalo

A moj wlasnie daje czadu niesamowicie
Ja mam jutro wizyte.Ciekawe co wymaca polozna przez brzuch,ile urosl moj synek.
Stary 2012-02-22, 21:50   #4670
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Szyjki mi w ogóle nie sprawdzał...powiedział, że na tym etapie mogę już bezpiecznie rodzić i jak ma się zacząć to się i tak zacznie...i nie będzie mi badał aby jej nie pobudzać dodatkowo! więc nie mam pojęcia co się z nią dzieje
.
pewnie nic sie nie dzieje

chodzi o to, ze u niektorych badanie szyjki moze ja podraznic i doprowadzic do poczatku porodu... niektorym szyjkom wystarcza to, a niektore musza miec masaz
Stary 2012-02-22, 21:51   #4671
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak mam, że w prawej mam bardziej spuchnięte. Może dlatego, że więcej jej używam
takie serdelki normalnie mam
Stary 2012-02-22, 21:53   #4672
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

chodzi o to, ze u niektorych badanie szyjki moze ja podraznic i doprowadzic do poczatku porodu... niektorym szyjkom wystarcza to, a niektore musza miec masaz
no tak mi właśnie lekarz powiedział!

Stary 2012-02-22, 22:00   #4673
gosia261282
Gang Iren

Madra wypowiedz 12-latki na temat aborcji.
I swietny cytat na kocu:
"I chocby twe zmysly dostrzec ich rady nie daly
-czlowiek to czlowiek,niewazne jak maly"

http://www.youtube.com/watch?v=ZL-J1XWQ_8o

Ale mam dzis lenia i dzien komputerowy.Dobrze,ze chociaz dwa godzinne spacery zaliczone byly do szkoly,bo by mi dupsko przyroslo do siedzenia
Stary 2012-02-22, 22:03   #4674
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

słyszałam, że ten masaż to tylko z nazwy przyjemny, a w rzeczywistości koszmar. prawda to?
Stary 2012-02-22, 22:09   #4675
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
z Etam?
Nie pamiętam, a nie mogę sprawdzić, bo został na Mazurach

Mała! no to chyba dość dobre wiadomości jakoś dotrzymujecie z Tymonkiem do terminu ale raczej już możesz się szykować na powitanie maluszka i fajnie że rozerwałaś się na urodzinach

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:21   #4676
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam, a nie mogę sprawdzić, bo został na Mazurach

Mała! no to chyba dość dobre wiadomości jakoś dotrzymujecie z Tymonkiem do terminu ale raczej już możesz się szykować na powitanie maluszka i fajnie że rozerwałaś się na urodzinach
Aż mi się zachciało wychodzić gdziekolwiek...przeczekam na odpoczynku jeszcze do poniedziałku... i od poniedziałku jeśli spojenie i pachwiny pozwolą zacznę więcej się ruszać! i niech się dziej co chce... tylko Tymuś mógłby więcej ważyć...:/

Stary 2012-02-22, 22:26   #4677
gkatarzynka
Zadomowienie

Poczytałam i miałam odpisywać, ale oczy mi się same zamykają (a spałam w ciągu dnia coś ze trzy godziny) więc idę spać... a jutro rano idę na badania (oby wszystko było w normie), a potem w odwiedzinki do moich przedszkolaków, bo ponoć się strasznie stęskniły i wypytują o mnie... a ja też już za Nimi tęsknię i najchętniej wróciłabym do pracy

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Dobrej nocki wszystkim Mamusiom
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:56   #4678
Karo89
Zakorzenienie

Karolca zgrabny brzuszek

Ivonka jeszcze raz gratki wzruszająca relacja
mogę zapytać ile masz wzrostu, że chcieli Cię brać na cc? bo ja mam 158cm, i chciałabym urodzić sn...

Mała to dobrze, że wszystko dobrze i że już możesz spokojnie rodzić

Konia kciuki za jutrzejszy dzień

ja uciekam, bo rano na badania a potem na uczelnię.
dobrej nocki

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:07   #4679
MoniaHan
Wtajemniczenie

o nie tyle napisalam i mi wcielo, to moze kara za zawsze przydlugie posty

Aguska dzieki za linki odnosnie ksiazek,

Gosia i Natka dzieki za linki odnosnie herbatek,

Ivonka super ze napisalas i takie szczescie od Ciebie bije - wspaniale
ps. ja to sie boje tego mierzenia rozwarcia

Gosia jak fajnie ze corcia tak szybko chlonie jezyk, dzieciom ponoc latwiej no i maja kilka dobrych godzin kontakt z zywym jezykiem, a tego zadna nauka ksiazkowa nie zastapi.

Jolka radzilabym sie uczyc - tzn sluchac angielskiego (prawdziwego, a nie angielskiego mowionego przez Polaka) przede wszystkim , no chyba ze jest szansa aby rozmawiac.
przyjezdzajac do UK 3,5 roku temu wydawalo mi sie ze znam angielski bardzo dobrze (uczylam sie wiele lat, udzielalam korepetycji z angielskiego gimnazjalistom itd),w praktyce moja znajomosc okazala sie komunikatywna tylko, a to jak dla mnie bylo za malo, wiec zaczelam sie tutaj jak najwiecej doksztalcac, prace mialam na poczatku taka ze srednio moglam uzywac jezyka, wiec zaczelam sluchac radia, ogladac tv, rozmawiac z Anglikami kiedy tylko mialam okazje. tv bardzo mi pomogla sie osluchac i to polecam na poczatku przede wszystkim.ogladajac niektore programy denerwowalam sie ze nie wszystko rozumiem, po jakims czasie nie bylo juz problemu.
no a pozniej juz praca gdzie angielski non stop i oczywiscie to niezastapione zrodlo polepszania jezyka, ale nie zawsze ma sie taka prace (zwlaszcza na poczatku pobytu tutaj) ze mozna ten angielski uzywac non stop.

Dobrej Nocki Wam zycze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:25   #4680
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
I dziękuję mam nadzieję, że Urosept da radę tym razem
Roksape zdrówka życzę mi Urosept pomógł, więc trzymam kciuki żeby i u Ciebie zadziałał

Ivonka jeszcze raz gratuluję
Piękna relacja, troszkę się nastresowaliście, ale super, że wszystko już dobrze i jesteście wszyscy w domku

Już jutro następna Dziewczynka się pojawi Ciotki trzymają kciuki za koniakonia i Kaję!

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Mała super że wizyta przyniosła dobre wieści! Czyli w sumie juz niedługo i Tymonek będzie na świecie

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-22 o 23:20
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości