Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 20:45   #1291
Frappgold
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaa, jak się cieszę! własnie mi schną włoski i co widzę? Stadko sterczących BEJBIKÓW!!!!!
A od jakiej wcierki?
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:46   #1292
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Muszę się 'pochwalić' dziewczyny, bo nie wytrzymam!
Dziś odkryłam NIESAMOWITY sklep, jest tam dosłownie wszystko o czym marzę : olejki wszelakie (migdał, kokos, czarnuszka i wiele innych), vatiki olejki, vatiki maski i szampony, żel aloesowy z gorvity i inne żele, mnóstwo olejków eterycznych, jantar, szampony z fitomedu mydlnica, ziółka, WSZYSTKO Pani sprzedająca trochę ze mnie śmiała widząc jaka jestem podniecona asortymentem
Ten sklep ma także internetową stronę, z której można zamówić -> http://www. zielarnia24.pl
A dla zainteresowanych z okolic podkarpacia- pytajcie to Wam wytłumaczę drogę
Teraz czekam tylko aż coś kaski napłynie i idę wszystko dosłownie wydać tam
Aż mnie teraz skręca z zazdrości, jeszcze włoskom to zaszkodzi I to przez Ciebie!

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
pluskotka - dzisiaj drugi raz ją nałożyłam więc dużo więcej powiedzieć nie mogę, ale efekt jak za pierwszym. na pewno działa na mnie najlepiej ze wszystkich stosowanych masek
A to razem zaczynamy z tą maską przygodę i podbijanie świata Nie mam jeszcze pełnowymiarowego opakowania, bo wolałam kupić saszetkę na próbę, jako, że moje włosiątka wybredne są. Jeszcze mi zostało na 2 zużycia, jeśli nadal będzie służyć to już na pewno popędzę po normalne opakowanie
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:54   #1293
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy mogę umieszczać tu linki z google... Tak to wygląda I jeszcze mało mam tam włosów.

Właśnie.. zakryć tego nie ma czym, bo to z tyłu prawie na czubku głowy. Tylko czesanie włosów na mokro pozwala mi je trochę odpowiednio ukierunkować
no ja ro nazywam wicherek, przy czole mam takie same i grzyka nie zawsze chciała sie układac

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:55   #1294
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Aż mnie teraz skręca z zazdrości, jeszcze włoskom to zaszkodzi I to przez Ciebie!
Uwierz, że mnie bardziej skręca, gdyż aktualnie jestem spłukana, a w jednym magicznym miejscu wszystkie najcudowniejsze rzeczy do włosków

a serce moje zostało na woodstockowym polu...
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 20:56   #1295
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Hmm... ja pisząc gniazdo mam na myśli to, co mają faceci we włosach z tyłu głowy, takie miejsce, gdzie włosy rozchodzą się w różne strony i trudno je ułożyć. Skóra w tym miejscu prześwituje. Ja mam coś takiego mimo dłuższych włosów
A może ja używałam nie tego terminu? W każdym razie w moich stronach nazywa się to gniazdem/gniazdkiem

Łorany, w różne strony? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. No bo przecież masz przedzialek, tak? hmm a to się nabywa czy to sie ma od urodzenia?

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:09   #1296
AnnetteK
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to AnnetteK

Dziewczyny drogie wiecie może gdzie w Krakowie mogłabym dostać Jantar Farmony ?
AnnetteK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:19   #1297
Dinulka
Zakorzenienie

dziewczyny a jedwab na końcówki na mokre czy suche włosy? Bo nijak nie umiem się z nim obejsć, żeby nie zrobił mi sklejonych glutów
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:22   #1298
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
dziewczyny a jedwab na końcówki na mokre czy suche włosy? Bo nijak nie umiem się z nim obejsć, żeby nie zrobił mi sklejonych glutów
na mokre i dosłownie kropelka polecam jedwab Stapiz

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:24   #1299
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnetteK Pokaż wiadomość
Dziewczyny drogie wiecie może gdzie w Krakowie mogłabym dostać Jantar Farmony ?
w zielarskim na szewskiej, w drogerii na karmelickiej, w apteko drogeri w galerii krk też go chyba widziałam, ale to chwilę temu nie gwarantuję ze teraz tam będzie

ale ja w tch miejsach kupowałam/widziałam go

Cytat:
obojetnie, może za duzo dajesz, wystarczy ociupinka.

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-02-22 o 21:25
Stary 2012-02-22, 21:35   #1300
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
no ja ro nazywam wicherek, przy czole mam takie same i grzyka nie zawsze chciała sie układac
Przerąbane

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
Łorany, w różne strony? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. No bo przecież masz przedzialek, tak? hmm a to się nabywa czy to sie ma od urodzenia?
Tak ładnie wokół jednego punktu chciałoby się to układać, ale przy długich włosach jest problem. Przedziałek jest z przodu, a toto jest z tyłu.
Chyba od urodzenia

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:39   #1301
Madziulena
Raczkowanie

Witam papilotki. Podobnie jak wy zaczęłam intensywną pielęgnację moich włosów. Są one kręcone, ale dopiero od ucha. Zniszczyłam je rozjaśnianiem. Z ciemnego blondu przeszłam na jasny, poza tym prostownica, ale to w małych ilościach. Od 3 lat intensywnie je zapuszczam i teraz brakuje mi ok 3 cm do pępka (wymarzonej długości), ale zdecydowałam, że muszę podciąć teraz o wiele więcej niż centymetr końcówek.
Od paru dni używam oleju z pestek winogron na pare godzin przed ich myciem. Później szamponem z SLS myję tylko skalp, a spływająca piana skutecznie usuwa nadmiar oleju, dzięki czemu nie są one zbyt obciążone. Później nakładam odżywkę z Garnier Naturals z avocado i masłem shea, zmywam ją i następnie maseczka z Gliss Kura z kreatyną (tej nie zmywam) i kuracja 3D do zniszczonych włosów z Avonu. Taką pielęgnację (bez oleju) stosuję już kilka miesięcy, jednak ostatnio strasznie zaczęły mi wypadać i kruszyć się. Na czubku głowy mam 5 cm pasmo włosów, co nie wygląda najlepiej. Sądzę, że to od nadmiernego rozjaśniania, którego już przestałam używać, po tym co się stało z moimi włosami.
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy robię coś nie tak, czy coś dodać, co przestać używać. HELP
Będę dozgonnie wdzięczna za wszelką pomoc
Stary 2012-02-22, 21:52   #1302
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ładnie wokół jednego punktu chciałoby się to układać, ale przy długich włosach jest problem. Przedziałek jest z przodu, a toto jest z tyłu.
Chyba od urodzenia
przepraszam, że się wtrącę, mi od małości tłumaczyła babcia, że w miejscu, które Wy nazywacie gniazdkiem, czy wicherkiem człowiek się zaczyna, a kończy się na pępku.
Każdy to ma, no niestety. Od urodzenia.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:01   #1303
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wsrod tej calej mojej intensywnej pielegnacji mam swoje dwa grzechy [COLOR=SandyBrown](suszenie i katownica)
Suszarkę jestem w stanie zrozumieć, chociaż sama nie używam, ale za katownicę to Ci się należy

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
normalnie mieszasz olej w spodeczku z odżywką i tak olejujesz włosy?
Jtak robię często z nielubianymi olejami, żeby je jakoś zużyć Trzymam jakieś 6 godzin i zmywam szamponem

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Robiłam dziś OCM sobie i TŻtowi, i został mi olej rycynowy zmieszany z olejem ze słodkich migdałów, więc mieszanka poszła na włosy mimo, że miałam dziś nie olejować

W ogóle od jakiegoś czasu przerzuciłam się też z kremów na oleje i muszę stwierdzić, że dawno nie miałam tak nawilżonej skóry nie wyobrażam już sobie życia bez olei!
Ja do buzi teraz używam tylko olei, kremów samorobionych, toników na bazie hydrolatów, a kremy kupione sobie stoją Kocham półprodukty

Cytat:
Ja daję tylko na mokre, na wilgotnych czy suchych robią mi się strąki I daję tylko kropelkę
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:01   #1304
Dinulka
Zakorzenienie

już mniej nie umiem go wydobyć ale to nic, będę próbować, może połowę wytrę...
w sumie mam nierówne włosy, więc próbuję generalnie z tymi najdłuższymi aby, więc jest ich mniej i może dlatego za dużo mam ciągle jedwabiu... Już miałam nadzieję, że nie na mokre włosy i problem by się rozwiązał hehe
Stary 2012-02-22, 22:03   #1305
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... ja pisząc gniazdo mam na myśli to, co mają faceci we włosach z tyłu głowy, takie miejsce, gdzie włosy rozchodzą się w różne strony i trudno je ułożyć. Skóra w tym miejscu prześwituje. Ja mam coś takiego mimo dłuższych włosów
A może ja używałam nie tego terminu? W każdym razie w moich stronach nazywa się to gniazdem/gniazdkiem
też to mam niestety, i to po dwóch stronach, bez sensu mama mówiła, że od małego tak mam układam włosy na szczotce i suszarce więc jak są puszyste to jakoś się to maskuje, ale nie lubię tego, pamiętam jak intensywnie je prostowałam kiedyś i spojrzałam w lustro i patrzę, że mam te wicherki i się przestraszyłam, że łysieje i dzięki temu rzuciłam prostownicę, później się okazało, że to te wicherki, na które nigdy uwagi nie zwracałam no i tak zostałam później włosomaniaczką
Cytat:
Napisane przez maneo444 Pokaż wiadomość
a ja chcialam poinformowac ze wlosy mi wypadaja zaczelo wiecej wychodzic podczas mycia
mi też, nie tylko Tobie, chyba przez tą głupią zimę, zimo idź...

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:09   #1306
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulena Pokaż wiadomość
Witam papilotki. Podobnie jak wy zaczęłam intensywną pielęgnację moich włosów. Są one kręcone, ale dopiero od ucha. Zniszczyłam je rozjaśnianiem. Z ciemnego blondu przeszłam na jasny, poza tym prostownica, ale to w małych ilościach. Od 3 lat intensywnie je zapuszczam i teraz brakuje mi ok 3 cm do pępka (wymarzonej długości), ale zdecydowałam, że muszę podciąć teraz o wiele więcej niż centymetr końcówek.
Od paru dni używam oleju z pestek winogron na pare godzin przed ich myciem. Później szamponem z SLS myję tylko skalp, a spływająca piana skutecznie usuwa nadmiar oleju, dzięki czemu nie są one zbyt obciążone. Później nakładam odżywkę z Garnier Naturals z avocado i masłem shea, zmywam ją i następnie maseczka z Gliss Kura z kreatyną (tej nie zmywam) i kuracja 3D do zniszczonych włosów z Avonu. Taką pielęgnację (bez oleju) stosuję już kilka miesięcy, jednak ostatnio strasznie zaczęły mi wypadać i kruszyć się. Na czubku głowy mam 5 cm pasmo włosów, co nie wygląda najlepiej. Sądzę, że to od nadmiernego rozjaśniania, którego już przestałam używać, po tym co się stało z moimi włosami.
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy robię coś nie tak, czy coś dodać, co przestać używać. HELP
Będę dozgonnie wdzięczna za wszelką pomoc
Witam

Na początek pytanie co to za kuracja z Avonu? Może ma alkohol w składzie?
No i włosy zniszczone rozjaśnianiem niestety mogą się kruszyć. Czasami nawet skutki widać dopiero po kilku miesiącach od odstawienia rozjaśniacza. Tych włosków nic nie naprawi, muszą odrosnąć, no i nie wolno zapominać o podcinaniu

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Ogólnie dziewczyny wczoraj rano się załamałam jak zobaczyłam, to co mam na głowie suchy ŁUPIEŻ
Nigdy w życiu nie miałam, ale ostatnio stosowałam dużo wcierek na alkoholu i do tego chyba za często myłam Barwą
Robię przerwę z wcierkami i ograniczam szampony ziołowe i SLeSy

Jutro mam zamiar kupić nowy szampon Elseve, patrzyłam na skład i nie ma silikonów, pq ani żadnych SLeSów Teraz jest w promocji w Rossmannie za niecałe 11 zł chyba 400 ml
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:10   #1307
Madziulena
Raczkowanie

izus_86
To ta kuracja:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...3d-rescue.html
Stary 2012-02-22, 22:11   #1308
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Przerąbane

Chyba od urodzenia
noo, dlatego juz nie mm grzywki bo mnie to wkurzalo :P

tak to od urodzenia jest

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-02-22, 22:12   #1309
Katharinka9876
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Muszę się 'pochwalić' dziewczyny, bo nie wytrzymam!
Dziś odkryłam NIESAMOWITY sklep, jest tam dosłownie wszystko o czym marzę : olejki wszelakie (migdał, kokos, czarnuszka i wiele innych), vatiki olejki, vatiki maski i szampony, żel aloesowy z gorvity i inne żele, mnóstwo olejków eterycznych, jantar, szampony z fitomedu mydlnica, ziółka, WSZYSTKO Pani sprzedająca trochę ze mnie śmiała widząc jaka jestem podniecona asortymentem
Ten sklep ma także internetową stronę, z której można zamówić -> http://www. zielarnia24.pl
A dla zainteresowanych z okolic podkarpacia- pytajcie to Wam wytłumaczę drogę
Teraz czekam tylko aż coś kaski napłynie i idę wszystko dosłownie wydać tam
a gdzie to takie cudenka sa?? , jeszcze z okolic podkarpacia
Stary 2012-02-22, 22:14   #1310
karmazynka99
Zakorzenienie

Izus - mówisz o tysz elsevach co dopiero weszł tak?

o różowym?bo zielon ma pq

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-02-22, 22:18   #1311
sylvi300
Zakorzenienie

a mi się śniło, że znalazłam w jakimś sklepie ostatnią butelkę wcierki Jantar nie miałam pieniędzy przy sobie to schowałam gdzieś za innymi kosmetykami by na mnie czekał

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-02-22, 22:19   #1312
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
przepraszam, że się wtrącę, mi od małości tłumaczyła babcia, że w miejscu, które Wy nazywacie gniazdkiem, czy wicherkiem człowiek się zaczyna, a kończy się na pępku.
Każdy to ma, no niestety. Od urodzenia.
Hehe, świetne!

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
też to mam niestety, i to po dwóch stronach, bez sensu mama mówiła, że od małego tak mam układam włosy na szczotce i suszarce więc jak są puszyste to jakoś się to maskuje, ale nie lubię tego, pamiętam jak intensywnie je prostowałam kiedyś i spojrzałam w lustro i patrzę, że mam te wicherki i się przestraszyłam, że łysieje i dzięki temu rzuciłam prostownicę, później się okazało, że to te wicherki, na które nigdy uwagi nie zwracałam no i tak zostałam później włosomaniaczką
Niezła historia Moja całkiem podobna, bo też się wystraszyłam (i w sumie nadal się boję), że tam łysieję albo łysiałam. Ale włosomaniaczką zostałam przez generalnie wypadające włosy
A, mój bratanek też ma dwa takie gniazdka i włosy w nich układają się w przeciwne strony

Edytowane przez Magdalene29
Czas edycji: 2012-02-22 o 22:22
Stary 2012-02-22, 22:21   #1313
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się śniło, że znalazłam w jakimś sklepie ostatnią butelkę wcierki Jantar nie miałam pieniędzy przy sobie to schowałam gdzieś za innymi kosmetykami by na mnie czekał
haha, swoją droga to ja bardzo często tak ukrywam

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-02-22, 22:28   #1314
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Gniazdo ta taki twór we włosach który się niektórym tworzy. Włosy w tym miejscu sa poplątane, poskręcane i cięzko jest je rozczesac.
twór co się tworzy przepraszam, ale cholernie mnie to rozbawiło
Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Jtak robię często z nielubianymi olejami, żeby je jakoś zużyć Trzymam jakieś 6 godzin i zmywam szamponem
aaaaa ja jak narazie nie mam oleju którego nie lubię i mam też duzo czasu więc moge sobie zawsze pozwolić na olejowanie na noc ale jak to się zmieni to napewno skorzystam z tego patentu.

Ja dziś na noc nakładam samą jojobe oby był efekt
jak dziś wyszłam spod prysznica na siłce i zerknełam w lustra to padłam .... coś mi sie zaczyna wydawać że będę curly tzn pół curly.....
żeby to sprawdzić muszę wysuszyć włosy naturalnie czy mogę się wspomóc suszarką?

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-02-22 o 22:29
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:30   #1315
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, świetne!

Niezła historia Moja całkiem podobna, bo też się wystraszyłam (i w sumie nadal się boję), że tam łysieję albo łysiałam. Ale włosomaniaczką zostałam przez generalnie wypadające włosy
A, mój bratanek też ma dwa takie gniazdka i włosy w nich układają się w przeciwne strony
teraz zaczęły mi coś wypadać, nie wiem czemu, może przez tą zimę ;/ piję drożdże, łykam tabletki... niech się uspokoją
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
haha, swoją droga to ja bardzo często tak ukrywam
i ja

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-02-22, 22:37   #1316
moooniek
Zakorzenienie

jezu http://www.zielarnia24.pl/1140,khadi...ow-210-ml.html
Stary 2012-02-22, 22:39   #1317
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba od urodzenia
Tez cos takiego nazywam gniazdem, dlatego idealnie wyobrazilam sobie te ptaki w srodku
Ja osobiscie nie posiadam, ale moja mama niestety tak.

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Suszarkę jestem w stanie zrozumieć, chociaż sama nie używam, ale za katownicę to Ci się należy
Jakbym miala takie cudne wlosy jak Ty to na pewno bym ich nie katowala

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:50   #1318
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tez cos takiego nazywam gniazdem, dlatego idealnie wyobrazilam sobie te ptaki w srodku
Ja osobiscie nie posiadam, ale moja mama niestety tak.
Ja myśląc o tym gnieździe mam pod powiekami wciąż jedną wizję: lądujące mewki na mej głowie.. serio, nie wiem, skąd mi się to wzięło

Cytat:
teraz zaczęły mi coś wypadać, nie wiem czemu, może przez tą zimę ;/ piję drożdże, łykam tabletki... niech się uspokoją
Znam ból, po wieeeeelu latach wciąż wypadających włosów, wreszcie udało mi się zapanować nad tym. Ja zawsze u siebie widziałam jedną zależność - im dłuższe włosy, tym bardziej wypadały, więc wciąż ścinałam. Ale teraz bardzo chcę zapuścić, więc walczę!

Edytowane przez Magdalene29
Czas edycji: 2012-02-22 o 22:51 Powód: poprawka
Stary 2012-02-22, 23:02   #1319
Dinulka
Zakorzenienie

widziałam, że się skusiłyście na podwójne tubki waxa z SP jak wrażenia? Warto? jakoś nie widzę ich w KWC
Stary 2012-02-22, 23:06   #1320
_morlinka_
Raczkowanie

Rozprawiacie o gniazdkach, że na czubku głowy, i że to coś strasznego... Wyobrażcie sobie że ja mam na grzywce Ścięta na skos i dokładnie w połowie mam wicher jakich mało Od zawsze noc spędzam z wałkiem na grzywce, ach jak zmysłowo !
_morlinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości