|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Izumi - Twój optymizm powala(pozytywnie oczywiście). Ja staram się nie marudzic bo wiem ze inni mają gorzej ale nie raz mnie szlag trafia. Dla pocieszenia to ja też nie pamiętam jak kino wyglada, nie chodzimy po knajpach, imprezach itp. Nasza sytuacja też niewesoła ale co tam, będzie lepiej
. Dzieciaki mają co trzeba a nawet czasem za dużo ![]() Libra - to się umęczyliście jak diabli. Tak właśnie wygląda służba zdrowia i wizyty u specjalistów. Jak pomyślę sobie że w przyszły piątek idę z Zośką do okulisty to mnie trzęsie. Już przy zapisywaniu na termin pytałam czy godzina którą podają jest realna. Pani uprzejmie powiedziała ze zwykle tak ale czasami pani dr może się spóźnić i wszystko się przesuwa. Oczywiście same dzieciaki więc nie ma co liczyć że ktos puści bez kolejki bo wszystkie gnomy czekają. Najgorsze to jak wytłumaczyć dziecku ze trzeba czekać bo coś tam... .Miej nadzieję ze bilans już nie u specjalisty więc i kolejka będzie mniejsza. A swoją drogą to jak pracowałam to zawsze mnie wkurzali doktorzy spóźnialscy. Mieli dyżur w szpitalu i w tym samym czasie potrafili kilka przychodni obskoczyć. Ja wariatka (i inni koledzy po fachu) jeździliśmy jak idioci w pogoni za doktorem. A najgorsi to chirurdzy i urolodzy.
|
#2702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Izumi ja naprawdę cię podziwiam za takie podejście do życia. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak Miko jest w polsce urodzony i zameldowany i widzisz dzwonię do NFZ to mówią że dzieci bezpłatnie a jak pójdziesz gdzieś to nie przyjmą bez ubiezpieczenia albo każą płacić no i co im zrobisz to jakaś paranoja normalnie Cytat:
może paniom w pszedszkolu szybciej pójdzie niż w domu co nie
|
||
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Grymelka ,super wyrko zwlaszcza ze lubi pilki, zdaj relacje jak zaregowal
Moj maly tez tylko pilka i pilka a jaki dumny chodizl w tych bialych gaciach ktore jak pilka wygladaja hehe przed lustrem paradowal i sie wyginal ![]() Izumi coz moge napisac , czasem jest ciezko czasem lzej, choc moze byc lepiej . Moze kiedys sie to zmieni , wasza sytuacja finansowa i innych. Zebys nie musiala na gacie z pepco odkladac . Dobrze ze stres was nie zjada, waszego zwiazku. czasem jak sa klopoty to i latwiej o sprzeczki. Ty to kochajaca mamuska wiec napewno twojemu malemu nic nie brakuje a na pewno milosci. Za zlobek malutko , choc nie wiem jakie sa ceny w pl Ja kiedy mojego chcialm wyslac to mi wyszlo ok 700f Libra ale co serio lekarza nie bylo? ja mam ciety jezyk i bym boruty narobia. Jak sie placi za wizyte to nagle widza czlowieka i szacunku nabieraja. U nas umawiaja na dana godzine i na dana godzine przyjmuja , plus minus kilka min, ktorych w sumie sie nie czuje. |
|
|
|
#2705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podwyżki im dajmy, bo przecież im ciężko ![]()
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula bilans mamy u pediatry która jest jednocześnie naszą rodzinną więc przyjmuje i dzieci i dorosłych ,wchodzimy z drugiej strony i ona tak lata od gabinetu do gabinetu bez sensu zamiast zrobić np. 2 dni w tyg, tylko dla dzieci na szczepienia i bilanse i zapisać na godzinę.czy to takie trudne jest? A że się oczywiście spóźni to już norma nigdy nie była punktualnie ,dla mnie to jest jawne manie ludzi w dupie po prostu
Monka na serio nie przyszedł a na chirurgii jest ich trzech, ale komu miałam bonanze robić recepcjonistce a co on ama wspólnego z tym że on się tyle spóźnił , w ogóle chore to wszystko. Dlatego najczęściej chodzę prywatnie ,bo mnie wtedy przynajmniej nie trafia |
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Minka ta podwyżki
koło tego szpitala co byliśmy są same chaty lekarzy no mówię wam mózg staje ,za te marne pensje się pobudowali
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek myślałam ze wyższa jesteś a mi się szczupła laski podobają w szpilkach hehe a ile chudzielcu wazysz? Wpadaj wpadaj tylko nie w ciążę hehe
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. przyszłam sie POCHAWLIĆ.. sama nie wierze do teraz w to co usłyszałam.. prasowałam ciuchy a michalina stała przy parapecie i liczyła mojej babci doniczki.. jest ich 4 i podstawki.. a ona policzyła do 6..dwa razy.. , poleciałam szybko po aparat coby ja nagrac.. a ona policzyła znów te doniczki odliczyła od "jeden do dziecięć".. jutro wrzuce jak się da ten film .. no masakra.. jestem mega dumna.... bo nigdy tak nie zrobiła.. nigdy dwa nie potrafiłą wymówic
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla Michasi![]() Monka Asiulkowi my z Michasiem będziemy jutro głowę zawracać i nie wpadnie
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oj oberwało słownie mi się później ![]() Cytat:
Fakt komu robić bonanzę ? W recepcji to one nic nie poradzą ze doktor ma wszystkich w dupie i np. nawet nie potrafi poinformować że np. ma jakiś nagły zabieg (obok w szpitalu)
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Libra oj ja ciebie dzisiaj rozumiem
tez odstalam swoje w Usszwy tylko przecinasz i penseta wyciagasz.potem ewentualnie rivanol. Gmyrelka lozeczko super. Izumi tez tak finansowo kiedys mielismy. Heh fajnie sie wspomina. Nalesnikow po tamtym okresie mam dosyc do konca zycia, bo mielismy prawie codziennie,bo sycace i tanie :P kupowalismy dwie bulki bo nie mielismy kasy na caly chleb ![]() Ale jest co wspominac ![]() P0Pjestesmy z Toba. Erykowi pokazalam zdjecie malej to powiedzial ze duza dziewczynka i sliczna i co ten pan nad nia trzyma
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
No Madzia pięknie brawa dla Michasi
![]() Dla Danielka życzenia mnóstwa uśmiechu, beztroskiego psocenia i zadowolenia z rodziców P0P - tyle tu nie zaglądałam a tu tak się sprawy potoczyły. Teraz to życzę dużo sił dla was obu |
|
|
|
#2715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() swoją drogą też mamy takie lekarskie osiedle ![]() Cytat:
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Libra u nas jest tak że babka przyjmuje np 8-10 dzieci chore , potem 10-12 dzieci zdrowe w innej części przychodni . dla mnie nawet to jest chore bo i tak na ubraniu te wszystkie syfy przenosi .
Brawo dla Michaliny . Ola liczy ale jak jej się zachce . Szymek za to liczy już po angielsku też Niby takie lekcje mają po 20 min dwa razy w tygodniu za 15 zeta miesięcznie . śpiewają tam najczęściej ale już coś skorzystał
|
#2717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a no pani w rejestracji umawiala, fakt ze nie ma czasem wplywu na to gdzie zapyzialy lekarz, ale mozna to jakos odwolac, jakas procedure wprowadzic zeby ludzie nie klneli potem. Do nas dzwonia jak cos nie pasi albo zmiane godzin, takze inaczej na to patrze
, wiec pwnie bym cos powiedziala, kijej bym jej nie bila hehe. Jak teraz bylam w pl to milo mnie zaskoczyla slozba zdrowia. A tak to tez prywatnie latam, u nas wizyta 50 zl , nawet za dwojke ,u mojej kuzynki za osobe 80 zl a jak idzie z dwojka to lecijej 160 za sama wizyte . Dzieciaki ma chorowite wiec lekarze korzystaja.Madzwina no szok, gratulacje dla malej tez bym byla dumna Lindsley haha bo mi sie pokickalo ze ona napisala ze wpadnie a napisala nadrobie , ehh zurzycie materialu . To bawcie sie dobrze, fajnie trafilo ze kilak, wiekszosc z was jest blisko siebie .
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Pop
![]() Izumi podziwiam Cie ![]() ja już po zabiegu, trochę bolało, w połowie zabiegu słabo mi się zrobiło. teraz na razie nie czuje nic ale podobno mogę czuć pieczenie. Młoda mogę Ci też podesłać 2 fotki Zosi? ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Libra trafiłoby mnie coś, jakbym miała tyle czekać;/ ja z Zosią chodzę do przychodni, gdzie nigdy nie ma kolejek, zapisują na godzine, lekarze się nie spoźniają. Szczepienia i bilanse są dwa dni w tygodniu po 2 godziny. Do tego w innym budynku ale należącym do tej przychodni przyjmują inni specjaliście więc nie ma problemu z dermatologiem czy jakimś innym lekarzem dziecięcym. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Madziwnia brawo dla Michasi zdolna dziewczynka![]() Madzia czekamy na zdjęcia z imprezy
|
|
#2720 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym lekarzem to też miałaś świetnie ... szkoda dziecka i Twoich nerwów. Chociażby łaskawie powiedzieli dlaczego jest poślizg i kiedy można się w końcu lekarza spodziewać ... no ale po co...? ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
.Nie ma co udawać, że kasa jest nie potrzebna. Jest bardzo, BARDZO potrzebna. Ale jeśli człowiek jest szczęśliwy, może zapewnić rodzinie to co jej potrzeba, ma miłość... to wydaje mi się, że nie ma na co narzekać ![]() ... z resztą zaraz wam coś pokarzę ... ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
A za żłobek to bardzo niewiele. To jest państwowy. Taka stawka chyba obowiązuje w każdym państwowym (?). Prywatny, to tak jak piszesz zdzierstwo 600-900zł w Rzeszowie. No i wiadomo od razu gdzie się łatwiej dostać. Chociaż, te prywatne mają tyle bajerów, że czasami bym chciała, żeby Miś do takiego chodził ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
To czuję że jutro też będę musiała zaglądnąć ![]() Mój na razie liczy tak :"deden, duaaaaa, osiem, osiem, osiem!!!" ew. od czasu do czasu gdzieś "sześć" doda
|
||||
|
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia na dowód, że wcale nam niczego nie brak i że jesteśmy happy
![]() Na zdjęciu z robotem miał akurat ostre zapalenie spojówek dlatego tak wygląda ... no i właśnie za to, że taki bidulek to mu się robot dostał
|
|
|
|
#2722 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my jeździmy zaraz po nowym roku bo ludzi mało ,ale wiem że nie wszyscy tak mogą bo pita jeszcze nie mają a już się umówiłam do tego chirurga to pojedziemy ,tż i tak jedzie Cytat:
![]() Maluchy szybko łapią język obcy mój woła "komom" czyli"kaman" albo kom jak kogoś woła to tyle z języków obcychCytat:
![]() Prywatnie u pediatry płacę 50 i jak z dwójką to też tyle Cytat:
![]() Mam nadzieję że szybko wydobrzejesz po zabiegu ,też kiedyś miałam ale się wchłonoł po lekach Izumi , nikt nic nie powiedział ,ja rozumiem że mogła być jakaś operacja na oddziale czy coś ale wystarczyła informacja "przyjdźcie za 2 godziny" i już A ta Twoja "kuzynka" przyszywana to ona ma chyba trochę inaczej tak jak mój tż taką kartę bo to ona tam pracuje tak? A my mamy z NFZ takie druczki ,ale jak mój tż poszedł z tą kartą to też go nie chcieli przyjąć ale się uparł az baba dzwoniła do rzecznika praw pacjenta i dopiero jak powiedział że ta karta uprawnia to go przyjeli. oni tak na wszelki wypadek odsyłają bo nie chcą sobie kłopotów robić ,szlag człowieka trafia. |
|||||
|
|
|
#2723 |
|
Wtajemniczenie
|
Przedostatnie zdjęcie:
Mamy w kuchni zaraz przy oknie blat kuchenny. Misiek uwielbia tam siedzieć i wyglądać przez okna. Stoi tam mikrofalówka, obok trzymamy chleb. I tak tego dnia, gdy weszliśmy do kuchni "pacić śeg?" (patrzyć na śnieg). Posadziłam go na blacie i wzięłam się za mycie naczyń. Za chwile dobiera się do chleba "am pebek?", bez odwracania się pozwoliłam mu, zeby sobie zjadł chlebek jeśli ma ochotę .... chwilę później splułam się ze śmiechu i poleciałam po aparat ![]() Ostatni plik - Ostatnio jak przeglądaliśmy stare fotki Miśka, z czasów gdy był pulpecikiem odkryliśmy, ze ... w sumie do Stuhra podobny
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi , ale tutaj nie ma panstwowych zlobkow , wlasnie o to chodzi i trzeba placic
Plus jest tego jak wspominalam, ze jezeli sie kwalifikujesz panstwo zwraca duzy procent poniesionych kosztow , nie jestem pewna 70-80 % takze to bardzo duuuuzo . Jezeli chodzi ci o te europejskie ubepieczeie, taka karte z ktora sie podrozouje, to to jest raczej w naglych przypadkach , ale za zastrzyki mnie nie skasowali dla malego, az dziwne .
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Izumi;32485552]Moja... emmm.... moja .... przyszła żona mojego kuzyna, to kto to dla mnie??? [QUOTE]
tez chyba bedzie kuzynka ![]() trudne pytania zadajesz |
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Mam !! Udało mi sie zrzucic ten cudowny dzwięk wypowiadanych cyferek!!
http://youtu.be/p86lqPMciCg
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izumi no zgodze sie ze twoj maly to nabank ma charakterek po tobie, bedzie super optymista, przystojny z dobrym poczuciem humory , beda babki do niego lgnely Ty tez maszswira widac haha BOB Izumi , swietna fotka. Wiesz jak sie odpicujesz to swietna babka jestes a z twoich opisow juz widzialam zapuszczona matrone, chyba przesadzasz ![]() Ostatnia fotka najlepsza? twoj tz wie na 100% ze to on ejst ojcem . A twoj tz duzo schudl? chudziutki jakis drastyczny spadek wagi byl?---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
no szok, rosnie nam nowe madre pokolenie
|
||
|
|
|
#2730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
SPISZCZAŁAM SIĘ!!!! JAK PIĘKNIE LICZY!!!! JAK WYRAŹNIE MÓWI!!! <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli Michasie> !!!!!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Dobranoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

. Dzieciaki mają co trzeba a nawet czasem za dużo 
.

Na Ciebie zawsze można liczyć
Szukałam na klubie, ale tam coś znaleść jak dla mnie masakra.
), nie wychodzimy nigdzie, kino to już nawet nie wiem jak wygląda, bo nawet autobus to ostatnio luksus .... ale mimo tego ... teraz jesteśmy ... po prostu SZCZĘŚLIWI! Jesteśmy ze sobą. Razem. Kochamy się. Może jak na standardy Polskie nie mamy zbyt wiele, ale uważam, że też wcale nie mało. Rodzina nam trochę pomaga .... . Nie chcemy nigdzie uciekać. Jest dobrze