|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
Kursy i szkolenia: kwiecień 2009 warsztaty metodyczne "seplenienie i reranie" zorganizowane przez.... maj 2011 kurs "........" itp ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Dokładnie niestety chyba już tej przesyłki nie odzyskamy coś mi się tak wydaje
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
Cytat:
![]() Ale Wy pedzicie
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze mam nadzieję...---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Żabcia, ja już się drugi raz do Ciebie pakuję ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Kobitki, idę spać bo nie wstanę. Dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadążam z czytaniem
![]() Miłej i spokojnej i przyjemnej nocy Mamusie
Rozsądni ludzie są zdrowymi egoistami ![]() Mój życiowo-trenerski blog Life Skills Academy Mój ekologiczno-naturalny blog ![]() The Body. Naturally. Konferencje Psychologiczne - strona informacyjna http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kbrj3d565.png |
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2496 | |||
|
Zakorzenienie
|
no chyba nie ;(
Cytat:
trzymam kciuki cały czas! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ehh... no to witaj w klubie nie lubiących szkodników w pracy a mi się zaczyna @
|
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam wyniki badan, ktos potrafi cos powiedziec? poszukam w necie najwyzej, lekarz napisal mi ze wyniki ok i wizyta w trybie planowym.... i tyle a do tej kobiety najblizszy termin to za 3mce... pomijam fakt ze zmienei lekarza ale chcialabym juz wiedziec co wyniki oznaczaja
P-ciała p/wirusowi różyczki IgM (s) P-ciała p/wirusowi różyczki IgM (s) Moj wynik: 17,5 AU/ml Wart refer: ujemny <20 wątpliwy 20 - 25 dodatni ≥25 _________________________ ___ P-ciała p/wirusowi różyczki IgG (s) anty-Rubella-IgG moj wynik: 65,4 AU/ml wart refe: ujemny <10 wątpliwy 10 - 15 dodatni ≥15 _________________________ ______________ P-ciała p/Toxoplasma gondii IgG (s) P-ciała p/Toxoplasma gondii IgG (s) moj wynik: 332,5 IU/ml wart ref ujemny: [0 - 1) wątpliwy: [1 - 3) dodatni : > lub = 3 Komentarz: P-ciała p/Toxoplasma gondii IgG (s): Powyższe wyniki uzyskano za pomocą oznaczenia testem Elecsys Toxo IgG, metodą elektrochemiluminescencji . Wyniki uzyskane za pomocą testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu. _________________________ ___________ P-ciała p/wirusowi ospy IgG (s) P-ciała p/wirusowi ospy IgG (s) 189,3 mU/ml P-ciała p/wirusowi ospy IgM (s) P-ciała p/wirusowi ospy moj wynik: ujemny Ktos potrafi to rozszyfrowac milego dnia wszystkim, u mnie paaaaada od rana
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ospy i rozyczki nie mialam fakt, przeciwciala na wszleki wypadek robilismy dzieki
|
|
#2500 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
Madzia dzięki za odp. Ja też słyszałam, że poducha dopiero od 5 mies. ale myślałam, że wózek rządzi się innymi prawami Judith a ile płaciłaś za badanie na toxo i różyczkę? (ja ospy raczej nie będę robić, zamiast niej to badanie na cytomegalie) ![]() Coś Guci6 nie ma, może to już ? ?
" Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje. Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " |
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie miałam żadnej ospy ani różyczki ani świnki.. i teraz nie wiem czy mam jakieś dodatkowe badania zrobić? Lekarka mi powiedziala ze łykać kwas foliowy i nic wiecej nie musze robić
|
|
|
|
|
#2503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) ja jak będę się starała to będę to robiła Cześć ale u nas plucha... ziemia jest rozmarznięta jedynie jakieś 5cm i padający deszcz tak rozmiękczył te 5cm, że teraz się w nie wpada butem
|
|||
|
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
Tomalinka pewnie byłaś szczepiona przeciw różyczce? Troszkę czytałam o przygotowaniach do ciąży i polecają zrobić badania m.in. te które judith robiła..choćby dla świętego spokoju
Looknij na tę stronkę, tam jest o przygotowaniach: http://w w w. d o z . pl/czytelnia/a1359-Jak_przygotowac_sie_do_ci azy tylko usuń spacje oczywiście
" Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje. Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
SESJA ZDANAAAA!!!!!
![]() ![]() ![]() aaaaaaaa ale się cieszę bo myślałam, że jeden egzamin obleje ![]() ![]() ![]() Pijemyyy ![]() ![]()
|
|
|
|
#2506 | |||
|
Zakorzenienie
|
A może
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co prawda w pracy jestem, ale dawaj ![]()
|
|||
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
My wczoraj z mężem poszaleliśmy Poszliśmy do znajomych na obiad, wróciliśmy przed 24 do domu, ale świetnie było. Ich roczna córeczka puszczała nam oczka Fajnie patrzeć jak się rozwija i jak dużo rzeczy już potrafi i jest coraz bardziej komunikatywna. Miłe popołudnie i wieczór spędziliśmy
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziś już w pracy jestem normalnie i nadrabiam...Was też nadrabiam ![]() Co do sesji, to generalnie chciałabym mieć (chyba, że nie będę sie sobie podobać), ale te wklejane, to w większości mi się nie podobały. Madzia, chwal się pokojem ![]() Tomalinka, dziwna ta ginka, dobrze zrozumiałam, że jeśli po 3mc nie zajdziesz, to zacznie Was badać? Trochę naciągane to dla mnie... Ana, gratuluję zdanej sesji Polej ![]() Amani, Stripi, zgadzam się co do psucia atmosfery w najfajniejszej pracy przez pewne jednostki...Stripi, fajna praca w empiku - uwielbiam książki! ![]() Onyks cześć! ![]() Bikuś, jak się czujesz kochana? ![]() U mnie w zasadzie nic nowego...ręka boli. Rodzinny ameryki nie odkrył tylko powiedział, że to przez zwyrodnienie w odcinku szyjnym...chyba czeka mnie neurolog...zastanawiam się czy jakiś masaż leczniczy by mi nie pomógł. Macie jakieś doświadczenie? Wczoraj na chwilę odwiedził nas teść i podniósł mi skutecznie ciśnienie...znów...
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
Onyks bo to zależy od warunków w jakich się żyje. Ja np. mam od dawna koty, które wychodzą na dwór, więc toxo wolę zrobić. Cytomegalia to chyba przenoszona w łatwy sposób no i ok 50% ludzi kiedyś się z nią spotkało (gdzieś o tym czytałam, ale na wikipedii są dane z usa i tam szacuje się na ok. 50-85% ludzi), więc warto też to zbadać. Myślałam nad różyczką, bo w sumie ją przechodziłam, a później byłam szczepiona, więc może ją odpuszczę. Na ospę, świnkę też chorowałam
Jedynie szkarlatyna mnie ominęła łukiem:P Zalecają też badanie dla partnera (morfologia, mocz, cośtam z wątrobą), mojego tż zmuszę, bo raz w roku morfo i mocz należy badać to akurat ze mną machnie ![]() Ana gratuluję zdania sesji
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba ze cos trwalo 2 tyg to wtedy pełna data Cytat:
![]() Super,ze wieczór udany ![]() Dzien dobry
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Ja mam dziś jakiś zły nastrój, od wczoraj wieczora... z TŻtem się wczoraj nie rozumieliśmy, nie kłociliśmy się ale on mnie jakoś rozczarował, i przez to jakoś posmutniała mi dusza. Ja sobie do dzidziusia gadałam bo mnie kopał, a on mi powiedział, że to bez sensu,że śmieszne Jakby tego nie rozumiał, że on tam już jest. A przecież się cieszył jak poszliśmy na pierwszą wizytę, potwierdzić ciążę, i dziś rano jak wychodził do pracy prócz pocałowania mnie, pocałował też brzuszek... ale uważa że mówienie do brzuszka jest dziwne, śmieszne etc. ale dlaczego? on tego jeszcze nie czuje że będzie ojcem ? Wyjaśnijcie mi to... proszę.I jeszcze się dziś źle czuję żołądkowo, jakby mnie mdliło ale tylko w pozycji pionowej jak leże to nie. Ana, to życzę miłego odpoczynku, po zdanej sesji i gratuluję ![]() Ponawiam prośbę Agnuska, i zmuszam Madzię do opublikowania zdjęć pokoju, też chcemy się zakochać w tym budyniowym wnętrzu ![]() Co do Agnuska, i teściów, zaciśnij zęby i policz do 10, nigdzie teściów nie pozamykasz ale też nie musisz ich kochać, więc trzeba się nauczyć kontrolować złość, a swoje sobie pomyśleć, a co tam ![]() Tomalinka, ja się nie wypowiem bo się na tym nie znam, ale jak masz wątpliwości to zmieniaj gina i już ![]() Idę robić fasolkę po bretońsku ![]() Może mi to humor poprawi.
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chyba doradzała Ci neurologa Moi teście sprawdzają się tylko na odległość lub na króciutkich wizytach u nich na kawie ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale myślę, że mu się odmieni ![]() Co do teścia, to wiem, że trzeba czasem zagryźć zęby, ale...no właśnie jest wielkie ALE, bo są pewne granice, a on je przekracza...Generalnie go lubię i szanuje, ale pewnych rzeczy nigdy nie zrozumiem i nie zamierzam tolerować
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku, dziękuje Ci bardzo
![]() A teściowie... mogłabym Ci powiedzieć , że może warto porozmawiać i ustalić te GRANICE, ale wiem, że to nic nie daje... zazwyczaj rozmowy na linii teściowie- synowa nie są równorzędne. Ale może Twój mąż mógłby powiedzieć o tych najbardziej irytujących sytuacjach, stanąć w Twojej obronie? Ale jak mówię najbardziej irytujących bo jak się o każdą błahostkę upomnisz to możliwe, że oleje Twoje irytacje, gorącym strumieniem.
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Agnusek trzymaj się mocno i tak jak dziewczyny radzą, wpuszczaj jednym wypuszczaj drugim uchem. Chociaż, jeśli tak jak piszesz, przekracza granice no to może warto o tym porozmawiać z Tż-tem? Może on jakoś z nim pogada? Tak w ogóle myślałam, że to raczej teściowe podnoszą ciśnienie..ale jak znam facetów (tak jak często w kwesti religii ) jak już się zawezmą to ciężko jest;/ Wtedy gorzej niż z kobietą.
Strongwomen przytulam mocno, nie martw się. Dziewczyny mają racje, faceci nieraz tacy są..może jak brzuch już będzie b.duży to zacznie rozmawiać? Gdzieś czytałam, że kobieta staje się matką jak dowiaduje się o ciąży lub gdy poczuje pierwszy ruch, a mężczyźni gdy wezmą dziecko na ręce. Ja też coś czuję, że mój taki sam będzie.. ![]() Strongwomen myślimy chyba tak samo :P
" Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje. Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " Edytowane przez adia Czas edycji: 2012-02-23 o 11:02 |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
ADIA , aż się uśmiechnęłam do monitora
Mamy identyczne posty, tak samo w mojej jak i Agnuska sprawie humor poprawiony
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się, że humor masz już dobry
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
Madzia ale masz super bębenek! żabcia zaproszenia bardzo ładne Ana gratuluję zdanej sesji! ![]() Strongwomen wiesz faceci są dziwni, chyba dopiero jak dziecko przyjchodzi na świat to uświadamiaja sobie że zostali tatusiami. nie smutaj się, może jak go kiedys dzidzia porządnie kopnie to do niego dotrze że "ono" tam jest. A ja dziś zrobiłam drugi test i druga kreska już baaardzo wyraźna
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
noooo MONA to teraz składam najporządniejsze gratulacje
Teraz nogi do góry , TŻ niech herbatkę robi i relaksuj się
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

niestety chyba już tej przesyłki nie odzyskamy coś mi się tak wydaje 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.