|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
ja tez nie potrafie nalesnikow robic Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
No to wkraczam w 37t O 8:00 zadzwonił budzik na leki i wstanie i od razu pomyślałam... no konia przeżywa swoją wielką chwilę ![]() Pewnie tuli już córeczkę ![]() * Ja mam jakieś trzęsawki nie wiem dziwnie się czuję... i bałam się, że po tym wczorajszym wyjściu z domu będę miała mocne skurcze...ale było jak zwykle, tylko spojenie i pachwiny dały bardziej popalić! no i po tej Pizzy i torcie dzisiaj + 0,5 kg na wadze * dzisiaj umyję wszystkie drzwi i parapety w domu... ładnie wysmaruję impregnatem do drewna i będą cacy mam tez od kilku dni wielką ochotę na zrobienie czegoś dla dzidziusia jeszcze... i nie wiem za co się zabrać bo w sumie wszystko zrobione...* Ja już torbę mam gotową...ale ciągle coś dokładam i nie wiem jak ja się zmieszczę w niej! bo muszę spakować jeszcze kosmetyki i w 2 torbę rzeczy dla Maluszka...a właśnie ile szt, pieluszek bierzecie do szpitala?? ja kupiłam dla Nas 3 paczki Pampersów 2x 1 (72szt) i 1x2 (98szt) ale opakowania są za duże a głupio mi zanosić w reklamówce??? i nie wiem czy to wypada? nie było małych 1 !
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-23 o 10:04 |
|
|
|
#4715 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii89
za wizyte To konia musiała jednak poczekać, dobrze że tylko 20 min bo pewnie to dodatkowy stresik takie czekanie ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- ja kupiłam to małe opakowanie pampersów 43 szt bodajże i biore całe opakowanie, jak będzie mało to mąż mi doniesie.
|
#4716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam dość kiepskie położenie bo mieszkamy z TŻ w domu gdzie jeszcze mieszka :dziadek TŻ, jego rodzice , 2 bracia i bratowa. A 300m dalej moi rodzice... tam facetów się nie obawiam co do dawania rad choć jest jeden dziadek TŻ nie zna się ale wymądrza, no i co z teściową... ona jest taka że musi być tak jak ona chce i też widzę że będzie walka o to bo to w końcu Nasze dziecko (moje i TŻ) a nie jej , a coś mi się wydaje że będę miała dziennie kontrolne wizyty :/ o moją mamę aż tak się nie martwię bo ona pracuje ma własny sklep i od 8 do 19 prawie jej w domu nie ma więc nie będzie jej się chciało przychodzić po robocie jeszcze do mnie ... no a teściowa nie pracuje całe dnie w domu i to będzie MASAKRA |
|||
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Konia
ale mialam noc do dupy o 12 w nocy tak mnei spojenie zaczelo bolec ze myslalam ze zejde na tamtem swiat,do tego doszly skurcze i maly wypychal w miedzy czasie piastki nisko na dole, coz za tupet!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weszlam w ustawienia, ale tam nie znalazlam opcji pobierania obrazow ![]() Cytat:
![]() Ale teraz juz jestesmy bezpieczne wiec ja juz jestem wyluzowana TYlko te bolesne skurcze Dziwi mnie tylko, ze lekarz Ci nie zmniejszyl Fenoterolu. Wiesz nie znam sie, byc moze poprawia przeplyw lozyska, ale jak w poprzedniej ciazy go bralam to dawke mialam stopniowo zmniejszana od jakiegos czasu pod koniec ciazy. Wazne, zeby nie odstawiac go nagle. Co do wagi maluszka, to w zeszla srode jak robil mi usg to moj maluszek juz mial wtedy 2900 gr. trzymam mocno! ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- karolca brzuszek sliczny, figure masz miodzio ![]() No i brzuszek juz duzy i opuscil sie w dol
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-23 o 10:14 |
||
|
|
|
#4719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, jak będzie ciepło będe się starała na dłuuugie spacery wybierać żeby mnie nie zastała w domu
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Donosilysmy do bezpiecznego terminu teraz mozemy szalec ![]() Tylko sily nie te, chociaz ja obiecalam sobie, ze wyczyszce dzis lazienke ![]() Co do pieluszek, biore do szpitala pol paczki tej po 43 sztuki (czyli ok. 20 pieluszek) a na biezaco bedzie mi maz dowozil. Asika bedzie dobrze ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Masz taki szpiczasty brzusio ale moim zdaniem jest nizej
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na bokach dość mocne mięśnie jeszcze i wszystko idzie do przodu.a może ja tego nie widzę tak, bo przecież kilka razy dziennie widzę się w lustrze
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to też znam jak remontowaliśmy salon, sypialnie i kuchnie to mówiła Nam gdzie co mamy postawić.... (oczywiście nie posłuchaliśmy ) , kupiliśmy wózek czarno - czerwony to bee bo miał być niebieski. Urodzić mam tak jak ona chce 22 KWIETNIA!! No i najlepszy tekst syna mamy nazwać Marcel. Jak jej powiedziałam że mi się to imię nie podoba to usłyszałam "do kwietnia Ci się spodoba" no i jak tu wytrzymać ?? |
|
|
|
|
#4725 | |||
|
Gang Iren
|
I ja tez o to samo prosze ![]() Cytat:
Nie smieje sie,ale co ci nie wychodzi w nalesnikach? Bo mi wydaja sie mega proste. To moze placki ziemniaczane,jak masz skladniki.Bo to raczej tez skladniki,ktore z reguly w domu sa. Cytat:
Cytat:
A ja nie widzialam malego rozmiaru pampersow w takim duzym opakowaniu?
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja tesciowa tez na emeryturze ale ja juz pisalam jak potrafi mi utruc zycie tym bardziej, ze mieszka klatke obok wiec wizyty mam pare razy dziennie. Co do spacerow, to zawsze zostalam wypatrzona przez nia przez okno jak szlam na spacer z małym (czulam sie sledzona) jak nie z jednej strony przez okno kuchenne to z drugiej przez balkonowe. I zawsze ktos do mnie dolaczal na spacerze albo tesciowa albo tesc. Zero intymnosci, pospacerowania sobie sam na sam z maluszkiem, bo ciagle ktos sie do mnie dolaczal. Czesto jak wychodzilam juz z klatki, to slyszalam z okna, Aga gdzie idziesz, poczekaj pojde z Toba no masakra
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie nie mam ziemniaków
chyba zrobię pulpety z kaszą jęczmienną, ale kurcze składników na żaden sos nie mam i tak Ja to nie umiem poznać czy brzuch się obniża czy nie podobno przed porodem można położyć sobie na płasko całą dłoń między piersiami (pod nimi) a brzuchem, ale nie wiem czy to prawda
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze to moja tak delikatnie zawsze probuje, az mi sie czasem smiac chce ''jakbys chciala i jakbys miala ochote to moze byc pomyslala i zastanowila sie czy nie chcialabys tego zrobic tak czy tak?'' Oddzwonila ta polozna do mnie i dala mi namiar do poloznej ktora mnie wezmie, a pracuje tez na oddziale czyli jest szansa ze juz w szpitalu sie spotkamy jak urodze. Uff
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ale pogodna nie chce mi się nawet wyjść z domu. Więc chyba zakupy zrobię jak pójdę po Antka do przedszkola
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To jak my wyremontowalismy kuchnie i wkoncu meble nam zamontowali to juz musiala przyjsc i mnie na sile wyreczac w przemywaniu szafek w srodku a ja chcialam sama sobie to zrobic bo chcialam sie ucieszyc nowa kuchnia to nie, na sile sie musiala wpierniczyc! Nachalna jak nie wiem co. Zabrala mi szmatke sila i nie moglam sie ucieszyc z przecierania nowych mebli ;/A jak przyjechalo lozko dla Filipka to juz przez okno jej łeb widzialam jak na dole stalismy i odbieralismy lozko i oczywiscie zaraz musiala zejsc i nie dala nam sie w trojke ucieszyc nowym mebelkiem tylko zawsze musi sie wpierniczyc
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
![]() zazdroszczę
|
|
|
|
#4734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja sie w imię nie wtrącała i dobrze bo bym nie wytrzymała wózka i łóżeczka jeszcze nie widziała
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja przyszła (niedoszła hehe) "teściowa" się w nic nie wtrąca, a co ja powiem to święte moja mama daje rady tylko jak ja poproszę lub zapytam, a tak wychodzi z założenia, że to moja, tzn. moja i TŻ, sprawa, a ona może tylko pomóc, a nie komplikować. Na razie na temat ciąży nie było z nimi ani jednego zgrzytu na początku jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży to jęczeli "ślub, ślub", ale my powiedzieliśmy "nie teraz" i jakoś zrozumieli
|
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u Nas jest to że na dole mieszkamy z dziadkiem TŻ i ona dziennie przychodzi tabletki mu dawać. Nie chcę aby to głupio zabrzmiało i że niby źle życzę dziadkowi, ale czasem myślę że jakbyśmy na dole byli sami to by rzadko może przychodziła
|
||
|
|
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
ivonka aż sie popłakałam po twojej relacji dobrze ze wszystko dobrze i że już w domku jesteście
konia pewnie już tuli swoją kaje za dzisiejsze wizyty
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja to chyba jestem najmniej lubianą synową bo pyskuję
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
a po stopach całować, że mieszka daleko
![]() ależ mnie krzyż dziś boli aż kość ogonowa szczypieA ta moja wczorajsza migrena to nie pojawi się bez powodu - nagła zmiana pogody nastąpiła. Dobrze, że szybciej niż normalnie zadziałałam z paracetamolem (nie czekałam na ból tylko brałam w pierwszych objawach aury). Do wieczora czułam się dobrze. W nocy tylko musiałam tabletkę powtórzyć, bo głowa mnie mocno bolała. Ale już jest ok
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

ale jeszcze tylko tydzień i przeprowadzka i tam mi nikt nie będzie chodził po pokoju, szurał kapciami, bo nie podnosi nóg, trzaskał szafkami czy szeleścił reklamówką jakby nie można było tego zrobić w kuchni lub przedpokoju
i wkładka tu nic nie pomogła chyba ten podkład poporodowy powinnam sobie zamontować
a jeszcze 11 nocy.

choć już pewnie jesteś po
wczoraj jechałam do kumpeli co 2 miesiące temu urodziła i TŻ musiał mnie zawieść bo w stopach łapały mnie skurcze i bałam się tak prowadzić auto.
no ale taki mam charakter , że wszystko muszę sama, a jak potrzebuję pomocy to sama się po nią zgłaszam, bo nienawidzę jak ktoś nachalnie wręcz natarczywie "chce mi pomóc"
mam tez od kilku dni wielką ochotę na zrobienie czegoś dla dzidziusia jeszcze... i nie wiem za co się zabrać bo w sumie wszystko zrobione...

i jestem szczęśliwa

chyba zrobię pulpety z kaszą jęczmienną, ale kurcze składników na żaden sos nie mam i tak

to nie, na sile sie musiala wpierniczyc! Nachalna jak nie wiem co. Zabrala mi szmatke sila i nie moglam sie ucieszyc z przecierania nowych mebli ;/