|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
moja ma do mnie 5 min drogi ale na szczęście to jest już inne osiedle i nie widzi naszego bloku bo też by pewnie nas szpiegowała przez okno, bo wszystko wie kto z kim i o której wychodził a jak się przeprowadzaliśmy to chciała mi moje ciuchy zacząć układać w szafach już się chwyciła za worek, ale zdążyłam jej go wyrwać i powiedziałam że sama sobie swoje gacie i staniki będe chowała oczywiście rzuciła swoją obrażoną minę i stwierdziła że w takim razie pójdzie już do domu bo widzi że nie jest tu potrzebna
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam że w końcu się pogodzi z tym że jej syn zaczął żyć swoim życiem ale chyba nie ma na to szans ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ja nie wiem czy dam swojego synka jak wróce do pracy teściowej czy opiekunke wynajmę, bo jak jej córki rodziły wnuczki to się cieszyła że to dziewczynki, bo według niej dziewczynki są takie słodkie i kochane i że ona za chłopcami nie przepada!!! I to mówiła matka która dwoje synów urodziła!!! Więc powiem wam że troche na złość teściowej chciałam mieć chłopca Choć ostatnio niby twierdziła że już się nie może doczekać tego wnuka, zobaczymy jakie będzie miała podejście do niego
|
|
#4744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama moja jest taka jak Twoja, niepytana sie nie wprasza, cale szczescie bo jak bym miala atak z jednej i drugiej strony to chyba bym zwariowala ![]() Cytat:
![]() Z tym dziadkiem wiem co masz na mysli, tez Ci wspolczuje.... Cytat:
![]() Czasem odnosze wrazenie, ze ona nie ma co robic tylko siedzi w tym oknie wiecznie. Bo co podjezdzamy z mezem skads tam i wysiadamy z auta to juz wrzeszczy na cala ulice no co za kobita Z tymi ubraniami to Twoja tez widze, ze lubi po swojemu. Moja mi kiedys pranie przewieszala a szczegolnie spodnie meza nie podobalo jej sie jak powiesilam, bo ona wieszala synkowi inaczej I nie zapomne jak poszla z Filipem na spacer jak mial ok. 2 m-cy i on spal. Bylo goraco na dworze, jednak spal wiec okrylam mu nozki pieluszka tetrowa i mowilam, zeby nie odkrywala. Patrze przez okno, a ta go odkryla i mowi: Goraco Ci! (do Filipa)
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-23 o 10:53 |
|||
|
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zycze ci duuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo sily, cierpliwosci i wytrwalosci a ja moge juz spokojnie cala dlon polozyc na plasko ![]() zreszta czuje, ze od kilku dni kopniaki nawet do zeber nie dochodza, a koncza sie raczej troche ponad pepkiem ![]()
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No córki teściowa nie miała bo miała 3 synów ale jedna synowa jest jak córka bo z każdą pierdołą leci do "mamusi" a ja mam dobry kontakt ze swoją mamą więc rad teściowej nie potrzebuję
|
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie sa plusy jesli chodzi o opiekunke, bo masz wymagania i ma je spelnic czy jej sie to podoba czy nie. A do babci juz gorzej dotrzec.
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki, trzymajcie mocno kciuki za moj pierwszy chlebek, bo wstawiam zaraz do piekarnika...
poki co wszystko cacy, zakwas wyszedl pieknie, ciasto uroslo fantastycznie... teraz tylko jeszcze 1 godzinka i zobaczymy jaki bedzie efekt ![]()
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
A co do mojej mamy to ona czasami marudzi
ale jej mogę powiedzieć co myślę i jedynie chwilę się na mnie pogniewa ale zawsze się dogadamy. Mój tż jak przyjeżdzają jego i moi teście to mówi że przyjeżdża gestapo z SS |
|
|
|
#4751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba nie potrafi zrozumieć że nie będę z nią nigdy w jakiejś super więzi
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co robia jej corki, to juz dla ciebie raczej malo istotne ![]()
|
|
#4755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
jak wyjdzie z piekarnika to z pewnoscia poczestuje
|
#4757 |
|
Gang Iren
|
Przeczytalam wlasnie o chorym Kubusiu.
Pomoge w miare mozliwosci. Podaje bloga w ktorym jest kontakt,gdyby ktoras z was takze chciala pomoc. Wiem,ze takich dzieci jest wiele,ale lepiej pomoc jednemu,jak nie pomoc wcale: http://pomocdlakubusia.bloog.pl/kat,41321066,index.html Tym bardziej,ze tutaj same mamusie ...
|
#4758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc raz nawet usłyszałam od niej jak oświadczyła swoim koleżankom przy mnie, że będziemy mieli poród rodzinny i ona będzie ze mną rodzić ![]()
|
|
|
|
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciagle by chciala ze mna na zakupy jezdzic, jak np cos malemu chce kupic a kiedys jak walnela tekstem ze rozowe buciki dla mojego syna mozemy razem pojechac kupic to mnie przytkalo
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
Duzo dziewczyn o tej porze. Wszystkie czekamy na wiesci od Koni. Ale to chyba nie tak szybko. Na sali pooperacyjnej chybo nie wolno miec komorki.
Tz pojechal do skarbowki i do mnie do pracy i podbic gwarancje na maszyne. Dawniej maszyny byly fajne bo metalowe a teraz kicz i plastik. No ale szyje i sciegi tez ujda. Od wczorajszego wieczora jestem jakas niespokojna, bo maly slabo sie rusza. Wiem ze moze odpoczywa po wczorajszych harcach. No i ogolnie to sie rusza tylko bardzo delikatnie, wiec sie raczej nigdzie nie wybieram. Brzuch mam taki napiety jakby mial peknac, chyba sie powieksza.
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wogóle jak się zwracacie to teściów? Bo mi moi nie zaproponowali żeby mówić mamo, tato, ale ja i tak bym nie była w stanie się do nich tak zwracać, narazie mówie do nich w 3 osobie liczby mnogiej myślałam że padne bo to już niedługo w lata od ślubu będą
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba bym wolala urodzic w polu Ale wiesz co, podziwiam Cie, ze jednak chcesz rodzic tam gdzie ona pracuje.
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka co do fenoterolu to w końcu powiedziałam, że denerwuje mnie branie tak długo, że nogi mi się trzęsą jak stoję, że nie chcę się przez leki przeterminować i że czuję, że działa już tylko jak placebo!
i powiedział ok to w sumie już jest bezpiecznie może pani zmniejszyć do 4x Dziewczyny: Jeśli o teściową chodzi to ja nie mogę narzekać ( przynajmniej na razie) zawsze chętnie pomaga...nigdy nachalnie...mieszka w bloku obok i w ogóle Nas nie odwiedza...zawsze dzwoni że coś ma dla Nas i czy może podejść... czy czegoś nie potrzebuje ? czy może z psem wyjść? Zawsze mówi że mam ją prosić jak coś potrzeba... nie wydzwania do Nas...nie wtrąca się...wszystko chwali co zrobię...jest zadowolona z Nas i tego, że dajemy sobie radę Teść to samo! Zawsze mogę pogadać o wszystkim...ale charakterek ma...hihi niełatwy... a mąż po niej![]() za to moja mama też mieszka w bloku obok już wtrąca się więcej tzn..na razie się nie wtrąca ale częściej wpada...i czasami bez zapowiedzi...nawet jak się nie zna to zawsze coś musi na dany temat powiedzieć... ale też Nam pomaga i tutaj akurat dobrze bo mojej mamie zawsze mogę powiedzieć, że przesadza np!!!
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że ustawiliście ją do porządku!!!
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mowie mamo i tato choc ciezko mi to mamo czasem przez usta przechodzi. Z poczatku mylilam sie i nie raz pan pani mowilam, ale teraz juz sie przyzwyczailam. Jednak i tak mi nie pasuje to mamo i tato
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
koniakonia ma już swoje Malenstwo!!!
Kaja przyszła na świat o 8.41, waży 4 kg i ma 57 cm długości!
|
|
|
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała! no to masz bardzo wychowaną teściową
|
#4769 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeśli wrócę na studia to maleństwo zostawiać będę u moich rodziców. Wiem że od czasu do czasu muszę i do teściowej zawieźć, ale jej nie ufam, bo ona wogóle mnie nie słucha. Tyle razy ją proszę i mówię tego nie jem, tego nie lubię a wciska mi na złość, poza tym mam psa alergika i nie można mu podawać żadnego domowego jedzenia tylko suchą karmę, a jak u niej zostawiłam to nakarmiła mi psinę jakimiś kiełbaskami czy resztkami obiadowymi i pies pół nocy wymiotował i jeszcze musiałam iść do weterynarza po antybiotyki. Dlatego takie głupie przykłady z życia pokazują mi, że do końca ufać jej nie mogę. Już wolałabym obcej osobie oddać, bo wiem że jak płacę to i wymagam. A nie lubię jak ktoś ignoruje to co niego mówię. A moja teściowa lekceważy każde moje słowo.
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo do moich raczej zwracam się przez "Ty" bo takie mamy układy a teście są starsi i z innej kategorii
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

to nie, na sile sie musiala wpierniczyc! Nachalna jak nie wiem co. Zabrala mi szmatke sila i nie moglam sie ucieszyc z przecierania nowych mebli ;/
już się chwyciła za worek, ale zdążyłam jej go wyrwać i powiedziałam że sama sobie swoje gacie i staniki będe chowała 
za dzisiejsze wizyty

Więc powiem wam że troche na złość teściowej chciałam mieć chłopca
moja przyszła (niedoszła hehe) "teściowa" się w nic nie wtrąca, a co ja powiem to święte