|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() mBank - Izzykonto
Witam, pytanie kieruję szczególnie do osób które miały jakąś większą czy mniejszą styczność z rodzajem konta w mBanku, czyli Izzykonto.
Jak wiadomo konto jest przeznaczone dla osób poniżej 18 roku życia, a jako, że jest mi potrzebne konto, chciałabym zacząć korzystać. Czytałam dużo o tym koncie jednak nadal nie pewna jestem i mam pytania co do tego konta ![]() 1. Czy konto można w każdej chwili usunąć ? Jak to przebiega? Są jakieś opłaty pobierane za to ? 2. Czy konto na prawdę jest w pełni bezpłatne ? 3. Gdzie mogę wypłacać pieniądze i wpłacać ? 4. Co się stanie z kontem, gdy skończę 18 lat ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: mBank - Izzykonto
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na stronach mBanku
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
czytałam wszystko i u wujka google też sprawdzałam, jednak w takich sprawach jestem mało ufna i wolę wiedzieć od kogoś kto miał styczność z tym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak. Odpowiednio - bankomaty i wpłatomaty wymienione na ich stronie. Będzie dalej. Chociaż jak skończysz 18. lat lepiej podpisać nową umowę z mbankiem - na normalne, dorosłe konto i - po przelaniu środków - rozwiązać umowę i izzykonto. Oczywiście wiesz, ze do podpisania umowy jest potrzeba zgodna rodziców / prawnych opiekunów. I że wszystkie formalności trwają tydzień, czasem dwa?
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wypełniasz wniosek na stronie, a bank wysyła dokumenty kurierem. W obecności kuriera umowę podpisujesz Ty i rodzice - kurier zostawia pakiet dokumentów dla Ciebie i zabiera dokumenty dla banku. A - tylko jedno. Wpłatomaty chyba są już płatne teraz (od jakiegoś czasu z nich nie korzystam). Nie wiem, czy przypadkiem nie jest tak, że bardziej opłaca się wpłacać pieniądze na poczcie - tylko wtedy zaksięgowanie trwa parę dni
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Okej to dziękuje za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.