Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 11:49   #3121
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

u mnie tez nie miła pogoda ja chce wiosne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:50   #3122
Soleilka
Zakorzenienie

Kurde muszę iść później do banku, a tak mi się nie chce

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:52   #3123
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
czekam na Wasze cenne rady Kochane, bo naprawdę mam duży dylemat!!! może jestem męcząca, ale kto mam mi coś poradzić jak nie Wy???
Karolka po kolei:
1. jesteś w 17 tc. tak?
2. Mieszkasz za granicą?
3. Kiedy i jakie robiłaś usg?

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-02-23 o 11:54
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:54   #3124
Kasik_12
Zadomowienie

J
Cytat:
czekam na Wasze cenne rady Kochane, bo naprawdę mam duży dylemat!!! może jestem męcząca, ale kto mam mi coś poradzić jak nie Wy???
Wiesz to zależy mój ginekolog na każdej miesięcznej wizycie robi mi usg i od dwóch miesięcy 4d. Za te badania nioc dodatkowo nie płacę , bo to pokrywa moje firmowe ubezpieczenie zdrowotne za które miesiecznie płacę zaledwie niecałe 10 zł
Jeśli Ty natomiast za to masz tyle kasy płacić to chyba na Twoim miejscu był się wstrzymała , a z 3d lub 4d skorzystała bliżej końca ciązy tak na pamiątkę abyście mieli zdjęcie dzieciątka

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-02-23 o 11:55
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:59   #3125
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Karolka po kolei:
1. jesteś w 17 tc. tak?
2. Mieszkasz za granicą?
3. Kiedy i jakie robiłaś usg?
ad.1 Tak
ad.2 Tak
ad.3 w 7 tygodniu normalne USG, w 11tygodniu normalne USG w PL, w 13 tygodniu USG tutaj z pomiarem(ale nic szczególnego), wczoraj normalne USG kontrolne, za miesiąc (21tc) mam mieć USG dokładniejsze, gdzie będą sprawdzane różne parametry i robione pomiary a PL będę na początku kwietnia i chcę zrobić 3 lub 4D

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
J

Wiesz to zależy mój ginekolog na każdej miesięcznej wizycie robi mi usg i od dwóch miesięcy 4d. Za te badania nioc dodatkowo nie płacę , bo to pokrywa moje firmowe ubezpieczenie zdrowotne za które miesiecznie płacę zaledwie niecałe 10 zł
Jeśli Ty natomiast za to tyle kasy płacić to chyba na Twoim miejscu był się wstrzymała , a z 3d lub 4d skorzystała bliżej końca ciązy tak na pamiątkę aby ście mieli zdjęcie dzieciątka
no moja ginka też mi robi na każdej wizycie USG kontrolne, za miesiąc będzie dokładniejsze, ale nie 3 czy 4 D, a w Polsce będę w kwietniu i wtedy chciałam zrobić te 3/4D, bo to będzie 24/25tc i to podobno najlepszy czas na to badanie:/
Stary 2012-02-23, 12:06   #3126
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ad.1 Tak
ad.2 Tak
ad.3 w 7 tygodniu normalne USG, w 11tygodniu normalne USG w PL, w 13 tygodniu USG tutaj z pomiarem(ale nic szczególnego), wczoraj normalne USG kontrolne, za miesiąc (21tc) mam mieć USG dokładniejsze, gdzie będą sprawdzane różne parametry i robione pomiary a PL będę na początku kwietnia i chcę zrobić 3 lub 4D

no moja ginka też mi robi na każdej wizycie USG kontrolne, za miesiąc będzie dokładniejsze, ale nie 3 czy 4 D, a w Polsce będę w kwietniu i wtedy chciałam zrobić te 3/4D, bo to będzie 24/25tc i to podobno najlepszy czas na to badanie:/
To 3/4 D nie ma żadnego znaczenia z punktu widzenia medycznego, to tylko jak ktoś napisał "bajer dla rodziców"

Te 2 które wyboldowałam wydają się najistotniejsze: ważne jest tzw. genetyczne w 11-13 tc. - miałaś je, ale nie jesteś zadowolona z dokładności? Nawet jeśli tak, to nic juz nie da sie z tym zrobić.
Teraz najważniejsze byś miała zrobione dobre usg połówkowe 20-22 tc.

Ze strony rodzić po ludzku:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Ciaza/B...sie-ciazy.html

"W Polsce standard ultrasonograficznego badania położniczego opracowany przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne obejmuje trzy badania ultrasonograficzne - przesiewowe w ciąży wykonywane w: 11 - 14 tygodniu ciąży, 20 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie ), 30 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie).Dodatkowe badania USG powinny być wykonywane, gdy istnieją konkretne wskazania kliniczne."

I to jest ciekawe:
Przegląd systematyczny, czyli analiza rzetelnych i wiarygodnych badań oceniających efekty i korzyści zdrowotne wynikające z wykonywania badania USG po 24. tygodniu ciąży u kobiet w ciążach niskiego ryzyka wykazała, że u kobiet z nieobciążonym wywiadem badanie ultrasonograficzne nie jest konieczne (Bricker & Neilson, 2007).

I wydaje mi się bez sensu zeby tydzień czy dwa po połówkowym robić usg kolejny raz tylko dla 3d/4d..

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-02-23 o 12:08
Stary 2012-02-23, 12:09   #3127
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Zaraz będę zjadać pysznego loda wailiowego calypso z bitą śmietaną.
Wycigąnęłam dzisiaj kolczyka z pępka.
Dziewczyny z kolczykami w pępkach, macie jeszcze kolczyki?
Ja wyciągnęłam gdzieś miesiąc temu i mam malutką dziurkę. już za nim tesknię. w Stanach są takie kolczyki specjalne na okres ciąży ciekawe czy u nas też?

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ZNowu miaam noc cięzka bo bolały mnie oba biodra i obie nogi paskudnie. Spalam z poduszka pomiędzy ale tak mi drętwiały ze masakra.Do tego w nocy było mi tak gorąco ze szok, sciagłam z siebie ubranie i tz był bardzo zadowolony ale go pogoniłam bo mnie bolały te nogi i nie miałam humoru

ja też znowu miałam paskudną noc! Jak śpię to cały czas jestem świadomoa tego jak leżę i boję się czy nie zgniotę maluszka... zwariuję chyba! I ZNOwu moi pracownicy odwalili od rana

Cytat:
Napisane przez Life Skills Academy Pokaż wiadomość

Tylko w nocy mnie zaskoczył ból Nie mogłam spać przez silny ból tak w górze brzucha, coś nie wiem co bolało strasznie... Wieczorem zjadłam owsiankę przepyszną ze śliwkami i orzechami i zastanawiam się czy to z tego może wynikać. Po jakimś czasie przeszło i teraz jest ok, ale się martwię
Śliwki i owsianka to taka mieszkanka dośc wybuchowa. pewnie miałaś niestrawnośc... ja ostatnio tak miałam po marchewkach i maśle orzechowym............... ...................

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim

wczoraj miałam masakryczną noc, niby zasnęłam normalnie, ale jak obudziłam sie w nocy do toalety to dalej porazka. Chyba z godzine probowalam się ułożyć aby jak najszybciej zasnąć, nie mogłam dobrać właściwej pozycji
jaki ten los jest przewrotny, na poczatku ciazy przesypialam tyle godzin, w dzien rowniez a teraz zaczynam cierpiec na bezsennosc??
Moze po prostu organizmy przygotowują się do wstawania w nocy jka maluszki będą płakac w nocy przez pierwsze miesiące??? Drażni mnie ta bezsennośc w każdym razie bo później w ciągu dnia jest mi ciężko zasnąc...mam dni normalne gdzie drzemię, ale jak już nie mogę spac w nocy to póżniej dzien mam z głowy

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj zaczęliśmy 20 tydzień Jeszcze kolejne 20 i moje maleństwo będzie ze mną
gratuleiszon!

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja już po wizycie u neurologa. Wczoraj po 4 godzinach czekania udało mi się dostać na wizytę. Chociaż to zasługa mojego taty,gdyby nie on to wizytę miałabym dopiero w maju ,mimo tego że na skierowaniu miałam napisane : pilne.
Biedna jesteś. Trzymaj się

Cytat:
ad.1 Tak
ad.2 Tak

dośc dużo tego USG, czy nie?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:10   #3128
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
gratuleiszon!

Chyba wyciągnę później TŻ na ciacho

Bloguję
Stary 2012-02-23, 12:12   #3129
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Te 2 które wyboldowałam wydają się najistotniejsze: ważne jest tzw. genetyczne w 11-13 tc. - miałaś je, ale nie jesteś zadowolona z dokładności? Nawet jeśli tak, to nic juz nie da sie z tym zrobić.
Teraz najważniejsze byś miała zrobione dobre usg połówkowe 20-22 tc.
to w 13 tygodniu nie było genetyczne...to było normalne USG, właśnie takie jak w PL robią jako pierwsze-przesiewowe...genetyczne mogłam zrobić osobno, ale z niego zrezygnowałam bo też kosztowało kupę

to połówkowe, które kosztuje 270euro, robi się w specjalnej przychodni, która tylko takie badania prenatalne wykonuje, moja ginekolożka będzie wykonywać za miesiąc większe, kontrolne z pomiarami, takie jak i w PL robi się ok 20tc...galimatias:brzydal :
Stary 2012-02-23, 12:16   #3130
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:

A to nie będzie Twoja trzecia umowa o pracę u tego pracodawcy? Niezbyt dobrze sie zachowali - delikatnie mówiąc 4 lata pracy.. Ale nic to mas dochód na czas zwolnienia i macierzyńskiego a później nowa praca i już.
Ja mam umowę na czas nieokreślony a i tak planuję szukanie nowej po macierzyńskim, bo w starej moja pozycja znacznie sie osłabi po ciąży i nieobecności. Na jedno wychodzi!!

I tak zaczynasz 17
Tak powinnam mieć teraz 3 umowę teoretycznie, bo w praktyce wyglądało by to tak, że gdybym nie była w ciąży to wyrzuciliby mnie na umowę zlecenie, a potem znów to samo kółko. Więc dalej to samo gó..no. Niewiem czy 1200zł które dostawałam jest tego warte. Przynajmniej przysługuje mi bezrobotne i jak coś będę z dzidzią pół roku dłużej, zawsze trzeba znaleźć jakiś plus tego...

Muniek82 z jakiego miasta dokladnie jesteś?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:17   #3131
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Od wczoraj sadzi mnie łepetyna. Wieczorem się zaczęło, w nocy też bolała i rano obudziłam się z bólem głowy... A wszystko przez te cholerne wiatry!!
Mam to samo A na dodatek apap na mnie nie działa i rozsadza mi głowę

Cytat:
a ja znam i datę i niemal godzinę i pamiętam minę Męża jak mi spłodził Dzidziolka w swoje Urodziny
Mój Tż też spłodził dzidzię w swoje urodziny

Cytat:
Kiedy się robi ten test na obciążenie glukozą? Bo jak sobie myślę, że mają mi znowu krew pobierać, to mi się słabo robi...
Ja będę miała robiony w poniedziałek mimo, że jestem w 20 tygodniu. Ale to chyba dlatego, że ja już wcześniej byłam zagrożona cukrzycą i muszę to kontrolować.
Stary 2012-02-23, 12:20   #3132
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Muniek82 z jakiego miasta dokladnie jesteś?
z Zabrza

karolka ja bym poczekała miesiąc do tego badania które robi Twoja gin.a potem zrobiłabym usg w Pl.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:24   #3133
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

karolka ja bym poczekała miesiąc do tego badania które robi Twoja gin.a potem zrobiłabym usg w Pl.
tzn zrezygnowała z "połówkowego"?? sama nie wiem...wiadomo za miesiąć też ginka posprawdza wszystko dokładnie, potem w PL lekarz też jest super, więc kontroluje dokładnie wszystko, więc może rzeczywiście nie popadać w paranoję...chociaż jak już wspominałam zrezygnowałam z genetycznego, ale nie żałuję
Stary 2012-02-23, 12:24   #3134
anna99302
Zadomowienie

widziałyście to??
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/urodz...wiadomosc.html
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:25   #3135
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
to w 13 tygodniu nie było genetyczne...to było normalne USG, właśnie takie jak w PL robią jako pierwsze-przesiewowe...genetyczne mogłam zrobić osobno, ale z niego zrezygnowałam bo też kosztowało kupę

to połówkowe, które kosztuje 270euro, robi się w specjalnej przychodni, która tylko takie badania prenatalne wykonuje, moja ginekolożka będzie wykonywać za miesiąc większe, kontrolne z pomiarami, takie jak i w PL robi się ok 20tc...galimatias:brzydal :
to ja bym zrobiła to za 270 euro połówkowe - i spróbuj zrezygnować z pozostałych, malo przydatnych i potrzebnych
ja robiłam:
w 7 tc. dla sprawdzenia co i jak
w 11 tc genetyczne
teraz zrobię w 21 połówkowe

to genetyczne 11-13 i połówkowe sa b. ważne, kolejne takie w 30 tc. - każde pieniądze warto wydać, a reszta po co? w porównaniu z tamtymi są bezużyteczne
Stary 2012-02-23, 12:26   #3136
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
STRASZNE
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:27   #3137
prince_polo
Zakorzenienie

juz wiem co ja zjem na obiad
pierogi z truskawkami ide do sklepu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:28   #3138
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
juz wiem co ja zjem na obiad
pierogi z truskawkami ide do sklepu

Bloguję
Stary 2012-02-23, 12:28   #3139
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja bym zrobiła to za 270 euro połówkowe - i spróbuj zrezygnować z pozostałych, malo przydatnych i potrzebnych
ja robiłam:
w 7 tc. dla sprawdzenia co i jak
w 11 tc genetyczne
teraz zrobię w 21 połówkowe

to genetyczne 11-13 i połówkowe sa b. ważne, kolejne takie w 30 tc. - każde pieniądze warto wydać, a reszta po co? w porównaniu z tamtymi są bezużyteczne
a tutaj wszystko wygląda inaczej, po prostu moja ginka wykonuje te przepisowe USG, cała reszta jest poza nią, prywatna i jak się chce...z tego u niej zrezygnować nie mogę, bo to jest z kasy chorych i muszę na nim być, bo ona z kolei musi mieć informacje o tym jak się Dziecko rozwija...jedyne z czego mogę zrezygnować to to w PL, ale wiem, że ten lekarz także kontroluje wszystko...mówię Wam mętlik w głowie jak nic!!
Stary 2012-02-23, 12:30   #3140
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
tzn zrezygnowała z "połówkowego"?? sama nie wiem...wiadomo za miesiąć też ginka posprawdza wszystko dokładnie, potem w PL lekarz też jest super, więc kontroluje dokładnie wszystko, więc może rzeczywiście nie popadać w paranoję...chociaż jak już wspominałam zrezygnowałam z genetycznego, ale nie żałuję
to Twoja decyzja,ale jeśli będziesz miała za miesiąc wszystko dokładnie sprawdzone to ja bym poczekała,to bardzo szybko zleci,ja miałam połówkowe 3 lutego a teraz 3 marca idę na kontrolę(pisałam wcześniej dlaczego) i to tak zleciało że szok!
Stary 2012-02-23, 12:35   #3141
Soleilka
Zakorzenienie

Oooo pączka bym zjadła

Bloguję
Stary 2012-02-23, 12:37   #3142
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
z Zabrza
Ja też Chcesz rodzić w zabrzu?czy masz na oku jakąś inną porodówkę?
Stary 2012-02-23, 12:43   #3143
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też Chcesz rodzić w zabrzu?czy masz na oku jakąś inną porodówkę?
ale fajnie ja będe rodziła w Gliwicach w wielospecjalistycznym, w Zabrzu nie chce ten szpital na Traugutta mnie przeraża
Stary 2012-02-23, 12:47   #3144
Soleilka
Zakorzenienie

Co sądzicie o tej wersalce? http://www.ogloszenia.tarnobrzeg.inf...11182744_1.jpg 200 zł za nią wołają

Bloguję
Stary 2012-02-23, 12:50   #3145
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
a tutaj wszystko wygląda inaczej, po prostu moja ginka wykonuje te przepisowe USG, cała reszta jest poza nią, prywatna i jak się chce...z tego u niej zrezygnować nie mogę, bo to jest z kasy chorych i muszę na nim być, bo ona z kolei musi mieć informacje o tym jak się Dziecko rozwija...jedyne z czego mogę zrezygnować to to w PL, ale wiem, że ten lekarz także kontroluje wszystko...mówię Wam mętlik w głowie jak nic!!
powiem Ci, ze rzeczywiście beznadzieja, po co tyle tych usg? ja bym nie chciała, robię tylko te które są ważne i coś wnoszą
w PL też badania te ważne usg robi sie prywatnie, a ja w ciąży tylko raz póki co skorzystałam z usługi państwowej - jedno badanie na Izbie przyjeć
tak to wszystko prywatnie, wszystkie badania, wizyty itp.

Cytat:
Oooo pączka bym zjadła
wczoraj okazało sie ze te moje ulubione sztuczne pączki z Lidla to nie pączki tylko donaty

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Co sądzicie o tej wersalce? http://www.ogloszenia.tarnobrzeg.inf...11182744_1.jpg 200 zł za nią wołają

kształt spoko, ale kolory
Stary 2012-02-23, 12:53   #3146
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
ale fajnie ja będe rodziła w Gliwicach w wielospecjalistycznym, w Zabrzu nie chce ten szpital na Traugutta mnie przeraża
Mnie każdy szpital przeraża, jeszcze nigdy nie byłam w szpitalu. Ja myslałam nad zabrzem, sama niewiem czemu, może dlatego, że żadna znajoma tam nie rodziła, jedna w bytomiu, druga w gliwicach, trzecia w mikołowie, a żadna nie była zadowolona. Na trauguta ostatnio zwiedziłam izbę przyjęć bo szukałam mojej ginki. Nie powiem miejsce przerażające
Stary 2012-02-23, 12:56   #3147
KarolinaPW
Zadomowienie

Soleilka
nel_a
kathrinaaaaa

Dziewczyny- ogromne gratulacje!!!!!!!!!klas ki:
Cytat:
Cześć dziewczyny

Ja już po wizycie u neurologa....
Biedactwo, bardzo współczuję, jedyna nadzieja, że dzieciaczek się zlituje i inaczej ułoży
Cytat:
ja zauważyłam ze ost dosyc czesto dziąsła mi krwawią podczas mycia zębów, nigdy tak nie miałam. poza tym czasami mam takie dziwne uczucie w buzi, umyje zeby a mam wrazenie, ze zrobilam to jakos niedokladnie
wklejam moje wcześniejsze posty na temat dziąseł
o płynach i pastach
o szczotkach elektrycznych
Cytat:
co robicie dzis na obiad?????
Penne z sosem brokułowym
Cytat:
A ja dzisiaj mam 16+0 i myslalam, że zaczynam 16 tydzień, a z tego co piszecie wychodzi na to, że zaczynam 17 tydzień?

Wogóle mam doła, zazdzwoniłam dzisiaj do szefa i się pytam co z moją umową, czy coś wiadomo (mam do końca lutego), a on, że nic nie wie, że mam zadzwonić później. No i zadzwoniłam i co?dostałam tylko do dnia porodu, dlaczego? bo jestem od 8 tyg na l4 ponieważ nie chcę truć dziecka i siebie (pracuję w laboratorium chemicznym). Super mnie potraktowali po 4 latach pracy. Ale trudno, dzidzia jest najważniejsza.
Okropne traktowanie, współczuję
Cytat:
Zrobiłabym to obowiązkowe, zalecane przez Twoją ginkę a darowałabym sobie juz te 3/4D, skoro to tylko dla przyjemności rodziców, to można odpuścić
Cytat:
Masakra, znam ten szpital
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:58   #3148
hanjah
Zakorzenienie

Jestem z powrotem Ale sobie pogodę wybrałam na spacer Prawie całą drogę siąpił lekki deszczyk... ale póki dziecko pod folią, a ja nie wyglądam jak zmokła kura to jest ok

Dostałam list od mojej położnej, że umówiła mi konsultację z ginekologiem A to chyba nie takie częste w UK Także jest szansa, że kolejne dziecko nie trafi na NNU po urodzeniu
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:58   #3149
sas
Wtajemniczenie

czesc mamuśki
Cytat:
Dziewczyny czy domyślacie sie jaka była w Waszym przypadku data poczęcia? Bo ja na 95% mam pewność co do tej daty.
I tak się zastanawiam, co z tego jak z OM wynika, że jutro zacznę 19 tc. jak wiem że do poczęcia doszło w 19 dc. a nie 14 dc. jak to trzeba przyjąć obliczając wiek ciąży od OM.
Więc mimo, że jakąś datę trzeba przyjąć i może to być termin z OM, to ja i tak wiem, że jestem parę dni wcześniej niż to wynika z obliczeń. Czy to ma sens?
ja wiem na 100% i nawet z usg wiek malenstwa itp jest w wiekszosci pomiarow identyczny z data poczęcia
Cytat:
Dzien dobry wszystkim

wczoraj miałam masakryczną noc, niby zasnęłam normalnie, ale jak obudziłam sie w nocy do toalety to dalej porazka. Chyba z godzine probowalam się ułożyć aby jak najszybciej zasnąć, nie mogłam dobrać właściwej pozycji
jaki ten los jest przewrotny, na poczatku ciazy przesypialam tyle godzin, w dzien rowniez a teraz zaczynam cierpiec na bezsennosc??
oj bidulko znam to, ja tak mialam ze 2-3 mce teraz jest juz troche lepiej, ale zobaczymy na jak dlugo.....
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dziękuje

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ja już po wizycie u neurologa. Wczoraj po 4 godzinach czekania udało mi się dostać na wizytę. Chociaż to zasługa mojego taty,gdyby nie on to wizytę miałabym dopiero w maju ,mimo tego że na skierowaniu miałam napisane : pilne.

Na wizytę wzięłam ze sobą zdjęcie RTG kręgosłupa,które robiłam w lipcu,moje wszystkie wyniki itd. No i wg neurologa to rwa kulszowa. Prawdopodobnie dziecko jest tak ułożone ,że uciska na nerw. Na "pocieszenie" dowiedziałam się,że będzie jeszcze gorzej. Bo jeśli mam takie bóle teraz gdy dziecko jest małe to co będzie później. No i najlepiej byłoby jeśli zrobiłabym ponownie zdjęcie kręgosłupa. Ale na to powiedziałam od razu,że się nie zgadzam. Więc pani neurolog przepisała mi nospe i magnez. Dodatkowo zaleciła spać na twardej podłodze , jak najmniej siedzieć i leżeć tylko na prawym lub lewym boku. Jeśli ból będzie silniejszy to czeka mnie kuracja zastrzykami Powiedziała mi też,że moje skrzwienie kręgosłupa w części lędźwiowej jest dość spore, do tego dochodzi ta rwa więc ona jest w stanie wystawić mi zaświadczenie o CC, ponieważ moga byc problemy w trakcie naturalnego porodu. Nie każda pozycja jest dla mnie wskazana itd. Powiedziałam jej ,że jeszcze się wstrzymam z tą decyzją. Tzn porozmawiam o tym z moim ginekologiem.

Wcześniej , chciałam mieć CC ,ale teraz gdy mam okazje to jakoś nie chce . Wiem jednak,że nie mogę kierować się swoimi "widzi mi się".
To byłoby chyba na tyle z wizyty.

Jutro wieczorem przyjeżdża moj mężulek na weekend . Miałam takie wielkie plany,że gdzieś sobie pójdziemy-do kina czy coś. Ale ja nawet nie wysiedze na filmie . Więc moje urodziny jak i resztę czasu, spędzimy w łóżku .

Denerwuje się ,ponieważ myslałam że to wszystko będzie inaczej. Że będę mogła szaleć po sklepach, że może pojedziemy w maju nad morze na weekend. A tu . Jeszcze godzinke spokojnym krokiem pochodzę,ale żeby już w sklepie coś poszperać to nie ma mowy. Boli mnie ten kręgosłup i pośladki.

Ale jeszcze trochę i będzie lipiec.

Dziewczyny postaram się zaglądać do Was codziennie i nadrabiać,ale na większe pogaduchy niestety nie mogę sobie pozwolić.

Czekam cierpliwie na laptopa . On odmieni moje życie
uuuu wspolczuje mam nadzieje, ze weekend z tz bedzie udany

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
gratuluję wszystkim dzielnym mamusiom udanych wizyt i zdrowych maleństw
dziękujęmy
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Asia665 bardzo Ci współczuje tej rwy...mój mąż ma ją dość często i serce mi się ściska jak widze jak on cierpi mam nadzieję, że znajdziesz pozycje, które przyniosa Ci ulgę, może jakieś lekkie ćwiczenia

Sas gratuluję córeczki cudna wiadomość już przestaniesz się martwić???
dzięki kochana postaram się juz mniej obiecuje
Cytat:
A ja dzisiaj mam 16+0 i myslalam, że zaczynam 16 tydzień, a z tego co piszecie wychodzi na to, że zaczynam 17 tydzień?

Wogóle mam doła, zazdzwoniłam dzisiaj do szefa i się pytam co z moją umową, czy coś wiadomo (mam do końca lutego), a on, że nic nie wie, że mam zadzwonić później. No i zadzwoniłam i co?dostałam tylko do dnia porodu, dlaczego? bo jestem od 8 tyg na l4 ponieważ nie chcę truć dziecka i siebie (pracuję w laboratorium chemicznym). Super mnie potraktowali po 4 latach pracy. Ale trudno, dzidzia jest najważniejsza.
co za pracodawca szkoda gadac, ale tak jak piszesz pobedziesz dluzej z malenstwem, a potem napewnoo cos lepszego znajdziesz

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Gratulacje i dziewczynka kolejna do kompletu super
hehe nio dzięki tez bardzo sie ciesze
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:01   #3150
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Na wizytę wzięłam ze sobą zdjęcie RTG kręgosłupa,które robiłam w lipcu,moje wszystkie wyniki itd. No i wg neurologa to rwa kulszowa. Prawdopodobnie dziecko jest tak ułożone ,że uciska na nerw. Na "pocieszenie" dowiedziałam się,że będzie jeszcze gorzej. Bo jeśli mam takie bóle teraz gdy dziecko jest małe to co będzie później. No i najlepiej byłoby jeśli zrobiłabym ponownie zdjęcie kręgosłupa. Ale na to powiedziałam od razu,że się nie zgadzam. Więc pani neurolog przepisała mi nospe i magnez. Dodatkowo zaleciła spać na twardej podłodze , jak najmniej siedzieć i leżeć tylko na prawym lub lewym boku. Jeśli ból będzie silniejszy to czeka mnie kuracja zastrzykami Powiedziała mi też,że moje skrzwienie kręgosłupa w części lędźwiowej jest dość spore, do tego dochodzi ta rwa więc ona jest w stanie wystawić mi zaświadczenie o CC, ponieważ moga byc problemy w trakcie naturalnego porodu. Nie każda pozycja jest dla mnie wskazana itd. Powiedziałam jej ,że jeszcze się wstrzymam z tą decyzją. Tzn porozmawiam o tym z moim ginekologiem.

Wcześniej , chciałam mieć CC ,ale teraz gdy mam okazje to jakoś nie chce . Wiem jednak,że nie mogę kierować się swoimi "widzi mi się".
To byłoby chyba na tyle z wizyty.

Jutro wieczorem przyjeżdża moj mężulek na weekend . Miałam takie wielkie plany,że gdzieś sobie pójdziemy-do kina czy coś. Ale ja nawet nie wysiedze na filmie . Więc moje urodziny jak i resztę czasu, spędzimy w łóżku .
Denerwuje się ,ponieważ myslałam że to wszystko będzie inaczej. Że będę mogła szaleć po sklepach, że może pojedziemy w maju nad morze na weekend. A tu . Jeszcze godzinke spokojnym krokiem pochodzę,ale żeby już w sklepie coś poszperać to nie ma mowy. Boli mnie ten kręgosłup i pośladki.
Niezbyt dobre wieści.
Mi najbardziej dokucza krzyż i pewnie też będzie gorzej, ale na razie tragedii nie ma. RTG w ciąży odpada, ale może rezonans jest dozwolony?
Zamiast wędrować po sklepach w galeriach na razie szukaj czegoś fajnego w internetowych, a później może dzidziuś się przesunie, nie będzie tak źle i ból jednak pozwoli Ci w miarę normalnie funcjonowac.
Co do morza, to w godzinkę lub w jszcze krótszym czasie doszłabym do plaży i spowrotem, a jakoś nie mogę się ostatnio wybrać. Gdybym nad morze musiała wyjeżdżać, to pewnie też byłabym na plaży codziennie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości