|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Oliwka pisałam wczoraj. Trochę mnie bolało, a w połowie zabiegu słabo mi się zrobiło i prawie zemdlałam
teraz zaczyna mnie piec, ale ogólnie ok pytałam się lekarza czy ten torbiel po lekach by się wchłonął, ale powiedział że nie. Oliwka pokaż tą hulajnogę
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
za postępy w odpieluchowywaniu Poka ta hulajnoge na allegro wyszukaj, bo też chce mojemu młodemu hulajnoge kupić i nie wiem jaką, nie chce tych grających plastikowychWczoraj eryk pojeździł sobie na rowerze jak ja biegałam, a młodszy z tata wyszedł na swoim, się uparł jak zobaczył w piwnicy. Ładnie sobie radzi
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No super. To Igor przy mnie też ma szanse od jakiegoś fajnego słowa zacząć :P A nie - ponad rok temu zaczął od "mama" i na tym zakończył :P Wie chłopak, co dobre
|
|
#2764 | |||
|
Zakorzenienie
|
To dobrze. Wex coś przeciwbólowego, po co się męczyć.
Cytat:
. Z różnym skutkiemI to jest doskonały przykład jak różnic u naszych dzieciaków Igor ma pewnie inne zainteresowania o których rzadko piszesz ![]() Cytat:
Brawa dla dzielego chłopca.Hulajnoga fajny - pomysł ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety teraz jakbym chciała mieć dziecko to tylko na wspomaganiu hormonalnym, lub invitro, na szczęście nie planuję więcej, i się zabazpieczam, bo różnie może być![]() Kontrole mam w kwietniu izazula ja też zawsze widziałam te z dwoma kółkami z tyłu, ale raz widziałam hulajnoge na 4 kółkach
|
|
|
#2766 |
|
Rozeznanie
|
mój Tż ostatnio cały tydzień siedział z Julą w domku, a ja codziennie po powrocie sie go czepiałam, że np. pranie nie zrobione, że nie odkurzone, gary nie pomyte, że obiadu z dwóch dań nie ma. Codziennie coś znalazłam, a on mi się tłumaczył, że przy niej nic nie da się zrobić, bo jak posprząta to sekunda i syf z zabawkami
a jak mu tłumaczyłam jak był w pracy to nie chciał wierzyć, że wieczorami byłam zmęczona to teraz na swojej skórze sie przekonał ![]() a my dostaliśmy sie do przedszkola od poniedziału zaczynamy od godzinki dwóch dziennie a potem na całe 5 godzin od 1 marca bedzie zostawać grupa fajna, bo tylko 6 dzieciaczków przedszkole nastawione na naukę języka, i zabawy sportowe cieszę się strasznie, a Jula dzisiaj jak wstała pyta"to już? dzisiaj do pseckolka idziemy?" ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Są z dwoma kółkami z przodu http://blog.aktywnysmyk.pl/2010/10/n...-z-kierownica/
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- są hulajnogi z dwom kółkami z przodu, na all jest ich dosyć dużo. Ja na dzień dziecka Zosi kupie
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż hulajnogi nie szukałam i nawet nie mam pojęcia ze takie są
.Mi się wydaje ze takie najstabilniejsze to chyba te na 2 kółkach z tyłu. Pewnie to zalezy jak jest wyważona
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
to albo taka z podwójnymi z tyłu http://allegro.pl/hulajnoga-aluminio...110724179.html
albo taka z podwójnymi z przodu http://allegro.pl/skretna-hulajnoga-...110726112.html heh dobrze że jeszcze mam czas. Oczywiście ja to zawsze jak mam coś kupować to na all sprawdzam co jest najczęściej kupowane
|
|
#2770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tak się wymęczyłyśmy, że od razu po wejściu do domu chciała iśc spać ![]() co do dentystów, to ja jak mieszkałam w Dublinie nigdy nie byłam tam u dentysty (choć masa tam polskich dentystów), zawsze podczas wizyty w Polsce leczyłąm zęby, ale jak kogoś dopadło a bilety drogie to nie było wyjścia. Moja siostra za 3 wizyty, leczenie kanałowe zębów zapłaciła w sumie 600Euro za służbę zdrowia tez się płaci, chyba, że ma się ubezpieczenie. Ale z wypłaty w sumie odciągają jakieś 10% na wszystkie składki, podatki itp. Więc się nie dziwię. Szczerze też bym wolała taką opcję
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
To napiszę, co moje dziecko umie (bo piszę, że tylko gadać nie umie).
Umie na YT włączać sobie filmy, śrubokrętem rozkręcać zabawki (kocham to), demontować każdy sprzęt w domu, biegać po parapetach
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Tak BAO - my Ciebie i Kubulka rówież.
Swój chłop z Was jest
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały inżynier rośnie ![]() Parapety przerażające ale pewnie opanował sztukę do perfekcji ![]() I o to chodzi, Cieszmy się tym co dzieci potrafią
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-02-23 o 11:54 |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
zeby nie bylo moj tez nie gada... po swojemu mamrocze cos tam powtarza ale nie gada:P
ale ipada do perfekcji opanowali kilka innych rzeczy |
|
|
|
#2776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gdzie mu tam gadanie w głowie
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
michaska jest z.a.j.e.b.i.s.t.a!!!!!!!! !!!!!!!! my to moze za rok policzymy;D
nadal wsio jest ćy! mloda zaraz zobacze,ale znajac twoje zdolnosci to o zadnym zawodzie mowy nie ma! sara dobrze ze jestes po zabiegu juz ja troche dietke zmieniam bo nawet na moja juz mi sie znudzila ile mozna,troche podukam teraz...zobaczymy... izazula ja tez tak mialam ze wszedzie zagrozenie widzialam,tz morde darl ze na nic nie bede malej pozwalala itd. Wyluzowalam,na bank nie tak jak on ale wyluzowalam dosc sporo.
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to sie nie dziwię że mową nie zainteresowany, prawdziwy inżynier mało gada dużo robiMój troche gada, ale tak śmiesznie jak idę do sklepu i są jakieś dzieci mniejsze od niego o pół glowy i gadają jak stare, a mój tylko biega i szuflady w lodówkach otwiera. On w kolejce stał za wzrostem nie za mową ![]() Mój ma ulubiony jeden śrubokręt. Emil ma pół plecaka śrubokrętów różnorakich, a on tylko ten jeden. I można mu zabrać to będzie się darł puki odpowiedniego nie dostanie, nawet jak dostanie inny z taką samą rączką ale końcówka inna, to nawet nie spojrzy od razu wie że to nie ten. Jak składaliśmy łóżko to były 4 rodzaje śróbek a on zawsze przynosił prawidłowe, czasami skupiony z chmurą na brwiach oglądał czy aby napewno ta długość, ja bym się pomyliła, a on nigdy ![]() Gmyrelka jak kupiłaś już łóżko to od razu dokup pod nie szufladę Moje chłopaki mają pod łóżkiem dwie wielkie szuflady że większość zabawek mieszczą, jak chcą się konkretnie jakimiś klockami bawić to tylko szuflada na środek pokoju ![]() Młody idzie odsypiać nockę a ja się kawy narzlopałam i oka nie zamknę
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
darusia a jak silownia sa jakies efekty??
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Bao jednak nie jestes sama,ktorej dziecko nie mowi jeszcze zdaniami,tylko pojedyncze wyrazy.
Megi igus nie musi mowic,wszystko umie to co sie bedzie z mową męczyl ![]() mloda ja tez pomyslalam,ze zaraz Dawidek dostanie mini lustrzanke i do roboty nie ma pustych przebiegow
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam na all to ta http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...119007366.html
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- pewnie,że nie mój tez nie gada |
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
mloda no wymieklam !dziękuje
!!!!!!a co do silownii efekty sa przedewszystkim lepiej sie czuje,kondycja juz sporo lepsza,np wczesniej jak szlam na 4 pietro do kolezanki to nie powiem,zmachana bylam troche, teraz musialam isc na 7 do ciotki,stwierdzilam,ze nie jade winda,spoko luzik chociazby na takim przykladzie widac roznice.No i mimo ze jeszcze chce 10 kg zleciec jest roznica jesli chodzi o cialo,nie trzesa sie nogi jak stara galaretka ale juz duuuuzo mniej. Mysle ze to 10kg mniej plus silownia i bede z siebie zadowolona.
|
|
#2783 | |||||
|
Zakorzenienie
|
libra, po twoim opisie nie-wizyty u lekarza, aż mi się cięnienie podnisoło. I właśnie a propos całej dyskusji o lekarzach
, tak minka, podwyżki im jeszcze dać, koniecznie My należymy z tż do przychodni rodzinnej i mamy blisko, ale specjalnie lenuche zapisaliśmy do pediatry, kawałek drogi mamy,z 4-5 przystanków tram, ale tam jak się jest zap[isanym na godz. konkretną to najdłuyżej czekałam tyle ile poprzedni pacjent był w środku. I tojest fajne jak jest osobno dla zdrowych i chorych dzieci wejście. U nas są trzy pediatrzyce (mamy ulubioną)i jak w jednym dniu pracują na chorych to już na zdrowych nie madziwnia, jestem zachwycona michaśki liczeniem ![]() ![]() klask i:. Mówi pięknie i bardzo wyraźnie Izumi, michaś jest przesłodki i tak się pięknie na zdjęciach śmieje Cudne są zdjęcia szczególnie w wersji bob budowniczy z mamusią, z chlebkiem i z tatą-sthurem Co do włosów to wydają się być w dobrej kondycji- i ja bym zrobiła dokładnie to co napisałaś że zamierzasz-pocięła na równo lub w łuk tak do łopatek i grzywę tylko (chyba że chcesz zapuścić) Nie szalałabym, z żadnym cieniowaniem, bo raczej chyba nie będziesz godzinami modelować potem ![]() Cytat:
Cytat:
zuch chłopak, była okazja to się postarał Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- a u nas niestety wzorzec zaczynania dnia jest ....hm...wczesny ostatnio: młode budzi się np o3-4 na siku (na ogól robi), próbuje wymusić mleko baję i cały zestaw, nie udaje jej się, dostaje ignora, drze japę trochę, idzie spać. I wstaje ok...5.30 już na dobre Wczoraj był bonus, bo bez podbudki na sikanie . Także mam długie dni ostatnio
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
mloda to fotka po 1 diecie jak spadlo 20kg,jak tak bede wygladac teraz to bede szczesliwa
|
|
#2785 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i gratuluje przedszkola mnie też to niebawem czeka Cytat:
Cytat:
dzisiaj nad ranem tez wołał mama siii troche wcześnie Lenusia wstaje a o której się kładzie spać? Sara najważniejsze,że już jesteś po Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2012-02-23 o 13:18 |
|||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka, ale żeby było śmieszniej, to w ciągu dnia moja raczej nie woła, chyba że jak się pomyli
, woła przed spaniem w południe i wieczorem i jak judysia (4 mies. młodsza koleżanka jej) chce to ona też. A i ostatnio 3 razy wołała w CH gdzie na placyk zabaw chodzimy, potrzymałam ją nad kiblem, ale nie chciała. I jaka zdziwiona że nocnika nie ma ("gdzie ja mam zrobić siku, mamo?").Generalnie na pytanie czy chcesz siku odpowiada "nie, potem", więc się już nie pytam tylko sadzam,czasem oponuje czasem nie. Ogólnie bilans jest taki, ża czasem parę dni gacie suche (nie te same, ofkors), a czasem i 4 razy się zleje i kupką poprawi .Także generalnie tyż jesteśmy na początku tej drogi Po nocy to ma pieluchę chyba z 1kg, a po drzemce to różnie, ale często wstaje z rykiem i nie chce siadać na nocnik i wtedy jeszcze pewnie dorabia, bo i z godzinę z pieluchą czasem łazi (wyje i nie daje sobie nic zrobić)
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście
I jak się cieszę, że więcej chłopaków to niemowy. \ Tylko te nasze laseczki podnoszą poziom... liczą, znają języki obce... ech...
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
megi moja super operuje nawet hinsko aramejskim
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Haha.... tak.... prehistoryczno mandaryński
|
#2790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I Ty biadolisz, że nie gada!?!?!? To mój Michał chyba za mało tresowany jest .TWOJE DZIECKO JEST GENIALNE! ![]() Po co ma gadać, skoro jak widać wszelkie istotne informacje przyswaja bez zbędnych dyskusji! Super! Mały majster!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

teraz zaczyna mnie piec, ale ogólnie ok

ale Daniel wziął ją i od razu zakumał o co chodzi po całym sklepie śmigał,nie chciał oddać chyba musze ją zakupić
za postępy w odpieluchowywaniu
na allegro wyszukaj, bo też chce mojemu młodemu hulajnoge kupić i nie wiem jaką, nie chce tych grających plastikowych
. Mówiła, że potem to mówił prawie od razu zdaniami. Może i Iguś na razie słucha i się uczy, a jak zacznie mówić to już konkretnie!

!!!!!!
klask i:. Mówi pięknie i bardzo wyraźnie
Wczoraj był bonus, bo bez podbudki na sikanie