Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 11:13   #4771
Madziara 26
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A co do mojej mamy to ona czasami marudzi ale jej mogę powiedzieć co myślę i jedynie chwilę się na mnie pogniewa ale zawsze się dogadamy. Mój tż jak przyjeżdzają jego i moi teście to mówi że przyjeżdża gestapo z SS i np musimy posprzątać żeby się nie miały do czego baby przyczepić.

Skąd ja to znam moja mama to i tak zawsze coś znajdzie i jeszcze przy mnie czyści ostatnio kurki od kuchenki czyściła bo troszke tluszczu na nich było ja tam nie zabardzo lubie jak ona przyjezdza zwłaszcza teraz kiedy nie mam ochoty na generalne porządki. A teściowa to ma tam na to wylane ona zadko przyjezdza bo my na 4 pietrze mieszkamy bez windy i jej ciezko wchodzić

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:13   #4772
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
koniakonia ma już swoje Malenstwo!!! Kaja przyszła na świat o 8.41, waży 4 kg i ma 57 cm długości!
Konia gratulacje

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:14   #4773
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
koniakonia ma już swoje Malenstwo!!! Kaja przyszła na świat o 8.41, waży 4 kg i ma 57 cm długości!
Super wielkie brawa i gratulacje dla dziewczyn
Stary 2012-02-23, 11:15   #4774
lena_mi
Zakorzenienie

Obie kobietki czują się dobrze, konia wzruszona dziękuje wszystkim za kciuki, ciepłe myśli i wsparcie duchowe

Kornelia GRATLUJEMY!!!:roz a: i bardzo się cieszymy!
Stary 2012-02-23, 11:18   #4775
Madziara 26
Rozeznanie

gratulacje dla kolejnej mamusi

w nast wątku bedzie nas chyba jeszcze więcej

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:20   #4776
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tak znosze ja bo musze, bo zostawala mi z malym jak wrocilam do pracy szybko. Tez myslalam nad opiekunka, jednak finansowo ciezko, no a poza tym jak to przemyslalam, to tesciowa to jednak babcia (rodzina) mimo wszystko a opiekunka to obca osoba, nie bedzie kochala tak dziecka jak babcia.
Oczywiscie sa plusy jesli chodzi o opiekunke, bo masz wymagania i ma je spelnic czy jej sie to podoba czy nie. A do babci juz gorzej dotrzec.
Ja bym raczej nie zdecydowala sie na opiekunke.Nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi.A tym bardziej do niemowlaka,bo on nic nie powie co sie dzialo jak nas nie bylo.No a tesciowe chociaz nas wkurzaja,to jednak na pewno kochaja wnuki.Ja za moja nie przepadam,ale chyba moglabym zostawic jej dziecko.Ale np mojej mamie nie zostawilabym pod opieka malego dziecka,starsze to juz ok.Zreszta moja mama sama by sie tego nie podjela,bo sie boi ze cos by mogla zrobic,zle chwycic,upuscic itp.Wiec chociaz mama jest z nami to na pomoc nie licze.W sprawach domowych tez nie bardzo,bo jej sie nie chce nic robic po prostu.Niestety moja mama z wiekiem robi sie coraz wieksza egoistka i najlepiej to wszystko robic za nia i skakac kolo niej.
Przykre,ale prawdziwe.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
No domyślam się że to jest dość spory dylemat. Chyba też ze względów finansowych postawimy jednak na opiekę u teściowej, ale jak ja widziałam jak ona tym wnuczkom pozwalała wyjadać cukier z cukierniczki bo przecież to dziecko i niech się nacieszy tym smakiem to sie we mnie wszystko gotowało
Starsi ludzie pamietaja inne czasy.Nie bylo tak slodyczy jak teraz i dzieci jadly cukier.U mojej kolezanki,gdzie w domu jest trojka dzieci od jej brata i gdzie no bieda jest po prostu dzieci tez potafia sie dorwac do cukierniczki,albo dzem ze sloika wyjadac.Byle slodkie bylo.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

Od wczorajszego wieczora jestem jakas niespokojna, bo maly slabo sie rusza. Wiem ze moze odpoczywa po wczorajszych harcach. No i ogolnie to sie rusza tylko bardzo delikatnie, wiec sie raczej nigdzie nie wybieram. Brzuch mam taki napiety jakby mial peknac, chyba sie powieksza.
Nie martw sie,wszystkie nasze skarby w brzuszkach tak maja.Raz sa bardziej aktywne,innym razem mniej.
A moze po malu zbieraz sily,zeby wyjsc.Bardzo ci tego zycze.
Stary 2012-02-23, 11:20   #4777
Aguśkaa83
Zakorzenienie

SMS O KONIKONI:

"O 8:41 przyszla na swiat Nasza Druga Corka Kaja. Wazy 4 kg, ma 57 cm dł. Jestesmy bardzo szczesliwi. Czujemy sie dobrze. Caly czas ciekna mi po policzkach lzy szczescia. Dziekujemy za kciuki, za cieple mysli i wsparcie duchowe. Takie chwile sa najpiekniejsze na swiecie,a dziecko to najwiekszy cud, pozdrawiamy."

Poplakalam sie ze wzruszenia i szczescia!

GRATULACJE DLA PODWÓJNEJ MAMUSI!!!:jup i:kla ski:

16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:21   #4778
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Hej,

dzisiaj bym sobie pospała ale chłopaki mnie wywalili mnie z łóżka a tak mi się chciało spać. No nic jutro sobie może pośpię bo Antek nie idzie do przedszkola bo jedziemy z wynikami wymazu z gardła i z nosa zobaczę co mi powie pani doktor ale jestem ciekawa
no to za wizyte jutrzejsza Antkową kciuki

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Konia juz moze po, w kazdym razie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

za dzisiejsze wizyty kciuki!!

ja w nocy srednio spalam, goraco mi bylo , kaloryfery tylko 6h/dobe lacznie wlaczone a dla mnie za goraco. i nie moge sobie teraz drzemki zrobic bo health advisor przychodzi o 10, a pozniej jedziemy z Tz na zwiedzanie porodowki.

Milego dzionka
heh widze,ze tez jestes taka zimnolubna w nocy. Ja ogolnie jestem zmarzluch, ale nie umiem spac przy wlaczonych kaloryferach...zaraz mi za ciepło. wlasciwie jesli tylko nie ma mrozu to mamy lekko uchylone okno

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ivonka jak czytałam Twój opis porodu to aż się wzruszyłam.
I jeszcze bardziej zapragnęłam mieć już maluszka przy sobie

Konia choć już pewnie jesteś po więc z niecierpliwością czekamy na informacje

Dzień dobry
Dziś mam wizytę więc proszę o
za dzisiejsza wizyte

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja niewyspana ale jeszcze tylko tydzień i przeprowadzka i tam mi nikt nie będzie chodził po pokoju, szurał kapciami, bo nie podnosi nóg, trzaskał szafkami czy szeleścił reklamówką jakby nie można było tego zrobić w kuchni lub przedpokoju niektóre 22-latki nie potrafią uszanować czyjegoś snu. Od 6.30 myślałam "idź wreszcie na tą uczelnię" a ta jak na złość wylazła dopiero 8:50
Już wiem, że te globulki to dla mnie masakra! Wszystko ze mnie wyleciało i wkładka tu nic nie pomogła chyba ten podkład poporodowy powinnam sobie zamontować a jeszcze 11 nocy.
To było nażalenie się

Emigra kciuki za wizytę
MoniaHan udanego zwiedzania porodówki
Chiqua mam nadzieję, że się pochwalisz swoimi dziełami a ja też już inaczej głowy nie myję jak pod prysznicem.

W Wawie paskudna pogoda, leje deszcz i wieje silny wiatr... Co tu na obiad zrobić bez wychodzenia z domu? Z góry mówię, że naleśników nie potrafię (i proszę się nie śmiać )
Kochana juz blizej niz dalej...takze za chwile zaznasz spokoju (dopoki Maluszek nie przyjdzie na swiat)
Cytat:
Hejka

Zaraz Was nadrobie, ale najpierw wiesci od koni.
Miala o 8 isc na blok oper. ale cos wyskoczylo, ze musieli zrobic inna cesarke na cito ale o 8:20 pisala mi ze juz jedzie na blok oper.
I macie pozdrowienia!

Pewnie juz po jest, ciekawa jestem jak tam...
heh widze,ze nie jestem jedyna ktora w nocy myslala o koni...co sie budziłam to zastanawiałam się , czy Ona w ogole z tych emocji zasnela. Pewnie teraz dochodzi juz do siebie i lada moment bedziemy miały nowe wieści. Kolejny Mały człowiek na swiecie
Cytat:
będziemy się wspierać w tych trudnych chwilach - my kontra teściowe

a to też znam jak remontowaliśmy salon, sypialnie i kuchnie to mówiła Nam gdzie co mamy postawić.... (oczywiście nie posłuchaliśmy ) , kupiliśmy wózek czarno - czerwony to bee bo miał być niebieski.

Urodzić mam tak jak ona chce 22 KWIETNIA!!
No i najlepszy tekst syna mamy nazwać Marcel. Jak jej powiedziałam że mi się to imię nie podoba to usłyszałam "do kwietnia Ci się spodoba" no i jak tu wytrzymać ??
no popatrz jaka Ona "przewidujaca" nie moge co za tekst
Cytat:
no to klub sie powieksza widze
Moja tesciowa tez na emeryturze ale ja juz pisalam jak potrafi mi utruc zycie tym bardziej, ze mieszka klatke obok wiec wizyty mam pare razy dziennie.
Co do spacerow, to zawsze zostalam wypatrzona przez nia przez okno jak szlam na spacer z małym (czulam sie sledzona) jak nie z jednej strony przez okno kuchenne to z drugiej przez balkonowe. I zawsze ktos do mnie dolaczal na spacerze albo tesciowa albo tesc. Zero intymnosci, pospacerowania sobie sam na sam z maluszkiem, bo ciagle ktos sie do mnie dolaczal. Czesto jak wychodzilam juz z klatki, to slyszalam z okna, Aga gdzie idziesz, poczekaj pojde z Toba no masakra
jednym słowem jakbys mieszkała obok FBI,bo wszystko widza i sa zawsze na bieżąco. No coz..przyznam, ze podziwiam za cierpliwosc...bo naprawde trzeba mieć złote nerwy ,żeby to znosić.
Dzieki Bogu nie mam takich problemów, bo jestesmy tu sami...reszta rodziny 300km dalej, wiec ew. telefony. Jednakze i tutaj sie poprawiło, bo oduczyłam mojego tate zdzwaniania sie co drugi dzien.
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

kurcze to moja tak delikatnie zawsze probuje, az mi sie czasem smiac chce ''jakbys chciala i jakbys miala ochote to moze byc pomyslala i zastanowila sie czy nie chcialabys tego zrobic tak czy tak?''

Oddzwonila ta polozna do mnie i dala mi namiar do poloznej ktora mnie wezmie, a pracuje tez na oddziale czyli jest szansa ze juz w szpitalu sie spotkamy jak urodze. Uff
super, ze się odezwała
Cytat:
no dokładnie, ona chyba myślała że będe jej kolejną kochaną córeczką, ale się niestety rozczarowała, bo ja mamę mam tylko jedną

Wogóle jak się zwracacie to teściów? Bo mi moi nie zaproponowali żeby mówić mamo, tato, ale ja i tak bym nie była w stanie się do nich tak zwracać, narazie mówie do nich w 3 osobie liczby mnogiej czyli np: chcecie kawe czy herbate? a mój mąż to ostatnio do mojego ojca przez pan mówił myślałam że padne bo to już niedługo w lata od ślubu będą
oo temat zwracania sie do tesciow jest ciekawy. U nas jest specyficzna sytuacja, bo ja mam tylko tate, a T.ma tylko mame...Generalnie od poczatku sugerowalam, ze nie bede potrafiła się zwracać do Niej "mamo"(żeby nie było to bardzo fajna kobieta i nic do Niej nie mam, ale no coz..mame miałam jedną i poprostu nie potrafie).
Po naszym ślubie zaproponowała przejście na "TY" (dla mnie super)...a kilka mc pozniej okazało się, że moj tata i T.mama się spotykaja . Także jest dosyć specyficznie, zeby nie powiedzieć, że czuję się troche jak w filmie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:22   #4779
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!! i wielkie brawa Witamy na świecie malutką Kaję

Ps: choć 4kg to w sumie nie taka malutka Na pewno jest piękna i przesłodka

takie chwile wyciskają mi zawsze łzy NO!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-02-23 o 11:24
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:24   #4780
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
o jej
Chyba bym wolala urodzic w polu
Ale wiesz co, podziwiam Cie, ze jednak chcesz rodzic tam gdzie ona pracuje.
Tam rodziła moja siostra i była bardzo zadowolona ze szpitala i z lekarza. Zresztą śmiałam się, że moja teściowa wcześniej widziała synka mojej siostry niż jej rodzice i teściowie. Bo jak siostra urodziła to teściowa od razu do niej przyszła, a jeszcze wtedy nie byliśmy nawet małżeństwem i mojego chrześniaka oglądała. Czasem odnoszę wrażenie, że ona strasznie chce być lepsza od mojej mamy. Chce być pierwsza przed wszystkimi, nawet tłumaczyła mojej mamie, że jako pierwsza się dowiedziała że jestem w ciąży. Myślałam że ją zabiję Bo po pierwsze nie ona pierwsza się dowiedziała, a po drugie nie mówi się takich rzeczy, bo to nie wyścigi a można komuś zrobić przykrość. Akurat wiedziała że będę na szpitalu robić badania pod kątem ciąży i stąd się dowiedziała przed moją mamą. Ale nie dzwoni się do kogoś i nie mówi się tego w taki sposób.
No to na tym moje żale się kończą

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:25   #4781
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

GRATULACJE!!!
Stary 2012-02-23, 11:26   #4782
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
SMS O KONIKONI:

"O 8:41 przyszla na swiat Nasza Druga Corka Kaja. Wazy 4 kg, ma 57 cm dł. Jestesmy bardzo szczesliwi. Czujemy sie dobrze. Caly czas ciekna mi po policzkach lzy szczescia. Dziekujemy za kciuki, za cieple mysli i wsparcie duchowe. Takie chwile sa najpiekniejsze na swiecie,a dziecko to najwiekszy cud, pozdrawiamy."

gratulacje dla mamy i Malutkiej!!!!!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:26   #4783
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
SMS O KONIKONI:

Ojej super, że już po wszystkim Jaka duża dziewczynka z Kajusi jest GRATULACJE KONIA !!! Aż mi się łezka w oku kręci

Stary 2012-02-23, 11:29   #4784
alamig
Zakorzenienie

Konia, gratulacje
Stary 2012-02-23, 11:31   #4785
iw32
Rozeznanie

Konia, GRATULACJE klask i: życzymy Ci samych szczęśliwych chwil z córeczką
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:34   #4786
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
no dokładnie, ona chyba myślała że będe jej kolejną kochaną córeczką, ale się niestety rozczarowała, bo ja mamę mam tylko jedną

Wogóle jak się zwracacie to teściów? Bo mi moi nie zaproponowali żeby mówić mamo, tato, ale ja i tak bym nie była w stanie się do nich tak zwracać, narazie mówie do nich w 3 osobie liczby mnogiej czyli np: chcecie kawe czy herbate? a mój mąż to ostatnio do mojego ojca przez pan mówił myślałam że padne bo to już niedługo w lata od ślubu będą
Hehe u mojego tż wszyscy zwracają się mamusiu tatusiu, a u mnie mówi się mama tata. No i ja po ślubie mówię do teściowej mamo jako jedyny wyłam u nich w rodzinie I jej to nie przeszkadzało nawet się cieszyła. Ale ostatnio rzuciła tekstem "Nie mów do mnie mamo tylko mamusiu!". Ja udałam że nie słyszę tego, bo aż wrzałam cała. I była awantura potem w domu z mężem oczywiście przez teściową Powiedziałam mężowi, że mamusię to ja mam jedną jedyną moją, a na teściową jak się wkurzę to zacznę mówić Pani. I albo on jej to powie delikatnie albo ona usłyszy to osobiście i więcej do niej nie pojadę. Nikt mi rozkazywać nie będzie. Staram się nie robić jej przykrości bo mąż ma tylko ją, ale tak mi poszargała nerwy

Stary 2012-02-23, 11:42   #4787
gosia261282
Gang Iren

Ja uciekam na wizyte i pozalatwiac troche spraw.

Dzisiaj chyba zaczniemy nowy watek,jak pojdzie takim tempem
Stary 2012-02-23, 11:43   #4788
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
dziewuszki, trzymajcie mocno kciuki za moj pierwszy chlebek, bo wstawiam zaraz do piekarnika...

poki co wszystko cacy, zakwas wyszedl pieknie, ciasto uroslo fantastycznie... teraz tylko jeszcze 1 godzinka i zobaczymy jaki bedzie efekt

Cytat:
Cytat:
SMS O KONIKONI:

Gratulacje dla Mamusi i Kajuni
Duża dziewczynka przyszła na świat

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:53   #4789
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
ja mówię mamo, tato i mój tż też tak mówi do moich rodziców. Mówię tylko tak ze względu na mojego tż
Mi jakoś to "mamo", "tato" przez gardło nie przechodzi i staram się mówić tak by nie było potrzeby używania tych słów. Mąż z kolei mówi do moich rodziców po imieniu i wszystkim to pasuje.

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:57   #4790
Mała!
Zakorzenienie

ZGAGA

Ja zakryję sobie sińce pod oczami ( bo wyglądam jakbym wpierdziel dostała) i idę z psem na siku... W KOŃCU MUSZE SIĘ ZACZĄĆ RUSZAĆ!
bo jak tak leżeć będę to nigdy nic się nie zacznie dziać w str. porodu... jeszcze czas ale powoli powoli a czas leci...i okaże się, że się przeterminowałam! a tego nie chcę!

Dziubek w brzuszku znowu ma czkawkę Mój czkawkowy skarbek ciekawe czy jak już się urodzi to też będzie miał tak często? oby nie...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:58   #4791
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Super ze masz wyrozumiala tesciowa
Mama moja jest taka jak Twoja, niepytana sie nie wprasza, cale szczescie bo jak bym miala atak z jednej i drugiej strony to chyba bym zwariowala

Dokladnie. Mogla przyjsc pozniej, a ona to jakby umiala, to wzielaby sie tez i za skladanie tych mebli.
Z tym dziadkiem wiem co masz na mysli, tez Ci wspolczuje....

Oj to tez niedaleko, ale zawsze mozesz wyjsc gdzies a ja wiecznie sie zastanawiam z ktorej strony zostane dopadnieta
Czasem odnosze wrazenie, ze ona nie ma co robic tylko siedzi w tym oknie wiecznie. Bo co podjezdzamy z mezem skads tam i wysiadamy z auta to juz wrzeszczy na cala ulice no co za kobita
Z tymi ubraniami to Twoja tez widze, ze lubi po swojemu. Moja mi kiedys pranie przewieszala a szczegolnie spodnie meza nie podobalo jej sie jak powiesilam, bo ona wieszala synkowi inaczej i bez pytania je przewiesila po swojemu.
I nie zapomne jak poszla z Filipem na spacer jak mial ok. 2 m-cy i on spal. Bylo goraco na dworze, jednak spal wiec okrylam mu nozki pieluszka tetrowa i mowilam, zeby nie odkrywala. Patrze przez okno, a ta go odkryla i mowi: Goraco Ci! (do Filipa)
Na szczęście moja mama też się nie wtrąca, uważa że jestem już na swoim i sama ewentualnie "płacę" za swoje błędy.
No a z tym praniem to przesadziła a co za różnica jak spodnie się suszą??
Mnie też wkurza to że jak do Nas goście przychodzą to dziadek zaraz wychodzi zaglądać kto i zagaduje, a po chwili teściowa schodzi niby na dół do dziadka , ale włazi do Nas do salonu aby się przywitać i zobaczyć kto to do Nas przyszedł

Cytat:
o rany... niezle masz z nia przeboje...
zycze ci duuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo sily, cierpliwosci i wytrwalosci

a ja moge juz spokojnie cala dlon polozyc na plasko

zreszta czuje, ze od kilku dni kopniaki nawet do zeber nie dochodza, a koncza sie raczej troche ponad pepkiem
dzięki przyda się szczególnie chyba ta cierpliwość

Cytat:
No wlasnie ja tak znosze ja bo musze, bo zostawala mi z malym jak wrocilam do pracy szybko. Tez myslalam nad opiekunka, jednak finansowo ciezko, no a poza tym jak to przemyslalam, to tesciowa to jednak babcia (rodzina) mimo wszystko a opiekunka to obca osoba, nie bedzie kochala tak dziecka jak babcia.
Oczywiscie sa plusy jesli chodzi o opiekunke, bo masz wymagania i ma je spelnic czy jej sie to podoba czy nie. A do babci juz gorzej dotrzec.
No + opiekunki robi wszystko tak jak Ty chcesz, a babcia niestety po swojemu, bo ona wie najlepiej.

Cytat:
dziewuszki, trzymajcie mocno kciuki za moj pierwszy chlebek, bo wstawiam zaraz do piekarnika...

poki co wszystko cacy, zakwas wyszedl pieknie, ciasto uroslo fantastycznie... teraz tylko jeszcze 1 godzinka i zobaczymy jaki bedzie efekt

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Ja liczyłam, że będziemy mieli chłopca bo mama męża i jego babcia krzyczały wręcz że będzie dziewczynka i teściowa powiedziała, że jej się nawet imię wyśniło. A ostatnio usłyszałam, że przyśniła jej się wnuczka jak już była większa i że widziała jej twarz. No i nie udało mi się zrobić na złość, bo rzeczywiście będzie dziewczynka. Mam o tyle pecha, że moja teściowa pracuje w szpitalu, gdzie rodzę Więc raz nawet usłyszałam od niej jak oświadczyła swoim koleżankom przy mnie, że będziemy mieli poród rodzinny i ona będzie ze mną rodzić Padłam po prostu ... I zaraz mojemu mężowi powiedziałam, że chyba oszalała i że albo on jej coś powie albo ja będę niemiła. Podobno zwrócił jej uwagę i jak się spotkałyśmy to trochę się tłumaczyła. W każdym razie powiedziałam, że rodzić będę sama bez niczyjej pomocy. Poza tym nawet na to ktg chciała chyba z nami iść, bo tłumaczyła że będzie tego dnia w pracy. Ale ja powiedziałam tż że jesteśmy dorośli i szanowna mamusia nie będzie swojego synka za rękę prowadzała wszędzie. A przy porodzie nie chce jej widzieć bo nie ręczę za siebie
Ooooo matko jakbym usłyszała taką deklarację od teściowej to chyba pod pociąg bym skoczyła( chociaż nie bo byłoby mi szkoda tego maluszka w brzuszku) może przy poczęciu następnego dziecka też chce być obecna ?

Cytat:

Mi teściowa powiedziała tylko że pierwsza synowa zwraca się do niej "mamo" i abym też się tak zwracała. Teść nic nie zaproponował. Ale i tak nie umie mi jakoś przejść przez gardło "mamo" "tato" i staram się zwracać bezosobowo.

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-02-23 o 12:01
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:59   #4792
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
SMS O KONIKONI:

Gratulacje dla obu dziewczyn no no Kaja duża dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
no to za wizyte jutrzejsza Antkową kciuki

heh widze,ze tez jestes taka zimnolubna w nocy. Ja ogolnie jestem zmarzluch, ale nie umiem spac przy wlaczonych kaloryferach...zaraz mi za ciepło. wlasciwie jesli tylko nie ma mrozu to mamy lekko uchylone okno

za dzisiejsza wizyte

Kochana juz blizej niz dalej...takze za chwile zaznasz spokoju (dopoki Maluszek nie przyjdzie na swiat)

heh widze,ze nie jestem jedyna ktora w nocy myslala o koni...co sie budziłam to zastanawiałam się , czy Ona w ogole z tych emocji zasnela. Pewnie teraz dochodzi juz do siebie i lada moment bedziemy miały nowe wieści. Kolejny Mały człowiek na swiecie

no popatrz jaka Ona "przewidujaca" nie moge co za tekst

jednym słowem jakbys mieszkała obok FBI,bo wszystko widza i sa zawsze na bieżąco. No coz..przyznam, ze podziwiam za cierpliwosc...bo naprawde trzeba mieć złote nerwy ,żeby to znosić.
Dzieki Bogu nie mam takich problemów, bo jestesmy tu sami...reszta rodziny 300km dalej, wiec ew. telefony. Jednakze i tutaj sie poprawiło, bo oduczyłam mojego tate zdzwaniania sie co drugi dzien.

super, ze się odezwała

oo temat zwracania sie do tesciow jest ciekawy. U nas jest specyficzna sytuacja, bo ja mam tylko tate, a T.ma tylko mame...Generalnie od poczatku sugerowalam, ze nie bede potrafiła się zwracać do Niej "mamo"(żeby nie było to bardzo fajna kobieta i nic do Niej nie mam, ale no coz..mame miałam jedną i poprostu nie potrafie).
Po naszym ślubie zaproponowała przejście na "TY" (dla mnie super)...a kilka mc pozniej okazało się, że moj tata i T.mama się spotykaja . Także jest dosyć specyficznie, zeby nie powiedzieć, że czuję się troche jak w filmie
No to faktycznie trochę jak w filmie

Cytat:
Hehe u mojego tż wszyscy zwracają się mamusiu tatusiu, a u mnie mówi się mama tata. No i ja po ślubie mówię do teściowej mamo jako jedyny wyłam u nich w rodzinie I jej to nie przeszkadzało nawet się cieszyła. Ale ostatnio rzuciła tekstem "Nie mów do mnie mamo tylko mamusiu!". Ja udałam że nie słyszę tego, bo aż wrzałam cała. I była awantura potem w domu z mężem oczywiście przez teściową Powiedziałam mężowi, że mamusię to ja mam jedną jedyną moją, a na teściową jak się wkurzę to zacznę mówić Pani. I albo on jej to powie delikatnie albo ona usłyszy to osobiście i więcej do niej nie pojadę. Nikt mi rozkazywać nie będzie. Staram się nie robić jej przykrości bo mąż ma tylko ją, ale tak mi poszargała nerwy
ręce opadają.... rozumiem że do własnej mamy się tak zwracać ale do teściowej ???!!! to już przegięcie... no chyba że faktycznie komuś to nie przeszkadza, ale ja bym nie potrafiła.
Stary 2012-02-23, 12:10   #4793
Asika21
Rozeznanie

Cytat:

Ooooo matko jakbym usłyszała taką deklarację od teściowej to chyba pod pociąg bym skoczyła( chociaż nie bo byłoby mi szkoda tego maluszka w brzuszku) może przy poczęciu następnego dziecka też chce być obecna ?

Mi teściowa powiedziała tylko że pierwsza synowa zwraca się do niej "mamo" i abym też się tak zwracała. Teść nic nie zaproponował. Ale i tak nie umie mi jakoś przejść przez gardło "mamo" "tato" i staram się zwracać bezosobowo.
Hehe Na to nie wpadłam Jak usłyszę jeszcze raz od niej propozycję porodu rodzinnego to jej powiem o tym czy przy poczęciu następnego chce być obecna Aż się popłakałam ze śmiechu
Ja też nie mogę jakoś tego "mamo" przełknąć, no ale z grzeczności staram się, no ale "mamusiu" to już przesada i to jeszcze po takich tekstach jakie mi rzuca Ale cieszy mnie jedno, że nie tylko ja mam taką przysłowiową teściową

Stary 2012-02-23, 12:11   #4794
Capsta
Raczkowanie

Gratulacje Konia(znów zazdroszczę)
Dziś poskładałam kolejną partię wypranych i wyprasowanych ciuszków. Mieszkanie jest już gotowe (są wszystkie ściany, podłogi, pełna elektryka, gaz i woda... już tylko porządki i składanie mebelków). Wszystko wskazuje na to, że na 99% wyrobimy się w porę
Tyle z optymistycznych kwestii.
Z przykrych: kuzynka poroniła w 3 miesiącu i dziś odbędą się czynności pogrzebowe...
kolega spadł z konia i możliwe, że ma wylew podpajęczynówkowy...
dzisiejszej nocy obudził mnie pożar na parkingu - spłonęły doszczętnie 2 auta i w połowie 2 sąsiadujące. Nie wiem jakim cudem żaden nie eksplodował.
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Od wczorajszego wieczora jestem jakas niespokojna, bo maly slabo sie rusza. Wiem ze moze odpoczywa po wczorajszych harcach. No i ogolnie to sie rusza tylko bardzo delikatnie, wiec sie raczej nigdzie nie wybieram. Brzuch mam taki napiety jakby mial peknac, chyba sie powieksza.
Przeważnie kiedy moja malutka ma taki spokojniejszy dzień okazuje się, że jest obrócona przodem do mojego kręgosłupa (też słabiej czuję ruchy i mam wrażenie, że rozerwie mi za moment brzuch). Było tak np wczoraj i akurat tej nocy czułam wyraźnie jak obraca się z powrotem (przeważnie przegapiam takie momenty).

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:14   #4795
ania20m
Wtajemniczenie

koniakonia GRATULACJE!!!!

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:15   #4796
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
SMS O KONIKONI:

Ja tez sie poplakalam. Gratuluje i zazdroszcze skarbu w ramionach.

Mravka ciekawa sytucja miedzy swatami. Faktycznie jak filmie. Tez bym sie dziwnie czula.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:17   #4797
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
SMS O KONIKONI:

Gratulacje dla Koni Aż się wzruszyłam jak to przeczytałam

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:21   #4798
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe Na to nie wpadłam Jak usłyszę jeszcze raz od niej propozycję porodu rodzinnego to jej powiem o tym czy przy poczęciu następnego chce być obecna Aż się popłakałam ze śmiechu
Ja też nie mogę jakoś tego "mamo" przełknąć, no ale z grzeczności staram się, no ale "mamusiu" to już przesada i to jeszcze po takich tekstach jakie mi rzuca Ale cieszy mnie jedno, że nie tylko ja mam taką przysłowiową teściową
Fakt dobrze wiedzieć że nie tylko "ja" zmagam się z tą przysłowiową teściową
Stary 2012-02-23, 12:28   #4799
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Wogóle jak się zwracacie to teściów?
po imieniu... ale to wynika raczej z roznic kulturowo-jezykowych...
czasami tylko maz jak sobie zarty robi, to mowi do mioch rodzicow "mamo" "tato"

Cytat:
gratulacje

Ciekawe, ktora teraz bedzie nastepna
Stary 2012-02-23, 12:31   #4800
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Konia jesteśmy myślami z Tobą !!! Trzymam mocno kciuki
Ja też od rana jestem na nogach, bo zadzwonił mi telefon, odbieram a tu słyszę dzieciaczki w tle Patrzę a to numer mojego szefa Pewnie niechcący mu się w kieszeni telefon włączył I tak oto wstałam po 7 Z rana zapisałam się na ktg na sobotę i usłyszałam, że istnieje duże prawdopodobieństwo że mnie już tam zostawią na obserwacji i do porodu :/ Ale wolę o tym nie myśleć i chcę żeby wszystko się pozytywnie wyjaśniło i wrócę do domku. No ale nie ode mnie to zależy, niestety. Mąż też się martwi, aż mnie dziś zszokował bo ze łzami w oczach powiedział, że się martwi o mnie i o dziecko, i nie chce żebym zostawała w szpitalu na długo. I powiedział, że zawsze będzie przy mnie A w nocy śniło mi się, że odpadł mi czop i wody zaczęły odchodzić To ten stres chyba tak na mnie działa :/ Nigdy nie trafiłam do szpitala jako pacjent i zaczynam się strasznie bać :/
spokojnie, w szpitalu może być naprawdę fajnie
sąsiadki zazwyczaj spoko, jedzonko pod nos, krzyżoweczki, gazetki... no i gdzie będziesz się czuła bezpieczniej, jak nie z położną/lekarzem o krok?
Bywa i różnie, ale na spokojnie, czy na obserwacji to w sumei relaksik jest

Cytat:
będziemy się wspierać w tych trudnych chwilach - my kontra teściowe

a to też znam jak remontowaliśmy salon, sypialnie i kuchnie to mówiła Nam gdzie co mamy postawić.... (oczywiście nie posłuchaliśmy ) , kupiliśmy wózek czarno - czerwony to bee bo miał być niebieski.

Urodzić mam tak jak ona chce 22 KWIETNIA!!
No i najlepszy tekst syna mamy nazwać Marcel. Jak jej powiedziałam że mi się to imię nie podoba to usłyszałam "do kwietnia Ci się spodoba" no i jak tu wytrzymać ??
OMG!!!
Co za baba!
Współczuję namolnych teściów. Moi nie przesadzają. Na razie...

Cytat:
Nareszcie! Już się martwiłam... To co, gratulacyjna meksykańska fala dla Koni i Kai!

i jeszcze pijemy za odwagę!

A ja wróciłam od gina, nic złego się nie dzieje, wszystko w normie, infekcja wraca (no ale co się dziwić, słodko, ciepło, antybiotykowo - raj)
Kazał odstawić nocną insulinę.
Wczoraj faktycznie jej nie wzięłam i poranny wynik ketonów 3 razy lepszy. Może to pomyłka była...

Edytowane przez cottonpuma
Czas edycji: 2012-02-23 o 12:33
cottonpuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości