|
|
#2791 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XXII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
witam nowe dziewczyny
![]() ja wlasnie wrocilam ze spotkania/randki. w sumie bylo okey ale wlasnie tylko okey... chlopak okey,mily,kulturalny, sam zaplacil rachunek, odprowadzil na przystanek, dal buzi w policzek i po 30 min napisal smsa z podziekowaniem i checia nast spotkania. nie wiem moze wymagam od siebie za duzo ale chcialabym chociaz poczuc jakas wieksza radosc albo cos, nie wiem czuje sie jakos wypruta z uczuc;/
|
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu nowa dziewczyna to nowa dziewczyna, pare randek, parę tygodni może miesięcy, a jak zrobi się za poważnie, to przecież można znaleźć następną![]() Oczywiście, to mogła też być zwykła wymówka i tyle. Ale są tacy mężczyźni, którzy rzeczywiście, nigdy nie dojrzewają, albo bardzo późno. Ja zawsze mówię o swoim wujku, który jak byl młody to wszystkie laski za nim latały, nawet mojej mamie się podobał No niestety po 40 się wszystko zmieniło, tamte dobre czasy minęły, ale ma młodą dziewczynę, bardzo fajną. I nawet podobno "dojrzał" do tego żeby mieć z nią dziecko (tzn teraz by chciał), ale za to do ślubu mu się nie spieszy A ona chce wszystko po kolei, wiec żyją sobie już parę lat (6-7?) w takim zawieszeniu. I to przykład mężczyzny, który zawsze był niedojrzały i pewnie skończy jako kawaler. Bo jego babce, szczerze życzę szczęścia z kimś innym, jest młoda ma 27 lat, mam nadzieję, że sobie z nim życia nie zmarnuje![]() Słuchaj dobrze, że to było tak krótko. Wiem, może dla Ciebie teraz to marne pocieszenie. Ale sama widzisz, na jaki typ trafiłaś. Widać, że gość niedojrzały, bo nawet gdyby doszedł do wniosku, że to nie jest to, że szuka dla siebie innej partnerki, to mógłby Ci kulturalnie o tym powiedzieć. A zaczął zachowywać się jak gimnazjalista ![]() Szkoda życia na takich ludzi
|
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to nazywam "poczekalnią"- jak nie ma nic,to może być, ale jak się trafi coś lepszego to się zostawia...Ale to zdanie chociaż uczy moim zdaniem tego, żeby się nie pchać w sytuacji kiedy jemu nie zależy, nie błagać i nie ciągnąć nic na siłę kiedy druga strona po prostu tego nie chce. Strasznie dużo nowych dziewczyn...Dołujące. Część "starych" już ponownie randkuje i lepiej, żeby nikt nie musiał tu przybywać nowy Choć dobrze, że takie miejsce jest.Ja zaczęłam ćwiczyć. Ogólnie mam plan na jakieś 8mcy, mam nadzieję, że nie braknie mi zapału po 2 tygodniach jak zwykle Troszkę też miałam doła, ale jak tak myślę, to sama jestem już polowę tego czasu który byłam z ex. Aż niewiadrygodne. Dużo zrobiłam dobrego dla siebie od tego czasu, są przestoje, są i kroki w tył ale generalnie ciągle ku lepszemu. A randka przełożona na sobotę Miał być dziś spontaniczny spacer ale była już 21 zanim bym się wyszykowała to byłby środek nocy A randkowicz mieszka całkiem niedaleko mnie Oby tylko ta randka nie była katastrofą a on burakiem
|
|
#2795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma co, człowiek na poziomie, całe szczęście, że mnie rzucił zanim zupełnie się stoczył
Edytowane przez Tort Czas edycji: 2012-02-22 o 23:21 |
|
|
|
|
#2796 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj spotkałam się z panem cudownym 3 raz
Dziewczyny, jestem przeszczęśliwa!
|
|
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba rzeczywiście powinnam usunąć gg exa bo mnie marność bierze na jego opisy.
Na tyle go znam że wiem że zawsze jak ma piosenkę z yt na opisie to w tej chwili się utożsamia z jej słowami, w sumie obydwoje tak robimy (dlatego jak raz miałam piosenkę Gotye to od razu było że to do niego) on teraz ma piosenkę Hugh Laurie - Guess I'm a Fool czego kompletnie nie ogarniam bo jest o miłości a dopiero co płakał że on się nie umie już zakochać. Zrozum tu faceta. ![]() Tak jak raz Malla napisała, nigdy się nie dowiem co mu naprawdę w głowie siedzi. willy_nilly - co do poprzedniego posta, widzę że nie jestem sama z takim "trudnym" exem
|
#2799 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja póki co układam sobie życie sama - dużo pracuję, planuję podróż w następnym miesiącu, zapisuję się na sambę (yeah). I mimo że eks nigdy mnie nie ograniczał, a ja zawsze byłam bardzo zajętą osobą, celebruję życie. Grunt to być szczęśliwym samym ze sobą, a wtedy reszta sama się ułoży
|
|
#2801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedactwa. ![]() Twój też tak pragnął żeby z tego powodu że nie wierzy w miłość się nad nim rozczulać. ? Bo jak stwierdził nie ja tu jestem ofiarą tylko on, a ja na siłę chcę zrobić z siebie poszkodowaną. ![]() A jak mu powiedzieć że jest po prostu słaby a kreuje się na nie wiadomo kogo, to wielkie oburzenie,a jak mówić mu jaki biedny to ojej..
|
|
#2803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kolei z byłym, po którym teraz rozpaczałam, mieliśmy bardzo podobne poglądy - on, rzekłabym, był nawet bardziej prorodzinny niż ja, a i tak nie wyszło.. Cóż, życie..
"A jeśli po kochanku chcesz żałobę nosić, upewniam, że ci będzie do twarzy z żałobą.." - Juliusz Słowacki The best revenge of all: happiness Edytowane przez flu Czas edycji: 2012-02-23 o 09:04 |
|
|
|
|
#2804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie jesli my same sie nie bedziemy kochac i zyc ze soba w zgodzie to kto inny bedzie;> Cytat:
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
To mój przynajmniej był uczciwy i od początku mówił jak u niego ta sprawa wygląda. Niestety, nie jestem w stanie tego zaakceptować, bo są to zbyt ważne kwestie jak dla mnie.
Jakimś wyjściem byłoby też nierozmawianie na ten temat. Tylko na jak długo? |
|
|
|
#2807 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I choć zdarzają się zdecydowanie gorsze dni (kilka dni temu spotkałam się na chwilę z eksem, bo miałam urodziny i przy okazji miałam mu coś dać, no i składając życzenia mnie przytulił.. nie muszę mówić, jak to mnie zdołowało), to staram się zdecydowanie nie myśleć, że nic mi się nie układa i już nie ułoży, bo to nieprawda! ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Nie mogę, co za typ..
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2810 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do księcia, to absolutnie się zgadzam i ja podchodzę podobnie - teraz się ogarniam, skupiam na sobie, jak ktoś się trafi to fajnie, ale na pewno nic na siłę. Poza tym jak już, to ma to być wersja de lux Szkoda życia na inny pakiet.. ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Najważniejsze jest to, co przed nami, a i tak nie wiemy, jakie figle nam jeszcze spłata los
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no w tym przypadku wiedział, że taka ściema by nie przeszła bo chyba bym go zmiotła z powierzchni ziemi z doświadczenia wiem,że jak się na coś czeka to nie wychodzi a jak się niczego nie oczekuje to wtedy jest najlepiej
|
|
|
#2812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda...Zdecydowanie, poza tym moim zdaniem często sukces przyciąga sukces (przynajmniej u mnie tak działa), więc inwestuję w siebie, a im bardziej będę czuła się spełniona, tym bardziej będę szczęśliwa Najgorszy błąd to desperacja, którą można zauważyć u wielu dziewczyn, wierzących, że tylko facet może podnieść ich wartość..
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny . Wybaczcie, że się nie udzielam zbyt często, ale mam taki masakryczny plan na uczelni, że codziennie jestem w domu ok. 21
I jak wracam do domu, to nie ma mowy o posiedzeniu przy komputerze, bo kot szaleje i muszę się z nim bawić. A do tego, zaczęłam uczyć się na poprawkę.Śnił mi się dzisiaj ex, że wprowadził się tu z powrotem A mnie wcale to nie ucieszyło.
|
#2814 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ostatnio też rzadziej tu bywałam, ale byłam kompletnie zalatana i zajęta, no i ten plan na uczelni... Smuci mnie to, że dochodzą nowe dziewczyny, ale za to dobrze, że te, które już tu są, układają sobie życie, chodzą na randki. ![]() Już nie wiem co robić, mam totalne dołki momentami, że to rozstanie to moja wina, że wszystko przeze mnie, że nie wytrzymał ze mną, że jestem okropna... Czy ja jestem normalna...? Do tego kumpela się mnie zapytała ostatnio, czy ex się odzywał, więc odpowiadam jej zgodnie z prawdą, że nie (a mija już z 6-7 tygodni), na co on "a to cham..."... To lepiej by było jakby się odzywał, pisał, a ja bym miała mętlik w głowie? Już sama nie wiem... ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
nie czekamy, żyjemy pełnią życia!
.Tylko Bóg ma prawo mnie osądzać. "Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni" "Należy kochać rzeczywistość, a nie urojenia" "Polej kolejkę za te martwe marzenia, za wszystko co miało tu być, a czego nie ma" |
||
|
|
|
#2815 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Niestety, ale dołączam do Waszego grona! Napisałam niestety, bo wiadomo co się z tym musi wiązać. Rozstanie. Byliśmy ze sobą 5 lat, było cudownie, dobrze, źle, tragicznie, beznadziejnie, naprawdę różnie, ale zawsze jakoś ze wszystkim sobie radziliśmy. Jednak w ostatnich m-cach zaczęło się psuć. Najpierw przed świętami Bożego Narodzenie się wyprowadziłam od niego, bo myślałam, że pomoże to pokonać kryzys, ze może jak zatęsknimy do siebie, to coś się naprawi. I było nawet okay, spotykalismy sie regularnie, jednak nie do końca czułam, że wszystko jest tak jak powinno być, coś w jego zachowaniu nie dawało mi spokoju. Jak się okazało on wykorzystał ten moment mojej wyprowadzki i za moimi plecami zaczął kręcić z nowo poznaną znajomą jego znajomego. Poznali się kiedy ja pojechałam na weekend do mojej przyjaciółki zza granicy. Oczywiście słowem nic nie wspomniał. Pewnego dnia idąc do pracy zostawił telefon, a w nim smsy do niej. Chciał się spotkać z nią. Zadzwoniłam na służbowy i powiedziałam, że wiem. Nawet się nie chciał wytłumaczyć, wściekł się, że grzebałam mu w telefonie, powiedziałam, że nie chcę go widzieć, a on, że dobrze, że dla niego to też już się skończyło. To była nasza ostatnia rozmowa, dokładnie tydzień temu. Do dziś się nie odezwał. Zrobiło się tak cicho w moim życiu i tak smutno. Nie potrafię myśleć o niczym innym. A na dodatek, dzień po rozstaniu dostałam wypowiedzenie z pracy, podziękowali mi po 3 latach ciężkiego zasuwania, a jeszcze m-c temu mówili o awansie i szkoleniach na lepsze stanowisko. Miałam tyle planów związanych z moim byłym T., z pracą, w maju mieliśmy wspólnie wyjechać do przyjaciół z Czech. A tu nagle wszystko runęło... Jak to przetrwać, no jak? |
|
|
|
#2816 |
|
Wtajemniczenie
|
Można się dołączyć?
Ja podobnie jak Kallija rozstałam się z facetem po prawie 4 latach. To była teoretycznie i praktycznie moja decyzja. Nie zmienia to faktu, że jest mi okrutnie źle. Pan X był (jest jeszcze?) moim "uzależnieniem". Bardzo dużo ze sobą przeżyliśmy (m.in. jego pobyt w zk, wspólne mieszkanie). Wydawało mi się, że nic nie może nas rozłączyć, ale jego zachowanie, poglądy, priorytety nie do końca pokrywały się z moimi. Obydwoje mieliśmy silne charaktery. Byliśmy jak ogień i woda. 2 różne światy. Nasze kłótnie były niczym jak bomba atomowa, a zdarzały się dosyć często. Potrafiliśmy nie odzywać się do siebie przez tydzień. Nie będę wspominać o naszych kryzysach, bo było już dużo, ale zawsze jakoś to wszystko sobie układaliśmy. Miałam wrażenie, że każdy nasz rozwiązany kryzys zbliżał nas do siebie, ale również i oddalał.. Jest mi tak ciężko, po podjęciu tej decyzji, że nie umiem sobie z tym poradzić. Mam takie kryzysy, że chce do niego napisać, posklejać wszystko, może jednak uda nam się to wszystko naprawić, że będzie ok, ale czy jest sens? Związek nie polega na wiecznej walce o drugą osobę, ale ja jestem chyba masochistką :/ Muszę to jakoś przetrwać, zacisnąć zęby, ale czasem nie daje rady. Najgorsze jest to, że jestem taką idiotką, która potrafi żyć wspomnieniami, a one niszczą moje trzeźwe myślenie na sytuacje. Jeszcze w tak beznadziejny sposób się rozstaliśmy, że jestem wściekła, ale nie dał mi wyboru, nie chciał się spotkać. Mówiąc krótko jestem w maksymalnym dole psychicznym. Telefon milczy od tyg, czuję się samotna. Jeżeli pozwolicie smęcić mi tutaj w momentach kryzysu, to będę wdzięczna.
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2012-02-23 o 12:26 |
|
|
|
#2817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, dla mnie jak facet oszukiwał, zdradzał, to nie miał szans, napawałam automatycznie do niego... obrzydzeniem.
.Tylko Bóg ma prawo mnie osądzać. "Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni" "Należy kochać rzeczywistość, a nie urojenia" "Polej kolejkę za te martwe marzenia, za wszystko co miało tu być, a czego nie ma" |
|
|
|
|
#2818 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że niby przestałam być dla niego wyjątkowa, że zniszczyłam w nim wiarę w miłość, że to moja wina, że jest źle... a kiedy padałam niemalże do stóp i się upokarzałam, byle to ratować, to stwierdzał, że mam przestać, bo on nie ma czasu, bo uczy się (bardzo dziwne, że później mu musiałam pisać smsami odpowiedzi na pytania na egzaminie, bo mimo "nauki" nic nie umiał ) albo idzie na piwo. Po 3 miesiącach wmawiania mi jaka to jestem zła i burzenia mojego poczucia własnej wartości, rzuciłam w cholerę. Kilka miesięcy później uznał, że on chyba wciąż mnie... by za trzy tygodnie być z inną. Cytat:
Cytat:
pokooochaj siebie, jedną szansę sobie daj la la la....Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2819 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale masz racje zwiazek to nie jest stala walka jak dla mnie teraz poczucie bezpieczenstwa jest najwazniejsze
|
|
|
#2820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

Po prostu nowa dziewczyna to nowa dziewczyna, pare randek, parę tygodni może miesięcy, a jak zrobi się za poważnie, to przecież można znaleźć następną
No niestety po 40 się wszystko zmieniło, tamte dobre czasy minęły, ale ma młodą dziewczynę, bardzo fajną. I nawet podobno "dojrzał" do tego żeby mieć z nią dziecko (tzn teraz by chciał), ale za to do ślubu mu się nie spieszy

Ja to nazywam "poczekalnią"- jak nie ma nic,to może być, ale jak się trafi coś lepszego to się zostawia...

Szkoda...
A mnie wcale to nie ucieszyło.