Wszystko o Avonie - cz.26 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 12:31   #2191
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.26

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Hmmm a nie masz nic z motywacyjnych?;P Jeśli nie to proponuje jakiś krem do rąk z kolekcji wiosennej jako miły akcent
Z motywacyjnych już nie mam bo poszło na sprzedaż Też myślałam o jakimś kremie do rąk i ewentualnie o balsamie do ust + jakieś próbki kremów....chyba będzie w sam raz??

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
a nie prościej i szybciej poczytać ten wątek najpierw a potem pytać
ten temat był wałkowany nie dalej jak wczoraj
Hm...po po pierwsze nie zawsze mam czas żeby nadrobić wszystkie strony i szukać tego co akurat mnie interesuje, a po drugie czytałam co było pisane wczoraj i te odpowiedzi mnie nie usatysfakcjonowały więc zapytałam się ponownie.... Przykro mi że masz z tym jakiś problem...
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:31   #2192
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
O widzicie, to jednak są trwałe zapachy w Avonie
Bo na ubraniach, szalikach więcej wód jest trwałych. Ja jak się psiknę wodą toaletową Brasil Beat(która dosyć, że toaletowa to przecież zwykła sezonówka) to czuję wieczorem na nadgarstkach nadal jak się kąpię, a na swetrze i po dwóch dniach.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:32   #2193
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cleo80 Pokaż wiadomość
No właśnie wymieniłabym go na łańcuszek
Najpierw odpowiedziałam na maila, ale potem się zorientowałam, że trzeba napisać znowu przez strefę (chore) , ale i tak nadal odpowiedzi brak.
To może spróbuj zadzwonić, bo już powinna być odpowiedź, a może obędzie sie bez zwrotów bo to też troche zajmujące, więc warto się dobijać do nich.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:32   #2194
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Używam raz na jakiś czas, więc mogę jedynie powiedzieć, że na pewno daje efekt taki tymczasowy, nie wiem jak przy regularnym stosowaniu.
Moim zdaniem w ogóle się nie klei ani nie jest śliski, wystarczy poczekać minutę aż się wchłonie...
Mi się klei jak dam za dużo, a tak to nie. Ale też regularnie nie używam. w ogóle po pół roku nieużywania jakoś dziwnie alkoholem od niego bije więc chyba pójdzie do kosza.
Stary 2012-02-23, 12:34   #2195
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmiderdmwz Pokaż wiadomość
Z motywacyjnych już nie mam bo poszło na sprzedaż Też myślałam o jakimś kremie do rąk i ewentualnie o balsamie do ust + jakieś próbki kremów....chyba będzie w sam raz??

Hm...po po pierwsze nie zawsze mam czas żeby nadrobić wszystkie strony i szukać tego co akurat mnie interesuje, a po drugie czytałam co było pisane wczoraj i te odpowiedzi mnie nie usatysfakcjonowały więc zapytałam się ponownie.... Przykro mi że masz z tym jakiś problem...
ja nie mam z tym problemu
ale właśnie to jest zaśmiecanie forum
w kółko na okrągło pytania co dać, a co nie dać, a ja nie daję .......
jakbyś przeczytała ten wątek to byś uzyskała satysfakcjonująca cię odpowiedź
a osoby, które na bieżaco czytają czasmi z tej paplaniny mają "masło maślane"

a tak wogóle to zapoznałaś się z pierwszym postem tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...70&postcount=1
bardzo ważne tam sa informacje, zacytuje kilka:

W tym wątku dyskutujemy o kosmetykach firmy Avon, omawiamy także sprawy techniczne związane z zamawianiem kosmetyków.

Ze względu na dużą liczbę osób odwiedzających wątek wszystkie posty nie na temat lub nie zawierające konkretnej treści (np. post z jedną emotką) będą usuwane.
Jeżeli chcecie sobie luźno porozmawiać na tematy, które Was łączą - złóżcie sobie wątek z plotkami

Proszę nie pytać o katalogi.
Dostępne katalogi, w formie zdjęć, skanów czy linków do wersji do ściagnięcia znajdziesz w wątku katalogowo-zdjęciowym (link w punkcie III).
Jeśli nie ma w nim kolejnego katalogu, to znaczy, że żadna z Wizażanek jeszcze nie ma możliwości zeskanowania lub po prostu nie chce udostępnić i też to trzeba uszanować.
Posty z prośbami o katalogi będą kasowane.

Edytowane przez Buniat
Czas edycji: 2012-02-23 o 12:42
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:34   #2196
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmiderdmwz Pokaż wiadomość

Będzie, chociaż ja bym została przy kremie i próbkach, ma pełnowartościowy produkt plus próbki jako zachęte a nóz zamówi coś pełnowartościowego z tego co jej dasz, więc skupiła bym się na próbkach i pomyślała czym można ją zainteresować
Stary 2012-02-23, 12:35   #2197
cleo80
Zadomowienie

Cytat:
To może spróbuj zadzwonić, bo już powinna być odpowiedź, a może obędzie sie bez zwrotów bo to też troche zajmujące, więc warto się dobijać do nich.
Jak dzisiaj nie odpowiedzą to jutro z rana zadzwonię, bo już stanowczo za długo trwa a pisałam im, że zależy mi na czasie. Olewka totalna...
Poza tym nie lubię do nich dzwonić, zawsze trafiam na jakąś średnio miłą (nieugodową) Panią.
cleo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:38   #2198
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Tych torebek nie mam, a powiedz jak z torebką Alesha? bo własnie ją zamowilam dla mamy, jest taka solidniejsza?
Nie wiem kochana, bo dopiero będę ją zamawiać. Nigdy jej nawet na oczy nie widziałam. Dlatego tutaj na forum o nie pytam.

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was posiada torebkę Nancy? Strasznie mi się podoba, ale kurcze ma krótki pasek i chciałabym ją zobaczyć, czy nie dałoby się go wymienić na dłuższy?
Poza tym powiem Wam, że kontakt mailowy z Avonem to jakaś totalna masakra. Pamiętacie tą moją uszkodzoną biżuterię? Nadal nic nie wiem czy mi ją wymienią czy co? Pisałam i na maila i przez formularz kontaktowy. Odpisali, żebym podała numer faktury i numery uszkodzonej biżu (jakby nie mogli tego sprawdzić po moim numerze konsulatantki, pisałam, że to ostatnia faktura). Odpisałam i nadal czekam na odpowiedź. Chyba prędzej byłoby iść na pocztę i im to wysłać.
Moja siostra ma torebkę Nancy. I powiem Ci, że jest super. Fakt, że troszkę krótki ma ten pasek i chyba nie bardzo z jego przedłużeniem, ale jak to komuś nie przeszkadza to polecam jak najbardziej. Tym bardziej, że teraz w promocji jest.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:38   #2199
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dzisiaj nie odpowiedzą to jutro z rana zadzwonię, bo już stanowczo za długo trwa a pisałam im, że zależy mi na czasie. Olewka totalna...
Poza tym nie lubię do nich dzwonić, zawsze trafiam na jakąś średnio miłą (nieugodową) Panią.
Dokładnie, też tak mam, najlepiej zadzwonić rano wtedy jeszcze nie są zmęczone pytaniami Ja tak robię Myśle ze skoro mi tak rozpatrzyli sprawę to i Tobie zrobią tak samo, no ale mogli by sie streszczac z odpowiedzią, powodzenia
Stary 2012-02-23, 12:39   #2200
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie dzwoniłam do nich, zawsze piszę, ale zawsze mi szybko odpisują. A z tymi numerami faktur to też mi czasem tak piszą, to teraz zawsze piszę, że produkt zamówiony np. na pierwszy termin regularny jakiegoś tam katalogu i się nie pytają o fakturę itp.
Stary 2012-02-23, 12:42   #2201
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
Ja mam naszyjnik Samson. I jestem z niego mega zadowolona, jest śliczny. Mam go już z 3-4 miesiące i nie czarnieje, jak na razie.

Z wiosennej wyprzedaży biorę 2 torebki dla siebie: Deanna i Renee. A mama torebkę Alesha.
Już kiedyś, jak były w katalogu, mi się podobały.
Czy któraś z Was miała te torebki? Jak z nimi "na żywo"?
a rozumiem teraz, bo ja przeczytałam "a mam" zamiast "a mama" wybacz
Ja bede miała jutro bo juz mam na fakturze więc w razie co opinie napiszę Ci zaraz rano,
Ja też zamawiam dla Mamy, już sie dawno na nią czaiła więc grzech nie sporzystać w takiej cenie, byle była warta tej ceny, a jak nie to pojdzie na zwrot. (chociaż jeszcze nigdy nic nie zwracałam)
Stary 2012-02-23, 12:42   #2202
mode24
Raczkowanie

Cytat:
Nooo, to może ten do biustu jest jednak całkiem całkiem
Ja mam taką wygładzającą szczotkę, prostokątną, choć nie z avonu, to wygląda tak samo. No dobra... kolorem się różni Wszystko zależy jakie masz włosy. Ja mam naturalnie kręcone i mam ich bardzo dużo. Szczotka pomaga mi faktycznie je wygładzić i wyprostować, tylko, że po użyciu suszarki wyglądam jak napuszony pudel, więc potem włosy przejeżdżam prostownicą jeszcze, by trochę opadły. Siostrze się tak nie kręcą i po samej szczotce i suszarce jest git. Generalnie fajna sprawa
a próbowałaś wyciągać włosy na szczotkę podczas suszenia? Mam podobne włosy do Ciebie i podczas suszenia prostuję je pasmo po paśmie tą największą okrągłą szczotką do modelowania z Avonu- trochę trzeba z tym poćwiczyć, ale jak się nabierze wprawy to idzie szybko- no i efekt wyprostowanych włosów utrzymuje sie przynajmniej 2 dni
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 12:51   #2203
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Myśle ze skoro mi tak rozpatrzyli sprawę to i Tobie zrobią tak samo, no ale mogli by sie streszczac z odpowiedzią, powodzenia
No niestety, zależy od osoby. Czasami tę samą sprawę potrafią rozpatrzeć różnie.
Stary 2012-02-23, 12:57   #2204
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Cytat:
ja nie mam z tym problemu
ale właśnie to jest zaśmiecanie forum
w kółko na okrągło pytania co dać, a co nie dać, a ja nie daję .......
jakbyś przeczytała ten wątek to byś uzyskała satysfakcjonująca cię odpowiedź
a osoby, które na bieżaco czytają czasmi z tej paplaniny mają "masło maślane"
Masz zły dzień że tak na mnie naskoczyłaś?? Zapytałam o jedną rzecz a ty robisz z tego nie wiem jaką aferę....Przecież Ci pisałam że czytałam to co było wczoraj ale mnie to nie usatysfakcjonowało i dlatego zapytałam drugi raz....Czemu robisz z tego taki problem??
Jakoś Nataszka25 potrafiła mi odpowiedzieć i nie robić z tego rabanu a ty się do mnie doczepiłaś jak bym stale o to samo pytała....Regulamin czytałam i nie musisz mi go tu przytaczać bo go nie naruszam....Mam takie samo prawo korzystania z tego forum jak ty....jak Ci to przeszkadza to przepraszam...I koniec tematu bo wtedy to będzie zaśmiecanie wątku.

Cytat:
Będzie, chociaż ja bym została przy kremie i próbkach, ma pełnowartościowy produkt plus próbki jako zachęte a nóz zamówi coś pełnowartościowego z tego co jej dasz, więc skupiła bym się na próbkach i pomyślała czym można ją zainteresować
Dzięki kochana Tak zrobię, dam jej krem do rąk i próbki kremów a "nóż-widelec" coś znowu zamówi bo na brak kasy podobno nie narzeka
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:00   #2205
cleo80
Zadomowienie

Haha czy ludzie z Avonu tu zaglądają ??
Właśnie dostałam odpowiedź:
Cytat:
Szanowna Konsultantko, Informujemy, że reklamacja jakości zestawów biżuterii Karissa oraz Stacy została uznana. Produkty zostaną dołączone bezpłatnie do kolejnego zamówienia. Fakturę o numerze 201203/xxxx prosimy opłacić zgodnie z dowodem wpłaty. W bieżącym katalogu 03/2012 każde kolejne zamówienie może być na minimum 50 zł - koszt realizacji w wysokości 10zł nie naliczy się.

Edytowane przez cleo80
Czas edycji: 2012-02-23 o 13:03
Stary 2012-02-23, 13:03   #2206
Lamarii777
Raczkowanie

Dziewczyny, jaki preparat z Avonu polecacie, który wzmocniłby włosy?? Taki sprawdzony, dobry specyfik najlepiej;D
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:05   #2207
HoneyIlove
Zakorzenienie

jeśli chodzi o odpowiedzi na wysłane pytania ze strefy to jest tak:

ja jak wyślę pytanie około godziny 7-8 rano to mam odpowiedź w ten sam dzień ale późnym popołudniem coś około 18 a jak wyśle zapytanie popołudniu to odp mam na drugi dzień mniej więcej o tej samej godzinie co do nich wysłałam np. kiedyś napisałam im o 16 to mi odp na drugi dzień o 16...
Stary 2012-02-23, 13:10   #2208
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Bali się Twojego telefonu, hehe Super rozwiązanie, myślę że w pełni satysfakcjonujące
Stary 2012-02-23, 13:12   #2209
cleo80
Zadomowienie

Cytat:
Bali się Twojego telefonu, hehe Super rozwiązanie, myślę że w pełni satysfakcjonujące
Oj tak, strasznie się cieszę
Stary 2012-02-23, 13:16   #2210
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
a rozumiem teraz, bo ja przeczytałam "a mam" zamiast "a mama" wybacz
Ja bede miała jutro bo juz mam na fakturze więc w razie co opinie napiszę Ci zaraz rano,
Ja też zamawiam dla Mamy, już sie dawno na nią czaiła więc grzech nie sporzystać w takiej cenie, byle była warta tej ceny, a jak nie to pojdzie na zwrot. (chociaż jeszcze nigdy nic nie zwracałam)
Nic się nie stało.
Byłoby super, gdybyś napisała jaka ona jest w rzeczywistości. A jeszcze jakbyś wstawiła fotki na katalogowym to ja i mama byłybyśmy bardzo wdzięczne.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:18   #2211
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki preparat z Avonu polecacie, który wzmocniłby włosy?? Taki sprawdzony, dobry specyfik najlepiej;D
ale co się z nimi dzieje, przesuszone, matowe czy cienkie?rozjaśniane?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:19   #2212
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ja od zawsze uważam, że tak
Stary 2012-02-23, 13:25   #2213
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
Nic się nie stało.
Byłoby super, gdybyś napisała jaka ona jest w rzeczywistości. A jeszcze jakbyś wstawiła fotki na katalogowym to ja i mama byłybyśmy bardzo wdzięczne.
Ok, nie ma problemu, kurier będzie pewnie do godz 11 więc dam znać jak tylko wystawie, ciekawe jak spodoba mi się parasolka Skylar bo dołączona z braków, opinie miała rózne ale wole sama się przekonac
Stary 2012-02-23, 13:35   #2214
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym powiem Wam, że kontakt mailowy z Avonem to jakaś totalna masakra. Pamiętacie tą moją uszkodzoną biżuterię? Nadal nic nie wiem czy mi ją wymienią czy co? Pisałam i na maila i przez formularz kontaktowy. Odpisali, żebym podała numer faktury i numery uszkodzonej biżu (jakby nie mogli tego sprawdzić po moim numerze konsulatantki, pisałam, że to ostatnia faktura). Odpisałam i nadal czekam na odpowiedź. Chyba prędzej byłoby iść na pocztę i im to wysłać.
Gdybyś od razu podała wszystkie dane, to nie byłoby problemu. Zawsze proszą o nr faktury i nr produktu, który jest wadliwy. Jeśli zamieścisz to w pierwszej wiadomości, to załatwisz to "od ręki".
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:40   #2215
agusiab21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Narazie powiem że z każdym dniem podoba mi się coraz bardziej noszę go na sobie od tygodnia i jest naprawdę ładny a opiszę go dokładniej jutro lub pojutrze,na moim blogu,dobrze? bo chcę to porządnie zrobić,ze szczegółam
Ok, dzięki Wierna fanka FA i ich kontynuacji, jak ja
agusiab21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:42   #2216
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że krem do rąk albo balsam do stóp z algami (mój ulubieniec od niedawna) to swietny pomysł Z gratisu się Klientka ucieszy, ale nie ma co dawać za dużo, bo się przyzwyczai do nadmiaru
Cytat:
Dokładnie, też tak mam, najlepiej zadzwonić rano wtedy jeszcze nie są zmęczone pytaniami Ja tak robię Myśle ze skoro mi tak rozpatrzyli sprawę to i Tobie zrobią tak samo, no ale mogli by sie streszczac z odpowiedzią, powodzenia
Z czasem odpowiedzi u nich różnie... Wspominałam tu ostatnio, że dopytuję ich o te Hity Avon. No to najpierw dostałam tę samą instrukcję, która jest na stronie, a teraz dostałam odpowiedź, że sprawę przekazują dalej, gdzieś wyżej hhaha Zobaczymy kiedy dostanę instrukcję
Cytat:
Napisane przez mode24 Pokaż wiadomość
a próbowałaś wyciągać włosy na szczotkę podczas suszenia? Mam podobne włosy do Ciebie i podczas suszenia prostuję je pasmo po paśmie tą największą okrągłą szczotką do modelowania z Avonu- trochę trzeba z tym poćwiczyć, ale jak się nabierze wprawy to idzie szybko- no i efekt wyprostowanych włosów utrzymuje sie przynajmniej 2 dni
Próbowałam wielu różnych technik i jedyną zadowalającą jest wyciąganie włosów na prostą szczotkę (rzecz jasna po zastosowaniu szamponu i odżywki prostującej) Jednak puszą się od suszenia zawsze (u fryzjera też) i prostownica to warunek konieczny... Ale za to po takich zabiegach trzymają się kilka dni w należytym stanie
Swoją drogą, gdyby AVON dodał do swoich produktów prostownice, lokówki etc. to myślę, że całkiem nieźle by mogły schodzić

dyniowiec z jabłkami

Edytowane przez kejtiryba
Czas edycji: 2012-02-23 o 13:43
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:52   #2217
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ja od zawsze uważam, że tak
Juz w pierwszych watkach wielokrotnie udowadniali ze sa tu obecni
W koncu pamietacie? - avon rules

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Swoją drogą, gdyby AVON dodał do swoich produktów prostownice, lokówki etc. to myślę, że całkiem nieźle by mogły schodzić
Mysle ze wlasnie nie za za bardzo bo jak znam Avon to dowalilby kosmiczne ceny
Jak patrze na ceny tych skakanek i pilek to
Stary 2012-02-23, 13:58   #2218
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
a jeszcze ludzie by zaczęli zwracać, bo to, bo tamto,
to by wogóle poszli z torbami
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:00   #2219
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Kosztują tyle samo co w konkurencyjnych katalogach itp. Poza tym zauważ jak szybko były braki co oznacza, że popyt był Mimo cen.
Stary 2012-02-23, 14:03   #2220
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz w pierwszych watkach wielokrotnie udowadniali ze sa tu obecni
W koncu pamietacie? - avon rules

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
a jeszcze ludzie by zaczęli zwracać, bo to, bo tamto,
to by wogóle poszli z torbami
Kwestia jeszcze tego co dla kogo jest drogo, bo niektóre Klientki to w ogóle cenami sie nie przejmują Są prostownice za 40 zł (miałam pseudo ceramiczną z Rossmanna, prostowała bite 3 lata i dawała radę, no aż padła ze starości teraz kupiłam za prawie 200 zł (no dobra... dostałam od TŻ na urodziny... ) i nie zamieniłabym jej na żadną inną, bo można prostować i na suche i na mokre a są po niej włosy prościutkie, że ho ho I gdyby tego typu prostownice, suszarki, lokówki itp, dobrej jakości się pojawiły, to myślę, ze np za 140-180 zł spokojnie by schodziły

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości