Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 13:03   #3151
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Mnie każdy szpital przeraża, jeszcze nigdy nie byłam w szpitalu. Ja myslałam nad zabrzem, sama niewiem czemu, może dlatego, że żadna znajoma tam nie rodziła, jedna w bytomiu, druga w gliwicach, trzecia w mikołowie, a żadna nie była zadowolona. Na trauguta ostatnio zwiedziłam izbę przyjęć bo szukałam mojej ginki. Nie powiem miejsce przerażające
to tak jak ja też nie leżałam nigdy w szpitalu, słyszałam dużo złych opinii i odstrasza mnie to miejsce byłam tam tylko raz jako odwiedzająca brrr okropność
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:04   #3152
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Zrobiłabym to obowiązkowe, zalecane przez Twoją ginkę a darowałabym sobie juz te 3/4D, skoro to tylko dla przyjemności rodziców, to można odpuścić
ale ona mi tego wcale nie zaleciłapo prostu poinformowała, że jest takie i takie badanie, można je zrobić, ale trzeba zapłacić...ona za swojej strony mówi, ze wszystko w idealnym porządku jest...nie wiem Dziewuszki zanim zdecyduję, to zwariuję
Stary 2012-02-23, 13:06   #3153
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jeezu dziewczyny bylam w polskim sklepie i normalnie nie moglam sie opanowac
kupilam sobie paczka drozdzowke z makiem i strucle jablkowa
drozdzowke wciagnelam w drodze do domu :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:12   #3154
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem Ale sobie pogodę wybrałam na spacer Prawie całą drogę siąpił lekki deszczyk... ale póki dziecko pod folią, a ja nie wyglądam jak zmokła kura to jest ok

Dostałam list od mojej położnej, że umówiła mi konsultację z ginekologiem A to chyba nie takie częste w UK Także jest szansa, że kolejne dziecko nie trafi na NNU po urodzeniu
powiedz mi kochana jak Ty to zrobilas?

Amelcia
Stary 2012-02-23, 13:15   #3155
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ale ona mi tego wcale nie zaleciłapo prostu poinformowała, że jest takie i takie badanie, można je zrobić, ale trzeba zapłacić...ona za swojej strony mówi, ze wszystko w idealnym porządku jest...nie wiem Dziewuszki zanim zdecyduję, to zwariuję
ja bym radziła nie zastanawiać się za długo, bo najgorsze to są takie rozmyślenia
ja myślę że połówkowe jest święte i warto
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:15   #3156
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
powiedz mi kochana jak Ty to zrobilas?
Pisałam gdzieś wcześniej, że moja córka miała zakażenie okołoporodowe. Ja dostałam na to antybiotyk (bo zaraziła się streptokokami ode mnie w czasie porodu), ale ona niestety miała zakażenie krwi Także to nie jest taka normalna rutynowa wizyta u gina jak w Polsce, tylko konsultacja co zrobić, żeby znów mi się to nie przytrafiło. Liczę na to, że pod koniec ciąży zrobią mi wymaz i w razie czego podadzą mi antybiotyk w czasie porodu (za pierwszym razem uratowałoby mi to dziecko, ale kto to wiedział że mam jakąś bakterię).
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:15   #3157
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
my też mamy ciemnofioletowe dodatki (zwłaszcza zasłony ciemny fiolet z granatem) dlatego ten kolorek wybrałam. Do tego jeszcze ciemnofioletową narzutę na łóżko chcę w końcu kupić. Kolory oczywiście wybierałam ja, małż tylko przyklepywał decyzje ale zgodził się na mój wybór bez gadania (w sumie to mamy podobny gust).
Mój mąż powiedział, że ja mogę mieszkanie urządzić jak chcę, on się na tym nie zna. Zakazał mi tylko różu, nad czym ja jakoś specjalnie nie ubolewam ale lawendowa sypialnia to mi się marzy

asia665 Współczuję Ci bardzo Bóle kręgosłupa to jedne z gorszych bóli..sama miałam problemy z krzyżem po operacji..to była masakra. Boję się, żeby mi to nie wróciło..ale na razie, odpukać, jest dobrze. Ale dla dziecka matka jest w stanie znieść dużo.
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ja zauważyłam ze ost dosyc czesto dziąsła mi krwawią podczas mycia zębów, nigdy tak nie miałam. poza tym czasami mam takie dziwne uczucie w buzi, umyje zeby a mam wrazenie, ze zrobilam to jakos niedokladnie
Dziąsła robią się słabsze w ciąży, podobno od większego stężenia progesteronu, tak gdzieś czytałam.
Cytat:
Dziewczyny jestem ostatnimi czasy taka leniwa ze szok....

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

ja robie kurczaka w sosie smietanowo pieczarkowym z ryzem
Mmm..lubię to jeszcze z ryżem, mniam
Ja mam dzisiaj pomidorową.
Cytat:
A ja dzisiaj mam 16+0 i myslalam, że zaczynam 16 tydzień, a z tego co piszecie wychodzi na to, że zaczynam 17 tydzień?

Wogóle mam doła, zazdzwoniłam dzisiaj do szefa i się pytam co z moją umową, czy coś wiadomo (mam do końca lutego), a on, że nic nie wie, że mam zadzwonić później. No i zadzwoniłam i co?dostałam tylko do dnia porodu, dlaczego? bo jestem od 8 tyg na l4 ponieważ nie chcę truć dziecka i siebie (pracuję w laboratorium chemicznym). Super mnie potraktowali po 4 latach pracy. Ale trudno, dzidzia jest najważniejsza.
Dla pocieszenia- takich przypadków jest mnóstwo...ale współczuję, bo uważam, że to totalnie nie w porządku.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Oooo pączka bym zjadła
Co Wy z tymi pączkami?
Cytat:
Co sądzicie o tej wersalce? http://www.ogloszenia.tarnobrzeg.inf...11182744_1.jpg 200 zł za nią wołają
200 to mało, nie wygląda na zniszczoną, ale ciekawa jestem jak wygląda w środku i ogólnie, czy nie jest np. połamana. Bałabym się po takim zdjęciu kupić kanapę. To tak trochę kupno w ciemno.
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
to tak jak ja też nie leżałam nigdy w szpitalu, słyszałam dużo złych opinii i odstrasza mnie to miejsce byłam tam tylko raz jako odwiedzająca brrr okropność
Ja leżałam- dwa razy...niestety nie jest to przyjemne miejsce, ale co się dziwić. Skupisko ludzi chorych i cierpiących...to czego dobrego tam szukać.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:25   #3158
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
jeezu dziewczyny bylam w polskim sklepie i normalnie nie moglam sie opanowac
kupilam sobie paczka drozdzowke z makiem i strucle jablkowa
drozdzowke wciagnelam w drodze do domu :P

a ja jednak bede jadła makaron +truskawki ze śmietaną

jakos mnie naszło, zamiast pierogów

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:27   #3159
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Ja leżałam- dwa razy...niestety nie jest to przyjemne miejsce, ale co się dziwić. Skupisko ludzi chorych i cierpiących...to czego dobrego tam szukać.
ajka to jest akurat oczywiste,my pisałyśmy o konkretnym szpitalu położniczym.
Stary 2012-02-23, 13:29   #3160
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Pisałam gdzieś wcześniej, że moja córka miała zakażenie okołoporodowe. Ja dostałam na to antybiotyk (bo zaraziła się streptokokami ode mnie w czasie porodu), ale ona niestety miała zakażenie krwi Także to nie jest taka normalna rutynowa wizyta u gina jak w Polsce, tylko konsultacja co zrobić, żeby znów mi się to nie przytrafiło. Liczę na to, że pod koniec ciąży zrobią mi wymaz i w razie czego podadzą mi antybiotyk w czasie porodu (za pierwszym razem uratowałoby mi to dziecko, ale kto to wiedział że mam jakąś bakterię).
a nie robili Ci wymazu z pochwy i odbytu przed porodem?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:30   #3161
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ja zauważyłam ze ost dosyc czesto dziąsła mi krwawią podczas mycia zębów, nigdy tak nie miałam. poza tym czasami mam takie dziwne uczucie w buzi, umyje zeby a mam wrazenie, ze zrobilam to jakos niedokladnie
Krwawienie dziąseł może być jednym z objawów II trymestru. U mnie ostatnio jest trochę lepiej.
Cytat:
Wogóle mam doła, zazdzwoniłam dzisiaj do szefa i się pytam co z moją umową, czy coś wiadomo (mam do końca lutego), a on, że nic nie wie, że mam zadzwonić później. No i zadzwoniłam i co?dostałam tylko do dnia porodu, dlaczego? bo jestem od 8 tyg na l4 ponieważ nie chcę truć dziecka i siebie (pracuję w laboratorium chemicznym). Super mnie potraktowali po 4 latach pracy. Ale trudno, dzidzia jest najważniejsza.
Zapewnili CI tylko to, do czego obliguje ich Kodeks Pracy. Przykre, ale zdaje się, że częste. Prince zaczynała pracę i teraz nawet tego nie ma.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

A to nie będzie Twoja trzecia umowa o pracę u tego pracodawcy? Niezbyt dobrze sie zachowali - delikatnie mówiąc 4 lata pracy.. Ale nic to mas dochód na czas zwolnienia i macierzyńskiego a później nowa praca i już.
Ja mam umowę na czas nieokreślony a i tak planuję szukanie nowej po macierzyńskim, bo w starej moja pozycja znacznie sie osłabi po ciąży i nieobecności. Na jedno wychodzi!!
No właśnie... Malwina - nieważne, że chcięli wyrzucić Cię na umowę zlecenie. Zadzwoń do "PIP - porady prawne" i dowiedz się, co możesz zrobić. Jeśli dostałabyś umowę na czas nieokreślony, to po macierzyńskim masz jeszcze prawo do zastąpienia wychowawczego obniżeniem wymiaru czasu pracy i wówczas przez rok jesteś chroniona przed zwolnieniem, więc jest o co powalczyć. Jasne, że po roku i tak mogą Cię zwolnić, ale chyba lepiej szukać pracy z pozycji pracownicy, niż osoby bezrobotnej.
Linka - różnica polega na tym, że z umową na czas określony mamy prawo do urlopu wychowawczego i innej pracy w tym czasie. Oczywiście o ile nie będzie to oznaczało oddania dziecka do żłobka, opiekunki, czy babci. Odrębną sprawą jest znalezienie takiej pracy i utrzymanie się z niej.
Cytat:
Czy u Was też jest dziś tak paskudnie? u mnie tak pi.ździ że głowę chce urwać, pada deszcz i jest ciemno Miałam jechać do miasta, ale mi się nie chce wychodzić w ten syf
Jak wyjdę, to wiatr pewnie urwie mi głowę, ale świeci słońce.

karolka110 - skoro miałaś tych badań sporo, to chyba poczekałabym do tego dokładnego USG za miesiąc i pewnie wybrała się na 3D/4D w Polsce.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-23 o 13:32
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:32   #3162
prince_polo
Zakorzenienie

wy piszecie o szpitalach. A ja u siebie mam jeden. i co prawda moge gdzies w innym miescie rodzic ale nie wyobrazam sobie lezec w szpitalu i nie miec przy sobie mojego gina ,i ulubionej poloznej. A w innym bym nie miała ich przy sobie choc fakt pewnie były by lepsze warunki.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-23, 13:42   #3163
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wy piszecie o szpitalach. A ja u siebie mam jeden. i co prawda moge gdzies w innym miescie rodzic ale nie wyobrazam sobie lezec w szpitalu i nie miec przy sobie mojego gina ,i ulubionej poloznej. A w innym bym nie miała ich przy sobie choc fakt pewnie były by lepsze warunki.
najwazniejsze zebys Ty sie dobrze czula

Amelcia
Stary 2012-02-23, 13:52   #3164
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ajka to jest akurat oczywiste,my pisałyśmy o konkretnym szpitalu położniczym.
Wiem, ja ogólnie podzieliłam się swoją refleksją na temat szpitali

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mi się smaki też zmieniają co minutę. Dzisiaj na śniadanie nie miałam ochoty w ogóle na chleb i zjadłam sam twaróg, a za chwilę stwierdziłam,że mam ocho tę na ogórka. Otworzyłam ogórki, ugryzłam dwa razy i oddałam mężowi..to jednak nie było to. Na koniec zjadałam mango, wypiłam kakao i wtedy byłam dopiero szczęśliwa
Stary 2012-02-23, 13:55   #3165
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
a nie robili Ci wymazu z pochwy i odbytu przed porodem?
Zrobili mi wymaz z pochwy przy przyjęciu do szpitala. Jak córa trafiła na oddział neonatologiczny to zbadali ten wymaz i wyszło że mamy tę samą bakterię Nie miałam żadnych objawów ani upławów. Ale ja rodziłam w UK.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 13:56   #3166
karolka110
Wtajemniczenie

Dziewczynki a macie jakiś niezawodny przepis na ciasto i sos do pizzy??zrobiłabym jutro taka wege, bo post czekam na propozycje
Stary 2012-02-23, 13:58   #3167
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
udko robiłam dla tz a ja wlasnie wcinam makaron z truskawkami

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-23, 14:05   #3168
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a macie jakiś niezawodny przepis na ciasto i sos do pizzy??zrobiłabym jutro taka wege, bo post czekam na propozycje
Moja mama robi pyszną i szybką pizze. Ale nie mogę znaleźć tego przepisu u siebie. Zadzwonię do niej wieczorem, to najwyżej się spytam i napiszę wtedy
A ja jestem ciekawa, czy któraś z Was kupuję jakieś gazetki typu: "Mama i ja" itd? I czy coś ciekawego tam jest

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Treść usunięta
HeHe, ja wczoraj miałam ochotę na zupę pomidorową...zrobiłam wieczorem i dzisiaj już tak jakoś nie bardzo patrzę na nią z ochota.
Chyba wyciągnę pierogi ze szpinakiem z zamrażaki
Stary 2012-02-23, 14:09   #3169
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
to ja Ci napisze ze zjadłam makaron z truskawkami i teraz mi sie zachciało tego udka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-23, 14:14   #3170
blueberry88
Zakorzenienie

Cześć
Piszę do Was z łóżka, rolety jeszcze zaciągnięte. Nie mogłam wczoraj zasnąć z powodu bólu brzucha. Było tragicznie. Mała cały wieczór brykała, nawet było to widać! Niestety jak położyłam się spać, poczułam ból nie do opisania - w skali od 1 do 10 - na 8. W żadnej pozycji nie chciało przejść. Miałam już wszystko zmęczone. Ręce mi padały, a to bolało i bolało. Dziś jest już dobrze - tzn. nie boli. Jednak czuję się nie najlepiej.
Mówiłam Wam, że na studiach biorę urlop dziekański z możliwością zaliczania w nim przedmiotów. I myślałam, że będę mogła dowolne przedmioty zaliczyć - okazuje się, że muszę z góry określić jakie to będą przedmioty Jak już teraz tak jest, to jak dziecko będzie większe, to pewnie jeszcze bardziej będzie boleć Żeby nie bolały plecy muszę zrobić tak, by wypiąć brzuch, a żeby nie bolał brzuch - muszę się skulić. A że bolą na raz, to nie mam co zrobić.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:15   #3171
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Właśnie tyle jest tych tytułów, że nie wiadomo za co chwycić. A chętnie bym coś poczytała sobie.
A pierogi ze szpinakiem kupne. Kupuję w sklepie garmażeryjnym niedaleko mnie, który ma jedzonko z małej sieci barów obiadowych w mojej okolicy. Pyszne i tanie
Cytat:
to ja Ci napisze ze zjadłam makaron z truskawkami i teraz mi sie zachciało tego udka
Stary 2012-02-23, 14:17   #3172
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama robi pyszną i szybką pizze. Ale nie mogę znaleźć tego przepisu u siebie. Zadzwonię do niej wieczorem, to najwyżej się spytam i napiszę wtedy
A ja jestem ciekawa, czy któraś z Was kupuję jakieś gazetki typu: "Mama i ja" itd? I czy coś ciekawego tam jest

HeHe, ja wczoraj miałam ochotę na zupę pomidorową...zrobiłam wieczorem i dzisiaj już tak jakoś nie bardzo patrzę na nią z ochota.
Chyba wyciągnę pierogi ze szpinakiem z zamrażaki
Ad.1Jakąs gazetę dostaję podczas wizyt u gina, trzeci raz ten sam numer z lipca zeszłego roku Przejrzałam i stwierdziłam, że nic ciekawego, żal by mi było kasy jakbym miała to sama kupić, poza tym teraz to większość informacji można w necie znaleźć
Ad2. też tak czasem mam, że mam ogromną ochotę na coś a jak już zrobię to mi się jeść tego nie chce
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:18   #3173
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Cześć
Piszę do Was z łóżka, rolety jeszcze zaciągnięte. Nie mogłam wczoraj zasnąć z powodu bólu brzucha. Było tragicznie. Mała cały wieczór brykała, nawet było to widać! Niestety jak położyłam się spać, poczułam ból nie do opisania - w skali od 1 do 10 - na 8. W żadnej pozycji nie chciało przejść. Miałam już wszystko zmęczone. Ręce mi padały, a to bolało i bolało. Dziś jest już dobrze - tzn. nie boli. Jednak czuję się nie najlepiej.
Mówiłam Wam, że na studiach biorę urlop dziekański z możliwością zaliczania w nim przedmiotów. I myślałam, że będę mogła dowolne przedmioty zaliczyć - okazuje się, że muszę z góry określić jakie to będą przedmioty Jak już teraz tak jest, to jak dziecko będzie większe, to pewnie jeszcze bardziej będzie boleć Żeby nie bolały plecy muszę zrobić tak, by wypiąć brzuch, a żeby nie bolał brzuch - muszę się skulić. A że bolą na raz, to nie mam co zrobić.
bidulka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-23, 14:20   #3174
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka
nel_a
kathrinaaaaa

Dziewczyny- ogromne gratulacje!!!!!!!!!klas ki:
Dziękuję
Cytat:
Co Wy z tymi pączkami?
Nie miałam tłustego czwartku, więc chcę sobie to odbić

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:26   #3175
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Mnie czeka do sprzątanie łazienka, a nienawidzę tego robić i jeszcze odkurzanie, bo piachu się strasznie nosi...teraz szczególnie, jak śnieg stopniał i sam ten piach jest wszędzie.
Ja ostatni tydzień miałam taką ochotę na śmieciowe żarcie, że nie pytaj...zjadałam dwie wielkie paczki chipsów z dipem, pizze, dwa kebaby i 3 razy zakręcone frytki z maca. Owoce i warzywa w ogóle mi nie podchodziły...ale od wczoraj wieczora zjadłam już pół opakowania kiwi, dwa mango i jabłko, bo mam taką teraz ochotę na soczyste owoce, więc może Tobie też przejdzie
Cytat:
Cześć
O matko, to do dupy trochę. Ale gdzie Cię bolał ten brzuch dokładnie?
U mnie na uczelni chyba w ogólnie nie ma takich możliwości, jak zaliczenie przedmiotów, będąc na urlopie dziekańskim

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Pierogi ze szpinakiem i takie z masełkiem podane...normlanie pychaaa
A możesz kupić szpinak mrożony i zrobić sama
Cytat:
Ad.1Jakąs gazetę dostaję podczas wizyt u gina, trzeci raz ten sam numer z lipca zeszłego roku Przejrzałam i stwierdziłam, że nic ciekawego, żal by mi było kasy jakbym miała to sama kupić, poza tym teraz to większość informacji można w necie znaleźć
Ad2. też tak czasem mam, że mam ogromną ochotę na coś a jak już zrobię to mi się jeść tego nie chce
Właśnie, ja ostanio przeglądałam w sklepie jakiś tytuł i więcej kolorowych reklam tam było,niż jakiś wartościowych artykułów.
Cytat:
Dziękuję

Nie miałam tłustego czwartku, więc chcę sobie to odbić
Ja tylko jednego pączka w tłusty czwartek zjadłam i to wieczorem. A potem zapomniałam, że mam pączki od babci i wczoraj je musiałam wyrzucić, bo się zespuły
Stary 2012-02-23, 14:30   #3176
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć
Stary 2012-02-23, 14:37   #3177
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dlatego moje prośki mąż wynosi do kuchni, bo czasem w nocy mają szał i za cholerę nie mozna ich uspokoić.
Klatka naszych prośków nie mieści się w drzwiach

asia665, kochana odpoczywaj. Bardzo Ci współczuje. Wiem, jak mnie boli, a jak pomyślę sobie, że u Ciebie jest gorzej, to mi się serce kraje. Super, że mąż będzie trochę przy Tobie No i czekamy na lapka!

Cytat:
moge sie pochwalic ze nie kupilam nutelli powstrzymałam sie
Zawiodłam się na Tobie.

Cytat:
za duzo kcal bedziemy musiały potem biegac na silownie i robic zabiegi odchudzające

żartuje
Nie umówiłaś się jeszcze na laser?!? Co Ty masz w głowie

Cytat:
co robicie dzis na obiad?????
Makaron z sosem serowym, ale na razie mam makaron tylko
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:39   #3178
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Co sądzicie o tej wersalce? http://www.ogloszenia.tarnobrzeg.inf...11182744_1.jpg 200 zł za nią wołają
mi się słabo podoba, ze względu na boki i kolory. Babcia miala kiedys podobno i jak dla mnie była niewygodna....

Cytat:
Cześć
biedna..
co do studiow to u mnie bylo tak jak pisala ajka, na urlopie dziekanskim nie bylo opcji zaliczen. Wiec moze nie jest tak najgorzej jak jakiekolwiek bedziesz mogla zaliczyc. zrob wywiad ze starszegio rocznika niech podpowiedza co bylo latwiejsze do zaliczenia... moze to cos pomoze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:42   #3179
Soleilka
Zakorzenienie

TŻ miał iść na chwilę, a nie ma go 45 minut A mieliśmy iść do banku

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:47   #3180
agunia82
Zakorzenienie

Malwina ale to chyba nie ma żadnego znaczenia, na jaką umowę by "Cię wyrzucili gdyby nie ciąża". Przy trzeciej umowie z tym samym pracodawcą jest obowiązek zawarcia jej na czas nieokreślony. Zadzwoń do PIP-u tak jak dziewczyny radzą i się dopytaj

Blue biedactwo

Ja właśnie wszamałam smażony boczek z chlebkiem zasmażonym na tłuszczu z boczku Miałam na to taką ochotę, że szok

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości