|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona za swojej strony mówi, ze wszystko w idealnym porządku jest...nie wiem Dziewuszki zanim zdecyduję, to zwariuję
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
jeezu dziewczyny bylam w polskim sklepie i normalnie nie moglam sie opanowac
![]() kupilam sobie paczka drozdzowke z makiem i strucle jablkowa ![]() drozdzowke wciagnelam w drodze do domu :P |
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę że połówkowe jest święte i warto |
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam gdzieś wcześniej, że moja córka miała zakażenie okołoporodowe. Ja dostałam na to antybiotyk (bo zaraziła się streptokokami ode mnie w czasie porodu), ale ona niestety miała zakażenie krwi
Także to nie jest taka normalna rutynowa wizyta u gina jak w Polsce, tylko konsultacja co zrobić, żeby znów mi się to nie przytrafiło. Liczę na to, że pod koniec ciąży zrobią mi wymaz i w razie czego podadzą mi antybiotyk w czasie porodu (za pierwszym razem uratowałoby mi to dziecko, ale kto to wiedział że mam jakąś bakterię).
|
|
|
|
#3157 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale lawendowa sypialnia to mi się marzyasia665 Współczuję Ci bardzo Bóle kręgosłupa to jedne z gorszych bóli..sama miałam problemy z krzyżem po operacji..to była masakra. Boję się, żeby mi to nie wróciło..ale na razie, odpukać, jest dobrze. Ale dla dziecka matka jest w stanie znieść dużo.Cytat:
Cytat:
jeszcze z ryżem, mniam Ja mam dzisiaj pomidorową. Cytat:
Co Wy z tymi pączkami? ![]() Cytat:
Ja leżałam- dwa razy...niestety nie jest to przyjemne miejsce, ale co się dziwić. Skupisko ludzi chorych i cierpiących...to czego dobrego tam szukać. |
|||||
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jednak bede jadła makaron +truskawki ze śmietaną ![]() jakos mnie naszło, zamiast pierogów
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
ajka to jest akurat oczywiste,my pisałyśmy o konkretnym szpitalu położniczym.
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Linka - różnica polega na tym, że z umową na czas określony mamy prawo do urlopu wychowawczego i innej pracy w tym czasie. Oczywiście o ile nie będzie to oznaczało oddania dziecka do żłobka, opiekunki, czy babci. Odrębną sprawą jest znalezienie takiej pracy i utrzymanie się z niej. ![]() Cytat:
karolka110 - skoro miałaś tych badań sporo, to chyba poczekałabym do tego dokładnego USG za miesiąc i pewnie wybrała się na 3D/4D w Polsce. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-23 o 13:32 |
||||
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
wy piszecie o szpitalach. A ja u siebie mam jeden. i co prawda moge gdzies w innym miescie rodzic ale nie wyobrazam sobie lezec w szpitalu i nie miec przy sobie mojego gina ,i ulubionej poloznej. A w innym bym nie miała ich przy sobie choc fakt pewnie były by lepsze warunki.
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Mi się smaki też zmieniają co minutę. Dzisiaj na śniadanie nie miałam ochoty w ogóle na chleb i zjadłam sam twaróg, a za chwilę stwierdziłam,że mam ocho tę na ogórka. Otworzyłam ogórki, ugryzłam dwa razy i oddałam mężowi..to jednak nie było to. Na koniec zjadałam mango, wypiłam kakao i wtedy byłam dopiero szczęśliwa
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobili mi wymaz z pochwy przy przyjęciu do szpitala. Jak córa trafiła na oddział neonatologiczny to zbadali ten wymaz i wyszło że mamy tę samą bakterię
Nie miałam żadnych objawów ani upławów. Ale ja rodziłam w UK.
|
|
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki a macie jakiś niezawodny przepis na ciasto i sos do pizzy??zrobiłabym jutro taka wege, bo post
czekam na propozycje
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
udko robiłam dla tz
a ja wlasnie wcinam makaron z truskawkami
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja jestem ciekawa, czy któraś z Was kupuję jakieś gazetki typu: "Mama i ja" itd? I czy coś ciekawego tam jest ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- HeHe, ja wczoraj miałam ochotę na zupę pomidorową...zrobiłam wieczorem i dzisiaj już tak jakoś nie bardzo patrzę na nią z ochota. Chyba wyciągnę pierogi ze szpinakiem z zamrażaki
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
to ja Ci napisze ze zjadłam makaron z truskawkami i teraz mi sie zachciało tego udka
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Piszę do Was z łóżka, rolety jeszcze zaciągnięte. Nie mogłam wczoraj zasnąć z powodu bólu brzucha. Było tragicznie. Mała cały wieczór brykała, nawet było to widać! Niestety jak położyłam się spać, poczułam ból nie do opisania - w skali od 1 do 10 - na 8. W żadnej pozycji nie chciało przejść. Miałam już wszystko zmęczone. Ręce mi padały, a to bolało i bolało. Dziś jest już dobrze - tzn. nie boli. Jednak czuję się nie najlepiej. Mówiłam Wam, że na studiach biorę urlop dziekański z możliwością zaliczania w nim przedmiotów. I myślałam, że będę mogła dowolne przedmioty zaliczyć - okazuje się, że muszę z góry określić jakie to będą przedmioty Jak już teraz tak jest, to jak dziecko będzie większe, to pewnie jeszcze bardziej będzie boleć Żeby nie bolały plecy muszę zrobić tak, by wypiąć brzuch, a żeby nie bolał brzuch - muszę się skulić. A że bolą na raz, to nie mam co zrobić.
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie tyle jest tych tytułów, że nie wiadomo za co chwycić. A chętnie bym coś poczytała sobie.
A pierogi ze szpinakiem kupne. Kupuję w sklepie garmażeryjnym niedaleko mnie, który ma jedzonko z małej sieci barów obiadowych w mojej okolicy. Pyszne i tanie Cytat:
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przejrzałam i stwierdziłam, że nic ciekawego, żal by mi było kasy jakbym miała to sama kupić, poza tym teraz to większość informacji można w necie znaleźćAd2. też tak czasem mam, że mam ogromną ochotę na coś a jak już zrobię to mi się jeść tego nie chce
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam tłustego czwartku, więc chcę sobie to odbić
|
|
|
|
|
#3175 | ||
|
Zadomowienie
|
Mnie czeka do sprzątanie łazienka, a nienawidzę tego robić
i jeszcze odkurzanie, bo piachu się strasznie nosi...teraz szczególnie, jak śnieg stopniał i sam ten piach jest wszędzie. Ja ostatni tydzień miałam taką ochotę na śmieciowe żarcie, że nie pytaj...zjadałam dwie wielkie paczki chipsów z dipem, pizze, dwa kebaby i 3 razy zakręcone frytki z maca. Owoce i warzywa w ogóle mi nie podchodziły...ale od wczoraj wieczora zjadłam już pół opakowania kiwi, dwa mango i jabłko, bo mam taką teraz ochotę na soczyste owoce, więc może Tobie też przejdzie ![]() Cytat:
U mnie na uczelni chyba w ogólnie nie ma takich możliwości, jak zaliczenie przedmiotów, będąc na urlopie dziekańskim ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Pierogi ze szpinakiem i takie z masełkiem podane...normlanie pychaaa ![]() A możesz kupić szpinak mrożony i zrobić sama ![]() Cytat:
Ja tylko jednego pączka w tłusty czwartek zjadłam i to wieczorem. A potem zapomniałam, że mam pączki od babci i wczoraj je musiałam wyrzucić, bo się zespuły
|
||
|
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() asia665, kochana odpoczywaj. Bardzo Ci współczuje. Wiem, jak mnie boli, a jak pomyślę sobie, że u Ciebie jest gorzej, to mi się serce kraje. Super, że mąż będzie trochę przy Tobie ![]() Zawiodłam się na Tobie. Cytat:
![]() Makaron z sosem serowym, ale na razie mam makaron tylko |
||
|
|
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do studiow to u mnie bylo tak jak pisala ajka, na urlopie dziekanskim nie bylo opcji zaliczen. Wiec moze nie jest tak najgorzej jak jakiekolwiek bedziesz mogla zaliczyc. zrob wywiad ze starszegio rocznika niech podpowiedza co bylo latwiejsze do zaliczenia... moze to cos pomoze
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ miał iść na chwilę, a nie ma go 45 minut
A mieliśmy iść do banku
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina ale to chyba nie ma żadnego znaczenia, na jaką umowę by "Cię wyrzucili gdyby nie ciąża". Przy trzeciej umowie z tym samym pracodawcą jest obowiązek zawarcia jej na czas nieokreślony. Zadzwoń do PIP-u tak jak dziewczyny radzą i się dopytaj
Blue biedactwo ![]() Ja właśnie wszamałam smażony boczek z chlebkiem zasmażonym na tłuszczu z boczku Miałam na to taką ochotę, że szok
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

ona za swojej strony mówi, ze wszystko w idealnym porządku jest...nie wiem Dziewuszki zanim zdecyduję, to zwariuję

Prawie całą drogę siąpił lekki deszczyk... ale póki dziecko pod folią, a ja nie wyglądam jak zmokła kura to jest ok
Także to nie jest taka normalna rutynowa wizyta u gina jak w Polsce, tylko konsultacja co zrobić, żeby znów mi się to nie przytrafiło. Liczę na to, że pod koniec ciąży zrobią mi wymaz i w razie czego podadzą mi antybiotyk w czasie porodu (za pierwszym razem uratowałoby mi to dziecko, ale kto to wiedział że mam jakąś bakterię).
ale zgodził się na mój wybór bez gadania (w sumie to mamy podobny gust).
ale lawendowa sypialnia to mi się marzy
Bóle kręgosłupa to jedne z gorszych bóli..sama miałam problemy z krzyżem po operacji..to była masakra. Boję się, żeby mi to nie wróciło..ale na razie, odpukać, jest dobrze. Ale dla dziecka matka jest w stanie znieść dużo.

Żeby nie bolały plecy muszę zrobić tak, by wypiąć brzuch, a żeby nie bolał brzuch - muszę się skulić. A że bolą na raz, to nie mam co zrobić.

klas ki:

i jeszcze odkurzanie, bo piachu się strasznie nosi...teraz szczególnie, jak śnieg stopniał i sam ten piach jest wszędzie.