Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 14:51   #3181
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
TŻ miał iść na chwilę, a nie ma go 45 minut A mieliśmy iść do banku
zagadał sie z kims pewnie i zapomnial o bozym swiecie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:02   #3182
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Cytat:
Co sądzicie o tej wersalce? http://www.ogloszenia.tarnobrzeg.inf...11182744_1.jpg 200 zł za nią wołają
Mam taką, tylko niebieską

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
bidulka

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

O matko, to do dupy trochę. Ale gdzie Cię bolał ten brzuch dokładnie?
U mnie na uczelni chyba w ogólnie nie ma takich możliwości, jak zaliczenie przedmiotów, będąc na urlopie dziekańskim
Po lewej stronie na całej długości brzucha i nad pępkiem, jakby okolice przepony. Coś, jakby mała tam nakopała, ta macica się powiększa i jakby tam była zawieszona i to się tak mega naciągnęło. Jeśli to przez to, to nie wiem co będzie, jak brzuch urośnie.
Studia mam ponad 70 km od domu. Raz, że musiałabym mieć pewność, że się nauczę, a dwa, że mnie ktoś zawiezie - bo na jazdę samochodem z takimi nagłymi bólami już się nie nadają jako kierowca. Myślę, że może tak miało być, żebym już rozdział studiów odłożyła. No nie przypuszczałam, że takie będę miała objawy ciąży.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
biedna..
co do studiow to u mnie bylo tak jak pisala ajka, na urlopie dziekanskim nie bylo opcji zaliczen. Wiec moze nie jest tak najgorzej jak jakiekolwiek bedziesz mogla zaliczyc. zrob wywiad ze starszegio rocznika niech podpowiedza co bylo latwiejsze do zaliczenia... moze to cos pomoze

Mam już jakąś wiedzę o tym, co da się zaliczyć. Chodzi też o to, że jak się okaże, że mi się pogarsza, to nie dam rady nic zrobić. A wtedy za każdy przedmiot 200zł.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Blue biedactwo

Ja właśnie wszamałam smażony boczek z chlebkiem zasmażonym na tłuszczu z boczku Miałam na to taką ochotę, że szok

Od dawna szukam boczku w plastrach - kiedyś mieli w Netto, ale już nie ma, a w mięsnym nie chcą mi pokroić, no i często mają chrząstki...

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2012-02-23 o 15:03
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:02   #3183
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Zawiodłam się na Tobie.

Nie umówiłaś się jeszcze na laser?!? Co Ty masz w głowie

Makaron z sosem serowym, ale na razie mam makaron tylko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:03   #3184
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Mm..chyba jutro zrobię buraczkową Ja uwielbiam buraki na ciepło do obiadku, ale nie mam sama w słoikach, muszę jechać do rodziców w piwnicy pobuszować

Na pierogi ze szpinakiem mogę Ci robić chętkę, bo to zdrowe, gorzej gdybym Ci gadała o jakimś tłustym hamburgerze
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
zagadał sie z kims pewnie i zapomnial o bozym swiecie
Najwidoczniej inaczej rozumie słowo chwila
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:08   #3185
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Od dawna szukam boczku w plastrach - kiedyś mieli w Netto, ale już nie ma, a w mięsnym nie chcą mi pokroić, no i często mają chrząstki...
ja tam sobie sama kroję no fakt, często są te chrząstki, i trzeba się bawić z ich wycinaniem, ale mi to nie przeszkadza

A najlepsza była baba w sklepie jak kupowałam ten boczek, najpierw mi położyła na wadze jeden kawałek i pyta, czy może być. Ja patrzę, a tam sam tłuszcz! Dosłownie, zero mięsa, a to jeszcze była "dupka" więc tam już na pewno dalej mięsa nie było. To się pytam, czy są inne kawałki, bo tu to sam tłuszcz jest. Dopiero druga mi rozkroiła inny kawałek i ten już był ładniejszy. No kurde jak bym sam tłuszcz chciała, to bym o słoninę poprosiła a nie boczek

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-23 o 15:10
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:21   #3186
phdwao
Zakorzenienie

hejo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:22   #3187
blueberry88
Zakorzenienie

O, tak na poprawę humoru chyba - butelki z Aventu przyszły!

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hejo
Hejo
Stary 2012-02-23, 15:29   #3188
Mandragorrka
Zakorzenienie

Część Dziewczynki
Dzisiaj do pracy wychodziłam razem z małżem, ale wracałam już sama. Okazało się, że zapomniałam klucza Małż miał wrócić za 1,5 godziny...
Ale nie ma tego złego Poszłam do baru na pierogi ze szpinakiem, a potem powłóczyłam się jeszcze po sklepach
Jak już dotarłam do domu to mężowi odgrzałam obiad i przy okazji zjadłam jeszcze surówkę i kotleta
Tym sposobem jestem najedzona i strasznie chce mi się spać. A nie mogę iść, bo za godzinę przyjeżdżają teście

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:33   #3189
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
O, znowu mamy w ten sam dzień Z tą różnicą, że Ty się ostatnio dowiedziałaś jaka płeć Może teraz moja dzidzia w końcu pokaże co tam chowa

ale fajnie o kótrej masz? ja 16.30
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ja nie mam pojęcia co do płci, żaden lekarz jeszcze sie nie wypowiedział

.
pewnie niebawem poznasz
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja już po wizycie u neurologa. Wczoraj po 4 godzinach czekania udało mi się dostać na wizytę. Chociaż to zasługa mojego taty,gdyby nie on to wizytę miałabym dopiero w maju ,mimo tego że na skierowaniu miałam napisane : pilne.

Na wizytę wzięłam ze sobą zdjęcie RTG kręgosłupa,które robiłam w lipcu,moje wszystkie wyniki itd. No i wg neurologa to rwa kulszowa. Prawdopodobnie dziecko jest tak ułożone ,że uciska na nerw. Na "pocieszenie" dowiedziałam się,że będzie jeszcze gorzej. Bo jeśli mam takie bóle teraz gdy dziecko jest małe to co będzie później. No i najlepiej byłoby jeśli zrobiłabym ponownie zdjęcie kręgosłupa. Ale na to powiedziałam od razu,że się nie zgadzam. Więc pani neurolog przepisała mi nospe i magnez. Dodatkowo zaleciła spać na twardej podłodze , jak najmniej siedzieć i leżeć tylko na prawym lub lewym boku. Jeśli ból będzie silniejszy to czeka mnie kuracja zastrzykami Powiedziała mi też,że moje skrzwienie kręgosłupa w części lędźwiowej jest dość spore, do tego dochodzi ta rwa więc ona jest w stanie wystawić mi zaświadczenie o CC, ponieważ moga byc problemy w trakcie naturalnego porodu. Nie każda pozycja jest dla mnie wskazana itd. Powiedziałam jej ,że jeszcze się wstrzymam z tą decyzją. Tzn porozmawiam o tym z moim ginekologiem.

Wcześniej , chciałam mieć CC ,ale teraz gdy mam okazje to jakoś nie chce . Wiem jednak,że nie mogę kierować się swoimi "widzi mi się".
To byłoby chyba na tyle z wizyty.

Jutro wieczorem przyjeżdża moj mężulek na weekend . Miałam takie wielkie plany,że gdzieś sobie pójdziemy-do kina czy coś. Ale ja nawet nie wysiedze na filmie . Więc moje urodziny jak i resztę czasu, spędzimy w łóżku .

Denerwuje się ,ponieważ myslałam że to wszystko będzie inaczej. Że będę mogła szaleć po sklepach, że może pojedziemy w maju nad morze na weekend. A tu . Jeszcze godzinke spokojnym krokiem pochodzę,ale żeby już w sklepie coś poszperać to nie ma mowy. Boli mnie ten kręgosłup i pośladki.

Ale jeszcze trochę i będzie lipiec.

Dziewczyny postaram się zaglądać do Was codziennie i nadrabiać,ale na większe pogaduchy niestety nie mogę sobie pozwolić.

Czekam cierpliwie na laptopa . On odmieni moje życie
ojej współczuje
Cytat:
Cześć
Piszę do Was z łóżka, rolety jeszcze zaciągnięte. Nie mogłam wczoraj zasnąć z powodu bólu brzucha. Było tragicznie. Mała cały wieczór brykała, nawet było to widać! Niestety jak położyłam się spać, poczułam ból nie do opisania - w skali od 1 do 10 - na 8. W żadnej pozycji nie chciało przejść. Miałam już wszystko zmęczone. Ręce mi padały, a to bolało i bolało. Dziś jest już dobrze - tzn. nie boli. Jednak czuję się nie najlepiej.
Mówiłam Wam, że na studiach biorę urlop dziekański z możliwością zaliczania w nim przedmiotów. I myślałam, że będę mogła dowolne przedmioty zaliczyć - okazuje się, że muszę z góry określić jakie to będą przedmioty Jak już teraz tak jest, to jak dziecko będzie większe, to pewnie jeszcze bardziej będzie boleć Żeby nie bolały plecy muszę zrobić tak, by wypiąć brzuch, a żeby nie bolał brzuch - muszę się skulić. A że bolą na raz, to nie mam co zrobić.
ojooj wspólczucia
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Część Dziewczynki
Dzisiaj do pracy wychodziłam razem z małżem, ale wracałam już sama. Okazało się, że zapomniałam klucza Małż miał wrócić za 1,5 godziny...
Ale nie ma tego złego Poszłam do baru na pierogi ze szpinakiem, a potem powłóczyłam się jeszcze po sklepach
Jak już dotarłam do domu to mężowi odgrzałam obiad i przy okazji zjadłam jeszcze surówkę i kotleta
Tym sposobem jestem najedzona i strasznie chce mi się spać. A nie mogę iść, bo za godzinę przyjeżdżają teście
no to fajny dzionek

ide na pyry z gzikiem
Stary 2012-02-23, 15:34   #3190
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Część Dziewczynki
ja jak wychodze z domu zawsze kilka razy sprawdzam czy mam klucze.... za dlugo musialabym czekac na TZ gdybym je zapomniala

Synek

Stary 2012-02-23, 15:36   #3191
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, ze już Ci troszkę lepiej
A co do boczku to w lidlu jest w plastrach, bardzo dobry
o taki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Baroni-Boczek-wedzony-w-plastrach-50430-big.jpg (13,8 KB, 9 załadowań)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:39   #3192
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ojooj wspólczucia
ide na pyry z gzikiem

ja jutro zrobię pyry z gzikiem

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, ze już Ci troszkę lepiej
A co do boczku to w lidlu jest w plastrach, bardzo dobry
o taki:
To wyślę tż do Lidla, pewnie dopiero w sobotę! Za to kupię na zapas
Jest lepiej. Jestem trochę padnięta, ale to nic takiego. Mam nadzieję, że dziś wieczorem nie czeka mnie to samo.
Stary 2012-02-23, 15:44   #3193
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
wczoraj wieczorem, tz juz spał, a ja czytałam książkę. Moi sąsiedzi przez ścianę tak urzędowali ...jęki i krzyki (sex oczywiście)
A u mnie jedna mysl: oo może dziecko z tego bedzie Monotematyczna sie zrobiłam.
Mocnych macie sąsiadów i super cienkie ściany

Hanjah i Soleika za 21 tydzień Chyba uczczę to lodami

Asia współczuję Ci kochana bólów kręgosłupa. Mam nadzieję, że dużo odpoczynku i tabletki nieco zmniejszą te bóle
Fantastycznie, że małżonek przyjeżdża na weekend. Spędzenie go całego w łóżku może być całkiem przyjemne

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Moja córka urodziła się w imieniny mojego mężataki mały prezencik.
Mój małż liczy, że dziecko urodziny się w urodziny jego taty

Cytat:
moge sie pochwalic ze nie kupilam nutelli powstrzymałam sie
Wariatka, trzeba było wziąć. Ani bym nie myślała o powstrzymywaniu się

Cytat:
jak to co???

laserowe usuwanie
Posikałam się ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj mam 16+0 i myslalam, że zaczynam 16 tydzień, a z tego co piszecie wychodzi na to, że zaczynam 17 tydzień?

Wogóle mam doła, zazdzwoniłam dzisiaj do szefa i się pytam co z moją umową, czy coś wiadomo (mam do końca lutego), a on, że nic nie wie, że mam zadzwonić później. No i zadzwoniłam i co?dostałam tylko do dnia porodu, dlaczego? bo jestem od 8 tyg na l4 ponieważ nie chcę truć dziecka i siebie (pracuję w laboratorium chemicznym). Super mnie potraktowali po 4 latach pracy. Ale trudno, dzidzia jest najważniejsza.
za 17 tydzień

Szkoda, że wyszło tak w pracy. Niestety w firmach często tak jest i nie zawsze opłaca się być wiernym i solidnym pracownikiem. Jedyne co pocieszające jest, że do końca ciąży masz płatne chorobowe, a potem macierzyński.

Stary 2012-02-23, 15:48   #3194
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Szkoda, że wyszło tak w pracy. Niestety w firmach często tak jest i nie zawsze opłaca się być wiernym i solidnym pracownikiem. Jedyne co pocieszające jest, że do końca ciąży masz płatne chorobowe, a potem macierzyński.
A jak to jest z tym macierzyńskim? Jak mi kończy się umowa w sierpniu - już pewnie dziecko będzie na świecie to co dalej z macierzyńskim?
Stary 2012-02-23, 15:49   #3195
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
Popieram ja od list kupuję M jak Mama super gazetka
Cytat:
Cześć
Piszę do Was z łóżka, rolety jeszcze zaciągnięte. Nie mogłam wczoraj zasnąć z powodu bólu brzucha. Było tragicznie. Mała cały wieczór brykała, nawet było to widać! Niestety jak położyłam się spać, poczułam ból nie do opisania - w skali od 1 do 10 - na 8. W żadnej pozycji nie chciało przejść. Miałam już wszystko zmęczone. Ręce mi padały, a to bolało i bolało. Dziś jest już dobrze - tzn. nie boli. Jednak czuję się nie najlepiej.
Mówiłam Wam, że na studiach biorę urlop dziekański z możliwością zaliczania w nim przedmiotów. I myślałam, że będę mogła dowolne przedmioty zaliczyć - okazuje się, że muszę z góry określić jakie to będą przedmioty Jak już teraz tak jest, to jak dziecko będzie większe, to pewnie jeszcze bardziej będzie boleć Żeby nie bolały plecy muszę zrobić tak, by wypiąć brzuch, a żeby nie bolał brzuch - muszę się skulić. A że bolą na raz, to nie mam co zrobić.
oj bidulko mam nadzieje, ze jednak te bole kochana mina szybko

ja juz po obiedzie, pieke teraz kremowki wadowickie oczywiscie ja sie ogranicze w ich jedzeniu zaparalm sie lekka kolacyjka wieczorkiem ok 18, potem salsa i aerobik, i cw rozciagajace przed porodem a potem ewentualnie marchewke i owoca 3majcie za mniekciuki!!! mam juz dosc tego przyrostu na wadze i zbednego tluszczu
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 15:53   #3196
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
oj bidulko mam nadzieje, ze jednak te bole kochana mina szybko

ja juz po obiedzie, pieke teraz kremowki wadowickie oczywiscie ja sie ogranicze w ich jedzeniu zaparalm sie lekka kolacyjka wieczorkiem ok 18, potem salsa i aerobik, i cw rozciagajace przed porodem a potem ewentualnie marchewke i owoca 3majcie za mniekciuki!!! mam juz dosc tego przyrostu na wadze i zbednego tluszczu

...ale jesteś twarda! No i jak nie chcesz kremówek, to daj choć jedną
Stary 2012-02-23, 15:56   #3197
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Masakra Bardzo przykra sytuacja. Coś takiego nie powinno mieć miejsca

Stary 2012-02-23, 16:28   #3198
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak to jest z tym macierzyńskim? Jak mi kończy się umowa w sierpniu - już pewnie dziecko będzie na świecie to co dalej z macierzyńskim?

ZUS Ci będzie płacił zasiłek macierzyński w tej samej kwocie, wiem bo mam taką sama sytuacje

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

z zazdrością to przeczytałam, mi się tak strasznie nie chce że szok,
a kremówki wprost kocham!!

z jedzeniem to mi się coś takiego porobiło że po obiedzie już jestem do wieczora pełna, nawet na kolacje nie mam apetytu i jem tylko jabłko dla dzidziusia, brzuch od obiadu mam tak opięty i pełny że nie jestem w stanie jeść zaczynam mieć wrażenie że brzuch mi rozrywa i nawet balsam mi nie pomaga a to dopiero początek rośnięcia

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-02-23 o 21:58
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:48   #3199
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

z jedzeniem to mi się coś takiego porobiło że po obiedzie już jestem do wieczora pełna, nawet na kolacje nie mam apetytu i jem tylko jabłko dla dzidziusia, brzuch od obiadu mam tak opięty i pełny że nie jestem w stanie jeść zaczynam mieć wrażenie że brzuch mi rozrywa i nawet balsam mi nie pomaga a to dopiero początek rośnięcia
ja mam tak samo boli mnie brzuch po obiedzie a nawet duzo nie jem, poprostu jakby był zołądek zduszony i tez czuje jakby mi mial brzuch peknąć zaraz
Stary 2012-02-23, 16:48   #3200
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

A do kiedy masz wybrać te przedmioty?

Cytat:
ale fajnie o kótrej masz? ja 16.30
A, to ja mam rano, o 9:15
Stary 2012-02-23, 16:51   #3201
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo pączka bym zjadła
A ja właśnie zjadła

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a macie jakiś niezawodny przepis na ciasto i sos do pizzy??zrobiłabym jutro taka wege, bo post czekam na propozycje
Kobiet w ciąży posta nie obowiązuje

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A ja jestem ciekawa, czy któraś z Was kupuję jakieś gazetki typu: "Mama i ja" itd? I czy coś ciekawego tam jest
Ja kupuję Biorę różne, zależy co jest dostępne w kiosku na dworcu pkp. Mają tam egzemplarze starsze takie sprzed 2-3 miesięcy i są o połowę tańsze. A niektóre egzemplarze są za free
Czasami można w nich coś ciekawego przeczytać.

Cytat:
Macierzyński jest wypłacany z ZUSu więc nie ma obawy. Przysługuje Ci w normalnym wymiarze. I też jest płatny 100%.
Przy okazji dużo zdrówka, żeby nie bolały Cię plecy i brzuch

Cytat:
Wow, mi jest ciężko się zmobilizować

Stary 2012-02-23, 16:55   #3202
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

A, to ja mam rano, o 9:15
znowu ja ostatnia
Stary 2012-02-23, 17:05   #3203
prince_polo
Zakorzenienie

aaaaaa ja se jem chisburgera

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-23, 17:07   #3204
ivoncia16
Wtajemniczenie

a mi sie dzisiaj nic nie chce
nawet siedziec na wizazu
zjadlam przedchwila kalafiorek duszony na maselku mniam mniam
jutro Tż przyjezdza to sobie spedzimy razem weekend bo moi rodzice jada nad morze ;D
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:14   #3205
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a mi sie dzisiaj nic nie chce
nawet siedziec na wizazu
zjadlam przedchwila kalafiorek duszony na maselku mniam mniam
jutro Tż przyjezdza to sobie spedzimy razem weekend bo moi rodzice jada nad morze ;D
uuuuuuu to bedzie sie działo

w innej sytuacji rzekła bym uwazaj bys w ciaze nie zaszła hihiihi żart

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

ktoś mnie obgaduje bo mam pypcia na języku i boli

przyznac sie która to

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-02-23 o 17:15
Stary 2012-02-23, 17:23   #3206
modnisia86
Zadomowienie

Co sądzicie o imionach Milena i Marek ???
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:29   #3207
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

...ale jesteś twarda! No i jak nie chcesz kremówek, to daj choć jedną
kawka i kremoweczki juz czekają
Cytat:
ZUS Ci będzie płacił zasiłek macierzyński w tej samej kwocie, wiem bo mam taką sama sytuacje bo i ten sam zawód

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

z zazdrością to przeczytałam, mi się tak strasznie nie chce że szok,
a kremówki wprost kocham!!

Zapraszam juz gotowe dochodza do siebie w lodowce
Cytat:
A ja właśnie zjadła

Kobiet w ciąży posta nie obowiązuje

Ja kupuję Biorę różne, zależy co jest dostępne w kiosku na dworcu pkp. Mają tam egzemplarze starsze takie sprzed 2-3 miesięcy i są o połowę tańsze. A niektóre egzemplarze są za free
Czasami można w nich coś ciekawego przeczytać.

Macierzyński jest wypłacany z ZUSu więc nie ma obawy. Przysługuje Ci w normalnym wymiarze. I też jest płatny 100%.

Wow, mi jest ciężko się zmobilizować
ja musze kochana... 10kg na plusie robi swoje, chociaz wiem, ze to przez tarczyce nie przez obajadanie sie bo jem malo..ehh
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:30   #3208
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Milena mi się bardzo podoba. Marek wcale.
Z tymi imionami to juz tak jest co osoba to inny gust, wiec innymi sie nie sugeruj tylko sobą no i TZem ewentualnie

Synek

Stary 2012-02-23, 17:39   #3209
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ZUS Ci będzie płacił zasiłek macierzyński w tej samej kwocie, wiem bo mam taką sama sytuacje bo i ten sam zawód
Dzięki! Czego uczysz?

Cytat:

A do kiedy masz wybrać te przedmioty?
Nie napisała - myślę, że po weekendzie wypada odpisać.

Cytat:

Dziękuję
Wiedziałam, że ZUS wypłaca, ale nie miałam pojęcia, że 100%

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Dla mnie Milena tak, a Marek nie

Cytat:
kawka i kremoweczki juz czekają
Stary 2012-02-23, 17:41   #3210
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Zapraszam juz gotowe dochodza do siebie w lodowce
i to jeszcze z kawusia to dziś zjem Twoje a jutro zrobię swoje jak mi powiesz jak je robisz

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-02-23 o 21:58
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości