|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
|
|
#1352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałaś wątek mniej więcej? ile razy można powtarzać co to jest, co kilka stron to pyt się przewija....to zdaj znać czy będą efekty
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie róbcie problemu z tym CP. Skoro tak dużo osób o niego pyta co raz to, to może napiszcie o nim w 1poście tego wątku i będzie spokój. Nie będziecie musiały powtarzać się i będziecie odsyłać na 1stronę.. No chyba że już ktoś gdzieś napisał taką pigułkę o CP...
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wątpie![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Jest to Calcium Pantothenicum Calcium Pantothenicum bierze udział we wzroście organizmu, stymuluje regeneracje skóry, a także wzrost i regeneracje włosów i paznokci.Lek Calcium Pantothenicum stosowany jest profilaktycznie i leczniczo w satanach niedoboru kwasu pantotenowego w organizmie. Dawkowanie: Doustnie. Dorośli 150-600 mg dziennie w 2-3 dawkach, dzieci od 2 miesiąca do 3 roku życia 150 mg w 3 dawkach na dobę, dzieci starsze 200-400 mg w 2-4 dawkach na dobę. Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta. Do dostania w aptece, cena ok. 5-6 złotych za 50 tabletek.
Bo to JA jestem najważniejsza ! ! ! regeneruję włosy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko - 25 kg Edytowane przez the rock Czas edycji: 2012-02-23 o 12:48 |
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
the rock, pewnie i tak będą pytać ale chociaż nie będziecie się tak b.wkurzać że musicie się 'produkować' znowu... Ja np zaprzestałam czytanie tego wątku od miesiąca bo sesja itp i nie wiem o co chodzi z tym CP. Wiem że to caclium p.. coś tam ale nic więcej. A tyle napisałyście przez ten czas że mnie nie było że o matko
A póki byłam i czytałam to nic nie było wspominane o tym... (od 1 części tu nie jestem). Myślałam że coś w 1poście będzie ale nic... Bo ostatnio nauczyłam się że jak wchodzę na jakiś wątek to od razu na 1 str i pierwsze posty zamiast od razu na ostatnią..Więc niech ktoś napisze w 1poście w pigułce o tym CP i ew potem uzupełnicie o tym informacje i po problemie. edit. póki napisałam pościk, udało Ci się napisać. Dziękuję the rock Edytowane przez moniczka795 Czas edycji: 2012-02-23 o 12:57 |
|
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, właśnie przybiegłam się pochwalić
![]() Dziś pierwszy raz użyłam wosku z Waxa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...tment-wax.html i jak tak dalej pójdzie zostanie on moim KWC!!! Włosy nieobciązone, miękkie, sypkie, a przede wszystkim błyszczą jak nigdy. Ale gdyby jeszcze tego było mało po raz pierwszy nie mam odstających włosów na całej długości Zawsze miałam proste włosy, ale takie krótsze włoski odstawały na całej długości takie lekko wywinięte. Strasznie mnie to wkurzało, bo nie mogłam sobie z tym poradzić... a u taka niespodzianka!!!!Mam nadzieję, że już na zawsze tak zostanie!!!! |
|
|
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero zaczynam przygodę z Dbaniem o włosy, które zniszczone są licznym farbowaniem, katowaniem prostownicą i lokówką i mam jedno pytanie. Czy używacie codziennie olejków tzn. pn kokosowy, wt migdałowy, sr kokos itd. Tzn czy mogę codziennie używać na zmianę tych dwóch? I czy mogę je wcierać we włosy wieczorem, iść spać i rano umyć głowę?
Bo tego nie doczytałam. |
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do codziennego stosowania olejów to jak to woli chyba. Nie musisz dzień w dzień nakładać olejów i potem zmywać. Można kilka razy w tygodniu lub jak Ci wygodnie. Bo moim zdaniem codzienne mycie włosów to chyba nie jest dobry pomysł, przynajmniej moje włosy nie potrzebują codziennego mycia. Chyba że Twoje włosy potrzebują codziennego mycia.. |
|
|
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
No niestety muszę codziennie myć włosy.
Dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#1362 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- idę jutro podciąć włosy i zrobić grzywkę i startuję z posesyjną, wzmożoną pielęgnacją włosów
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Jantar Jantar i po Jantarze
To nic że teraz pisze że jest dostępny ale jak wrzucicie do koszyka i zfinalizujecie zamówienie to dostaniecie info że coś jest nie tak... |
|
|
|
#1364 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w marcu ruszam pełną pompa i atakuje moje włosy z kazdej strony bo w kwietniu mam przerwe od wszystkiego
|
|
|
#1365 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Znalazłam świetny sposób na moje przesuszone końce. Na noc mieszam balsam miodowy z Apteczki Babunie z żelem aloesowym i nakładam do na włosy. Zrobiłam tak już 3 razy. Włosy są nieobciążone, miękkie, nawet po umyciu takie grube i mięsiste Gdyby nie cieniowanie to bym ich nie podcinała już teraz, ale do połowy długości są gęste, jest ich dużo, a im dalej tym kitka coraz cieńsza
|
|
#1366 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, nawet gdyby stworzyć taką ściągę w pierwszym poście, to i tak nowe osoby wciąż będą zadawały te same pytania.
|
|
#1368 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
1 ze na podkarpanciu.. druga ,że sklep jest prawie pod moim domem Może zaraz sie przejde;pWczoraj mój Tż przez przypadek strącił olejek z alterry... butelka sie nie zbiła ,ale zakrętka No i nie wiem może on stać bez niej? Tzn nie straci swych własciwosci?
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
dorwałam w końcu krem na brodawki z rosmana , w cenie na dowidzenia ok 5zl, teraz sie zastanawiam jak go uzywac, czy dodawac do masek a może na koncówki??
jak wt stosujecie?? i czy na koncówki to nie sklei włosów, w kązdym bardz razie będe stosowac bo skład jest boski ![]() aha jestem po 2 uzyciach jantaru- wrazęnei b. pozytywne, tez mi odświeży włosy i ten zapach bardzo mi się podoba;D czekam na porost
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że na pierwszej stronie przede wszystkim powinna być informacja, o czytaniu składu tak kosmetyków, jak suplementów. Może wtedy nie byłoby zawodów spowodowanych kupnem odżywki proteinowej bez protein czy migren związanych z przedawkowaniem witamin. Mam wrażenie, że chcąc dobrze wiele osób nagminnie przesadza z suplementami, a 50-krotnie przekroczony limit witamin z grupy B nie spowoduje, że 50 razy szybciej urosną nam włosy, jedynie dostaniemy bólu głowy i drżenia mięśni. Tak popularny tutaj CP jest solą kwasu pantotenowego (wit B5), zresztą witamina B5 w większości suplementów występuje właśnie pod postacią CP. Ja łykam od niedawna Vitapil (swoja droga zaje***ty, polecam), który D-pantotenianu wapna posiada aż 1600% standardowej dziennej dawki, ma rownież drożdże, proteiny, biotynę, które wiele osób "dodatkowo" sobie aplikuje, celem ratunku dla włosów, a myslę, ze twórcy suplementu wiedzieli co robili, uzywając do jego produkcji takiej a nie innej dawki. Jak najbardziej jestem za zrobieniem jakiejś formy FAQu z lista polecanych i dobrych supelementów, ale również adnotacją, że wszystko z umiarem!
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#1371 | ||
|
Zadomowienie
|
kurde ja się nie mogę doczekać aż zaczne używac tego Jantara no!
![]() Dzis do odzywki dodałam mleczka kokosowego zobaczymy jak się sprawdzi
|
|
|
#1372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale przypadkiem nie boczna Grunwaldzkiej?
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy jest tu jakaś dziewczyna z Rzeszowa i właśnie kończy jej się olejek z alterry?
|
|
|
#1374 |
|
Przyczajenie
|
a ja właśnie dostałam wiadomość z dozu o odbiorze Jantara
od jutra wielkie testowanie
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupiłam dzisiaj ten nowy szampon Elseve Nutri-Gloss Cristal, bez silikonów itp.
Dla zainteresowanych przepisuję skład: Aqua/Water, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocomidopropyl Betaine, Sodium Chloride, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 17200/Red33, Cocamide Mea, Nacre Powder, Sodium Benzoate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxypropultrimonium Hydr4olyzed Wheat Protein, Sodium Hydroxide, Salicylic Acid, Limonene, Benzoic Acid, Linalool, Benzyl Alcohol, Synthetic Fluorphlogopite, Tinoxide, Alpha-Isomethyl Ionone, Acrylates Copolymer, Citric Acid, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragnance, (F.I.L. C 48860/1)
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu po poradę
Mam wrazenie, że moje włosy mimo że nie dbam o nie aż tak jak Wy (dopiero stopniowo wszystko wprowadzam) są mimo wszystko w lepszej kondycji ![]() I tak sobie pomyślałam , może dałoby się pomóc mojej Mamie jednak odpada na pewno mnóstwo zabiegów, bo "nie mam czasu" (faktycznie dużo pracuje), no i raczej tańsze środki, bo "tyle innych wydatków, dom na głowie" Mama nigdy nie lubiła się taplać w jakichś miksturach, same gotowce kupuje. Kiedyś miała gęste włosy, teraz nosi króciutkie, rzadkie i cienkie. Farbuje na rudości. No i codziennie stylizuje, suszarka i lakier do włosów. W sumie nie dziwię się, bo faktycznie bez tego fryzurę ma kiepściutką. Widziałam u niej jedwab Biosilku, nie wiem jak z częstotliwościa stosowania, bo do domu jeżdże rzadko. Na razie jej mówiłam, żeby go odstawiła, a kupiła CHI lub L'biotica wax. Szampony widziałam u niej różne, czasem Joanna Naturia, Isana rózowa (chyba z jedwabiem) częściej Garnier, Timotei. Często wybiera te regenerujące do zniszczonych włosów, więc chyba trochę jej zależy. Kiedyś jak używałam Radicala patrzeć na niego nie chciała, czysto ziołowe jej raczej nie przekonają. Zastanawiam się co jej poradzić, żeby nie zrazić, a żeby były efekty. Wiadomo, kobiecie blisko 50tki aż tak palma nie odbija na punkcie wyglądu jak nam i nie widzę jej jakoś kręcącej psikacze etc. Chciałabym żeby zmniejszyły się jej te prześwity, bo w końcu zostanie bez włosów ![]() Może pomożecie? Bo niby tyle sposobów tu widziałam, ale nie wiem jak to dopasować, co da efekty u niej, może na początek lepiej jej dobrać szampon i odżywkę d/s oraz jakiś psikacz? Bo nie wiem czy będzie robiła maski i wcierki... O oleju nie wspomnę. A może jak zobaczy pierwsze efekty to się bliżej zainteresuje sprawą. Czy w jej przypadku konieczne są silikony czy może lepiej odstawić? Myślałam o szamponie nie wiem jakim (może isana z jedwabiem?), ale odżywce Isana Babass (mimo że u mnie się nie sprawdza) + psikacz z gliss kura. Ale to chyba mega porcja silikonów, więc na tej samej zasadzie co wcześniej miała pielęgnację. Więc nijak jej nie pomogę. Proszę o sugestie. Chociaż nie wiem czy wystarczająco jasno napisałam o co chodzi |
|
|
|
#1377 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czytałam duzo postow, cały czas tu jestem ale o CP tu nie slyszalam..
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ona myje głowę przed wyjściem do pracy z rana, więc z tymi odżywkami może być różnie faktycznie. A to farbowanie z odżywką i na olej to po prostu nałożenie odżywki i oleju, a za chwilę farby? Chociaż najczęściej chodzi do fryzjera ale sama kiedyś mówiła, że ją ta farba przeraża, to może coś trafi do niej. A któreś konkretnie produkty polecacie? I lepiej jej szukać czegos z silikonami, samymi sls czy całkowicie naturalnych produktów? Wydaje mi się, że sama natura tu raczej nie pomoże, a domycie lakieru to też może być problem, nie wiem czy dobrze kombinuję. O oleju jej na razie nic nie będę mówić, bo kiedyś mi wyrzuciła rycynę, której używałam na rzęsy, bo mówiła, że wszystko tłuste a jak kiedyś miałam ochotę na domowe maseczki to mnie zgasiła mówiąc, że kupi mi gotową, tylko żebym bałaganu nie robiła dlatego nie widzę jej w kombinowaniu z tego typu rzeczami. Może kiedyś dojrzeje póki co zostaje metoda małych kroczków kiedyś diecie też się opierała, a potem się wkręciła, może teraz też dam radę ją nawrócić
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem życzliwa
![]() Wróciłam cala przemoczona leje u mnie jak z cebra![]() Co do włosków, to ostatnio zrobiłam psikadlo z dużą ilością dpantenolu (ok. 15 kropli) keratyny (ok. 30 kropli) i olejku ze słodich migdałów + oczywiście hydrolat. Psikam tym włoski na noc jak nie mam siły na olejowanie;( rano myje i są super nawilżone Wiosny chce
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

wątpie
A póki byłam i czytałam to nic nie było wspominane o tym... (od 1 części tu nie jestem). Myślałam że coś w 1poście będzie ale nic... Bo ostatnio nauczyłam się że jak wchodzę na jakiś wątek to od razu na 1 str i pierwsze posty zamiast od razu na ostatnią..

a jak kiedyś miałam ochotę na domowe maseczki to mnie zgasiła mówiąc, że kupi mi gotową, tylko żebym bałaganu nie robiła