Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 16:07   #4861
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie.
No i sie bardzo martwie teraz
Dwie wizyty temu polozna stwierdzila,ze synus jest za maly o 2cm(no i to przeklada sie na 2 tyg),potem urosl o 2 cm,czyli caly czas za maly,ale jeszcze nic zlego.A teraz znowu nic nie urosl przez 2 tyg i juz zrobil sie za maly o 4 cm(czyli chyba 4 tyg tez)
Jutro ide na Usg do szpitala.
Boje sie.
tylko spokojnie pojedziesz jutro na USG i sie wszystko okaże nie martw się na zapas

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:32   #4862
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

kolejna koszmarna noc znowu cierpię na bezsenność a było już tak dobrze

ja już po obiadku, TŻ wredny też wstał i zjadł a była karkóweczka w sosie z ziemniaczkami i kapusta kiszona taką miałam na nią ochotę
i chyba wszystką będę musiała zjeść sama bo TŻ nie lubi kiszonej kapuchy

zjadłam 4szt gumy mamby i ciągle mi się chce pić jak bym kaca miała

idę Was nadrabiać

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja tego typu rzeczy to tylko robione w domu nie zjadłabym takich kupnych
tak teraz też już będę robić, a te mam zamrożone od jakiegoś czasu kiedyś TŻ mi kupił - muszę opróżnić zamrażarke z tych wszystkich rzeczy.

A na naleśniki domowe mam ochote i to wielką

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:38   #4863
Mała!
Zakorzenienie

Gosia Nie martw się kochana Nosek do góry wszystko się na pewno wyjaśni na USG... to, że brzuszek nie rośnie nie oznacza, że maluszkowi czegoś brak... mi przez ponad m-c stał w miejscu a mały rośnie... więc myślę, że po takich pomiarach na OKO to nie można się w 100% sugerować USG nie daje żadnej gwarancji a co dopiero miarka cm.
Nie każdy maluszek rośnie w tym samy tempie i nie każdy mysi mieć 56cm... ważna jest waga maluszka, o której na pewno dowiesz się na USG! Będzie dobrze Ja zaciskam kciuki i czekam na relację

Jolka Ja też mam smaka na kiszoną kapustę mamciową! więc mamcia mi na jutro zrobi a co do mamby to jem od wczoraj...

Najgorsza ta moja zgaga nic mi nie pomaga!!! hihihi
renie nie działa...mleko nie działa... wszystko co zjem podrażnia mi przełyk i ciągle czuję w gardle pieczenie wrrr....

Ja właśnie umyłam i wypolerowałam wszystkie drzwi i parapety w domu i czuję się ok...zmachałam się bo od m-ca mój wysiłek to wstanie do kuchni lub WC! ale czuję się ok i nic się nie dzieje... macica tez nie wariuje...a w dodatku dziś zmniejszyłam dawkę leków!
zobaczymy...

Dziewczyny przepraszam z góry za taki opis ale chcę napisać, że ostatnio brałam luteinę dowcipnie i zawsze jakoś udawało mi się włożyć jedną z jednej str, a drugą a drugiej str szyjki pomimo że szyjka nie wystawała mocno to ją czułam ( chyba???)
no i dziś z ciekawości zrobiłam tak samo zobaczy c czy ją czuję delikatnie jak przy aplikacji tabletek... i dupa nie czułam jej, jakby się schowała...w dodatku jakoś tam miękko i ciasno było... i więcej mam śluzu...ciekawi mnie ile ma...a nie dowiem się już raczej:/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-02-23 o 16:42
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:49   #4864
karolca
Zakorzenienie

Hej
Ja już w domu po wizycie
KTG wyszło książkowo idealne, macica nieznacznie się obniżyła, szyjka zaczęła się skracać choć jest zamknięta i miękka.
Mała waży około 2700 g na dzień dzisiejszy.
Położna mi pokazała jak trzymać dziecko do przebieranie, przewijania i mycia, podpytałam po czym poznać że dziecko jest najedzone a po czym, że oszukuje

Tak więc czuję się lepiej z tą wiedzą i ze świadomością, że wszystko jest w porządku.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 16:51   #4865
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej
Ja już w domu po wizycie
KTG wyszło książkowo idealne, macica nieznacznie się obniżyła, szyjka zaczęła się skracać choć jest zamknięta i miękka.
Położna mi pokazała jak trzymać dziecko do przebieranie, przewijania i mycia, podpytałam po czym poznać że dziecko jest najedzone a po czym, że oszukuje

Tak więc czuję się lepiej z tą wiedzą i ze świadomością, że wszystko jest w porządku.
super! super! super!
Karolcia to podziel się z Nami tą wiedzą

Stary 2012-02-23, 17:10   #4866
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

aguśka- świetna sesja z Filipkiemcudny jest. a Ty pięknie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Aguska fajne foteczki Filipek jaki wesolutki zawsze na zdjeciach
dziekujemy
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Aguśka no Twój brzuszek to jest obniżony już wiem jak obniżone brzuszki wyglądają a Filipek mega słodziak (fotka z lizakiem wymiata!)
no juz troche czasu jest obnizony gdzies niecale 2 tyg wiec mysle ze jeszcze chwilke i bedzie trzeba rodzic.
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
My nie mamy wyjścia bo moi rodzice pracują, teściowa też. Tylko babcia męża w domu jest, ale bałabym się zostawić dziecko osobie starszej z nadciśnieniem, tymbardziej że mieszka na samej górze w wieżowcu, gdzie nie zawsze działa winda. Poza tym wolę oddać do żłobka i niech ma kontakt z dziećmi Mój chrześniak chodzi już 2 lata do żłobka i jest przeszczęśliwy i jego rodzice też i ja również do tego samego żłobka będę naszą córcię oddawać Akurat ten żłobek darzę zaufaniem a wyjścia innego nie mam. Gdybym miała płacić opiekunce to musiałabym jej oddawać całą swoją pensję, to już lepiej jakbym sama z pracy zrezygnowała. Ale ja do pracy chce wrócić jak najszybciej, bo bym chyba zgłupiała tyle czasu w domu siedzieć.
No tak, ja juz sie przekonalam jak to jest zostawiac dziecko babci i wiem jak to wszystko wyglada. Jeszcze wszystko zalezy od stopnia kumania wszystkiego i na szczescie tesciowa ma umysl swiezy ale juz np moja babcia ktora jest w jej wieku to juz nie bardzo. Niby ma podejscie do dzieci, ale np nie potrafi dopilnowac zeby dziecko zjadlo. I kiedys jeden dzien byl taki wyjatkowy ze nie mielismy z kim zostawic malego ja szlam na rano do pracy i maz tez. I Filip byl od rana do kiedy maz wrocil z pracy w usiusianej pieluszce bo ona nie wiedziala mimo iz jej pokazywalismy i na lalce miala wzor co i jak to jednak stwierdzila ze nie da rady i nie zmienila mu pieluchy i nie chcial deserku zjesc to sie poddala. I jak maz wrocil z pracy to sie za glowe chwycil a babcia mowila, ze nie chcial to mu nie dala po prostu
Dlatego taka opcja o ktorej Ty piszesz jest duzo lepsza, wiadomo ze ciezko dac malutkie dziecko do zlobka, ale co zrobic, poza tym zlobek tez ma wiele plusow.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
no no nie wychylaj się tam za bardzo bo wypadniesz i dopiero będzie numer

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
I jak im to wszystko tłumaczyłaś to słuchali i robili tak jak ich prosiłaś?
Boję się że jak coś powiem, wytłumaczę to i tak inni będą robic po swojemu "bo kiedyś się tak robiło i było dobrze, nic się nie działo, więc czemu teraz miałoby się coś dziac".. Tak jak swojej mamie nie miałabym oporów czegos tłumaczyc, to mam wrażenie że innym będzie mi w jakimś stopniu głupio..
Może trochę na wyrost się martwię, ale strasznie chciałabym uniknąc takich sytuacji, no i nie powiem - obawiam się że nikt ie będzie dośc ostrożny.. No ale muszę przestac tak myślec, zobaczę za 2 miesiące
Pamiętam własnie że teraz Twoja teściowa jest u swojej mamy, ciekawa jestem jak to będzie jak wróci, czy znowu będziesz miała przejścia.. Oby nie..
A Twój mąż ma rodzeństwo? i u nich też tak ingeruje w życie?
Wiesz roznie to bywalo. W kwestii mleczka np, to my im nalewalismy wody do butelki, odmierzalismy i mieli robic tak jak im kazalismy, tylko zagrzac wode i wymieszac i wiem ze tak robili. Jak ubrania zostawialam na spacer to np tesciu zawsze usluchal gorzej z tesciowa. Ona i tak jeszcze musiala przeanalizowac to co jej zostawialam. Ale wiesz jak szlam rano do pracy to tez nie wiedzialam jak to bedzie na dworze, wiec akurat w tym wzgledzie staralam sie jej zaufac ze dobrze go na dwor ubierze. To juz szczerze mowiac, wieksze mam do niej pod tym wzgledem zaufanie niz do meza, ktory wiecznie nie wie jak ubrac i ubierze albo zbyt lajtowo albo zbyt cieplo
Wiesz, na pewno jesli Twoi tesciowie beda mimo Twojego sprzeciwu robic po swojemu to trzeba zrobic z tym porzadek, ale mysle, ze tak nie bedzie, ze beda sie liczyc z Waszym zdaniem.
Maz ma brata mlodszego, ozenil sie ale mieszkaja dalej...20 minut na nogach wiec juz jej sie tam nie chce chodzic, poza tym oni nie maja dziecka, wiec to tez jest inna sytuacja.
Ale mysle, ze znaczenie tu ma to, ze do mnie ma po drodze.
Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Wyskakujace okienka to cos innego
Znalazłam cos takiego w twojej instrukcji:
Załaduj zawartość — Zdecyduj, czy w czasie przeglądania internetu chcesz pobierać zdjęcia i inne obiekty. Jeśli wybierzesz Tylko tekst, to aby później, podczas przeglądania pobierać zdjęcia lub inne obiekty, wybierz Opcje > Opcje
wyświetlania > Załaduj zdjęcia.

Wnioskuje z tego ze opcjach gdzie mialas te wyskakujace okeinka pownna byc tez opcja "Sposob wyswietlania" i tam wybierz "Tylko tekst".
Mam nadzieje ze to cos pomoze
Bardzo Ci dziekuje zaraz sobie to sprawdze
Cytat:
Ja po wizycie.
Dwie wizyty temu polozna stwierdzila,ze synus jest za maly o 2cm(no i to przeklada sie na 2 tyg),potem urosl o 2 cm,czyli caly czas za maly,ale jeszcze nic zlego.A teraz znowu nic nie urosl przez 2 tyg i juz zrobil sie za maly o 4 cm(czyli chyba 4 tyg tez)
Jutro ide na Usg do szpitala.
Boje sie.
Małgosiu nie znam sie na tych ich pomiarach tam, ale np u nas sie nie mierzy pod wzgledem dlugosci dzieci tylko mierzy obwody glowki, dlugosc kosci udowej dzieki czemu wychodzi waga. Ale wez pod uwage, ze skoro usg potrafi sie pomylic o 500 gr to wydaje mi sie, ze reka poloznej nie jest tak dokladna.
Ale nie wiem jak to sie u nich ma do tego czy to potem sie sprawdza?
Mimo wszystko staraj sie nie denerwowac na zapas.
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Hej
Ja już w domu po wizycie

czyli brzus troszke nizej jednak
super ze wszystko ok
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-23 o 17:00
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:13   #4867
emigra
Zakorzenienie

Hej, zaraz nadrobie co u Was, a tymczasem napisze jak po naszej wizycie...

No wiec Julia dalej glowka w dol, wazy 2918 g, wszystko w porzadku. Na ktg zero skurczy ... nawet pol no i nic sie nie rozwiera, nie zmiekcza, nie skraca, wiec gin stwierdzil zebym sie nastawila na najwczesniej polowe marca, jak nie dluzej, bo malej sie nie spieszy malo sie nie poplakalam jak mi to powiedzial, choc probowal pocieszyc ze zdarza sie ze z dnia na dzien sie zmienia ... Z wymiarow glowki mala odpowiada rowno 34 tygodniowi, co mnie martwi bo pojutrze zaczynamy 39 tydzien i z tego wymiaru mamy termin na 5 kwietnia Pytalam gina o zelazo czy powinnam brac ( hb mam 10,5) ale powiedzial ze lepiej nie bo natura to tak wymyslila ze w ciazy jest zelazo ponizej norm laboratoryjnych a tak naprawde jest po prostu bardziej rozcienczone czy jakos tak i ze nie musze brac, bo nie jest ze mna zle, a zelazo powoduje tez nieprzyjemne uboczne skutki - np z wc. Obojetnie ... Nastepna wizyta w przyszly piatek ... Mam duzo chodzic, najwiecej jak sie da to mooooooze cos rozruszam. No i dzisiaj polazilam z kolezanka po rynku, teraz ledwie zyje.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:20   #4868
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

No wiec Julia dalej glowka w dol, wazy 2918 g, wszystko w porzadku. Na ktg zero skurczy ... nawet pol no i nic sie nie rozwiera, nie zmiekcza, nie skraca, wiec gin stwierdzil zebym sie nastawila na najwczesniej polowe marca, jak nie dluzej, bo malej sie nie spieszy malo sie nie poplakalam jak mi to powiedzial, choc probowal pocieszyc ze zdarza sie ze z dnia na dzien sie zmienia ... Z wymiarow glowki mala odpowiada rowno 34 tygodniowi, co mnie martwi bo pojutrze zaczynamy 39 tydzien i z tego wymiaru mamy termin na 5 kwietnia Pytalam gina o zelazo czy powinnam brac ( hb mam 10,5) ale powiedzial ze lepiej nie bo natura to tak wymyslila ze w ciazy jest zelazo ponizej norm laboratoryjnych a tak naprawde jest po prostu bardziej rozcienczone czy jakos tak i ze nie musze brac, bo nie jest ze mna zle, a zelazo powoduje tez nieprzyjemne uboczne skutki - np z wc. Obojetnie ... Nastepna wizyta w przyszly piatek ... Mam duzo chodzic, najwiecej jak sie da to mooooooze cos rozruszam. No i dzisiaj polazilam z kolezanka po rynku, teraz ledwie zyje.

Emigra wymiarami się nie martw...coś musieli żle zmierzyć bo wagowo jest przecież OK.. ?? Ja tez ciągle te pomiary mam w głowie i weryfikuję potem w nerwach w domu...a tak naprawdę okaże się, że wszystko piękne i wymiarowe tego życzę sobie, Tobie i każdej mamusi a to, że on mówi połowa marca to se może mówić maluch sam wie kiedy wyjść i na to już wpływu nie ma nikt! trzeba cierpliwie czekać... no i zaciągnij męża hym hym... aby pomógł w wypędzaniu maluszka

Stary 2012-02-23, 17:25   #4869
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

Emigra wg mnie do terminu porodu nie powinnaś się martwić niczym bo akcja może zacząć się przecież w każdej chwili, a po to jest termin żeby do niego donosić ja wiem, że chciałoby się jak najwcześniej i że już ciężko, ale trzeba dać radę, a po terminie dopiero się martwić (choć też nie zawsze). Niestety nie wszystkim nam będzie dane urodzić przed czasem Najważniejsze, żeby Julka była zdrowa. A do 5 kwietnia to na pewno nie dotrwasz Wtedy ja rodzę i inne dziewczyny Ty masz kolejkę wcześniej

Karolca to super wieści

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:29   #4870
Nikii89
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilę ..zdaję relacje po wizycie.
Wszystko OK!!
Wiem że dużo nie napisałam , ale dzisiejsza wizyta to tylko kontrolne badanie.
Co do wyników to powiedział że jak źle wyjdą to mam od razu przyjść, a jak będą w porządku to następna wizyta 6.03.

Aaaa no i trochę ciśnienie wyższe niż zwykle... zwykle miałam 100/60 a dziś 120/65.
No i w ciągu miesiąca przytyłam tylko 1 kg
Stary 2012-02-23, 17:30   #4871
gkatarzynka
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Ja byłam dziś na badaniach... morfologia w porządku, tylko leukocyty trochę ponad normę, ale z moczem chyba coś nie tak, bo ciężar właściwy jakiś poniżej normy...ale okaże się w sobotę na wizycie - ciekawe co mi gin powie....
Po badaniach byłam na trochę w przedszkolu u moich zwiariowanych dzieciaków i nie chciały mnie wypuścic, ale jak obiecałam, że jeszcze w przyszłym tygodniu przyjdę (będę musiała donieść zwolnienie), to stwierdziły, że tak juz może być
Jak wróciłam z przedszkola, to zasnęłam na siedząco podczas zdejmowania zegarka i kolczyków -po pprostu padłam... i obudziłam się niedawno... a myślałam, że mogłabym wrócić do pracy, ale teraz mnie wszystko boli i brzuszek twardnieje Okazuje się, że moja gin jednak nie straszyła na darmo
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:37   #4872
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
koniakonia ma już swoje Malenstwo!!! Kaja przyszła na świat o 8.41, waży 4 kg i ma 57 cm długości!
Gratulacje

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-23, 17:37   #4873
Nikii89
Zakorzenienie

Dziewczyny chyba znalazłam prezent na urodziny do TŻ. Koleżanka zajmuje się fotografią i zastanawiam się nad sesją brzuszkową i aby mu potem dać te zdjęcia na urodziny. Co o tym myślicie??
Stary 2012-02-23, 17:38   #4874
gkatarzynka
Zadomowienie

Widzę, że pisałyście o teściowych... hehe ... współczuję Dziewczyny tych problemowych teściowych. Ja w sumie narzekać nie mogę, ale może to dlatego, że mamy 200km do siebie i jeździmy do domków rodzinnych ostatnio dość rzadko, a Oni jak przyjeżdżają to nie jest źle. Teściowa za wszelką cenę chce pomóc, ale raczej pyta jak to zrobić i nie narzuca swojego zdania
Dużo gorzej jest z moją mamą... Ona to ma czasem zadatki na teściową...moją... wszystko wie lepiej....
Pamiętam jak ostatnio rozmawiałyśmy, żebym nie kupowała ciuszków dla Malutkiej zapinanych na pleckach...a dziś do mnie dzwoni, że kupiła takie fajne pajacyki zapinane właśnie na pleckach i ja jej mówię, że sama nie tak dawno mówiła, że to niepraktyczne... to się zdziwiła, że Ona przecież nic takiego nie mówiła no cóż....
Stary 2012-02-23, 17:38   #4875
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba znalazłam prezent na urodziny do TŻ. Koleżanka zajmuje się fotografią i zastanawiam się nad sesją brzuszkową i aby mu potem dać te zdjęcia na urodziny. Co o tym myślicie??

Fajowo

Stary 2012-02-23, 17:38   #4876
aalegna
Wtajemniczenie

karolca to super że same dobre wieści po wizycie
emigra mi też termin z usg wychodził na wiele później na 23 marca a z miesiączki mam na 10 marca i jak mi gin mówiła że mały za mały to właśnie tym terminem z usg sie sugerowała no i niską wagą, ale nie mówiła że bedziemy czekać do tego 23 marca, u mnie jednak chyba nieco inna sytuacja bo szyjka zaczęła się skracać. Mam nadzieję że i u ciebie sie coś ruszy, trzymam kciuki
Stary 2012-02-23, 17:41   #4877
karolca
Zakorzenienie

Emigra, nie przejmuj się pomiarami, bo wg nich moje dziecko też jest znacznie mniejsze niż wiek ciąży. To przecież nic złego, są dzieci większe i są dzieci mniejsze.
Widzisz, na ostatniej wizycie lekarz też mi mówił, że mogę ciążę przenosić ale teraz mówi, że kto wie czy doczekam terminu

A jeśli chodzi o karmienie piersią i malych oszuścików lub wyzyskiwaczy cyca dla przyjemności.
Jak dziecko chce jeść i jest głodne, to jego ssanie jest mocne i głębokie. Jak chce tylko pocycać a nie ssać, to ssanie jest bardzo plytkie. Aby usypiającego przy piersi maluszka pobudzić do zjedzenia jeszcze trochę, bo np. usypia, wystarszy calym palcem pogłaskać po twarzy, policzku, pomasować żuchwę przy uszku albo pomasować pod brodą języczek. Jeśli dziecko jest głodne wtedy zassie pierś na nowo i doje to, czego mu brakuje. Jeśli to nie działa, wystarczy w kąciku ust przy brodawce wsunąć delikatnie swój palec. Jesli chce jeść, obudzi się się i zacznie ssać, jeśli jest najedzony, będzie spał dalej.
I nie nalezy od razu odkładac dziecka do łóżeczka tylko zmienić mu nieco pozycję (połozyć na siebie aby główka była wyżej niż reszta ciała) i potrzymać nawet z pół godziny aby miec pewność, że się nei uleje a dziecko zaśnie głębszym snem. Bo takie gwałtowne przebudzenie z pierwszej fazy snu nie jest korzystne dla maluszka, bo będzie się niepotrzebnie denerwował, bo nie do końca wie, co się stało.
To tak w skrócie, położna mi to wszystko pokazywała na lalce więc zawsze mi łatwiej zapamiętać.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:44   #4878
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Konia Gratuluje! Wspaniale że są już razem! a Kaja jaka duża dziewczynka

Mała ja w szpitalu zużyłam ok. 20-25 pieluszek. Takie maleństwo jeszcze nie robi niczego wielkiego, potem się rozkręca i 1 paczka chusteczek.

W załączniku dodam wam Ewe właśnie smacznie śpi.

Pozdrawiamy!
śliczności i córeczka i mamusia

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-23, 17:47   #4879
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Oj nie martw sie tym co uslyszalas. Wiesz, to i tak maluszki decyduja kiedy chca sie z nami spotkac A tymi wymiarami tez bym sie nie martwila. A jak tu chodzic jak juz sil brak...
Cytat:
Wszystko OK!!
Wiem że dużo nie napisałam , ale dzisiejsza wizyta to tylko kontrolne badanie.
Co do wyników to powiedział że jak źle wyjdą to mam od razu przyjść, a jak będą w porządku to następna wizyta 6.03.

Aaaa no i trochę ciśnienie wyższe niż zwykle... zwykle miałam 100/60 a dziś 120/65.
No i w ciągu miesiąca przytyłam tylko 1 kg
super wiesci
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Ja byłam dziś na badaniach... morfologia w porządku, tylko leukocyty trochę ponad normę, ale z moczem chyba coś nie tak, bo ciężar właściwy jakiś poniżej normy...ale okaże się w sobotę na wizycie - ciekawe co mi gin powie....
Po badaniach byłam na trochę w przedszkolu u moich zwiariowanych dzieciaków i nie chciały mnie wypuścic, ale jak obiecałam, że jeszcze w przyszłym tygodniu przyjdę (będę musiała donieść zwolnienie), to stwierdziły, że tak juz może być
Jak wróciłam z przedszkola, to zasnęłam na siedząco podczas zdejmowania zegarka i kolczyków -po pprostu padłam... i obudziłam się niedawno... a myślałam, że mogłabym wrócić do pracy, ale teraz mnie wszystko boli i brzuszek twardnieje Okazuje się, że moja gin jednak nie straszyła na darmo
to super ze badania ok!
SZYMONEK

Stary 2012-02-23, 17:48   #4880
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Aguśkaa ślicznie wyglądacie z Filipkiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-23, 17:49   #4881
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
super pomysl!
SZYMONEK

Stary 2012-02-23, 17:56   #4882
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
koniakonia ma już swoje Malenstwo!!! Kaja przyszła na świat o 8.41, waży 4 kg i ma 57 cm długości!
GRATULACJE dla kolejnej mamy

nowaken to witaj w klubie moja CC z tego samego powodu , a co do bioderek to warto kazdej dzidzi robic . Moja mala urodzila sie naturalnie i miala dysplasje. Z opowiesci poloznych wlasnie dziewczynki maja wieksze sklonnosi do takich przypadlosci

gkatarzynka to moja tesciowa mieszka 800 km od nas , jest spoko , bo na dwie jej corki i mnie to ja jestem najbardziej rozgarnieta jak to ona mowi.

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:56   #4883
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki...

Jolka jak ja Cie rozumiem z ta bezsennością...straszne to jest...

Ivonka Evcia jest sliczna

Konia super że Kajusia już jest na świecie...spora babeczka

Mravka to ciekawa sytuacja z Twoim tata i teściową fajnie jak im wyjdzie że będą mieli ta drugą osobę na stare lata bo w pewnym wieku już ciezko znaleźć drugą partnera.

Karolca, Nikki super że wszystko ok po wizytach.

Emigra ale corcia juz ładnie wazy a główką sie nie martw...może taka jej uroda że ma mniejszą..łatwiej wyjdzie jak juz przyjdzie czas

Aguska super fotki...Ty jak zawsze promienna a Filipek usmiechnięty..

A mój syncio od rana nękoli mamusię i tak sie przeciąga, że aż mnie dość mocno boli...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:57   #4884
Aguśkaa83
Zakorzenienie

MoniqW znalazlam to w ustawieniach to juz bede wiedziala, gdzie sie wylacza wyswietlanie zdjec Dziekuje Ci kochana
SZYMONEK

Stary 2012-02-23, 17:57   #4885
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Mieszkanie jest już gotowe (są wszystkie ściany, podłogi, pełna elektryka, gaz i woda... już tylko porządki i składanie mebelków). Wszystko wskazuje na to, że na 99% wyrobimy się w porę
Tyle z optymistycznych kwestii.
Z przykrych: kuzynka poroniła w 3 miesiącu i dziś odbędą się czynności pogrzebowe...
kolega spadł z konia i możliwe, że ma wylew podpajęczynówkowy...
dzisiejszej nocy obudził mnie pożar na parkingu - spłonęły doszczętnie 2 auta i w połowie 2 sąsiadujące. Nie wiem jakim cudem żaden nie eksplodował.
super ze mieszkanko gotowe teraz nic tylko mieszkac

o matko, dalsza czesc postu mnie przerazila
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
aaa... i chlebek juz gotowy...
:Slina: wyglada smakowicie
Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Mam wstydliwe pytanie. Miała któraś z was problem z hemoroidą? jak sie tego pozbyć?
Ja tez mam ten problem.. co prawda poki co jest maly, nie boli i nie dokucza az tak bardzo, ale wkurza mnie bo sprawie ze czuje sie tam ciagle brudna bede musiala sie w jakas masc zaopatrzyc
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
W załączniku dodam wam Ewe właśnie smacznie śpi.
matko nie moge sie na Was napatrzec, Ivonka piekne dziewczyny
Cytat:
Ja po wizycie.
Poczekaj rybka do usg, wtedy sie wszystko wyjasni, a ja trzymam za Was kciuki mocno mocno
Cytat:
Hej
Ja już w domu po wizycie
Super wiesci kochana
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Emigra wymiarami się nie martw...coś musieli żle zmierzyć bo wagowo jest przecież OK.. ?? [...]. no i zaciągnij męża hym hym... aby pomógł w wypędzaniu maluszka
no wagowo niby ok, tylko tydzien mniejsza wychodzi.

A maz nie chce... ma blokade brzuszkowa....
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Emigra wg mnie do terminu porodu nie powinnaś się martwić niczym bo akcja może zacząć się przecież w każdej chwili, a po to jest termin żeby do niego donosić ja wiem, że chciałoby się jak najwcześniej i że już ciężko, ale trzeba dać radę, a po terminie dopiero się martwić (choć też nie zawsze). Niestety nie wszystkim nam będzie dane urodzić przed czasem Najważniejsze, żeby Julka była zdrowa. A do 5 kwietnia to na pewno nie dotrwasz Wtedy ja rodzę i inne dziewczyny Ty masz kolejkę wcześniej
Wiem,.... ale zdolowal mnie fakt ze nie zapowiada sie na porod jeszcze... choc z jednej strony lepiej tak nizby mialo byc np male rozwarcie i prognozy szybszego porodu a byloby jak u Guci ze jeszcze bym 4 tygodnie z brzuszkiem paradowala...
Jest mi juz po prostu ciezko ... ech.
Cytat:
Wszystko OK!!

Cytat:
Cześć Dziewczyny
odpoczywaj
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-23, 17:57   #4886
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Świetny pomysł
Stary 2012-02-23, 17:58   #4887
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jolka, Flowerbombka dziekuje
SZYMONEK

Stary 2012-02-23, 18:01   #4888
emigra
Zakorzenienie

Konia gratuluje Ci kochana, niech coreczka rosnie zdrowo

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Wspolczuje Wam tesciowych ,.... moja mieszka 7 km od nas, widujemy sie raz w tyg w niedziele na obiad, czasami rzadziej bywa ze tesciowa jest do rany przyloz i mam ochote ja wycalowac normalnie a bywa ze daje popalic i niepotrzebnie sie wtraca, ale nie tak ekstremalnie jak Wasze ona probuje cos nam podpowiedziec a my i tak swoje zrobimy, a jak czasme przesadza to maz ja prostuje

My dzisiaj zjemy pizze na obiadek a w sumie na kolacje bo mezul chce na 19 zamowic z pieczonym lososiem i krewetkami i takim serkiem pysznym mniamci
A po lekarzu bylam z kolezanka na zakupach i pozniej w galerii na lodach i coli pyyycha bylo zjadlam dwie kulki lodow z truskawkami, grrr tego mi brakowalo
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-23, 18:04   #4889
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
GRATULACJE dla kolejnej mamy

nowaken to witaj w klubie moja CC z tego samego powodu , a co do bioderek to warto kazdej dzidzi robic . Moja mala urodzila sie naturalnie i miala dysplasje. Z opowiesci poloznych wlasnie dziewczynki maja wieksze sklonnosi do takich przypadlosci

gkatarzynka to moja tesciowa mieszka 800 km od nas , jest spoko , bo na dwie jej corki i mnie to ja jestem najbardziej rozgarnieta jak to ona mowi.
hehe... moja teściowa ma dwóch synów, których wychowała jak jedynaków (nie wiedziałam, że to możliwe, ale tak), no i zawsze chcieli mi córkę Kaśkę... i teraz mają za sprawą starszego syna... i rzeczywiście traktują mnie w podobny sposób więc jest dobrze
Stary 2012-02-23, 18:31   #4890
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Ja już w domu po wizycie
Cytat:
Cytat:
Wszystko OK!!
Cytat:
Cześć Dziewczyny
Ja byłam dziś na badaniach...
To super, ze wszystkie wizyty udane
Emigra, najwazniejsze ze z mala wszystko ok, a termin to moga Ci przesuwac, nie zmieni to faktu ze jestes w 39tc i nie dlugo urodzisz
gkatarzynka mile to jak dzieci czekaja na swoja Pania i tesknia za nia, az sie chce pracowac wtedy, musisz byc fajna opiekunka

Cytat:
Poczekaj rybka do usg, wtedy sie wszystko wyjasni, a ja trzymam za Was kciuki mocno mocno
rybka sie nie martwi, rybka pociesza

Ale wyszla mi pyszna pieczarkowa
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości