|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
kolejna koszmarna noc znowu cierpię na bezsenność a było już tak dobrze ![]() ja już po obiadku, TŻ wredny też wstał i zjadł a była karkóweczka w sosie z ziemniaczkami i kapusta kiszona taką miałam na nią ochotę i chyba wszystką będę musiała zjeść sama bo TŻ nie lubi kiszonej kapuchy ![]() zjadłam 4szt gumy mamby i ciągle mi się chce pić jak bym kaca miała ![]() idę Was nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
A na naleśniki domowe mam ochote i to wielką |
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia Nie martw się kochana Nosek do góry
wszystko się na pewno wyjaśni na USG... to, że brzuszek nie rośnie nie oznacza, że maluszkowi czegoś brak... mi przez ponad m-c stał w miejscu a mały rośnie... więc myślę, że po takich pomiarach na OKO to nie można się w 100% sugerować USG nie daje żadnej gwarancji a co dopiero miarka cm. Nie każdy maluszek rośnie w tym samy tempie i nie każdy mysi mieć 56cm... ważna jest waga maluszka, o której na pewno dowiesz się na USG! Będzie dobrze Ja zaciskam kciuki i czekam na relację ![]() Jolka Ja też mam smaka na kiszoną kapustę mamciową! więc mamcia mi na jutro zrobi a co do mamby to jem od wczoraj...![]() Najgorsza ta moja zgaga nic mi nie pomaga!!! hihihi renie nie działa...mleko nie działa... wszystko co zjem podrażnia mi przełyk i ciągle czuję w gardle pieczenie wrrr.... Ja właśnie umyłam i wypolerowałam wszystkie drzwi i parapety w domu i czuję się ok...zmachałam się bo od m-ca mój wysiłek to wstanie do kuchni lub WC! ale czuję się ok i nic się nie dzieje... macica tez nie wariuje...a w dodatku dziś zmniejszyłam dawkę leków! zobaczymy... Dziewczyny przepraszam z góry za taki opis ale chcę napisać, że ostatnio brałam luteinę dowcipnie i zawsze jakoś udawało mi się włożyć jedną z jednej str, a drugą a drugiej str szyjki pomimo że szyjka nie wystawała mocno to ją czułam ( chyba???) no i dziś z ciekawości zrobiłam tak samo zobaczy c czy ją czuję delikatnie jak przy aplikacji tabletek... i dupa nie czułam jej, jakby się schowała ...w dodatku jakoś tam miękko i ciasno było... i więcej mam śluzu...ciekawi mnie ile ma...a nie dowiem się już raczej:/
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-23 o 16:42 |
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja już w domu po wizycie KTG wyszło książkowo idealne, macica nieznacznie się obniżyła, szyjka zaczęła się skracać choć jest zamknięta i miękka. Mała waży około 2700 g na dzień dzisiejszy. Położna mi pokazała jak trzymać dziecko do przebieranie, przewijania i mycia, podpytałam po czym poznać że dziecko jest najedzone a po czym, że oszukuje ![]() Tak więc czuję się lepiej z tą wiedzą i ze świadomością, że wszystko jest w porządku.
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! super! super! Karolcia to podziel się z Nami tą wiedzą
|
|
#4866 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego taka opcja o ktorej Ty piszesz jest duzo lepsza, wiadomo ze ciezko dac malutkie dziecko do zlobka, ale co zrobic, poza tym zlobek tez ma wiele plusow. Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz, na pewno jesli Twoi tesciowie beda mimo Twojego sprzeciwu robic po swojemu to trzeba zrobic z tym porzadek, ale mysle, ze tak nie bedzie, ze beda sie liczyc z Waszym zdaniem. ![]() Maz ma brata mlodszego, ozenil sie ale mieszkaja dalej...20 minut na nogach wiec juz jej sie tam nie chce chodzic, poza tym oni nie maja dziecka, wiec to tez jest inna sytuacja. Ale mysle, ze znaczenie tu ma to, ze do mnie ma po drodze. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nie wiem jak to sie u nich ma do tego czy to potem sie sprawdza? Mimo wszystko staraj sie nie denerwowac na zapas. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
super ze wszystko ok
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-23 o 17:00 |
|||||||
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, zaraz nadrobie co u Was, a tymczasem napisze jak po naszej wizycie...
No wiec Julia dalej glowka w dol, wazy 2918 g, wszystko w porzadku. Na ktg zero skurczy ... nawet pol Pytalam gina o zelazo czy powinnam brac ( hb mam 10,5) ale powiedzial ze lepiej nie bo natura to tak wymyslila ze w ciazy jest zelazo ponizej norm laboratoryjnych a tak naprawde jest po prostu bardziej rozcienczone czy jakos tak i ze nie musze brac, bo nie jest ze mna zle, a zelazo powoduje tez nieprzyjemne uboczne skutki - np z wc. Obojetnie ... Nastepna wizyta w przyszly piatek ... Mam duzo chodzic, najwiecej jak sie da to mooooooze cos rozruszam. No i dzisiaj polazilam z kolezanka po rynku, teraz ledwie zyje.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emigra wymiarami się nie martw...coś musieli żle zmierzyć bo wagowo jest przecież OK.. ?? Ja tez ciągle te pomiary mam w głowie i weryfikuję potem w nerwach w domu...a tak naprawdę okaże się, że wszystko piękne i wymiarowe tego życzę sobie, Tobie i każdej mamusi a to, że on mówi połowa marca to se może mówić maluch sam wie kiedy wyjść i na to już wpływu nie ma nikt! trzeba cierpliwie czekać... no i zaciągnij męża hym hym... aby pomógł w wypędzaniu maluszka
|
|
#4869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo akcja może zacząć się przecież w każdej chwili, a po to jest termin żeby do niego donosić ja wiem, że chciałoby się jak najwcześniej i że już ciężko, ale trzeba dać radę, a po terminie dopiero się martwić (choć też nie zawsze). Niestety nie wszystkim nam będzie dane urodzić przed czasem Najważniejsze, żeby Julka była zdrowa. A do 5 kwietnia to na pewno nie dotrwasz Ty masz kolejkę wcześniej Karolca to super wieści
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę ..zdaję relacje po wizycie.
Wszystko OK!! Wiem że dużo nie napisałam , ale dzisiejsza wizyta to tylko kontrolne badanie. Co do wyników to powiedział że jak źle wyjdą to mam od razu przyjść, a jak będą w porządku to następna wizyta 6.03. Aaaa no i trochę ciśnienie wyższe niż zwykle... zwykle miałam 100/60 a dziś 120/65. No i w ciągu miesiąca przytyłam tylko 1 kg |
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Ja byłam dziś na badaniach... morfologia w porządku, tylko leukocyty trochę ponad normę, ale z moczem chyba coś nie tak, bo ciężar właściwy jakiś poniżej normy...ale okaże się w sobotę na wizycie - ciekawe co mi gin powie.... Po badaniach byłam na trochę w przedszkolu u moich zwiariowanych dzieciaków i nie chciały mnie wypuścic, ale jak obiecałam, że jeszcze w przyszłym tygodniu przyjdę (będę musiała donieść zwolnienie), to stwierdziły, że tak juz może być ![]() Jak wróciłam z przedszkola, to zasnęłam na siedząco Okazuje się, że moja gin jednak nie straszyła na darmo
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba znalazłam prezent na urodziny do TŻ. Koleżanka zajmuje się fotografią i zastanawiam się nad sesją brzuszkową i aby mu potem dać te zdjęcia na urodziny. Co o tym myślicie??
|
|
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że pisałyście o teściowych... hehe ... współczuję Dziewczyny tych problemowych teściowych. Ja w sumie narzekać nie mogę, ale może to dlatego, że mamy 200km do siebie i jeździmy do domków rodzinnych ostatnio dość rzadko, a Oni jak przyjeżdżają to nie jest źle. Teściowa za wszelką cenę chce pomóc, ale raczej pyta jak to zrobić i nie narzuca swojego zdania
Dużo gorzej jest z moją mamą... Ona to ma czasem zadatki na teściową...moją... wszystko wie lepiej.... Pamiętam jak ostatnio rozmawiałyśmy, żebym nie kupowała ciuszków dla Malutkiej zapinanych na pleckach...a dziś do mnie dzwoni, że kupiła takie fajne pajacyki zapinane właśnie na pleckach no cóż....
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajowo
|
|
#4876 |
|
Wtajemniczenie
|
karolca to super że same dobre wieści po wizycie
![]() emigra mi też termin z usg wychodził na wiele później na 23 marca a z miesiączki mam na 10 marca i jak mi gin mówiła że mały za mały to właśnie tym terminem z usg sie sugerowała no i niską wagą, ale nie mówiła że bedziemy czekać do tego 23 marca, u mnie jednak chyba nieco inna sytuacja bo szyjka zaczęła się skracać. Mam nadzieję że i u ciebie sie coś ruszy, trzymam kciuki ![]()
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, nie przejmuj się pomiarami, bo wg nich moje dziecko też jest znacznie mniejsze niż wiek ciąży. To przecież nic złego, są dzieci większe i są dzieci mniejsze.
Widzisz, na ostatniej wizycie lekarz też mi mówił, że mogę ciążę przenosić ale teraz mówi, że kto wie czy doczekam terminu ![]() A jeśli chodzi o karmienie piersią i malych oszuścików lub wyzyskiwaczy cyca dla przyjemności. Jak dziecko chce jeść i jest głodne, to jego ssanie jest mocne i głębokie. Jak chce tylko pocycać a nie ssać, to ssanie jest bardzo plytkie. Aby usypiającego przy piersi maluszka pobudzić do zjedzenia jeszcze trochę, bo np. usypia, wystarszy calym palcem pogłaskać po twarzy, policzku, pomasować żuchwę przy uszku albo pomasować pod brodą języczek. Jeśli dziecko jest głodne wtedy zassie pierś na nowo i doje to, czego mu brakuje. Jeśli to nie działa, wystarczy w kąciku ust przy brodawce wsunąć delikatnie swój palec. Jesli chce jeść, obudzi się się i zacznie ssać, jeśli jest najedzony, będzie spał dalej. I nie nalezy od razu odkładac dziecka do łóżeczka tylko zmienić mu nieco pozycję (połozyć na siebie aby główka była wyżej niż reszta ciała) i potrzymać nawet z pół godziny aby miec pewność, że się nei uleje a dziecko zaśnie głębszym snem. Bo takie gwałtowne przebudzenie z pierwszej fazy snu nie jest korzystne dla maluszka, bo będzie się niepotrzebnie denerwował, bo nie do końca wie, co się stało. To tak w skrócie, położna mi to wszystko pokazywała na lalce więc zawsze mi łatwiej zapamiętać.
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i córeczka i mamusia
|
|
|
|
|
#4879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tymi wymiarami tez bym sie nie martwila.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa ślicznie wyglądacie z Filipkiem
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE dla kolejnej mamy ![]() ![]() nowaken to witaj w klubie moja CC z tego samego powodu , a co do bioderek to warto kazdej dzidzi robic . Moja mala urodzila sie naturalnie i miala dysplasje. Z opowiesci poloznych wlasnie dziewczynki maja wieksze sklonnosi do takich przypadlosci gkatarzynka to moja tesciowa mieszka 800 km od nas , jest spoko , bo na dwie jej corki i mnie to ja jestem najbardziej rozgarnieta jak to ona mowi.
|
|
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
Jolka jak ja Cie rozumiem z ta bezsennością...straszne to jest... Ivonka Evcia jest sliczna Konia super że Kajusia już jest na świecie...spora babeczka Mravka to ciekawa sytuacja z Twoim tata i teściową fajnie jak im wyjdzie że będą mieli ta drugą osobę na stare lata bo w pewnym wieku już ciezko znaleźć drugą partnera.Karolca, Nikki super że wszystko ok po wizytach. Emigra ale corcia juz ładnie wazy a główką sie nie martw...może taka jej uroda że ma mniejszą..łatwiej wyjdzie jak juz przyjdzie czas Aguska super fotki...Ty jak zawsze promienna a Filipek usmiechnięty.. A mój syncio od rana nękoli mamusię i tak sie przeciąga, że aż mnie dość mocno boli... |
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
MoniqW znalazlam to w ustawieniach
Dziekuje Ci kochana
|
#4885 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, dalsza czesc postu mnie przerazila ![]() :Slina: wyglada smakowicie ![]() Cytat:
matko nie moge sie na Was napatrzec, Ivonka piekne dziewczyny Poczekaj rybka do usg, wtedy sie wszystko wyjasni, a ja trzymam za Was kciuki mocno mocno Cytat:
Cytat:
A maz nie chce... ma blokade brzuszkowa.... Cytat:
Jest mi juz po prostu ciezko ... ech. Cytat:
![]()
||||||
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka, Flowerbombka dziekuje
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Konia gratuluje Ci kochana, niech coreczka rosnie zdrowo
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Wspolczuje Wam tesciowych ,.... moja mieszka 7 km od nas, widujemy sie raz w tyg w niedziele na obiad, czasami rzadziej bywa ze tesciowa jest do rany przyloz i mam ochote ja wycalowac normalnie a bywa ze daje popalic i niepotrzebnie sie wtraca, ale nie tak ekstremalnie jak Wasze ona probuje cos nam podpowiedziec a my i tak swoje zrobimy, a jak czasme przesadza to maz ja prostuje My dzisiaj zjemy pizze na obiadek a w sumie na kolacje bo mezul chce na 19 zamowic z pieczonym lososiem i krewetkami i takim serkiem pysznym mniamci A po lekarzu bylam z kolezanka na zakupach i pozniej w galerii na lodach i coli pyyycha bylo zjadlam dwie kulki lodow z truskawkami, grrr tego mi brakowalo
|
|
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emigra, najwazniejsze ze z mala wszystko ok, a termin to moga Ci przesuwac, nie zmieni to faktu ze jestes w 39tc i nie dlugo urodzisz ![]() gkatarzynka mile to jak dzieci czekaja na swoja Pania i tesknia za nia, az sie chce pracowac wtedy, musisz byc fajna opiekunka ![]() Cytat:
![]() Ale wyszla mi pyszna pieczarkowa |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

a była karkóweczka w sosie z ziemniaczkami i kapusta kiszona taką miałam na nią ochotę

Ja zaciskam kciuki i czekam na relację
a co do mamby to jem od wczoraj...
super! super! super! 

Pytalam gina o zelazo czy powinnam brac ( hb mam 10,5) ale powiedzial ze lepiej nie bo natura to tak wymyslila ze w ciazy jest zelazo ponizej norm laboratoryjnych a tak naprawde jest po prostu bardziej rozcienczone czy jakos tak i ze nie musze brac, bo nie jest ze mna zle, a zelazo powoduje tez nieprzyjemne uboczne skutki - np z wc. Obojetnie ... Nastepna wizyta w przyszly piatek ... Mam duzo chodzic, najwiecej jak sie da to mooooooze cos rozruszam. No i dzisiaj polazilam z kolezanka po rynku, teraz ledwie zyje.

Okazuje się, że moja gin jednak nie straszyła na darmo

no cóż....