Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 18:40   #4891
monika_krk
Raczkowanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

hej dziewczyny, nie mam coś weny do pisania ale podczytuje...

Koniakonia wielkie gratulacje dla Ciebie i Kajusi

Ivonka Ewunia jest śliczna, wspaniale, że wam się tak układa i pisz w wolnej chwili, bo super się czyta takie optymistyczne wpisy
Stary 2012-02-23, 18:43   #4892
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
GRATULACJE dla kolejnej mamy

nowaken to witaj w klubie moja CC z tego samego powodu , a co do bioderek to warto kazdej dzidzi robic . Moja mala urodzila sie naturalnie i miala dysplasje. Z opowiesci poloznych wlasnie dziewczynki maja wieksze sklonnosi do takich przypadlosci
Każda dzidzia musi mieć zrobione USG bioderek ale te z położenia miednicowego są bardziej narażone nie chcę żebyś czasami odebrała że Cię straszę mi nikt nie powiedział że Antek może mieć zwichnięte więc jak sie dowiedziałam to był szok. Ale zaznaczam nie straszę tylko podpowiadam żeby sprawdzić

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:12   #4893
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Obiadek ugotowany, i już jestem po wizycie(u GP). O kazało się przy tym, że opuściłam 1 wizytę w szpitalu-miała być wczoraj...Nie wiem, jak mogłam nie zauważyć tego wpisu w karcie, ale tu na wszystko wysyłają listy, więc cierpliwie czekałam na list! Jutro będę więc dzwonić wyjaśniać i dadzą mi nowy termin, a w sobotę zaczynam już 38 tc

Z małą ok-serduszko bije, ustawiona główką w dół a w tej chwili właśnie ma czkawkę Gorzej z mamusią, bo przyplątały mi się hemoroidy Nie mam zaparć, ale siła grawitacji i nacisk główki dzidziola niestety zrobił swoje. W sumie dolegliwości zaczęły się kilka dni temu, i jedyne co to na razie powodują dyskomfort i trochę pobolewają...ale żadnego krwawienia ani nic nie mam na szczęście! Dostałam receptę na czopki i maść, więc mam nadzieję, że leki szybko się uporają, bo wiadomo, że zaraz poród, a w czasie porodu parcie.... Lekarka pocieszyła mnie, że to bardzo powszechne, i niestety wraca w kolejnych ciążach...hmmm

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

A jeśli chodzi o karmienie piersią i malych oszuścików lub wyzyskiwaczy cyca dla przyjemności.
Jak dziecko chce jeść i jest głodne, to jego ssanie jest mocne i głębokie. Jak chce tylko pocycać a nie ssać, to ssanie jest bardzo plytkie. Aby usypiającego przy piersi maluszka pobudzić do zjedzenia jeszcze trochę, bo np. usypia, wystarszy calym palcem pogłaskać po twarzy, policzku, pomasować żuchwę przy uszku albo pomasować pod brodą języczek. Jeśli dziecko jest głodne wtedy zassie pierś na nowo i doje to, czego mu brakuje. Jeśli to nie działa, wystarczy w kąciku ust przy brodawce wsunąć delikatnie swój palec. Jesli chce jeść, obudzi się się i zacznie ssać, jeśli jest najedzony, będzie spał dalej.
I nie nalezy od razu odkładac dziecka do łóżeczka tylko zmienić mu nieco pozycję (połozyć na siebie aby główka była wyżej niż reszta ciała) i potrzymać nawet z pół godziny aby miec pewność, że się nei uleje a dziecko zaśnie głębszym snem. Bo takie gwałtowne przebudzenie z pierwszej fazy snu nie jest korzystne dla maluszka, bo będzie się niepotrzebnie denerwował, bo nie do końca wie, co się stało.
To tak w skrócie, położna mi to wszystko pokazywała na lalce więc zawsze mi łatwiej zapamiętać.
Oooo, Karolca! Przyda się ta wiedza już wkrótce, fajnie że się podzieliłaś informacjami

Emigra, nie przejmuj się, gdyby było coś nie tak, pewnie by Ci powiedzieli, a na pewno te pomiary mają spory zakres błędu, i oni sobie zdają z tego sprawę-dla przykładu szacunkowa waga, która po porodzie dzidzi często okazuje się mocno nietrafiona! Poza tym pamiętam, jak w grudniu gin powiedział, że dzidzia za mała jak na ten tydz ciąży, a 3 tyg póżniej ważyła już idealnie...

Mała, na zgagę ponoć lepsze niż mleko jest picie kefiru i jedzenie migdałów-wypróbowałam ten duet i mi pomagało
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:17   #4894
Asika21
Rozeznanie

A ja znów do nadrobienia mam parę stron, bo coś dziś w rozjazdach jestem ciągłych

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:19   #4895
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Gosia Nie martw się kochana Nosek do góry wszystko się na pewno wyjaśni na USG...

Najgorsza ta moja zgaga nic mi nie pomaga!!! hihihi
renie nie działa...mleko nie działa... wszystko co zjem podrażnia mi przełyk i ciągle czuję w gardle pieczenie wrrr....
Dziekuje

Tez mam straszna zgage.Pije syrop Gaviscon.I jak dla mnie rewelacja,pol minutki i zgagi nie ma,ledwo zdaze polknac.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Małgosiu nie znam sie na tych ich pomiarach tam, ale np u nas sie nie mierzy pod wzgledem dlugosci dzieci tylko mierzy obwody glowki, dlugosc kosci udowej dzieki czemu wychodzi waga. Ale wez pod uwage, ze skoro usg potrafi sie pomylic o 500 gr to wydaje mi sie, ze reka poloznej nie jest tak dokladna.
Ale nie wiem jak to sie u nich ma do tego czy to potem sie sprawdza?
Mimo wszystko staraj sie nie denerwowac na zapas.
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

Dzieki kochana!
A co do zdjec to wygladasz super,taka promienna jestes.Filipek sliczny slodziaczek,a brzus jest juz nizej!

[QUOTE=emigra;32500207]

No wiec Julia dalej glowka w dol, wazy 2918 g, wszystko w porzadku. Na ktg zero skurczy ... nawet pol no i nic sie nie rozwiera, nie zmiekcza, nie skraca, wiec gin stwierdzil zebym sie nastawila na najwczesniej polowe marca, jak nie dluzej, bo malej sie nie spieszy malo sie nie poplakalam jak mi to powiedzial, choc probowal pocieszyc ze zdarza sie ze z dnia na dzien sie zmienia ... Z wymiarow glowki mala odpowiada rowno 34 tygodniowi, co mnie martwi bo pojutrze zaczynamy 39 tydzien /QUOTE]

To te pomiary tez dziwnie wyszly,ale na pocieszenie ci powiem,ze moja corka ma mala glowe,czapki zawsze kupowalam na mniejsze wiekowo dzieci,np w wieku 2 lat pamietam nosila czapke po kolezanki corce,ktora miala roczek...

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę ..zdaję relacje po wizycie.
Wszystko OK!!
za wizyte
Super,ze wszystko ok!
Stary 2012-02-23, 19:21   #4896
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja też czytam, ale weny do pisania nie mam

mam dziś tak opuchnięte paluchy, że rano w szoku byłam zgiąć ciężko mi było.

poza tym mały tak kopie jak by wyskoczyć chciał no i czasem czuję ból w podbrzuszu

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:45   #4897
karo_z
Rozeznanie

Witajcie!

ja wróciłam z wizyty i sr.
na wizycie się dowiedziałam że Piotruś waży już 2400! tydzień temu miałam też usg i ważył 2000g dość tak mu się urosło krążek trzyma dalej dość dobrze, ale podobno mam rozwarcie na 1 palec...choć niby szyjka się nie skraca, więc się mam nie przejmować...
oczywiście oszczędzać mam się dalej aż nie dojdę do bezpiecznego 36tygodnia.
no i mam pytanie... jadę jutro do tej Wisły z mężem...wiadomo że nie będę sobie robić pieszych wycieczek po górach raczej będzie to wyjście z auta i dojście do karczmy na obiadek uwielbiam takie jedzenie ale planowaliśmy pójść do gołębiewskiego na basen...ja bym się wyleżała w jaccuzi a mąż by tam szalał...tylko pytanie: czy ze względu na rozwarcie wizyta na basenie jest bezpieczna???
biorę profilaktycznie co drugi dzień globulki więc infekcja nie powinna się przypałętać, ale sama nie wiem...co Wy myślicie na ten temat??

a teraz idę Was nadrobić
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:48   #4898
tikki85
Zakorzenienie

Wpadłam żeby pogratulować nowego Dzidziusia . Od rana podglądam czy już się Kajunia urodziła

KONIAKONIA ogromne gratulacje!!!
Stary 2012-02-23, 19:48   #4899
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Pisala do mnie Konia

Ze lezy na razie plasko, nie moze sie podnosic, z dwoma dziewczynami tez po cc w pokoju. Czuje sie dobrze, ale jest bardzo glodna hihi bo wczoraj jadla o 18
Pisala, ze ma super opieke i zaraz po 20 dostanie Malutką do karmienia
Pozdrawia Was Wszystkie i dziekuje za gratulacje!!!

A ja czuje sie fatalnie....
Dzis mam dziwny tępy bol kregoslupa krzyzowego, mialam posprzatac lazienke ale nie mam sil.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Z małą ok-serduszko bije, ustawiona główką w dół a w tej chwili właśnie ma czkawkę Gorzej z mamusią, bo przyplątały mi się hemoroidy Nie mam zaparć, ale siła grawitacji i nacisk główki dzidziola niestety zrobił swoje. W sumie dolegliwości zaczęły się kilka dni temu, i jedyne co to na razie powodują dyskomfort i trochę pobolewają...ale żadnego krwawienia ani nic nie mam na szczęście! Dostałam receptę na czopki i maść, więc mam nadzieję, że leki szybko się uporają, bo wiadomo, że zaraz poród, a w czasie porodu parcie.... Lekarka pocieszyła mnie, że to bardzo powszechne, i niestety wraca w kolejnych ciążach...hmmm
Super ze wszystko dobrze z Małą
A żylaki:/ no niestety ja juz mam i na odbycie i na wargach sromowych i w pochwie daj spokoj
Na szczescie mnie nie bola, ale ten na odbycie czasem podkrwawia.
Poza tym na sama mysl o tych zylakach to mi zle
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-23 o 20:11
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:52   #4900
mag_99
Rozeznanie

a ja dziś w rozjazdach cały dzień, ale już nadrobiłam

konia ogromne gratulacje!!!

ivonka7 pięknie wyglądacie i tak promiennie

ja na swoją teściową nie mogę narzekać - super babka, nie dość, że aktywna zawodowo to praktycznie wychowuje 3 wnuczki od strony siostry TŻta - gotuje, sprząta, kąpie je... generalnie full serwis, pomaga nam jak może ale się z tym nie narzuca - a to zaprosi nas na obiad (i jeszcze załaduje wyprawkę na 2 dzień) a to pomoże coś załatwić - jak byłam na studiach to załatwiła mi pracę dorywczą na wakacje, a potem jeszcze moim znajomym, których nigdy nawet nie widziała, albo uparcie nam coś kupuje tylko to wygląda tak, że to my sobie wybieramy coś - kupujemy a ona jak zobaczy na to "o to mi się podoba to dostaniecie to ode mnie" i wciska TŻtowi kasę - naprawdę pozytywna babka
gorzej z teściem - bo on taki malkontent jest i czasami sama się dziwię, że ona z nim wytrzymuje
no ale mamo i tato też mi za bardzo nie przechodzi i mówię tak bezosobowo

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:53   #4901
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Witajcie!

na wizycie się dowiedziałam że Piotruś waży już 2400! tydzień temu miałam też usg i ważył 2000g dość tak mu się urosło krążek trzyma dalej dość dobrze, ale podobno mam rozwarcie na 1 palec...choć niby szyjka się nie skraca, więc się mam nie przejmować...
no i mam pytanie... jadę jutro do tej Wisły z mężem...wiadomo że nie będę sobie robić pieszych wycieczek po górach raczej będzie to wyjście z auta i dojście do karczmy na obiadek uwielbiam takie jedzenie ale planowaliśmy pójść do gołębiewskiego na basen...ja bym się wyleżała w jaccuzi a mąż by tam szalał...tylko pytanie: czy ze względu na rozwarcie wizyta na basenie jest bezpieczna???
biorę profilaktycznie co drugi dzień globulki więc infekcja nie powinna się przypałętać, ale sama nie wiem...co Wy myślicie na ten temat??

a teraz idę Was nadrobić
no no Piotrus ładnie rosnie jak na drożdzach
Czytalam wlasnie ze nam z krazkiem szyjka nie ma prawa sie skrocic, ale rozwarcie wlasnie moze postepowac.
Co do wyjazdu to moglas spytac lekarza o ten basen, chociaz wydaje mi sie, ze by odradzil....
I ja bym sie chyba bala: Po pierwsze z pwoodu rozwarcia, po drugie z powodu krazka, po trzecie: z powodu zwiekszonej podatnosci na infekcje przy krazku wlasnie.
Z checia tez bym sie wypluskala w takim basenie, ale sama musisz zdecydowac.
SZYMONEK

Stary 2012-02-23, 19:55   #4902
mag_99
Rozeznanie

a i w ogóle stwierdziłam, że jesteście bardzo grzeczne, bo ja już myślałam, że w południe nowy wątek będzie... a tu dalej nie ma

czy ktoś wymyślił jakiś tytuł?

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-23, 19:57   #4903
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a i w ogóle stwierdziłam, że jesteście bardzo grzeczne, bo ja już myślałam, że w południe nowy wątek będzie... a tu dalej nie ma

czy ktoś wymyślił jakiś tytuł?
marzec witamy na kolejne dzieci czekamy kreatywnie?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:04   #4904
Mała!
Zakorzenienie

Ja właśnie wyskoczyłam z wanny było miło ojj...smarowanie się = wyczyn olimpijski

Aguśka Podpatrzyłam twój brzusio faktycznie widać, że nisko juz wiem przynajmniej, ze mój jest wysoko za chwilkę dodam tam fotkę jakąś bom100lat nie dawałam... Filipek i Ty czysta słodycz...

Moja Psiapsiółka w 20 ty ma juz twardnienia nie mocne ale jednak... byłą u lekarza i wysłał ją do szpitala na kontrolę a tam, że szyjka troszkę za miękka i zostawili ją na obserwację i dodatkowe badania bidula mam nadzieję, że to wszystko to nic!!! i że nie powieli naszego losu!

A mnie ciekawość zżera jak ma się moja szyjka ... i dupa...muszę czekać aż poprostu coś się zacznie ale nie nastawiam się na wcześniejszy poród niż po 10 marca...Aga ty się ruszasz...wychodzisz z domu??

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:07   #4905
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
marzec witamy na kolejne dzieci czekamy kreatywnie?
bardzo

a i propozycja dla karolci może daje listę rozpakowanych mamuś w oddzielnym poście - będzie więcej miejsca, bo narzekałaś, że Ci znaków brakuje a teraz dojdą jakieś imiona i daty porodów

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-23, 20:08   #4906
aaagga
Raczkowanie

Emigra nie przejmuj sie kochana. Ja pewnie tez pozniej urodze. A jakby termin z ostatnich usg mial sie sprawdzic to bym urodzila 15 lutego. Swoja droga ciekawie co powie usg w poniedzialek ? Ze juz po porodzie?

Propozycja tytulu :
Prawie marzec! Jak czas leci! A na swiecie pierwsze dzieci.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:11   #4907
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Pisala do mnie Konia

Ze lezy na razie plasko, nie moze sie podnosic, z dwoma dziewczynami tez po cc w pokoju. Czuje sie dobrze, ale jest bardzo glodna hihi bo wczoraj jadla o 18
Pozdrawia Was Wszystkie!!!

Dzis mam dziwny tępy bol kregoslupa krzyzowego, mialam posprzatac lazienke ale nie mam sil.

Super ze wszystko dobrze z Małą
A żylaki:/ no niestety ja juz mam i na odbycie i na wargach sromowych i w pochwie daj spokoj
Na szczescie mnie nie bola, ale ten na odbycie czasem podkrwawia.
Poza tym na sama mysl o tych zylakach to mi zle
Super,ze u koni wszystko dobrze.
Szkoda,ze ty sie zle czujesz.
Mi sie zaczely zylaki na nogach,a teraz to stanie w ciazy przez 8 godz sprawy nie polepszylo.No,ale coz nie moze byc wszystko cacy.

Dalam aktualne zdjecia na maila
Stary 2012-02-23, 20:13   #4908
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
nowaken to witaj w klubie moja CC z tego samego powodu , a co do bioderek to warto kazdej dzidzi robic . Moja mala urodzila sie naturalnie i miala dysplasje. Z opowiesci poloznych wlasnie dziewczynki maja wieksze sklonnosi do takich przypadlosci
też o tym słyszałam, że to częście u dziewczynej występuje, a u chłopców podobno częściej kolka, ale nie wiem czy to prawda..

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
kciuki za wizyte!!
no myslalam,ze takie sytuacje nie zdarzaja sie naprawde

hmm wiesz Lenka, przyznam, ze chyba za wiele to do gadania nie mamy skoro zostalismy postawieni przed faktem dokonanym. Jest dziwnie, nie powiem. Dla mnie to nie jest do konca normalna sytuacja i o ile ciesze sie, że moj tata ma kogos na starosc, o tyle moze niekoniecznie chciałabym aby to była moja własna tesciowa . Nie chce zabrzmiec egoistycznie, ale to naprawde nie jest komfortowa sytuacja. Jest inaczej i juz nigdy nie bedzie tj kiedys- brak mi tego troche..a prawda jest taka, ze niezaleznie jak ta sytuacja sie zakonczy czy "beda zyli dlugo i szczesliwie" czy inaczej to już ogolnie nasze relacje poprostu ulegly zmianie.
Wlasnie sobie wyobrazam jak tlumacze dziecku te zawilą sytuacje.
rozumiem, że to właśnie specyficzna sytuacja i pewnie trudno się odnaleźc z niej, szczególnie Wam.. Na pewno fajnie by było jakbyście się wszyscy dogadywali, choc rozumiem, że czujesz jednak że coś minęło, coś się zmieniło.
Ważne żeby niczego nie zmieniac na siłę, my przecież też nie lubimy jak inni wtrącają się w nasze życie, myślę, że rodzice nasi też mają do tego prawo. Choc mi też ciężko zaakpcetowac niektóre sprawy w mojej rodzinie, to staram się nie myślec o tym, a koncentrowac na tym jak bym chciała by było u mnie, męża i córci.
Ale generalnie życie jest niesamowite przewrotne, nigdy nie wiadomo co się zdarzy i w jakiej sytuacji się znajdziemy.

gosiu nie martw się, tak jak pisała karolca są dzieciaczki większe i mniejsze, z natury
ale swoją drogą to niesamowite że te położne u was potrafią ocenic tak dokładnie długośc dziecka bez usg.. U nas nawet na usg nie podają długości na tym etapie ciąży..
Trzymam kciuki za USG!

Jolu, też miałam kiepską noc, obudziłam się ok. 3 i nie mogłam zasnac, tak się przewracałam z boku na bok ze 3 godziny.. I było mi potwornie niedobrze, jak w I trymestrze..;/

Ale dużo z Was miało dziś wizyty!

karolca super że ktg wyszło dobrze

emigra gratuluję udanej wizyty! Maluszek jeszcze chce troszkę posiedziec widocznie w Twoim brzusiu..

Nikki super że na wizycie ok też jestem niskociśnieniowcem, normalnie mam 90/60 czasem nawet 50, a w ciązy 120/80..

gkatarzynka ile tych leukocytów? A bakterie są? Sporo ostatnio z nas miało cosik w siuśkach, ale nie martw się jeśli nawet to na pewno uda się szybko wykurzyc
Stary 2012-02-23, 20:14   #4909
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Obiadek ugotowany, i już jestem po wizycie(u GP). O kazało się przy tym, że opuściłam 1 wizytę w szpitalu-miała być wczoraj...Nie wiem, jak mogłam nie zauważyć tego wpisu w karcie, ale tu na wszystko wysyłają listy, więc cierpliwie czekałam na list! Jutro będę więc dzwonić wyjaśniać i dadzą mi nowy termin, a w sobotę zaczynam już 38 tc

Super, ze z dzidzia wszystko ok
ewelajna a ogladal Ci ktos te hemoroidy? Bo ja sie poloznej nie pochwalilam, ze mam I nic nie stosuje, ale one chyba nie sa przeciwwskazaniem do rodzenia... Mialam czas, ze bardzo bolal i krwawil, ale teraz mam spokoj.
A po co masz wizyte w szpitalu?

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Witajcie!

a teraz idę Was nadrobić
Ciesze sie, ze wizyta udana
A co do jaccuzi to nie wiem co radzic, fajna sprawa, ale nie wiem jaki moze miec wplyw na Twoja szyjke, itp.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:15   #4910
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
bardzo

a i propozycja dla karolci może daje listę rozpakowanych mamuś w oddzielnym poście - będzie więcej miejsca, bo narzekałaś, że Ci znaków brakuje a teraz dojdą jakieś imiona i daty porodów
Tez mysle,ze tak by bylo dobrze.
Bo na innych watkach jakos ten problem ze znakami rozwiazuja chyba.
Bo jest i tp,data porodu,czy cc czy sn,wymiary dziecka,imie i linki do opisow porodu przy tym.
Ale ja sie nie znam na takich technicznych rzeczach.
Ale skoro tam idzie,to i u nas chyba te by szlo?
Stary 2012-02-23, 20:16   #4911
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja właśnie wyskoczyłam z wanny było miło ojj...smarowanie się = wyczyn olimpijski

Aguśka Podpatrzyłam twój brzusio faktycznie widać, że nisko juz wiem przynajmniej, ze mój jest wysoko za chwilkę dodam tam fotkę jakąś bom100lat nie dawałam... Filipek i Ty czysta słodycz...

Moja Psiapsiółka w 20 ty ma juz twardnienia nie mocne ale jednak... byłą u lekarza i wysłał ją do szpitala na kontrolę a tam, że szyjka troszkę za miękka i zostawili ją na obserwację i dodatkowe badania bidula mam nadzieję, że to wszystko to nic!!! i że nie powieli naszego losu!

A mnie ciekawość zżera jak ma się moja szyjka ... i dupa...muszę czekać aż poprostu coś się zacznie ale nie nastawiam się na wcześniejszy poród niż po 10 marca...Aga ty się ruszasz...wychodzisz z domu??
Wiesz Mała ze na dworze to nie bylam sto lat
Tylko przechodzilam z klatki do auta z auta do lekarza hihi
I zapomnialam wogole jak pachnie swieze powietrze
Teraz wlasciwie moglabym pojsc na spacer o ktorym marze ale ni emam sily
Jak mialam sile to nie moglam ;/
Tak mnie boli kregoslup, biodra ze chodzenie sprawia mi bol. Ale musze sie wybrac z mezem na randke na spacer
SZYMONEK

Stary 2012-02-23, 20:16   #4912
lena_mi
Zakorzenienie

ewelajna gratuluję udanej wizyty!
i jeszcze karo_z dla Ciebie też brawa
ale się dziś zgadałyście wszystkie z tymi wizytami

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-23 o 20:22
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:18   #4913
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

gosia ślicznie wyglądasz i jaka Ty szczuplutka, super brzuszek

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-23, 20:20   #4914
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Pisala do mnie Konia

Pozdrawia Was Wszystkie i dziekuje za gratulacje!!!

Biedna konia, pewnie by jakiegoś schaboszczaka wszamała
Ale super, że już Kajulę ma i karmi i może ją przutulac..

Aguśka współczuję bólu
Stary 2012-02-23, 20:21   #4915
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

gkatarzynka ile tych leukocytów? A bakterie są? Sporo ostatnio z nas miało cosik w siuśkach, ale nie martw się jeśli nawet to na pewno uda się szybko wykurzyc
leukocytów 11,7, a norma u mnie podana od 4 do 10, ale ostatnio gin się tym nie przejęła, bo takie leukocyty mam w zasadzie od początku ciąży
a bakterie w moczu d. liczne...a biorę macmiror i betadynę....
a ciężar moczu mam 1,013, a norma zaczyna się od 1,015
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:21   #4916
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a ja zjadłam jogurt z płatkami i kawałek ciasta drożdżowego i zmykam się kąpać :P

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-23, 20:26   #4917
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
leukocytów 11,7, a norma u mnie podana od 4 do 10, ale ostatnio gin się tym nie przejęła, bo takie leukocyty mam w zasadzie od początku ciąży
a bakterie w moczu d. liczne...a biorę macmiror i betadynę....
a ciężar moczu mam 1,013, a norma zaczyna się od 1,015
tak, podobno do 10 norma, ale jak ja miałam 10 to nic lekarz nie powiedział. Dopiero jak doszły bakterie to dostałam leki, ale po 2 tygodniach po bakteriach ani śladu
Myślę, że ten ciężar to nie taki zły, no ale podpytaj lekarza koniecznie, powodzonka, na pewno będzie ok

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

A mi jest znów aż wstyd, bo znowu dziś beczałam, już mam dośc, bo ostatnio bardzo często mi się to zdarza, i nie mogę zapanowac nad tym..;/ powody są naprawdę błahe i normalnie nie poznaję siebie..
aż mi głupio szczególnie szkoda mi męża..;/
Stary 2012-02-23, 20:40   #4918
Mała!
Zakorzenienie

Gosia śliczny brzusio służy Ci ciąża

Też dodałam fotki...myślę, że to już ostatnie jakie dodaję z brzuszkiem...bo do porodu niedaleko...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:46   #4919
lena_mi
Zakorzenienie

gosia, Mała - śliczne macie brzuszki! pięknie wyglądacie!
Stary 2012-02-23, 20:48   #4920
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Hej, zaraz nadrobie co u Was, a tymczasem napisze jak po naszej wizycie...

No wiec Julia dalej glowka w dol, wazy 2918 g, wszystko w porzadku. Na ktg zero skurczy ... nawet pol no i nic sie nie rozwiera, nie zmiekcza, nie skraca, wiec gin stwierdzil zebym sie nastawila na najwczesniej polowe marca, jak nie dluzej, bo malej sie nie spieszy malo sie nie poplakalam jak mi to powiedzial, choc probowal pocieszyc ze zdarza sie ze z dnia na dzien sie zmienia ... Z wymiarow glowki mala odpowiada rowno 34 tygodniowi, co mnie martwi bo pojutrze zaczynamy 39 tydzien i z tego wymiaru mamy termin na 5 kwietnia Pytalam gina o zelazo czy powinnam brac ( hb mam 10,5) ale powiedzial ze lepiej nie bo natura to tak wymyslila ze w ciazy jest zelazo ponizej norm laboratoryjnych a tak naprawde jest po prostu bardziej rozcienczone czy jakos tak i ze nie musze brac, bo nie jest ze mna zle, a zelazo powoduje tez nieprzyjemne uboczne skutki - np z wc. Obojetnie ... Nastepna wizyta w przyszly piatek ... Mam duzo chodzic, najwiecej jak sie da to mooooooze cos rozruszam. No i dzisiaj polazilam z kolezanka po rynku, teraz ledwie zyje.
kochana, nic sie nie martw... ja z Sandra nie mialam zadnych skurczy na ktg az do dnia porodu... ale jak juz sie rozkrecilo, to sie dzialo

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Propozycja tytulu :
Prawie marzec! Jak czas leci! A na swiecie pierwsze dzieci.
bardzo mi sie podoba

A ja nie moge sie skupic na niczym... znow dorwaly mnie czeste skurcze, troche mi przy nich slabo, niedobrze i w glowie kreci... i czuje nacisk na wszystko... podbrzucze, pachwiny, ciagnie z krzyza, cisnie na baczka ... mam powoli dosc tych sesji skurczowych... niech to sie w koncu rozkreci na dobre, albo da mi spokoj do samego porodu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości