|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
hej dziewczyny, nie mam coś weny do pisania
ale podczytuje...Koniakonia wielkie gratulacje dla Ciebie i Kajusi Ivonka Ewunia jest śliczna, wspaniale, że wam się tak układa i pisz w wolnej chwili, bo super się czyta takie optymistyczne wpisy
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcę żebyś czasami odebrała że Cię straszę mi nikt nie powiedział że Antek może mieć zwichnięte więc jak sie dowiedziałam to był szok. Ale zaznaczam nie straszę tylko podpowiadam żeby sprawdzić
|
|
|
|
|
#4893 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Obiadek ugotowany, i już jestem po wizycie(u GP). O kazało się przy tym, że opuściłam 1 wizytę w szpitalu-miała być wczoraj...Nie wiem, jak mogłam nie zauważyć tego wpisu w karcie, ale tu na wszystko wysyłają listy, więc cierpliwie czekałam na list!
![]() Z małą ok-serduszko bije, ustawiona główką w dół a w tej chwili właśnie ma czkawkę Gorzej z mamusią, bo przyplątały mi się hemoroidy Nie mam zaparć, ale siła grawitacji i nacisk główki dzidziola niestety zrobił swoje. W sumie dolegliwości zaczęły się kilka dni temu, i jedyne co to na razie powodują dyskomfort i trochę pobolewają...ale żadnego krwawienia ani nic nie mam na szczęście! Dostałam receptę na czopki i maść, więc mam nadzieję, że leki szybko się uporają, bo wiadomo, że zaraz poród, a w czasie porodu parcie.... Lekarka pocieszyła mnie, że to bardzo powszechne, i niestety wraca w kolejnych ciążach...hmmmCytat:
![]() Emigra, nie przejmuj się, gdyby było coś nie tak, pewnie by Ci powiedzieli, a na pewno te pomiary mają spory zakres błędu, i oni sobie zdają z tego sprawę-dla przykładu szacunkowa waga, która po porodzie dzidzi często okazuje się mocno nietrafiona! Poza tym pamiętam, jak w grudniu gin powiedział, że dzidzia za mała jak na ten tydz ciąży, a 3 tyg póżniej ważyła już idealnie... Mała, na zgagę ponoć lepsze niż mleko jest picie kefiru i jedzenie migdałów-wypróbowałam ten duet i mi pomagało
|
|
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
A ja znów do nadrobienia mam parę stron, bo coś dziś w rozjazdach jestem ciągłych
|
|
|
|
#4895 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tez mam straszna zgage.Pije syrop Gaviscon.I jak dla mnie rewelacja,pol minutki i zgagi nie ma,ledwo zdaze polknac. Cytat:
A co do zdjec to wygladasz super,taka promienna jestes.Filipek sliczny slodziaczek,a brzus jest juz nizej! [QUOTE=emigra;32500207] No wiec Julia dalej glowka w dol, wazy 2918 g, wszystko w porzadku. Na ktg zero skurczy ... nawet pol To te pomiary tez dziwnie wyszly,ale na pocieszenie ci powiem,ze moja corka ma mala glowe,czapki zawsze kupowalam na mniejsze wiekowo dzieci,np w wieku 2 lat pamietam nosila czapke po kolezanki corce,ktora miala roczek... za wizyteSuper,ze wszystko ok!
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
ja też czytam, ale weny do pisania nie mam
![]() mam dziś tak opuchnięte paluchy, że rano w szoku byłam zgiąć ciężko mi było. poza tym mały tak kopie jak by wyskoczyć chciał no i czasem czuję ból w podbrzuszu
|
|
|
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
ja wróciłam z wizyty i sr. na wizycie się dowiedziałam że Piotruś waży już 2400! tydzień temu miałam też usg i ważył 2000g dość tak mu się urosło krążek trzyma dalej dość dobrze, ale podobno mam rozwarcie na 1 palec...choć niby szyjka się nie skraca, więc się mam nie przejmować...oczywiście oszczędzać mam się dalej aż nie dojdę do bezpiecznego 36tygodnia. no i mam pytanie... jadę jutro do tej Wisły z mężem...wiadomo że nie będę sobie robić pieszych wycieczek po górach raczej będzie to wyjście z auta i dojście do karczmy na obiadek uwielbiam takie jedzenie ale planowaliśmy pójść do gołębiewskiego na basen...ja bym się wyleżała w jaccuzi a mąż by tam szalał...tylko pytanie: czy ze względu na rozwarcie wizyta na basenie jest bezpieczna??? biorę profilaktycznie co drugi dzień globulki więc infekcja nie powinna się przypałętać, ale sama nie wiem...co Wy myślicie na ten temat?? a teraz idę Was nadrobić
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam żeby pogratulować nowego Dzidziusia
. Od rana podglądam czy już się Kajunia urodziła ![]() KONIAKONIA ogromne gratulacje!!! |
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Pisala do mnie Konia
![]() Ze lezy na razie plasko, nie moze sie podnosic, z dwoma dziewczynami tez po cc w pokoju. Czuje sie dobrze, ale jest bardzo glodna hihi bo wczoraj jadla o 18 ![]() Pisala, ze ma super opieke i zaraz po 20 dostanie Malutką do karmienia ![]() Pozdrawia Was Wszystkie i dziekuje za gratulacje!!! ![]() A ja czuje sie fatalnie.... Dzis mam dziwny tępy bol kregoslupa krzyzowego, mialam posprzatac lazienke ale nie mam sil. ![]() Cytat:
![]() A żylaki:/ no niestety ja juz mam i na odbycie i na wargach sromowych i w pochwie daj spokoj ![]() Na szczescie mnie nie bola, ale ten na odbycie czasem podkrwawia. Poza tym na sama mysl o tych zylakach to mi zle
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-23 o 20:11 |
|
|
|
|
#4900 |
|
Rozeznanie
|
a ja dziś w rozjazdach cały dzień, ale już nadrobiłam
konia ogromne gratulacje!!! ivonka7 pięknie wyglądacie i tak promiennie ![]() ja na swoją teściową nie mogę narzekać - super babka, nie dość, że aktywna zawodowo to praktycznie wychowuje 3 wnuczki od strony siostry TŻta - gotuje, sprząta, kąpie je... generalnie full serwis, pomaga nam jak może ale się z tym nie narzuca - a to zaprosi nas na obiad (i jeszcze załaduje wyprawkę na 2 dzień) a to pomoże coś załatwić - jak byłam na studiach to załatwiła mi pracę dorywczą na wakacje, a potem jeszcze moim znajomym, których nigdy nawet nie widziała, albo uparcie nam coś kupuje tylko to wygląda tak, że to my sobie wybieramy coś - kupujemy a ona jak zobaczy na to "o to mi się podoba to dostaniecie to ode mnie" i wciska TŻtowi kasę - naprawdę pozytywna babka gorzej z teściem - bo on taki malkontent jest i czasami sama się dziwię, że ona z nim wytrzymuje ![]() no ale mamo i tato też mi za bardzo nie przechodzi i mówię tak bezosobowo |
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytalam wlasnie ze nam z krazkiem szyjka nie ma prawa sie skrocic, ale rozwarcie wlasnie moze postepowac. Co do wyjazdu to moglas spytac lekarza o ten basen, chociaz wydaje mi sie, ze by odradzil.... ![]() I ja bym sie chyba bala: Po pierwsze z pwoodu rozwarcia, po drugie z powodu krazka, po trzecie: z powodu zwiekszonej podatnosci na infekcje przy krazku wlasnie. Z checia tez bym sie wypluskala w takim basenie, ale sama musisz zdecydowac.
|
|
#4902 |
|
Rozeznanie
|
a i w ogóle stwierdziłam, że jesteście bardzo grzeczne, bo ja już myślałam, że w południe nowy wątek będzie... a tu dalej nie ma
czy ktoś wymyślił jakiś tytuł? |
|
|
|
#4903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kreatywnie?
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wyskoczyłam z wanny
było miło ojj...smarowanie się = wyczyn olimpijski Aguśka Podpatrzyłam twój brzusio faktycznie widać, że nisko juz wiem przynajmniej, ze mój jest wysoko za chwilkę dodam tam fotkę jakąś bom100lat nie dawałam... Filipek i Ty czysta słodycz...Moja Psiapsiółka w 20 ty ma juz twardnienia nie mocne ale jednak... byłą u lekarza i wysłał ją do szpitala na kontrolę a tam, że szyjka troszkę za miękka i zostawili ją na obserwację i dodatkowe badania bidula mam nadzieję, że to wszystko to nic!!! i że nie powieli naszego losu!A mnie ciekawość zżera jak ma się moja szyjka ... i dupa...muszę czekać aż poprostu coś się zacznie ale nie nastawiam się na wcześniejszy poród niż po 10 marca...Aga ty się ruszasz...wychodzisz z domu??
|
#4905 |
|
Rozeznanie
|
bardzo
a i propozycja dla karolci może daje listę rozpakowanych mamuś w oddzielnym poście - będzie więcej miejsca, bo narzekałaś, że Ci znaków brakuje a teraz dojdą jakieś imiona i daty porodów
|
|
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
Emigra nie przejmuj sie kochana. Ja pewnie tez pozniej urodze. A jakby termin z ostatnich usg mial sie sprawdzic to bym urodzila 15 lutego. Swoja droga ciekawie co powie usg w poniedzialek ? Ze juz po porodzie?
Propozycja tytulu : Prawie marzec! Jak czas leci! A na swiecie pierwsze dzieci.
|
#4907 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Szkoda,ze ty sie zle czujesz. Mi sie zaczely zylaki na nogach,a teraz to stanie w ciazy przez 8 godz sprawy nie polepszylo.No,ale coz nie moze byc wszystko cacy. Dalam aktualne zdjecia na maila
|
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Ważne żeby niczego nie zmieniac na siłę, my przecież też nie lubimy jak inni wtrącają się w nasze życie, myślę, że rodzice nasi też mają do tego prawo. Choc mi też ciężko zaakpcetowac niektóre sprawy w mojej rodzinie, to staram się nie myślec o tym, a koncentrowac na tym jak bym chciała by było u mnie, męża i córci. Ale generalnie życie jest niesamowite przewrotne, nigdy nie wiadomo co się zdarzy i w jakiej sytuacji się znajdziemy. gosiu nie martw się, tak jak pisała karolca są dzieciaczki większe i mniejsze, z natury ale swoją drogą to niesamowite że te położne u was potrafią ocenic tak dokładnie długośc dziecka bez usg.. U nas nawet na usg nie podają długości na tym etapie ciąży.. Trzymam kciuki za USG! ![]() Jolu, też miałam kiepską noc, obudziłam się ok. 3 i nie mogłam zasnac, tak się przewracałam z boku na bok ze 3 godziny.. I było mi potwornie niedobrze, jak w I trymestrze..;/ Ale dużo z Was miało dziś wizyty! ![]() karolca super że ktg wyszło dobrze ![]() emigra gratuluję udanej wizyty! Maluszek jeszcze chce troszkę posiedziec widocznie w Twoim brzusiu..![]() Nikki super że na wizycie ok też jestem niskociśnieniowcem, normalnie mam 90/60 czasem nawet 50, a w ciązy 120/80..![]() gkatarzynka ile tych leukocytów? A bakterie są? Sporo ostatnio z nas miało cosik w siuśkach, ale nie martw się jeśli nawet to na pewno uda się szybko wykurzyc
|
||
|
|
|
#4909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewelajna a ogladal Ci ktos te hemoroidy? Bo ja sie poloznej nie pochwalilam, ze mam I nic nie stosuje, ale one chyba nie sa przeciwwskazaniem do rodzenia... Mialam czas, ze bardzo bolal i krwawil, ale teraz mam spokoj.A po co masz wizyte w szpitalu? Cytat:
![]() A co do jaccuzi to nie wiem co radzic, fajna sprawa, ale nie wiem jaki moze miec wplyw na Twoja szyjke, itp.
|
||
|
|
|
#4910 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bo na innych watkach jakos ten problem ze znakami rozwiazuja chyba. Bo jest i tp,data porodu,czy cc czy sn,wymiary dziecka,imie i linki do opisow porodu przy tym. Ale ja sie nie znam na takich technicznych rzeczach. Ale skoro tam idzie,to i u nas chyba te by szlo?
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko przechodzilam z klatki do auta z auta do lekarza hihi I zapomnialam wogole jak pachnie swieze powietrze Teraz wlasciwie moglabym pojsc na spacer o ktorym marze ale ni emam sily ![]() Jak mialam sile to nie moglam ;/ Tak mnie boli kregoslup, biodra ze chodzenie sprawia mi bol. Ale musze sie wybrac z mezem na randke na spacer
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna gratuluję udanej wizyty!![]() i jeszcze karo_z dla Ciebie też brawa![]() ale się dziś zgadałyście wszystkie z tymi wizytami
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-23 o 20:22 |
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna konia, pewnie by jakiegoś schaboszczaka wszamała![]() Ale super, że już Kajulę ma i karmi i może ją przutulac.. Aguśka współczuję bólu
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a bakterie w moczu d. liczne...a biorę macmiror i betadynę.... a ciężar moczu mam 1,013, a norma zaczyna się od 1,015 |
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zjadłam jogurt z płatkami i kawałek ciasta drożdżowego i zmykam się kąpać :P
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że ten ciężar to nie taki zły, no ale podpytaj lekarza koniecznie, powodzonka, na pewno będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- A mi jest znów aż wstyd, bo znowu dziś beczałam, już mam dośc, bo ostatnio bardzo często mi się to zdarza, i nie mogę zapanowac nad tym..;/ powody są naprawdę błahe i normalnie nie poznaję siebie.. aż mi głupio |
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia śliczny brzusio
służy Ci ciąża![]() Też dodałam fotki...myślę, że to już ostatnie jakie dodaję z brzuszkiem...bo do porodu niedaleko...
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
gosia, Mała - śliczne macie brzuszki!
pięknie wyglądacie!
|
|
|
|
#4920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nie moge sie skupic na niczym... znow dorwaly mnie czeste skurcze, troche mi przy nich slabo, niedobrze i w glowie kreci... i czuje nacisk na wszystko... podbrzucze, pachwiny, ciagnie z krzyza, cisnie na baczka ... mam powoli dosc tych sesji skurczowych... niech to sie w koncu rozkreci na dobre, albo da mi spokoj do samego porodu ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

ale podczytuje...

Gorzej z mamusią, bo przyplątały mi się hemoroidy
Lekarka pocieszyła mnie, że to bardzo powszechne, i niestety wraca w kolejnych ciążach...hmmm

dość tak mu się urosło
raczej będzie to wyjście z auta i dojście do karczmy na obiadek 

Pytalam gina o zelazo czy powinnam brac ( hb mam 10,5) ale powiedzial ze lepiej nie bo natura to tak wymyslila ze w ciazy jest zelazo ponizej norm laboratoryjnych a tak naprawde jest po prostu bardziej rozcienczone czy jakos tak i ze nie musze brac, bo nie jest ze mna zle, a zelazo powoduje tez nieprzyjemne uboczne skutki - np z wc. Obojetnie ... Nastepna wizyta w przyszly piatek ... Mam duzo chodzic, najwiecej jak sie da to mooooooze cos rozruszam. No i dzisiaj polazilam z kolezanka po rynku, teraz ledwie zyje.