|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Jeszcze nie. Może w weekend, zobaczymy...
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Haj
![]() U nas w porządku ![]() W nocy pobudek milion sto pięćdziesiąt ![]() W dzień mało śpi, padam na twarz. R jest taki kochany, łapie rączkami wszystko. Wyrywa się i skubie mi kwiatki. Obiadki wcina. Baj |
|
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
Cześc Dziewczyny!!
Dziękuję za życzonka (przepraszam, że nie każdej z osobna, ale naskrobałyście troszkę od wczoraj i przeczytałam wszystko bez cytowania ) Buziaki dla dzisiejszych solenizantów!! Miałyśmy ten dzień spędzić same z Alą, jednak odwiedzili nas teście do południa, później wyszłyśmy na spacerek jak słonko w końcu wyszło, a po południu wpadła do mnie koleżanka z 3,5letnią córeczką. Ala miała mnóstwo śmiechu, bo Lenka robiła same śmieszne rzeczy, które małą rozbawiały do łez Jutro odwiedza mnie moja mama z bratem, tż wraca na wieczór, także też miły dzień się zapowiada. Tak czytam Wasze opinie o jedzonku bobovita, tak zachwalacie, a ja nawet ich nie próbując podac małej, od razu je skreśliłam, myśląc, że są gorsze.....to chyba ten marketing, gerber czy hipp jest bardziej reklamowany i przez to chyba wydawał mi się lepszy Jutro jadę do reala to kupię bobovity i wypróbujemy Mamad to co przytoczyłaś z tego "poradnika", tłumaczy w większości, podejście naszych mam czy babć do wielu kwestii w wychowaniu dzieci!! Ciekawe jakie będą poradniki za 20-30 lat, pewnie nasze dzieci bedą szydzić z naszych poradników![]() Nie pamiętam co jeszcze chciałam pisać ![]() Dzisiaj poczułam pierwszy powiew wiosny Zimo zła, nie wracaj już do nas!!!!!!Cebulki tulipanów już mi kiełkują Już obmyślałam, gdzie ustawię w tym roku donice z pelargoniami.....
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też o Was nieustannie pamiętam i też tęsknię
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :conf used: Przez cała rehabilitacje słyszelismy tylko NIE PODCIĄGAĆ, NIE SADZAĆ, NIC NA SIŁE.Sara zaczeła siadać niedawno, a na 8 miesięcy i dziewczynka-wiec niby szybciej się rozwija. U nas z nowości medycznych ![]() *zakończyliśmy rehabilitacje (Sara tak pędzi ze wszystkim że w poniedziałek na kontroli p.doktor była w szoku *na sobotnim usg wymiary miedniczek nerkowych OK, kamienia nie było widać!!!!!!!! *jeszcze tydzień podajemy Fe i sprawdzamy krew |
|
|
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla wyników usg i za skończoną rehabilitację. Wyniki też na pewno już będą ok.Może źle to napisałam z tym podciąganiem. Chodzi o podawanie mu rąk, żeby za nie chwytał i próbował się podciągać. Nie na siłę, nie przez Nas, tylko sam. Po prostu mu pokazać, że tak się da
|
|
#1567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wierzę..ciekawe ile płaca za gadanie takich głupot i robienie z siebie wariata ![]() Cytat:
Założyłam na stelaż spacerówkę, rozkłada się na płasko i nadal śpi w dzień w wózku, miejsca jej starczy do 2 roku życia ![]() no ale jest postęp bo po kąpaniu nauczyła się znowu sama zasypiać w łóżeczku. Trochę się porzuca, pójdę 2 razy i w końcu uśnie. Cytat:
Może po szczepieniu. ![]() Cytat:
Tż przytaszczył mi pampki z reala i kilka słoiczków. Jutro sama jeszcze zajadę i dokupię słoiczków bo zapasy się kończą. Wszystko się kończy: chusteczki, jedzenie, pampki.. Sara padła na noc po kąpaniu. Dała mi w kość dzisiaj. Nie wiem czy nie idą górne jedynki ![]() Nic nie umiem na jutro, jestem zmęczona i teraz nie mam siły się uczyć. Od rana mam dużo załatwiania w LBN i szkołę, tż jutro i w weekend z dzieckiem siedzi ![]() A rano pół godziny muszę ją z teściową zostawić zanim tż ją przejmie. Hm. ..........tiiiiiiiiiiiiit .
|
|
#1568 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam wieczornie.. Hania śpi.. popołudniu wybrałyśmy się znowu na spacer bo tak pięknie słońce świeciło, że żal było siedzieć w domu.. mam nadzieję, że porządnie się dotleniła i noc będzie tak udana jak wczoraj
![]() To musiałam przeoczyć ![]() Cytat:
Antoś pokaźny chłopakCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
same dobre wieści
|
||||
|
|
|
#1569 |
|
Wtajemniczenie
|
Możliwe. A co do spania, to już się nawet nie łudzę. Wyśpię się jak Dominik pojedzie na kolonię śródroczną w 3 klasie
Wezmę sobie wtedy urlop w pracy i będę spała do południa. Tak to sobie wymarzyłam...
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
dziekujemy dziewczynki za wszystkie zyczenia,zaniedbujemy was ostatnio,ale obiecuje sie poprawic,niedlugo wroce do was na "stale"jutro mamy szczepienie.
|
|
|
|
#1571 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
łącznie z kasą ![]() a Tż zostawał juz sam z Sarą? Czy nie wie co go czeka? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1572 |
|
Raczkowanie
|
Ściągam Paranormal activity 3
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pogrubionego, to się wcale nie dziwię. Też jestem w szoku ![]() Cytat:
![]() Editko - powiedz o jaki link Ci chodziło?
|
|
#1574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla takiego mężczyzny !!Cytat:
a co do siadania to z tego co wiem to i w 9 miesiącu dziecko może dopiero posiąść tę umiejętność Cytat:
|
||||
|
|
|
#1575 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki
Cytat:
Po trzydniówkę też się ma tylko raz chyba?Tak to już trzecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla dzielnego Antosia![]() U nas wszystko wporządku Mamad jeeeejuuu co za bzdury ![]() Cytat:
Ale żeby podciągać? Nam właśnie tego zawsze zabraniali ![]() Cytat:
dla zdolnej Sarci!!! DOMINIK PRZED CHWILKĄ WSTAŁ SAM W ŁÓŻECZKU!!! Teraz cały czas to robi, bo mu się spodobało, a jaki przy tym śmiech!
|
|||||
|
|
|
#1576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() : jupi: ale zdolniacha el jak wstal po szczebelkach czy jak?
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze właśnie coś ta gorączka nie chce odpuścić. Po czopku już było 37,7 a teraz znowu 38,9. Dałam mu ibum bo cały rozpalony. Dwie wcześniejsze dawki szczepienia przeszły bez echa. Możliwe żeby po trzeciej były takie skutki
Martwi mnie to ![]() W ogóle to dziękuje za wszystkie całusy dla Domka
|
#1578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja rowniz zycze wszystjim dzieciaczkom sto lat i dobry wieczor... lece dalej nadrabiac |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze zbieg okoliczności i zęby męczą ??
|
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Ile Sarka śpi w dzień?
Cytat:
zbadała stópki i powiedział że chce ją jeszcze zobaczyć koło roczku jak już bedzie śmigać ![]() Miałam jeszcze terminy na ćwiczenia, ale się wypisałam, niech inne dzieci skorzystaja z naszego miejsca. |
|
|
|
|
#1581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie lubię nie wiedzieć co mu jest
|
|
#1582 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Dziękujemy wszystkim za kciuki Po szczepieniu - dzisiaj p/WZW - nie obyło się bez płaczu, rozpaczy wielkiej, mimo to dostała plakietkę dzielnego pacjenta - którą zaczęła się bawić i zapomniała trochę o tej tragedii...ale nie było kolorowo... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj oj oj to ja muszę obejrzeć. A ściągasz z napisami czy z lektorem? |
|||
|
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaale dno, miałam tyle cytatów i przez przypadek wyłączyłam przeglądarkę
Marina też Cię lubię, ale ciiii .Brumek, bo nakabluję jak będziesz iskrzyć do Telika Shira jajec sobie nie rób, pisz ilę Ci wiszę za glutociąg .Carmela dla SarenkiAga super, że w końcu Was zaszczepili. Kolina ale masz długiego syna .Nataszka nie oglądaj horrorów! W nocy spać nie będziesz mogła! Jacieńku goń lenia małego do roboty Natka dla Domka.Patik łączę się w bólu. Karoline wierzę, że mała się mieści do gondoli, wierzę .Oliweczko jak Wasze wargi? U nas na razie ok. Mamad a Ty co nam tu pisma satyryczne cytujesz ?
|
|
#1584 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() masz już dorosłego synka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 - na szczęście raz tylko ![]() 3 - wieeelkie ![]() ![]() klask i:jacieeee, to może na Was teraz wirus trzydniowy przeszedł? Zdrówka!
|
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
aaaaaaaaa zapomniałam... poznanianki za tydzień 29.02 idziemy do kina!!! Tylko nie wiem do którego
W Browarze grają "Żelazną damę", a w Malcie "Odrobinę nieba". Nie mogli jednego z tych filmów zagrać w miniona środę?? Bo ja by chciała oba obejrzeć.
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzyma się poręczy łóżeczka i heja do góry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze ja jutro do pracy, TŻ na popołudniu, a weekend się zbliża. Myślicie żeby iść jutro do lekarza, jak nie przejdzie? Pediatra chyba akurat popołudniu przyjmuje.
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Będę w nocy czuwać. Dzięki dziewczyny
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

)

w ogóle obiadki z hippa jakoś Mai nie podchodzą... Woli bobovitę 

)
Ciekawe jakie będą poradniki za 20-30 lat, pewnie nasze dzieci bedą szydzić z naszych poradników
zębole
dla wyników usg i za skończoną rehabilitację. Wyniki też na pewno już będą ok.
):

klask i: