|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
chciałam się pochwalić, że widać u mnie mięśnie brzucha. Tak subtelnie, podoba mi się
|
|
|
|
|
#4382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam postanowienie adwentowe. Zero słodyczy do Świąt.
|
|
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
To nie jesteś sama, ja też mam (wprawdzie z małym uchybieniem... ale mam
)
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Raczkowanie
|
windbag => zazdroszczę!! i gratuluję!!
![]() Ja dziś rano jakaś jestem niegłodna... A może trochę głodna, ale na nic konkretnie nie mam ochoty. No na nic... W ogóle dostałam wczoraj okres i zamiast ćwiczyć, to przeszłam z 5 km - od ucznia do domu. Uznałam, że to sprawiedliwe, bo męczyć mięśnie brzucha to by nie wypaliło.... Ale ja mam bardzo obfity okres i nawet jakieś ćwiczenia na nogi sprawiają, że czuję się niekomfortowo....
|
|
#4385 |
|
Rozeznanie
|
pestka - nie ma co się na siłę zmuszać do ćwiczeń, a taki spacer to też porządna dawka ruchu
![]() windbag - gratuluję ![]() Wczoraj miałam godzinę stretchingu i dzisiaj ledwo chodzę. Ale ćwiczenia mi się podobają, chociaż nie sądziłam, że można się tak zmęczyć praktycznie nic nie robiąc
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
|
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
Noooo w końcu się coś ruszyło
![]() Moja dieta wróciła już na prawidłowe tory, teraz tylko muszę się ukierunkować na fitness. Michalinka89 chciała bym zauważyc, ze post odsłodyczowy zapoczątkowałam JA ![]() windbag zazdroszczę Ci Ciężka praca nie idzie na marne![]() Co do poruszonego tematu umów - sama pracuję na umowę zlecenie. Godzin wyrabiam więcej niz na etacie, a zarabiam mniej niż minimalna krajowa. Pracodawca ucieka od obowiązkowych na umowie o pracę urlopów, L4, dni ustawowo wolnych (żeby faktycznie były wolne). No i oczywiście nie musi zapewniac tej pracy. Akurat ja się sprawdziłam, więc pracuję. Ale sporo u mnei w firmie jest osób,które dostają umowę zlecenie, a są ściągani 1-2 dni w tygodniu. Nie ma umowy o racę - nie musi być zapewnione 170 godz. Radź sobie młody człowieku w tym kraju. Spróbuj się uniezależnić, wejść w dorosłe życie, założyć rodzinę, rozwijać i NIE wegetować. Nie da się i basta! Trochę kurna się rozbestwiłam ostatnio z jedzeniem, i mój powrót do "normalnej" diety jest ciężki Godzinę temu jadłam śniadanie i chodzę i szukam. Nie to, zebym była głodna. Po prostu bym cos zjadła. Najchętniej cos tłustego i słodkiego
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
Negra nie widziałam, że pisałaś o swoim postanowieniu. Przeoczyłam twoją wypowiedź o tym.
Wpadłam na to bo ostatnio mam straszną handre i jedynym pocieszeniem jest czekolada. A chce udowodnić, że jestem silna i nie dam się cukrowi.
|
|
#4388 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na dolegliwości podczas @ podobno dobre są delikatne ćwiczenia rozciągające, np. skłony do wyprostowanych nóg w siadzie, skłony do nóg rozłożonych na boki itd. Oczywiście jesli samopoczucie na to pozwoli. Cytat:
Uwielbiam rozciąganie i ten ból po Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4389 |
|
Rozeznanie
|
Winbag dokładnie, albo kubek kakao. Podobno na podniesienie hormonu spokoju i dobrego humoru wpływa tryptofan, jeden z aminokwasów znajdujących się w produktach białkowych, stąd się wzieło aby pić kubek mleka przed snem. Noi właśnie węglowodany w zdrowej wersji czyli banany, suszone owoce
)
|
|
#4390 |
|
Przyczajenie
|
Cześć !
Dołączam się do Was, o ile można oczywiście. ![]() W sumie jestem nowa ale nie do końca. Na diecie jestem już prawie dwa miesiące, od tego czasu czytam ten wątek, przeczytałam WSZYSTKIE strony ! Zaczynałam z wagą 77kg, schudłam tydzień temu było 68, obecnie jest 69,5 (efekt sesji i odpuszczenia diety w postaci pochłaniania słodkości do których niestety mam słabość.... ) No ale już się ogarnęłam i wracam na dobrą drogę.Wzrost: 168-169, cel 56-57. Chociaż cel jest w sumie imaginacją. Po prostu chcę spojrzeć w lustro i się uśmiechnąć, wtedy będzie basta! Bez względu na to jakie cyferki będą na wadze. W roku 2009, moja waga wynosiła 86kg, postanowiłam się odchudzać, schudłam do 62 kg. No ale byłam młoda i niedoświadczona, no i kilogramy wróciły, przez moje obżarstwo. Jak zobaczyłam 77kg, to był moment przełomowy no i tak to do Was przywędrowałam. Dobra, już Was nie zanudzam. Miłego dnia Kobietki ! |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam noi gratuluje efektów
|
|
|
#4392 |
|
Przyczajenie
|
Tak, przeczytałam wszystkie, co do jednego. Moja dieta też polega na zdrowym odżywianiu, nie stosuję, żadnej diety, tylko swoją tzn. MŻ.
Aaaaa, ćwiczę 6 razy w tygodniu (jeden dzień, zazwyczaj niedziela, to relaks) 300 brzuszków, 1200 do 1500 podskoków na skakance, 200 - 300 pajacyków. Jeszcze muszę popracować nad tymi nieszczęsnymi słodyczami. Podziwiam Was kobietki, że ustaliłyście sobie post od-słodyczowy. Ja bym tak nie potrafiła... |
|
|
|
|
#4393 |
|
Przyczajenie
|
Tak, przeczytałam wszystkie, co do jednego. Moja dieta też polega na zdrowym odżywianiu, nie stosuję, żadnej diety, tylko swoją tzn. MŻ.
Aaaaa, ćwiczę 6 razy w tygodniu (jeden dzień, zazwyczaj niedziela, to relaks) 300 brzuszków, 1200 do 1500 podskoków na skakance, 200 - 300 pajacyków. Jeszcze muszę popracować nad tymi nieszczęsnymi słodyczami. Podziwiam Was kobietki, że ustaliłyście sobie post od-słodyczowy. Ja bym tak nie potrafiła... |
|
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
oliwkaaa - witaj
Właśnie tak od jakiegoś czasu widziałam, że nas podczytujesz ![]() Jakoś się dzisiaj średnio czuję. Mam nadzieję, że to tylko skutek zmęczenia po całym dniu, a nie jakieś choróbsko. Ewentualnie organizm mści się za to, że nie dałam mu się dzisiaj wyspać
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
|
|
|
|
#4395 |
|
Przyczajenie
|
Napisałam post i go nie wyświetliło...
No to jeszcze raz. ![]() Najgorzej u mnie ze słodyczami, podziwiam Was, że macie takie postanowienie, żeby przez post nie jeść słodyczy, ja bym tak nie potrafiła.... Oooo, nawet nie wiedziałam, że można widzieć, kto forum czyta. |
|
|
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello.
No ładnie jak ja jestem i czekam, żebyście coś napisały to echo, a jak polezę do pracy, to piszecie na całą stronę i zmęczona ledwo nadrabiam ![]() Cytat:
![]() mobilizacja przynosi efekty, a jak są efekty, to az chce się dalej mobilizować staram się regularnie robić co dwa dni brzuszki i co dwa dni o 10 więcej obecnie dochodzę do 500 i mam nadzieję, że latem dumnie zaprezentuję się w kostiumie kąpielowym ![]() Cytat:
tylko pamiętaj na stretchingu wykonuj tak ćwiczenia by nie przeciążyć, tzn. ćwicz tak by poczuć opór, ale nie ból. Jak czujesz ból, to za mocno! Oliwko witaj, też widziałam, że od jakiegoś czasu nas podczytujesz cieszę się, że napisałaś. I pełen podziw za przeczytanie całego wątku teraz jak już nas znasz, to możesz aktywnie z nami rozmawiać. I jak pewnie zauważyłaś, my tutaj staramy się zdrowo odżywiać i nie traktujemy odchudzania hiper poważnie. No od czasu do czasu zdarzają nam się większe mobilizacje. Ale np. teraz zbliża się wiosna i każda za pewne chciała by dobrze wyglądać. Pestka mi przypomniała, ostatnio czytałam o tym, że w czasie @ powinno się uważać z aktywnością fizyczną. Od kilku lat mówi się, że podczas @ nie trzeba rezygnować z wysiłku fizycznego. Ale oprócz tego, że z nas cieknie, że szaleją nam hormony, w tych dniach możemy odczuwać ból kręgosłupa, nerek, stawów. Dlatego szczególnie gdy czujemy się źle, osłabione należy w tych dniach postawić na relaks. o pracy już się dzisiaj nie wypowiadam, bo mnie szlak jaśnisty trafia, bo z brakiem etatu jakoś sobie poradzę, ale jak mi dzwonią i proponują pracę na frajera, to ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Oliwko a jak z Twoim jedzeniem? Dzienne meni? Ze słabościami jak widzisz praktycznie każda z nas walczy. ja, to jestem słodki pamper i nawet nie nakładam sobie niejedzenia słodyczy, raczej postaram się je ograniczać. |
||
|
|
|
|
#4397 |
|
Przyczajenie
|
Co do posiłków staram się jeść ich 5 ale czasem zdarzają się 4, w zależności jak mój dzień wygląda. Solidne śniadanie, owoce do 15, kolacja białkowa. Na zajęciach wyliczyłam, że moje PPM wynosi 1400 kcal, a więc staram się nie przekraczać dziennie 1500 kcal.
![]() Może któraś jest mocna z chemii fizycznej? Siedzę właśnie nad nią i zaraz zacznę płakać ! |
|
|
|
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Oliwko
Fajnie, że ktoś przeczytał wszystkie posty i się do Nas przyłączył ![]() Dziewczyny, 2 dzień trzymam się bez słodkiego, a była dziś okazja. Nie dałam się, jeeee. Za to nie ćwiczyłam, bo po prostu cały dzień poza domem spędziłam. Było sporo marszowania w deszczu, bleeeeh. |
|
|
|
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nu dziewczyny może macie pomysły na dobre śniadanka? Cytat:
ja miałam dzisiaj pchanie wózka z obciążeniem a do tego tańce i hopsasa i boogiwoogi <lol> przed chwilą poskakałam i zrobiłam pierwszą serie brzuszków, zaraz idę psią dupkę przewietrzyć i druga tura brzuszków. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- i niestety z chemii, to ja nie za bardzo. Jeśli wypracowanie, wos, historia, to tak. Ale matematyka, fizyka, chemia i biologia, to u mnie tylko podstawy :/ |
||
|
|
|
|
#4400 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie użytkowniczki. Dzisiaj chciałam zachęcić was do spróbowania czegoś co w Polsce nie jest jeszcze zbyt popularne, a mianowicie wyjazdu wakacyjnego połączonego z walką z naszym odwiecznym rywalem czyli nadwagą. Taką formę wakacyjnego odpoczynku oferuje willa „Krystyna” w Rewie nad Zatoka Pucką. Ośrodek znajduje się w sąsiedztwie Parku Krajobrazowego, ok. 200m od morza. Wyjazd taki obejmuje, oprócz odpoczynku nad morzem, ćwiczenia odchudzające, konsultacje lekarskie oraz oczywiście dietę. Taka forma wakacji może pomóc zrzucić nawet 4 kilo w 8 dni (oczywiście w zależności od włożonego w trening wysiłku). Efekty które uzyskacie po wyjeździe najlepiej utrzymać kontynuując dietę 1200kcal lub dietę owocowo warzywną dr Ewy Dąbrowskiej. Więcej szczegółów na temat ćwiczeń, ośrodka oraz oczywiście ceny znajdziecie na stronie internetowej biura Patrona http://www.patrona.pl/osrodek-spa-Rewa-85-4
|
|
|
|
|
#4401 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Gratuluję ! Oby tak dalej ! ![]() meryy - moje śniadania są różne, nie mogłabym jeść ciągle tego samego. Zawsze jest to owoc przeważnie jabłko bądź pomarańcza plus i tu właśnie różnie, bułka graham bądź 2,3 kromki chleba z zieleniną, serem, szynką itp. (zawsze jest to kolorowe). Czasem płatki bądź musli. Bardzo lubię i często jem też tosty z otrąb, mmm... pycha. Od czasu do czasu jajecznica, ale generalnie staram się unikać smażonego. ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Dla mnie za to historia, wos, wypracowania to zło ! Pamiętam jak w liceum zbliżała się praca klasowa z historii, to już tydzień przed przeżywałam. Nie mam pamięci do takich rzeczy, oj nie mam. Wolę logiczne myślenie niż jak to się mówi "kucie na pamięć". A więc się wymieniamy.
|
||
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
a czekolady dzisiaj brak, bo wydałam pieniądze na kosmetyki
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Dzisiaj włożyłam na kanapkę surówkę zw. wenecką (z fasolą i cebulkami) W sobotę czy w niedzielę pozwalam sobie na jajecznicę. ale do historii potrzebna logika (przyczyna, skutek) ja nigdy nie zakuwałam ![]() Owoc i jogurt albo maślanka, to zwykle jadam na drugie. |
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Rozeznanie
|
Oliwka studiujesz jakiś kierunek z Dietetyką?
![]() Meryy mi ostatnio strasznie zasmakowały omlety i naleśniki na wszelkie sposoby, przedwczoraj robiłam taki omlet 1: 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 3/4 szklanka mleka jajko ( można samo białko) olejek waniliowy proszek do pieczenia i na patelnie usmażyłam a na to posmarowałam serek biały z cynamonem i otrębami + starte jabłko.. pychaaaa omlet 2: 4 łyżki mąki pp 2 łyżki musli / płatki owsiane lub na samych płatkach owsianych orzechy / rodzynki jajko proszek do pieczenia pokrojone owoce np banan Robiłam też omlet z warzywami i szynką lub omlet ze szpinakiem i serem fetą ![]() Dzisiaj robiłam paste z makreli Na sobote na obiad zaplanowałam naleśniki ( farsz: kasza gryczana, biały ser i mięta) będą takie jak placek z kaszą gryczaną
|
|
#4404 |
|
Rozeznanie
|
meryy - zajęcia są pod okiem instruktora, więc jest to kontrolowany masochizm
![]() Michalinka - powinnaś napisać książkę kucharską ![]() Logika przydaje się wszędzie, jednak na historii trzeba znać więcej rzeczy na pamięć - dat i nazwisk nie da się wymyślić Bardzo lubiłam historię (w sumie nadal tak jest), ale matematyka też mi się podobała (ale tylko w liceum, na studiach stwierdziłam, że to za wiele na mój rozum). Cytując pewien kabaret: "ni byk, ni krowa, taka d*pa wołowa" w temacie moich preferencji ![]() Czy u Was też dzisiaj wszystko pływa? Nie dość, że śnieg stopniał, to jeszcze u mnie ostro popadało i w efekcie za cud mogę uznać fakt, że nie przemokły mi buty. Tak się zastanawiam, gdzie jest malinka i słonik, dawno ich tu nie było.
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Michalinko
W sobotę będzie pyszny omlecik :P |
|
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
A ja już po pracy, zwarta i gotowa do spania
)Witam nową Twarzyczkę oliwkaaa8 Michalinka89 dzięki wielkie za inspirację jedzeniową. Dzisiaj miałam wielkiego zonka z jedzeniem do pracy. Skończyło się na kaszy jaglanej z jabłkiem tartym, cynamonem i nawet jakąś truskawę wygrzebałam z zamrażarki ![]() Co do tego tryptofanu - zawarty jest też npo. w piersiach drobich i rybach? Czy tylko w nabiale? meryy82 ja słyszałam (nawet moja ginekolożka mi radziła) delikatne i statyczne ćwiczenia w czasie @, które zmniejszają napięcie, a co za tym idzie bóle. Bardzo dobrze robi joga i Callanetics. To drugie sama ćwiczyłam , więc osobiscie polecam ![]() windbag mój 4 dzień właśnie dobiega końca Ale jest ciężko. Tragicznie wręcz. Przez ostatnie 3 tygodnie poszalałam ostro ze słodkim - codziennie coś. Teraz mój organizm się domaga. Jak narkoman na glodzie się czujęNezka07 U mnie też pływa. Ale jest cudownie ciepło. Co prawda słoneczka u mnie nie było dzisiaj, ale za to po 22 jak wyszłam z pracy, to termometr pokazywał +5 stopni Aż mi się zachciało na wieczorny spacer wyruszyć. I wyruszyłam - z samochodu do domu:PTak przy okazji przepisów: Ostatnio wynalazłam przepis na mini pizzerki. Ciasto jak na naleśniki ( z mąki pełnoziarnistej rzecz jasna) i do tego wkrawamy co nam w ręce popadnie: papryka, pieczarki, chuda szynka, kukurydza. Wlewamy na patelnie (jak naleśnik) smażymy na małym ogniu aż zetnie się spód. Jak juz będzie scięty(nie obracamy), posypujemy wierzch startym serem żółtym, przykrywamy patelnie, zwiększamy nieco płomień, i dosmażamy aż ser się rozpuści. Do tego keczup, lub jak kto woli sos pomidorowy (np. z pomidorów z puszki). Mniodzio
|
|
#4407 |
|
Rozeznanie
|
Przyznam, że uwielbiam gotować i wymyślać nowe smaki
![]() No właśnie, słonik, niunia_ona, malinka.. ![]() Negra ogólnie chodzi o produkty bogate w białko Świetny ten pomysł ja wkrajałam do ciasta pieczarki, papryke, ogórka kiszonego, szynke w paski, żółty ser. Niebo w gębie
It always seems impossible until it is done. Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2012-02-23 o 23:09 |
|
|
|
|
#4408 |
|
Przyczajenie
|
Jak fajnie, że tak duuużo piszecie.
![]() Michalinka - tak, technologię żywności i żywienie człowieka. Negra - podziwiam, oby tak dalej ! Meryy - możliwe, że potrzeba logika, ale dla nie zawsze to był koszmar i jakoś tak zostało. ![]() U mnie też wszystko pływa, ale to dobrze, wiosna idzie ! |
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Michalinka89 Wcinam właśnie tuńczyka w sosie własnym , więc będę miała spokojny sen
) Przydało by sie w końcu wyspać, bo przez ostatnie kilka nocy męczył mnie katar.oliwkaaa8 mam nadzieję, ze wytrwam, chociaż moja silna wola ostatnio kuleje. Prawda, ze po takich mrozach o wiele więcej optymizmu w człowieku, jak ciepło się robi? Gdyby tak nie przymroziło, to nie cieszyła by tak odmiana ![]() Dziewczyny miała może któraś z was do czynienia z wyciągiem z bursztynu do włosów firmy Jantar? Zachęcona pozytywnymi komentarzami na KWC zamówiłam sobie na allegro, i zaczynam wcierać. i wysokowydajny olejek rycynowy też sobie zamówiłam. Może coś powstrzyma te moje uciekające włosy.
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
Oliwka no co Ty? ja też
a gdzie? Negra nigdy o tym nie słyszałam, dla mnie okazała się genialna maska Wax Treatment
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

)

Godzinę temu jadłam śniadanie i chodzę i szukam. Nie to, zebym była głodna. Po prostu bym cos zjadła. Najchętniej cos tłustego i słodkiego

No ale już się ogarnęłam i wracam na dobrą drogę.