|
|
#961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
melduję że wyniki wyszly dobrze
mąż dzwonił do lekarza i ten orzekł że sa dwie opcje, alebo trzydniówka albo to temp pzred ospą tak więc jutro tak czy inaczej jutro powinno ją wysypac nie kazał dziś przyjeżdzac tylko ewnt jutro lub pojutrze niewiem dalej co robic....
|
#962 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już wczoraj miałam zapytać mamy u nas ma wielkie branie i czyścić dłużej Mu się chce a jak u Kubusia,zmieniło się coś? ale pobudka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Maju ta temperatura taka wysoka też mi się widzi na trzydniówkę .Nawet nie wiedziałam,że na ospę też może być temperatura,może dlatego,że mój Damian przy ospie temperatury nie miał.Ale podobno lepiej jak jest,bo organizm się broni aby temperatura wreszcie odpuściła |
|||
|
|
|
#963 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieciątko śpi
Cytat:
ja też słyszę takie pytania na okrągło i tak jak Miramej, czasem nie wiem co odpowiedzieć ![]() Ostatnio wyciagął moją podpaskę i pyta co to, po co, gdzie to daje a potem tłumaczył cioci, ze to mamy pieluszka Cytat:
Cytat:
tez mi się podoba ... znajomi tam byli z córeczką i mówili, ze super miejsce dla dzieci tez mieliście jakieś plany? ![]() Cytat:
ehhhh a kto został by z Zuzia? Mama?
|
||||
|
|
|
#964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Maju, sama musisz zdecydować Cytat:
, boję się, że sobie zęby powybija, jak będzie tak grzebał w tej buzi ), daje sobie umyć, sam sięga kilka razy dziennie. Z tym, że Kuba dawał myć zęby, ale ciągle gadał i takie to było mycie . Mogę zapytać, ile zapłaciłaś?
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Maja-moja miała przed ospa jakies 2,5dnia wys.temp-ok 39 max później zelżała.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj oglądał gwiazdy i woła mnie, ja do niego, że jakie 2 jasne są , a Kuba "Te jasne to są planety, a nie gwiazdy"
|
|
|
#967 |
|
Ola-Unhola
|
Maja, dobrze, ze wyniki w porządku
![]() Tez obstawiam trzydniówke, albo ospę Kto zostanie z Zuzią, jakbyś wyjechała? Jola, to widzę, ze okres szczenięcy w pełni Ania ![]() No i sama napisałam do tego biura po angielsku... Szwagierka dzisiaj napisała sms, ze może jej mąz zadzwoni, ale to dopiero w sobotę... Dziękuję za odpowiedzi o jezyk dla Bartka. Chyba będę rozmaiwała ze Szwagierka o j ang. Zobaczymy czy się zgodzi, bo raczej nalegała na inny.... ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Dobranoc
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-02-23 o 20:07 |
|
|
|
#968 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i potem jeszcze Mu trochę pomagam,w miejscach które sam omija a teraz nie gada?-może zajmujące jest to buczenie ![]() Pewno,żadna tajemnica 46 zł z groszami ![]() Cytat:
![]() Widzę,że nasze dzieci,wszystkie mądrości zjadają ![]() Spokojnej nocy ___________________ Też już idę: Dobranoc |
|||
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie gada - ładnie otwiera buzię Ja 43, ale jeszcze przesyłka, z tym, że kupowałam też szczoteczki dla nas ![]() ![]() A jak ![]() *** Idę i ja ![]() Dobranoc
|
|
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mądrala ![]() Cytat:
![]() ![]() idę i ja dobranoc |
||
|
|
|
#971 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nareszcie nie ma temp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
narazie bez temp i bez wysypki ![]() uciekam bo zaraz wyjeżdżam papa i tzrymajcie kciuki żeby z Zuza było wszystko OK
|
|
#972 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No chyba, że ten drugi język będziecie kontynuować, bo dwa semestry to za mało, żeby się dobrze nauczyć ![]() Cytat:
Za Zuzię ![]() Czeko a jak Werka dzisiaj? *** Byłam wczoraj na szkoleniu cały dzień, z.... dobrych manier, zachowania się przy stole, jak się ubierać itd Fajnie byłoMIESZKANIE KUPIONE!! Kolejka dla wszystkich!![]() :pije my:
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Mayaszko powodzenia i ![]() Angy grauluje ![]() Milego dnia wszystkim U mnie gesta mgla za oknem i wilgoc az sie lepi do czlowieka. Fuj! Za to mam cisze, bo samoloty nie lataja i jestesmy odcieci od reszty swiata
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Oj dużo tego było Z tego, co pamiętam (tak apropos tych toastów ) nigdy przenigdy nie wznosi się toastu niczym innym jak tylko alkoholem! Żadną wodą wlewaną do kieliszka, sokiem etc. A juz najgorsze jest odwracanie kieliszka do góry dnem-bardzo nieeleganckie w stosunku do gospodarczy![]() Mnóstwo tego było... A wizytówką faceta są bezwzględnie buty-muszą być zawsze czyste, wypolerowane i ... nierozczłapane (dwa lata max i kupujemy nowe). Oprócz tego dłonie i włosy, zresztą tak samo jak w przypadku kobiet. No i nie nosi się zegarka za 5 zł Albo dobry albo wcale
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Charakter charakterem, ale zawsze zwracalam na takie rzezy u faceta, bo duzo mi one mowia o nim samym, czasami o jego domu rodzinnym i mamusi
|
|
#976 |
|
Ola-Unhola
|
Taaa, tylko mogła to od razu napisac, a nie zwodzić...
Tez słyszałam, ze Okuninka fajna, ale nie byłam. Warchały tez fajne. Kiedyś byłam na polu namiotowym (przy nim jest super plaża i pomost), ale sa też fajne domki. angy, super To mamy impreze ![]() Wpadnę do Ciebie, bo sąsiedzi dzisiaj nie przyjdą ![]() Odwołali wczoraj, bo synek się im rozchorował. Umówilismy się za tydzień ![]() Dzień Dobry ![]() Ale leje i wieje
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli gospodarz przewidział alkohol (o czym świadczą stojące kieliszki) to nam jako gościom nie wypada odmawiać wprost-i wtedy ten niewypity kieliszek przy naszym nakryciu daje gospodarzowi jasno do zrozumienia, że nie mamy ochoty/nie możemy. Cytat:
![]() Mam wrażenie, że Ci to na rękę ![]() ![]() I zapraszam of cors ![]() *** U nas wieje i czuję się kiepsko (spałam od 22, a w oczach mam piasek jakbym cały dzień na plaży siedziała ).Powiem Wam jeszcze, że Zosia ostatnio jest bardzo grzeczna, ładnie je (sama się upomina nawet), jest taka jakby wyciszona i coraz częściej mnie słucha ![]() A no i od baaardzo dawna mamy suchą pieluszkę po nocy, więc planuję zaraz pozbyć się jej w ogóle ![]() Ale ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-02-24 o 10:08 |
||
|
|
|
#978 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
)Wpadne na lampke wina ![]() Wiesz ja też jakoś nie bardzo wyspana, a wczesnie poszłam. Cos wisi w powietrzu ![]() To cichutkie ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Apartament jest wolny na nas czeka Do 26.02 musimy sie zdeklarować ![]() za kciuki
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko niejasno sie wyrazilam. Czesto bywam w takich sytuacjach, ze gospodarze z gory zakladaja, ze wszyscy pija i kieliszki sa na stole, doskonale wiedzac, ze nie pije wodki ani innych mocnych alkoholi. Przy toastach robie jak piszesz, ale gospodarze nie rozumieja tego sygnalu i usilnie namawiaja mnie do wypicia , uwazam, ze to niesmaczne i czuje sie bardzo niekomfortowo. Spotyka mnie to przewaznie przy polskich stolach . Dla mnie juz sam kieliszek na stole czesto swiadczy o pewnej formie przymuszenia do picia. Sama bedac gospodynia stol z kieliszkami, lampkami do wina i wody jest przygotowany wczesniej, tak samo pytam i jesli nie maja ochoty na alkohol, to zabieram niepotrzebne szklo, ewentualnie dokladam inne zawsze mowiac, ze jesli zmienia zdanie, to maja mi o tym powiedziec . Moze to nieeleganckie, ale nie wiem jak inaczej to rozwiazac.
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam ochotę na winko tylko w towarzystwie męża![]() Ale Ty oczywiście możesz wpadać ![]() Wisi wisi, wszyscy dzisiaj narzekają ![]() ![]() No to super Pochwal się tym apartamentem ![]() Cytat:
A często się to u nas zdarza, bo jednak jakoś tak niektórzy nasi rodacy nie potrafią jeszcze zrozumieć, że można chcieć nie pić![]() Tu się różnimy, bo dla mnie nie -ja to rozumiem jako swego rodzaju propozycję.
|
|
#981 |
|
Ola-Unhola
|
angy, pochwale się pochwale, jak klepnę
![]() Też nie lubię podejścia niektórych, że trzeba pić. "A tylko kieliszek, oj napij się, nie bądź taka..." Jaka??
|
#982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() *** U nas też wieje okropnie , siedzimy w domu
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, ciesze sie, ze znalazlas apartament
Angy, brawa dla Zosi
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
A jesli chodzi o Okununkę/j. Białe to ja
Dobrze ze u tesciów mamy jezioro "za stodołą" dosłownie w prostej linii ze 200 metrów. tam dziko i cicho, chociaż pojawia się coraz więcej "wczasowiczów" co mnie niezmiernie wkurza, bo to "nasze" jezioro ![]() kurde skasował mi sie poprzednio napisany post cały jeju nie pamietam co pisałam (moze ktos go zacytował chociaż) ze mnie korzonki bolą. i nie mam jak pisać... Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-02-24 o 13:29 |
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() u nas ciut lepiej bo temp. juz w nocy nie bylo i poki co dzisiaj tez nie, za to katar mega dzisiaj ale robilam inhalacje i pomagaja co bardziej sklania mnie do kupna inhalatora (bo my domowym sposobem wiecie garnek i recznik na glowe ), kaszel tez czestszy dzisiaj ale odrywa sie jej sie, rano o malo nie zwymiotowala , udalo sie sporo odkrztusicAngy super no i dla grzecznej Zosi
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Werka zasnela,niewiele zjadla obiadu -jak wstanie zrobie jej placuszki z danio i jablkiem
![]() dziewczyny malz jutro jedzie do Katowic i chcialam jechac z nim -po drodze do Silesi ,buty chce kupic no i maselko w TBS ale nie mam z kim Werki zostawic,musialabym wziac ja ze soba i tu mam dylemat bo przeciez jest chora, a nie wiem kiedy znowu malz pojedzie nie wiem czy jechac z Werka czy lepiej sobie darowac
|
#989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciskam i mam nadzieję, ze nie będziesz musiała się denerwować Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czyli masz luźny weekend bez gotowania Cytat:
Bartek z tym na odwrót, czasem wydaje mi się, że słuch stracił ![]() a z pieluszką mamy tak samo wczoraj już nawet miałam nie zakładać, ale najpierw założę na łóżeczko prześcieradło podgumowane tak na wszelki wypadek
|
|||||
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
czeko ja bym Werki nie brała...
my też bez pieluszki już w nocy. Mąż wysadza Oli na nocniczek ok 1:30 ale już się chyba przyzwyczaja ze w nocy się nie sika, bo musi dłuższą chwile posiedzieć zanim coś tam poleci. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

, kupiłam tę szczoteczkę elektryczną, a Ty?
mamy
u nas ma wielkie branie i czyścić dłużej Mu się chce
a jak u Kubusia,zmieniło się coś?
ale pobudka
Dziś obudził się rano na siku i na czworaka wracał do łóżeczka
aby temperatura wreszcie odpuściła
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Kolejka dla wszystkich!
:pije my:

(spałam od 22, a w oczach mam piasek jakbym cały dzień na plaży siedziała