|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
hmmm tą co my mieliśmy wysuwało się bardzo łatwo, właściwie to tylko przesuwało bez problemu
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to najlepsze płatki
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3305 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A o czym piszesz pracę?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Mecz się skończy i idę spać
|
|
|
|
#3307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszy raz słyszę o jakiś przepowiedniach![]() Fajne to łóżko i moim zdaniem, wcale nie takie młodzieżowe ![]() A myślałam, że jak domowa tortilla, to robiłaś też placki sama ![]() Że Ci się tak chcę robić dla siebie coś innego, jak mężowi robisz lazanie. Ja chyba zbyt leniwa na to jestem ![]() Cytat:
![]() Ale w poniedziałek przyjeżdża do nas nowe. Dokładnie takie:http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/...sali-3945.html Mam nadzieję w końcu się porządnie wyspać A poza tym, to właśnie przed chwilą wyszłam z wanny Kupiłam parę dni temu w sephora takie fajnie serduszka zapachowe z olejkiem do kąpieli. Jaka to była przyjemność pomoczyć się chwilę |
||
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj z małżem na w knajpie na karaoke
Miałam napisać, przed wyjściem, ale już nie zdążyłam bo mnie gonił do ubierania ![]() Wypiłam pysznego drinka bezalkoholowego i sok pomidorowy ![]() Teraz już jestem wykąpana i czytam co jest naskrobane. Widzieliśmy się ze znajomymi, którzy mają kilkumiesięczną córkę. Oczywiście rozmawialiśmy o ciążach i dzieciach. Znajomy - face!, sam od siebie zaczął zachwalać szkołę rodzenia. Bardzo mu pomogła. Jeśli któreś mamusie mają problem z angażowaniem się facetów to szkoła rodzenia może być dobrym rozwiązaniem. Doczytałam, że na macierzyńskim dostaje się 200 zł więcej. Może to być prawda, ale nie do końca. Generalnie chorobowe i macierzyński liczy się ze średniej z 12 ostatnich miesięcy (czasem krócej jeśli ktoś tyle nie chorował) i ta średnia pensja jest podstawą do obliczenia wynagrodzenia chorobowego i macierzyńskiego. Nieco inaczej liczy się jak wypłaca ZUS a inaczej jak pracodawca. I wtedy mogą powstać te różnice. Oczywiście im więcej któraś zarabiała tym większa może być różnica. Dlatego jedna pisze o 70 zł a druga o 200 ![]() Cytat:
ale może miałabyś plusa u teściowej ![]() natee |
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
A my śpimy na narożniku. Okazał się być mega wygodny.
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać
Dobrej nocy Mamusie |
|
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej podawać z odrobiną masła i koperkiem. Ja jeszcze sama nie robiłam, więc sprawdzonego przepisu nie podam. Cytat:
Oby zaakceptował Twoją opiekę nad dzieckiem. Moja kotka była wyraźnie obrażona, jak zajmowałam się "intruzami", chociaż to były kocurki z tej samej kotki.---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Ctrl+Z działa po skasowaniu, a po odświeżeniu strony niestety nie. |
||
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Jak w załączniku, tylko bez zagłówka i czerwony
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam, że pisała o odświeżeniu strony.
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Kotka jest przecudowna, przekochana - bo tak bardzo przywiązana do mnie. Zawsze obok, zawsze pod drzwiami (jeśli gdzieś wyjdę), w nocy zawsze na wysokości mojej twarzyTyle że jak się dziecię urodzi, to aż się boję jej reakcji - w najlepszym wypadku zasika nam całe mieszkanie Przecież ona oszaleje z zazdrościbo ja niestety w ogóle nie wiem, co się stało. Kot musiał wcelować w jakiś dziwny mix skrótów - na pewno było tam Ctrl+W, Ctrl+Shift+N i jeszcze coś, co od razu wyłączyłam, więc nie pamiętam tak a propos - ten demot mi się przypomniał, kiedyś aż go zapisałam, bo po prostu samo życie
|
|
|
|
|
#3315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może teściowa woli, żeby w jej urodziny uwaga rodziny skupiała się WYŁĄCZNIE NA NIEJ? Nie pisała, ale skoro "zniszczenia" były spore, to raczej kicia nieźle narozrabiała. ![]() Życzę wszystkim dobrej nocy bez bólu. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
TYLKO DLA KOCICH MAM: Jeden z tych kocurków często siedział mi na kolanach i co chwilę sięgał łapą do kursora na ekranie, aż w końcu... usiadł sobie na biurku tuż przed monitorem. Jak każdy kot doskonale wiedział, co mu wolno, a czego nie, więc ta strzałka musiała go bardzo intrygować. Klawiaturę miałam wtedy na wysuwanej szufladzie, ale stukanie w nią też uznał za niezłą zabawę i nawet jak spałam, to siadał na moim krześle komputerowym i wciskał łapką to, co sięgnął. Kotka też była niezła. Wody z miseczki nie piła, tylko zawsze prowadziła nas do łazienki, trzeba jej było odkręcić kran i piła taką płynącą. Nauczyła się, że jak nas prowadzi do łazienki, to grzecznie idziemy, więc czasem mnie prowadziła, a przed łazienką zawracała i zajmowała krzesło komputerowe, z którego oczywiście nie pozwalała się przełożyć w inne miejsce. Aż trudno uwierzyć, że drobna kicia potrafiła się tak przyczepić pazurkami, a czasem wcisnąć łapy pod poręcze. Z krzesłem taty były podobne cyrki, ale jego przy próbie wyeksmitowania jej szanownego kociego ciałka potrafiła podrapać. |
||||
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Znowu sie nie wyspałam. Głowa mi pęka znoiwu mnie biodro tak bardzo bolało i jak wstaam to mi przeskakuje cos w nim ![]() juz nie moge sie doczekac wizyty u gina która jest we wtorek. Powiem mu o wszystkim moze on cos zaradzi ![]() Dzis bryzdka pogoda, tz auto znowu sie psuje i pojechal moim,które sie nie nadaje do jego pracy ale co zrobic.... nie miał wyjscia przynajmniej nie ebd emusiala po niego jechac i go szukac gdzies gdzie nie mam pojecia gdzie to sie znajduje. Wczoraj juz wsiadałam w auto mialam po niego jechac bo auto nie chcialo odpalic. Ale jakos dał rade i odpaliło i wrocil.... ufffff.zauwazyłam ze my mamy zawsz epod górke. Dzis mam smutny humor. jeszcze miałam przykry sen..... ![]() Cytat:
![]() jak narazie to mi bo wyszlo ze dziewczynka no chyba ze wyskoczy jej jeszcze dzyndzelek miedzy nogami na co liczy tż ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- aaaaaaaa i dzis zaczynam 20 tydzień ![]()
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też miałam przykry sen ![]() noooo to gratki za chwilę będzie równo połóweczka ciąży
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam wlasnie śniadanko. Płatki z mlekiem jakos nie miałam ochoty ale małą miseczke wcisnełam bo inaczej to mam lekkie mdlosci....
taka przytłaczająca pogoda za oknem....
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już po śniadaniu.
Pogoda okropna! Ciemno i deszcz leje. Właśnie się dowiedziałam że dostaniemy od znajomego męża nosidełko i fotelik do auta zapewne dobrej jakości bo to ludzie przy kasie.A dziś od mojej koleżanki dostaniemy cały przewijak. Niezbyt mi się podoba ale cóż zrobić
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym chciała dostac od kogos cos prócz ciuszków bo ciuszki to wiem ze dostane bardzo duzo. Nawet przyznam ze kupowac nie musze, no ale wiadomo ze samemu sie tez chce kupic. A póki co nikt nie zapowiedział ze da nam cos innego hihihihih Jedynie wiem ze mamy sobie wybrac wózek a moi rodzice kupią. tescie o ile kiedys mówili wolą dac kase bysmy kupili łózeczko czy cos sami(chwała Bogu bo z gustem u nich kiepsko )no a reszte to zobaczymy
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice pewnie też coś zafundują ale na razie za wcześnie by o tym mówić najśmieszniejsze jest to że najwięcej dadzą nam obcy ludzie a nie rodzina mam 2 kuzynków i 1 kuzynkę w UK - na pewno mają mnóstwo rzeczy po dzieciakach ale....... z rodziną najlepiej na zdjęciach niestety.
|
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
ooo ale fajnie ![]() a do jakiej miejscowosci sie wybierasz ? Cytat:
![]() moj Tż tez bylby zachwycony gdybysmy mieli synka , no ale bedzie mucial najprawdopodobniej corunie kochac widze ze juz sie przyzwyczail do tego ze bedzie mala
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie oszaleje na jej punkcie
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie tak , juz powoli szaleje a co dopiero jak sie urodzi
juz mowi ze sie nie moze doczekac ![]() jeszcze na 100% nie wiem ze to dziewczynka ale najprawdopodobniej a juz sie nie moglam powstrzymac i kupilam w ciucholandzie takie body niby sukienka w kwietuszki z kolnierzykiem
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczora palnąl tekst cos tam z synem no ale jesli bedzie córcia to tez mzoe byc....ale bez przekonania. Musz ego przywołac do porzadku.....Ale wiecie co? to wina tez innych. Bo kazdy w kółko gada ze wygladam na chłopca. Ze mam brzuch na chłopca i on ma ciągle nadzieje. Niby nadzieja jest bo to nie 100% dziewuszka ale mogl by sobie oszczedzic
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona często tam zagląda i na pewno znajdzie coś fajnego. Ja się ruszę dopiero wiosną
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz racje ![]() sliczne ciuszki mozna wyrwac u mnie jest taki jeden ciucholand wszystko na wage tam jest a dla maluszkow takie piekne niezniszczone rzeczy
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyzwyczai sie ![]() a moze nastepnym razem bedzie syn powiedz mu ze do Ciebie nie moze miec o to pretensji , bo to On ,,zrobil" dziewczynke heheh a Ty sie cieszysz ze coreczka?mi tez wszyscy mowili ze na chlopca wygladam a teraz brzuch mi sie taki robi jak pileczka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

A o czym piszesz pracę?
wazy ok 280g, machal rączka 
Z takich rozkładanych mi się podobało to 

Najlepiej podawać z odrobiną masła i koperkiem. Ja jeszcze sama nie robiłam, więc sprawdzonego przepisu nie podam.

. Kotka jest przecudowna, przekochana - bo tak bardzo przywiązana do mnie. Zawsze obok, zawsze pod drzwiami (jeśli gdzieś wyjdę), w nocy zawsze na wysokości mojej twarzy![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

też miałam przykry sen