Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 22:13   #3301
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
One są z reguły ciężkie do wysuwania, właśnie moja mama ma coś takiego
hmmm tą co my mieliśmy wysuwało się bardzo łatwo, właściwie to tylko przesuwało bez problemu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 22:14   #3302
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam te gwiazdeczki, ale teraz mnie do nich nie ciągnie
Dla mnie to najlepsze płatki

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hmmm tą co my mieliśmy wysuwało się bardzo łatwo, właściwie to tylko przesuwało bez problemu
Może to zależy od marki

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 22:18   #3303
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mamy bardzo podobną, twardą, właśnie przez małą ilość miejsca, jest bardzo wygodna i przede wszystkim jak się śpi to nie czuć że składa się z dwóch części jak to jest przy wersalkach a przy tym jest szeroka więc nawet w trójkę można spać - dziecko mam na myśli oczywiście to nie to samo co łózko małżeńskie no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
miałam dokładnie te same odczucia

Stary 2012-02-23, 22:20   #3304
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
nasza też się ładnie wysuwa
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 22:44   #3305
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Life Skills Academy Pokaż wiadomość
Dziewczyny przesyłam gorące pozdrowienia z biblioteki Dzidziuś pomaga mi w pisaniu magisterki, oklepując mi regularnie żebro
To widzę, że obie musimy się nad tym męczyć A o czym piszesz pracę?

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Bym zapomniała
Oto zaległe fotki z usg genetycznego(12luty/12t.c+3d.) mojego maluszka
Dla mnie, to kosmiczny widok ale zawsze jak patrzę mam rogal na twarzy
Śliczny maluszek

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Jeszcze apapu nie brałam. Głowa boli cały dzień, bez przerwy. Czasem już nie mogę wytrzymać. Chyba będę musiała wziąść apap, bo inaczej będzie kiepsko. Naprawdę nie mogę wytrzymać. Jak tabletka nie pomoże, to chyba umrę.
Ja od razu muszę wziąć tabletkę bo inaczej samo nie przejdzie... Tyle, że na mnie apap nie za bardzo działa, tylko pyralgina. A że tego teraz brać nie mogę to zostaje mi apap, zawsze to trochę ulgi przyniesie.

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
no i jestem

połówkowe poszło jak po maśle , dzidziuś obmierzony, serduszko, brzuszek, kości, mózg, wszystko prawidłowo rozwiniete. musialam sie przekrecac, lezec głową do dołu i trzasc brzuchem , bo dzidziol nie chcial sie ruszac położna sie smiała, ze 'lazy baby' wazy ok 280g, machal rączka i podkurczał nóżki , wszystko to takie magiczne a zrazem rzeczywiste
no i drodzy państwo prawdopodobnie bedziemy mieli syna
powoli sie przestawiam, TŻ pęka z dumy, babcie sie popłakały na wiesc o wnuczku a mój brat prawie podskoczył
Świetne wieści

Cytat:
Ja już sama nie wiem co bym chciała. Chyba najbardziej chciałabym po prostu znać płeć
Mi już też jest wszystko jedno byle by wiedzieć
Stary 2012-02-23, 22:48   #3306
Soleilka
Zakorzenienie

Mecz się skończy i idę spać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 22:49   #3307
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Lubię ryżowy i z zupek chińskich taki normalny jak muszę to zjem np. jak jestem w gościach gdzieś) ale sama nigdy nie robie, tzn. robie bo mój mąż kocha wszelkiego rodzaju lazanie i spagetti itp. ale wtedy dla siebie robię coś innego wiem dziwna jestem zapiekanki to ja lubię z ziemniaczkami
Placki na tortille kupuje, ale już szukalam przepisu na zrobienie ich dzisiaj jednak leń wygrał, a jeszcze były w promocji

Rozumiem, ja też nie mam miejsca Mamy dwa pokoje z czego jeden babcia zajmuje. A w naszym jest sypialnia, obecnie z łóżkiem 140na200, szafa, komoda, regał od sufitu do podłogi oddzielający własnie nasze łóżko od części z biurkiem, fotel i jeszcze łóżeczko dojdzie no i moje 4 ogromne kiwatki... jakoś się pomieściło wszystko choć tańczyć już nie ma gdzie na szczęście mamy kuchnie z jadalnia i tam gości przyjmujemy, a nasz pokój jest tylo nasz Co do wersalek to powiem Ci że pół życia przespałam na jednej i była mega wygodna... rodzice wyrzucili ją bo zmieniali meble na nowsze... a to wszystko co teraz produkują to taki chłam że szok! u mojej babci stoi wersalka. Jak jest rozłożona i ktoś usiądzie na brzegu to się przerwaca Z takich rozkładanych mi się podobało to http://brw.com.pl/pl/kolekcja/10-Sypialnia/41-Indiana choć to takie młodzieżowe w sumie.
A własnie a komu się społniły przepowiednie z sody i siuśków??
Przepowiednie z czego? pierwszy raz słyszę o jakiś przepowiedniach

Fajne to łóżko i moim zdaniem, wcale nie takie młodzieżowe

A myślałam, że jak domowa tortilla, to robiłaś też placki sama

Że Ci się tak chcę robić dla siebie coś innego, jak mężowi robisz lazanie. Ja chyba zbyt leniwa na to jestem
Cytat:
Właśnie zagadka jak kupi się jakąś kanapę jak będzie się na niej spać... moja mama ma fajne meble do pokoju, ale też z braku miejsca musi na niej spać i co... jak rozkłada to kładzie sobie pod tyłek kołdre, koc a później jeszcze prześcieradło bo tak krzywno i niewygodnie po jakimś czasie się zrobiło jak się wyrobiła... teraz marzy jej się zmiana choć meble nadal wygladają ok. Ja też myślałam o rogówce, jednak bałam się że po 2 latach będę marzyła żeby ją wymienić właśnie ze względu na niewygodę spania , a tak to najwyżej materac wymienie ale takie łóżko to fakt locha miejsa zajmuje
W mojej wersalce na stancji kiedyś połamała się deska i się zapadło do środka, więc jak spałam, to spałam w takim dołku. Sama to było jeszcze pół biedy. A teraźniejsze łóżko przechyla się w stronę ściany, co też jest strasznie irytujące
Ale w poniedziałek przyjeżdża do nas nowe. Dokładnie takie:http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/...sali-3945.html

Mam nadzieję w końcu się porządnie wyspać

A poza tym, to właśnie przed chwilą wyszłam z wanny Kupiłam parę dni temu w sephora takie fajnie serduszka zapachowe z olejkiem do kąpieli. Jaka to była przyjemność pomoczyć się chwilę
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:12   #3308
Mandragorrka
Zakorzenienie

Byliśmy dzisiaj z małżem na w knajpie na karaoke Miałam napisać, przed wyjściem, ale już nie zdążyłam bo mnie gonił do ubierania
Wypiłam pysznego drinka bezalkoholowego i sok pomidorowy
Teraz już jestem wykąpana i czytam co jest naskrobane.

Widzieliśmy się ze znajomymi, którzy mają kilkumiesięczną córkę. Oczywiście rozmawialiśmy o ciążach i dzieciach. Znajomy - face!, sam od siebie zaczął zachwalać szkołę rodzenia. Bardzo mu pomogła. Jeśli któreś mamusie mają problem z angażowaniem się facetów to szkoła rodzenia może być dobrym rozwiązaniem.

Doczytałam, że na macierzyńskim dostaje się 200 zł więcej. Może to być prawda, ale nie do końca. Generalnie chorobowe i macierzyński liczy się ze średniej z 12 ostatnich miesięcy (czasem krócej jeśli ktoś tyle nie chorował) i ta średnia pensja jest podstawą do obliczenia wynagrodzenia chorobowego i macierzyńskiego. Nieco inaczej liczy się jak wypłaca ZUS a inaczej jak pracodawca. I wtedy mogą powstać te różnice. Oczywiście im więcej któraś zarabiała tym większa może być różnica. Dlatego jedna pisze o 70 zł a druga o 200

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Mam termin na 31 lipca. Moja teściowa ma urodziny 30, mam nadzieję, że nie zrobię jej super prezentu. Wolałabym urodzić 1 sierpnia, w dzień urodzin jednej z przyjaciółek. Dla niej taki prezent mogę zrobić.
No tak przyjaciółka bliższa sercu ale może miałabyś plusa u teściowej

natee za badanie i synusia

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:18   #3309
blueberry88
Zakorzenienie

A my śpimy na narożniku. Okazał się być mega wygodny.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:20   #3310
Mandragorrka
Zakorzenienie

Uciekam spać Dobrej nocy Mamusie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:22   #3311
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Na pierogi ze szpinakiem mogę Ci robić chętkę, bo to zdrowe, gorzej gdybym Ci gadała o jakimś tłustym hamburgerze
Tym, które same robią pierogi polecam takie z łososiem, szinakiem i fetą. Najlepiej podawać z odrobiną masła i koperkiem. Ja jeszcze sama nie robiłam, więc sprawdzonego przepisu nie podam.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

nacytowałam się, naoodpowiadałam, naprodukowałam i już chciałam wysyłać, jak mi kot wskoczył centralnie na klawiaturę, wcelował w jakis skrót i wszystko szlag trafił
Widocznie masz się zająć kotem, a nie klawiaturą. Oby zaakceptował Twoją opiekę nad dzieckiem. Moja kotka była wyraźnie obrażona, jak zajmowałam się "intruzami", chociaż to były kocurki z tej samej kotki.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
próbujcie ctrl+z - zawsze próbujcie
Ctrl+Z działa po skasowaniu, a po odświeżeniu strony niestety nie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 23:23   #3312
blueberry88
Zakorzenienie

Jak w załączniku, tylko bez zagłówka i czerwony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAPRI1.jpg (28,7 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-02-23, 23:29   #3313
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Ctrl+Z działa po skasowaniu, a po odświeżeniu strony niestety nie.
Nie zauważyłam, że pisała o odświeżeniu strony.
Stary 2012-02-23, 23:58   #3314
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Widocznie masz się zająć kotem, a nie klawiaturą. Oby zaakceptował Twoją opiekę nad dzieckiem. Moja kotka była wyraźnie obrażona, jak zajmowałam się "intruzami", chociaż to były kocurki z tej samej kotki.
tjaaa.. Oby, oby, bo ja w tym zaczynam widzieć poważny problem . Kotka jest przecudowna, przekochana - bo tak bardzo przywiązana do mnie. Zawsze obok, zawsze pod drzwiami (jeśli gdzieś wyjdę), w nocy zawsze na wysokości mojej twarzy.
Tyle że jak się dziecię urodzi, to aż się boję jej reakcji - w najlepszym wypadku zasika nam całe mieszkanie Przecież ona oszaleje z zazdrości

Cytat:
bo ja niestety w ogóle nie wiem, co się stało. Kot musiał wcelować w jakiś dziwny mix skrótów - na pewno było tam Ctrl+W, Ctrl+Shift+N i jeszcze coś, co od razu wyłączyłam, więc nie pamiętam

tak a propos - ten demot mi się przypomniał, kiedyś aż go zapisałam, bo po prostu samo życie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1263593838_by_roweripralka_500.jpg (37,6 KB, 26 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 00:36   #3315
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
no i jestem

połówkowe poszło jak po maśle , dzidziuś obmierzony, serduszko, brzuszek, kości, mózg, wszystko prawidłowo rozwiniete. musialam sie przekrecac, lezec głową do dołu i trzasc brzuchem , bo dzidziol nie chcial sie ruszac położna sie smiała, ze 'lazy baby' wazy ok 280g, machal rączka i podkurczał nóżki , wszystko to takie magiczne a zrazem rzeczywiste
powoli sie przestawiam, TŻ pęka z dumy, babcie sie popłakały na wiesc o wnuczku a mój brat prawie podskoczył
Wspaniałe wieści.
Cytat:
TŻ zaszalał i kupił Cini Minis Wolę Mlekołaki Gwiazdki, bardziej cynamonowe
Uwielbiam CimiMinis, ale są doskonałe do przeprowadzenia testu, czy już trzeba się wybrać do stomatologa, a mnie chyba czeka wizyta lub dwie, więc się powstrzymuję.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No tak przyjaciółka bliższa sercu ale może miałabyś plusa u teściowej
Albo ----- za konkurencję. Może teściowa woli, żeby w jej urodziny uwaga rodziny skupiała się WYŁĄCZNIE NA NIEJ?
Cytat:
Nie pisała, ale skoro "zniszczenia" były spore, to raczej kicia nieźle narozrabiała.

Życzę wszystkim dobrej nocy bez bólu.

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
tak a propos - ten demot mi się przypomniał, kiedyś aż go zapisałam, bo po prostu samo życie
Niezły i prawdziwy.
TYLKO DLA KOCICH MAM:
Jeden z tych kocurków często siedział mi na kolanach i co chwilę sięgał łapą do kursora na ekranie, aż w końcu... usiadł sobie na biurku tuż przed monitorem. Jak każdy kot doskonale wiedział, co mu wolno, a czego nie, więc ta strzałka musiała go bardzo intrygować. Klawiaturę miałam wtedy na wysuwanej szufladzie, ale stukanie w nią też uznał za niezłą zabawę i nawet jak spałam, to siadał na moim krześle komputerowym i wciskał łapką to, co sięgnął.
Kotka też była niezła. Wody z miseczki nie piła, tylko zawsze prowadziła nas do łazienki, trzeba jej było odkręcić kran i piła taką płynącą. Nauczyła się, że jak nas prowadzi do łazienki, to grzecznie idziemy, więc czasem mnie prowadziła, a przed łazienką zawracała i zajmowała krzesło komputerowe, z którego oczywiście nie pozwalała się przełożyć w inne miejsce. Aż trudno uwierzyć, że drobna kicia potrafiła się tak przyczepić pazurkami, a czasem wcisnąć łapy pod poręcze.
Z krzesłem taty były podobne cyrki, ale jego przy próbie wyeksmitowania jej szanownego kociego ciałka potrafiła podrapać.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 07:47   #3316
prince_polo
Zakorzenienie

hej.
Znowu sie nie wyspałam. Głowa mi pęka znoiwu mnie biodro tak bardzo bolało i jak wstaam to mi przeskakuje cos w nim
juz nie moge sie doczekac wizyty u gina która jest we wtorek. Powiem mu o wszystkim moze on cos zaradzi

Dzis bryzdka pogoda, tz auto znowu sie psuje i pojechal moim,które sie nie nadaje do jego pracy ale co zrobic.... nie miał wyjscia przynajmniej nie ebd emusiala po niego jechac i go szukac gdzies gdzie nie mam pojecia gdzie to sie znajduje. Wczoraj juz wsiadałam w auto mialam po niego jechac bo auto nie chcialo odpalic. Ale jakos dał rade i odpaliło i wrocil.... ufffff.

zauwazyłam ze my mamy zawsz epod górke. Dzis mam smutny humor. jeszcze miałam przykry sen.....

Cytat:
no i jestem

kochana super ciesze sie i gratuluje synusia
Cytat:
A własnie a komu się społniły przepowiednie z sody i siuśków??
jak narazie to mi bo wyszlo ze dziewczynka no chyba ze wyskoczy jej jeszcze dzyndzelek miedzy nogami na co liczy tż

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

aaaaaaaa i dzis zaczynam 20 tydzień

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 07:56   #3317
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Niezły i prawdziwy.
TYLKO DLA KOCICH MAM:
Jeden z tych kocurków często siedział mi na kolanach i co chwilę sięgał łapą do kursora na ekranie, aż w końcu... usiadł sobie na biurku tuż przed monitorem. Jak każdy kot doskonale wiedział, co mu wolno, a czego nie, więc ta strzałka musiała go bardzo intrygować. Klawiaturę miałam wtedy na wysuwanej szufladzie, ale stukanie w nią też uznał za niezłą zabawę i nawet jak spałam, to siadał na moim krześle komputerowym i wciskał łapką to, co sięgnął.
Kotka też była niezła. Wody z miseczki nie piła, tylko zawsze prowadziła nas do łazienki, trzeba jej było odkręcić kran i piła taką płynącą. Nauczyła się, że jak nas prowadzi do łazienki, to grzecznie idziemy, więc czasem mnie prowadziła, a przed łazienką zawracała i zajmowała krzesło komputerowe, z którego oczywiście nie pozwalała się przełożyć w inne miejsce. Aż trudno uwierzyć, że drobna kicia potrafiła się tak przyczepić pazurkami, a czasem wcisnąć łapy pod poręcze.
Z krzesłem taty były podobne cyrki, ale jego przy próbie wyeksmitowania jej szanownego kociego ciałka potrafiła podrapać.
ale się uśmiałam, niezłe te historie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

zauwazyłam ze my mamy zawsz epod górke. Dzis mam smutny humor. jeszcze miałam przykry sen.....

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

aaaaaaaa i dzis zaczynam 20 tydzień

też miałam przykry sen

noooo to gratki za chwilę będzie równo połóweczka ciąży

Stary 2012-02-24, 08:42   #3318
prince_polo
Zakorzenienie

zjadłam wlasnie śniadanko. Płatki z mlekiem jakos nie miałam ochoty ale małą miseczke wcisnełam bo inaczej to mam lekkie mdlosci....

taka przytłaczająca pogoda za oknem....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 08:51   #3319
nel_a
Zakorzenienie

ja też już po śniadaniu.
Pogoda okropna! Ciemno i deszcz leje.

Właśnie się dowiedziałam że dostaniemy od znajomego męża nosidełko i fotelik do auta zapewne dobrej jakości bo to ludzie przy kasie.
A dziś od mojej koleżanki dostaniemy cały przewijak. Niezbyt mi się podoba ale cóż zrobić

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:06   #3320
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja też już po śniadaniu.
Pogoda okropna! Ciemno i deszcz leje.

Właśnie się dowiedziałam że dostaniemy od znajomego męża nosidełko i fotelik do auta zapewne dobrej jakości bo to ludzie przy kasie.
A dziś od mojej koleżanki dostaniemy cały przewijak. Niezbyt mi się podoba ale cóż zrobić
fajnie tez bym chciała dostac od kogos cos prócz ciuszków bo ciuszki to wiem ze dostane bardzo duzo. Nawet przyznam ze kupowac nie musze, no ale wiadomo ze samemu sie tez chce kupic. A póki co nikt nie zapowiedział ze da nam cos innego hihihihih Jedynie wiem ze mamy sobie wybrac wózek a moi rodzice kupią. tescie o ile kiedys mówili wolą dac kase bysmy kupili łózeczko czy cos sami(chwała Bogu bo z gustem u nich kiepsko)
no a reszte to zobaczymy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 09:16   #3321
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie tez bym chciała dostac od kogos cos prócz ciuszków bo ciuszki to wiem ze dostane bardzo duzo. Nawet przyznam ze kupowac nie musze, no ale wiadomo ze samemu sie tez chce kupic. A póki co nikt nie zapowiedział ze da nam cos innego hihihihih Jedynie wiem ze mamy sobie wybrac wózek a moi rodzice kupią. tescie o ile kiedys mówili wolą dac kase bysmy kupili łózeczko czy cos sami(chwała Bogu bo z gustem u nich kiepsko)
no a reszte to zobaczymy
ja też teoretycznie będę miała tyle ciuszków że głowa mała ale jakoś nie bardzo je chcę....chyba już kiedyś pisałam. Moja szwagierka przy pierwszym dziecku już dostała je używane, teraz będą przy drugim i od razu da je mnie i mój będzie 3 a ciekawa jestem ile dzieciaków miało je wcześniej....poza tym jakoś nie trafiają w mój gust.
Rodzice pewnie też coś zafundują ale na razie za wcześnie by o tym mówić najśmieszniejsze jest to że najwięcej dadzą nam obcy ludzie a nie rodzina mam 2 kuzynków i 1 kuzynkę w UK - na pewno mają mnóstwo rzeczy po dzieciakach ale....... z rodziną najlepiej na zdjęciach niestety.

Stary 2012-02-24, 09:18   #3322
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja też jadę nad morze w niedzielę

ooo ale fajnie
a do jakiej miejscowosci sie wybierasz ?

Cytat:
no i jestem

pieknie !
moj Tż tez bylby zachwycony gdybysmy mieli synka , no ale bedzie mucial najprawdopodobniej corunie kochac
widze ze juz sie przyzwyczail do tego ze bedzie mala
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:21   #3323
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ooo ale fajnie
a do jakiej miejscowosci sie wybierasz ?

pieknie !
moj Tż tez bylby zachwycony gdybysmy mieli synka , no ale bedzie mucial najprawdopodobniej corunie kochac
córunie zawsze są tatusiowe i pewnie oszaleje na jej punkcie

Stary 2012-02-24, 09:22   #3324
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja też teoretycznie będę miała tyle ciuszków że głowa mała ale jakoś nie bardzo je chcę....chyba już kiedyś pisałam. Moja szwagierka przy pierwszym dziecku już dostała je używane, teraz będą przy drugim i od razu da je mnie i mój będzie 3 a ciekawa jestem ile dzieciaków miało je wcześniej....poza tym jakoś nie trafiają w mój gust.
Rodzice pewnie też coś zafundują ale na razie za wcześnie by o tym mówić najśmieszniejsze jest to że najwięcej dadzą nam obcy ludzie a nie rodzina mam 2 kuzynków i 1 kuzynkę w UK - na pewno mają mnóstwo rzeczy po dzieciakach ale....... z rodziną najlepiej na zdjęciach niestety.
ja tez wlasnie od mojej rpzyjaciolki dostane. i wiem ze czesc kupuje juz teraz dla mego dzieciatka a czesc po niuni jej siostry która nie tak dawno urodziła. No i moja kuzynka zapowiedziała z ema wor cuszków polowe zmetkami bo jej córcia nie wynosiła tego.A le neiwiem czy bede chciała od niej...... bo nie jestem z nia w najlepszych stosunkach jest fałszywa .... No chyba ze sie uprze i da na zasadzie z enie bed eoddawac. Bo jesli mam oddawac to pewnie bedzie gadanie ze znoszone ze takie siakie i owakie. No a od strony mojego tz tesciowa zapowiedziala z ebedzie miała mase ciuszkow po unich zwyczaj ze sobie rpzekazuja wiec moje dziecko było by ktores. I potem miała bym oddac. Wiec nie dziekuje. W takie cos sie nie bawie........ zreszta u mnie jest duzy ciucholand. Za grosze z metkami ciuszki są i mam zamiar tam nakupowac(nie mowie ze w sklepie nie bede bo tez pewnie tak ale wiekszosc mam zamair w takich ciucholandach bo sa boskie )

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 09:24   #3325
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
córunie zawsze są tatusiowe i pewnie oszaleje na jej punkcie
pewnie tak , juz powoli szaleje a co dopiero jak sie urodzi
juz mowi ze sie nie moze doczekac
jeszcze na 100% nie wiem ze to dziewczynka ale najprawdopodobniej a juz sie nie moglam powstrzymac i kupilam w ciucholandzie takie body niby sukienka w kwietuszki z kolnierzykiem i rozowa pluszowa bluze z kapturem ale jak cos to szkoda nie bedzie bo 7 zl zaplacilam za dwie rzeczy hehe

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-24, 09:24   #3326
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość

moj mnie czasem wkurza bo wie ze corka w srodku jest a gada jako do syna
wczora palnąl tekst cos tam z synem no ale jesli bedzie córcia to tez mzoe byc....ale bez przekonania. Musz ego przywołac do porzadku.....

Ale wiecie co? to wina tez innych. Bo kazdy w kółko gada ze wygladam na chłopca. Ze mam brzuch na chłopca i on ma ciągle nadzieje. Niby nadzieja jest bo to nie 100% dziewuszka ale mogl by sobie oszczedzic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 09:26   #3327
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez wlasnie od mojej rpzyjaciolki dostane. i wiem ze czesc kupuje juz teraz dla mego dzieciatka a czesc po niuni jej siostry która nie tak dawno urodziła. No i moja kuzynka zapowiedziała z ema wor cuszków polowe zmetkami bo jej córcia nie wynosiła tego.A le neiwiem czy bede chciała od niej...... bo nie jestem z nia w najlepszych stosunkach jest fałszywa .... No chyba ze sie uprze i da na zasadzie z enie bed eoddawac. Bo jesli mam oddawac to pewnie bedzie gadanie ze znoszone ze takie siakie i owakie. No a od strony mojego tz tesciowa zapowiedziala z ebedzie miała mase ciuszkow po unich zwyczaj ze sobie rpzekazuja wiec moje dziecko było by ktores. I potem miała bym oddac. Wiec nie dziekuje. W takie cos sie nie bawie........ zreszta u mnie jest duzy ciucholand. Za grosze z metkami ciuszki są i mam zamiar tam nakupowac(nie mowie ze w sklepie nie bede bo tez pewnie tak ale wiekszosc mam zamair w takich ciucholandach bo sa boskie )
mnie ost. ciocia mówiła że widziała nowe śliniaki w lumpeksie i powiedziała że jak chcę to je kupi ona często tam zagląda i na pewno znajdzie coś fajnego. Ja się ruszę dopiero wiosną

Stary 2012-02-24, 09:26   #3328
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

masz racje
sliczne ciuszki mozna wyrwac
u mnie jest taki jeden ciucholand wszystko na wage tam jest a dla maluszkow takie piekne niezniszczone rzeczy

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-24, 09:27   #3329
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
wczora palnąl tekst cos tam z synem no ale jesli bedzie córcia to tez mzoe byc....ale bez przekonania. Musz ego przywołac do porzadku.....

Ale wiecie co? to wina tez innych. Bo kazdy w kółko gada ze wygladam na chłopca. Ze mam brzuch na chłopca i on ma ciągle nadzieje. Niby nadzieja jest bo to nie 100% dziewuszka ale mogl by sobie oszczedzic
Poczekaj aż na nią spojrzy, będzie zakochany i o synu zapomni

Stary 2012-02-24, 09:30   #3330
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

przyzwyczai sie
a moze nastepnym razem bedzie syn
powiedz mu ze do Ciebie nie moze miec o to pretensji , bo to On ,,zrobil" dziewczynke heheh a Ty sie cieszysz ze coreczka?
mi tez wszyscy mowili ze na chlopca wygladam
a teraz brzuch mi sie taki robi jak pileczka

Nasza Księżniczka !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości