Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 23:13   #3211
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Hej dziewczyny !

Z tydzień mnie tu nie było...
Chciałabym tylko powiedzieć, że jutro idę do szpitala na patologię ciąży moje wyniki moczu zamiast lepsze po lekach okazały się gorsze eh jak ja się boję
Dzisiaj na USG szkrabek mały tak latał, że lekarzowi ciężko było zmierzyć ale ma 4 cm
Stary 2012-02-24, 05:46   #3212
Sojka1990
Zadomowienie

Nie mogę spać.
Chyba bierze mnie zapalenie pęcherza bo nie mogę się za nic do końca wysikać, czuje że mi się chce a nie chce lecieć
Stary 2012-02-24, 07:33   #3213
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

Chciałabym tylko powiedzieć, że jutro idę do szpitala na patologię ciąży moje wyniki moczu zamiast lepsze po lekach okazały się gorsze eh jak ja się boję
Dzisiaj na USG szkrabek mały tak latał, że lekarzowi ciężko było zmierzyć ale ma 4 cm

weronika jeżeli trzeba to kładź się i niech robią co należy aby dzidzia była bezpieczna ... wszystko będzie dobrze zobaczysz tylko podejdź spokojnie do szpitala da się wytrzymać ...

zdrówka dziewczynki
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 07:58   #3214
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 08:16   #3215
Nisia4
Zadomowienie

Hej Dziewczyny! Byłam wczoraj u lekarza z kompletem wyników, powiedział, że wszystko książkowe i był bardzo zadowolony. Skierował mnie na badania prenatalne za trzy tygodnie, ale powiedział, że mam się nie martwić bo to teraz norma. Mam je zrobić w Katowicach u dr Włoch. Jestem w tej chwili w 9 tygodniu Samopoczucie dobre, troszkę mnie mdli i mam owocowo - nabiałowe zachcianki
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 08:32   #3216
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaj ja sie dzisiaj do roboty przyturlałam taksówką ale jezdem bamber zaspałam na autobus a auto mi nawaliło wczoraj więc musiawszy jechać i płacić .. bosze dobrze ze tylko 16 zł
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja chodzę prywatnie i powiem szczerze, że ta ciąża kosztuje .... kończe 3 miesiąc, byłam na 4 wizytach po 130 zł plus badania 260. Ale u mnie na NFZ przyjmuje tylko najgorszy chłam, który na wszystko radzi No-spe brać. Paranoja. Nie ma lekarza, który byłby zaangażowany. Małe miasto i nie ma nikogo wartego polecenia. Dlatego wybrałam tego.

Ja w pracy już nie mogę wytrzymać, tylko, że nie z nudów a z nawału pracy. Nie zwracają uwagi na to, że jestem w ciąży. Byłam na L4 to prosili, żebym wrócili. Obiecali, że wykonywane przezemnie czynności będą okrojone. Dziś się dowiedziałam, że w delegacje jadę 21 marca 300 km w jedną stronę. Słowa nie dotrzymują i strasznie wykorzystują. Stresuje się za bardzo. Wszyscy mi radzą, żebym dała sobie spokój. Pociągnę do 16 marca, zobaczę co będzie dalej.

Wstawie Wam zdjęcie mojego malutkiego szkraba ze wczorajszej wizyty. Trochę rozmazane, ale co nie co widać
oj tam oj tam wszystko widzać jakie tam rozmazane kocham wszystkie nasze dzieci wątkowe
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ale śliczności.

Ja płacę 150 zł za wizytę. Ale w moim mieście to najlepszy ginekolog.
a ja płacę tak : 100 zł za wizytę i usg jezd w cenie tej dopiero później to genetyczne kosztuje 100 zł chyba.. a potem to ja nie wiem jeszcze nie dojszłam do tego zapytam kolezanki się co juz jest w 14 tygodniu... a i w tym 100 zł na pierwszej wizycie miałam czystość zrobioną i cytologię no i to USG dowcipne doktorka tez na nfz przyjmuje i ja se bede chodziła raz na nfz raz prywatnie
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Przepraszam,że dopiero odpisuję,ale miałam problemy z hasłem i laptopem.Nasz synek skończy w lipcu 5 lat i chciałby mieć brata.
Wiecie jakie wymyślił imię???-Strażak Sam
dzieci są przesłodkie jednak
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

ja placilam za wizyte z usg 100 zl,alle to byla moja pierwsza wizyta(na potwierdzenie ciazy)
teraz bede musiala zaplacic 130
nie wiem dlaczego ale u ginka w cenniku napisane:
-badanie+usg tv- 100 zl a badanie ciezarnej+usg tv- 130 zl
jak to dlaczego? bo to tak jak ze slubami i z innymi rzeczami ... kolezanka chciałą kupić sobie bolerko ślubne i poszła do sklepu normalnego i pyta w jakiej cenie białe bolerka baba mówi 25 zł. Kolezanka mówi ze na slub sobie musi kupić no to baba na to ze a no to ślubne kosztuje 45 a to samoidentyczne kolezanka kupiła to nie ślubne

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Acha i mała niespodzianka. Iskierka wg dzisiejszego usg ma 13 tygodni a więc jest o tydzień starsza niż wynika z OM. A to oznacza, że mogę urodzić w sierpniu (dzisiejsze USG wskazuje na 29 sierpnia
Jest to o tyle prawdopodobne, że przy pierwszej wizycie, która teoretycznie była w 6 tygodniu 4 dni było już widoczne bijące serduszko. Co mnie zaskoczyło, że tak wcześnie. Ale jeśli iskierka jest starsza o tydzień to w pełni uzasadnione.
kurcze to duże to twe dziecię no jak moje w 7t i 1 d c miało niecały 1 cm a twoje pod koniec 6 miało juz tyle to kolos albo ciąża starsza albo moja młodsza juz sama nie wiem

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Byłam wczoraj u lekarza z kompletem wyników, powiedział, że wszystko książkowe i był bardzo zadowolony. Skierował mnie na badania prenatalne za trzy tygodnie, ale powiedział, że mam się nie martwić bo to teraz norma. Mam je zrobić w Katowicach u dr Włoch. Jestem w tej chwili w 9 tygodniu Samopoczucie dobre, troszkę mnie mdli i mam owocowo - nabiałowe zachcianki
no to pięknie ja bede 1.03 zobaczymy jak tam moje wyniki
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 08:35   #3217
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
będziesz robić w Centrum Medycznym K.S.??
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-02-24, 08:56   #3218
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć dziewczynki!

Ale słodkie zdjęcia dzieciaczków.

Colds, na przeziębienie w pierwszej ciąży brałam Oscillococcinum, homeopatyczny, mi bardzo pomogło. I na katar maść majerankowa.

Weronika, podleczą cię i szybko wrócisz do domku, ja leżałam na patologii tydzień przed porodem, fajnie to wspominam, poznałam świetne dziewczyny

Nisia, super, że wyniki masz dobre.

Sojka, współczuję, ja zapalenia pęcherza miałam notorycznie, ciągle brałam Furaginum.

Moje samopoczucie zdecydowanie sie pogorszyło, wczoraj po południu musiałam się zdrzemnąć, bo masakryczne mdłości mnie męczyły. Dzisiaj też czuję się niewyraźnie. Nie mogę patrzećna jedzenie, wszystko mi śmierdzi, ale się zmuszam, bo jeśc trzeba. W sumie kiedy już zaczynam jeść jest trochę lepiej, ale po jedzeniu znów mdłości wracają. I tak jak w pierwszej ciąży niemal codziennie mam zgagę wieczorami, pamiętam jak marzyłam żeby już urodzić i zjeść normalny obiad z apetytem, zgaga męczyła mnie codziennie przez ponad pół roku w poprzedniej ciąży. To był koszmar.

Wczoraj jak się położyłam przyszedł mój synio (za 2 miesiące kończy 3 latka) i pyta: mama, czy jesteś chora?
ja: Nie, kochanie tylko dzidziuś mnie męczy.
on: mama, odsłoń brzuszek, ja go pogłaskam i nie będzie cię męczył
odsłoniłam brzuch i on głaszcze i mówi: dzidziuś się cieszy, czy już cię nie męczy?
Ja; Nie , już mnie nie męczy
on: tata, czaczam mamusi brzuch, dzidziuś mamę męczy, ale już się cieszy, lubię dzidziusia

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

I jeszcze wczoraj pyta: mama, jak będziesz rodzić dzidziusia to czy pęknie ci brzuch?

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 08:59   #3219
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie dziołszki,

Alfabia pierwsza już po badaniach prenatalnych,

ja mam dzisiaj na 13 - trzymajta kciuki

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-02-24 o 09:19
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:12   #3220
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no czymamay czymamy
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:23   #3221
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Ja tak się źle czułam dzisiaj, że dopiero teraz nadrabiam...

Właśnie mi się przypomniało,że ok. 4 tyg. zjadłam tiramisu nie wiedziałam, że nie można... Na szczęście przeczytałam jeszcze, że sera feta również nie powinno się jeść, a kilka dni temu miałam ochotę na sałatkę grecką...oj dobrze, że jej nie zjadłam.
Ser feta można jeść, tylko trzeba sprawdzić czy jest z pasteryzowanego mleka, większość raczej jest. Ja jem, bo mam smaka na fetę

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

Ojej, ale co w tym moczu jest nie tak, że idziesz?

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość

Moje samopoczucie zdecydowanie sie pogorszyło, wczoraj po południu musiałam się zdrzemnąć, bo masakryczne mdłości mnie męczyły. Dzisiaj też czuję się niewyraźnie. Nie mogę patrzećna jedzenie, wszystko mi śmierdzi, ale się zmuszam, bo jeśc trzeba. W sumie kiedy już zaczynam jeść jest trochę lepiej, ale po jedzeniu znów mdłości wracają. I tak jak w pierwszej ciąży niemal codziennie mam zgagę wieczorami, pamiętam jak marzyłam żeby już urodzić i zjeść normalny obiad z apetytem, zgaga męczyła mnie codziennie przez ponad pół roku w poprzedniej ciąży. To był koszmar.
Ja wczoraj zaczęłam 11 tydzień i też mi się pogorszył stan... Od dwóch dni mnie mdli bardziej i coraz bardziej odczuwam głód, a jedzenie nadal obrzydza...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:26   #3222
katarzinka
Wtajemniczenie

Bafi - ja też już byłam na prenatalnych, nawet dwa razy, bo za pierwszym razem Dzidziuś nie dał się pomierzyć - tak szalał, a teraz w środę już było ok. no i trzymam kciuki

Katrin - moja córka też chodzi i głaszcze Dzidziusia i czasem mu daje buziaka - miło na to patrzeć
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-02-24, 09:29   #3223
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie dziołszki,

Bafi, BĘDĘ! Mocnosię denerwujesz? Ja strasznie to przeżywałam. Trzymam kciukasy i czekam na informację od Ciebie!
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:29   #3224
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
Bafi - ja też już byłam na prenatalnych, nawet dwa razy, bo za pierwszym razem Dzidziuś nie dał się pomierzyć - tak szalał, a teraz w środę już było ok. no i trzymam kciuki

Katrin - moja córka też chodzi i głaszcze Dzidziusia i czasem mu daje buziaka - miło na to patrzeć
Katarzinko no popatrz nie wychwyciłam tego a powiedz mi bo widzę, że ze Sląska jesteś, gdzie robiłaś. Ja robię w Knurowie, od zeszłego roku mają sprzęt i specjalistów do wykonywania tych badań

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-24, 09:29   #3225
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
ja coś dzisiaj nie mam wenydlatego wpadłam sie przywitać tylko
Miłego dnia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:32   #3226
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Bafi, BĘDĘ! Mocnosię denerwujesz? Ja strasznie to przeżywałam. Trzymam kciukasy i czekam na informację od Ciebie!

Wiesz co, jak na razie jestem spokojna, jak bylam u ginka obejrzał dziecko i nie widział żadnych niepokojących spraw. Zwłaszcza, że on z tych co nie ściemnia, tylko wystawia kawę na ławę i nie ma zmiłuj. Powiedział, że to badanie robię z racji wieku ale ja to i tak za każdym razem mam lekkiego cykora. Taki ze mnie człek.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-24, 09:55   #3227
katarzinka
Wtajemniczenie

Bafi w Katowicach robiłam
Zanim czas pokona nas"

Edytowane przez katarzinka
Czas edycji: 2012-02-24 o 10:14
Stary 2012-02-24, 10:07   #3228
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość

Wczoraj jak się położyłam przyszedł mój synio (za 2 miesiące kończy 3 latka) i pyta: mama, czy jesteś chora?
ja: Nie, kochanie tylko dzidziuś mnie męczy.
on: mama, odsłoń brzuszek, ja go pogłaskam i nie będzie cię męczył
odsłoniłam brzuch i on głaszcze i mówi: dzidziuś się cieszy, czy już cię nie męczy?
Ja; Nie , już mnie nie męczy
on: tata, czaczam mamusi brzuch, dzidziuś mamę męczy, ale już się cieszy, lubię dzidziusia
odpoczywaj jak ile tylko możesz ....
Kochana Twój synuś mnie wzruszył ... normalnie boskiego masz szkrabka )

Hanka a Tobie nie za dobrze się powodzi co by się taxi bujać?

Dzisiaj wykryłam co mi jest ... brak mi słońca ... chcę wiosny

Bafi trzymam za Was kciuki
Stary 2012-02-24, 10:11   #3229
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziołszki,

Trzymam mocno kciuki i czekam na relację.

Ja mam dzisiaj wolne,rano byłam na jazdach nawet nie zle mi poszło.
Co do samopoczucia wymioty mnie nie opuszczają i wstręt do mięsa a poza tym wogóle najchętniej bym nie gotowała.

Wieczorkiem idziemy do przyjaciół ja na soczek,tż na drinka z okazji ciąży.

Miłego dnia kochane

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:16   #3230
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzinko no popatrz nie wychwyciłam tego a powiedz mi bo widzę, że ze Sląska jesteś, gdzie robiłaś. Ja robię w Knurowie, od zeszłego roku mają sprzęt i specjalistów do wykonywania tych badań
Cześć mamuśki
Apropo tego badania prenatalnego, w Knurowie jest o 50zł droższe to badanie, mnie lekarz uświadomił że w Gliwicach mają też bardzo dobry sprzęt i bardziej zalecał właśnie tam.
Dlatego ja mam na 5 marca w Gliwicach to badanie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:18   #3231
Konczita
Zakorzenienie

Dziewczynki a jaki koszt ponosicie ???? Mi za usg powiedziano 200 zł a dalsze badania wyjdą około 350 zł .. ale nie wiem czy będziemy się na to decydować ....

jejku gotuję ryż i mi śmierdzi
Stary 2012-02-24, 10:19   #3232
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Apropo tego badania prenatalnego, w Knurowie jest o 50zł droższe to badanie, mnie lekarz uświadomił że w Gliwicach mają też bardzo dobry sprzęt i bardziej zalecał właśnie tam.
Dlatego ja mam na 5 marca w Gliwicach to badanie
Iwoncia ja to badanie mam na NFZ więc mnie nie będzie kosztowało nic

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-24, 10:21   #3233
Iwoncia81
Zakorzenienie

A no to masz fajnie
Stary 2012-02-24, 10:25   #3234
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
A no to masz fajnie
wiesz pierwsze o co zapytałam to jaki cennik, a ona do mnie żadnego cennika nie ma, bo ma Pani skończone 35 lat

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-02-24, 10:25   #3235
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dziewczynki a jaki koszt ponosicie ???? Mi za usg powiedziano 200 zł a dalsze badania wyjdą około 350 zł .. ale nie wiem czy będziemy się na to decydować ....

Usg 250zł a jeżeli nie daj Boże coś wykryją to dalej już refundowane.
Aż sie zdziwiłam

Mnie sie za cholere nie chce gotować, nawet rybek w akwarium mi sie nakarmić nie chciało ale jakoś sie przemogłam :P

A dzisiaj przy piątku krokiety z mięskiem haha :P
Stary 2012-02-24, 10:27   #3236
Konczita
Zakorzenienie

Dziewczynki wszystko będzie dobrze ... zobaczycie

Iwoncia no mi też się nie chce ale cóż trzeba ... ja dzisiaj robię gołąbki .. z kiełbasą ale miałam ochotę od trzech dni i dopiero dzisiaj jakieś siły na to ... ale zamrożę sobie i będę miała na zachciewajkę
Stary 2012-02-24, 10:27   #3237
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz pierwsze o co zapytałam to jaki cennik, a ona do mnie żadnego cennika nie ma, bo ma Pani skończone 35 lat
No to teraz wsio jasne
Ja mam 31 więc niestety trza płacić, ale co tam - chce wiedzieć czy maluch zdrowy bo te plamienia mnie wykończą

Konczitko, ja miałam wczoraj gołębie na obiad i tak sie nawcinałam że mi sie do teraz jeść nie chce
Stary 2012-02-24, 10:34   #3238
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Wiesz Konczitko, ja myślę, że dla dobra dziecka to jedno płatne warto zrobić. Będziesz wiedzieć na czym stoisz.

To połówkowe, to Twój ginek spokojnie ci zrobi na swoim sprzęcie. Pamiętam, że przy córce, mogłam iść na to połówkowe genetyczne, ale jak mi ją lekarz porządnie pomierzył posprawdzał doszłam do wniosku, że nie robię. Teraz to insza inszość.

Piję herbatkę z meliski i czekam na brata bo ma do mnie przyjechać i pojedziemy - ech zdem podekscytowana

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Usg 250zł a jeżeli nie daj Boże coś wykryją to dalej już refundowane.
Aż sie zdziwiłam

Mnie sie za cholere nie chce gotować, nawet rybek w skwarium mi sie nakarmić nie chciało ale jakoś sie przemogłam :P

A dzisiaj przy piątku krokiety z mięskiem haha :P
Iwoncia, z tymi badaniami to różnie bywa, pisałam już Wam nie wiem czy niektóre z Was czytały. Moja kumpelka, która jest o miesiąc w starszej ciąży (ma termin na 2 sierpnia) z racji swoich 39lat miała obowiązkowe te prenatalne i wiecie, że mimo iż wyniki ma idealne, przezierność karkowa 1,4 czyli super prawidłowa, wyniki z krwi również to kazali jej się na amniopunkcje zapisać. Ale ona po rozmowie z swoim ginem, który obejrzał wyniki chłodnym okiem i swoich własnych odczuciach, nie przystąpiła do tego badania.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-02-24 o 10:30
Stary 2012-02-24, 10:35   #3239
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Dostałam od koleżanki fajny przepis na szybki i pyszny obiad, robiłyśmy z mamą w niedzielę, obżarłam się jak bąk, bo było pyszne. Napiszę wam:
1 szkl suchego ryżu
2 szkl bulionu lub rosołu(może być z kostki, ja tak robiłam)
2-3 łyżki oleju
mieszanka różnych warzyw, ja dawałam marchew, pietruszkę i selera surowe krojone w kostkę ( w sumie tego jakaś szklanka była) trochę pora, ok. 1 szkl mrożonej fasolki szparagowej, można dac też groszek i inne warzywa. Warzywa miesza się z suchym ryżem w naczyniu żaroodpornym, zalewa się bulionem, można dodać ziół, na to daje się przyprawione ulubionymi przyprawami i obsmażone na tłuszczu udka z kurczaka, zamyka się naczynie i daje do piekarnika na jakąś godzinę (trzeba obserwować jak ryż wchłonie wodę i sprawdzić czy udka i warzywa są już miękkie). Jedliśmy to z zieloną sałatą, było pyszne

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:36   #3240
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

ja też wpadłam się tylko przywitać i zaraz wracam pod kołderkę. mdłości i wymioty nie dają za wygraną a było już znacznie lepiej nawet z psem nie mogę wyjść na spacerek bo mnie męczy po krzakach... a w sklepie to nie pamiętam kiedy byłam. co wejdę do jakiegoś, zwłaszcza spożywczaka to wybiegam zaraz zakrywając usta. w domu nawet naczyń nie zmywam bo mnie od razu bierze na wymioty... ile jeszcze?

a jaki dziś sen miałam śniło mi się, że zaczęłam krwawić i nie można było tego zatamować a na dodatek telefon się zaciął i nie mogłam się nigdzie dodzwonić. jak się obudziłam to zaraz poleciałam zajrzeć w majtki czy wszystko ok. na szczęście ok, ale co przeżyłam

nie wiem czy wiecie (pewnie tak, ale może komuś przyda się ta informacja), że pobierając siku na badania trzeba najpierw dokładnie się podmyć i zebrać środkowy, nie początkowy strumień, moczu. ja kiedyś o tym nie wiedziałam i że tak powiem "od początku" sikałam w pojemniczek i wyszły mi różne paskudztwa a gdy powtórzyłam badanie, robiąc tak jak należy, okazało się, że wyniki są ok.

buziaki

za wizytę z usg płacę 160 zł, a usg 3d kosztuje 200.tylko 40 zł różnicy więc może zdecyduję się na to 3d, będę miała 30 minutową płytę z nagrania brzdąca. ale to dopiero w połowie marca.

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-02-24 o 10:44
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości