Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 09:33   #3331
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Tylko nigdy - przenigdy nie mówcie przy dziecku że miało być inne płci.
Czytam teraz taką książkę w kórej pisze o nadużyciach psychiczny, fizycznych i seksualnych już od wczesnych lat. I tam między innymi było o tym.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:35   #3332
ivoncia16
Wtajemniczenie

a co Kochane pichcicie dzis na obiadek ?
ja robie swiderki z sosem pieczarkowo-smietanowym z piersia kurczaka
bede robila taki sos po raz pierwszy oby sie udal
moj Tż dzis przyjezdza On tak lubi taki sosik ;0 a jak sie nie uda to nie wiem
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:37   #3333
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Czytam teraz taką książkę w kórej pisze o nadużyciach psychiczny, fizycznych i seksualnych już od wczesnych lat. I tam między innymi było o tym.
mi tam moja mama mówiła, że miałam być chłopcem, ale nie jakoś z wyrzutem dlaczego córka jednak się urodziła i ja zawsze się z tego śmiałam, że coś w tym jest, bo ja straszna chłopczyca byłam jak byłam mała. Nie mam jakiegoś skrzywienia psychicznego przez to wszystko zależy od tego, jak się na dany temat z dzieckiem rozmawia i czy się nieświadomie nie mówi tego z pretensjami

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:37   #3334
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Ja od razu muszę wziąć tabletkę bo inaczej samo nie przejdzie... Tyle, że na mnie apap nie za bardzo działa, tylko pyralgina. A że tego teraz brać nie mogę to zostaje mi apap, zawsze to trochę ulgi przyniesie.
Wczoraj wieczorem w końcu wzięłam apap i nie wiem czy to po nim, czy nie, ale w końcu prawie całkiem przeszedł mi ból głowy. Duuuża ulga, chociaż wzbraniałam się bardzo przed tabletką.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No tak przyjaciółka bliższa sercu ale może miałabyś plusa u teściowej
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Albo ----- za konkurencję. Może teściowa woli, żeby w jej urodziny uwaga rodziny skupiała się WYŁĄCZNIE NA NIEJ?
Teściowa pewnie chodziłaby dumna, jak paw, gdyby dziecię urodziłoby się w jej urodziny. Kiedy będzie chciało wyjść, to wyjdzie, jak w urodziny teściowej, no to cóż ja na to poradzę.

Cytat:
córunie zawsze są tatusiowe i pewnie oszaleje na jej punkcie
A z tym się nie do końca zgodzę. Często tak bywa, ale jednak nie zawsze.

Zaraz na ddtvn będzie coś o wózkach.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:37   #3335
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Soleilka wg moich doświadczeń to wygodniejsze są sofy rozsuwane takie jak te:

http://www.bodzio.pl/Sofa-Afrodyta-2...1,pr,lang.html
ja mam taka w pl i jest boska dalabym miliony zeby miec taka tutaj, jest ogromna w miare twarda wygodna i bardzo lekka do wysowania.
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej.
Znowu sie nie wyspałam. Głowa mi pęka znoiwu mnie biodro tak bardzo bolało i jak wstaam to mi przeskakuje cos w nim
juz nie moge sie doczekac wizyty u gina która jest we wtorek. Powiem mu o wszystkim moze on cos zaradzi

Dzis bryzdka pogoda, tz auto znowu sie psuje i pojechal moim,które sie nie nadaje do jego pracy ale co zrobic.... nie miał wyjscia przynajmniej nie ebd emusiala po niego jechac i go szukac gdzies gdzie nie mam pojecia gdzie to sie znajduje. Wczoraj juz wsiadałam w auto mialam po niego jechac bo auto nie chcialo odpalic. Ale jakos dał rade i odpaliło i wrocil.... ufffff.

zauwazyłam ze my mamy zawsz epod górke. Dzis mam smutny humor. jeszcze miałam przykry sen.....

kochana super ciesze sie i gratuluje synusia
oj bidulko moja

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:39   #3336
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Karolka, odnośnie pogrubionego. Dokładniejsze, czyli jakie? czym właściwie różni się ono od tego Feindiagnostik? bo może różnice są naprawdę jakieś kosmetyczne? Opowiadała ci (ginka) na czym będzie polegać to 'dokładniejsze'? Wydaje mi się, że aby podjąć decyzję, to jest najważniejsza rzecz, którą musisz wiedzieć
Kochana ona dokładnie mi nie powiedziała na czym to bedzie polegać, ale nawet pielegniarka mówiła do nas, że to będzie "duże"USG, pomiary, sprawdzenie serca i pewnie innych organów

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A wiecie... Ja się tak zastanawiam nad imieniem dla dziewczynki i coraz bardziej przemawia do mnie Lilia
w moich opcjach jest Lila, też podobnie, wydaje mi się takie eleganckie, a i zdrobnienie-Lilka bardzo mi się podoba

Cytat:
e tak!! a ja tam wiem, że miałam być Łukaszem i nie mam żadnego urazu

W ogóle to witam się w dniu dzisiejszym...
zaczynam dziś 18 tydzień

i najważniejsze- myślicie, że można zrobić połówkowe w 24 tygodniu????bo właśnie wtedy będę w PL i może po prostu bym zrobiła te połówkowe tam-taniej, u mojego ulubionego lekarza???co myślicie, nie za późno??
Stary 2012-02-24, 09:44   #3337
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
mi tam moja mama mówiła, że miałam być chłopcem, ale nie jakoś z wyrzutem dlaczego córka jednak się urodziła i ja zawsze się z tego śmiałam, że coś w tym jest, bo ja straszna chłopczyca byłam jak byłam mała. Nie mam jakiegoś skrzywienia psychicznego przez to wszystko zależy od tego, jak się na dany temat z dzieckiem rozmawia i czy się nieświadomie nie mówi tego z pretensjami
takie gadanie może zabrać dziecku pewność siebie. Coś o tym wiem niestety.
Mnie mówiła od wczesny lat, opowiadanie brzmiało tak - całą ciążę była nastawiona na chłopca, miała już imię przygotowane a dla dziewczynki nie. Urodziłam się, lekarz tekst że ma pani śliczną córkę a ona "eee córka, miał być chłopak" (z takim niezadowoleniem) a babcia mi gadała że nie rodzice wybrali mi imię a wujek. Coś w tym niestety jest.... a chłopczyca też ze mnie była niezła, łącznie z biciem się z kuzynostwem.
Może to być dla Was śmieszne a;le śmieszne wcale nie jest

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Mojej mamy koleżanka ma na imię Lilla pięknie brzmi to imię jak mama coś opowiada jakbym miała córkę to włąśnie tak bym jej dała na imię a nie wiem czemu niewiele imion męskich mi się podoba a my chyba chłopaka będziemy mieć.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-02-24 o 09:42
Stary 2012-02-24, 09:46   #3338
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekaj aż na nią spojrzy, będzie zakochany i o synu zapomni
mnie sie zdaje ze jak zobaczy w 4d twarzyczke córuni to wtedy juz sie zakocha oby, bo inaczej to
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
przyzwyczai sie
a moze nastepnym razem bedzie syn
powiedz mu ze do Ciebie nie moze miec o to pretensji , bo to On ,,zrobil" dziewczynke heheh a Ty sie cieszysz ze coreczka?
mi tez wszyscy mowili ze na chlopca wygladam
a teraz brzuch mi sie taki robi jak pileczka
ja sie ciesze bardzo
Cytat:
a co Kochane pichcicie dzis na obiadek ?
ja robie swiderki z sosem pieczarkowo-smietanowym z piersia kurczaka
bede robila taki sos po raz pierwszy oby sie udal
moj Tż dzis przyjezdza On tak lubi taki sosik ;0 a jak sie nie uda to nie wiem
ja dzis mam pierogi ruskie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:50   #3339
ivoncia16
Wtajemniczenie

dziewczyny a macie jakis sprawdzony przepis na taki sosik ?
glownie chodzi mi o to czy najpierw zageszczamy maka a potem dodajemy smietanke czy jak ?
ja zawsze mam problem z tym zageszczaniem
np na szklanke wody daje sie jedna lyzke maki czy jak ?
wybaczcie ale w sosach i mistrzynia nie jestem ;p nawet nigdy nie robilam hehe

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-24, 09:51   #3340
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dobrze wiedzieć Napewno spróbuję

Cytat:
Ja też miałam być chłopcem I dokładnie tak samo jak Ty byłam chłopczycą Ale moja mama z tego żartowała bo ona i tak zawsze chciała mieć córkę

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem w końcu wzięłam apap i nie wiem czy to po nim, czy nie, ale w końcu prawie całkiem przeszedł mi ból głowy. Duuuża ulga, chociaż wzbraniałam się bardzo przed tabletką.
Też się staram mimo wszystko jak najdłużej wytrzymać bez tabletki ale jak już nie mogę wstrzymać to po prostu muszę ją wziąć, a najczęściej tak właśnie jest. Cieszę się, że w końcu Ci przeszło
Stary 2012-02-24, 09:51   #3341
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie sie zdaje ze jak zobaczy w 4d twarzyczke córuni to wtedy juz sie zakocha oby, bo inaczej to

ja sie ciesze bardzo

ja dzis mam pierogi ruskie

ooo to juz teraz Ci życze smacznego
mi sie juz ruskie przejadly bo moja mama czesto z pracy przywozi

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-24, 09:53   #3342
nel_a
Zakorzenienie

a ja nie wiem co mam dziś dla siebie zrobić na obiad.....rodzince robię żurek ale ja nie mam na niego chyba ochoty chętnie zjadłabym frytki z piekarnika

Stary 2012-02-24, 09:58   #3343
prince_polo
Zakorzenienie

w ddtvn mówia o wózkach!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 10:02   #3344
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja mam dzisiaj nalesniki z pieczarkami i z serem :P i juz mam zrobione, w ogole juz mi weszli z remontem i panowie sobie spiewaja i zdzieraja stare kafelki ze sciany

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:03   #3345
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
takie gadanie może zabrać dziecku pewność siebie. Coś o tym wiem niestety.
Mnie mówiła od wczesny lat, opowiadanie brzmiało tak - całą ciążę była nastawiona na chłopca, miała już imię przygotowane a dla dziewczynki nie. Urodziłam się, lekarz tekst że ma pani śliczną córkę a ona "eee córka, miał być chłopak" (z takim niezadowoleniem) a babcia mi gadała że nie rodzice wybrali mi imię a wujek. Coś w tym niestety jest.... a chłopczyca też ze mnie była niezła, łącznie z biciem się z kuzynostwem.
Może to być dla Was śmieszne a;le śmieszne wcale nie jest
Dla mnie to jest smutne... Przecież mimo wszystko zawsze może się zdarzyć, że urodzi się dziecko innej płci niż było mówione ale niezależnie od tego powinno się cieszyć, że jest zdrowe. Moi rodzice, mimo, że miałam byc chłopcem, mieli naszykowane imię i dla chłopca i dla dziewczynki w razie jakby się coś miało zmienić. Co prawda teraz po latach widzę, że może dla ojca było to rozczarowanie ale dla mojej mamy nigdy.
Stary 2012-02-24, 10:05   #3346
prince_polo
Zakorzenienie

znowu mnie kłuje w pochwie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-24, 10:11   #3347
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to jest smutne... Przecież mimo wszystko zawsze może się zdarzyć, że urodzi się dziecko innej płci niż było mówione ale niezależnie od tego powinno się cieszyć, że jest zdrowe. Moi rodzice, mimo, że miałam byc chłopcem, mieli naszykowane imię i dla chłopca i dla dziewczynki w razie jakby się coś miało zmienić. Co prawda teraz po latach widzę, że może dla ojca było to rozczarowanie ale dla mojej mamy nigdy.
no u mnie niefajnie było od najmłodszych lat......babcia wspomina że jak szła ze mną z przedszkola to wchodziłam na murek i biegałam po nim - ona oczywiście się bała żeby się nie przewróciła i wołała mnie a ja tekst że mama chciała chłopca a chłopiec pewnie by tak biegał....śmieszne i tragiczne ja rozumiem że się człowiek nastawia, że wolałby którąś tam płeć ale żeby później tak gadać.......dzieci nie rozumieją że coś jest mówione pół żartem pół serio a rodzice są dla niego najważniejsi.

ja tego mojemu nie zrobię

Stary 2012-02-24, 10:13   #3348
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj z małżem na w knajpie na karaoke Miałam napisać, przed wyjściem, ale już nie zdążyłam bo mnie gonił do ubierania
Wypiłam pysznego drinka bezalkoholowego i sok pomidorowy
Teraz już jestem wykąpana i czytam co jest naskrobane.

Widzieliśmy się ze znajomymi, którzy mają kilkumiesięczną córkę. Oczywiście rozmawialiśmy o ciążach i dzieciach. Znajomy - face!, sam od siebie zaczął zachwalać szkołę rodzenia. Bardzo mu pomogła. Jeśli któreś mamusie mają problem z angażowaniem się facetów to szkoła rodzenia może być dobrym rozwiązaniem.
Mój się bał na ręce brać 5 miesięczne dziecko swojej kuzynki i powiedział, że pierwsze dziecko które będzie trzymał, to swoje. Ale ja widzę, ze on się boi takich noworodków i małych dzieci. Wiem, że się boi i właśnie nie wiem co z tym zrobić, dlatego zdecydowałam się, że idziemy do szkoły rodzenia. Mam nadzieję, że to coś pomoże.
Cytat:
zauwazyłam ze my mamy zawsz epod górke. Dzis mam smutny humor. jeszcze miałam przykry sen.....
Nie mów tak Każdy ma jakieś problemy i czasem się nam wydaję, że wszystko jest nie tak i każdy nam robi pod górkę.
Ja też miałam dzisiaj okropne sny. Ostatnio nie miewałam żadnych..a teraz znowu koszmary..jak na początku ciąży. Jeden z tych gorszych to to, że urodziłam dziecko, miałam już na rękach, a lekarze mnie zaszyli z łożyskiem i myślałam, że pęknę..a byłam już gdzieś daleko od szpitala i się obudziłam.
Cytat:
zjadłam wlasnie śniadanko. Płatki z mlekiem jakos nie miałam ochoty ale małą miseczke wcisnełam bo inaczej to mam lekkie mdlosci....

taka przytłaczająca pogoda za oknem....
Pogoda u mnie też nie najlepsza..ale lepsza taka, niż ten brudny śnieg niedługo już będzie słońce i wiosna
Cytat:
ja też już po śniadaniu.
Pogoda okropna! Ciemno i deszcz leje.

Właśnie się dowiedziałam że dostaniemy od znajomego męża nosidełko i fotelik do auta zapewne dobrej jakości bo to ludzie przy kasie.
A dziś od mojej koleżanki dostaniemy cały przewijak. Niezbyt mi się podoba ale cóż zrobić
Ja wczoraj dowiedziałam się, że dostaniemy wózek po małej kuzynce..też mi się jakoś super nie podoba, ale to duża pomoc
Cytat:
ooo ale fajnie
a do jakiej miejscowosci sie wybierasz ?

pieknie !
moj Tż tez bylby zachwycony gdybysmy mieli synka , no ale bedzie mucial najprawdopodobniej corunie kochac
widze ze juz sie przyzwyczail do tego ze bedzie mala
Przyzwyczai się Mój tata też marzył o synu,a miał dwie córki i wcale nie mniej je kocha
A wybieram się do trójmiasta- do Sopotu docelowo, ale będę się kręcić i w Gdańsku i w Gdyni
Cytat:
pewnie tak , juz powoli szaleje a co dopiero jak sie urodzi
juz mowi ze sie nie moze doczekac
jeszcze na 100% nie wiem ze to dziewczynka ale najprawdopodobniej a juz sie nie moglam powstrzymac i kupilam w ciucholandzie takie body niby sukienka w kwietuszki z kolnierzykiem i rozowa pluszowa bluze z kapturem ale jak cos to szkoda nie bedzie bo 7 zl zaplacilam za dwie rzeczy hehe
Dobrze, że istnieją ciucholandy

Cytat:
w ddtvn mówia o wózkach!
Ten pierwszy z futerkiem przypominał mi odkurzacz
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:13   #3349
nel_a
Zakorzenienie

hehe wiecie co mi właśnie mąż opowiedział
znów śmieszne i tragiczne.
Ten znajomy co ma nam dać fotelik i nosidełko ma córeczkę - chyba będzie miała rok. Zawsze na dworze siedzi w wózku ale wózek ma awarię (przepita dętka) i tatuś wziął córeczkę na spacer i ów córeczka nie wie jak się na dworze chodzi po domu elegancko biega a na dworze nie umie

Stary 2012-02-24, 10:14   #3350
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Może powinien zmienić rodzaj szczoteczki i zawsze używać nici dentystycznej, czy płynów do płukania. U mnie takie ubytki na styku dwóch zębów wynikały ze zbytniego ściśnięcia - tam nie było możliwości zastosowania nici. Gdzieniegdzie zmieściłyby się szczoteczki interdentalne, czyli takie malutkie wyglądające jak szczotka do czyszczenia butelek ale przed wizytą u ortodontki nie wiedziałam o ich istnieniu. Po zdjęciu aparatu ortodontycznego od razu musiałam umówić się na kilka wizyt.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:16   #3351
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj nalesniki z pieczarkami i z serem :P i juz mam zrobione, w ogole juz mi weszli z remontem i panowie sobie spiewaja i zdzieraja stare kafelki ze sciany
Robotnicy potrafią być śmieszni, ale czasem tak bardzo irytujący. Ja pamiętam remont u moich rodziców, to facet, co robił kuchnie palił jak smok...wszędzie waliło fajami i do tego w koło śpiewał kawiarenki..aż do
Cytat:
Kurde, niech faceci sami mają do siebie pretensje. W końcu to od ich plemnika zależy czy jest chłopiec czy dziewczynka
Stary 2012-02-24, 10:19   #3352
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

Też się staram mimo wszystko jak najdłużej wytrzymać bez tabletki ale jak już nie mogę wstrzymać to po prostu muszę ją wziąć, a najczęściej tak właśnie jest. Cieszę się, że w końcu Ci przeszło
dziękuję.
Nawet nie wiesz, jak mnie to cieszy, że przeszło.

No i baba gadała o wózkach za 4 tysie!
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:19   #3353
ajka89
Zadomowienie

Idę podlać kwiaty, bo właśnie zauważyłam, że mi zwiędły...a nie pamiętam kiedy je ostatnio podlewałam. Kwiaty ze mną są biedne..zawsze zapominam o podlewaniu..dopiero jak zwiędną, to mi się przypomina
Stary 2012-02-24, 10:19   #3354
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłam wlasnie śniadanko. Płatki z mlekiem jakos nie miałam ochoty ale małą miseczke wcisnełam bo inaczej to mam lekkie mdlosci....

taka przytłaczająca pogoda za oknem....
A ja obudziłam się przed 10, wzięłam Euthyrox i muszę czekać pół godziny. Jeszcze kilka minut i zjem jogurt z frutiną.
Przykro mi, że znów Cię bolało... ja jednak zdecydowałabym się na te masaże.
Stary 2012-02-24, 10:21   #3355
nel_a
Zakorzenienie

ale się fajnie patrzy na listę z imionami z pierwszej str czekam z niecierpliwością na kolejne

Stary 2012-02-24, 10:22   #3356
Maciejka__
Zakorzenienie

Albo zamiast płatków zjem jajecznicę na peperoni. Hmm...
Stary 2012-02-24, 10:25   #3357
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Bym zapomniała
Oto zaległe fotki z usg genetycznego(12luty/12t.c+3d.) mojego maluszka
Dla mnie, to kosmiczny widok ale zawsze jak patrzę mam rogal na twarzy
dla matki taki widok zawsze jest najwspanialszy na swiecie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Mam termin na 31 lipca. Moja teściowa ma urodziny 30, mam nadzieję, że nie zrobię jej super prezentu. Wolałabym urodzić 1 sierpnia, w dzień urodzin jednej z przyjaciółek. Dla niej taki prezent mogę zrobić.
hehe, skąd ja to znam tez wolałabym inny termin, nie wiem czemu

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
no i jestem

połówkowe poszło jak po maśle , dzidziuś obmierzony, serduszko, brzuszek, kości, mózg, wszystko prawidłowo rozwiniete. musialam sie przekrecac, lezec głową do dołu i trzasc brzuchem , bo dzidziol nie chcial sie ruszac położna sie smiała, ze 'lazy baby' wazy ok 280g, machal rączka i podkurczał nóżki , wszystko to takie magiczne a zrazem rzeczywiste
no i drodzy państwo prawdopodobnie bedziemy mieli syna
powoli sie przestawiam, TŻ pęka z dumy, babcie sie popłakały na wiesc o wnuczku a mój brat prawie podskoczył

super, gratuluje synka

pamiętam jak byłam na moim skanie, to położna tez kazała mi cos takiego robic aby dziecko zaczelo sie ruszac

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:29   #3358
hanjah
Zakorzenienie

Hejo

Idę dziś na urodziny do koleżanki. Będzie tam też ta dziewczyna co straciła ciążę miesiąc temu, a termin miała podobny jak ja... i nie wiem jak się zachować... nie widziałam jej od tamtej pory...
a u mnie już brzuch widać... stresuje mnie to bardzo
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:33   #3359
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
najwazniejsze, zeby było ZDROWE!
dokładnie moj TZ zawsze mi tak odpowiada jak pytam się go co chciałby miec. Ale jak jestesmy w sklepie to widze jak patrzy na te wszystkie gadzeciarskie ciuszki dla chlopakow jakby mial corke to bylby od razy sprzedany jak kazdy tata pewnie, nie umialby niczego odmowic :F

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A co Ci wychodzi z tych chińskich kalendarzy?
ja robilam jeden i wyszla mi corka, ale nie wiem czy nalezy w to wierzyc...

Cytat:
Soleilka wg moich doświadczeń to wygodniejsze są sofy rozsuwane takie jak te:

http://www.bodzio.pl/Sofa-Afrodyta-2...1,pr,lang.html

Na jednym wynajmowanym mieszkaniu mieliśmy taką sofę sprężynową i była rewelacyjna jak dla mnie
moja mama ma taką, dodatkowo po bokach jeszcze do regulowania nagłówków. Bardzo wygodna i łatwa do rozkładania. Przy przenoszeniu równiez lekka, bo sie rozkłada na 2 osobne części, no i jeszcze łatwa do czyszczenia....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:33   #3360
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Kochana ona dokładnie mi nie powiedziała na czym to bedzie polegać, ale nawet pielegniarka mówiła do nas, że to będzie "duże"USG, pomiary, sprawdzenie serca i pewnie innych organów

W ogóle to witam się w dniu dzisiejszym...
zaczynam dziś 18 tydzień

i najważniejsze- myślicie, że można zrobić połówkowe w 24 tygodniu????bo właśnie wtedy będę w PL i może po prostu bym zrobiła te połówkowe tam-taniej, u mojego ulubionego lekarza???co myślicie, nie za późno??
Ja zakładam, że dokładne badanie u mojego gina będę miała w czasie najbliższej wizyty, czyli w 23, a prywatne z dodatkowym 3D w 24 tc. Taki termin polecił mi gin w czasie badań prenatalnych, bo im dziecię większe, tym więcej widać. Także moim zdaniem można.

Idę robić śniadanko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości