Wszystko o Avonie - cz.26 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 09:46   #2401
kejtiryba
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.26

Cytat:
Napisane przez zlotowlosa2005 Pokaż wiadomość
Minikatalogow z wyprzedaza wiosenna nie bedzie w wersji papierowej, jest to oferta tylko internetowa. Dzwonilam dzisiaj na infolinie i takie zdanie uslyszalam od panienki w sluchawce... Pozostaje nam kombinowanie z klientkami, bo szkoda takiej oferty-magiczne slowo WYPRZEDAZ dziala na kazda z nas
Szkoda Zainteresowanie jest całkiem niezłe, przy papierowej wersji to już w ogóle szal ciał by był

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:50   #2402
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z Tobą. Wszystko zależy od cery, stanu skóry itd...
Pomimo że mam 25 lat kremy w tym przedziale wiekowym niestety ale sobie nie radzą. Mam bardzo suchą skórę , ze skłonnością do alergii - w ekstremalnych przypadkach aż mi skóra złazi i robią się rany. Wtedy już nic nie można poradzić bo nałożenie czegokolwiek poza aptecznym megatłustym kremem poprostu boli. Więc u mnie krem który nie wystarczająco chroni i nawilża nie przejdzie. I co dziwne Avon przeważniemnie nie uczula (ale się zdarza np seria Rejuvenate) , ale Vichy czy AA już tak. A takie kremiki np 40+ czy 50+ używam jako jednorazowe kuracje, kiedy widzę że te 30+ sobie nie dają rady np na początku zimy kiedy skóra bardziej się przesusza.
Musicie dziewczyny zaobserwować same co Wam pomaga a co nie.

Druga sprawa że nie można uogólniać że "moja mama ma 40 lat i uzywa kremów 35+ i jej wystarcza, więc Twojej też wystarczy, a dla Ciebie to już na pewno za mocny ten krem". Wystarczy porównać dwie kobietki:
- jedna miała tłustą cerę druga suchą - u której wyjdą szybciej zmarszczki?
- jedna pali a druga nie - u której będzie bardziej zniszczona skóra?
- jedna się opala a druga nie - u której skóra sie szybciej postarzeje?
- jedna się mocno stresuje całe życie a druga nie - u której będzie więcej zmarszczek na czole?
- jedna cały czas sie śmieje a druga nie - która ma większe szanse na zmarszczki mimiczne?
- jedna się zdrowo odżywia a druga nie - która będzie miała ładniejszą cerę?
To wszystko ma wpływ na stan naszej skóry, więc cera 40 latki nie równa innej 40latki jak i 25latki nie równa innej 25latki.
Mam tego świadomość bardzo dobrą, a przykład z mamą był tylko podzieleniem się informacją a nie zaleceniem.
Oczywiście Twoja cera jest bardzo wymagająca, więc dla Ciebie są już inne kryteria, ale ja odnosiłam się akurat do koleżanki do której kierowałam swój post, a z tego co zauważyłam to ona nie ma potrzeby stosować w tej chwili takiego serum, ja bym swojej klienctce w salonie tego nie doradziła, troszeczkę kieruje się doświadczeniem w tej sprawie.
Ale Twoja uwaga bedzie napewno cenna dla wielu więc w ich imieniu dzięki i oczywiście masz prawo się nie zgadzać z moim zdaniem a ja mam prawo do swojego odrębnego zdania
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:54   #2403
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Szkoda Zainteresowanie jest całkiem niezłe, przy papierowej wersji to już w ogóle szal ciał by był
przynajmniej nie będzie rozczarowania gdy jakiegoś produktu nie będzie, bo zapewne są ich nie wielkie ilości a potem informacja na fakturze "produkcja zakończona, prosimy nie zamawiać"
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:14   #2404
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Mam tego świadomość bardzo dobrą, a przykład z mamą był tylko podzieleniem się informacją a nie zaleceniem.
Oczywiście Twoja cera jest bardzo wymagająca, więc dla Ciebie są już inne kryteria, ale ja odnosiłam się akurat do koleżanki do której kierowałam swój post, a z tego co zauważyłam to ona nie ma potrzeby stosować w tej chwili takiego serum, ja bym swojej klienctce w salonie tego nie doradziła, troszeczkę kieruje się doświadczeniem w tej sprawie.
Ale Twoja uwaga bedzie napewno cenna dla wielu więc w ich imieniu dzięki i oczywiście masz prawo się nie zgadzać z moim zdaniem a ja mam prawo do swojego odrębnego zdania

Ponieważ kierowalaś do mnie to Ci odpiszę- tak jak zaznaczyłam w swoim poście do Kretki najlepiej przekonać się po próbce czy to serum sie sprawdzi- klientka, której przykład podałam byla i jest z niego zadowolona. Każda skóra jest inna.

I tak jak piszesz kazdy ma prawo do odrębnego zdania- więc je szanujmy.

Meggykotka-
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:46   #2405
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ponieważ kierowalaś do mnie to Ci odpiszę- tak jak zaznaczyłam w swoim poście do Kretki najlepiej przekonać się po próbce czy to serum sie sprawdzi- klientka, której przykład podałam byla i jest z niego zadowolona. Każda skóra jest inna.

I tak jak piszesz kazdy ma prawo do odrębnego zdania- więc je szanujmy.

Meggykotka-
Nie kierowałam do Ciebie..... kierowałam do kejtiryba
Stary 2012-02-24, 11:18   #2406
kejtiryba
Wtajemniczenie

Czy mogłabym prosić o link do katalogu 4 online na stronie avon? Nie mogę znaleźć na katalogowym, a chciałabym przesłać Klientce.

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 11:22   #2407
smerfetka25
Zakorzenienie

Zbieracie już zamówienia z k4? Ja puki co mam na razie na 123zł.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

W tym 2 wody Celebre. Coś czuję że może ich zabraknąć
Stary 2012-02-24, 11:23   #2408
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Katalogi poszły w świat, ale póki co mam domówienia z 3 katalogu i zamówienia z minikatalogu, które chcę zrealizować w 3., co by jeszcze akcesoria były

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 11:26   #2409
nataszka25
Zakorzenienie

Torebka Alesha na katalogowym, gdyby zdjecia były nie satysfakcjonujące to piszcie, warta tej ceny spokojnie, fajny konkretny materiał, jedyne co ta imitacja panterki mnie niepokoi czy nie bedzie pekac ale czas pokaze, polecam!

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

W tym 2 wody Celebre. Coś czuję że może ich zabraknąć
Ja mam narazie na 400 zł z 4 mam, katalog 3 zamknęłam już na kwotę 1600, jestem z siebie dumna
Stary 2012-02-24, 11:27   #2410
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Torebka Alesha na katalogowym, gdyby zdjecia były nie satysfakcjonujące to piszcie, warta tej ceny spokojnie, fajny konkretny materiał, jedyne co ta imitacja panterki mnie niepokoi czy nie bedzie pekac ale czas pokaze, polecam!

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Ja mam narazie na 400 zł z 4 mam, katalog 3 zamknęłam już na kwotę 1600, jestem z siebie dumna
wygląda solidnie
Nooo proszę, bardzo ładny wynik Ja cieszę się z zebranego zamówienia z trójki na ok. 700zł ,a tu taki wynik... brawo!

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 11:27   #2411
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mogłabym prosić o link do katalogu 4 online na stronie avon? Nie mogę znaleźć na katalogowym, a chciałabym przesłać Klientce.
Masz od razu do k6...
http://www.pl.avon.com/PRSuite/eBroc...pgnYrNr=201206

Zmień sobie tylko ostatnią cyferkę na 4
Stary 2012-02-24, 11:30   #2412
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz od razu do k6...
www.pl.avon.com/PRSuite/eBrochure.page?index=1&cm pgnYrNr=201206

Zmień sobie tylko ostatnią cyferkę na 4
Tej... na to to ja nie wpadłam co by końcówkę tylko zmienić... Dziękuję!

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 11:35   #2413
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Super wynik, też tyle naciułałam z 3
Stary 2012-02-24, 11:36   #2414
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
wygląda solidnie
Nooo proszę, bardzo ładny wynik Ja cieszę się z zebranego zamówienia z trójki na ok. 700zł ,a tu taki wynik... brawo!
700 jest tez super, ale co do torebki Halie mam watpliwosci i mieszane uczucia... taka troche flaczkowata
Stary 2012-02-24, 11:38   #2415
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Super wynik, też tyle naciułałam z 3
Gratuluję Ja zabrałam się za siebie i do tych 700 zł też nadbiłam. Jest tendencja wzrostowa, może niedługo Was dogonię

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
700 jest tez super, ale co do torebki Halie mam watpliwosci i mieszane uczucia... taka troche flaczkowata
Dziękuję

Jakby co masz 3 miesiące na zwrot

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 11:49   #2416
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję Ja zabrałam się za siebie i do tych 700 zł też nadbiłam. Jest tendencja wzrostowa, może niedługo Was dogonię
Z czasem to nawet możesz nas przegonić. Nie wiem czy to już było wczoraj ale zapytam długo już jesteś w avonie?
Stary 2012-02-24, 11:51   #2417
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Z czasem to nawet możesz nas przegonić. Nie wiem czy to już było wczoraj ale zapytam długo już jesteś w avonie?
Rzecz względna Od 6 katalogu 2011r. Niecały rok. No i z założenia to chciałam taniej dla siebie. Ale Wasze wyniki zachęcają do działania

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 11:55   #2418
smerfetka25
Zakorzenienie

Pamiętam jak na początku nie miałam wcale klientek. I żeby biznes rozkręcić to zamawiałam kosmetyki w ciemno a później bujałam się z tym wszystkim po znajomych
Stary 2012-02-24, 12:02   #2419
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z Tobą. Wszystko zależy od cery, stanu skóry itd...
Pomimo że mam 25 lat kremy w tym przedziale wiekowym niestety ale sobie nie radzą. Mam bardzo suchą skórę , ze skłonnością do alergii - w ekstremalnych przypadkach aż mi skóra złazi i robią się rany. Wtedy już nic nie można poradzić bo nałożenie czegokolwiek poza aptecznym megatłustym kremem poprostu boli. Więc u mnie krem który nie wystarczająco chroni i nawilża nie przejdzie. I co dziwne Avon przeważniemnie nie uczula (ale się zdarza np seria Rejuvenate) , ale Vichy czy AA już tak. A takie kremiki np 40+ czy 50+ używam jako jednorazowe kuracje, kiedy widzę że te 30+ sobie nie dają rady np na początku zimy kiedy skóra bardziej się przesusza.
Musicie dziewczyny zaobserwować same co Wam pomaga a co nie.

Druga sprawa że nie można uogólniać że "moja mama ma 40 lat i uzywa kremów 35+ i jej wystarcza, więc Twojej też wystarczy, a dla Ciebie to już na pewno za mocny ten krem". Wystarczy porównać dwie kobietki:
- jedna miała tłustą cerę druga suchą - u której wyjdą szybciej zmarszczki?
- jedna pali a druga nie - u której będzie bardziej zniszczona skóra?
- jedna się opala a druga nie - u której skóra sie szybciej postarzeje?
- jedna się mocno stresuje całe życie a druga nie - u której będzie więcej zmarszczek na czole?
- jedna cały czas sie śmieje a druga nie - która ma większe szanse na zmarszczki mimiczne?
- jedna się zdrowo odżywia a druga nie - która będzie miała ładniejszą cerę?
To wszystko ma wpływ na stan naszej skóry, więc cera 40 latki nie równa innej 40latki jak i 25latki nie równa innej 25latki.

Pięknie wyjaśniłaś temat Z tym porównaniem oczywiście masz rację, każda skóra jest inna i inaczej się rozwija - tym samym każda potrzebuje innej pielęgnacji. Zawsze mnie denerwowały zdania, że kremy rozleniwiają skórę, jak się ich nie używa, to cera ich nie potrzebuje, jest nawilżona i tak dalej, a mówią to najczęściej osoby z tłustą cerą Niech jakiś sucharek powie, że bez kremu czy innego mazidła da się normalnie obyć, tak jasne
Największy wpływ ma właśnie rodzaj cery, palenie i opalanie, bo to czynniki powodujące najszybsze starzenie i zmęczenie się skóry. Ja mam tego pecha, że skórę mam suchą, do tego paliłam 5 lat, dużo się śmieję - co widać po oczach i do tego nie odżywiam się najzdrowiej. I to naprawdę widać. Do tego jeszcze zaznaczyłabym, że klimat ma również znaczenie, pogoda. Co widać w zimie, jak skóra reaguje na mróz i wysuszone powietrze chociażby

Na opakowaniach zamieszcza się cyferki typu 35+ czy 50+ żeby zaznaczyć do jakiej skóry składniki zawarte w kosmetyku się nadają, a że 35-latka będzie potrzebowała intensywnej regeneracji i używać będzie kremu dla 45-latki, a ta 45-latka będzie miała ładną cerę i wystarczy jej zwykły nawilżający krem dla 20-latki... Kwestia potrzeby

A ja chcę pochwalić próbkę kremu Rejuvenate na dzień Nie jest tłusty, ale skóra nie jest ściągnięta, jest za to nawilżona i wygładzona A na noc posmarowałam się Aqua Youth i po użyciu myślałam, że obudzę się z suchą skórą (bo nie pozostawił ten żelik nic po sobie na skórze), a była

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2012-02-24 o 12:04
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:05   #2420
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Rzecz względna Od 6 katalogu 2011r. Niecały rok. No i z założenia to chciałam taniej dla siebie. Ale Wasze wyniki zachęcają do działania
Uda Ci się, chcieć to móc
Stary 2012-02-24, 12:05   #2421
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam jak na początku nie miałam wcale klientek. I żeby biznes rozkręcić to zamawiałam kosmetyki w ciemno a później bujałam się z tym wszystkim po znajomych
Moj biznesik rozkręciłam razem z siostrą, potem sie wyprowadziłam i dałam jej pole manewru teraz wyprowadziła się ona dalej i wróciło do mnie Bo ona nie dała rady zabrać ze sobą bo co z tymi wszystkimi klientkami tutaj no i tak się jakoś rozbujało
Stary 2012-02-24, 12:16   #2422
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj biznesik rozkręciłam razem z siostrą, potem sie wyprowadziłam i dałam jej pole manewru teraz wyprowadziła się ona dalej i wróciło do mnie Bo ona nie dała rady zabrać ze sobą bo co z tymi wszystkimi klientkami tutaj no i tak się jakoś rozbujało
Cytat:
Uda Ci się, chcieć to móc
Cytat:
Jestem dobrej myśli
Gdy zaczynałam, koleżanka - konsultantka, która też tak zamawiała kosmetyki, dała mi całą tytkę, co bym jej sprzedała. Zauwazyłam jednak, że, przynajmniej moje Klientki, wolą poczytać w katalogu i coś zamówić niż wziąć takie z torby, bo kojarzyło się im to tak, jakbym handlowała rzeczami ze zwrotu lub z krótką datą ważności. W efekcie z siaty nie sprzedałam nic, a z katalogów zaczyna się rozkręcać

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 12:22   #2423
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
a wrzuciłabyś na katalogowy torebke Hailee tak w całej okazałości, i w środku bo też się nad nią zastanawiam??? i jak byś mogła to jeszcze jak wygląda na kimś... wiesz o co chodzi.... ja mam taką modę że przy wyborze torebki bardzo się kieruje tym jak wygląda na kimś... czy ma wygląd i w ogóle...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Jestem dobrej myśli
Gdy zaczynałam, koleżanka - konsultantka, która też tak zamawiała kosmetyki, dała mi całą tytkę, co bym jej sprzedała. Zauwazyłam jednak, że, przynajmniej moje Klientki, wolą poczytać w katalogu i coś zamówić niż wziąć takie z torby, bo kojarzyło się im to tak, jakbym handlowała rzeczami ze zwrotu lub z krótką datą ważności. W efekcie z siaty nie sprzedałam nic, a z katalogów zaczyna się rozkręcać
ja pojedyńcze sztuki sprzedaje na all, bo nieraz np jak jest program motywacyjny powiedzmy kup 4 szt. a mam zamówienie na 3 to czwarta biorę ale jak mi się nie widzi to ja opylam... ale zauważyłam że na all to te ceny mają nie wiem skąd.... czasami wydaje mi się że ludzie lecą po kosztach ze sprzedażą.... swoją drogą to ciekawe czy im sie to opłaca...
Stary 2012-02-24, 12:26   #2424
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość

ja pojedyńcze sztuki sprzedaje na all, bo nieraz np jak jest program motywacyjny powiedzmy kup 4 szt. a mam zamówienie na 3 to czwarta biorę ale jak mi się nie widzi to ja opylam... ale zauważyłam że na all to te ceny mają nie wiem skąd.... czasami wydaje mi się że ludzie lecą po kosztach ze sprzedażą.... swoją drogą to ciekawe czy im sie to opłaca...
Właśnie miałam o tym pisać... też od czasu do czasu wystawiam na Alledrogo, ale sprzedaż tam idzie cienko, bo laski po kosztach jadą. Jak wystawiłam kiedyś portfel, który my z motywacyjnego miałyśmy za 9,90, a dziewczyny sprzedawały po 5-7zł, to aż mi kopara opadła. Nie widzę w tym sensu, ale cóż...

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 12:27   #2425
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
a wrzuciłabyś na katalogowy torebke Hailee tak w całej okazałości, i w środku bo też się nad nią zastanawiam??? i jak byś mogła to jeszcze jak wygląda na kimś... wiesz o co chodzi.... ja mam taką modę że przy wyborze torebki bardzo się kieruje tym jak wygląda na kimś... czy ma wygląd i w ogóle...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

ok, za chwile wrzucam

Już są zdjęcia, takie z biegu ale są.

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2012-02-24 o 12:40
Stary 2012-02-24, 12:31   #2426
kejtiryba
Wtajemniczenie

Ja mam jedną, jedyną torebkę z avonu, ma z 7-8 lat, jak nie więcej Mimo jej wieku, jest w świetnym stanie, i nadal doskonale się sprawuje na weselach etc. To taka kremowa z kokardką, obszyta czarną lamówką, zapinana na bigiel, tak po babcinemu. Mogłyby powrócić do sprzedaży, bo są śliczne

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 12:36   #2427
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka wpadła na pomysł ze robią napady na Tiry przewożące kosmetyki i stąd są na Alledrogo
Stary 2012-02-24, 12:37   #2428
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja koleżanka wpadła na pomysł ze robią napady na Tiry przewożące kosmetyki i stąd są na Alledrogo
Nie wiem jak z Avonem, ale rzeczy znanych sieciówek są wykradane przez pracowników magazynów tych sklepów i potem opylane na Alledrogo...

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 12:40   #2429
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pamiętam, że pierwsze zamówienie jakie złożyłam było na praktycznie równe 150zł(ale miałam chyba 3 dni na zebranie) i dla siebie wzięłam tylko balsam do ust Przeleciałam po rodzinie i każdy coś tam dla siebie wziął. Ale ja jestem już 4,5 roku konsultantką to się potem rozwinęło, ale głównie mam klientki w rodzinie i wśród znajomych(a oni mi też zbierają od swoich).
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:45   #2430
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, że pierwsze zamówienie jakie złożyłam było na praktycznie równe 150zł(ale miałam chyba 3 dni na zebranie) i dla siebie wzięłam tylko balsam do ust Przeleciałam po rodzinie i każdy coś tam dla siebie wziął. Ale ja jestem już 4,5 roku konsultantką to się potem rozwinęło, ale głównie mam klientki w rodzinie i wśród znajomych(a oni mi też zbierają od swoich).
Ja daję Mamie kilka katalogów do pracy i je rozprowadza Mam u niej 4 stałe Klientki, zawsze coś, nawet jakiś drobiazg, zamówią Dziś Mama jednak zadzwoniła do mnie lekko załamana i powiedziała "Kachna, gdzie nie idę do potencjalnych Klientek, to one już mają swoją konsultantkę "... Także tego... jest nas pełno

dyniowiec z jabłkami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości