|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, że bakterie to nasi codzienni towarzysze.
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bafi zgadzam się z Tobą w 100% i na usg jesteśmy zdecydowani bez mgnienia oka ale amniopunkcji się boję ... to inwazyjne jest przecież ... więc będzie zależało od wyniku usg zresztą ja za wszystko płace wizyta u gin co tydzień chodziłam to 120 zł ... do tego beta 30 zł wykonywałam ją 4 razy ... ale nie kieruję się pieniędzmi zdrowie dzidziolka najważniejsze
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Jakoś mi smutno dziś... Mama jakieś piątkowe loty. W zeszły tygodniu pół piątku przeryczałam bez powodu, a dziś już czuję że mnie smutki dopadają |
|
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tamlin111
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też duzo kasy mi już poleciało bo wizyta 80zł + usg to kolejne 50. Już nie wspomne o badaniech w labolatorium.Na samym początku chodziłam co 2tyg a teraz mam miesiąc przerwy mieć o ile wytrzymam. Tym bardziej że z ciśnieniem mam problem bo skacze do granic normy. Nigdy nie przypuszczałam że ciąża to stres nieustający czy z maluchem wszystko okey - i jeszcze te plamienia nieszczęsne niewiadomo skąd!!!! |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzisiaj nie mogę się niczym na pić nic nie potrafi ugasić mego pragnienia ...
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi - ja też widzę u siebie wyraźny brak słońca, zwłaszcza od czasu jak się zrobiło cieplej i ptaszki sobie rano jak wychodzę do pracy śpiewają
a z piciem miałam tak we wtorek - wypiłam 4 litry wody i nadal mi się chciało pić - masakra jakaś to była - na szczęście przeszło
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
Konczita, mi na nieugaszone pragnienie zawsze pomaga gazowana woda mineralna z plasterkiem cytryny.
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jabłka,banany ,serek wiejski a wcześniej codziennie twarożek z rzodkiewką i szczypiorem-teraz nie mogę na niego patrzeć.Kończę 10.tydzień i mdli mnie okropnie szczególnie po wstaniu. Ps.Uwielbiam patrzeć na takie zdjęcia z usg ,nie mogę się doczekać na moje,idę na pierwsze(takie dokładne)12marca.Aby do wiosny... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-02-24 o 11:21 |
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie 200 zł usg + 135 pobranie krwi do badań.
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj po śniadaniu zjadłam kiwi i cały dzień miałam z głowy.
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa do góry,smutki odganiam jak najdalej Jeju jak mnie mdli,nie wytrzymam już Cały czas mi niedobrze i mnie naciąga aż strach z domu wychodzić.
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
alfabia tak bardzo się cieszę, że wszystko ok. Nikomu nie życzę tych nerwów, które dla mnie na razie się nie kończą.
Konczita amniopunkcja nie boli, jest tylko troszkę nie przyjemna. Oczywiście jest to zabieg inwazyjny, więc jak USG dobre to amnio nie wskazana. Za wszystkie Was trzymam kciuki, bo zaczyna się moment wszystkich pomiarów i badań prenatalnych. Będzie dobrze Dziewczyny, ja wypełniam statystykę za Was, więc musicie być bezpieczne ![]() A jeśli chodzi o mnie - nadzieję straciłam wczoraj. Odebrałam Pappa, mimo moich 22 lat wyniki są tak złe, że komputer wyliczył mi ryzyko trisomii 18 - 1:2. Czuję, gdzieś w sercu, że się nie uda. Psychika znów siadła, więc zaczynam się podnosić od początku. Przytulam Was wszystkie. |
|
|
|
#3259 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zjadłabym coś takiego tłustego i niezdrowego ![]() Cytat:
też jest najlepszy według wielu wielu osób Cytat:
chciałabym żebyśmy byli na swoim zanim urodzi się dziecko bo jakoś sobie nie wyobrażam później dziecka ciągać ze sobą po sklepach wybierając i kupując różne pierdoły do domu...---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
musisz być dobrej myśli i nie poddawać się...
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2012-02-24 o 11:32 Powód: dopisek |
|||||
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj na obiad przy piątku ziemniaczki i nóżki z kurczaka mocno przyprawione
a mam pytanie,te badania o których piszecie,że takie drogie sa to co to za badania?? Bo ja to nic nie wiem |
|
|
|
#3261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja już wszystko wypiłam co było teraz próbuję herbatkę miętową z cytryną ![]() Cytat:
jejku nie pomyślałam o gazowanej ... spróbuję Cytat:
Aduś tak bardzio mi przykro ... nie wiem co napisać bo to takie niesprawiedliwe jest ... trzymajcie się ... Aduś w moim przypadku nie chodzi o ból tylko wyczytałam, że zdarzają sie po amino poronienia i tego boje się jak ognia ... straciłam trzy ciąże ... nie moge pozwolić na nic co może przyczynić się do zagrożenia naszego serduszka
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-02-24 o 11:47 |
||||
|
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
cooo krew 135 zł????????
bosze jaka to krew z czego ona ze to takie drogie?????Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Rozeznanie
|
Adunia
aż mi się łezka w oku kręci jak czytam co piszesz. Bardzo ci współczuję. Trzymaj się i nie trać nadziei (wiem, łatwo mi mówić).
|
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli to to na ulicy Piotrowickiej to tak
Masz jakieś informacje odnośnie tego centrum? Tam zostałam skierowana przez mojego ginekologa.Codziennie na moim biurku w pracy leżą wszelkie rodzaje owoców, dzisiaj banan, kiwi, jabłko, sok z malin :P Wszyscy się śmieją, że mam bardzo zdrowe zachcianki. Chociaż nie ukrywam, że na niektóre grzeszki też sobie pozwalam. Odpukać, jeszcze nie wymiotowałam, ale mdli mnie, da się z tym żyć
|
|
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co chcesz wiedzieć? to Ci zaraz napiszę Adunia - przytulam mocno - wszystkie tu zaraz będziemy dla Ciebie czarować, żeby było dobrze (prawda dziewczyny?? ) ja zaczynam
|
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co w przypadku jeśli faktycznie jest ta wada? Czy potem jak będziecie się decydować na kolejne dzidzi, musicie przejść jakieś badania genetyczne razem z partnerem? Przesyłam Ci dużo siły, bo będzie Ci teraz bardzo potrzebna przez najbliższy czas! |
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziękuję Dziewczyny za te czary, mam nadzieję, że coś pomogą (chociażby pogodzić się z naszą obecną sytuacją). I staram się trzymać, lepiej wychodzi mi trzymanie się w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale z czasem będzie lepiej.
gda wszystko zależy od tego co wykryją u Maluszka. U mnie i TŻta w rodzinie nigdy nie było wad genetycznych, więc może się okazać, że to natura coś schrzaniła. Jeśli będzie to jednak Z. Turnera to lekarz powiedział, że nie zwiększają mi się szanse na jego powtórzenie. Musi po prostu na kogoś to paść, a my z Dzidziusiem mieliśmy akurat pecha. Wszystko zależy od wyniku. Wtedy można podejmować jakiekolwiek decyzje. Jeśli obrzęk nie zejdzie (a nie schodzi) jest 95% szans, że płód sam obumrze. Więc jak widzicie, serce z kamienia, nerwy ze stali i muszę się z tym jakoś zmierzyć. Przyszły tydzień będzie katorgą. Muszę zadzwonić po wyniki biopsji do Łodzi, chyba z łazienki nie wyjdę i rozmowa odbędzie się na toalecie
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-02-24 o 14:11 |
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też byłaś u dr Włoch? Ja jestem dopiero na 12 marca zapisana, koszt badania 250 zł.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

fakt, że bakterie to nasi codzienni towarzysze.

dziewczyny dzisiaj nie mogę się niczym na pić nic nie potrafi ugasić mego pragnienia ... 

zjadłabym coś takiego tłustego i niezdrowego
Ale w moim mieście to najlepszy ginekolog.
musisz być dobrej myśli i nie poddawać się...
bosze jaka to krew z czego ona ze to takie drogie?????