Mikołajkowe dzieciaczki 2007 IV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 12:29   #2671
primavera
Zakorzenienie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 IV

ann -fajnie, że potestujesz. Yoolia -- ja teraz czekam na pake ze ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u kampania tetra pack - ciekawa jestem, co to będzie? chyba jakieś soki?

bingo -my płacimy za zadeklarowane godziny, dopłacamy za dodatkowe. Hubert jest zapisany do 13 - jeżeli odbieram do wcześniej, to nei ma odpisu, jeżeli byłoby później (jak pracowałam to 2x/tydz był do 17) to dopłacałam.
Moim zdaniem ok; koleżanka codziennie odbiera córkę o 15, ale raz w tygodniu pracuje dłuzej i wtedy o 17 - i musiała zadeklarować że do 17 i opłaca zawsze do 17; nie może dopłacić za te dodatkowe godziny.

laura - witaj, co u was? Chyba faktycznie dawno nie pisałaś, bo ledwie was pamiętam...
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 12:34   #2672
Kancia
Zakorzenienie

ja tez wypełniałam ankiete dot tetra pack a otrzymałam pudło kaszek nestle

dzieciarom pasuje bo lubią kaszki

ann miód tez bym sobie potestowała
Stary 2012-02-24, 12:40   #2673
primavera
Zakorzenienie

kancia - ale nestle to chyba jeszcze poprzednia kampania? Czy one są w opakowaniach tetra-pak?
Stary 2012-02-24, 13:05   #2674
Kancia
Zakorzenienie

no nie są widocznie jakis bład mieli i wysłali mi nestle zamiast tamtego

ale nie narzekam
Stary 2012-02-24, 13:14   #2675
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ja nie wiem czy załapalam sie na kampanie tetra pack
wypełnilam ten test
potem dostałam maila z potwierdzeniem adresu - w piątek ale wlazł mi do spamu i zobaczylam go dopiero w poniedzialek i dopiero wtedy potwierdzilam, pewnie za późno

wydaje mi się, że jak tetra pack to chyba jakieś soki powinny być?
naturalnie pasteryzowane

ja ostatnio testowałam Nesvitę
ale syf, bleeee

Edytowane przez Yoolia
Czas edycji: 2012-02-24 o 13:20
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 13:17   #2676
annLee
Zakorzenienie

ja kiedyś też się tam zapisałam,ale chyba mnie wykreslili za brak opinii pamiętam,że miała problemy z logowaniem i później to olałam

Kancia-kaszki pozyteczna rzecz

my płacimy też do 17,zdarzyło się kilka razy,że o 16.30 dopiero odbieraliśmy,taka praca...
na szczęście Zu uwielbia przedszkole
mimo,iż jak jestem w domu i jest ładna pogoda to staram się odbierać w granicach 14.30-15.00,bo bardzo zmęczona i ciężka we współpracy jest później a droga z dwójką wtedy to męczarnia...

idę robić leniwe

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 13:24   #2677
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy załapalam sie na kampanie tetra pack
wypełnilam ten test
potem dostałam maila z potwierdzeniem adresu - w piątek ale wlazł mi do spamu i zobaczylam go dopiero w poniedzialek i dopiero wtedy potwierdzilam, pewnie za późno e
mi najpierw wysłali maila z prośbą o potwierdzenie adresu - jak głupia za każdym razem do kuriera latałam, a tu akuat sama elektronika do tż przychodziła a po 2 tyg znów dostałam maila, ze adres potwierdzony i w przeciągu 2 tyg kurier powinien być

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-24, 13:50   #2678
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
mi najpierw wysłali maila z prośbą o potwierdzenie adresu - jak głupia za każdym razem do kuriera latałam, a tu akuat sama elektronika do tż przychodziła a po 2 tyg znów dostałam maila, ze adres potwierdzony i w przeciągu 2 tyg kurier powinien być
u mnie to bylo dokladnie tydzien temu w piatek test i potwierdzenie adresu, który potwierdziłam w poniedziałek,
patrzyłam w strefie kesperta jeszcze kampania nie ruszyła, nie ma wątku na forum, wiec moze mam jeszczze szansę
Stary 2012-02-25, 20:32   #2679
Laura_85
Rozeznanie

hej
U nas ok, tylko Patryk strasznie choruje. W poniedziałek idziemy robić badania. Ponadto chce mu zrobić badanie na chlamydie, bo może to ona jest powodem jego chorób. Oprócz tego to zaczełam z Patrykiem chodzić do logopedy, bo coś sie zacina. a w czwartek jedziemy do Wrocka do balbutologa, zobaczymy co ona powie.

Pozdrowionka dla wszystkich. Miłej nocki i kolorowych snów.

David Lloyd George

Patryk urodził się 11.11.2007 r.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 21:03   #2680
celka2000
Zakorzenienie

Laura- ta chlamydie to wymaz czy z krwi?
Mi kolezanka ostatnio polecila zrobic Adaskowi (tez chorowitek niesamowity). Czeka na prawdopodobnie usuwanie migdalow i zabieg drenowania uszu, wiec chwytam sie kazdej innej opcji...

ann - ile dawalas tego lympho? 10 kropli 3 razy dziennie?
Zaczelam dawac ten lympho, engystol i euphorbium, co najmniej 2 razy dziennie (3 razy ciezko strasznie bo z przedszkola prozno wraca).
Szczerze- to nie wierze w te cala homeopatie, ale kto wie... Warto wszystko sprobowac zanim bede am go ciac...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 21:16   #2681
annLee
Zakorzenienie

no ciężko 3x,ale powinno być 3x
3x1tabl. albo 3x10kropli
ja odbierając ją z p-la już jej podawałam
no i 6-8tyg.kuracja

Laura-daj znać jak wizyty u lekarzy,to temat bardzo nas interesujący pokażesz przystojniaka?

no i przez Was zapisałam się na nowo do ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u
czy Wy też wysyłałyście im pocztą zgodę na przetwarzanie danych? i dopiero wówczas można brać udział w kampaniach?

No2

"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-25, 21:37   #2682
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ann wydaje mi się, że kiedyś chyba im to wysyłałam i dopiero po tym zaczeli mnie brać pod uwagę przy kampaniach

Laura a na co Patryk najcześciej choruje? musze poczytać o chlamydii, myslałam, ze to głównie u dorosłych, przenoszona drogą płciową.
ja przed ciążą badałam i nic nie wyszło
ale to moze jeszcze inne drogi przenoszenia są

daj znać po wizytach
Stary 2012-02-26, 07:48   #2683
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
no i przez Was zapisałam się na nowo do ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u
czy Wy też wysyłałyście im pocztą zgodę na przetwarzanie danych? i dopiero wówczas można brać udział w kampaniach?
jak wysłałam to pocztą, to miałam więcej kampanii

Cytat:
musze poczytać o chlamydii, myslałam, ze to głównie u dorosłych, przenoszona drogą płciową.
ja przed ciążą badałam i nic nie wyszło
ale to moze jeszcze inne drogi przenoszenia są
Nie wiem, czy nawet częstsza nie jest w drogach oddechowych - w p-lu często się z nią spotykamy u dzieci (główny objaw który zauważają rodzice to uporczywe pokasływanie, które nie przechodzi pomimo leków).

Z tym, że coś mi świta (jakaś mama kiedyś mówiła, ale mogłam źle zrozumieć) że to dziadostwo też nie zawsze da się wykryć, bo są różne rodzaje - i w zasadzie powinno się kilka badań wykonać (?)
Nawet wpisałam w moim lab "chlamydia"i różne wyskoczyły (no, pomijając fakt że może być w gardle czy pochwie - to wiadomo)
http://www.diag.pl/Badania.93.0.html
Stary 2012-02-26, 11:10   #2684
annLee
Zakorzenienie

Celko-tylko te krople to na łyżeczce( plastikowej ) i w kilku kroplach wody rozcieńcz albo odparuj chwilę,bo one na alko chyba?

No2

"
Stary 2012-02-26, 15:01   #2685
celka2000
Zakorzenienie

ann- rozienczam nieco. ALe nie wiedzialam, ze na lyzeczce plastikowej. Daje w szklanym kieliszku-nie moze byc??
Kurcze, moje dziecko ciagle je i pije i jakos nie wiem jak to podawac.
Dobra, ale przyloze sie dotego, obiecuje. Nic mi nie pozostaje ciekawszego.
Wizyta kontrolna u laryngologa na poczatku kwietnia, wiec jeszcze 5 tygodni, juz podaje prawie tydzien. Wiec jesli ma cos zadzialac, to po tych 6 tygodniach mam nadzieje, ze bedzie jakakolwiek poprawa.
Mam odczucie, ze w ogole Adaskowi sie nieco odetkaly uszy, nie jest tak tragicznie jak bylo. Ale jest w takim stanie, do ktorego juz od wielu miesiecy przyzwyczailismy sie - powatrzamy kilka razy i jakos daje sie dogadac. Wrecz zapominamy, ze on nie doslyszy (ale problem jest nadal spory).

ann - specjalistko - a to mozna podawac engystol jednoczesnie z tym lypho? Czy pomiedzy nimi tez musi byc przerwa czasowa... Powiedz, ze mozna...
Euphorbium psikam do nosa, wiec sie pewnie nie gryzie.

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2012-02-26 o 15:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-26, 17:16   #2686
annLee
Zakorzenienie

Euphorbium lepiej działa w kroplach,ale do nosa też możesz psikać,tyle,że to podobnie jak woda morska...
Niby powinna być przerwa min.15min między jedzeniem i pomiędzy lekami i jeszcze nie można miętowej pasty do zębów czy czekolady no upierdliwa jest strasznie ta homeo ale zdarzało się,że robiłam 5min przerwy i tyle.Też miała problem czasowy-rano szybko,szybko do p-la a po powrocie już późno,jedzenie,picie i te leki wciskałam jeszcze.Nie mówiąc o inhalacjach czy innych rzeczach no,ale starałam się
zdarzało się,że krople na śpiocha dawałam bo Zu 19.30 /20 czasem chodzi spać to nie nadążałam .
Kieliszek chyba może być,muszę poczytać-metalowa nie może być niby

Muszę się pochwalić,że napisałam do Boirona czy nie mają jakiś materiałów,książek,czy prospektów szerzej omawiających zagadnienie homeopatii i dostałam książkę,króki liścik(ręcznie napisany),prospe kt reklamowy i naklejki To miło z ich strony ,zwłaszcza,że na @ nic nie odpisali.
Może do Leninga też napiszę

No2

"
Stary 2012-02-26, 19:24   #2687
primavera
Zakorzenienie

ann -to miłe, że dbają o klienta

Ja dziś Młodą w rajty wyposażyłam chyba na najbliższe 10 lat (celka - polecam wizytę w calzedonii w factory, full rajstop (raczej rajstop niż rajtuz) ale grubych 50 den jednobarwnych i w różniaste wzory (takie fajne "młodzieżowe" typu w krateczkę, czy czarne lub brązowe w jakieś wzorki) po 2zł i 4,50. Kupiłam torbę - i jeszcze drugą dla córeczki znajomych.
Stary 2012-02-27, 09:36   #2688
celka2000
Zakorzenienie

prim - wow Twoja corcia jeszcze w brzuchu a Ty takei zakupy robisz? Przeciez Ci nie wykupia. Tam sa czesto promocje fajne.
Ja juz nie pamietam, zebym gdzie indziej majtki kupowala
Dzieciakom wiekszosc rzeczyw Pepco kupuje.

ann - widze, ze Ty sie wciagnelas w temat. Ja tam szczerze mowiac to nie wierze w ta cala homepatie. W niektore dziwne rzeczy wierze, np. bańki, czy ziola, syropy z cebuli. Ale te cukierki homeo, ktore moze kazdy...no nie bardzo.
Ale jak juz pisalam - nie ma znaczenia, czy wierze, czy nie. Jak mam siedziec z zalozonymi rekami, to wole zaplacic 200zl i pofaszerowac Adaska "cukrem" przez 2 miesiace. Wtedy nie bede sobie plula w brode, ze zawsze moglam czegos innego sprobowac .
Jesli jest chocby minimalna szansa, ze dzieki tym "cukierkom" unikniemy operacji -to czemu nie.

Musialabym jeszcze gdzies trafic do jakiegos dobrego lekarza, ktory by przebadal Adaska gruntowie. Tzn, jakies pasozyty, alergie, chlamydie, pneomokoki, gronkowce, zakazenia i inne gady.
Chodzi o to, ze moze przyczyna lezy zupelnie gdzies indziej. Nie chcialabym, zeby sie tak okazalo. Ok, moge sama na wlasna reke- ale nie wiem co dokladnie i od czego zaczac (zawsze moge cos kluczowego pominac) a interpretacja wynikow to juz inna para kaloszy.

Ostatnio czytalam o badaniu IgE, ktore moze wykazac alergie. Robila ktoras?

Czas edycji: 2012-02-27 o 09:47
Stary 2012-02-27, 10:22   #2689
annLee
Zakorzenienie

Celko-ja też jeszcze nie wiem co myśleć o tej całej homeopatii,dlatego staram się wgłębić w temat,żeby robić to dobrze.I dopiero wtedy oceniać.Póki co jest lekka poprawa.Przynajmniej jeśli chodzi o słuch,więc pewnie migdał trochę się obkurczył.Teraz musimy zrobić przerwę.Wypróbujemy Manuka i zobaczymy co dalej.
IgE to testy z krwi? Ja o nich myślę,ale znowu kumpela mi powiedziała,że u jej dzieci nic nie wyszło a na skórnych tak....więc znowu mam zagwostkę

Prima-o niedobra Ty mówiłam,że jak będziesz masz dać znać,to złożę zamówienie Poproszę następnym razem

No2

"

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2012-02-27 o 10:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-27, 14:12   #2690
primavera
Zakorzenienie

ann - następnym razem sie poprawię.
celko - ciężko było się powstrzymać, takie sliczniaste były Nie mogłam się powstrzymać, a że resztki zdrowego rozsądku sie odezwały, że nie wykorzystam piętnastu par w rozmiarze 0-3 miesiąca, a wzory kusiły -to brałam większe

IgE to testy z krwi? Ja robiłam Hubertowi jak miał roczek - wtedy był za mały na skórne. Robiłam na Weigla. Uprzedzono mnie, że nei zawsze wynik jest miarodajny; u nas część rzeczy później skórnych się nei potwierdziło
Stary 2012-02-27, 19:15   #2691
primavera
Zakorzenienie

szperr - zaglądasz tu jeszcze?
Spotkałaś się z tymi szczotkami - czy faktycznie tyle kosztują? http://allegro.pl/listing.php/search...+tangle+teezer
Zastanawiam sie nad zakupem (cala ciążę lecą mi włosy, aż sie boje co będzie po...) tylko sie zastanawiam, czy to faktycznie takie drogie, czy sporo sobie doliczają...
Stary 2012-02-29, 12:51   #2692
celka2000
Zakorzenienie

My wczoraj bylismy na kolejnym angielskim.
Adas jest przekochany na zajeciach. Najpierw siedzi na zajeciach Zuzki, pozniej czeka jeszcze 20min na swoje.
A na swoich gada jak najety.
Babka gada tylko po angielsku do dzieciakow, a one normalnie odpowiadaja.
Adasiek powiedzial: I am Adas.
Pozniej babka zapytala jak sie nazywa maskotka (jest taka malpka, ktora jest na kazdych zajeciach): to odpowiedzial.
pozniej wszystkie kolory znal i jeszcze na pyatnie co innego w tym kolorze sie znajduje w sali: to odpowiadal.
Pozniej spiewal piosenke: yes, we are, yes we are, we are standing, yes we are....
Cudnie, mowie Wam. Dzieciaki uczyly sie nazw zwierzatek. Pozniej na scianie pani wieszala obrazki i podchodzily do tego, co ona mowila.
A Adasiek tak smiesznie odpowiadal na pytania: moje kapcie sa blue, tablica jest white, ooo tu jest rabbit
Fajne. Widze, ze dzieciaki sie naparwde duzo ucza.
Sluchaja dwa razy dziennie plytek z piosenkami i tekstami.
Zuza slyszy: seven, eight. I mowi: osiem, dziewiec, dziesiec.
Adas: blue, red, yellow - to rysuje w powietrzu i mowi: oo tecza!
A za chwile z plytki leci: rainbow.
Nie wiem jak one to lapia, nie wiem. Ale jestem pewna, ze to dobra decyzja z tym ang i z ta szkola.

Czas edycji: 2012-02-29 o 12:53
Stary 2012-02-29, 15:23   #2693
annLee
Zakorzenienie

Celko-brzmi super widać dobrze zainwestowane pieniądze u nas niedaleko nawet jest helen doron,ale póki co ma w plu i też chodzi i podśpiewuje,więc chyba się dobrze bawi a najszybciej to chyba obie łapią jak na iPadzie grają

No2

"
Stary 2012-02-29, 18:28   #2694
celka2000
Zakorzenienie

ann - a moj Adasiek to nawet nie gra na zadnych grach komputerowych, wiec to jedyny kontakt z jezykiem i mu sie podoba.

Chcialam zapytac czy ktores z naszych mikojajkowych sika jeszcze w nocy do lozka? Czy to normalne? Bo nam sie zdarza prawie codziennie. Czasem 2 razy w ciagu nocy, czasem co 2 dni.
Czy to wymaga wizyty u lekarza? Jakiego?
Stary 2012-02-29, 22:26   #2695
annLee
Zakorzenienie

A dużo pije wieczorem? Ogranicz i zobacz.Zbadaj mocz.A jak nie to nefrolog chyba

No2

"
Stary 2012-03-01, 06:19   #2696
Laura_85
Rozeznanie

hej
Celka to badanie na chlamydie to chcę zrobić z wymazu z gardła
Yoolia Patryk najczęściej ma zapalenie oskrzeli.
A co do badań, to z krwi wyszły mu ok. A z moczu to ma liczne bakterie i dość liczne pasma śluzu. muszę teraz z wynikami do lekarki podejść.Z tego co znalazłam w google, to chyba teraz posiew moczu powinno sie zrobić, ale niby nie jest to jakoś przerażający wynik. Zobaczymy co lekarz powie. Narazie dzisiaj mam wizyte u balbutologa z Patrykiem.

papapapapa

David Lloyd George

Patryk urodził się 11.11.2007 r.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 07:44   #2697
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

My wczoraj bylismy u laryngologa
od razu zrobiła nam badanie sluchu - wyszło ok
uszy tez ok
jedynie zauważyla to tą ściekającą wydzielinę - z tym przede wszystkim do niej przyszłam.
stwierdziła,ze ta wydzielina zalega, bo Gosia jej nie wydmuchuje.
wogóle to nie dała mi bardzo dojść do głosu, przerywała mi gdy mówilam
ale najważniejsze zdążyłam powiedzieć, ale nie mam pewnoście czy zostałam wysłuchana
generalnie mamy ćwiczyć dmuchanie
do tego kontynuowac sinupret, zapuszczać hipertoniczną sól fizjologiczną i tyle

Gosia też chodzi na angielski w p-lu i bardzo lubi, przychodiz do domu i spiewa piosenki

znacie może jakieś fajne aplikacje na androida?
Gosia na komputerze nie gra - nie umie sie obsługiwać myszką, ale tez i za bardzo ja do tego nie ciągnie, woli na telefonie dotykowym np. memory
za to ostatnio każe sobie włączać worda i pisze

Celko Gosi dawno się nie zdarzyło, pamiętam z rok temu w p-lu kilka razy jej sie zdarzylo, ale szybko przeszło.
jak napisała ann ogranicz picie wieczorne, albo dopilnuj żeby przed spaniem skorzystal z ubikacji i poobserwuj
Stary 2012-03-01, 08:31   #2698
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Chcialam zapytac czy ktores z naszych mikojajkowych sika jeszcze w nocy do lozka? Czy to normalne? Bo nam sie zdarza prawie codziennie. Czasem 2 razy w ciagu nocy, czasem co 2 dni.
Czy to wymaga wizyty u lekarza? Jakiego?
Hubert czasem sika (jak więcej wieczorem popije) ale nie do łózka -on się budzi i idzie do łazienki.
Z tym, że on zaczał kontrolować nocne sikanie razem z oduczaniem pieluchy -jako,s koło 2 r.ż. - natomiast u dzieciaków przebiega to różnie -na przykłąd Wiktor do tej pory śpi w pampku, chociaż w dzień nie sika od 1,5 roku.

Jak mówi Ann -spróbuj ograniczać picie wieczorem, wysikać go przed samym snem

Cytat:
Napisane przez Laura_85 Pokaż wiadomość
. Zobaczymy co lekarz powie. Narazie dzisiaj mam wizyte u balbutologa z Patrykiem.
dobrze, ze morfologia ok -daj znać, co lekarz powie

Cytat:
Gosia na komputerze nie gra - nie umie sie obsługiwać myszką, ale tez i za bardzo ja do tego nie ciągnie, woli na telefonie dotykowym np. memory
za to ostatnio każe sobie włączać worda i pisze
W kwestii grania - Hubert do tej pory to na wii jakieś ruchowe, najbardziej lubi tańczyć... aczkolwiek ostatnio byli u nas znajomi z nieco starszym chłopczykiem i on zagrał na kompie w mario -a moje dziecko
Teraz sie prosi o mario -czasem pozwalam (zwłaszcza jak potrzebuję chwili, żeby mi nie przeszkadzał ). Najlepsze jest to, ze on sam sobie włączy komputer, wejdzie w internet i wpisuje w wyszukiwarkę "mario" i gra online - ja w jego wieku to nawet Amigi jeszcze nie miałam

yoolia -dziś ma przyjechać paczka z tetrapak, zdam relację co dali

ja rozpoczęłam akcję pranie; codziennie piorę i prasuję, i piorę i prasuję i piorę... Jak te ubranka były w workach próżniowych to nie wydawało się, że jest ich aż tyle

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

celko -jeszcze mi sie przypomniało -moja koleżanka córkę budziła w nocy i wysikiwała -tzn mala chodziła spać wieczorem, a później oni jak się kładli to ją wysadzali -i wtedy nie moczyła łóżka.

Ja tylko od siebie dla dzieci chodzących sikać polecam do łazienki lampki z czujnikiem ruchu -kiedyś Hubert budził się i nas wołał, trzeba było z nim iść - a teraz jak wchodzi do łazienki to sama się lampka włącza i sam sie obsługuje (tylko jak wraca z łazienki to czasem zamiast do swojej -to skręca do naszej sypialni i sie ładuje do łóżka )
Stary 2012-03-01, 08:50   #2699
celka2000
Zakorzenienie

no wlasnie...
Ale on przychodzi do domu ok 16.30.
Zanim cos zje i sie napije to juz 18.00 nieraz. Do wieczora tez popija.
A o 20.00 juz spi. Wiec pewnie wiekszosc picia wypada na wieczor.
Nie moge mu ograniczac jak on caly dzien w przedszkolu siedzi (rano czesto nie zdazy nic wypic), bo tam pewnie niewiele pije. A w zwiazku z jego wydzielinami zalegajacymi i braniem lekow wykrztusnych musi duzo pic.
Musialby nie pic z 2 godziny przed spaniem, a wowczas bylby "niedopity".
Nie zdarzalo mu sie tylko sikac jak bylismy na wakacjach w cieplych krajach, bo tam wszystko wypocil.
Ale co wiecej - on potrafi sie zsikac i tak spac przez kilka godzin.

Teraz jak spi na lozku pietrowym - wysikiwanie go w nocy jest niemozliwe. On spi tak twardo, ze nie ma szans, zbey go wziac z tego lozka, zeby poszedl sie wysikac itd. Bedzie histeryzowal i tyle.
Wczesniej go czesto wysadzalismy do nocnika na spiocha, ale to nie chronilo przed zsikaniem sie w nocy do lozla.

Czas edycji: 2012-03-01 o 08:53
Stary 2012-03-01, 12:48   #2700
Kancia
Zakorzenienie

celka a moze to własnie wzięło się stąd, ze go wysikiwaliście i nie miał okazji nauczyc się budzić do sikania?
jak dla mnie to raczej psycholog niz jakikolwiek lekarz, bo nie sądze, ze to problem fizjologiczny.

moje dziecko to znów rekordzista w druga stronę potrafi wysikac się przed spaniem o 19.00 a później sika o 11.00 nie wiem jak on to wytrzymuje, ogólnie sika rzadko a dużo, nie ma problemów z pęcherzem ani żadnych infekcji.

co do gier komputerowych to Adrian gra głownie w przygodówki polegające na rozwiązywaniu zadań. Generalnie to nie ma się czym chwalić ale on korzysta z kompa od 2 r.ż (ofc miarowo) sam się interesował i sam się nauczył.
Fajna jest seria Mały Adibu ( rózne zadania, układanie, liczenie itd) Clifford, podobny schemat jak Adibu. Teraz się troche odmóżdza bo grał w Ratatuja i Madagaskar, musze mu poszukac czegos z literami

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości