|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: przesłyszenia, przejęzyczenia, dziwne skojarzenia
Ostatnio usłyszałam:
-Zamknij zimno bo mi okno
|
|
|
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że nikt nie oburzy się z powodu moich dziwnych skojarzeń
![]() Rozmowa pomiędzy mamą i tatą: T: Nie mogę... M: To sobie włożę, jak ty nie umiesz ![]() T: I co, wszedł cały? M: Wszedł, ale wypadł i teraz tylko górna część jest w środku. T: To teraz ja spróbuję! M: Niieee! Dobrze mi idzie, raz już włożyłam do końca, to teraz też się uda. .... Nie pamiętam, co było dalej, ale chodziło o naprawienie jakiegoś urządzenia
|
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ: jedziemy na te zakupy?
ja: senna jestem... TŻ: ok, pojadę sam, daj listę <czyta, czyta, myśli...> TŻ: hm... woda dyniowa?młoda diwa? ja: mała oliwa!!!!!
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
TŻ: - mam telefon w komórce...
- ????? - ech, mam komórkę w kieszeni!
|
#4715 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio w pokoju obok koleżanka słuchała reggae. Oto co usłyszałam w refrenie jednej z piosenek: "Słoneczne reggae, przygoda przy latarce..." I sobie myślę: "O co chodzi? Skoro słoneczne, to dlaczego do jasnej ciasnej przy latarce?!"
Oczywiście po dokładniejszym wsłuchaniu się w tekst okazało się, że to była przygoda na Jamajce, a nie przy latarce
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedze w pracy i pół dnia czytam Wasze posty. Śmieje się do monitora jak głupia, fajnie to musi wyglądać z zewnątrz
" To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... Edytowane przez DsC Czas edycji: 2012-01-13 o 15:31 |
|
|
|
|
#4717 | |
|
Przyczajenie
|
ustawcie się do wzdęcia zamiast ustawcie się do zdjęcia;
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
"wąż pożeracz" zamiast "wąż pożarniczy" nieźle umiem czytać
mój brat dziś zdenerwowany : a bo takie głupie zadania pytajesz ( zam. pytania zadajesz)
Edytowane przez Ieka Czas edycji: 2012-02-08 o 11:38 |
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie Smerfy?
Na początku bajki leciała piosenka "..telewizor włączcie, głos/dźwięk podkręćcie i usiądźcie..." Otóż, nie wiem jak ja to zrobiłam, ale w wieku tych czterech, pięciu lat słyszałam i śpiewałam "... telewizor włączcie, gaz odkręćcie i usiądźcie..." Nie zdając sobie w najmniejszym stopniu sprawy z upiornego wydźwięku , który dotarł do mnie o wiele później... Szkoda, że nie pamiętam już, jakie rodzice mieli miny![]() Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-02-24 o 01:18 |
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4721 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
"...Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem..." 18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi? 16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk... 12.03 Poprawki w makijażu? You need this in your life!
|
||
|
|
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
Genialny wątek, uśmiałam się do łez
![]() tez zdarza mi się często przejęzyczyć ale jakoś nic nie przychodzi mi do głowy oprócz jednego: wracałam wieczorem do domu busikiem i mówie kierowcy prosze na przystanku i wychodząc zamiast powiedziec dobranoc powiedziałam dzień dobry, kierowca smiał sie ze mnie a ja ze swojej głupoty ![]() i jeszcze jedno podczas egzaminu gość mówi do nas: proszę państwa punktów ujemnych nie ma ale dodatnich też, cała sala na raz ryknęła śmiechem
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Wytyczaliśmy trasę na mapie i chciałam powiedzieć, że tu jest zbiornik wodny, ale za szybko mówiłam i palnęłam:
- a tutaj jest wodnik! ![]() Dodam, że to była czeska mapa... Taaaa, wodnik Szuwarek
Wszystko wydaje się niemożliwe tym, którzy niczego nie próbują. Edytowane przez wanda164 Czas edycji: 2012-04-09 o 07:48 |
|
|
|
#4724 |
|
Konto usunięte
|
Sprzed minuty: 'tato, zakręć teleryfer'
O kaloryfer chodziło oczywiście
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja przyjaciółka jak podpisywała siebie i resztę "składających się" (na życzenia) na kartce z okazji moich urodzin, to podpisała również... Mnie A że robiła to tuż przed wyjściem na moje urodziny, to taką kartkę dostałam. Nie byłam absolutnie zła, ani nic z tych rzeczy, ale śmieszna wtopa ![]() "Droga Y. Wszystkiego dobrego z okazji urodzin, życzą: A,B,C i Y" |
|
|
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
Ja pamiętam jak byłam z przyjacielem w kinie, chcieliśmy pójść na film Pozwól mi Wejść.
No i przyjaciel stoi, chce kupić bilety, ale się zawahał, zapomniał na co idziemy. I tak patrzy na mnie, na kasjerkę i mówi: - Chciałbym dwa bilety na... ymmm... Wpuść mnie? Otwórz drzwi? Niee... M., na co my właściwie idziemy? A! - Tutaj uśmiechnął się z radością, odwrócił do kasjerki i pewnym siebie głosem powiedział. - Poproszę dwa bilety na Wejdź we mnie. |
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla kolegi
|
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
jestem sobie ostatnio z TŻ w rossmanie, stoimy przed regałami z produktami do wlosów, ja tam sobie czegoś szukam a tż:
- oooo cosik....- ja szukam o co mu chodzi, i po chwili tż dodaje - aaa nie to biosilk :P |
|
|
|
#4732 |
|
Przyczajenie
|
Dawno nie byłam na onetowym blogu i nawet nie wiedziałam, ile się pozmieniało. Dotkliwie przekonałam się o tym, gdy zostawiłam komentarz na jednym z blogów i jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam komunikat wypisany czerwonymi literami: "Twój komentarz czeka na mordercę."
Na szczęście zmiany nie poszły aż tak daleko, bo po ponownym spojrzeniu przekonałam się, że mój komentarz czeka tylko na moderację. |
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilekroć widzę reklamy Auchan "Zbijamy ceny zawodowo" tak zawsze czytam "ZABIJAMY ceny zawodowo". W sumie nie podpada mi to
|
|
#4734 |
|
Rozeznanie
|
Wieeeele miałam takich dziwnych przejęzyczeń i przesłyszeń, ale podzielę się osobistym hitem
![]() Rok akademicki, godzina około 13, akademik. Radio włączone, a ja w pokoju z drugą połówka siedzę. - Tyy, dlaczego Zakopower reklamuje nerwosol? -Co, o czym ty bredzisz? -No bo ja słyszę, jak śpiewają "Mój nerwosol". ...Chodziło o "pójdę boso" Dawno nie palnęłam tak cudownego faila |
|
|
|
#4735 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Diaanika Czas edycji: 2012-08-14 o 01:02 |
|
|
|
|
#4736 |
|
Raczkowanie
|
Dialog z moja koleżanką:
Ja: Kaśka, nie rozsmarowałas sobie fluidu na brodzie. K: aaa... bo ja mam takie beznadzieje światło w lodówce... Pękałyśmy ze śmiechu, bo Kasi chodziło o łazienkę (jakież to logiczne!) ![]() Moja Mama z kolei bardzo często zamiast o pralce mówi o lodówce, i tak bywa, że każe mi pranie z lodówki wyjąć... xD
Nikt jej nie obiecał, że raj jest tani... Edytowane przez zemstablondynki Czas edycji: 2012-08-14 o 01:57 |
|
|
|
#4737 |
|
Przyczajenie
|
w ciągu minety
![]() ![]()
|
|
|
|
#4738 |
|
Przyczajenie
|
W podstawówce często mi się zdarzało mówić do nauczycielki "mamo", od tak z przyzwyczajenia, ale nigdy nie zwróciły mi uwagi.
Rozmawiałam z koleżanką o jakimś filmie o pająkach i nagle padł tekst "Tak wolno się spuszczał!" Koledzy do tej pory nie uwierzyli, że nie było w tym żadnego podtekstu. ![]() Ostatnio idąc przez ulicę zobaczyłam duży plakat z napisem "Rolety i sztalugi" - co przeczytałam? "Rolety i SZLUGI"
Edytowane przez noonsense Czas edycji: 2012-08-14 o 19:16 |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam wczoraj artykuł na głos któremuś z domowników:
Wakacje to bardzo pracowity okres dla murzynków Dziwne spojrzenia na mnie Wakacje to bardzo pracowity okres dla muzyków
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
O Boże, rolety i szlugi, sikam
![]() Mnie się przypomniała biologia sprzed kilku lat i naukowy wywód nauczycielki: "owłosienie u mężczyzn występuje też na klatce schodowej." I z gim: "do rozmnażania bezpłciowego nie potrzeba samica i samcy" A ja ostatnio się łapię na tym, że na dokument "Zbrodnie niedoskonałe" zawsze mówię "zbrodnie niedokonane". Logiczne w ciul |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

Nie zdając sobie w najmniejszym stopniu sprawy z upiornego wydźwięku