Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 20:27   #181
agnes99
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

i ja się witam na nowym wątku
kiedy ja Was zdążę nadrobić , tylko na 2 dni Was spuścić z oka i już tyle do czytania
Stary 2012-02-24, 20:30   #182
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a będziesz w nim chodzić potem? bo jak na samo wyjście ze szpitala to dla mnie bez sensu - szkoda kasy, lepiej założyć leginsy i jakąś tunikę, albo spodnie ciążowe z początków ciąży i luźną koszulkę a te 60 zł + przesyłka wydać na bluzkę, z której będziesz się cieszyć
no pewnie, że tak ja lubię dresik

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:34   #183
gkatarzynka
Zadomowienie

hehe... ale pędzicie...
A ja właśnie Męża wysłałam do sklepu po serniczek i colę... bo mnie naszło
Normalnie dopadły mnie zachcianki w trzecim trymestrze... i to takie słodkie a wcześniej odrzucało mnie od słodyczy...

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Zresztą to pewnie reakcja na stres przed jutrzejszą wizytą, bo mnie moja gin straszyła szpitalem, że niby tak asekuracyjnie, żeby nic się nie działo....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:34   #184
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Slyszalam juz o tym wypychaniu dzidzi, ja bym sie tego bala, tzn ze cos dziecku zrobi choc to pewnie niemozliwe. Mojej kuzynce lekarz, jak to ujela "wyciskal" mala ale niestety mimo, ze ulozona glowka w dol, to nie zupelnie wpasowana w kanal i wyjsc nie chciala. Po ilus godzinach mordegi miala cesarke.
Mama mi mówiła, że mnie tak położna "wyciskała" naciskając na górę brzucha. A rodziłam się do 19 do 8:25

Ja chyba w następny weekend muszę kupić nowe legginsy jakieś i ze dwie tuniki, bo już słabo z tym stoję

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:34   #185
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no pewnie, że tak ja lubię dresik
no to w takim razie kup... ja nie chodzę za bardzo w dresach, mam jedne spodnie dresowe jakieś nike kupione ze 3 lata temu i w sumie rzadko w nich bardzo chodzę, teraz trochę w ciąży chodziłam i planuję je wziąć na wyjście ze szpitala

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:37   #186
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Ja chyba w następny weekend muszę kupić nowe legginsy jakieś i ze dwie tuniki, bo już słabo z tym stoję
na ciąże czy po ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-24, 20:37   #187
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Też tak macie, że drętwieją wam ręce lub macie mrowienia?
Domyślam się, że ma to związek z kręgoslupem, ale powoli mnie to drażni (głównie jak śpię to budzę się nie czując dłoni)
Tak mnie ostatnio dretwieja troszke dlonie ale tez i od czasu do czasu jedna noga np. Mysle, ze noga to dlatego, ze dzidzia uciska na tetnice pachwinowa a rece byc moze na kregoslup piersiowy
Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, melduje sie w nowym watku.

Aaaagaaa Gratulacje !!! Ciesze sie ze poszło sprawnie, czekamy na Ciebie i Dominika i na relacje.

Leze sobie grzecznie podpieta pod kroplowke wiec ciezko nawet na siku wyjsc. Pokluli mnie troche, pobrali posiewy, usg, ktg zrobili juz 2 razy i nic nie wiem. Kazali lezec, zastrzyk w tylek kroplowa i odpoczywac. A mnie juz plecy bola od lezenia hihi brzuch twardnieje mimo calodziennego lezenia a do tego synek sie rozpycha diabelsko
Pisze z telefonu ale strasznie mi to duzo czasu zajmuje wiec bede sie mało odzywac, podczytuje was sobie. Fajnie ze jestescie mozna pomyslec o czyms innym.
Zdrowka wszystkim zycze !
Kochana trzymaj sie tam, wiem ze nie jest Ci latwo, ja tez musialam lezec plackiem i nie lezy sie wcale łatwo. A nawet jest to bardziej meczace niz bycie aktywnym. Ale sa tez plusy, bo wylezalam bolacy kregoslup Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
i dzięki za miłe opinie odnośnie mojego dziwnego brzucha
brzus masz zupelnie normalny Tzn ciazowo normalny, sliczny
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Ja już po sesji brzuszkowo-prezentowej zdjęcia do odebrania jutro mam mieć
prosze sie nam pochwalic zdjeciami
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość

ja czytałam, że 30% jakby miało aż 70% to ponad połowa forum powinna mieć, a chyba nie ma, no chyba, że się nie przyznaje
ja w sumie nie panikuje, bo wiedziałam, że mam, bo już raz mi wyszło, choć łudziłam się, że może jakimś cudem zniknie
Aguśka, a może Ty się orientujesz bo jak czytałam to ten antybiotyk podaje się na 4 h przed porodem tzn. przed którym momentem
A co Ci pisze na wyniku z wymazu, ze jaki masz typ paciorkowca?
Bo ten typ co ja mam to lekarz mi powiedzial, ze ma ponad 70% ciezarnych, ale u niektorych kobitek wogole nie wychodzi w wymazie, bo akurat w danej chwili moze byc nieaktywny. Tak mi lekarz powiedzial. I ja jako pielegniarka wiem, ze paciorkowiec jest na tyle zlosliwy ze siedzi w organizmie ale uaktywnia sie badz "chowa".
I mi powiedzial lekarz ze zadnego leczenia w ciazy sie nie stosuje tylko przy porodzie otrzymuje sie antybiotyk, ale nie wiem w ktorym momencie sie podaje.
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wpadłam ,żeby Wam powiedzieć, że byłam dziś u lekarza. Oczywiście już na samym początku stwardniał mi brzuch, więc od razu podłączył mnie do KTG. Nie wykazało żadnych nieprawidłowości, ale skomentował, że Mały ma chyba ADHD, bo tak się wierci Później mnie zbadał, potem USG i powiedział, że nie ma żadnego zagrożenia. Szyjka prawidłowa, zamknięta i nic nie wskazuje na to, żeby coś się wcześniej zaczęło dziać. Owszem mam się oszczędzać, ale nie muszę leżeć
to super wiesci! Czyli sie poprawilo
Cytat:
zastanawiam się nad tym dresem czy kupić czy nie - czy będzie nadawał się na wyjście ze szpitala.

http://allegro.pl/nowy-hit-dres-spor...149591085.html
hmm to zalezy jak sie bedziesz czula tych spodniach, bo wygladaja na biodrowki, a biodrowki w tym czasie to nie bardzo
Brzus jeszcze jest duzy, bo macica jest jeszcze nie obkurczona. Ja osobiscie wolalabym cos luzniejszego
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:39   #188
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
na ciąże czy po ?
Takie uniwersalne najlepiej w sumie teraz chodzę normalnie w tych sprzed ciąży i nie kupowałam żadnych specjalnie na nią.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-02-24, 20:39   #189
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no to w takim razie kup... ja nie chodzę za bardzo w dresach, mam jedne spodnie dresowe jakieś nike kupione ze 3 lata temu i w sumie rzadko w nich bardzo chodzę, teraz trochę w ciąży chodziłam i planuję je wziąć na wyjście ze szpitala
ja tam chodzę różnie raz tak raz tak - zależy lubię wszystko

a dresik przyda się napewno choćby na wyjście ze szpitala, spacery z małym też od czasu do czasu mogą być w dresie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-24, 20:41   #190
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Bezpieczniki w domu wysadziłam ale już sobie naprawiłam pierwszy poziom bycia elektrykiem pokonałam
Elektryka prąd nie tyka Brawo!

Cytat:
Dziewczynki, wpadłam ,żeby Wam powiedzieć, że byłam dziś u lekarza. Oczywiście już na samym początku stwardniał mi brzuch, więc od razu podłączył mnie do KTG. Nie wykazało żadnych nieprawidłowości, ale skomentował, że Mały ma chyba ADHD, bo tak się wierci Później mnie zbadał, potem USG i powiedział, że nie ma żadnego zagrożenia. Szyjka prawidłowa, zamknięta i nic nie wskazuje na to, żeby coś się wcześniej zaczęło dziać. Owszem mam się oszczędzać, ale nie muszę leżeć
Tjaaa, żeby to mój mąż rozumiał wg niego mam wstawać jedynie na siku i robić sobie jedzenie gdy go nie ma. Część rzeczy robię, gdy go w domu nie ma, bo ładowanie zmywarki po 2-3 talerzyki, nastawianie/wieszanie prania na suszarce czy prasowanie ciuszków robione na spokojnie nic mi nie szkodzą. Grubszych spraw się nie tykam. Leżenie i patrzenie w sufit mnie wykańcza, za dużo wtedy myślę.
Stary 2012-02-24, 20:42   #191
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No nic dziwnego że większośc rozpakowanych prze terminem jest bo tu oprócz kurkumy same mamusie marcowo kwietniowe a mamy jeszcze przecież luty

Już wywołane jutro będą? Pochwal się

gosia super że wszystko jest ok, niepotrzebnie Cię położna nastraszyła
Cytat:
Pocieszyłaś mnie, że nie tylko ja mam takie spostrzeżenie

Nikii to czekamy na fotki!
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

prosze sie nam pochwalic zdjeciami
Jak tylko je dostanę jutro to wrzucę na meila oczywiście muszę pierw TŻ się pozbyć aby ich zawczasu nie widział kumpela powiedziała że spokojnie wybierze z nich 30-40 zdjęć

Cytat:
super że wizyta OK
W takim razie oszczędzaj się
Stary 2012-02-24, 20:42   #192
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
hmm to zalezy jak sie bedziesz czula tych spodniach, bo wygladaja na biodrowki, a biodrowki w tym czasie to nie bardzo
Brzus jeszcze jest duzy, bo macica jest jeszcze nie obkurczona. Ja osobiscie wolalabym cos luzniejszego
ale ja teraz też mam na sobie dres - biodrówki właśnie i mi w nim wygodnie licze na to, że bluza będzie szeroka tzn luźna i nie będzie tragedii.
Sama nie wiem już w co się ubrać do tego szpitala
Niby termin mam na kwiecień - nie wiadomo jaka będzie pogoda, w jakiej kurtce i butach wyjde sama nie wiem.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Takie uniwersalne najlepiej w sumie teraz chodzę normalnie w tych sprzed ciąży i nie kupowałam żadnych specjalnie na nią.
ja też nie kupowałam żadnych specjalnych, wszystkie uniwersalne.
Jedyne co mam ciążowe to legginsy, spodnie i spoódniczke.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-24, 20:46   #193
Flowerbombka
Zadomowienie

Aaagga gratulacje!!!!! Super, żesynek już na świecie i jakie ładne wymiary ma

Cytat:
No a ja tak krótko po wizycie z Antkiem wymaz z nosa ok natomiast z gardła wykazał gronkowca złocistego. Czeka nas 6-cio tygodniowa kuracja antybiotykowa. Przez te wiadomości w poniedziałek jadę do gina bo po prostu idzie zwariować.
Kurcze oby tylko ta antybiotykoterapia była skuteczna

Cytat:
ja bede zamiawiała firmy milpol
Bardzo ładne i dobre jakościowo pościele mają...dobry wybór

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a wlasnie przyomnialo mi sie, wczoraj po porodowce pojechalismy na male zakupy, kupilam wedline gotowana (w opakowaniu, filety z kurczaka, mandarynki i jakes tam jeszcze rzeczy). jak otworzylam w domu wedline to tak mi zasmierdzialo, ze od razu ja wyrzucilam, mandarynki przeokropne, a wieczorem zrobilam ryz, pokroilam kurczaka i go zrobilam z sosem sojowym, do tego dodalam sos jasny grzybowo cos tam, i pozniej nas bolaly brzuchy i bylo nam ciezko, a ten kurczak taki beznadziejny byl ze brak slow, nie lubie kurczaka bo nie ma smaku a przyprawiac nie chce mocno, lubie tylko z rozna albo jak sama pieke.
Ech...najgorsze jest jak się trafi na coś niezjadliwego.
My dzis robiliśmy domowe hamburgery...mięsko sami robilismy więc pyszne ale bułki takie kupne to tak mi zajeżdząły jakąś fermantacjeczy czymś...fuj...zjadłam, nic mi nie jest, więc może to tylko mój nadwrazliwy węch..

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Juz po Usg.
Wszystko OK !!
Wymiary dobre jak na ten tydzien,wagi oni tutaj nie podaja,ale wystarczy mi,ze nie ma sie czym martwic.
Kobieta nie mogla potwierdzic czy synus jest nadal synkiem,bo nie chcial pokazac.
No i jest sliczny,cudowny
Fajnie bylo go zobaczyc.
Super że wszystko ok
My synusia w poniedziałek jedziemy oglądać - ostatnie fotki i film z brzuszka będzie...

Cytat:
Też tak macie, że drętwieją wam ręce lub macie mrowienia?
Domyślam się, że ma to związek z kręgoslupem, ale powoli mnie to drażni (głównie jak śpię to budzę się nie czując dłoni)
Na szczęście żadnych drętwień jeszcze nie odnotowałam...za to kręgosłup to cały czas mi doskwiera a jak już os porobię to tylko do łóżka na płasko się nadaję...

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
ja czasem tak mam jak śpię na prawym boku... a koleżanki mówiły, że tylko na lewym można, bo jak się śpi na prawym albo na plecach, to można się niedotleniać i w rezultacie niedotleniać też Maluszka...
No i czytałam gdzieś właśnie o tym - a mi i tak jest najwygodniej na plecach i wtedy nic mi się nie dzieje... bo jak leżę na lewym boku i jak siedzę, to mam mrowienia między brzuchem a piersiami, ale to mnie już uspokoiłyście, że nic groźnego...
Ja tez śpięgłównie na prawym boku lub plecach, bo na lewym mnie cos ciągnie i piecze właśnie między piersiami a brzuchem. Tylk jak Tv oglądam to musze na lewym bo tak telewizor stoi.

Powodzenia na jutrzejszej wizycie...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:46   #194
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
ja też nie kupowałam żadnych specjalnych, wszystkie uniwersalne.
Jedyne co mam ciążowe to legginsy, spodnie i spoódniczke.
ja też tylko legginsy, a spodnie nadostawałam, ale wszystkie są dla mnie za wielkie chyba do porodu niestety ich nie założę, albo musiałabym być w ciąży z bliźniakami Aaaaa no i jedne czarne ciążowe kupiłam sobie na allegro i założyłam 2 razy, bo wiszą mi na tyłku jakoś dziwnie

w "Na dobre i na złe" ciężarna z wadą serca, ale jakiś słabo ciekawy odcinek... Flaki z olejem.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-02-24, 20:49   #195
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mój TŻ dziś się przyznał, że widać jak mi tyłek i uda utyły
Tak to jak go pytałam to cały czas nie nic nie widać tylko brzuch !!
Jak mu tłumaczyłam, że widać - i co przyznał się

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-24, 20:55   #196
karolca
Zakorzenienie

Zaraz wrzucę zdjęcia wczorajszych łowów

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:56   #197
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
ja też tylko legginsy, a spodnie nadostawałam, ale wszystkie są dla mnie za wielkie chyba do porodu niestety ich nie założę, albo musiałabym być w ciąży z bliźniakami Aaaaa no i jedne czarne ciążowe kupiłam sobie na allegro i założyłam 2 razy, bo wiszą mi na tyłku jakoś dziwnie

w "Na dobre i na złe" ciężarna z wadą serca, ale jakiś słabo ciekawy odcinek... Flaki z olejem.
oj jedna zaczęła rodzić

Nienawidzę dresów

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:56   #198
gkatarzynka
Zadomowienie

Etam... a ja się przestałam przejmować dodatkowymi kilogramami...
Po porodzie się będę pilnować... teraz zjadłam kawałek serniczka i popiłam colą.... mniam i Mała zaczęła szaleć w brzuszku... a to znaczy, że pewnie odziedziczyła po mamusi miłość do serniczków.. bo tatuś nie lubi
Stary 2012-02-24, 21:00   #199
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Etam... a ja się przestałam przejmować dodatkowymi kilogramami...
Po porodzie się będę pilnować... teraz zjadłam kawałek serniczka i popiłam colą.... mniam i Mała zaczęła szaleć w brzuszku... a to znaczy, że pewnie odziedziczyła po mamusi miłość do serniczków.. bo tatuś nie lubi

albo miłość do coli

Stary 2012-02-24, 21:05   #200
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

TŻ wraca dzisiaj o po 2 a nie po 6
a więc spać szybko nie pójdę bo będę na niego czekać

a teraz chyba czas na kąpiel

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-24, 21:08   #201
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Witam
zajrzałam do Was i widze juz rozpakowane mamusie:) GRATULUJE KAŻDEJ Z OSOBNA!!!!!!!!!!! Super
hej
Kciuki za Ciebie i maluszka! żeby wszystko dobrze było
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aaaggaa urodzila Dominika o 12.05 3500g i 56 cm
Gratulacje!!!!!

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
w załączniku majne bebech tzn płetwal błękitny jakiś dziwny kształt ma ten mój brzuch no i obiecałam że jak skończe to się pochwalę kocysiem
brzuś uroczy
a kocyk cudny

Cytat:
ja bede zamiawiała firmy milpol
zamówiłam od nich samą pościel ostatnio. taką w paseczki, jak na pierwszy rzut oka jakość w porządku, kolorki ładne, żywe, porządnie uszyte, zobaczymy jeszcze jak wypiorę
planuję w późniejszym czasie kupić którąś z tych z haftami, bo mi się podobają bardzo.

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Elektryka prąd nie tyka Brawo!
jeden znajomy elektryk zawsze odpowiadał na ten tekst, że "jak pierd**** to tylko raz"

Hej.
nadrobiłam Was gaduły

po egzaminie spoko, jakoś poszło, coś ściągnęłam, coś napisałam, ale czy zdam... to się okaże. Bo z tym to różnie bywa, jak im zawieje wiatr to tak oceniają ale po cichu liczę, że się uda
potem poszłam do galerii rozglądnąć się za prezentem dla koleżanki, kupiłam jej sweterek i apaszkę. no i siebie też zaopatrzyłam w to samo, tylko inne kolory oczywiście wypatrzyłam sobie kilka fajnych rzeczy, typu żakiet i spodnie, ale z takimi zakupami to jednak poczekam po porodzie

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 21:18   #202
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Zmykam tż wraca z pracy a ja muszę kosci rozprostować

Spokojnej nocki życzę wszystkim

Stary 2012-02-24, 21:19   #203
karolca
Zakorzenienie

Karo, ja właśnie na tę z haftami się zczaiłam. Ale zamawiam wszystko - baldachim, materac, łóżeczko. Cena wydaje się być atrakcyjna. Czytałam komentarze sprzedającego i wszystko jest ok, nawet te zestawy z łóżeczkiem. Poza tym szybko odpowiada na maila. U inne sprzedawcy odpowiedzi na pytanie o kolor pościeli odpowiedzi nie dostałam od tygodnia.

A więc pokazuję wczorajsze wieczorne łowy.
posciel_koldra-podusia.jpg - kołderka i podusia (kołderka złożona) oraz kokardka do baldachimu. Baldachim jest z bawełnianego materiału w kolorze kołderki

posciel_ochraniacz.jpg - ochraniacz, sztuk dwie, długi

posciel_przybornik.jpg - przybornik na łóżeczko

narzutka.jpg - jakaś dzianinkowa narzutka z mothercare

rozek-becik.jpg - satynowy, biały rożek

spiworek.jpg - śpiworek (wg metki od urodzenia do 6 miesięcy)

maskotki_zabawki.jpg - zabawki; kółko do raczkowania, stonoga do wykręcania na wszystkie strony (szeleszcząca, grzechodząca i w ogóle do hałasowania); dwie grzechotki ryba i hipcio

pozytywka.jpg - pluszowa pozytywka, gra spokojną melodyjkę, na brzuszku migają drobne czerwone diody. Przy skrzydełkach "lusterka". Bardzo sympatyczna pszczółka

wiszace_sloneczko.jpg - wiszące słoneczko z pluszakami. Dziecko widzi uśmiechniętą buzią słoneczka a maskotki wiszą główkami w dół.

roznosci.jpg - różności - butelka antykolkowa Avent 0m, skarpetki, i szmatka-usypiaczka.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-02-24 o 21:31
Stary 2012-02-24, 21:26   #204
gucia6
Zakorzenienie

matko... 7 stron
dajcie zyc kobiety
Stary 2012-02-24, 21:29   #205
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
matko... 7 stron
dajcie zyc kobiety
żebyś wiedziała, jak mnie rano popędzały
i jeszcze się śmiały, że sobie przysnęłam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-24, 21:31   #206
tikki85
Zakorzenienie

Karolca śliczne zakupy!!

Gucia...ja nawet już nie liczę tego ile mam do nadrabiania . Ostatnio to mam siły tylko na wyjście z psem i spanie przed TV
Stary 2012-02-24, 21:32   #207
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
albo miłość do coli
rzeczywiście... o tym nie pomyślałam
ale miłość do coli to już po obojgu
Stary 2012-02-24, 21:33   #208
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
ja czasem tak mam jak śpię na prawym boku... a koleżanki mówiły, że tylko na lewym można, bo jak się śpi na prawym albo na plecach, to można się niedotleniać i w rezultacie niedotleniać też Maluszka...
No i czytałam gdzieś właśnie o tym - a mi i tak jest najwygodniej na plecach i wtedy nic mi się nie dzieje... bo jak leżę na lewym boku i jak siedzę, to mam mrowienia między brzuchem a piersiami, ale to mnie już uspokoiłyście, że nic groźnego...
Ja słyszałam tylko o spaniu na plecach. Bok nie robi różnicy, ale oczywiście lewy lepszy. Nie można spać na wznak tylko z tego względu, że ciężar maluszka uciska tętnicę.
Stary 2012-02-24, 21:34   #209
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karolca śliczne zakupy!!
Dziękuję.

jeszcze są dwie maty edukacyjne, małe bo małe ale są. Jedna Fisher Price, skłąda się ją w jakiś tunel, niby 3w1. Muszę na spokojnie rozpracować jak się to rozkłada a druga taka zwykła rozkłądana z szeleszczącymi i grzechotającymi zabawkami. Taki kocyk do zabawy bardziej.
Za wszystko 200 zł mnie wyszło

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Ja słyszałam tylko o spaniu na plecach. Bok nie robi różnicy, ale oczywiście lewy lepszy. Nie można spać na wznak tylko z tego względu, że ciężar maluszka uciska tętnicę.
ja na plecach nie śpię tylko dlatego, że z tej pozycji nie mogę się ruszyć (krzyż). A tak cały czas sypiałam właśnie na plecach To znaczy budziłam się w tej pozycji. Teraz śpię tylko na bokach.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-24, 21:35   #210
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Ale przy uciskaniu na tętnicę chyba bym czuła jakieś mrowienie albo coś, prawda??
Nie odbierajcie mi tego spania na pleckach, bo ja i tak cierpię i musiałam się dłuuuuugo namęczyć, żeby nie zasypiać na brzuchu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości