|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
i ja się witam na nowym wątku
kiedy ja Was zdążę nadrobić , tylko na 2 dni Was spuścić z oka i już tyle do czytania
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
ja lubię dresik
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
hehe... ale pędzicie...
A ja właśnie Męża wysłałam do sklepu po serniczek i colę... bo mnie naszło Normalnie dopadły mnie zachcianki w trzecim trymestrze... ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Zresztą to pewnie reakcja na stres przed jutrzejszą wizytą, bo mnie moja gin straszyła szpitalem, że niby tak asekuracyjnie, żeby nic się nie działo.... |
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chyba w następny weekend muszę kupić nowe legginsy jakieś i ze dwie tuniki, bo już słabo z tym stoję
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
no to w takim razie kup... ja nie chodzę za bardzo w dresach, mam jedne spodnie dresowe jakieś nike kupione ze 3 lata temu i w sumie rzadko w nich bardzo chodzę, teraz trochę w ciąży chodziłam i planuję je wziąć na wyjście ze szpitala
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
na ciąże czy po ?
|
|
|
|
#187 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrzebrzus masz zupelnie normalny Tzn ciazowo normalny, sliczny![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo ten typ co ja mam to lekarz mi powiedzial, ze ma ponad 70% ciezarnych, ale u niektorych kobitek wogole nie wychodzi w wymazie, bo akurat w danej chwili moze byc nieaktywny. Tak mi lekarz powiedzial. I ja jako pielegniarka wiem, ze paciorkowiec jest na tyle zlosliwy ze siedzi w organizmie ale uaktywnia sie badz "chowa". I mi powiedzial lekarz ze zadnego leczenia w ciazy sie nie stosuje tylko przy porodzie otrzymuje sie antybiotyk, ale nie wiem w ktorym momencie sie podaje. ![]() Cytat:
Czyli sie poprawilo![]() Cytat:
Brzus jeszcze jest duzy, bo macica jest jeszcze nie obkurczona. Ja osobiscie wolalabym cos luzniejszego
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie uniwersalne najlepiej
w sumie teraz chodzę normalnie w tych sprzed ciąży i nie kupowałam żadnych specjalnie na nią.
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię wszystko ![]() a dresik przyda się napewno choćby na wyjście ze szpitala, spacery z małym też od czasu do czasu mogą być w dresie
|
|
|
|
|
#190 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawo! Cytat:
wg niego mam wstawać jedynie na siku i robić sobie jedzenie gdy go nie ma. Część rzeczy robię, gdy go w domu nie ma, bo ładowanie zmywarki po 2-3 talerzyki, nastawianie/wieszanie prania na suszarce czy prasowanie ciuszków robione na spokojnie nic mi nie szkodzą. Grubszych spraw się nie tykam. Leżenie i patrzenie w sufit mnie wykańcza, za dużo wtedy myślę.
|
||
|
|
|
#191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oczywiście muszę pierw TŻ się pozbyć aby ich zawczasu nie widział kumpela powiedziała że spokojnie wybierze z nich 30-40 zdjęć ![]() Cytat:
![]() W takim razie oszczędzaj się
|
|||
|
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
licze na to, że bluza będzie szeroka tzn luźna i nie będzie tragedii. Sama nie wiem już w co się ubrać do tego szpitala Niby termin mam na kwiecień - nie wiadomo jaka będzie pogoda, w jakiej kurtce i butach wyjde sama nie wiem. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Jedyne co mam ciążowe to legginsy, spodnie i spoódniczke.
|
||
|
|
|
#193 | |||||
|
Zadomowienie
|
Aaagga gratulacje!!!!! Super, żesynek już na świecie i jakie ładne wymiary ma
Cytat:
Bardzo ładne i dobre jakościowo pościele mają...dobry wybór Cytat:
My dzis robiliśmy domowe hamburgery...mięsko sami robilismy więc pyszne ale bułki takie kupne to tak mi zajeżdząły jakąś fermantacjeczy czymś...fuj...zjadłam, nic mi nie jest, więc może to tylko mój nadwrazliwy węch.. Cytat:
![]() My synusia w poniedziałek jedziemy oglądać - ostatnie fotki i film z brzuszka będzie... Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia na jutrzejszej wizycie... |
|||||
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba do porodu niestety ich nie założę, albo musiałabym być w ciąży z bliźniakami Aaaaa no i jedne czarne ciążowe kupiłam sobie na allegro i założyłam 2 razy, bo wiszą mi na tyłku jakoś dziwnie ![]() w "Na dobre i na złe" ciężarna z wadą serca, ale jakiś słabo ciekawy odcinek... Flaki z olejem.
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ dziś się przyznał, że widać jak mi tyłek i uda utyły
Tak to jak go pytałam to cały czas nie nic nie widać tylko brzuch !! Jak mu tłumaczyłam, że widać - i co przyznał się
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz wrzucę zdjęcia wczorajszych łowów
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nienawidzę dresów |
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Etam... a ja się przestałam przejmować dodatkowymi kilogramami...
![]() Po porodzie się będę pilnować... teraz zjadłam kawałek serniczka i popiłam colą.... mniam i Mała zaczęła szaleć w brzuszku... a to znaczy, że pewnie odziedziczyła po mamusi miłość do serniczków.. bo tatuś nie lubi
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo miłość do coli
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wraca dzisiaj o po 2 a nie po 6
a więc spać szybko nie pójdę bo będę na niego czekać ![]() a teraz chyba czas na kąpiel
|
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za Ciebie i maluszka! żeby wszystko dobrze było Cytat:
a kocyk cudny zamówiłam od nich samą pościel ostatnio. taką w paseczki, jak na pierwszy rzut oka jakość w porządku, kolorki ładne, żywe, porządnie uszyte, zobaczymy jeszcze jak wypiorę planuję w późniejszym czasie kupić którąś z tych z haftami, bo mi się podobają bardzo. jeden znajomy elektryk zawsze odpowiadał na ten tekst, że "jak pierd**** to tylko raz" ![]() Hej. nadrobiłam Was gaduły po egzaminie spoko, jakoś poszło, coś ściągnęłam, coś napisałam, ale czy zdam... to się okaże. Bo z tym to różnie bywa, jak im zawieje wiatr to tak oceniają ale po cichu liczę, że się uda ![]() potem poszłam do galerii rozglądnąć się za prezentem dla koleżanki, kupiłam jej sweterek i apaszkę. no i siebie też zaopatrzyłam w to samo, tylko inne kolory oczywiście wypatrzyłam sobie kilka fajnych rzeczy, typu żakiet i spodnie, ale z takimi zakupami to jednak poczekam po porodzie
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam tż wraca z pracy a ja muszę kosci rozprostować
![]() Spokojnej nocki życzę wszystkim
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, ja właśnie na tę z haftami się zczaiłam. Ale zamawiam wszystko - baldachim, materac, łóżeczko. Cena wydaje się być atrakcyjna. Czytałam komentarze sprzedającego i wszystko jest ok, nawet te zestawy z łóżeczkiem. Poza tym szybko odpowiada na maila. U inne sprzedawcy odpowiedzi na pytanie o kolor pościeli odpowiedzi nie dostałam od tygodnia.
A więc pokazuję wczorajsze wieczorne łowy. posciel_koldra-podusia.jpg - kołderka i podusia (kołderka złożona) oraz kokardka do baldachimu. Baldachim jest z bawełnianego materiału w kolorze kołderki posciel_ochraniacz.jpg - ochraniacz, sztuk dwie, długi posciel_przybornik.jpg - przybornik na łóżeczko narzutka.jpg - jakaś dzianinkowa narzutka z mothercare rozek-becik.jpg - satynowy, biały rożek spiworek.jpg - śpiworek (wg metki od urodzenia do 6 miesięcy) maskotki_zabawki.jpg - zabawki; kółko do raczkowania, stonoga do wykręcania na wszystkie strony (szeleszcząca, grzechodząca i w ogóle do hałasowania); dwie grzechotki ryba i hipcio pozytywka.jpg - pluszowa pozytywka, gra spokojną melodyjkę, na brzuszku migają drobne czerwone diody. Przy skrzydełkach "lusterka". Bardzo sympatyczna pszczółka ![]() wiszace_sloneczko.jpg - wiszące słoneczko z pluszakami. Dziecko widzi uśmiechniętą buzią słoneczka a maskotki wiszą główkami w dół. roznosci.jpg - różności - butelka antykolkowa Avent 0m, skarpetki, i szmatka-usypiaczka.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-02-24 o 21:31 |
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
matko... 7 stron
![]() dajcie zyc kobiety ![]()
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
żebyś wiedziała, jak mnie rano popędzały
![]() i jeszcze się śmiały, że sobie przysnęłam
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca śliczne zakupy!!
Gucia...ja nawet już nie liczę tego ile mam do nadrabiania . Ostatnio to mam siły tylko na wyjście z psem i spanie przed TV
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
jeszcze są dwie maty edukacyjne, małe bo małe ale są. Jedna Fisher Price, skłąda się ją w jakiś tunel, niby 3w1. Muszę na spokojnie rozpracować jak się to rozkłada Za wszystko 200 zł mnie wyszło ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
To znaczy budziłam się w tej pozycji. Teraz śpię tylko na bokach.
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie odbierajcie mi tego spania na pleckach, bo ja i tak cierpię i musiałam się dłuuuuugo namęczyć, żeby nie zasypiać na brzuchu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

, tylko na 2 dni Was spuścić z oka i już tyle do czytania

ja lubię dresik 
choc to pewnie niemozliwe. Mojej kuzynce lekarz, jak to ujela "wyciskal" mala
ale niestety mimo, ze ulozona glowka w dol, to nie zupelnie wpasowana w kanal i wyjsc nie chciala. Po ilus godzinach mordegi miala cesarke.

jakby miało aż 70% to ponad połowa forum powinna mieć, a chyba nie ma, no chyba, że się nie przyznaje

i Mała zaczęła szaleć w brzuszku... a to znaczy, że pewnie odziedziczyła po mamusi miłość do serniczków.. bo tatuś nie lubi
to się okaże. Bo z tym to różnie bywa, jak im zawieje wiatr to tak oceniają