Niemcy II :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 14:06   #4141
*majka*
Zakorzenienie

Dot.: Niemcy II :)

Dziekie Dziewczyny nie wiem dlaczego,ale przez niemiecki google nie znalazlam tej strony

Moni,ile zaplacilas za przesylke?

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2012-02-24 o 14:09
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:19   #4142
kobietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Majka
www.ewa-michalak.pl

kobietka ciemne srebro? O wygladaja jak by byly ze starego srebra? uwielbiam takie srebro, ale chyba niemozliwe do znalezienia u jubilera ;o(

Ja niestety nie mieszcze sie w rozmiary siecowek. Oni maja usztywniane staniki do miseczki E a wiele firm konczy nawet na C.
Tak , srebro czernione, oksydowane, czy jak tam jeszcze inaczej można ująć za pomocą oksydy, i najpierw młotkowane, więc taki fajny efekt trochę afrykański wyszedł, tak mi się kojarzą

No właśnie mi przybyło tak przed rokiem trochę w obwodzie biustu, i powoli też już problem mam z sieciówkowymi staniczkami. Dotąd myślałam, że mam 70C, to jeszcze czasami coś gdzieś dało się wygrzebać w tym rozmiarze, ale faktycznie wydawało mi się czasem, że nadal te miski jakieś ciasnawe. Więc chyba rzeczywiście mam 70D tak jak wyszło mi tu w kalkulatorze. Ale muszę najpierw z 10 razy przeczytać wszystko co napisałaś, żeby załapać
kobietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:49   #4143
SoNeRa
Zakorzenienie

hej Dziewcyzny, mam do Was ogromna prosbe.
Chcialabym zebyscie mi polecily cos co jest b fajne i dostepne w Niemczech a czego nie moge sobie kupic w UK. Moja przyjaciolka bedzie u mnie za niecale 3 tyg i zastanawiam sie czy jest cos takiego o co moge ja poprosic zeby mi przywiozla do UK.
Macie jakies pomysly?
Z gory dziekuje za odp

PS napisalam tez na watku mazidla dostepne w Niemczech ale pozwolilam sobie napisac tez tutaj bo nie wiem czy to te same osoby zagladaja na oba watki
Stary 2012-02-24, 15:40   #4144
kobietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Chcialabym zebyscie mi polecily cos co jest b fajne i dostepne w Niemczech a czego nie moge sobie kupic w UK. Moja przyjaciolka bedzie u mnie za niecale 3 tyg i zastanawiam sie czy jest cos takiego o co moge ja poprosic zeby mi przywiozla do UK.
Macie jakies pomysly?
Z gory dziekuje za odp

PS napisalam tez na watku mazidla dostepne w Niemczech ale pozwolilam sobie napisac tez tutaj bo nie wiem czy to te same osoby zagladaja na oba watki
Z takich rzeczy, które ja zawożę do PL, bo podobno nie ma, to: Melkfett - kosmetyk, pszenica (Weizen) do gotowania firmy Ebly, Antikal (spray do mycia armatury, prysznica itd.), dobre wino Trollinger-Lemberger. Jeśli chodzi Ci tylko o kosmetyki, to nie wiem co jeszcze. Może z tych Rossmannowskich naturalnych?
Stary 2012-02-24, 16:03   #4145
SoNeRa
Zakorzenienie

Kobietka - dziekuje za pomysly
Z kosmetykow wiem, ze jakis olejek z alverde ma mi przywiez do sprobowania
Stary 2012-02-24, 17:15   #4146
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
Dziekie Dziewczyny nie wiem dlaczego,ale przez niemiecki google nie znalazlam tej strony

Moni,ile zaplacilas za przesylke?
pisalam wyzej 27zl

Cytat:
Napisane przez kobietka Pokaż wiadomość
Tak , srebro czernione, oksydowane, czy jak tam jeszcze inaczej można ująć za pomocą oksydy, i najpierw młotkowane, więc taki fajny efekt trochę afrykański wyszedł, tak mi się kojarzą

No właśnie mi przybyło tak przed rokiem trochę w obwodzie biustu, i powoli też już problem mam z sieciówkowymi staniczkami. Dotąd myślałam, że mam 70C, to jeszcze czasami coś gdzieś dało się wygrzebać w tym rozmiarze, ale faktycznie wydawało mi się czasem, że nadal te miski jakieś ciasnawe. Więc chyba rzeczywiście mam 70D tak jak wyszło mi tu w kalkulatorze. Ale muszę najpierw z 10 razy przeczytać wszystko co napisałaś, żeby załapać
ech to musza byc slicze.
a no tak bywa a zaczniej dobrze wygarniac spod pachy to sie dopiero przekonasz jakie buleczki sie robia . jesli tak to napewno miske masz za mala.

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Macie jakies pomysly?
Z gory dziekuje za odp

Jak dziewczyna jedzie z DE do UK, to jesli chodzi o kolorowke to tanie essence i Catrice, albo p2, albo Rival de Loop, Rival de Loop Young, tych marek nie dostaniesz w UK, a i polowe z nich w Pl tez nie. Albo jesli lubisz to Alterra i alverde albo z NIvea olejek do pielegnacji ciala, tego w UK nie masz. teraz jest nowy ujedrniajacy z Q10

kobietka ale Melkfett maja w Pl tylko o tym nie wiedza. melkfett to wazelina z dodatkami, a takich wazelin w Pl jest pelno i nazywaja sie wazelina, trzeba patrzec na sklady czy maja dodane witaminy, ekstrakty i nawilzacze, bo jak tylko petrolatum pisze to klasyczna wazelina
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 18:11   #4147
Mijalea
Zakorzenienie

Przejrzalam strone Michalak i jakos mi sie te biusciaste panie w takich stanikach wogole nie podobaja. Ja wiem, ze tak sie powinno dobierac stanik, ale wygladaja malo sexy w takich wielkich miseczkach (ale to tylko moje zdanie osobiste)

ja obiecuje sobie juz od dawna wybrac sie w Pl do Brafitterki ale sie nie moge przekonac Jesli bede kupowac taki stanik, to tylko za profesjonalna porada, bo sama sobie nie ufam w kwestii odpowiedniego dobrania rozmiaru W kazdym raie ciekawa jestem co by tam u mnie wyszlo z tych pomiarow
nie moge sobie wyobrazic mniejszego niz mam obwodu, bo juz ten mnie uciska czasem hmm pewnie to kwestia odpowiedniego doboru.

Majka
a jak kociaki? nic nie piszesz...zdrowe juz?

Monia ty ciekawie zawsze piszesz, a ja nigdy nie mam czasu doczytac twoich postow. Wpadam i wypadam zazwyczaj a potem nie w temacie jestem.

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2012-02-24 o 18:15
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 19:08   #4148
201608040942
Konto usunięte

heheh bo ja tez gadula jestem i jak juz w temat wejde... to konca nie ma.

Kochana, a jak te panie maja wygladac w tych miskach? Duzego biustu nie da sie zapakowac w mala miske, tak samo jak melgo w duza. zawsze miska musie byc odpowiedniu duza zeby sie biust zmiescil i jak sie ma duzy biust a maly obwod to niestety wyglada to jak wyglada. nie ma innej rady. A jak ci sie ta pani podoba?

http://fullerfigurefullerbust.wordpr...u-do-no-wrong/
http://fullerfigurefullerbust.wordpr...y-bra-prayers/

mnie bardzo. zeby wszystkie panie przy kosci tak dobrze umialy dobrac bielizne i zeby w niej jeszcze tak dobrze wygladaly ;o)
Stary 2012-02-24, 19:10   #4149
kobietka
Raczkowanie

Cytat:
kobietka ale Melkfett maja w Pl tylko o tym nie wiedza. melkfett to wazelina z dodatkami, a takich wazelin w Pl jest pelno i nazywaja sie wazelina, trzeba patrzec na sklady czy maja dodane witaminy, ekstrakty i nawilzacze, bo jak tylko petrolatum pisze to klasyczna wazelina
Może i mają, ale ja nie mam czasu wnikać. Jak proszą, żeby przywieźć to przywożę
To jakoś się zaczeło od konkretnego produktu z apteki tutejszej, którego na pewno w PL nie było, a potem już kupowałam co znalazłam. I tak zostało
Stary 2012-02-24, 21:06   #4150
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
heheh bo ja tez gadula jestem i jak juz w temat wejde... to konca nie ma.

Kochana, a jak te panie maja wygladac w tych miskach? Duzego biustu nie da sie zapakowac w mala miske, tak samo jak melgo w duza. zawsze miska musie byc odpowiedniu duza zeby sie biust zmiescil i jak sie ma duzy biust a maly obwod to niestety wyglada to jak wyglada. nie ma innej rady. A jak ci sie ta pani podoba?

http://fullerfigurefullerbust.wordpr...u-do-no-wrong/
http://fullerfigurefullerbust.wordpr...y-bra-prayers/

mnie bardzo. zeby wszystkie panie przy kosci tak dobrze umialy dobrac bielizne i zeby w niej jeszcze tak dobrze wygladaly ;o)
wow, no fakt, biust zapakowany odpowiednio. Nie no to ja zdecydownie po prostu wole mniejsze biusty

Masz racje, nie jest latwo dobrac odpowiedni stanik. Sama mam zazwyczaj klopot
Ostatnio odkrylam, ze wlasciwie to powinnam nosic miseczke mniejszy niz do tej pory kupowalam. Po ciazy co nieco zaniklo... Okazalo sie, ze 80A lezy lepiej niz 75B i badz tu madrym

aaa p.s.
mialam pytac: jest tu w De mleko kondensowane? zeby zrobic toffi/krowke do ciasta?

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2012-02-24 o 21:19
Stary 2012-02-24, 21:38   #4151
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Przejrzalam strone Michalak i jakos mi sie te biusciaste panie w takich stanikach wogole nie podobaja. Ja wiem, ze tak sie powinno dobierac stanik, ale wygladaja malo sexy w takich wielkich miseczkach (ale to tylko moje zdanie osobiste)
ja mam tak samo-zdecydowanie wole niezabudowane staniki-w zabudowanych nie czuje sie i nie podobam sie sobie

Cytat:
Masz racje, nie jest latwo dobrac odpowiedni stanik. Sama mam zazwyczaj klopot
Ostatnio odkrylam, ze wlasciwie to powinnam nosic miseczke mniejszy niz do tej pory kupowalam. Po ciazy co nieco zaniklo... Okazalo sie, ze 80A lezy lepiej niz 75B i badz tu madrym
Madzia,no co Ty!Ty obwod 80 potrzebujesz?ja kupuje 70,a mogloby i byc 65,ale taki ciezko dostac...

Cytat:
Majka a jak kociaki? nic nie piszesz...zdrowe juz?
Dzieki,ze pytasz Futra jako tako Kitta bedzie do konca zycia na tabl na serce,a Felix chyba bedzie musial miec wyciete migdaly :/

Cytat:
aaa p.s.
mialam pytac: jest tu w De mleko kondensowane? zeby zrobic toffi/krowke do ciasta?
Jest Kondensmilch-w puszkach i w tubce-dzis nawet zerkalam na nie i myslalam,czy nie kupic,ale sie opamietalam
Stary 2012-02-24, 21:44   #4152
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
ja mam tak samo-zdecydowanie wole niezabudowane staniki-w zabudowanych nie czuje sie i nie podobam sie sobie

Madzia,no co Ty!Ty obwod 80 potrzebujesz?ja kupuje 70,a mogloby i byc 65,ale taki ciezko dostac...

Dzieki,ze pytasz Futra jako tako Kitta bedzie do konca zycia na tabl na serce,a Felix chyba bedzie musial miec wyciete migdaly :/

Jest Kondensmilch-w puszkach i w tubce-dzis nawet zerkalam na nie i myslalam,czy nie kupic,ale sie opamietalam
Maja no nie wiem chuderlak jestem, ale kiedys jak mierzylam 70 wydawalo mi sie, ze cisnie. Dlatego tak jestem zdziwiona malymi obwodami w tej stanikologii.
chyba jednak popelniam duzy blad dobierajac staniki Kiedys nosilam standardzik taki, 75B, teraz to juz stracilam orientacje ...

a no i dobrze to ujelas,mnie tez chodzi o zakryte miski ...jakos dzis mysli zebrac nie moge
Bosche co ja wypisuje - zakryte miski....chyba lepiej pojde juz spac. Ciezki dzien dzis mialam.

zdrowka dla kotow ale widze, ze jakies ludzkie chorobska je dopadly

o, a myslisz, ze w Edece takie mleko dostane? rozejrze sie , dzieki

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2012-02-24 o 21:51
Stary 2012-02-24, 21:53   #4153
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Maja no nie wiem chuderlak jestem, ale kiedys jak mierzylam 70 wydawalo mi sie, ze cisnie. Dlatego tak jestem zdziwiona malymi obwodami w tej stanikologii.
chyba jednak popelniam duzy blad dobierajac staniki Kiedys nosilam standardzik taki, 75B, teraz to juz stracilam orientacje ...

a no i dobrze to ujelas,mnie tez chodzi o zakryte miski ...jakos dzis mysli zebrac nie moge i
skomplikowana sprawa z tymi obwodami i miseczkami

Cytat:
zdrowka dla kotow ale widze, ze jakies ludzkie chorobska je dopadly i
Dziekujemy

Cytat:
w Edece chyba powinno byc,zerknij sobie czego szukac
https://www.google.de/search?q=konde...Coa3hQfavPSjDg
ja znam tylko te z Nestle
a co to za ciasto bedzie?Trudne jakies?

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2012-02-24 o 21:54
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 21:55   #4154
Mijalea
Zakorzenienie

Maju ciasto wlasnie proste. Bez pieczenia. Bananowo toffikowe. Jak dla mnie troche pewnie za slodkie, ale sprobowac zawsze mozna jeszcze nie robilam.

jak chcesz podesle ci przepis na priv.

Stary 2012-02-24, 21:56   #4155
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Maju ciasto wlasnie proste. Bez pieczenia. Bananowo toffikowe. Jak dla mnie troche pewnie za slodkie, ale sprobowac zawsze mozna jeszcze nie robilam.

jak chcesz podesle ci przepis na priv.
Bananowo-tofikowe-brzmi zachecajo!
Mozesz podrzucic przepis a potem relacje jak wyszlo i smakuje
Stary 2012-02-24, 22:45   #4156
kobietka
Raczkowanie

Cytat:
...

Dokładnie jakbym to ja pisała! Też na początku wydawało mi się, że mnie 70tka udusi. Ale teraz kupuję tylko 70 i przywykłam jakoś. Tylko jeszcze z tą miseczką muszę sobie jakoś poradzić. A zna ktoś ten sklep? http://www.sklep.malinez.com
Mają wysyłkę do DE, ale okropnie droga.... Ale może ktoś już ich sprawdzał?

Co do mleka, to kiedyś też szukałam, ale trafiałam tylko jakieś niesłodzone, co się mijało z celem. Więc sprowadzam zawsze z PL. A teraz w PL nawet już są gotowe, ugotowane mleka, krówkowe, i toffi, więc się w ogóle nie opłaca kupować zwykłego i gotować... Może w jakimś sklepie polskim (ale w DE) znajdziesz takie?
Stary 2012-02-25, 08:54   #4157
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietka Pokaż wiadomość
Dokładnie jakbym to ja pisała! Też na początku wydawało mi się, że mnie 70tka udusi. Ale teraz kupuję tylko 70 i przywykłam jakoś. Tylko jeszcze z tą miseczką muszę sobie jakoś poradzić. A zna ktoś ten sklep? http://www.sklep.malinez.com
Mają wysyłkę do DE, ale okropnie droga.... Ale może ktoś już ich sprawdzał?

Co do mleka, to kiedyś też szukałam, ale trafiałam tylko jakieś niesłodzone, co się mijało z celem. Więc sprowadzam zawsze z PL. A teraz w PL nawet już są gotowe, ugotowane mleka, krówkowe, i toffi, więc się w ogóle nie opłaca kupować zwykłego i gotować... Może w jakimś sklepie polskim (ale w DE) znajdziesz takie?
dzieki kobietka! jade dzisiaj na zakupy, wiec poprzymierzam kilka stanikow - zobaczymy jakie beda wrazenia

W Polsce sa takie rozne masy w puszkach np kajmakowa, ale ja nie przepadam za slodkimi ciastami, wiec nigdy nie przywozilam.

Teraz cos mnie tchnelo i chcialam sprobowac

Stary 2012-02-25, 10:36   #4158
*majka*
Zakorzenienie

Madzia,z dostepnych tutaj Kondensmilch znam tylko to od nestle i ono jest geste i slodki za inne nie recze
Stary 2012-02-25, 13:20   #4159
Moniqnrw
Raczkowanie

I ja ostatnio pod wplywem frustu zaczelam pichcic ciasta i muffiny....
A potem dziwie sie ze tylek rosnie
Stary 2012-02-25, 17:18   #4160
201608040942
Konto usunięte

Dziwczyny, ale staniki Michalak wcale nie sa zabudowane. Kroj CH, ktory posiadam, odkrywa gorna czesc piersi. Formuje je w ladne jabluszka, to moj ,moj stanik od Bon Prix bardziej zakrywal

http://www.bonprix.de/produkt/push-u...image&sk=17347

i wlasnie dociskal piersi do klatki, w Effuniaku wygladam szczuplej i mam optycznie wiekszy biust, chodz przy mojej figurze to wielkoscia nie grzesze.

a czy w Aldi Süd to tez czasem mleka kondensowanego nie ma? Zawsze jak siegam po smietane w kartoniku to obok jest mleko. Smietana ma granatowe opakowanie, a mleko jasno niebieskie i sie boje ze sie pomyle

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2012-02-25 o 17:20
Stary 2012-02-25, 22:29   #4161
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Mijalea w REWE masz tez taka mase kajmakowa w puszce Tylko po rosyjsku cos tam pisze... to nie jest niemiecki produkt :=)
Ja jak zwykle podczytuje tylko....

moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:22   #4162
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

ja kiedys nosilam 75B a teraz 80C choc wiem ze powinnam 75 nosic, ale jakos mi ciasno a przy dzieciach wole miec wygodnie dwa dni temu sobie tez kupilam dwa staniki bo na te od karmienia piersia nie moglam patrzec i wywalilam w smieci i kupilam miseczke C i chyba jest za mala ale boje sie wieksza kupowac, bo ja jeszcze karmie i mysle ze jak przestane (mam nadzieje, ze za kilka dni ) to piersi przynajmniej na poczatku sie zmniejsza staniczki kupilam sobie usztywniane, choc takich nie lubie, ale piersi wygladaja katastrofalnie w takich miekkich
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:06   #4163
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwczyny, ale staniki Michalak wcale nie sa zabudowane. Kroj CH, ktory posiadam, odkrywa gorna czesc piersi. Formuje je w ladne jabluszka, to moj ,moj stanik od Bon Prix bardziej zakrywal

http://www.bonprix.de/produkt/push-u...image&sk=17347

i wlasnie dociskal piersi do klatki, w Effuniaku wygladam szczuplej i mam optycznie wiekszy biust, chodz przy mojej figurze to wielkoscia nie grzesze.

a czy w Aldi Süd to tez czasem mleka kondensowanego nie ma? Zawsze jak siegam po smietane w kartoniku to obok jest mleko. Smietana ma granatowe opakowanie, a mleko jasno niebieskie i sie boje ze sie pomyle
Monia my mamy tylko Aldi Nord
a staniki Michalak jak widze sa rozne, sa tez fasony mniej zabudowane. Te zdjecia, ktore pokazalas przedstawiaja raczej zabudowane miseczki, co wg mnie jeszcze bardziej powieksza biust. No ale na pewno jest to wygodne dla biusciastych kobiet.

Cytat:
Napisane przez moniaaaaaaa86 Pokaż wiadomość
Mijalea w REWE masz tez taka mase kajmakowa w puszce Tylko po rosyjsku cos tam pisze... to nie jest niemiecki produkt :=)
Ja jak zwykle podczytuje tylko....
dziekuje Ci bardzo

przymierzalam wczoraj staniki w Lascana. Obwod 70 cisnie i wychodza nieestetyczne 'waleczki'. Maja nie wiem jak sie miescisz w 65 A moze to tez zalezy od ksztaltu piersi. Ostatnio trudno mi cos dla siebie dobrac.

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2012-02-26 o 09:07
Stary 2012-02-26, 13:32   #4164
201608040942
Konto usunięte

Waleczki sie robia jak nie wygarniesz piersi z plecow i z pod pachy.

Nie moje staniki nie sa zabudowane kroj CH to Halfcup tutaj masz opis fasonow co one na polski oznaczaja. Miska konczy sie zaraz nad sutkiem i ja to potwierdzam.Stanik z Bon Prix mial wyzeju zabudowana miske, a Effuniak konczy sie zaraz nad sutkiem

http://www.ewa-michalak.pl/Przewodni...nfo-pol-6.html

a co rozmiaru to zmiesz sie bez stanika pod bustem ciasno bez powietrza w plucach i bedziezs wiedziala w jaki obwod powinnas celowac. Jesli wyjdzie ci 70 albo nawet 74cm to powinnas celowac w 70, a w przypadku obwodu 70cm nawet w 65. Kwestia tez firmy i modelu, jak sa modele scisle mozesz sie zle czuc jak zniazysz obwod, odoby majace problemy z astma czy sercem itp tym bardzij nie bede zanizyc , ale zdrowe jak najbardziej moga, bo ciezar piersi ma sie trzymac na obwodze a nie na ramiaczkach. Potem nalezy dobrze wygarnac pierci i jak nad brzegiem robia sie bulki to mamy za mala miske i trzeba wziasc wieksza . Gdy nie wygarnie sie piersi na plecach robia sie tez buleczki i pod pacha, bo to sa wlasnie nasze piersi, dobrze wygarniete powoduje ze plecy sa gladkie, nic sie nie wrzyna, ale takie cos mozliwe jest przy odpowiednio ciasnym obwodzie. Ktos kto ma w obwodzie 70cm a kupuje stanik na 75 a nawet 80( znam takie osoby) nie powinien sie dziwic ze stanik lata dookola, ze zapiecie nie jest prostopadle, tylko wedruje do karku, a i wygarnianie nic nie da bo cialo wroci na swoje miejsce, zwalszcza jak sie przez lata nosilo zle dobrany stanik, to sa buleczki tu i owdzie. Ja zawsze zanizalam, bo przy moim biuscie jednak stanik mi latal do okola i co chwile sie poprawialam. Teraz wszystko mam stabilne. Jak zaczelam wygarniac to sie okazalo ze nierownosci z plecow zniknely, a miska okazala sie za mala.

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2012-02-26 o 13:40
Stary 2012-02-26, 14:07   #4165
Mijalea
Zakorzenienie

Monia dzieki. Pomierzylam sie wlasnie wg instrukcji Michalak i wyszlo jednak 75 od 73cm po biustem wyskakuje rozm. 75 wiec jestem pewna, ze dobieram dobrze. Byc moze dlatego 70 jest za ciasne.

Natomiast miseczka AA cokolwiek to znaczy

Biust wybieram zawsze, przy malym biuscie to nie taki problem

Jak znajde chwile to zamowie sobie jakis stanik od nich. jestem ciekawa bardzo czy bedzie ladnie lezal.

Stary 2012-02-26, 16:20   #4166
201608040942
Konto usunięte

tylko ze kalkulator u Ewy jest inny niz na lobbach biusciastych. Ewa zaniza juz obwod, ale to czy ci bedzie pasowac to juz inna sprawa. W klasycznych stanikach wedlug starych zasad powinnam wybierac 80, ale niestety odrazu moglabym sie zapiac na ostatnie rzadek haftek, a i tak szybko zaczalo by mi byc luzno i bym sie co chwilke poprawiala. U Ewy staniki CH niby ciasniejsze a tez po 4 dniach nie umialam siebie oszukac, co chwilke sie poprawialam i musialam przepiac sie na kolejny rzadek. Po tygodniu nie umialam sie dalej oczukiwac i zapielam sie na trzeci rzadek, a po 2-3 tyg zapielam sie na ostatni czwarty rzadek i dopiero poczulam sie dobrze opancerzona i ze biust jest trzymany na miejscu i przede wszystkim stanik trzyma sie miejsca i nie musze sie co chwilke poprawiac, dlatego kolejne zamowienie poczynilam na 75 i zamiast miski E wzielam F . Pawie Oko mam dzis na sobie trzeci dzien i caly czas zapieta jestem na pierwszy rzadek, wiec dobrze trafilam.
za pierwszym razem zamowilam tez staniki o kroju PL. Wzielam 75 i 80 z roznymi miseczkami. CH Onyx 80E mial idealny miske i wydawalo sie ze idealny obwod, PL Onyx 80E byl juz o wiele ciasniejszy i miska duzo za mala. Gdzies na stronce tez wyczytalam ze kroj PL jest ciasniejszy od CH i niemki na BJ´s tez pisaly ze w PL nie musza zanizac, ale CH jednak tak. Nie wszystkie, ale wiekszosc, wiec ja ci radze , jesli chcesz zamowic, to sprobuj z kilkoma rozmiarami i odpowiedniu mniejszy obwod , wieksza miska musi byc. Jak przymierzysz zobaczysz wtedy , ktory ci lepiej pasuje i pamietam Effuniaki sa waskofiszbinowe i nie kazdy umie takie nosic, wiec moze sie okazac, ze jednak nie dla ciebie te staniki. Ja nigdy nie wiedzialam czy jestem wasko czy szerokofiszbinowa. Dopiero przy Effuniaku dowiedzioalam sie co to znaczy. Zawsze mialam staniki ktore mial wiecej materialu miedzy piersiami, a Effuniaki maja mniej, przez to sciagaja piersi do srodka i do przeodu. Wkocnu nie nosze piersi po bokach. U mnie to bardzo dobrze widac, bo ja jednak nalezy do biusciastych, nie tak jak ty do malobiusciastych. Moze wejdz jeszcze sobie na lobbium malobiusciastych, poczytaj co pisza dziewczyny, jak by co to zapytaj co sadza o effuniakach, czy nadaja sie one na male biusty, chodz jak widac na stronce. Pani Ewa pokazuje kazdy model na modelce z malym i duzym biustem i nie uzywa photoshopa, wiec widac jak naprawde stanik wyglada, jak sie uklada na okreslonej wielkosci biustu.
Ja jestem Effuniakami zachwycona, szkoda tylko ze jest tak maly modeli z wersji Push-up. Chodz zaczynam sie zastanawiac czy nie kupic sobie jakiegos zwyklego usztywnianego i nie dokupic poduszeczek. Jedynie co, to nie wiem czy obie umialabym ladnie wszyc w jedna miske. Mam bardzo duza asymetrie. W Push-up´ach poduszecki sa umieszczone w kieszonce i nie ma problemu wyjac z jednej miski i dolozyc do drugiej. Nic nie wylazi w tracie noszenia, nie wylazi w trakcie prania stanika. Jeda podusczeczke wyszyc do miski bez tej kieszonki nie bylo by problemy, dwie sa juz dosc spore i nie wiem czy by mi sie uadlo tak je umocowac zeby sie trzymaly, nie przesuwaly i bylo mi wygodnie.
Jak ty masz taki maly biust to moze tez sprobuj z tymi Push-up´ami. Zostawisz sobie poduszeczki( jesli nie masz asymetrii) i optycznie powiekszysz piersi, jesli oczywiscie chcesz , lubisz taki efekt jaki daja push-up´y . Aaa i Effuniaki nie sa tak uszywnianie jak niektore staniki w normalnych sklepach. To nie jest taka sztywna szala. To jest cienka gabka, ktore lekko uszwytnia, ale jednak miska nie ejst tak twarda. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi. Mozna spotkac staniki wylozone cienka gabeczka, ktora lekko usztywnia, ale np przy mojej asymetrii na mniejszej piersi ta gabeczka sie zalamie, a te typowo twarde/usztywniane miski, sie nie zalamuja. Dlatego ja cenie sobie to ze Effuniaki sa w wersji Push-up, bo uzupelniam sobie w jednej misce to czego mi natura nie dala, a w drugiej nie mam poduszeczki.
Najgorszcze jest zawsze pierwsze zamowienie jak sie niezna firmy. Nie ma wyjscia, zeby cos z tego bylo, trzeba kilka rozmiarow zamowic, kilka modeli i miec nadzieje ze ktorys z rozmiarow bedzie dobry i ktorys model bedzie nam odpowiadal. jak sie juz wyczuje dana marke to kolejne zamowienia beda duzo latwiejsze i mniejsze ryzyko bedzie ze rozmiar nie bedzie pasowal.
ja teraz zamowilam 4 staniki, wszystkie ten sam model/kroj i ten sam rozmiar. Pasowaly, oprocz jednego, ktory po wygarnieciu okazalo sie ze przy wiekszej piersi robi sie buleczka. Reszta idealna. zapakowalam stanik spowrotem, wydrukowalam formularz zwrotu, dolozylam rachunek i wyslalam spowrotem. za jakis miesiac bede miala pieniadze na PP spowrotem.
Jak zamowisz, to daj znac co i jak. jestem ciekawa czy Effuniaki beda czyms dla ciebie.
Stary 2012-02-26, 18:31   #4167
Mijalea
Zakorzenienie

Dzieki za obszerne opisy. Kazdy ma inne doswiadczenia ale jak jedna drugiej cos podpowie, to zawsze lepiej

Monia a jeszcze spytam o jaka asymetrie ci chodzi? Bo ja mam ten problem, ze jedna piers jest troszke mniejsza od drugiej, to tez utrudnia dobor stanika No i wogole ostatnio jakos przyklapniete sa i podniesc ich nie moge.
A puschupy rzadko na mnie pasuja chyba wlasnie przez sam ksztalt piersi masakra jakas.

Z doswiadczenia widze, ze najlepiej leza takie wlasnie sztywne szale, ale te miekkie. Poduszeczki nie za bardzow chodza w gre.

jesli sie skusze, to zamowie sobie do Pl jak bede jechac w maju i tam spokojnie poprzymierzam.

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2012-02-26 o 18:34
Stary 2012-02-26, 19:05   #4168
201608040942
Konto usunięte

No wlasnie to jest asymetria. ja mam bardzo duza. Jak bym miala obie piersi takie jak ta mniejsza to zamiast miski F pewnie musialabym wybrac B gora C i dzieki poduszeczka w Push-up´ach moge ta asymetrie wyrownac i nic nie widac. U ciebie moze byc tak ze wyjelabys sobie poduszke a druga zostawila, ja musze miec obie w jednej misce, a w mijsce z wieksza piersia mi nie jest potrzebna.

Tutaj jest ladny artykul u Mahedy i modelka ma lekka asymterie, ktora nie wymaga sztywnego stanika, jesli u ciebie jest tak mala roznica to pewnie i mozesz probowac z modelami Effuniakow calkiem miekkich, albo tymi co maja gabeczka w dolnej czesci a w gornej jest wlasnie taka koronka, ale jak masz wieksza roznice i w miekkich to widac to sprobuj z modelami uszywnianymi gdzie gabka jest na calej powiezchni miseczki. Mozesz sobie zamowic i Push-up i zwykly i celuj w rozmiar podany w kalkulator i w rozmiary obok, czyli mniejszy obwod, ale za to miseczka o numer wieksza. W domu na spokojnie poprzymierzasz i zobaczysz co ci lepiej pasuje, jaki model w jakim rozmiarze. ja tez na poczatku zamawialam do Pl, nie mialam wtedy kosztow przesylki. zamowienie mialam na podac 600zl, a pasowal raptem jeden a i tak sie okazalo ze 75 lepsze. Wyslalam paczke nazad jeszcze w Pl za cos chyba 11zl. teraz mimo ze zamowienie mialam na ponad 500zl, to koszty byly 27zl i odeslanie tez, wyslalam jako Päckchen za 8,60 czy 8,90€, ale jak mi babka powiedziala moglabym ta paczke wyslac tez jako Brief za cos kolo 4€ wiec uwazam ze raz na jakis czas moge sobie pozwolic, teraz mam male szanse na to ze bede cos odsylac.

tu jeszcze link do Mahedy
http://www.maheda.eu/index.php?optio...mid=71&lang=pl

Ja niestety nie moge skorzystac z tych porad korekcji asymterii. Nawet jak bym wziela lekko za mala miske na wieksza piers, to i tak miseczka z mniejsza piersia wypelnila by miseczka moze tylko do polowy i miska by sie zalamala. Dzieki Mahedzie dowiedzialam sie o Ewie Michalak i jej Push-up´ach do korekty asymetrii, a wprzeliczeniu na euro te staniki wynosza 30€( jak zamawialam euro stalo po 4,50), wiec nie sa drogie. Tutaj wiekszosc stanikow tez tak oscyluje a i nawet 40-60€ a i tak nie ma mojego rozmiaru, a jak jest to mieciutki, sama koroneczka, czego ja zalozyc nie moge ;o(
Stary 2012-02-26, 19:15   #4169
Mijalea
Zakorzenienie

Ale duzo mozna sie dowiedziec! Niesamowite. Dzieki

Stary 2012-02-27, 10:05   #4170
201608040942
Konto usunięte

Bylam dzis w aldiku i przyjrzalam sie mlekom skondensowanym, U mnie sa 3 rodziaje 10%, 7,5 i cos chyba 4% z tej serii odtluszczonej, stoja na podlodze miedzy mlekiem, a smietana w katroniku i to mleko tez jest w takim samam malym kartoniku jak smietana. 10% jest granatowe jak smietany, 7,5% jasno niebieskie, a to odtluszczone jeszcze ciut jasniejszy niebieski. Popatrz u siebie w Nord, moze tez masz, tylko nie zwrocilas uwagi. ja czegos takiego nie kupuje, do kawy uzywam zwyklego mleka( w tym samam miejscu ale na polce na scianie lezaly opakowania mleka do kawy te malutkie i takie wieksze w wiekszym opakowaniu), wiec do konca nie bylam przekonana czy w Aldiku mam takie mleko, ale jest i to 3 rodzaje, wiec moze i w Nord cos jest.

Maheda ma bardzo fajna ta stronke, na FB tez jest. Bardzo szybko odpisuje na maila, wiec w razie jakis problemow mozna sie jej podpytac.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości