Wszystko o Avonie - cz.26 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 22:52   #2521
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.26

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
sliczna ta torebka skusze sie po Twoim zdjeciu (o ile jeszcze jej nie wykupilyscie)

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

wlasnie tez mialam to pisac
u mnie raczej 8 nie pojdzie i zastanawiam sie czy sie spinac w sumie blender mam, ale taki kiepsciutki
Super, że Ci się spodobała. Za tą cene warto

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiab21 Pokaż wiadomość
Z opisu w katalogu wynika że ma właściwości przedłużająca trwałość lakieru, ale jak jest w rzeczywistości to się przekonamy
Ja zazwyczaj po zmyciu lakieru mam matowe paznokcie, więc może to dobry pomysł z tą bazą pod lakier?
Zazwyczaj powinno stosować się jakąś baze pod lakier też się czaje na nią
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 22:54   #2522
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Zdrapuję a właściwie siedzę i skubię
Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
zmywam tonikiem.
Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
to tak jak ja
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
większe kawałki, jesli zostana ręcznie, resztę tonikiem
Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Ja zesztki staram sie zebrać paluchami a jak już się nie da to tonikiem
dzieki zmylam tonikiem

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 22:55   #2523
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

No, ja kiedyś miałam taką bazę co miała chronić płytki, ba, miała je nawet wybielić, a miałam po niej aż pomarańczowe!
W avonie pokładam nadzieję, że mimo iż nie wspominają o ochronie płytki, to jednak chronić będzie

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:01   #2524
agusiab21
Raczkowanie

Cytat:

Ok, dzięki za radę
agusiab21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:04   #2525
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiab21 Pokaż wiadomość
Z opisu w katalogu wynika że ma właściwości przedłużająca trwałość lakieru, ale jak jest w rzeczywistości to się przekonamy
Ja zazwyczaj po zmyciu lakieru mam matowe paznokcie, więc może to dobry pomysł z tą bazą pod lakier?
Odzywka do paznokci rozdwajajacych sie jest super jako baza pod lakier (to ta zielonkawa). Uzywam juz chyba 3 buteleczke i narazie nic w Avonie jej nie pobilo.
Jestem ciekawa czy ta nowa bedzie lepsza. Jak nie to zostaje przy swoim
Jakby co to polecam!
Stary 2012-02-24, 23:07   #2526
bordowa
Wtajemniczenie

Od jakiegoś czasu mam straszne worki pod oczami. Polecicie coś na to? Miałam kiedyś żel pod oczy solutions pomarańczowy, ale mi nie odpowiadał, więc raczej odpada.
Stary 2012-02-24, 23:12   #2527
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
No, ja kiedyś miałam taką bazę co miała chronić płytki, ba, miała je nawet wybielić, a miałam po niej aż pomarańczowe!
W avonie pokładam nadzieję, że mimo iż nie wspominają o ochronie płytki, to jednak chronić będzie
będziemy testowały razem zatem
Stary 2012-02-24, 23:15   #2528
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
będziemy testowały razem zatem
Z Tobą to ja mogę wszystko!

Kiedyś były takie grzebienie z zaokrąglonymi lekko zębami. One zostały wycofane, czy nie są dostępne w regularnej sprzedaży?

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 23:21   #2529
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Z Tobą to ja mogę wszystko!

Kiedyś były takie grzebienie z zaokrąglonymi lekko zębami. One zostały wycofane, czy nie są dostępne w regularnej sprzedaży?
Właśnie też sie zastanawiałam nad tym, miałam go ale gdzieś mi wsiąkł, mała pewnie spakowała jakieś klientce w avon, a ta potraktowala to jako gratis, zawsze jak mam porozkladane torby to ona jakis gratis dorzuca
Stary 2012-02-24, 23:22   #2530
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie też sie zastanawiałam nad tym, miałam go ale gdzieś mi wsiąkł, mała pewnie spakowała jakieś klientce w avon, a ta potraktowala to jako gratis, zawsze jak mam porozkladane torby to ona jakis gratis dorzuca
Słodka Mała!
No moja Klientka dopytywała o niego dzisiaj... Fajnie jakby chociaż w netto się pojawił

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-24, 23:25   #2531
zlotowlosa2005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu mam straszne worki pod oczami. Polecicie coś na to? Miałam kiedyś żel pod oczy solutions pomarańczowy, ale mi nie odpowiadał, więc raczej odpada.
Mam podobny problem i pomyślałam o roll onie, który w K4 jest w "wypróbuj i polecaj" za 22.90
Co sądzicie o tym kosmetyku ?

Edytowane przez zlotowlosa2005
Czas edycji: 2012-02-24 o 23:29
zlotowlosa2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:51   #2532
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Też dlatego nie skumałam tego MAM Czasem mam takie przebłyski inteligencji, że szkoda gadać...

Czy któraś z Was testowała rewitalizującą bazę pod lakier?
ja ją mam na początku chłodzi trochę- nie zauważyłam żeby przedłużała trwałość lakieru, odnośnie przebarwień sie nie wypowiem, bo w tym samym czasie zaczęłam stosować zmywacz wybielający, także nie wiem co z nich daje efekt ,bo faktycznie mam mniej przebarwioną płytkę)

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez zlotowlosa2005 Pokaż wiadomość
Mam podobny problem i pomyślałam o roll onie, który w K4 jest w "wypróbuj i polecaj" za 22.90
jest ok, tylko moim zdaniem to przez te kulkę, która jest metalowa i zimna ale jakichś rewelacji nie zauważyłam, nie wiem w sumie po co tez te wibracje
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:52   #2533
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Na cienie pod oczami bardzo mi pomógł właśnie ten żel, aktualnie go mam i jest naprawdę dobry. Szkoda, że Ci nie pasuje...
Może roll-on jakiś, to takie masujące coś, z Solutions? Samo masowanie dużo już pomaga I wysypianie się
Stary 2012-02-24, 23:59   #2534
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Na cienie pod oczami bardzo mi pomógł właśnie ten żel, aktualnie go mam i jest naprawdę dobry. Szkoda, że Ci nie pasuje...
Może roll-on jakiś, to takie masujące coś, z Solutions? Samo masowanie dużo już pomaga I wysypianie się
Stara wersja żelu Total Radiance zostawiała mi taką powłokę, która zasychała pod okiem mimo, że nakładałam naprawdę mało
I chodzi mi o worki, nie cienie pod oczami.
Z niewyspaniem próbuję walczyć
Stary 2012-02-25, 00:28   #2535
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Stara wersja żelu Total Radiance zostawiała mi taką powłokę, która zasychała pod okiem mimo, że nakładałam naprawdę mało
I chodzi mi o worki, nie cienie pod oczami.
Z niewyspaniem próbuję walczyć
Mi nic nie zostawia ta nowa wersja, wszystko się w sekundę dosłownie wsiąka. Ale to może też dlatego, że mam bardzo suchą skórę pod oczami Rozumiem, że o worki chodziło. Dlatego pisałam o masowaniu, to powinno podziałać na takie dolegliwości. Zimne okłady, masowanie I spać, wysypiać się!
Stary 2012-02-25, 00:55   #2536
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Ale te wibracje tam to są do niczego. Polega to na tym, że trzęsie się, nie, nawet nie trzęsie się.... bzyczy ten kosmetyk i czuje się mrowienie w ręce, a przy oku nic. Tak więc funkcja do d.... Sam żel też cienki jak dla mnie (ale ja problemów z worami, sińcami nie mam, potrzebuję tylko nawilżenia). Jedyne co fajne, to ta zimna kulka, chłód sam w sobie działa kojąco.
Stary 2012-02-25, 01:09   #2537
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ale te wibracje tam to są do niczego. Polega to na tym, że trzęsie się, nie, nawet nie trzęsie się.... bzyczy ten kosmetyk i czuje się mrowienie w ręce, a przy oku nic. Tak więc funkcja do d.... Sam żel też cienki jak dla mnie (ale ja problemów z worami, sińcami nie mam, potrzebuję tylko nawilżenia). Jedyne co fajne, to ta zimna kulka, chłód sam w sobie działa kojąco.
OO, dobrze opisane- potwierdzam Tylko ja jeszcze mam wory i sińce i nic na to nie działa (no chyba ze chwilowo ta zimna kulka na opuchnięcia)
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 01:21   #2538
Kisame
Zakorzenienie

hej, dziewczyny
wiecie może czy kremik do rąk o zapachu truskawki i guawy z netto kat. 03 jest dostępny? pozdrawiam

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 01:23   #2539
Lamarii777
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32495021]ale co się z nimi dzieje, przesuszone, matowe czy cienkie?rozjaśniane?[/QUOTE]

Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale trwa u mnie niekończąca się sesja :/ szkoda słów...

Ale do tematu Szukam produktu na wypadające, osłabione włosy... Jest coś takiego zadowalającego?
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 07:11   #2540
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, jest ładna, ale to nie "ten" fiolet o jaki mi chodzi Mam ją, ale coś nie do końca mi się na moim ślepiu podoba

Cytat:
Eeee, to szkoda Szukam fioletowego fioletu

może ołówek do kresek Plum?? jest ciemniejszy od tej konturówki, mam go użyłam raz, jakoś nie potrafię zrobić nim kreski bo jakiś twardy on jest
chyba, że macie sprawdzony sposób jak go użyć??

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
Do tej pory nie dostałam blendera :/
Dopiero w czwartek będę składała zamówienie z kat 06, to będę mogła powiedzieć czy może jakimś cudem wtedy pojawi się na fakturze :/

a czy z tego powodu niedostępności przysyłają jakiś "prezent" jak to było w przypadku opóźnień z suszarkami przy zamówieniu farb??
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 08:48   #2541
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale trwa u mnie niekończąca się sesja :/ szkoda słów...

Ale do tematu Szukam produktu na wypadające, osłabione włosy... Jest coś takiego zadowalającego?
podobno jak wosy wypadają to warto je płukać octem, coś w tym chybajest, bo mnie wypadały i dosłownie wypłukałam ze 2 razy i miałam efekty
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 08:54   #2542
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

[QUOTE=loveve;32527092]Chętnie Ci odpowiem. Codziennie nadrabiam ten wątek, żeby dowiedzieć się informacji o Avonie (np. dostępności produktów) muszę przejść (często) przez stos pytań zupełnie nie na jego temat. A tytuł mówi zupełnie co innego[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
ona nie jest WREDNA - tylko napisała prawdę
od jakiegoś czasu watek ten stał się forum plotkowym, a nie temu miała służyć
jeżeli chcecie sobie plotkowac założcie wątek plotkowy lub klub i tam można wszystko pisac do woli i nikt się nie będzie czepiał
tu tematem głównym i w zasadzie jedynym jest AVON i jego kosmetyki
Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a po co od razu takie komentarze? Jeśli to pomoże to powiem, że ten odcinek rozmów w toku był o kosmetykach, dziewczyny zabaczyły tam nawet kilka kosmetyków z avonu więc chcąc niechcąc zachacza trochę o temat.
Ja nie rozumiem po co do jasnej ciasnej od razu trzeba się czepiać. Czy tutaj naprawdę musi być średnio jedna kłótnia/pyskówka/przechwałka/agresywny post na dzień? Nie podoba się jakiś post to go nie czytamy, proste. Jesteśmy dorosłymi kobietami a nie durnymi nastolatkami. Ja też nadrabiam po kilka stron bo nie dam rady cały czas siedzieć przed kompem ze względu na Małą ale jakoś nie krzycze na nikogo.
Zanim napiszecie jakiegoś "opieprzającego" posta weźcie głęboki wdech, powiedzcie łussssaa albo hakuna matata i dopiero piszcie
Idę oglądać rozmowy w toku
Te komentarze nie są wredne czy chamskie. Zaczynałam czytać wątki o avonie na 19 czy 20 części, wtedy niewiele postów było narzekających, lub pytających ciągle o to samo, kiedy odpowiedź jest 2 strony wcześniej. Po dniu w pracy miałam do nadrobienia 2 stronki i wiedziałam co mnie czeka w nadchodzącym katalogu. Od jakiś 2 części zanim się przebiję przez 'smędzenie' to już nie wiem co o avonie było. Przecież jest jeden wątek plotkowy, jeśli trudni się komuś tam wpasować to można założyć inny i tam gadać do woli i nazwy innych firm pisać
Dodam, że klientki też zaglądają do tego wątku, w poszukiwaniu opinii o kosmetykach i nie chce im się czytać takich ilości nieavonowych treści. Tytuł wątku zaczyna być mylący, bo teraz jest "Wszystko i trochę o avonie'

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
Do tej pory nie dostałam blendera :/
Dopiero w czwartek będę składała zamówienie z kat 06, to będę mogła powiedzieć czy może jakimś cudem wtedy pojawi się na fakturze :/
Zniechęciłaś mnie tym czekaniem

Cytat:
Moja ponad 50-letnia klientka poleca na sińce ten wibrujący z solutions, nie wiem co jest w k4, nie mam chwilowo pod ręką. Zużyła już 2 opakowania i zamawia jak tylko jest w obniżce.

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
a czy z tego powodu niedostępności przysyłają jakiś "prezent" jak to było w przypadku opóźnień z suszarkami przy zamówieniu farb??
A jakie były?
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:08   #2543
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
A jakie były?
kuracja naprawcza 3D do włosów suchych i zniszczonych za 0,50zł a gdy suszarka dotarła to miała cenę na fakturze o te 0,50zł pomniejszoną

pamiętacie mniej więcej kiedy został wycofany zapach Rare Gold? dziś dostałam wiadomość od klientki, że wody nie ma w katalogu a, że do fanek tego zapachu nie należałam to nawet nie pamiętam kiedy został wycofany -a ona jest oczywiście nim zainteresowana

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2012-02-25 o 09:14
Stary 2012-02-25, 09:09   #2544
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość

W Avonie to raczej nic takiego nie znajdziesz, lepiej przede wszystkim witaminy i jakieś apteczne szampony na tego typu problemy.
Cytat:
podobno jak wosy wypadają to warto je płukać octem, coś w tym chybajest, bo mnie wypadały i dosłownie wypłukałam ze 2 razy i miałam efekty
Zależy od czego wypadają. Mi tak wypadały przez 2 miesiące(używałam różnych rzeczy, ale nic to nie dawało, zrobiłam badania krwi, wszystko było ok) po czym zaczęłam łysieć. Ale w Avonie nic bardzo wzmacniającego włosy to się chyba nie znajdzie.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:33   #2545
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętacie mniej więcej kiedy został wycofany zapach Rare Gold? dziś dostałam wiadomość od klientki, że wody nie ma w katalogu a, że do fanek tego zapachu nie należałam to nawet nie pamiętam kiedy został wycofany -a ona jest oczywiście nim zainteresowana
w kat. 5 będzie Rare Gold str. 41
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:44   #2546
eleonorka
Raczkowanie

Cytat:
kuracja naprawcza 3D do włosów suchych i zniszczonych za 0,50zł a gdy suszarka dotarła to miała cenę na fakturze o te 0,50zł pomniejszoną

Zapach ten nie jest wycofany na pewno jest w kat 5
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:47   #2547
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
w kat. 5 będzie Rare Gold str. 41
czyli jednak jest, po prostu nie zwróciłam uwagi -dziękuję właśnie znalazłam, że nawet w kat.6 w ofercie 2 za 86zł będzie
Stary 2012-02-25, 09:54   #2548
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
OO, dobrze opisane- potwierdzam Tylko ja jeszcze mam wory i sińce i nic na to nie działa (no chyba ze chwilowo ta zimna kulka na opuchnięcia)
A może coś spoza Avonu? Mi działał żel ze świetlikiem.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Mi zaczęły masowo w połowie ciąży garściami wypadać i się łamać. Polecam czarną serię Gliss Kur ultimate repair, ja mam szampon i maskę. Włosy się wzmacniają i odżywają. Ba, są nawet bardziej wygładzone i podatne na układanie. Możesz też użyć olejku rycynowego

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-25, 10:01   #2549
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Mam fakturkę Wszystko jest, nawet ten zestaw on duty z demo, a miał żółte swiatło
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:08   #2550
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Mi zaczęły masowo w połowie ciąży garściami wypadać i się łamać. Polecam czarną serię Gliss Kur ultimate repair, ja mam szampon i maskę. Włosy się wzmacniają i odżywają. Ba, są nawet bardziej wygładzone i podatne na układanie. Możesz też użyć olejku rycynowego
Mi Gliss Kur to działa fajnie, ale jak nie wypadają, na wypadanie i wzmocnienie to niestety nie. Poza tym ja np. chcę dodawać objętości, a nie wygładzać włosy Szczególnie jak łysieję i mam ich teraz tak mało

Z Avonu to moja mama bardzo sobie chwaliła kurację niebieską taką w saszetkach na 5 czy ileś dni, ale nie wiem czy ona jeszcze jest. Tak poza tym to chyba nic bym nie poleciła. Ew. maseczkę z planet spa, ja je bardzo lubię, ale teraz też przerzucam się na Biovax, bo jednak na wzmocnienie dużo lepiej działa. Niektóre rzeczy do włosów z Avonu są fajne, ale dopóki nie wypadają i nie trzeba ich jakoś bardzo wzmacniać tylko do codziennej pielęgnacji.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Mam fakturkę Wszystko jest, nawet ten zestaw on duty z demo, a miał żółte swiatło
U mnie brak zestawu maseczek z Planet Spa tych malutkich, ale miały szare kropy. Ale zamówiłam z minikatalogu zawieszkę z kotem do torebki i o dziwo jeszcze jest
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości