Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 23:43   #301
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nigdy nie mroziłam surówki a nawet nie słyszałam, że można
Zawsze musi być ten pierwszy raz . Najwyżej następnym razem mrozić nie będziesz jak się nie sprawdzi
Stary 2012-02-24, 23:44   #302
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
o łazanki
no właśnie, łazanki...

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:44   #303
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karo89 no to prawie wszystko ale kapuście nic nie dolega po mrożeniu . Jest taka jak na świeżo .
dziękuję to ja zamroże

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:44   #304
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Dobranoc kochane Zycze byscie nie wstawaly co chwile na siku
hehe oby tak bylo!
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
a już myślałam, że tylko ja mam takie "problemy"
widzisz nie jestes sama

dobranoc
Stary 2012-02-24, 23:45   #305
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a mi nie dobrze jakoś nie wiem czy iść spać czy czekać na TŻ on dopiero przed 3 będzie yhhh

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-24, 23:46   #306
tikki85
Zakorzenienie

Oooo pierwszy raz jestem na 2. miejscu w ilości napisanych postów w wątku mamusiowym . Jestem z siebie dumna Mogę iść spokojnie spać .

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
a mi nie dobrze jakoś nie wiem czy iść spać czy czekać na TŻ on dopiero przed 3 będzie yhhh
Może Maluch skopał Ci żołądek?
Stary 2012-02-24, 23:46   #307
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Może Maluch skopał Ci żołądek?

Może choć dzisiaj był w miare grzeczny

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-24, 23:49   #308
lena_mi
Zakorzenienie

Dziewczynki zaraz nadrobię, bo naprodukowałyście pod moją obecnośc parę stron

Ale najpierw wieści od koniakonia
Dziewczyny czują się dobrze, Kajunia je i śpi
Pierwsze wstanie z łóżka było dla koni bolesne, ale jest już coraz lepiej.
Przekazuje dla wszystkich moc pozdrowień!

gosia super, że wszystko ok na USg! Najważniejsze że z dzidzią w porządku i że Ty się uspokoiłaś!

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
ja czasem tak mam jak śpię na prawym boku... a koleżanki mówiły, że tylko na lewym można, bo jak się śpi na prawym albo na plecach, to można się niedotleniać i w rezultacie niedotleniać też Maluszka...
No i czytałam gdzieś właśnie o tym - a mi i tak jest najwygodniej na plecach i wtedy nic mi się nie dzieje... bo jak leżę na lewym boku i jak siedzę, to mam mrowienia między brzuchem a piersiami, ale to mnie już uspokoiłyście, że nic groźnego...
gkatarzynka, ja też często śpię na plecach bo wtedy jakoś najmniej mnie żebra bolą. Na prawym boku też mi się zdarza..

MoniqW trzymam kciuki, żeby szybko minęły dni w szpitalu i by było wszystko dobrze z Tobą i Maluszkiem!

alamig za dobre wieści na wizycie!

princepolo trzymaj się ciepło, a my trzymamy kcuiki za Ciebie i Córcię w brzuszku

Cytat:

A mam do Was pytanko: Czy macie zamiar miec kolejne potomstwo?
my do tej pory planowaliśmy 2 zobaczymy jak będzie. Najpierw musimy sprawic sobie większe mieszkanko, bo w tym się już nie pomieścimy

tikki piękny ten Twój piesek!

adaikaka, Jolka piękne brzuszki!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-25 o 00:18
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:53   #309
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
chyba cos w tym jest bo jak sie zwlec z lozka nie moge to wlasnie chwile jestem w pozycji slonia i mi dobrze tak

A mowialam Wam na poczatku naszych ciąż, ze koncowka jest ciezka, to niektore chcialy szybko duzy brzuszek

My jeszcze jedno lub dwojke. Najlepsze jest to co dzis uslyszalam od meza, a mianowicie, ze nastepne to jakos wrzesien-pazdziernik robimy no nie powiem, zaskoczyl mnie... Mowie mu troche za szybko, a on ze w sam raz, nie ma na co czekac fajnie... Jednak mysle ze bedzie to troche pozniej
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:54   #310
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
adaikaka, Jolka piękne brzuszki!
dziękuję

a ja cały czas zastanawiam się jak będzie wyglądało moje maleństwo
TŻ to już doczekać się nie może

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-25, 01:13   #311
19claudia91
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny;-) Właśnie oglądamy z tżtem film jakiś na tvp 2. Mały kopie jak wariat spać mi nie daje co noc. Gratulacje serdeczne dla rozpakowanych mam mi już ciężko od pon. Zaczynamy 37 tydzień. Kluje mnie ma wysokości spojenia lonowego.. Jak chodzę czy też przekładam się z boku na bok w nocy to umieram z bólu. Leci mi więcej siary.. Wizytę mam kolejna 2 marca. Strasznie dużo leci mi białej wydzieliny pojawiły się hemoroidy i uczucie wilgoci cały czas latam do łazienki sprawdzać czy wody mi się nie sączą. Wczoraj miałam pierwszy skurcz trwał 50 sek. Czekałam na więcej ale się nie doczekałam.. Bolał brzuch jak na okres i czułam jak by mi ktoś paskiem go ściągnął taki twardy się zrobił. Czułam że to nie dzidzia się wypiela. Lecę teraz spać a wy się trzymajcie

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 04:59   #312
MoniqW
Raczkowanie

Spać nie mogę, juz ze 2 godziny tak leze. Gdyby nie ta kroplowka chyba bym poszła sie przejśc po szpitalu. Właśnie kroplówka na obchodzie wieczornym mowie lekarzowi ze leże podpieta od południa a moje skrcze sa bez zmian. Okazało sie, że pielegniarka na wczesniejszej zmianie zle ustawiła pompe i zamiast 0,4 dostawałam 0,04 to ja tu sie mecze z parciem na pecherz zeby jej za czesto nie wołac a ona mi tu takie numery W kazdym razie odkad przełaczyli na własciwa dawke jest duzo lepiej! Tak sobie pomyslałam, dobrze ze to nie zaden lek ratujacy zycie ...

Co do dzieci to ja nie wiem jak to u nas bedzie. Tz by chciał przynajmniej 2 ale ja nie jestem przekonana pozatym nie wczesniej jak 3 lata roznicy a w wtedy w metryce bede juz miala 36 i mam obawy, ale sie nie zarzekam ... Kto wie ?

W temacue stroju na wyjscie to aktualnie zajmuje mnie tylko to jak ubrac maluszka a dla siebie mam zamiar zabrac to w czym mi bedzue najwygodniej i co akurat bedzie wyprane kto mnie bedzie ogladał, nie planuje przyjecia powitalnego a pozatym to mam w nosie czy sue komus spodoba moj wyglad po porodzie i mysle, ze inne sprawy beda mnie zajmowały )))

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ----------

Co do szpitala to ogolnie miło na ile miło mozy byc w szpitalu. Panie bardzo sympatyczne, dziele pokoj z 2 innymi pacjentkami jedna z nich na dokładnie tym samym etapie ciazy (31t) tez na takie twardnienia i problem ze skracajaca szyjka. Wiec mamy wspolne tematy. Jedzenie jak dla mnie bardzo srednie no i jałowe co akurat przy mojej diecie bez solnej moze okazac sie zbawienne.

Troszke sie napisałam i reka z wenflonem mnie pobolewa wiec koncze i moze postaram sie zasnac...
Stary 2012-02-25, 07:45   #313
Asika21
Rozeznanie

A ja właśnie doznałam szoku ile stron muszę nadrobić Właśnie szykuję się do szpitala i napewno dam znać czy tam zostanę czy nie. Jeśli zostanę to będę pisać na telefon do którejś z Was bo nie chce brać laptopa ze sobą, a w moim telefonie nie ogarniam internetu tak do końca Jestem dobrej myśli, musi być dobrze Obym wróciła po badaniach do domku Wczoraj stwierdziłam, że kobiety powinny rodzić w domu i to do nich powinni lekarze przyjeżdżać, a nie jeszcze jeździć na szpital Dla mnie ostatnio widok szpitala mrozi krew w żyłach Buziaki Kochane
Odezwę się później

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 08:51   #314
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że z Konią lepiej . Pozdrowienia dla Mamusi i Dzidziusia

Cytat:
Napisane przez lena_mi
tikki piękny ten Twój piesek!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
A ja właśnie doznałam szoku ile stron muszę nadrobić Właśnie szykuję się do szpitala i napewno dam znać czy tam zostanę czy nie. Jeśli zostanę to będę pisać na telefon do którejś z Was bo nie chce brać laptopa ze sobą, a w moim telefonie nie ogarniam internetu tak do końca Jestem dobrej myśli, musi być dobrze Obym wróciła po badaniach do domku Wczoraj stwierdziłam, że kobiety powinny rodzić w domu i to do nich powinni lekarze przyjeżdżać, a nie jeszcze jeździć na szpital Dla mnie ostatnio widok szpitala mrozi krew w żyłach Buziaki Kochane
Odezwę się później
Stary 2012-02-25, 09:11   #315
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ja się właśnie zbieram na wizytę, trochę się stresuję wizją szpitala, ale może nie będzie tak źle
... i słucham piosenki, którą dostałam od mojej szefowej:
http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA&noredirect=1
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:21   #316
cziqua
Zadomowienie

witam
jeśli chodzi o golenie to ja was wszystkie przebiję nogi ostatnio chyba z 1,5 miesiąca temu goliłam ale blond włosy do tego jakoś wolniej rosną i dopiero ostatnio zaczęły byc zauważalne natomiast ocieplacz łonowy nie golony od 10 tygodni chyba bo nic nie widzę zadyszka mnie łapie niewygodnie no i z lusterkiem nie potrafię ale chyba spróbuję na czuja dziewczyny a jak stoicie z sexem nadal czynnie uprawiacie? bo ja to bym czasami chyba miała może nawet chęc ale chyba tż jest zdania że teraz to już nie wypada bo o tyle o ile wcześniej zagadaywał na bten temat tak teraz zero nic a może zoofili nie chce uprawiac i z wielorybem się kochac i tak ogólnie biorę się za ogarnianie mieszkania potem zapodam sobie jakiś film i będę dalej tworzyc kibicowski kocyk dla synka a na obiad jajo sadzone kartofelki i mizeria

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:25   #317
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Ja dzis nawet wyspana.Juz po sniadanku-buleczka z pasta jajeczna zjedzona,ale cos jeszcze dojem,bo sie nie najadlam.Znowu dziecko mi zjadlo wiekszosc
Teraz kawke pije,a za godz musze zaprowadzic Wiki do polskiej szkoly.Tak,ze trasa 45 min w jedna strone.Trzeba trzymac kondycje
Od rana klotnia z mloda o ubranie:to jej nie pasuje,w tym zle wyglada,to cisnie,z tego beda sie smiac dzieci.Raaany!A co to bedzie dalej?Wystosowalam pouczenie o biednych dzieciach,ktore chodza w zamalych,podartych ubraniach i ze trzeba sie cieszyc z tego co sie ma i nie marudzic

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość

mi z kolei babcia mówiła, że kiedyś dla wyznaczenia terminu porodu ważne było poczucie pierwszych ruchów, bo to dokładnie połowa ciąży
a ja pierwsze ruchy poczułam w ostatni dzień 18 tc, albo 19 tc... hmmm, miałam pamiętać i zapomniałam Gdzieś sobie zapisałam to sprawdzę, czy wyjdzie chociaż w tej okolicy
Oj chyba nie bardzo.
Ja poczulam w 16 tyg.Przy drugim dziecku wczesniej z reguly sie czuje,wiec musialabym urodzic w 32 tyg?

Cytat:

Wspaniale,ze wszystko dobrze u dziewczyn!!

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
My jeszcze jedno lub dwojke. Najlepsze jest to co dzis uslyszalam od meza, a mianowicie, ze nastepne to jakos wrzesien-pazdziernik robimy no nie powiem, zaskoczyl mnie... Mowie mu troche za szybko, a on ze w sam raz, nie ma na co czekac fajnie... Jednak mysle ze bedzie to troche pozniej
Ja najpierw tez myslalam,ze fajnie by bylo w takim krotkim odstepie,ale doszlam do wniosku,ze dam organizmowi odpoczac.Wole nie obciazac sie az tak ciaza i jednoczesnym karmieniem.Wiec do okolo roku bede starac sie karmic piersia,a po tym czasie moge zajsc w ciaze.Tak,ze bedzie 2 lata roznicy miedzy dziecmi.Taki mam plan,ale zycie czesto weryfikuje nasze plany

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Spać nie mogę, juz ze 2 godziny tak leze. Gdyby nie ta kroplowka chyba bym poszła sie przejśc po szpitalu...
Nie zazdroszcze bezsennych nocy w szpitalu.Moze chociaz w dzien uda ci sie pospac.Dobrze,ze nie narzekasz na towarzystwo.Zobaczysz zleci szybko.Trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Odezwę się później
zebys nie musiala zostawac w szpitalu.

Z tego co wiem to mozna w domu rodzic.Ale w Polsce to chyba dosc kosztowne jest i z tego co slyszalam trzeba miec wzorowa ciaze,wszystkie wyniki super,samopoczucie tak samo.
Ja jednak wole w szpitalu,bo nigdy nie wiadomo jak pojdzie porod,jak to bedzie z dzieckiem.A w domu mogloby nie byc potzrebnych sprzetow.A w szpitalu wszystko maja na miejscu.
Stary 2012-02-25, 09:25   #318
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przy uciskaniu na tętnicę chyba bym czuła jakieś mrowienie albo coś, prawda??
Nie odbierajcie mi tego spania na pleckach, bo ja i tak cierpię i musiałam się dłuuuuugo namęczyć, żeby nie zasypiać na brzuchu

ja wczesniej nie mialam problemu ze spaniem na plecach a teraz po kilku minutach czuje dretwienie rak i takie mrowki w barkach oraz ciezko mi sie oddycha...
Cytat:
Może te na bikini to ocieplacz dla Dzidziusia

moj maz dzisiaj stwierdzil, zebym mogla sobie zapuscic klaczki zeby mala miala sie za co zlapac przy wychodzeniu
Cytat:
Szczerze mowiac to nie wiem. Na dzien dzisiejszy mowie NIE.... ale byc moze za kilka lat mi sie zmieni, bo jednak nie chcialabym zeby Julia byla jedynaczka....
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
mi z kolei babcia mówiła, że kiedyś dla wyznaczenia terminu porodu ważne było poczucie pierwszych ruchów, bo to dokładnie połowa ciąży
a ja pierwsze ruchy poczułam w ostatni dzień 18 tc, albo 19 tc... hmmm, miałam pamiętać i zapomniałam Gdzieś sobie zapisałam to sprawdzę, czy wyjdzie chociaż w tej okolicy
Ja jak bylam w 17 tygodniu ciazy u mojej babci i mowie jej ze zaczelam 5 miesiac to nie chciala uwierzyc bo przeciez nie czuje jeszcze ruchow i wlasnie mowila ze jak poczuje ruchy to znaczy ze jestem w rowno 4,5 miesiaca ciazy i ze za 4,5 urodze a pierwsze wyrazne ruchy poczulam dokladnie w 18+4
Cytat:
super odpozdrawiamy
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Moj tez mi zapowiedzial, ze bedzie probowal mnie jak najszybciej znowu zaplodnic, zeby byla mala roznica miedzy dziecmi i ze tak powiem ''jedne pieluchy'' i w ogole wszyscy namawiaja zeby tak zrobic, ale nikt nie patrzy na to jak juz ucierpialo moje cialo w tej ciazy i jak ja to psychicznie znosze nie dam sie i tyle, jak bede gotowa na nastepne dziecko to bede je miala, ale nie dlatego ze ktos tak by chcial

Wczoraj jednak nie bylismy w tej restauracji, jakos odeszla nas chec na wyjscie bylam zdolowana bo nie mialam co na siebie wlozyc wiec zamowil maz jakies zarelko i spedzilismy razem wieczor.
Nocke mialam srednia, od 3 nie spie ... no i po czwartkowym goleniu dostalam podraznienia na wzgorku lonowym i boli i swedzi mnie skora, wiec posmarowalam bepanthenem i poki co mam spokoj.

Rano mezyk mi zrobil sniadanko do lozka a chwile po 8 ja chcialam zrobic jemu i poszlam do kuchni, dalam rade wstawic jajka do gotowania i zrobic mu kawe i malo nie zemdlalam doszlam do salonu a jak sie w lustrze zobaczylam to jakby mnie ktos maka obsypal polozylam sie ledwie i zacignelam nogi do gory, wolam meza a ten nic byl zamkniety w sypialni i nie slyszal mnie bo telewizor chodzil, polezalam, a jak mi sie lepiej zrobilo to poszlam do sypialni, opieprzylam go i sie pobeczalam ....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:28   #319
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
witam
jeśli chodzi o golenie to ja was wszystkie przebiję nogi ostatnio chyba z 1,5 miesiąca temu goliłam ale blond włosy do tego jakoś wolniej rosną i dopiero ostatnio zaczęły byc zauważalne natomiast ocieplacz łonowy nie golony od 10 tygodni chyba bo nic nie widzę zadyszka mnie łapie niewygodnie no i z lusterkiem nie potrafię ale chyba spróbuję na czuja dziewczyny a jak stoicie z sexem nadal czynnie uprawiacie? bo ja to bym czasami chyba miała może nawet chęc ale chyba tż jest zdania że teraz to już nie wypada bo o tyle o ile wcześniej zagadaywał na bten temat tak teraz zero nic a może zoofili nie chce uprawiac i z wielorybem się kochac i tak ogólnie biorę się za ogarnianie mieszkania potem zapodam sobie jakiś film i będę dalej tworzyc kibicowski kocyk dla synka a na obiad jajo sadzone kartofelki i mizeria
hahah zoofili - nie mogę rozwalilo mnie to doszczętnie, potraficie poprawić humor :p ja odczuwam tępy ból w podbrzuszu i w plecach w dole :-(

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:33   #320
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
dziewczyny a jak stoicie z sexem nadal czynnie uprawiacie? bo ja to bym czasami chyba miała może nawet chęc ale chyba tż jest zdania że teraz to już nie wypada
My nie widzimy nic zlego w sexie do konca ciazy.No chyba,ze by byly jakies zagrozenia,to wiadomo nie mozna i tyle.Nam odpowiada sex i z brzuszkiem i bez niego,wiadomo pozycje juz nie wszystkie dla nas,ale i tak jest fajnie
Po porodzie bedzie dluga abstynencja,wiec trzeba wykorzystac teraz okazje
Stary 2012-02-25, 09:34   #321
cziqua
Zadomowienie

no to ja dzisiaj też dałam popis ale sama przed sobą bo tz zdążył oczywiście spierniczyc do roboty już mój kochany mąz puścił pralkę ale nie tak jak ja bym to zrobiła i sie pobeczałam siedziałam na wannie i wyłam przeklinając na czym świat stoi no bo dureń oczywiście wyprał sobie to co chiał czyli ciuchy na pilkę na jutro swoje ulubione koszule jakiś ręcznik zapełnił może 3/5 pralki o kolorach oczywiście nie pomyślał że wypadało by posegregowac i prał jasne z ciemnymi (szczescie ze nic nie pofarbowalo) a w koszu na pranie jeszcze prania tyle samo co wyprał z tym że pół na pół jasne z ciemnymi zamiast menda jedna puścic jedna pralkę z np ciemnymi to nie po ch.... jak można mixa zrobic ale mnie tym wkurzył masakra i teraz ja muszę czekac az się uzbiera odpowiednia ilosc ciemnych i jasnych zeby bylo na dwie pralki i zamiast dwóch pralek z tych brudów co były rano wyjdzie 3 bo ja mixa nie wypiore niech się lepiej nie tyka takich rzeczy bo zawsze coś spier....

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:42   #322
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja dzisiaj też dałam popis ale sama przed sobą bo tz zdążył oczywiście spierniczyc do roboty już mój kochany mąz puścił pralkę ale nie tak jak ja bym to zrobiła i sie pobeczałam siedziałam na wannie i wyłam przeklinając na czym świat stoi no bo dureń oczywiście wyprał sobie to co chiał czyli ciuchy na pilkę na jutro swoje ulubione koszule jakiś ręcznik zapełnił może 3/5 pralki o kolorach oczywiście nie pomyślał że wypadało by posegregowac i prał jasne z ciemnymi (szczescie ze nic nie pofarbowalo) a w koszu na pranie jeszcze prania tyle samo co wyprał z tym że pół na pół jasne z ciemnymi zamiast menda jedna puścic jedna pralkę z np ciemnymi to nie po ch.... jak można mixa zrobic ale mnie tym wkurzył masakra i teraz ja muszę czekac az się uzbiera odpowiednia ilosc ciemnych i jasnych zeby bylo na dwie pralki i zamiast dwóch pralek z tych brudów co były rano wyjdzie 3 bo ja mixa nie wypiore niech się lepiej nie tyka takich rzeczy bo zawsze coś spier....
moj tez tak zawsze pral, ale zwracal jednak uwage zeby pralka byla w miare pelna
z tym ze odkad mieszkamy razem czyli juz 3 rok to maz nie tyka prania chyba ze chodzi o wstawienie go do suszarki sama wole sie tym zajac...

a co do sexu ... to co to jest?? bo ja juz zapomnialam my ostatnio kochalismy sie dokladnie 31.7 i bylam wtedy w 9 bodajze tygodniu, bylam tak sucha i ciasna ze maz dobre kilka dni chodzil podrazniony w wiadomym miejscu i sie zrazil chlopak ... z reszta ja do ok 24-26 tc mialam libido na poziomie zero wiec mi nie przeszkadzalo, pozniej mi sie jakos troche chcialo ale maz juz sie bal, bobrzuch widoczny, tesciowa mu powiedziala ze mala juz pewnie slyszy dzwieki z zewnatrz (''nie chce zeby corka slyszala jak stekamy i sapiemy'' ) i amba. A teraz to juz sobie nawet nie wyobrazam jakbysmy mieli tego dokonac, bo ja sie ruszac nie potrafie, brzuch zawadza i w ogole nie czuje sie zbyt sexownie wiec odpuszczamy sobie takie czulosci ... ciekawe jak bedzie po pologu ...bo ja niestety jestem taka ze jak zle sie ze soba czuje to meza nie dopuszcze, wiec pewnie poki nie schudne do normalniejszego rozmiaru to z sexu dalej nici beda..
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:42   #323
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
mój tak pranie zrobił chyba tylko raz.
Teraz jak bierze się za pranie to też tylko jego rzeczy (ciemne) się wypiorą a moje czekają. Ale wolę, żeby już tak to zrobił, niż mieszał kolory.

Wczoraj odpadłam przed północą Bardzo szybko zasnęłam, bo chyba jeszcze zanim się położyłam spać
Budziłam się równo co 2 godziny na siusiu, ale nie przeszkadzało mi to.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:50   #324
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja już po zakupach i po pierwszej dawce podawania Antkowi bactrium poszło nieźle . A do tego musze się pochwalić że poszłam jeszcze na pocztę i wysłałam PIT-y teraz tylko czekać za wpływem na konto

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:51   #325
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry
jeszcze tylko 5 dni i się stąd nareszcie wyprowadzam! I ani minuty dłużej, mam dość!

Asika za wizytę w szpitalu i dobre ktg

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:07   #326
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

noc była ciężka te przekręcanie z boku na bok - i ciągle nie wygodnie, ciągle brak wygodnej pozycji to istna masakra

rano wstałam wykąpałam się, wysuszyłam włosy i teraz kończę śniadanko i zaraz trzeba się ubrać, wyszykować do końca i zmykać na miasto na zakupy dzisiaj sama, a tak mi się nie chce bo wieje jak cholera

co do sexu to my tak co tydzień w każdy weekend w sumie czasem w tygodniu też, ale rzadko kiedy bo TŻ ma nocki po 12h wraca rano - ja rano nie mam ochoty zazwyczaj

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-25, 10:10   #327
Mała!
Zakorzenienie

HI

Mnie tak wczoraj wieczorem naszło i myślałam sobie o Was...i kurcze fajnie jest wiedzieć i czuć, że nie jestem sama z moimi rozterkami, obawami bólami...skurczami... że Wy tez martwicie się o KTG wizyty, przeżywacie pobyty w szpitalu i żyjecie nadal...w dodatku nadal jesteście silne i z optymizmem, że to wszystko tylko Nas wzmacnia!
Trzymam kciuki aby tych zmartwień było dla Nas jak najmniej aby końcówka była szczęśliwa a rozwiązanie piękne i wymarzone i9 za zdrówko maluszków!
......no i oczywiście jak super będzie móc się z Wami podzielić tą radością i miłością, która już niebawem wypełni Nas doszczętnie posłuchać rad i innych mądrości...i cieszyć się z innymi mamusiami (Wami) ...Fajnie

Aguśka No ciekawa jestm czy ta niedzielna Noc okaże się TĄ magiczną???
Ale by było

**JA miałam wczoraj masakrę z bólami i skurczami w takich dniach myślę, że zaraz urodzę!!! aż włożyłam sobie pod prześcieradło podkład...w razie W...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-02-25 o 10:11
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:13   #328
lena_mi
Zakorzenienie

Dzien dobrek!

Cytat:
Dzień dobry!
Ja się właśnie zbieram na wizytę, trochę się stresuję wizją szpitala, ale może nie będzie tak źle
... i słucham piosenki, którą dostałam od mojej szefowej:
http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA&noredirect=1
no i się znów pobeczałam.. Fajna piosenka..
Jeju... jakie to niesamowite - niedługo będę Mamą!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Stary 2012-02-25, 10:31   #329
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
gucia no wlasnie ja teraz siedze bo tak sie nasprzatalam ze ruszyc sie nie moge. A jak wstaje to chwile trwa zanim calkiem sie wyprostuje
I jeszcze te skurcze: brzuch kwadratowy i promieniuje mi bol do kregoslupa krzyzowego masakra
no widzisz... ja to nawet skurczyku wczoraj nie mialam

widocznie potrzebowalam troche ruchu

Cytat:
A z niedzieli na poniedzialek to jest przejscie u mnie z 37 na 38 tydzien i smiejemy sie ze to moze byc ta noc....
to moze to bedzie ta noc

przykro mi z powodu wujka

A u mnie noc byla spokojna, dzien zapowiada sie tez
Stary 2012-02-25, 10:35   #330
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Gucia a już myślałam, że coś się rozkręciło

Co do sexu to u nas ostatni raz było na rocznicę tj. 19 grudnia i było fajnie ale potem na USG 3D lekarz odradził sex, bo mała ma bardzo nisko główkę i jak TŻ to usłyszał to choćbym nie wiem jak go prosiła on się boi i koniec w sumie ja troszkę też... Ale tyle bez wytrzymaliśmy to jeszcze troszkę damy radę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości