|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
albo jak już pójdzie spać przy telewizorku Ekstra to kółko!!Bao
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Darusia a zauwazylas zeby cos jeszcze zniknelo w domu? nie mowie ze odrazu wszystko chlopaczyna wyprzedaje. Moze akurat zrobil to pierwszy raz O ILE TO ZROBIL. Ale w takich sytuacjach wszystko juz przychodzi do glowy
. Nie zazdroszcze sytuacji Bao wlsnie moje gratulacje, chyba jeszcze tylko ja ci nie pogratulowalam i zycze upragnionej dziewczynki , mimo wszystko . Tez z drugm strzelonym golem liczylam cicho na dziewczynke ale mi sie kolejny loboz trafil hehe z czego sie ciesze. Tz na 3 namawia mowiac ze teraz na dziewczynke trafi a liczy pewnie ze kolejny chlopak bedzie.
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-24 o 21:56 |
|
|
|
#2973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uważam że w tym wszystkim nie chodzi o pieniądze ale o to że znowu cię oszukał. A obecywał już parokrotnie że tego nie zrobi. I jak Ty masz mu ufać??? ? Wg mnie nie ma wymówki. Jest mało odpowiedzialny i tyle. cżyjecie razam i jeżeli sa jakies problemy to powinniście je rozwiazywac razem. Inaczej to taki zwiazek/rodzina nie ma sensu.Ja bardzo chętnie. I nawet zapraszam do siebie z cała rodziną. Ja Ciebie poucze a Michasia Oliwkę podszkoli. Jak z tąd wyjde to coś Ci prześlę. Musze wam w klubie wstawic zdjęcie jak byłm spucnięta. Nie poznacie mnie. ale to tylko na 5 mninut ![]() Cytat:
Cytat:
wstaw zdjęcie bo dawno Cie nie było a na pewno Megi przygarnie Ciebie do swojego babskiego haremu. co prawda ciasno tam sie u niej robi.
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
![]() ![]() a ciebie megi to ubije:P ale dziekuje za podniesienie samooceny ![]() ![]() kochana
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - gratulacje
|
#2977 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem co bym zrobiła![]() U nas to ja wszystko opłacam bo mój to by połowę zapomniał Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jak w szpitalu zobaczyła zamrażarkę z kartką "tylko dla łożysk" to miałam dość ![]() Cytat:
Cytat:
P0P odciągaj to może rozbujasz.Głowa do góry wierzę że sobie poradzicie. Niestety mleko od mam starszych dzieci nie nadaje się dla noworodków ponieważ skład mleka zmienia się wraz z wiekiem dziecka i takie dwuletnie to już raczej mało wartościowe jest niestety Młoda śliczne zdjęcia tzn. Twoja robota super Drcron to już ostatni dzwonek żeby trochę utemperować i na pewno zrobisz jej tym przysługę chociaż nie będzie łatwo Sara Zosia portretowo wyszła śliczna Darusia piękne dzieci masz Mnie tam żadna zazdrość nie bierze , piszcie ile chcecie co tam dziewczyny gadają i tak uważam że mój jest najmądrzejszy ![]() My nie czytamy bo mały nie chce słuchać woli pooglądać i żeby mu opowiadać co jest na obrazkach , a jedna z jego ulubionych to obrazkowy słownik j.niemieckiego lubi też o zwierzętach mamy takie mini atlasy ale ze zdjęciami .Uważam że nawyk czytania wyrobi się w dziecku jak się samemu tez czyta swoje książki ,bo dziecko będzie to widziało na co dzieńi dla niego to będzie naturalne.U nas jest mnóstwo książek ,mam skłonności bibliofilskie ![]() a znam domy gdzie nie ma ani jednej książki ,ani jednej. U nas paskudnie od rana ,ciepło jest ale mżawka cały dzień a teraz leje. Szłam z kijami to o mało się nie utopiłam na drodze polnej ,muszę przejść kawałek drogą polną żeby wyjść na asfalt za wioską, bo psy mnie napadają ![]() muszę kupic ten straszak na psy ,cholery można dostać. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Tam są takie magnesiki w kulkach i one tak grzechotają. Bao oby do przodu
|
||||||||||
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy
![]() Dzieki za kciuki. Jako ze bylam sama z chlopcami,tz w pracy,to np w ikei bylo mi ciezko,bo i marude zalaczyl taka ze chyba w kazdym dziale bylo go slychac.zakupy przy kasie zostawilam bo kolejnych 30min wrzasku stojac w kolejce bym nie wytrzymala. Najadl sie w aucie mamusinej zupy,kupe zrobil siedzac na nocniku w bagaznimu itp ![]() Zdjec mam zale 3szt bo kurn Aparat wzielam z naladowanymi bateriami, tylko heh karty pamieci zapomnialam w nim umiescic ![]() darusia az brak slow .kolejna jego wpadka
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2012-02-24 o 22:29 |
|
|
|
#2979 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Darusia pogadajcie a na pewno się wszystko wyjaśni
![]() Ciesze się,że cię poczucie humoru nie opuszcza ![]() Ana lepiej nigdy nie mów o tej kawie gościom nawet w żartach do końca życia bym się zastanawiała czy mówiłas prawdę czy to był żartSara prześliczne zdjęcie-tzn malutka prześliczna ja też mam kilka zdjęc Danielka jak mial kilka miesięcy,dzięki Młodej wisi na ścianie ![]() Cytat:
Izumi ja chodzę z Danielkiem też do takiego fajnego fryzjerka dla dzieci,nawet dzisiaj był,ale go za krótko obciął ale ofólnie idzie jak stary-siada,tamten go maszynką jedzie i raz dwa dziecko obcięteDrcron fajna hulajnoga tylko trochę dla wygodnickich ![]() i oczywiście Jula tez wymiata w tekstach ![]() i hulajnoga zakupiona jutro pewnie będzie śmigał---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula ja kolem krece z ranka jak mlody jeszcze spi,lub jak sie kapie.
Gmyrelka tetry sa w tesco i w pepco P0P walcz zkarmieniem,z tego co wiem dla wczesniakow to jak lekarstwo. Szkoda ze te leki przenikaja. Ana z tym mlekiem w kawie fuj. Ja w sumie razem chlopakow karmilam 2,5roku ale nie probowalam,krwi swojej tez nie tkne ![]() a mleko ciagle mam choc prawie rok nie karmie :/
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia haha dobre z tym bagażnikiem
A tak a propo mleka w kawie ,to my kiedyś mieliśmy kozy i każdy kto do nas przyszedł jak robiłam kawę to głośno protestował żeby czasem nie z kozim ,chociaż zawsze miałam w kartonie mleko lub smietankę i nigdy nikomu nie lałam ale później jak już nawet nie mieliśmy długo to jeszcze się upewniali czy to aby nie kozie ![]() My chodzimy do normalnego dorosłego fryzjera ale pani ma takie podejście że mały nawet nie piśnie ani się nie wierci zero problemu |
|
|
|
#2982 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdjęcie wstawię jak mnie młoda upiękni, wtedy może do hremu się nadam ![]() Cytat:
Libra sorki ale jak przeczytałam twój opis to padłam co do łożyska, to jak rodziłąm w Irlandii to można sobie było po porodzie zabrać swoje do domu i zrobic co się chce. tylko wymagali, żeby zgłosić to wcześniej, bo wtedy odpowiednio je pakowali i dawali karteczkę. jak mówili w razie np. kontroli drogowej i odnalezieniu przez policję ludzkiego organu trzeba miec zaświadczenie co się wiezie. A co ludzie z tym robili w domu to nie wiem, bo ja swojego nie zabrałam ![]() u mnie w domu książek raczej nie było, rodzice mieli może dosłownie kilka sztuk u siebie w pokoju, u tz'ta to samo, a ja znów mam już dość spoko. Lubię czytać, choć odkąd jest Amelka to słabo mi idzie. Czytanie trochę mnie usypia i wieczorami po dwóch stronach padam
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po rozmowie,przebiegala wbrew moim nerwom spokojnie,opisze wam w klubie jutro bo dzisiaj musze sporo jeszcze przemyslec...
oczywiscie napadlam go o aparat ale ciezko sie zarzeka ze nie wzial by nigdy czegos takiego...(hm..?) stwierdzil,ze jutro on przeszuka caly dom ja wezme laski na dwor i na pewno sie znajdzie,jak nie to go ubije. Troche sie wyjasnilo,ale to nie zmienia faktu klamstwa/oszustwa i tego faktu NIC nie zmieni,chociazby umial na rzesach chodzic czy cokolwiek innego robic,nie ufam mu juz...WCALE.... ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ---------- ja przy Oliwii nawet nie widzialam lozyska:P przy Amelce widzialam,moja mina byla podobno bezcenna,oczywiscie mnie widok odrzucil,najgorzej z calego porodu wspominam;D A z tym mlekiem przestancie-obrzydliwe-bleee
|
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
POBUKA
![]() Co jeszcze nikogo nie ma o tak później godzinie? Daria .... najgorsze co może być chyba to stracić zaufanie do kogoś. Niezależnie dlaczego to zrobił, niech teraz się płaszczy i przeprasza, prezenty nosi... i w ogóle się ogarnie, bo to przecież poważny dług! I to za czynsz... nie zależy mu na tym żeby rodzina miała gdzie mieszkać? |
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Daria dobrze ze w miare spokojnie było.. czekam na info w klubie! Madzia.. kupa w bagażniku.. nieźle.. ale chciąz nie wystawiłas go publicznie w IKEI na tym nocniku jak moja kuzynka.. ![]() a my dzis po południu jedziemy na noc do Słupska do znajomych.. bo T. rano z kumplem na ryby jada A ostatnio tak marzyłam o jakims wypadzie i mam!
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Darusia - nie da się ufac człowiekowi jeżeli ciągle kłamie i zapewnia że to już ostatni raz. Izumi - a Ty ostatnio to od samego rana do nocy siedzisz na wizazu. A u mnie beznadziejna noc. Odstawiono mi część leków w czoraj i wieczorem moje ciśnienie poszybowało na 180/105. Mało co mi łep nie eksplodował. Spałam chyba ze 3 godziny tylko. Ten ból głowy i zawroty mnie wykończą. Przywrócono mi część leków. Zobaczymy co teraz będzie. U Nataszy bez zmian. Pamiętacie że ja cały czas wmawiam TZ-owi że Oliwka to być może nie jego dziecko biologiczne . No więc z Nataszą twierdzi że ma teraz pewność że jest jego bo ma jego grupę krwi. Oliwka ma moją.
|
#2987 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miłego pobytu Cytat:
Kurcze to niedobrze z tym ciśnieniem, widać jeszcze musisz być na lekach. A to, że u Nataszy bez zmian to dobrze czy źle?? tzn jest z nią źle i oczekuje się poprawy czy jest w miarę normalnie jak na dziecko urodzone w tym okresie??
|
|
#2988 | ||
|
Rozeznanie
|
Ano mleczna jestem jeszcze, zdrowa, niepijąca i nie paląca, jeno na diecie, ale to nie ma znaczenia, kto chętny
? nie żeby ciurkiem leciało, ale jest Cytat:
![]() A ile ten fryzjerek kosztuje? Ja tam byłam z Olą tylko raz, wtedy miałam kupon z groupona. Znowu zarosła i wygląda jak dziecko buszu. Cytat:
Dbaj o siebie, wracaj do zdrowia i wychodź do domku, żebyś mogła do Nataszki jeździć Darusiaa- nie byłam jeszcze w klubie, zajrzę później -tylko chciałam napisać, że tak łatwo się mówi - już nigdy nie zaufam, nie ma sensu być razem. Z tym zaufaniem może być ciężko (ja już nie ufam), ale jak jest rodzina, dzieci i jeszcze to coś, co Was do siebie zbliża- warto rozmawiać. Może postaw jakieś warunki, niech poczuje, co może stracić kłamiąc, kombinując. Tym, co napiszę chyba Cię do końca nie pocieszę, u mnie taka rozmowa pomaga na jakiś czas, kilka m-cy, potem znowu jakieś kłamstwo -i tak w kółko - od kilkunastu lat...
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc na takie sytuacje mam nocnikCytat:
![]() Z ciśnieniem kiepska sprawa. Napisz coś więcej o córci, bo jak się domyślam jest długa droga przed nią, ale trzymam kciuki zeby na wielkanoc była z Wami w domu. Dobra karmię młodego i idę do parku kaczki chlebem nakarmić
|
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o Nataszę to stan jest ciężki ale stabilny. Ona potrzebuje czasu. Nikt nie oczekuje szybkiej zmiany. Oliwka trochę szybciej reagowała ale była jednak o te 12 dni starsza i 200 gr większa a to jednak duża różnica. Cytat:
. JA wiedziałam od początku że to wszystko przez niego i jego geny. A teraz Ty to potwierdzasz.
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy inne grupy tak samo
|
|
|
#2992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wreszcie zabrałam się za odstawienie smoczka, pierwsze zaśnięcie za nami, oczywiście nie usnęła sama, trzymała mnie za jedną i tz'ta za drugą rękę. Obiecałam jej, że jak wstanie to pójdziemy kupić kotka. Zasypianie zajęło nam 30minut, a powiedziałam że dydu poleciał z ptaszkami, rano jeszcze niczego nie świadoma stała przy balkonie i mówiła "papa dudu" miękkie serce mam, tak mi jej było żal no ale spoko, mam nadzieję, że jakoś damy radę
|
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Odważna jesteś z dwójką urwisów na taką wycieczkę się wybrać. Cytat:
Nataszka ma kolejny dzień za sobą
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie on ma B+ a ja 0+. Oliwka ma po mnie a Natasza po nim. Dzisiaj właśnie ma mieć trasfuzję krwi swoją pierwszą i na pewno nie ostatnią.
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja sama w klubie jeszcze nie bylam, generalnie chodzi o to ze wszystko sie ciagnie od tamtego roku, w co owszem MOGE uwierzyc ale nie wiem czy WIERZE
Dusiaczku ja jestem osoba cholernie twarda z charakteru,tz o tym wie,ze potrafie duzo przemilczec,ale zrobic dym ogromny tez potrafie tak samo gdybym chciala moglabym sie i rok i wiecej nie odzywac, tylko wlasnie to cos o czym piszesz nie pozwala mi sie nie odzywac. Pojechalam wczoraj troche psychologicznym podejsciem,nie bede sie darla chociaz w srodku mialam ochote eksplodowac!ale wyrobilam sie tak jak chcialam...nie lkrzyklam nawet raz,stalam grzecznie,sluchalam,wymus ilam troche lez, troche stwierdzen jak mogles mi to zrobic itd.... mysle ze to dla niego gorsze niz awantura! Generalnie od rana humor mam lepszy ,chociaz mam ochote gnojowi le odstrzelic,ale sie wyfryzowalam,umowilam na wieczor do pubu z przyjaciolkami a glab niech siedzi w domu i niech najlepiej na razie sie nie zbliza na dlugosc metra,rece mam dlugie;p.... oczywiscie caly czas po domru chodze jakbym sie muchomorami jakimis potrula,trzymam sie za zoladek ze niby z nerwow mnie tak boli,nie jadlam od rana:Pale jak usnal z Oliwia sie miesa nawpierniczalam:P a on tylko lazi,cos mi podac cos ci przyniesc nie wspomne ze generalnie zawsze dluuugo z Oliwia spia,ja wstalam o 9 a juz chate mialam na blysk,chyba cala noc sprzatal...ale oczywiscie udaje ze tego nie widze... ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- oczywiscie zachowywaniem sie jak przydupas nie zmieni mojego podejscia do siebie i klamstwa nie cofnie-co najwyzej smiac mi sie z niego chce.
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bedziecie potrzebowali krwi w tej grupie to u mnie wiekszosc rodziny w B+ ![]() Darusia faceci co niektorzt nie powinni kasy trzymac. U mnie sytuacja prosta tz kase cala przynosi,dostaje 300zl na paliwo.a co wiecej potrzebuje czy paliwa,czy np dolozenia sie mi do zakupow to ma fuchy . Nigdy nie narzekal nawet dzisiaj choc mu odstawilam brudne auto z pustym bakiem
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
pop dla nataszki kazdy dzien wazny masz racje ze 12 dni to duza roznica,ale Nataszka na bank silna jest i wszystko bedzie dobrze.
my oboje mamy b+
|
|
#2998 | ||
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
Cytat:
![]() Cytat:
, to teraz trzymam kciuki za łatwe i szybkie "zapominanie"popik, i kolejny dzień nataszki do przodu . U mnie Nataszka pierwsza "rzecz" o której myślę jak się kładę i jak wstaję. Mam nadzieję, że ty szybko poczujesz się lepiej i będziesz mogła przy niej warować. A brzuchol pewnie bardzo boli jeszcze...nie mówiąc o reszcie dolegliwośći. Jesteś bardzo dzielna, kochana nasz ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- darusia, no dobra, awantura była czy nie, to wiemy już, ale co on ci powiedział że z tą kasą robił? tłumaczył się jakoś?
|
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj weź przestań z tym misiem ![]() mała się kąpie, zaraz idzie spać, ciekawe jak minie nocka kupiliśmy kotka, tylko hello kity był jakiś w miarę, do tego w promocji, więc jak wspomina o dydku to mówię, że ma kotka, ale jak to się będzie miało przy zasypianiu to zobaczymy. bidulka w południe mlaskała buzią i nie wiedziała co z buzią zrobić ![]() ehhhhh dobrze, że wszystkie smoczki nam poginęły, bo chyba w kryzysowej chwili bym jej dała ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
i współczują mojemu tz'towi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

albo jak już pójdzie spać przy telewizorku
Ekstra to kółko!!

. Nie zazdroszcze sytuacji
Ja też uważam że w tym wszystkim nie chodzi o pieniądze ale o to że znowu cię oszukał. A obecywał już parokrotnie że tego nie zrobi. I jak Ty masz mu ufać??? ? Wg mnie nie ma wymówki. Jest mało odpowiedzialny i tyle. cżyjecie razam i jeżeli sa jakies problemy to powinniście je rozwiazywac razem. Inaczej to taki zwiazek/rodzina nie ma sensu.
taka u nich tradycja podobno była
Tylko młodemu kaszka na droge stygnie. Trzymajcie kciuki żebym nie miała przebojów czy to z autem czy z dziećmi